Timi!
De jó hogy ilyen ügyes volt Lillus!Jó is a csajos program, és később még komolyabbakat lehet szervezni
Mi is megyünk fodrihoz 31.-én, de előbb Emilinek vágja ahaját, utána Tomi hazaviszi, szerintem a fodrász csajnak kihullana a haja
Hát lehet hogy van egy kis képzavar Emilinél amiért úton pelus van rajta, de mivel még csak most kezdtük el, így még nem zavarja.Bár most is voltunk sétálni, és 1x megállt, hogy kaka, de mondtam neki, hogy most pisilhet a pelusba
A másik meg, hogy jövő ilyenkor már azért szinte minden gyerek szobatiszta lesz, és akkor is lesz overál, meg minden, és akkor is biztos fog útközbe nyafogni, hogy ez kell az kell, szóval nem tudom hogy akkor hogy oldjuk majd meg.De mások is megbírkóztak vele, mi is megfogunk
Én most csak a jelenlegi problémákra koncentrálok
Pann!
Én tegnap csináltam sütőtök krémlevest, a netről vadásztam receptet, de nekem nem jött be annyira, pedig finom, csak én nem komálom az édes leveseket, a gyümin kívül.
Meg vhogy a sütőtök sem stimmel levesként
Egyébként ezt csináltam meg:
Recept:
Hozzávalók 4 személyre
1kg sütőtök
1 nagy krumpli
1 közepes alma
1 közepes hagyma
2-3 ek méz
1/2 narancs leve
2 húsleveskocka
só, bors, szerecsendió
friss kakukkfű (ha van)
1 dl tejszín
5 dkg vaj
190C-on 45-50 perc alatt puhára sütöm a sütőtököt. (Ezt én úgy szoktam, hogy félbe vágom, kikaparom a magját és így teszem be a sütőbe, akkor nem kell a darabolásával, pucolásával bajlódni). Óriási a különbség, hogy sült vagy főtt állapotban használjuk a tököt, főzve ugyan sokkal gyorsabban készen van, viszont a sütés által sokkal koncentráltabb, intenzívebb, édesebb lesz az íze) Amíg sül, a vajon puhára párolom a felaprított hagymát a kakukkfűvel (egyszerre teszem a vajat és a hagymát a lábosba, nem amikor már forró a vaj, különben nagyon hamar megég), amikor már megpuhult és átlátszó, ráteszek 2-3 ek mézet és kicsit karamelizálom. Felöntöm 1,2 l vízzel, amibe beleteszem a 2 leveskockát, a meghámozott, kockára vágott krumplit és almát és közepes lángon puhára főzöm. Amikor már puha a krumpli, a levesbe teszem a sült tök kikapart húsát. Botmixerrel krémesre pürésítem –csak ekkor ízesítem a narancslével, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd az egészet lágyítom kb 1-1,5 dl tejszínnel. Igazából kicsit le kell hűteni, akkor lehet még jobban igazítani az ízeken (ízléstől függően lehet édesebbre mézzel, vagy barna cukorral, vagy pikánsabbra narancslével, vagy kis citromlével, ha nem elég ízes, akkor esetleg még egy fél leveskocka, vagy vegeta mehet bele), mert forrón nehezebben jönnek ki az ízek. Pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálalom. Előző este is el lehet készíteni, semmi baja nem lesz másnapra. Gyönyörű, narancssárga, krémes, igazi őszi leves.
Ágiboldi!
Emili sem möndja hogy igen, csak hallgat nagyokat, vagy max. annyit mond-miután felszólítottam hogy válaszoljon:)-, hogy aki=oké=igen
Wc fölé lógatás helyett:van vmi mobil bili, ami spéci papírból van, és kidobható, össze van hajtgatva.Na egy ilyet bedobsz a tatyóba, és kész...
Rita!
Akkr ez az jelenti, hogy megvan az államvizsga?Lehet gratulálni?
Ditke!
Amig nem egybe mondja, hogy "fa-sza", addig szerintem ne
Vhol olvastam, hogy az f betűt, sz-et mikor kell tisztán kimondani, de nem emléjszem mikor, talán 3-4 éves korban?Passz.De Emili sem mondja ki, sem az r-et.Helyette aranyos hangokat ad ki, amiket nem is tudok leírni
Itt esett nagy hó, de hála az égnek, már olvad is!Azért kimentünk egy kicsit, persze vizes lett aruhánk, amit nagyon útálok, de Emili nem volt meghatódva ahótól.Megfogta, majd nyávogott, hogy bibis lett a keze=hidegtől fáj.Persze ennyi idő alatt nem fagyott meg, de nem akart többet hozzányúlni
(hurrá, nem kell órákat a hóban tölteni vele!
)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.01.16 15:00-kor.