Új privát üzeneted érkezett!

Gabi!
Köszi!! :P

Orsimorsi!
Köszi az infot! :wink:

Mági!
Szépek vagytok. Üdv újra a topikban! :D :lol:
susy75
 
 


Sziasztok!
Vagyunk mi is, olvasgatok folyamatosan, csak az írásig nem jutok. Jól vagyunk, bár szopi gondjaink nekünk is vannak. Van olyan nap, hogy eszik, alszik, de van ,hogy nem elég neki a tejcsi. Ma is egész délután lógott a cicin, de nem lakott jól. Ilyenkor muszály adnom neki lefejt tejcsit, mert nem tud elaludni pedig nagyon fáradt. Szegény most beájult, nem tudom mikor fürdünk.

A babák gyönyörűek!

Mági! Üdv itthon! Édesek a gyerkőcök! Tök jó volt a szöveg amit a januári topicba üzentél!

Néhány kép: uncsitesók Kép gondolkodom tehát vagyok Kép figyelek apára Kép fürcsi Kép

Kép
Kép
Kép
erika26
 
 


cumi:
nem emlékszem ki kérdezte, ez Nuby cumi. Van kisebbünk is, de természetesen a kis Aventeset kiköpi, ez kell neki, de ez szinte folyton :lol:
Ma haladtunk, megelégeltem a hülye bimbóvédőt, leszedtem, és így elfogadta a cicit, végre nem kellett üvegből adnom! Ez a gyerek folyton csak enne!

erika:
Ide nem írtam olyat? Nem emlékszem már.. :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

 
 

Regge elmentünk fehérvárra a kórházba a megszült barátnémnak húslevest vinni...hazafele lepergett előttem párszor életem filmje...irtó jég volt/van.
Apa délben elhozta a gyerekeket oviból mert én nem mertem vállalni hogy délután ikyem jégben elmenjek értük.Az ovitól hazafelé 3 szor keresztbefordultak!Úgy örültem mikor hazaértek.

Aztán Apa egykor elment dolgozni,na azon idegeltem magam halálra, a busz vajon beér-e...

Ráadásul nem tom mivan a levegőben de észrevehetően alig van tejem ,Írisz annyira szopizza hogy már fáj!És utána meg még tátog.A melleim mint az üres neylon zacskó...

Minket is valamennyire elért a válság,az állandó éjszakás apából állandó délutános lett,sok embert elküldtek tőlük is(Szivattyúgyár).10 ig dolgozik,11 körül szokott megjönni,erre ma este fél nyolckor benyit az ajtón...na mondom tuti kirúgták!De csak a csúszós utak miatt engedték haza őket.na még szerencse.

Zöldi,fújt nagyon a szél nem mentünk le a Balcsira az éppen a takonyból kigyógyulgató babával.

Nem vállalnál ilyen babaerszény varrást?Egy darab rongyért sajnálom az 5000 ftot.

haláli fáradt,kimerült vagyok.jóéjt.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Hurrá Mági!

Musi! Sajna nem ismerem a szoptanít erényeit, de tesómnak jó tapasztalatai vannak. Minket 1 nap választott el attól, hogy vegyünk.

Kép
zölddisznó
 
 


Köszik! Eddigi legboldogabb szülinapom!

Kép
zölddisznó
 
 



ZÖLDI! Nagyon boldog szülinapot!!!!

Mági! Gyönyörűek a babáid, mind a kettő!!!

Most volt esti szopi, jó lenne egy ki alvás, megyek is!



Jóéjt!
mannababoca
 
 


zöldi:utolag boldog szülcsi napcsit

bocika:urtica 4d:hétfőtől péntekig napi 7 bogyo..szombat vasárnap pihi.

aida:lányom ha sir a zene nyugtatja meg.este pl...Cserhátira aludt el...

mági:nagyon szépek vagytok..,

ma reggel meg megkaptam a maradék 1 hét táppénzt amit nem értek mert nekem 4 hét 37000 volt..most meg 1 hét 14000...

Kép

Kép
nikianya21
 
 


Jó reggelt!

Zöldi! Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Mági! Üdvözletem újra köztünk, nagyon szépek vagytok! Jó egészséget, sok tejcsit!!

Mush! Kitartást! Nagyon ügyes vagy, higgyél benne, hogy egyre jobb lesz!

A megnövekedett kajaigény nálunk is beköszöntött valószínűleg, mert hosszú idő óta hunor kétszer evett éjszaka, 2-kor és fél 6-kor is. Ma 6 hetes :lol: :lol: :lol:

lbernuska: mi is még mindig pöttyösek vagyunk, bár már sok leszáradt. Nem kell vele foglalkozni!

Csípőszűrés: minket se küldtek ultrahangra. Azt monta dokinéni, kicsit kötött, legalább éjszakára adjam rá a terpeszrugit. Korábban 3, most újabban 4 hónapos korban van a csípőszűrés. Zalánt májusban visszük Debrecenbe az otopéd klinikára kontrollra, professzo úr novemberben megígérte, hogy megnézi a kicsinek is a csípőjét, meg a lábát.

Itt már most plusz 1 fok van, remélem, ki tudunk menni, már tegnap is nagyon jól esett. Ráadásul együtt tudtunk menni Zalánért az iskolába, nagyon örült neki.

Szép napot mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


[quote]N írta:em vállalnál ilyen babaerszény varrást?

Sarmi! Háááát most nem sajna, mert egy csomó varrásadósságom van még, amiket szintén nem tudok egyelőre megcsinálni.
Amúgy ilyen erszényt úgy jó venni, hogy felpróbálja az ember, mert nem mindegy, milyen nagy, milyen szögben görbül a válla... mert ha nem "konfekció méret" valaki, akkor nem kényelmes az erszény.

Köszönöm a soko-sok szülinapi jókívánságot! :)

Juhéjj, újra sétaaaaaa! ...meg dokinéni. Meg anyának Rossman! Jeeeee!

Kép
zölddisznó
 
 


...na, ez jó sokkolóra sikerült :)

Kép
zölddisznó
 
 


Zöldi, utólag én is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!! (elhiszem, hogy ez volt a legszebb, én is így voltam vele dec.-ben :lol: :lol: )
Én sajna lemaradtam a csoda tea keverék összetevőiből, leírnád mégegyszer? Köszi!!!

Mági, gratulálok , jó egészséget és rengeteg tejcsit kívánok!

Musch, le a kalappal előtted, nagyon-nagyon ügyes vagy! Ne is gondolj ilyenre, hogy rosszul csinálnál vallamit! Szuper ahogy csinálod!!!!

Képzeljétek, mostanában elég sokat alszom :lol: (ami már nagyon hiányzott :lol: ), a fiúk 8-kor fürdenek, 9-ig esznek, majd 2-kor kelnek, utána meg reggel 5-6 között. Szóval isteni jókat alszom egy pár napja!! :lol: :lol:

Tejtárolás, én gyógyszertárban vettem műanyag tégelyeket(150 és 300g-sakat) 30-40 Ft volt darabja és én ezekben fagyasztottam le a tejcsit(15litert :lol: , míg a fiúk a kórházban voltak és én nem mehettem etteni Őket, ami már sajna elfogyott). Később jó lesz majd gyümölcspürének, vagy aminek majd felhasználom... :lol:

verzso
 
 


Zöldi: NAgyon boldog szülinapot Neked! :lol: :wink:
És nagyon köszi a homeós linket!

Hát, én egyre carabbul vagyok, most már be is náthásodtam. :(
Kistücsök még mindig köhög, ráadásul nem akar enni....10-15 perc után kiköpi a cicit (eddig 25-30 percig evett jóízűen mindig), tekereg-nyöszörög egyet-kettőt és elalszik. Tegnap is így végigaludta a napot....Nem tudom, mit csináljak....Keltegessem gyakrabban enni? :roll:

Bernuska: Száraz arc nekünk is van, a doki valami szaliciles gyógyszetári kencét írt fel, én azzal meg babaolajjal kenegetem neki (csak nagyonnagyonnagyon vékonyan, mert aztán pillanatok alatt tocsog mindene az olajtól, ahogy hadonász a kezével az arcánál és letörli), úgy néz ki, kezd javulni, már csak itt-ott vannak száraz foltok a pofiján.

Na, megyek, iszok teát meg "begyógyszerezem" magam....
Vigyázzatok magatokra nagyon!
bébic
 
 


Zöldi: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Niki: köszi! A 7db-t egyszerre lehet bevenni????
Vendég
 


Verzsó! Köszi! A teakeverék receptjét eltettem valami igen jó helyre - most nincs időm megkeresni, mert mkészülődünk dokihoz, és mindjárt ébred a kismacskám. Ha hazajöttünk megkeresem. Ha addig Gabi előkerül...neki megvan!

Bébic! Cupp! És nagyon szívesen.

Kép
zölddisznó
 
 


Itt 0 fok körül van, de rohadtul csúszik! Még a buszok sem nagyon járnak!!!! :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


Na, előkerültem két percre :D

Verzsó:
a teakeverék: 4-4 dkg kerti kakukkfű, ánizs, édeskömény, kecskerutafű, csalánlevél, 2-2 dkg majoránna, izlandi zuzmó (ez utóbbi nem olyan gáz, ha nincs :wink: ). 1 l-hez 4 teáskanál. Napi 2 l az adag :) Remélem, beválik :)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Zöldi, köszi! :lol:

Gabi, nagyon köszönöm! :lol: Én is remélem, bár most Máté éppen sztrájkol szopi téren, úgy csinál mint aki nem akarja megtalálni a cicit, pedig ott van a szájában. Tapasztalt már valaki ilyesmit? Egy darabig eszik szépen, aztán meg elkezdi ezt csinálni. :roll:

verzso
 
 


Verzso: Ez engem is érdekelne, Ákos ugyan ezt csinálja!!! Eszik 10-15 percig, elkezd tekeregni-nyöszörögni, elengedi a cicit, és mikor visszatenném neki, kinyitja a száját meg minden, de olyan, mintha nem találná....ezzel küzdünk kb. 5-10 percig, aztán valahogy sikerül megint visszaszuszakolnom neki és eszik még egy rövid ideig....aztán elalszik.... :?
bébic
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a méreckedésről...
5640 gramm és 58 cm...

Születési súly: 3700 gramm
Hazahozatalkor: 3630 gramm

2 kilót dobott már magára a is drágám. A váróban megkérdezték hány hónapos??? :shock: :shock: Mikor megmondtam, hogy 6 hetes lesz szombaton nem akarták elhinni...

Kép

Kép
dcili81
 
 


Cili: hát ez nem semmi! Igazi kis vasgyúród van!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


húú csajok, az én fiam nagy bélpoklos... vegyes tüzelésűek vagyunk, tejcsi és tápszer.. Tegnap tápszerből is 80-100-at evett, és nem bírja kia 3 órát sem! :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: húú akkor nem semmi Beni!!!! :lol: :lol: Tényleg Anna hogy fogadta a kistesót???
Vendég
 


Verzsó: szívesen! Olyan nálunk is van, hogy szopizik 15-20 percet, aztán leáll, és mikor visszaakarom neki adni, akkor tekereg, rázza a fejét, tátog, néha ketten küzdünk apával, hogy visszategyük a szájába. De ha elkapja, szopik tovább, mintha semmi nem történt volna :roll: :?

Mági: "vegyes tüzelésű" :lol: ez tetszik...

Cili: nagggyon jól nyomjátok :lol:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok!!

Zöldi:Nagyon Boldog Szülinapot Kívánok Neked!!!!!!!!!!!!

Mági:nagyon tündériek vagytok,mégegyszer hatalmas nagy gratula nektek!!!

Erika:Gergő is nagyon édi!

Ma voltunk az 1hónapos tanácsadáson,és a doktornő is megvizsgálta Olivért.Nagyon megdícsért minket,h szépen fejlődünk.Súly:4350g és 55cm :) :) De viszont van egy kis "gondunk" Olivér popsija annyira,de annyira piros,és hólyagos h szegénykémnek már sztem fáj is ahogy tisztába teszem.Meg is nézte doktornő és írt fel ré neki boraxos krémet(remélem jól írtam)azt mondta valószínű a szájpenész ment rajta végig,és az ütötte ki a popsiját.Remélem hamar eltűnik neki mert annyira sajnálom.

Csípőultrahang:minket is elküdtek,sőt a kh-ban be is írták a kiskönyvbe h 6hetes korban javasolt ez a vizsgálat.

Bébic,Verzso:Olivér is ugyanazt csinálja szopi közbe mint a ti manóitok,engem nagyon zavar,vagyis inkább kicsit aggódom h mitől lehet ez.

solya051020
Káld
 
 
 


Bébic, Gabi, Solya szóval nem vagyunk egyedül ezzel! :? Nem minden szopinál van így,csak néha. Gondoltam azért van, mert már jól lakott, de nem azért szerintem, mert én mérni szoktam még mindig őket és hát nem akkor kezdi el csinálni amikor már kb megette amennyit szokott, hanem kb a felénél. Talán nem jön olyan intenzitással a tejcsi, vagy mittudoménmivan.... Jókat mosolyog és néz nagy szemekkel, aztán meg keresi a cicit, ami persze a szájában van, aztán egyszer csak újra rákap..

verzso
 
 



Mush! Gergőnél sajnos a tápszer cumisüvegből maradt. :( Ő nem szopott, nekem nem indult be a tejem, abban a kórházban segítséget nem kaptam, úgyhogy amikor 10 naposan hazahozhattuk, már hozzászokott teljesen a cumisüveghez, én meg örültem, hogy a kiszáradást megúsztuk, nem kísérleteztem mással. Ma már máshogy csinálnám, de hálistennek ő is teljesen egészséges, nem lett baja, és nem is betegeskedik többet, mint más gyerek.
A fénykép rólunk az előző oldalon van a babaerszénnyel.

Zöldi! Boldog szülinapot!

Mági! Gratulálok, tündéri a fiad!

zsebi_baba
 
 


Sziasztok!

Mági: Mégegyszer gratula nektek!!! Nagyon édi a kislegény!!!!

Zöldi:
utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!!!


Na én is pont azt akartam kérdezni, amit ti lányok Verzsó és Bébic,meg Gabi. Az én kisasszonyom is ugyanezt teszi plusszba még azt is, hogy rázza a fejét és keservesen elkezd sirni, aztán meg amikor nagy nehezen sikerül újra bekapni a cicit belealszik, vagy elengedi. Gondoltam én is arra, hogy lehet nem jön olyan erősen a tejci, azért teszi, de mostanában akkor is elengedi, ha éppen belövell a tej és ömlik... :roll: Tegnap már nem csak ő sirt, hanem én is. Ezt csinálja már napok óta és nem eszik csak 30-40ml. Próbáltam a lefejt tejet kiskanállal adni, de nem akarja lenyelni, meg cumisüveggel is, na erre megint űvőltött...De érdekes, nem minden alkalommal csinálja ezt...
Zöldi dokinéni, mit tudnál a fentiekre mondani???Vagy esetleg megkérded tesódat???? Én már arra is gondoltam, hogy fel kellene vágni a nyelvét esetleg, azért nem tudja bekapni a cicit???

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Kisasszonyosan :lol:
Kép

Vigyorgunk és kopacodunk :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek esti szopi után csak fél négykor kelt és utána reggel fél 8kor, utána meg lustálkodtunk 10-ig... :D :D :D

Kezdem pótolni az alvásos elmaradásomat.

Zöldi! Irígykedem a Rossmann miatt, a rohadt ónos eső miatt nem tudunk kimozdulni (azelőtt meg szmog, azelőtt meg hideg). Elegem van, ki akarok mozdulni!!!!!

Kép
mannababoca
 
 


Manna: jeeeee, akkor tudtál te is pihenni!

Valaki hallott, vagy esetleg használt a Motherlove More Milk Plus kapszulát? tejserkentő.. állitólag és nagyon dicsérik... :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Azok a csecsemők akik hozzászoknak az éjszakai szopikhoz (Noel rendszerint este 11 körül, éjjel 3 körül és hajnal 6 körül is eszik) tényleg később is gyakrabban felébrednek éjszakánként? Ezt hallottam, kíváncsi vagyok igaz-e. És mennyi ideig szopiznak éjszakánként is az ilyen csecsemők? Tényleg van olyan, aki akár 1.5 éves koráig is minden éjszaka felébred enni, ha addig szoptatja a mama?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida:
nem feltétlenül!
Élő példa a Huni fiam. 6 hetes koráig szopizott éjjel is, utána meg szép lassan kimaradott az éjszakai szopizás és átaludta az éjszakát este 10-től reggel 6-ig. És ez igy ment majdnem 3 éves koráig :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Harivera:
mit mondtak lánykádról ma a röntgenen?Kell műteni?

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


[quote="f.marti"]A írta:f.martiida:
nem feltétlenül!
Élő példa a Huni fiam. 6 hetes koráig szopizott éjjel is, utána meg szép lassan kimaradott az éjszakai szopizás és átaludta az éjszakát este 10-től reggel 6-ig. És ez igy ment majdnem 3 éves koráig :lol:


Ez jó hír, nem tudom hogy bírnám ezt több, mint 1 évig.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Köszi a dícséretet Dani nevében is. Nem tudom mi lehet a tejben, de nő mint a gomba...

Aida én vaahogy jobban bírom az éjszakázást, mint a nappalozást..., de nem tudom miért. Tegnap pl. este 8-kor evett aztán éjjel 1-kor, majd reggel fél 6-kor. Ez szerintem nagyon jó és állati nagyot aludtam én is...

Daninka is van ez a szokása, hogy van amikor bealszik kaja közben, és képtelen vagyok felkelteni..., ez meg is látszik a következő evésnél, amikor is éhen akar halni. Korábban volt, hogy fél órát evett, most meg 15 perc alatt úgy megszívja magát, hogy csak piheg utána..., nekem marcangolni is szokta a cicit, meg morog rá, mkint egy kiskutya... :lol: :lol:

Zöldi nagyon boldog szülinapot!!!! Mégegyszer ennyit!!!!

Mági nagyon nagyon aranyos a kisfiad, és Anna is tündéri!

Márti Anett is aranyos, szép pufi arca van!

Olyan jót aludtam, 1,5 órát, Dani még mindig nyomja, délben evett legutóbb... :lol:

A párom mindjárt hazaér, hozza a szárítógépet, mert annyi a pára nálunk mosás után, hogy egy merő víz a ház..., megelégeltem és vettünk egy szárítógépet, nem akarok több penészt a falakon... :evil: :evil:

Kép

Kép
dcili81
 
 


Csajok! Az én Gergőm is ugyanezt csinálja két napja. Eddig is volt, hogy esténként így szopizott főleg a bal ciciből, de mostmár napközben is. Én sem értem miért.
Ja és már egy hete úgy aludt éjszaka, hogy 10-től reggel 5-ig és most már fél 3-kor fent volt.

Kép
Kép
Kép
erika26
 
 


bocika:
Anna nagyon édes, segít, állandóan Benit akarja megnézni, nem féltékeny rá. szerinte sípol az öccse, amikor sír :lol:
Mondjuk ma megkaparintotta a cumiját, és elkezdett cumizni, de aztán visszaadta. Anyatejet ő is kap, issza is rendesen :)
Egyedül azt nem szokta még meg, amikor Beni rákezd erősen, akkor ő is elpityeredik, nem tudja mi baja az öccsének.

Nálunk bal és jobb cici probléma van, a balt valamiért nem akarja elfogadni, bár most evett, és végre sikerült elfogadtatni vele, de szerintem ez egyszeri dolog volt... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Képzeljétek pont egy hete adta be a párom a papírokat az anyaságihoz meg a családihoz és ma meg is kaptam az anyaságit!

Az lehet, hogy az infacoltól sokat bukik a baba? Egy hétig adtam neki és előtte nem volt ilyen gondunk, mosttegnap este óta nem kapja és alig jön vissza valami.

Kép
Kép
Kép
erika26
 
 


...hogy ti milyen aranyosak vagytok! Köszönöm!

Kép
zölddisznó
 
 


Tesóm este jön, és mindent megkérdezek, amit addig - zölddel - írtok.

Kép
zölddisznó
 
 


Manna! De ott legalább már jó a levegő. Rossmann: 6000.- ... pedig csak egy krémet akartam ;) ...mert megérdemlem. :)

[quote]E írta:z jó hír, nem tudom hogy bírnám ezt több, mint 1 évig.

Aida! Bírnád...

Kép
zölddisznó
 
 


Zöldi, valószínű :) csak jobb lenne éjszaka 4 órákat egyhuzamban aludni.. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


4 hónapos picivel már lehet tervezni repülős utat, igaz? Nővérem hív ki Svájcba hozzájuk. Szeretnék menni, gondolom nincs akadály.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Márti: Én szedem a Moter Love More Milk cuccot és nagyon bejött, ajánlom! A lényeg, hogy bevétel előtt és után 20 percig nem lehet enni, na én ezt mindig elrontom, mert nassolok.... :D

Tegnap itt volt egy kedves rokon és a következő kérdést tette fel: Figyeljjjjjj és te mit csinálsz itthon egész nap??????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Hát legszívesebben azt válaszoltam volna, hogy a f....... v...m (aki elég edzett, az úgyis érti a káromkodásomat).

Szerinte mégis mit, egy egy hónapos gyerekkel????? Azt mondja, és amikor alszik????

Hát semmit :evil: :evil: , merthogy a vasalás kivasalódik, a mosás kimosódik, felmosódik, kipórszívozódik, bevásárolódik, megszoptatódik, elaltatódik, rendet rakódik, megfőződik, a gyerek meg magától bepelenkázódik......én meg mindeközben feltett lábbal bámulom a tévét.

Miért hiszik azt az emberek, hogy ez nem munka, elfoglaltság?

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ kész vagyok.
mannababoca
 
 


Manna: ez jó volt! :lol: :lol:
Én is rendeltem ilyen kapszulát, még nem érkezett meg, nagyon sok jót hallottam róla, kiváncsi vagyok a véleményekre.Köszi, hogy leirtad!

Zöldi:
köszi , hogy időt szánsz a mi bajainkra!

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Cicirázás, kiköpés...: Csak akkor adjátok a szájába, amikor nagyra nyitja. Játszik vele. Majd elhagyja. Türelem.
4 hónapos repülés: Igen.
Még kérdés? Nemsokára hazamegy a tanácsadóbéniszitterfürdetőmaszírozókakaóskalácsotnekemsütő néni!

Kép
zölddisznó
 
 


Ja, amúgy Hanna is csinálja! :)

Kép
zölddisznó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?