Sziasztok!
Megpróbálok gyorsan írni Tegnap jöttünk haza
Vasárnap reggel görcsölgetett a hasam. Mondom Apának, te, ez a lány szökőnapon akar megszületni...nézem, hát 10 percenként mintha rendszeres lenne, de azt hittem csak "beképzelem".
Indulunk a Kikába, mondom Csabinak, menjünk a Klinika felé, úgyis ügyel a szülésznőm, ha megnéz, az nem árthat. Felhívom. Mondom neki: a fiúk is bejöhetnek addig az épületbe? (gondoltam, utánna megyünk tovább). Azt mondja: úgy készülj, tuti nem mész innen sehova....
Áh, magamba mondom, de ciki lesz, ha bemegyek, és vaklárma az egész...
Beegyünk, ügyeletes orvos: csont zárt a méhszáj. De Anna (szülésznő) mondja, a uh-s méhsebem mérete nem volt biztató, CTG. Az biza 70-80%-os fájásokat mutatott, nem volt túl jó, de vészes sem. UH: méhseb 2 mm. Infúzió, aneszteziológus...megint sokan lettek hirtelen.
Telefon dokimnak, jön. Mondja: ez a 2 mm olyan, hogy örüljek, ha a műtőig eljutok....(a fájások hatására repedhet el).
Anezteziológus megcsinálja az EDA-t, nekem remeg kezem lábam. A legrosszabb ez a 20 perc volt, amíg vártunk az eda hatására. Műtő. Nem éreztem semmit, kellemetlent se, az anezteziológus (tudom, hogy ez a feladata, de akkoris) nagyon rendes volt, végig mondta mi történik, nagyon nagyon kedves volt.
Aztán: - még 2 perc, és megszületik a babája. - Már csak egy ...
Kint a buksija, a válla, a pocakja, KISLÁNY! és már üvöltött is
Elvitték, majd nagyon hamar hozták....kukkolt a nagy bogár szemeivel, amil BARNÁK..... Mindenki kékszemű
Elvitték apjának. Aneztes utánna ment és jön vissza:
3600 gr (mint a záróból kiderült 3680, és 58 cm, 10/10 apgar Jó kis hurkás.
Intenzív örző ahol én nagyo jól éreztem magam Másnap reggel már 5-kor kikönyörögtem a felöltözést, mosakodást....majd 6-kor lekéredzkedtem a csecsemőosztályra szopiztatni
Visszafelé találkoztam imádott dokimal, aki majd leharapta a fejemet, mit császkálok. Utánna azért kicsit többet pihentem, de mindig akkor "kapott el" amikor pont császkáltam, meg röhögtettem a jónépet
Fájni megnt nem fájt semmi...nem értem, pedig fájdalomcsillapítót se kaptam a műtéten kívül.
Egy dolog fájt/fáj a hátam a cicimtől.
A második nap délutánján belövelt a tej, de úgy, mint a fene, mintha két kőszikllám lene.....aznap éjjel kékfényezték, úgyhogy másnapra rendeződött ez is.
Mostanában kétóránként eszik (éjszaka) nappal nagyokat alszik. Legutóbb 65 gr-ot evett.
Sírni csak akkor sír, (de akkor sem igazán) ha éhes, vagy ha fázik.
Na, ennyit elsőre.
Két kép az egy órás és a 6 napos Annáról:
Puszi: Kata