Új privát üzeneted érkezett!

Anuk, én is egyetértek Trokkával és Kismanóval! Nem görnyednek a babák a hordozóban! Gondolj csak bele, hogy a hasad után neki az is egy kinyújtott pozíció! Csak nekünk tűnik kényelmetlennek, de nekik kényelmes!

Amadea, én gondban lennék, mert már nagyon sok fiús cuccot vettem! Bár az is igaz, hogy olyan olcsón, hogy nem félek, hogy nem tudnám eladni a nagyon fiús darabokat! Bár mi a 4D-n annyira láttuk a fütykösét (fel is raktam a képet), hogy gondba lennék, ha a következő alkalommal kislényt mondanának!
Persze a lényeg, hogy egészséges legyen! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: ezek után határozottan azt mondanám, ha valaki kislányt nézne a pocidban (szaki, nem pedig népi megfigyelés alapján pocak formából kiindulva nagyokosok), hogy addig játszott vele, míg letörte.
Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem minden kinyomtatott uh-s kép a kiskönyvemben van. A kukist tartsd magadnál, ha véletlen valaki lányt mondana, akkor vedd elő, s kérdezz rá, hogy szerinte az mi.
De nem hiszem, hogy Áron bébet tudná valaki csajosnak nézni.
Ja, a régi topikunkban volt egy csaj, neki kislányt állapítottak meg elsődlegesen, aztán van egy fiacskája. Szóval történnek bakik is.

Kép
kissmanó

Hordozó: mi is abban hoztuk haza Zalánt, semmi baja nem lesz tőle, meg nem is lett. Azért ezek is megfelelnek az EU szabványnak, gondolom hogy figyelik azt is hogy ne legyen káros az egészségre. Persze nem órákat kell benne eltöltenie, fél-1 órát, aztán ki kell venni, persze ez az újszülöttekre vonatkozik, Mikor Zalán már féléves volt, és mondjuk elaludt benne a kocsiban babaúszás után, kiraktam hordozóstól az erkélyre, 3 órát aludt benne :shock: Azért a piciknek a legegészségesebb, hogy vízszintesen feküdjenek, ezért furák azok a babakocsik számomra, amik nem dönhetők le teljesen vízszintesre, de adnak hozzá hordozót, mondván hogy azzal újszülött kortól használható. Inkább mózeskosár felel meg a legjobban erre a célra, meg persze az a babakocsi, aminek a háttámlája teljesen vízszintesig dönthető.

Kép
Kép
evicuska

Hát igen, az gyakrabban fordul elő, hogy először kislányt látnak, és módosítják fiúra, mint fordítva, legalábbis itt a környezetemben.

Kép
Kép
evicuska

Kép Pocilakó 20 hetesen

Kép
kata840725

Sziasztok!

Kata, de jó neked már van képed!
Nekem sajnos még nincs de legközelebb
kérni fogok időben.Mert nem tudtam hogy
megy ez, és a múltkor akkor kértem amikor
már fölkeltem :oops:

Csajok most akkor menni kell szemészhez is? :shock:

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

Nem kell menni, csak ha valakit az orvosa elküld. Én szemüveges vagyok, volt lézeres szemműtétem, szóval emiatt kell mennem. De alapjáraton nem kell menni.
Belgyógyászati és fogorvosi pecsét kell a kiskönyvbe.

Kép
Kép
evicuska

Egyébként Kismanó, miután megmutatta a kukacát, játszott vele! De ahogy a pasikat elnézem - még egyiknek sem kopott le, pedig...sokat játszanak! :)
Egyébként megmutattam a dokinak a fütyis képet, és ő is azt mondta, hogy ez teljesen egyértelmű! :)

Evicuska, általában azokra a babakocsikra rá szokott lenni írva, hogy 6 hónapos kórtól használható. Egyébként nekem pont ez a bajom a kétfunkciósokkal, mert ott a babakocsi támlája nem dönthető vízszintesen és az újszülött résznek - ahogy Te is írod - a hordozót ajánlják. De egyetértek nem ez a legmegfelelőbb a babáknak. Ezért keresek én is jó árban lévő 3 funkciós kocsit. Pláne, hogy nyáron szülünk, én nem tervezem úgy, hogy a 4 fal közt leszek, és ezért szeretném, hogy Áron kényelmesen pihenhessen a mózes részben - egy szunyóghálóval! :)

Kata, édes a felvétel! :)

Eve, csak akkor kell szemészhez menni, ha nagyon rossz a szemed, mert nem minden nagy dioptriásat szoktak engedni természetes módon szülni...de a többiek ahogy írják ez is orvosa válogatja!

Végre eltelt ez a hét is! Ma végre megyek pedikűröztetni, aztán... a férjem azt mondta, hogy ma már mindenképpen megcsináljuk a pocakfotókat! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Kata: de jó kis pocaklakós kép:)

Köszi a hordozóval kapcsolatos hozzászólásokat!

Meglett végre az integrált teszt eredményem, hosszas telefonálgatások után !!!!! Minden negatív, az AFP-nél két érték van 51,3 U/mL és 1,79 MoM. Ha jól tudom ez normális érték, ugye?
Ha meg nem az, gondolom szóltak volna.

Valaki segítene, hogy tudok vonalzót beszúrni? Már kiválasztottam, csak nem tudom, hogy minden hozzászólásomnál be kell szúrni azt a linket, vagy valahol ezt lehet automatizálni? Köszike:)
chrisstha

Chrisstha, a vonalzót a profilodnál kell beállítani, és ott kipipálni, aztán minden hozzászólás után ott lesz!

Az AFP eredménye tökéletes. A Mom az összehasonlítás alapja 0,8 - 2,5 között kell lennie! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Szheni!Nyugi,nekem nem az volt a dokim,mint Neked...!Egyébként semmit nem fogok macerálásnak venni,BÁRMILYEN kérdésedre nagyon szívesen válaszolok!

Benta!Gratula a nagyfiadnak,a középsőhöz pedig Neked gratula!:)

Kissmanó!Nem,nem voltam a 2007.júliusi topicban,én az végig dolgoztam ezerrel.Meg voltam őrülve a munkámért,főleg,hogy természetesen az edzést is abba kellett hagynom,mikor végre sikerült a baba,már nagyon vártuk.Érdekes,mióta Ékes megvan,eszembe sem jut egyik se...(bár néha kicsit dolgozgatok azért)

Noémi!Még én sem döntöttem a szülésznővel kapcsolatban,kérdés,hogy mit beszélünk meg a dokival:megpróbálhatom a "sima" szülést vagy nem.

Mi is hétfőn megyünk a dokihoz,nagyon-nagyon izgulok,hogy megmutatja-e a Picúrkánk,hogy kisfiú v. kislány!!!!

Kép

Kép
ékes+tesó

Valamit nagyon elrontottam,bár elég vicces,mert nincs is fiam,nemhogy iskolás ...:) :) :)

Kép

Kép
ékes+tesó

Noémi: Köszi :)

Na most lépek haza, végre itt a hétvége!

Mindenkinek legyen szép hétvégéje, az esküvősöknek jó ideje, a menyasszonyok legyenek nagyon szépek, és aztán töltsenek fel sok szép képet :)

Akik hétfőn mennek uh-ra azoknak azt kívánom mutassa meg magát a kis csöppség! :) MI szerdán megyünk:)

Sziasztok!
chrisstha

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:36-kor.

Heni

Kép
szheni

Esküvő: mindenki, akinek most lesz az esküvője, kívánok nagyon jó szórakozást, sok-sok boldogság-könnyet, és tényleg élvezzétek, hogy mindenki körülöttetek ugrál, és Titeket irigyel. :) :wink:

Heni

Kép
szheni

Hordozó témához: szerintem sem egészségtelen, főleg, ha keveset van benne a baba és első a biztonsága, ezek az eszközök úgy vannak kialakítva, hogy egy esetleges balesetnél megvédjék a kicsit. Szerintem ez a fajta biztonság nincs meg egy mózeskosárban. (persze ez csak az én véleményem és lehet, hogy tévedek)

Magdi, Mormota!
Sok boldogságot és szép időt holnapra! Várjuk a beszámolókat! :wink:

Kata!
Édes a kisbabád! :D

Noémi!
Nálatok tényleg egyértelmű a neme. :D

Heni!
A lényeg, hogy minden rendben van és a babuci is jól van. Elhiszem, hogy megijedtél, én is frászt kaptam volna....

KépKép
amadea

Hú Heni!
Jól megijesztettél! Azért jobb így, mert megnyugodtál, de tényleg menjenek az asszisztensnők a francba! - persze tisztelet a kivételnek -
Egyébként szerintem sem kell annyira intenzíven érezni a mozgást, amire következtetni lehetett az asszisztensnő hozzászólásából! Most - kivételesen - a védőnőnek volt igaza...csak ugye 1. babás kismama lévén minden hülyeségen jól beparázunk...

Nekem ma a férjem főz vacsit - thai kaját! Mondtam neki, hogy hetek óta sushit kívánok, és vigyen el valentín napra, de nem hajlandó mondván, hogy az nyers hal...:( Pedig mondtam, hogy csak az uborkásat enném...de eddig nem sikerült meghatnom...majd még dolgozom rajta! :)

Az esküvősök mielőbb jelentkezzenek! Érezzétek nagyon jól magatokat! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Nekem a háziorvosom belgyógyász,
remélem ennyivel megúszom 8)
A fogorvos már megvolt.

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

Sziasztok csajok,

bevallom nektek töredelmesen, hogy mire végig olvaslak titeket, soha nem marad időm irni, de ma megfogadtam addig nem állok fel a gép elől amig mindenkit végig nem olvasok és nem irok én is, mert lassan engem fogtok kitagadni.

Mindenkinek gratula mind a bébykhez mind az esküvökhöz, de leginkább a kitartásotokhoz.

most vagyok 17 hetes és 2napos kb. De mindenki attol rémüldözik hogy már most mekkora hasam van. nem tehetek rola, soha életemben nem volt fél kiló plusszom sem, és a csípőm is pici, igy édes bébykém nem tud máshova zsufolodni csak előre.
Igy én majdnem minden este érzem a pocakfeszülést és keményedést, minden nappal nagyobb. nem beszélve a melleimről ami eddig cici számban ment, de most már inkább -már bocsi a kifejezésért de- ez már csöcs. Eddig én is csak 2,5 kg hiztam. de ez inkább a cicim.

Mocorgás: valamit érzek,de én sem tudom hogy mit, szeretném azt hinni hogy ő az, de a doki szerint csiklandos érzésnek kell lennie, én meg inkább ugy érzem mintha bökdösnének, vagy nem is tudom......, A mult héttől el kezdtem hangosan beszélgetni vele, és hallgat rám, ha mondom neki hogy drágám hogy érzed magad? kívánsz valamit? nyugodtan bökdösed anyát ha kell valami, és ekkor érzek valamit. vicces soha nem hittem el, hogy létezik ez a fajta komunikácio , pedig lám igaz. vagy csak az agyamra ment a sok érzelgősség.

Védőnő: Ma volt fent nálam a védőnő , megkérdezte hol lessz a pici,mondtam hogy egyelőre velünk a mi szobánkban, tetszett neki az ötlet, és a lakás is. habár nem örült annak hogy az 5en lakok lift nélkül, -de gonodlom nem akar venni nekünk egy uj lakást-. Kérdeztem töle néhány infot, de kitérő vagy hétköznapi valaszokat kaptam. szerintem ez is nyerte a lottan a munkahelyét.
ráadásul 1 hónap mulva ujra jönni akar. Titeket is ilyen gyakran látogatnak?

AFP: Multhéten levették a vért , most az eredményre várok állítolag 2hét. izgulok. 1hét mulva megyek vissza és akkor megbeszéljük az eredményeket. Legutobb 8,5 cm volt hosszában a görbületet nem vette bele. Simogatta a kis arcát. édes volt nagyon. Álítolag ebben a korban még semmit nem lehet mondani hogy fiu vagy lány. mert a köldökzsinor bezavarhat.

Jut eszembe lányok hol van a profil ahol be lehet állítani a vonalzót mert én sehol nem találom.Pedig gyanitom hogy ki uti a szemem.

egyelőre ennyi. puszika nektek
gijane

Nos, akkor a heti táblázat.
Aki hiányzik belőle, vagy akinek hiányosak az adatai, priviben megtalál.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Fú, kellett ma is olvasni rendesen! :D Hála istennek!

Én még nem vagyok nagyon otthon a babakocsi témában :oops: : akkor ha jól értettelek benneteket, a háromfunkciós a jó, mert az teljesen vízszintesig lehajtható?

Mormota. Magdi!
Aludjatok sokat, mert hosszú és fárasztó nap áll előttetek. Mindemellett nagyon-nagyon sok boldogságot és szerelmet kívánok a nagy napra és persze utána is! Várjuk a fotókat!

Gijane!

Jó, hogy jöttél!
A profil tényleg kiüti a szemed :lol: :o , ott van a hozzászólásod alján!
A magzatmozgást én is csak úgy 3 napja érzem, de nekem sem csiklandós, hanem majdhogynem határozott rúgás :shock:
Mintha dobbanást éreznék.
Én is beszélek hozzá, hogy rúgjon meg nyugodtan, akkor legalább tudom, hogy jól van. :o
Védőnőm csak egyszer volt eddig, e hónapban én megyek hozzá.

Amadea!
Remélem, azért nem vagytok csalódottak. Végül is a lényeg, hogy egészséges legyen (tudom, elcsépelt mondás ez, de annyira igaz). Azért aranyos lehet az urad, ahogy örül. (Az enyém is lányra készül). Én is tartok egy kicsit ettől, hogy először mondnak valamit, aztán mégsem az lesz. Mondjuk 20 hetesen már csak meg tudják mondani, csak mutassa meg magát a kis Drága!

Puszedli!
Durva lehet a csaj, ha még a sz.géphez sem ért :shock:

Heni!
Örülök, hogy minden rendben. Biztos én is beparáztam volna. De hát ilyenek vagyunk mi, leendő anyukák. És ez még csak a kezdet. Lesz még aggódásban részünk, de örömben is, az garantált! :D

Kép
ácica

Na, félreértések elkerülése végett: vannak olyan bébjárgányok is, amelyikek nem 3 funkciósak, s mégis vízszintig dönthetőek.
Nekünk Inglesina Magnum van most (www.inglesina.it oldalon megtalálható), igaz ennek nincs külön hordozója, de hát már maradt ilyen a tesóktól (járgánypark felújításra szorult, mert előtte is nagyon-nagyon használt volt). Maga a kocsi olyan, hogy nem teljes mózese van, hanem mózessé alakítható lábzsák segítségével. Azt levéve, egyes részeket elmozdítva, lehajtva pedig sportossá alakul át. Hatalmas, felfújható kerekei vannak, de hát ez nekem kizáró jellegű volt. Igaz, nagydarab, van súlya rendesen, de hát kocsi csomagtere tetemes, családi házban lakunk, így ez a fele nem érdekelt.

Ja, és apró jányom 9 hetes korában nekivágtunk egy 1500 km (plussz visszafele legalább 2000) útnak, persze ő hordozóban. Hát jobban bírta a kiképzést mint a 2 nagy. És persze kutya baja az egésztől. Igaz, most nem indulnék épp ekkora útra vele, hisz nagyon unná magát.

Kellemes 7végét, jó éjszakát.
Bulizóknak csodálatos napot, és emlékezetes, kellemes ünneplést.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni a fórumhoz, ha még nem késő... :)
Mi 2009.június 16-ra várjuk első babánkat. A tegnapi genetikai ultrahang szerint úgy tűnik, fiúcskánk lesz. :) Minden rendben van vele, a doktorbácsi megnyugtató dolgokat mondott.
Ma viszont megkaptam az AFP eredményem, ami sajnos nem jó... :cry: 0,8-nál kevesebb a MoM értékem...
Tudom, hogy ez még nem végleges "diagnózis", de azért félek...

Minden jót Nektek! Gratulálok a sok szép Babóhoz! :)

Ivett

Kép
Vendég

Ácica: ha arrol a profilról beszélsz akkor én azt már sikerült megtalálnom, csak az ikont nem a szerkesztéshez a profilon belül, hogy hol lehet a vonalzót beszurni, vagy fényképet be tenni a neved alá? de köszönöm a segitséget.

ivett 78: örülünk neked, és ne keseredj el, az AFP nem mindenkinek lessz jó, nagyon sok minden befojásolja, még az is hogy mennyi fehérjét ettél előtte. szoval ne csügedj, ha az ultrahang jó akkor minden rendben lessz , addig is kitartás.
gijane

Találtam egy ilyet, hátha mást is érdekel....ezek szerint tényleg nunija van a babánknak...

http://babatervezok.otthona.net/jom.shtml

A mi babakocsink 2 funkciós...van egy mózeskosár része és egy sport, a kettő cserélhető....

Gijane!
De jó, hogy írtál! Én eddig a 20 hét alatt 2x találkoztam a védőnővel...

KépKép
amadea

gijane: Köszönöm a kedves szavakat, igyekszem megnyugodni...elsősorban Pocaklakó miatt

A profilodat úgy tudod megváltoztatni, hogy az oldal tetején, a kék színnel írt "Társalgó" felirat mellet található második legördülő ablakban (Segédletek) kiválasztod a Profil-t, és akkor elvisz egy olyan oldalra, ahol aláírást és képet is be tudsz illeszteni. Nagyon nehezen találtam meg én is. Kellett hozzá egy informatikus férj :)

Ivett
Vendég

Ivett78, üdv köztünk! Zalánnal nekem is alacsony volt az afp-m, kétszer is levették. Aztán elmentem gen.tanácsadásra (magyarul csináltak egy uh-t), és mondta a drnő (Hajdú Krisztina), hogy általában az alacsony afp kevésbé veszélyes, mint a magas. Nálunk sem lett semmi baj. Úgyhogy kitartás! De pontosan tudom, hogy milyen nehéz az a pár nap, amíg meg nem nyugtat egy uh/egy új vizsgálat.
Utólag vettem észre, hogy voltál tegnap gen.uh-n, ha ott rendben volt, akkor tutira nem lehet baj.

És igen, babakocsik között van olyan aminek nincs mózese, de teljesen vízszintesig dönthető. és van olyan aminek külön mózese van. De mindkettő jó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evicuska 2009.01.16 21:46-kor.

Kép
Kép
evicuska

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 13:58-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 13:58-kor.

Heni

Kép
szheni

Egy kép Rozi babánkról:
Kép

Kép
Kép
evicuska

Helló Lányok!

Húúú, alig tudtalak visszaolvasni benneteket! :D
Annyi mindenkinek akarotam válaszolni, de persze már nem emlékszem...legközelebb tuti felírom!
Először is: Drága esküvősök, remélem Ti már nem itt vagytok, hanem pihentek és készültök életetek egyik legszebb napjára! :)
Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek, holnapra pedig szép napsütést, és minden sikerüljön úgy, ahogy terveztétek.

fogkőeltávolítás: Nyugodtan lehet enni utána, annyi, hogy esetleg pár órát színes ételeket ne, mert megfoghatja a fogat. pl: spenót, kávé stb. Tömés után is lehet enni, csak azt kell megvárni, amíg a zsibbadás elmúlik, a félrenyelés veszélye miatt. ( fogászton dolgozom :D )

:
Nekem pont szentestére ígérték az sms-t, persze semmi...29.-én felhívtam őket, aztán másnap persze az sms-is megjött.
szerintem nyugodtan csörögj rájuk( ha eddig még nincs változás)

Nevek: mit gondoltok a Zádorról? nekem egyre inkább tetszik! A férjemnek még csak említettem, hogy ízlelgesse...meg a Zoárd id nagyon tetszik! Jajj, olyan nehéz, Neki vajon melyik tetszik???
Sajna még nem rugdosódik, úgyhogy nem tudom, mi a véleménye a picikémnek!

vasárnap drukkoljatok, megyek vissza 4d-re megnézzük, hogy változott-e a méhlepény helyzete. És, (Amadeábó okulva :D ), hogy még mindig kisfiú-e a kisfiam!
Amennyire először megszeppentem, most már annyira szeretném, ha így is maradna...hát még a férjem... :wink:
Persze, ha kiderülne, hogy puncis, akkor is imádnánk!

Megpróbálok feltenni egy képet, hátha sikerül!
jó éjt csajok! Kép
mukkancs

Az Esküvősöknek én is nagyon sok boldogságot kívánok és kívánom hogy holnap minden úgy történjen, ahogy terveztétek!

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Az aráknak én is sok boldogságot kívánok!

Látom zajlik az élet.

Képzejétek kaptam privit egy ismeretlen lánytól, nagyon megnyugtatott. Neki is és a környezetében volt beteg baba, Edwardsos is, de minden esetben már a korai ultrahangon durva eltéréseket láttak. Részletesen leírt mindent. Mostmár csak azon izgulok, hogy NE LEGYEN SZÖVŐDMÉNYE a bevatakozásnak! A húgom szülésznőnek tanul, már szinte az is, érdeklődött és azt mondták, hogy már ilyen nagy terhességnél nagyon ritkán van vetélés. Szinte miden éjjel álmodok valami hülyeséget :evil:

Babakocsi!

Mi örököltünk egy Peg Perego-t, aminek mózsekosár része és sportrésze van, nagy kerekű. Én nagyon szerettem.

Még egy hülye kérdés, szerintetek éhgyomorra kell menni az amniora? Nem vagyok haspók, csak attól tartok, ha utána feküdni kell, akkor mi lesz. Vigyek kaját? Azt se tudom egy ilyen egynaposnál jár-e valami ellátmány? Az a gond, hogy nem lesz ott velem senki,csak bevisznek, meg értem jöbbek. Már előre olyan elhagyatottnak érzem magam. :cry: A férjem sajna nem tudta megoldani a helyettesítést arra a napra.
:cry:

Kép
Kép
sosi

Jó reggelt Lányok!

Gijane, szerintem Te már a kicsit érzed! Nem feltétlenül kell csiklandós érzésnek lennie. Nekem pl. először odanyomódott a hasamhoz, de az első rúgásai, határozott nagy rúgások voltak (még a férjem is érezte). Egyébként az amit leírsz a kommunikációról tudományosan is bizonyított. Valahol olvastam, hogy pl. azok a nők, akik nem is tudnak a terhességükről sokkal kevesebbet mozog a gyerekük, mert ugye mivel nem tudnak róla, nem is akarnak kommunikálni a hasukkal..(ahogyan mi sem szoktunk nem várandósan :) )

Ivett, üdv itt! Az AFP miatt szerintem se aggódj, mert a 0,8 alatti érték down kórra utalhat, azt pedig már kiszűrték a 12. héten. Ha esetleg voltál kombinált vagy integrált teszten, akkor pláne! Nagyon valószínű, hogy téves az eredmény!

Mukkancs, nagyon édes a kép! Olyan szép babás már a fejecskéje! Én is nagyon várom már a 25. heti 4D-t, mert addigra már igazi babás feje lesz! :)

Sosi, az evést mindenképp kérdezd meg a dokidtól, nehogy emiatt el kelljen halasztani. Szerintem kaját ugyan kapnál a kórházban, de én a helyedben vinnék, mert sajnos tapasztalat alaoján szörnyű a kaja. Én csinálnék szendvicseket, meg vinnék valami gyümölcsöt is!
Valami barátnőd nem tud veled menni? Vagy legalább meglátogatni miután vége lesz?

Képzeljétek Áron egész éjjel tök aktív volt - mocorgott! :) Még most is, ahogy Nektek írok!
Igaza van, annak aki írta, ez nyugtat meg, hogy tuti jól van! Kérdezek egy hülyeséget, de ne kövezzetek meg :oops: Ugye a köldökzsinórt nem tudja a nyaka köré tekerni?
Mondjuk a 4D-n is olyan ügyesen rakosgatta ide-oda...szóval gondolom tudja mire/hova való!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Esküvősöknek én is minden jót kívánok!
és várom a képeket, beszámolót!

Heni: örülök, hogy nem lett baj, az asszisztenső meg ka..ja be, hogy így rád ijesztett!

Ivett: üdv körünkben! Számításaim szerint én is jún. 16. körül leszek.

Amadea: végül is a lényeg, hogy egészséges legyen. A fiús cuccokat meg rá tudod adni lányra is, viszont a lányos rózsaszínt már fiúra nem.

Én 3x találkoztam a védőnővel, 1szer nála, 1szer jött, meg voltam nála most jan.ban, meg jön febr.-ban. Bár nem sok értelmét látom...

Tegnap meg előtte a gyerek ezerrel csendben (szinte), tegnap este elég sokat mocorgott, ma reggel is, és apa is érzett egy rúgást! Olyan jó!

Kellemes hétvégét!
Vendég

Sosi: itt Szegeden csinálják meg az amniot?
Vendég

Puszedli!

Igen, Szegeden. 120 km-re a lakóhelyemttől. Igaz, hogy sogórnőmék ott laknak, de ott is van 2 gyerek, a sógrom dolgozik,a sogórnőm meg pont vizsgázik, de ez még nem biztos. Lehet elhívom a húgomat.

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!
Drága Magdii, Mormota, kívánom, hogy úgy alakuljon a mai nap, ahogy elterveztétek. Nagyon sok boldogságot kívánok! Várjuk majd az élménybeszámolókat!

Sosi, szerintem is készíts magadnak a vizsgálat utánra szendvicset és innivalót. Tényleg jó lenne, ha valaki meg tudná oldani, hogy Veled legyen. Drukkolok nagyon, minden oké lesz!

Szheni, nagyon durva lehetett az asszisztens. Hogy hozhatja ennyre a frászt az emberre? Még ha tényleg gond is lett volna, akkor is nem az lenne a dolga, hogy inkább megnyugtasson? Na de a lényeg, hogy minden rendben van. :)

Amadea, hát, izgalmas napokat élhettek. Látod, csupa meglepetés a várandósság :D Ezek szerint egyikünk sem lehet 100%-ig biztos a babája nemében. Tuti csak szülés után lesz.
Jól tarthatod a férjedet, hogy 4 hónap alatt 10 kg-t szedett magára :D Enyém is hízogat, gondolom szolidaritásból.

Üdv az újaknak!

Ékes, már annyira kiváncsi vagyok, milyen nemű babát vártok másodiknak és milyen nevet találtok ki neki :)

Ivett, látom, megnyugtattak a lányok. Sok más országban már nem is végzik el az afp-t, mert annyira bizonytalan eredményt ad.

Benta, gratulálok a nagyfiú szülinapja alkalmából!

Nálunk minden oké, kölök sokat mocorog mostanában és akkorákat rúg, hogy nem győzök jajjdulni :D Persze amikor az apja odateszi a kezét, csend van és nyugalom. Na, de majd később.
Ma este koncertre visszük (férjemék zenélnek, jó kis kemény rock). Asszem jóideig ez lesz az utolsó, mert nem akarom, hogy halláskárosodást szenvedjen. Bár a doki a genetikai uh-on mondta, hogy nyugodtan lehet szoktatni a zenéhez, de feltételezem, den rock-ra gondolt, inkább egy kis komolyzenére :D Na, be is rakok egy kis Bach-ot, művelődésként.

További szép napot mindenkinek!

KépKép
süni76

Sosi: ha nem dolgoznék, szívesen elkísérnélek ám! De remélem a hugodat el tudod vinni! Nekem is jól esne ha mellettem lenne vki.

Süni: a férjem is zenész:), én is vittem már próbára a gyereket, végigmocorogta. Vagy nem tetszett neki, vagy bejött neki :lol: , majd febr. végén lesz koncertjük, oda még elviszem a kicsit, aztán a hangos zenét én is száműzöm egy darabig.

Oan finom tárkonyos ragulevest főztem! tiszta büszke vagyok magamra! :)

Ma a bébinek nagyon aktív napja van :o .

Jó étvágyat az ebédhez, jó pihit du.-ra!
Vendég

Sziasztok!

Heni!
Én nem tudom, milyen a a Pákó-féle, de tegnap reggel arra ébredtem, hogy olyan kókuszgolyót ennék, amiben meggy van :oops: , csináltam egy nagy csomót :D ...bár ez a meggy-mánia azóta se múlt el :oops: ...

Mukkancs, Evicuska!
Nagyon édesek a pocaklakók :D !!! A Zádor tök jó név :wink: !

Sosi!
Nem lesz semmi baj! Olyan sokan drukkolunk neked, hogy muszáj mindennek simán mennie.
Szerintem ehetsz nyugodtan, de ha 1 napig is vagy bent, ebéd neked is jár...bár kórházi koszt, nem arról híres, hogy finom :wink: ..

Noémi!
Ezen a köldökzsinór dolgon ne parázz, ügyes fiad van, nem fogja magára tekerni! (Azért én is sasoltam az UH-n, hogy nincs-e semmi a nyakacskája körül :oops:).

Ivett!
Üdv itt!

KépKép
amadea

Radiológus csoporttársam megerősítette az UH kép alapján, hogy a babócánknak bizony nunija van....

KépKép
amadea

Heni: jól megijesztett az a nőci!!! Nekem is volt, hogy 3 napig semmit nem éreztem a mocorgásából, de gondoltam, csak nincs baj. De mostanában már egyre többet mozgolódik! :lol: Ha jöttök Linzbe, a Woolworth még nyitva van, de nem tudom, mi lehet még benne, mert eléggé nyomatják a végkiárusítást... A CundA-at tudom még ajánlani, ez bent van a fő utca mellett, az ú.n. Mozartkreuzungnál, a főutcáról nyíló keresztutcában. Ja, a parkolással nagyon vigyázzatok az egész városban, mert vagy tilos vagy fizetős, és nagyon nézik... :(

Ivett: biztos nem lesz semmi baj, ha az UH-n nem szóltak! Jó, hogy jöttél!

Gijane: Te is jó, hogy jelentkeztél! Táblázatba nem akarod beiratni magad?

Ma mentünk volna kirándulni, de férjecském estére belázasodott, ma is rosszul van szegény... én is nyomatom a C vitamint, mert egy légtérben vagyunk szinte egész nap...
Hű, de az ebéd mi volt?... Vett a héten knédliszerűséget, hogy ez vmi osztrák spec. majd csináljuk meg zöldségkörettel. Na, ma megcsináltam- a zöldségköret jó volt... Az egyik fajta gombóc tepertős volt (töményen), a másik (amire szalonnás volt írva) meg vmi füstölt sonkás borzalmas aromával... Neki egész bejött, hát most megeheti az összes gombócot, mert én a nyolcból csak egyet bírtam letolni...

szép hétvégét a továbbiakra!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok Lányok!

Csillagtáncos, ez a knédli nem hangzik valami jól! Én holnap lecsós húst csinálok a desszert pedig Tiramisu lesz. Csak ugye abba kéne nyers tojás - azt meg ugye mi nem ehetünk...Van valakinek valami ötlete?

Amadea, akkor kislányos mama leszel! :) Balázsból mi lesz? Egyébként a 12. héten nem készült felvétel? Vagy valószínű, hogy akkor a köldökzsinórt nézték el?

Áron most napközben is elég aktív, pedig azt hittem éjjel kihancúrozta magát! Holnap teszem fel a pocakképet! Tök érdekes, valahogy feljött a hasam a mellem alattig.Nem tudom elmagyarázni, holnap meglátjátok a képen! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Ha nagyon szeretnéd azt a Tiramisut, akkor bolti tojásból csináld....abban talán csak nincs Salmonella(gondolom bevizsgálják a tyúkokat), főleg így tél közepén...bár megmondom őszintén, az a biztos, ha kihagyod...

Balázsból Nóra lesz:), ma átnézegettem a rucikat és meglepően sok a kifejezetten lánykás darab, még egy picurka rózsaszín nadrágot is találtam...nem tudom, mikor vettem :shock: :D , a kékeket elrakom az öcsikéjének...bár megmondom őszintén potyogtak a könnyeim, miközben pakolásztam...az a baj, hogy ő is érzi, mert ma feltűnően csendben van :( ...

KépKép
amadea

Amadea: sebaj, most még Nóra baba jobban elviseli anyukájának a hangulatingadozását. Aztán mire kibújik, nagyon fogjátok szeretni őt.
Mondom ezt abból kiindulva, hogy anno mikor kiderült, hogy a második gyerekem lány (mikor már kint volt), apa annyira akarta a fiút, s épp ezért én is, hogy csalódott voltam. Szerencsénkre este született, reggelig nem kaphattam meg, s én reggelig feldolgoztam az egészet (más kérdés, hogy sokkal jobb anyának és babának egyaránt ha nincsenek 12 órára elkülönítve......ez is tapasztalat, szerencsémre ez a 12 óra 5-re rövidült, remélem most még kevesebb lesz ha a magán klinikán leszek kénytelen szülni). Onnantól kezdve pedig nagyon szeretjük egymást, sokkal anyásabb, sokkal közelebb érzem magamhoz mint elsőszülöttem, pedig belőle tényleg én akartam a lányt.
Apának is sok idő kellett míg születés után megszokta, hogy mégsem lett lánya. Harmadszorra úgy voltam vele, hogy úgy látszik mi csak lányokat vagyunk képesek "csinálni". Uh-n megtudtuk, hogy lány, apa akkor azt hiszem szűk egy hónapig dolgozta az infót, de mire itt volt köztünk, már teljesen boldog volt. Most pedig még egyáltalán nem akarja beleélni magát (pedig akarata ellenére kezdi) abba, hogy egyszer azt mondták, hogy eléggé valószínű, hogy fiú. Szeretné még legalább egyszer ezt hallani, hogy legyen nagyobb esélye annak, hogy ez így igaz.

Kép
kissmanó

Utánaolvastam és valóban a salmonella miatt nem ajánlják a nyers tojás fogyasztását. Igazából azért hülyeség, mert ezzel az erővel étteremben sem szabadna enni - ki tudja alapon. Na mindegy!

Lehet, hogy majd alkotok valami mást!

Amadea, nem baj, ha sírsz! Persze örülsz a lánynak is, de már eltelt a terhesség fele - és most gondolom egy kicsit olyan, mintha Balázst elvesztetted volna...legalábbis én azt hiszem így éreznék, ha kiderülne hogy Áron kislány. Persze ennek ellenére tudom, hogy boldog lennék akkor is, és te is az leszel, de kell egy kis idő feldolgozni - ahogyan ezt Kismanó nagyon jól leírja!

Szerintem amint tudsz, vegyél valami nagyon csajos rucit Nórának, és máris jobb kedved lesz! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea: mikor elérkezettnek látod az időt arra, hogy Kisbabátok a táblázatunkban megfelelően legyen jelen, azaz Nóraként rózsaszín legyen a sorocskája, akkor szólj.
Álltalában egyetlen dolog amit magamtól lereagálok mostanság, hogy színezek, meg nálatok a vonalzócserével egyetemben kivettem a kék színt.
Vagy figyelek, s ha váltod újból a vonalzót, akkor előveszem a színkészletet.

Kép
kissmanó

Noémi!
Tulajdonképpen bármikor összeehetünk bármit, bárhol:(....

Kissmanó!
Köszi szépen, nagyon aranyos vagy:), fogok szólni:)....

KépKép
amadea

Amadea: gondolom kicsit csalódottak vagytok. Én is furin érezném magam, ha kiderülne, hogy mondjuk lány, aztán meg azt mondanák, hogy fiú vagy fordítva. Én is sírnék hidd el. De ha jól emlékszek, nem kislányt szerettél volna jobban?

Noémi: én is imádom a tiramisut, még szerencse, hogy nem kívántam meg, de én sem tudnám eldönteni, hogy bevállaljam-e...esetleg ha fertőtleníted, mint anno nagymamáink vhány %-os hypo oldatban.

Ma nyunyink is elég aktív volt du.-ig, meg is lepődtem rajta.
Apa is megint érezte du.

Csillagtáncos: férjednek jobbulást!
Vendég

Eldöntöttem: A férjemnek csinálok egy kis adag Tiramisut. Én pedig egy mascarponés édességet fogok enni. Baracbefőttet kell megsütni mézen - tehát egy kicsit karamell ízű lesz, és erre kell még melegen rátenni a mascarponét, amit vaniliáscukorral kell összekeverni! :) Egyszer már csináltunk ilyet, nagyon fincsi volt! :)

Én is csodálkozom, hogy ma ilyen aktív Áron. Beszélgettem is vele, hogy ugye jól érzi magát..de gondolom, mert elég okos a természet, a problémát nem ilyen kellemesen jelzi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?