Szia Zsófi,
Ne izgulj, valószínűleg nem reflux beteg a kicsid. Gyarapszik a súlya? Mosolyog? Kiegyensúlyozott? Ha igen, akkor ne izgulj.
Tapasztalatból mondom. Az én kisfiam most 8 hónapos, és Ő is nagyon-nagyon sokat bukott. Most még naponta 2x kap tápszert, így még mindig bukik valamennyit, de mivel egyébként jól fejlődik, szépen gyarapszik, vidám, stb, tehát szemmel láthatóan jól van, így nem volt reflux beteg.
Nem adtam, és szerintem Te se adj neki gyógyszert. Nekünk azt mondták, hogy a felesleg jön vissza. És a jelek szerint tényleg.
Ami nekünk segített:
- etetés, büfi után nem tettem le vízszintbe. Vettünk (akciósan 3999,-Ft) egy nappali pihenőágyat, amit egy kicsit feljebb állítottunk. Ebbe tettem le nappal etetéseket követően.
- és megemeltük a kiságy fejvégi lábait.
- etetés után főleg nem ráztuk, nem dobálgatjuk, nem "bírkózunk" Vele. (Igazából elég sokan késztetését érezték, hogy a magasba dobálják, hóchóckatonát játszanak Vele, stb, amiről azonban a bukás miatt, mindenkit leállítottam.)
- nekünk a cumisüveg cumija is bűnös volt. Ugyanis a nagyobblyukú cumin keresztül sokkal többet képes behabzsolni, ha mohón eszik, mint az újszülött cumin keresztül. Ezért gyorsan visszatértünk az újszülött(!) cumira, és ekkor is csökkent a bukás alkalmankénti mennyisége.
- jut eszembe, félig ülő helyzetben kapja meg este és reggel a cumisüveget. Egy kispárnát teszünk a feje-dereka alá, és ez után már csak akkor bukik, ha utána sokat mozog.
És minél több szilárdabb táplálékot kapott, annál kevesebb lett a bukás. Jóval kevesebb, de még előfordul. Köszönhetően a virgonckodásának.
Viszont kiegyensúlyozott, vidám, nevetős kisbaba, úgyhogy Te is próbáld ki ezeket.
Sok sikert.