Új privát üzeneted érkezett!

[quote="zsiraf8"]
írta:
zsiraf8Aida, ebben a vödörben gyakorlatilag gugol a baba, és csak a fejét fogod?


Hogy mit csinál az tőle függ. Általában pancsikol össze-vissza. Van hogy olyan gugolósra fogja, van hogy felhúzza a lábát és akkor lebeg van hogy kinyomja magát. Nekem tényleg csak annyi a dolgom, hogy fogom a fejét. Meg persze fordulok utána mert mindig ide-oda forgolódik :D és menni kell utána mielőtt kitekeredne a nyaka. Aztán amikor mosom a babát, egy kézzel tartom a nyakánál a másikkal mosogatom. Tök jó dolog, tényleg.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Jó reggelt Csajok!

Huhhh... szerencsére Zsófi nem romlott el teljesen. :-D Az éjszakája a szokásos volt: éjjel 11-től 4-ig és 4-től 8-ig aludt. Csak para-anyja hallgatta kb. másfél órán keresztül, hogyan szörcsög az alvó gyereke... :evil: Orrából már semmi nem jön, "hátrébb" van ez a szörnyű hang. Alapból normálisan veszi a levegőt, csak néha jön rá a köhögés, szörcsögés. Láza nincs. Mit lehet ezzel kezdeni???

Ma este csípőszűrés... Remélem megússzuk max. merevítős pelussal! (Nem egyformák a hurkák a két combján és hát ugye tőlem is örökölhetett ezt-azt, no meg a kötött izomzat...) De a legjobban annak örülnék, ha azt mondaná az ortopédus, hogy makk egészséges.

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Vera: BOLDOG NÉVNAPOT!!!
Vendég
 

 
 

Niki és akit még érint: ma reggel megjött az anyasági!!!!!!! :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

szóval akkor szerintetek beválhat az ha este amikor ébred, egy picit eszik aztán fürcsi aztán masszír és megkoronázzuk az egészet egy jó nagy kajálással?
hátha akkor el is alszik utána, mostanában az a divat,hogy nem alszik el csak éjfélkor, de viszont 3 napja átalussza az éjszakát:)

csak én mert,fejnem kell
zöldi így rendben is volt a mellem reggelre

Képzeljétek felhívtam egy bnőm által megadott homeopathias orvost, Réka hasfájása nem kakilása nem pukizásával kapcsolatba, elmondtam neki, hogy hogyan fáj a hasa mit csinál közbe milyen a kakija, mire nyugszik meg átmenetileg stb stb, mert, hogy nem tud se kakilni, se pukizni
1 szó mint 100 mondott bogyeszokat amit apósom rögtön meg is vett, beadtam neki egy 3x1 kis kanállal kell adni + ha görcsöl 1/4 óránkét még egy kiskanál és lássa csodát Réka 3x telepakolta a pelenkát kicsit feszengett,de nem volt az a folyamatos megfeszüléses üvöltés és éjfélkor elájulásos este.
lányok én meg a párom még így kakinak nem örültünk, ott lelkendeztünk, hogy odanézz megint kaki, és jönnek a pukik is sorozatba "pukesztáni" harcosamazon lett a lányomból :D :D :D :D :D
egyenlőre bevált, meglátjuk milyen lesz a mai napja. pénteken kell visszahívnom a drnőt

apró öröm az életbe egy vödör szar(sorry) :lol:

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Orsi: na ez tök jó hír!!! Néha lehet a kakinak is örülni!!!! :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Vera boldog névnapot! Remélem Iza jól van!

És persze mindenki más is jól van, babócával együtt.

Megint megszenvedtem az éjszakával éjjel 1 óra volt mire elaludt, aztán 5-kor kelt. Előtte fél 11-kor evett. Azt hittem milyen éhes lesz, de nem, alig evett 10 percet, és bealudt. Most megpróbálkozunk az Espumisannal, hátha az jobban segít rajta. Orsi leírhatnád milyen bogyót kaptatok! Köszi

Zöldi!, ez mitől van? A múlt héten majd éhen akart halni, olyan éhes volt, most meg, épphogy eszik...

Olyan kérdésem lenne, hogy sima nylonzacskóba is lefagyaszthatom a tejet?Kezdenek elfogyni a tejtárolók...

Kép

Kép
dcili81
 
 


Cili! Nem tudom, de normális.

Kép
zölddisznó
 
 


Bármiben lefagyaszthatod.

Kép
zölddisznó
 
 


Sziasztok!!

Ibernuska:nálunk Olivér is szörcsög,de csak akkor ha ébredezik,vagy alszik.És tegnap megkérdeztem a védőnőtől h ez mitől van,mert folyni nem folyik az orra,mikor megszívom neki,nem jön semmi...Azt mondta erre h ez normális mert nekik még nagy az orrmandulájuk és attól van a szörcsögő hang.És általában akkor van ez a hang,ha alszanak,vagy fekszenek...Nem tudom nektek is hasonló e a "gondotok",de gondoltam leírom nekem mint mondott a védőnő.És remélem hamar rendbe jön Zsófi :) :)

solya051020
Káld
 
 
 


Most nézem Olivér vonalzóját és nem is jók rajta a számok,pedig jó dátumot adtam meg :evil: :evil: Na mindegy... :)

solya051020
Káld
 
 
 


bocika:te mikor adtad le a papirt?és postán kérted vagy bankira?én 29-én adtam le és postás hozza majd...akkor lehet én pár nap mulva megkapom?

Kép

Kép
nikianya21
 
 


Sziasztok!
Vagyok én is, csak kevés időm van a két gyerkőc mellett, ezért inkább csak olvasgatok!

Szüléstörténet

2009.01.03. délelőtt áramlásmérés – minden rendben, méhlepény II fokban érett, magzatvíz mennyisége jó, baba feje beilleszkedve. NST – minden rendben, közben 3 jól mérhető fájás.
11 óra körül menstruációs görcsök, egyelőre szabálytalan, nem túl erősek. Fél óra múlva erősebbek, bár nem szabályosak.
12-kor beleültem egy kád meleg vízbe, hogy kiderítsem igazi, vagy jósló fájások.
Pár perc múlva nagyon erős rúgkapálást éreztem bent, egy nagy rúgást, meg fura hangokat hallottam és éreztem, mintha folyna belőlem valami. Felálltam és láttam, hogy halvány zöld a magzatvíz. Gyorsan hívtam a szülésznőt, ő mondta, hogy ahogy tudunk azonnal induljunk. Anyósom jött a nagyobb gyerekhez, őt megvártuk, aztán indultunk. Az autóba lefeküdtem, hogy a köldökzsinór nehogy előreessen, ekkor már 3 perces fájások jöttek, kb 1 percig tartottak és nagyon erősek voltak, közben meg a hányingerrel küzdöttem. Minden összehúzódásnál ömlött a magzatvíz. Mire beértünk a derekamtól a talpamig csupa magzatvíz voltam.
Fél 2-re értünk be, gyorsan meghallgatták a szívét a picinek, minden rendben volt (én addig kétsége voltam esve, hogy valami baja van, mert a nagy rúgás után nem mozgott),megnyugodtam. Az ügyeletes megvizsgált, szűk egy ujjnyira volt nyitva a méhszáj!Hívták a dokimat.
Innentől 4 óráig egyre erősebb fájásokkal (szinte már szünet nélkül jöttek) bő ujjnyira tágultam (a szűkről). A doki szerint mivel a gyerek feje kimozdult, nem a méhszájat nyomta fájásokkor, hanem a medencémnek nyomódott és a szívhangja kezdett romlani, minden fájásnál 100 alá ment. A fájások alatt hánytam, hogy még kellemesebb legyen (gondolom ezt is a ricinusnak köszönhetem).
Mivel már csak lefele mozdult ki a szívhang császár mellett döntöttek. 4:25-kor született meg Milán, a légútai eléggé tele voltak, szegénykém nem sírt fel a műtőben, kint le kellett szívni, pár perc után kezdett el nyöszörögni.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Niki: én 23-án adtam be és ma reggel jött átutalással!!!! :lol: :lol:
Vendég
 



Vera én is csatlakozom: Boldog névnapot kívánok/kívánunk!

Most lesz egy buta kérdésem, de mit kéne ennem, ami szoptatáskor is jó, nem árt a babának és a mama hízik tőle? Sajnos nagyon lefogytam a szülés óta, az arcom is beesett, nagyon szeretnék felszedni pár kilót. Az az igazság hogy van étvágyam, sztem sokat eszek, naponta sokszor és vhogy mégsem jönnek, inkább csak mennek azok a kilók. :( Ötleteket szeretnék tartalmas, hízlaló mégis baba kímélő ételekre! Köszi.

Kezd kialakulni nálunk is vmi napirendféle. Legalábbis én kezdem kialakítani. :D Majd összeszedem és leírom.

Éjszakai szopik kinél vannak? Noel szépen 3-4 óránként éjszaka is eszik... Ma a lépcsőházban "letámadott" az egyik öreg szomszéd. Azt mondta: "Éjszaka nem szabad szoptatni, mert hozzászokik. Esetleg pici tea semmi más." :D Micsoda tanács. Nem mai az biztos. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Napirendünk vmi ilyesmi:

Kb. reggel 6: szopi idő
9-10-ig: alvás
Felkelés után: szopi
Kb. 1-ig: partitime :) nem alszunk, sírunk, bukunk, nézelődünk
Kb. 1-kor: szopi
2-ig: anya karjában pihenés, nézelődés, alvás
4-5-ig: alvás a kiságyban, amit sírás előz meg ahogy leteszem az ágyba
Felkelés után: szopi
7-8-ig: alvás, nézelődés, nyüglődés
Kb. 7-8: szopi
Este 10-ig: sírás, sehogy nem megnyugvás max. ha járkálunk vele és a vállunkon pihen
10 körül: szopi
Evés után: sírás valameddig, változó akár éjfélig is utána alvás kiságyban vagy anya mellett ha már nagyon nem nyugszik meg
Éjjel 1-2 körül: szopi
Evés után: sírás és alvás vagy jobb napokon csak alvás reggel 5-6-ig kb.

Egész jól le lehetett írni. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Cili!

nagyon szívesen megmondom, hogy mit kaptunk, de inkább a drnő telefonszámát adnám meg mert nem biztos, hogy ugyanúgy fáj ugyanazok a tünetek nálatok, mint nálunk.és lehet ami nekünk bevált nálatok csődöt mond.
jobb ha elmondod neki, ti hogy viselkedtek, mi a baj, mert a homeonak a lényege az egyéni terápia.
úgy hivják, hogy Dr Farkas Orsolya: 06-70-376604

én úgy csinálom a fagyasztást, nekem aventes bögréim vannak, abba fejek 24 órán át,majd megy a fagyóba, új bögrét kezdek, majd amikor megfagyott óvatosan kiveszem belőle, becsomagolom fóliába, ráírom,hogy mennyi anyatej és a dátum aztán be a fagyóba egy zacskóba a többi közé.


Aida: hús és krumpli, hús és krumpli, no meg tészta és hús, illetve rizs és hús, meg hús és krumpli, no meg sok tészta.
rizses hús, brassói, sült hús krumplival,krumplis tészta, diós tészta, rakott krumpli, spenót, sóska, tök, rántott sajt, csülök, stb stb

én a papírokat január 5-én adtam le, azt mondták márciusig ne is várjak pénzt, szűkös februárunk lesz :(

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Orsi,ilyeneket eszek minden nap.. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Orsi köszi, de lemaradt egy szám... :D
Remélem jobban lesz a majmócám, mert ez már nem állapot!

Aida én spec holnap gulyáslevest csinálok, meg palacsintát sütök. A tésztát már bekevertem. A zöldségeket szerintem este megpucolom, és hajnalban megfőzök 2 szopi között, remélem hagyni fogja...
Csinálj fasírtot krumplipürével, sajttal sonkával töltött rántott husi, milánói makaróni stb..., én éjjel nappal meg bírnám enni a húslevest jó sok tésztával!

Kép

Kép
dcili81
 
 


Sziasztok!

Aida! De jó neked, hogy mennek a kilók! Bár ezek szerint te pont az ellenkezőjét szeretnéd. Próbálj több szénhidrátot enni! Az Orsi által felsoroltak mellett sütizzél, egyél finom desszerteket, palacsintát!
Én ezekről épp most akarok leállni. Fogyózni persze még eszemben sincs. de az édességeket igyekszem minimalizálni.
A szomszédnéninek elég elavult nézetei vannak! Bár az én anyukám is azon van kiakadva, hogy nem teáztatom Szabit, pedig már a 3. gyereket nevelem föl mellette ilyen "modern" fölfogásban.

Tegnap voltunk csípő UH-on, rendben van minden, ma pedig én voltam a 6 hetes kontrolon. Én is rendben vagyok, és picit sem fájt a vizsgálat. Fogamzásgátlásra a Mirenában egyeztünk meg. Esetleg ismeri valaki?

zsebi_baba
 
 


Hahó!

Ibernuska, Solya és akit érint:
Ádámom is szörcsög, de orrában semmi, azt mondták, h a száraz levegő, vagy az orrába megy az anyatej. Sima sóoldatot spriccelek neki, aztán kitörlöm. Max. ha nagyon gáz, akkor orrcsepp (Nasivin bébi).

Aida:
Én is fogytam, 3 kilóval vagyok könnyebb, mint a terhességem előtt. NEkem mondjuk még vagy 10-et le kéne adni ahhoz, hogy viszonylag normális súlyomnál legyek. Életemben nem küzdöttem még olyan problémával, h hízni akartam. Hogy mi hízlal? Nekem minden amit megeszek.
Viszont én is kezdek kifogyni a kaja ötletekből, szinte minden felfújhatja a babát. Én nem akarok kísérletezni. Féléves koráig betartom a "nem eszem K-s, hüvelyes, stb. "étrendet.

Isarenikő:
Olvastam a történeted, hát nem semmi. Én a frászt kaptam volna. Nem tudom miért vártak veled eddig. Bár nem vagyok orvos. Most, h mondtátok az elfolyt magzatvíz mit okozhat, most gondolkodtam, h nekem mindhárom szülésem így kezdődött, de - lehet, h nem akart stresszelni a dokim - nem mondta, h feküdjek és lóhalálában induljak. Igaz, ahogy észleltem, hívtam, és megbeszéltük, h indul ő is és mi is.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Szomszédnéni tanács:
Az én dokinénim is mindig azt hangoztatja, ha nem feltétlen kell szopizni éjjel, egy kis víz, vagy tea, ha muszáj. Sztem ez hülyeség, a barátnőm kislánya úgy rászokott a teára, h mai napig éjjelente (2,5 éves) megiszik 1 üveggel. A másik kisfia (2 éves) minden éjjel 2 cumisüveg kakaót iszik. Hát, jobb ez.

Doki:
Én nem tudom mikor jutok el a 6 hetes kontrollra, Ádám nem marad el senkivel, hihetetlen, de 3 hete ki sem mozdultam itthonról. Én és a cici a megnyugvása. Remélem hamar jönnek a plusz fokok, és akkor együtt kimozdulunk.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


XL-es a kendő.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Cili: bocsi akkor itt a szám helyesen:
[color=red]06-70-376-06-04
[/color]



anyukám szerint is 3. hónaptól már adni lehetne neki gyümölcsöt
én meg mondtam neki,hogy fél évig csak anyatej.

a teáztatás én megpróbáltam ezt a mecsek babyt adni neki, hogy tudjon pukizni, de az én lányomat nem lehet átverni, bekapta a cumisüveget megérezte a teát,összeráncolta a homlokát és rám köpte, mondjuk igaza van, szerintem is rossz :D

Aida: máglyarakás, palacsinta, sütik, torták.

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Aida: nálunk is vannak éjszakai szopik. Egy tuti úgy hajnali 2 v. 3óra körül. Persze régen ez volt a "divat", de ez baromság. Anyum mesélte, hogy nagyon szigorúak voltak a védőnők akkor, olyanok mint a besúgók. Eléggé féltek is tőlük az anyukák, hogy nehogy gáz legyen utána ha nem tartják be azt amit az illetékes elvtársnő mondott. Állítólag simán kinyitották a hűtőt, bementek a spájzba és alaposan körülnéztek a lakásban. Nem semmi lehetett!!!!
Hát én FOGYNI szeretnék!! Bár gőzöm sincs hány kiló vagyok, de kb. annyi amivel kezdtem!! Amúgy szerintem sok tésztát egyél, abban van szénhidrát rendesen. Az olaszosok nagyon változatosak (pl. carbonara - nem bolti szósszal)

Mi február 4-én megyünk csípő UH-ra, a többit már a kórházban megcsinálták.

Ja és egy kép rólunk. Észrevettük hogy a szülés óta nem is készült olyan fotó ahol együtt vagyunk Marcival! :lol:
Kép
Vendég
 



Vera! Nagyon boldog névnapot kívánok!

Nálunk ma megvolt a gyümölcsleves, meg a mutellával töltött muffin. Utóbbiból 24 db készült, 2 db van még (igaz, itt volt a sógornőm, 2-t ő evett meg, 2-t meg küldtem kedvenc anyósomnak).
Holnap tengeri halat fogok rántani, barna risz, tartár. Leves még van.

Kilók: én 75 kilóval lettem terhes, 80 kg-mal szültem. Most 70 kiló vagyok, 3 kilót kellene fogynom, hogy a testtömeg-index alapján normál legyen a súlyom. Nem is emlékszem, mikor volt ilyen! Persze nem kezdek el fogyózni, de próbálom fokozatosan bevezetni a mozgást.

6 hetes kontrollra hétfőn megyek a nőgyógyászhoz, kedden megyünk Hunorral a kardiológiai kontrollra, csütörtökön belgyógyász kontroll. Lesz program bővan, még jó, hogy apa jövő hétre veszi ki az apanapjait.

Ma itt volt a védőnő. Azt mondta, koránál fejlettebb a gyerek, ami nem feltétlenül a méreteiben mutatkozik meg, hanem a "kommunikációjában", a fejtartásában, abban, hogy 1 hete átalussza az éjszakát. Egyébként ma nem volt semmi gond, megint evés-alvás üzemmód volt. Kb. 3,5-4 óránként evett, kicsit nézelődött, beszélgetett, aztán aludt. Most is alszik, fél 10 körül eszik még, aztán remélem, jó szokásához híven alszik 5-ig. A férjem ma éjszakás, egyedül vagyok a 2 gyönyörű fiammal.

Mindenkinek nyugodt éjszakát kívánok! Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


Sziasztok.Túléltem a hathetes kontrollomat.Minden oké velem.Íriszt hétfőn visszük a csipőszűrésre.

Ismeri valaki,vagy van valakinek ilyen babaerszénye?
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_er ... izingchart

Anyukám is folyton megkérdezi hogy adok e teát a babának,mondom neki nem,erre ő:dehát nem szomjas??? :shock: :shock: :shock:
Egyik nap kipróbáltam cumisüvegből hogyha megyünk valahova és hirtelen nem lehet előkapni a cicit,hogy elfogadja e a teát belőle(csipkebogyóhús)de kiprüszkölte! :?

Aida nálunk van éjjeli szopi 2-3 szor.

Pár napja Írisz két mellből szopizik,pedig előtte egyből jóllakott.Sebaj majd beáll a kereslet-kinálat. :wink:

Boci csuda egy pofa a képen Marci! :lol:

Én folyton ennék...pedig nekem is inkább fogynom kéne...de a testsúlyom stagnál.Állandóan majd kiszakad a gyomrom olyan éhes vagyok...gondolom hogy a szoptatás miatt...de már tegnap éjjel is arra ébredtem megnéztem az órát mikor lesz már reggel,hogy ehessek. :? :? :?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Kép lányaim Kép hazaérve Kép jóllakottan Kép nagyfiam az új pizsiben

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Nekem van, innen koppintottam, és ilyen lett. Majd lefotózom Hannával os.
Kép

Kép
zölddisznó
 
 


jo reggelt

tegnap nem sikerult irnom a vegen, mert elszolitott a kisasszony

ejfeltol aludt 4-ig rendesen, majd 5-ig nyoszorges es alvas valtogatta egymast (tehat en nem aludtam). anyum megetette lefejt tejjel, meg tapival. en addig fejtem. hogy fogom en ezt csinalni, amikor anyu haza ment???
es most 140-t sikerult (picivel tobb, mint egy ora alatt) a ket cicibol. olyan joooooooooo!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: viszont napkozben csak 50-60-t sikerult. asszem hasznalt a 4 ora alvas.
aztan meg sterilizalni a cuccokat (cumis uveg, mellszivo, aventes poharak).
ezeket tenyleg minden alkalommal kell?(mi most igy csinaljuk)

gabi. ti melyik vonalat hasznaljatok az eteteshez? mi sokaig a legkisebbet, de ugy masfel ora mire megeszik 140-t. most mar a legnagyobbat, de igy is legalbb 45 perc.

szerintetek van meg remeny, hogy fog rendesen szopizni? annyira jo lenne, ha szivna rendesen a cicit, es nem kene cumis uveg, meg tapszer.
a baratnom azt javasolta, hogy egyik etetesnel ne adjak neki tapszert, hanem hagyjam ehezni, es akkor a kovetkezonel hatha jobban sziv.
nincs szivem kiprobalni.

ugyan ez a baratno javasolta, hogy ne vegyuk fel mindig, amikor sir. tanuljon meg egyedul lenni kicsit. szerintetek? en legszivesebben mindig felvennem, amikor sir. megha csak kicsit is sir. nem lesz lelkiserult, ha hagyja az ember?

piheno szek. nekunk is van. sajna nem valtoztathato dolesszogu, de vibral. :lol: :lol: :lol:
egy fel orat el van benne, ha bekajalt. altalaban akkor tesszuk bele mikor eszunk, es akkor lat minket.
ilyenunk van. a nagyszuloktol kapta karacsonyra a kisasszony:
http://www.mothercare.com/Fisher-Price- ... 1&mcb=core

azon gondolkodom, hogy vegyek-e egy ilyet:
http://www.mothercare.com/Fisher-Price- ... 1&mcb=core
velemenyek?

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Sziasztok Csajok!

Tegnap letudtuk a csipőszűrést. Kicsit kötött izmok, meg az én "előéletem" miatt merevítős pelust kell hordania Zsófinak 2 hónapig. Dokibá tök rendes volt, mindent elmagyarázott és a 4 hós kontrollra nem a fizetős magánrendelésre, hanem az SZTK-s rendelésre hívott vissza. Szerencsére a helyzet nem vészes, de örülök, hogy nem kellett még egy hónapot várni a vizsgálatra.

Tegnap Zsófi visszazökkent a rendes kerékvágásba: szopi - játék, vigyorgás, gőgicsélés - alvás. :-D

Solya!
Köszi a szörcsögős tippet! Mára már sokkal jobb a helyzet. Én egy kis anyatejet cseppentettem az orrába. Ezt még a védőnéni javasolta korábban.

Aida!
Anyósom mesélte, hogy ő is úgy nevelte fel a fiát, hogy éjszaka csak teát adott neki. Szerintem ez a nézet kb. 35-40 évvel ezelőtt volt elfogadott.

Én már korábban is mondtam neked, hogy szívesen átadok néhány kilót! Irigyellek, hogy fogysz! Főleg a leírt kaják mellett... Tippem sincs, hogy még mivel tudnál hízni. Az én súlyom bezzeg stagnál. :-(

BB!
3 hete ki se dugtad az orrod??? Áááááááá... én már biztos megőrültem volna a helyedben!!! Kitartás, talán jön az enyhülés!

Kép
Kép
lbernuska
 
 


sziasztok!

a lányom beállt egy eszik, alszik, eszik, nem alszik, kakil, eszik, evés közben kakil , alszik üzemmódba.
egyik evés után alszik a másik után nem.
megpróbáltuk úgy a fürcsit, hogy előtte szopizott egy kicsit, de így is ahogy meghallotta, hogy megyünk fürdeni már görbült a szája és üvöltés, fürcsi után na mondom majd jót alszik, mert bekajáltatom,na esze ágában se volt, sőt 3x telepakolta a pelust, a pelenkázásra meg mindig felébred,szóval éjfélig összebújás és néztem a tvt, ő szívta a cumit ezerrel, majd éjfélkor újra szopi és nem aludt el megint,odavettem magamhoz és vmikor hajnali 3-kor ébredtem fel és tettem be a helyére.
Sztem furcsa neki, hogy tud pukizni, meg kakilni és meglepődésében, nem tud aludni annyira új számára ez az élmény, hogy nincs a mindennapos hasfájása :D

körkérdés:
ti fogtok járni baba-mama tornára?
akihez én jártam terhes tornára, itt a közelbe az megszűnt, viszont nyitott egy studiót a nyugatinál a Kresz Géza utcába, 6 hetes kortól lehet hozzá menni,csak épp az a bajom, hogy reggel 10-től van az én lányom meg 7-11 ig alszik.


köszönöm a pihenőszékes hozzászólásokat, tegnap néztünk egy játékboltba de nagyon drága 25-32 ezerig.
majd körbenézek a neten, hátha van olcsóbb a vaterán.

mush: én naponta egyszer sterilizálom a mellszívót, meg a többi cuccot, a többi alkalommal, csak elmosom forró csapvíz alatt, semmi baja nem lesz tőle senkinek.
a de.szopi után megy az összes a sterilbe, aztán majd 24 óra múlva újra.

nekem a kórházba még azt mondták, hogy úgy kell csinálni, hogy minden egyes alkalommal rátenni cicire, szív amennyit szív, lemérni hogy mennyit evett és utána a hozzátáplálás ha az épp lefejt akkor az ha tápi akkor az.
bár Réka nagyon jól szopizik nincs szükségünk hozzátáplálásra.

bnő tanács....
ha nem adsz neki elegendő kaját, éhes marad akkor sírni fog, a következő etetésig, sztem ez nem jó dolog se neki se neked.
ennyi idős korba azért sírnak mert vmi bajuk van, nem taktikáznak, ők így kommunikálnak.
amikor egyedül akarnak lenni akkor csak nézelődnek és nem sírnak.
én felveszem Rékát ha sír, ettől megnyugszik, vagy éhes, vagy kakis, vagy csak én hiányzom neki.
9 hónapig együtt voltatok, persze, hogy sír ha leteszed, azt gondolja, hogy miért akarod letenni és egyedül hagyni amikor olyan jól megvoltatok annyi ideig együtt.
sztem szüksége van ránk, és ha sír vedd fel
nekem ez a véleményem, sztem sokkal szorosabb és jobb kapcsolat alakulhat így ki későbbiekbe.

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


mush: én ilyet néztem ki.
de marad a következő hónapra, az e havi költségvetésünk már kimerült :(

http://www.babyaruhaz.hu/baby-reszlet.p ... nu=24&kat=

http://www.babyaruhaz.hu/baby-reszlet.php?rec=778

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Sarmi: hát nagyon ari képeket tud vágni Marci! :lol: A te gyerekeid tünemények! Én mindig csodálkozom, hogy hogyan bírod????!!!!! Nem semmi lehet!!!

Aida: vitamint szedsz? Lehet nem ártana!!!!
Vendég
 


Reggeli etetésünk elég furán sült el...
Éjjel fél 3-kor evett. Utána fél 7-kor dünnyögésre ébredtem. Villany fel, látom dugdossa a szájába a kezét. Cici elő, oda neki. 3 korty után nagy prüszkölés, minden vissza. Gyors fejés, ne jöjjön annyira. Cici oda, 3 korty prüszkölés. :( Felvettem, büfiztetni. Egy büfi, utána rám sugárba. De mi amikor még nem is evett!? Letettem, cumi szájba. Fél óra múlva újabb próba. Akkor már nem jön vissza csak büfivel egy kevés. Végre eszik, de alig valamit.. :( No ez vajon mitől lehet?? Itt már nem lehet túlevésről beszélni.

Most meg fél 10-kor kelt. Tisztába raktam, dünnyögtem neki elvoltunk. Utána mivel jól elvolt, leraktam a kiságyba mert kis dolgom volt még. Nézelődés, elvan. Utána kivettem 10 után kicsivel, hogy akkor most már enni kéne. Semmi jele az éhségnek. Elvan a karomban. Fél 11 előtt elalszik. Úgy hogy reggel 7kor evett nagyon keveset. :( Kicsit megmozgatom, cicire rakom. Eszik. Már előre félek ettől tudom hogy utána sírás jön. És igazam van. :( Evés után mindig sír, előtte jól elvan. Ilyenkor nem kéne etetnem?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


[quote="bocika1"]
írta:
bocika1Aida: vitamint szedsz? Lehet nem ártana!!!!


Igen, amit terhességem alatt. Hipp Natal.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Mush: hát, mi a középső vagy a legkisebb vonalat használjuk, a legnagyobbal nálunk fuldoklás van és ömlik a száján a cucc.
Sterilizálás: napi egyszer vagy még ritkábban, ha elfelejtem :oops: egyébként forró víz. A kezem kb. 55-60 fokig bírja :lol:

hát, én nem méregetem, mennyit eszik (apa megtiltotta) :oops: , sajna pluszban nálunk mindig kell neki adni, ált. lefejt tejet, de ezzel az etetővel nem nagyon lehet túletetni, mert ha jóllakik, akkor ellustul, nem szívja, így nem jön belőle 8)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


[quote]e írta:zeket tenyleg minden alkalommal kell?(mi most igy csinaljuk)

Musi! Elég naponta egyszer.

[quote]u írta:gyan ez a baratno javasolta, hogy ne vegyuk fel mindig, amikor sir. tanuljon meg egyedul lenni kicsit. szerintetek? en legszivesebben mindig felvennem, amikor sir. megha csak kicsit is sir. nem lesz lelkiserult, ha hagyja az ember?

Gonosz barátnő! ; :) Ne hallgass rá!

Berni! Hurrá csípőhírek!

[quote]A írta:z én súlyom bezzeg stagnál.
...enyém meg 3 kilót hízott az ünnepek alatt :(

[quote]v írta:iszont nyitott egy studiót a nyugatinál a Kresz Géza utcába, 6 hetes kortól lehet hozzá menni,csak épp az a bajom, hogy reggel 10-től van az én lányom meg 7-11 ig alszik.

Orsi! Ó, jeee! Az a szomszéd utca! Hol, hol? Én megyeeeeeek!

[quote]l írta:emérni hogy mennyit evett és utána a hozzátáplálás ha az épp lefejt akkor az ha tápi akkor az.

Ezzel csak az a baj, hogy soha nem fog erőlködni, hogy egyre többet szívjon, ha tudja, hogy utána úgyis kap tápot.

Aida! Én már megmutatnám bébidet egy szakorvosnak.

Kép
zölddisznó
 
 


Sziasztok!

Sarmon! Le a kalappal előtted, hogy 3 gyerekkel így boldogulsz. Nem mellesleg mind a 3 gyönyörű!!!

Felvevés-nem vevés: Hunornál többször előfordul, hogy nem sír, csak nyöszörög a kiságyban. Ilyenkor nemv eszem ki. Egy idő után vagy elalszik, vagy hallom, hogy beszélget a rácsvédővel, vagy az állatkáival. Ha sír, annak oka van: pelus, éhség vagy krónikus anyahiány. Ez már elég indok arra, hogy felvegyem.

Lányok! Nálatok esik az ónos eső? Szerencsére Miskolcon még nem és 0 fok van, úgyhogy 2 napi bezártságot követően (én voltam kint, csak baba nem) a következő kajcsi után kimegyünk csavarogni.

Kép
Kép
szeles4
 
 


[quote]I írta:lyenkor nemv eszem ki.
...pedig Hunor zabálni való! ;)

Kép
zölddisznó
 
 


[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznóAida! Én már megmutatnám bébidet egy szakorvosnak.


Dehát a gyerekorvos szerint a heti 210 gramm hízás elegendő. Holnap meg meglátjuk mennyi volt a mostani hízás. Holnap úgyis telózok neki, ha ott gond van akkor biztosan ad beutalót. Viszont az orvos szerint nem kóros amíg hízik.. gondolom így is van!?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Köszönöm Zöldi! Sokszor vissza is kell fognom magam, ne őt egyem meg vacsorára! :lol:

Kép
Kép
szeles4
 
 


HAlihó!

Pihenöszék: nekünk is van,de egyenlöre nem eröltetem,mert látom ,hogy Vinzent elgörbül benne, nem tudja meég egyenesen tartani a gerincét. ugyhogy várunk kicsit vele!

Màsoknál is elöfordul,hogy szinte oránként enne a baba????
Nálunk kb egy hete mindig van vagy reggel,vagy az esti órákban, hogy szinte egy-másfél óra telik el két szopi között. és Vinzent sokáig, kb 30 percig szopik!!! :roll: :roll: :roll: :roll: Most nem tudom ,hol a bibi!!!!!! A tej kevés (amit kétlek,mert sokszor a bimbóvédöbe is marad) vagy több kéne neki, bár 30 perc után már kiköpi. Vagy a sok bukás miatt hamarabb megéhezik. :shock: Vagy két ciciböl kínáljam 15-15 percet és akkor esetleg táplálobb tejhez jut...???

Másoknál is van ilyen?????

Tegnap este pl. evett 18.30, 19.45, 21.00, 23.00-kor. :roll:
Ezek után hajnali fél 5-ig bírta. Szóval nem csinálja egész nap ezt.
susy75
 
 


ja, és szokszor megpróbálom öt megnyugtatni, hátha nem azért sír,mert enni akar. De csak rövid idöre sikerül. Aztán ha cicire rakom, szopizik szorgosan, nem csak immel-ámmal!!! :roll: :roll:
susy75
 
 


Sziasztok!

Sarmon! Én éppen most vettem ilyen babaerszényt, hétfőn jött meg. Még ismerkedési fázisban vagyunk vele, próbálgatom, milyen pozícióban a legjobb, de szerintem nagyon jó. Mivel Szabi nagyon szereti, ha ölben van, és úgy sétálgatok vele, amitől már lassan leszakad a derekam, a babaerszénnyel azért könnyebb. És van két szabad kezem! Simán meg lehet varrni is, csak én egyelőre kilátástalannak tartottam, hogy eljussak a méteráru boltba és meg is varrjam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsebi_baba 2009.01.14 12:00-kor.

zsebi_baba
 
 


Itt olyan korcsolyapálya van, hogy borzalom! :twisted: :twisted: Hogy megyünk tanácsadásra még nem tudom!!!!!! :twisted: :twisted:
Vendég
 


Susy, nálunk ez mindig előfordul. Csak annyi különbséggel, hogy amikor hagytam hogy ennyit egyen folyamatosan bukott. így én nem tudom cicire rakni. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok, gyors életjel, mert helyzet van sajna. :(
A múlt heti Apa-nyavalya után most sikeresen betegek lettünk mi is Kistücsökkel. :cry: :cry:
Ő úgy ugat, mint egy kiskutya, a szívem szakad meg :cry: ...én meg mint egy nagykutya. :( Nekem torokgyuszim van, nyelni alig bírok, neki meg hőemelkedése. (takony meg láz szerencsére nincs, remélem már nem is lesz)
Úgyhogy most cicizés megy ezerrel, hogy minél több jóféle kis védőcucchoz jusson, hogy a szervezete legyőzze a bacikat és elkerülhessük a gyógyszerezést. (Dokibá hétvégéig adott időt a javulásra...)

Ja, van valakinek tanácsa, mit szedhetek torokgyuszira szoptatás alatt? (Köhögésre iszom a Stodal szirupot, az bevált terhesség alatt is, meg Tantum verde-t "eszegetek" a torokfájásra.)

Remélem mindenki jól van ebben a f.s időben! :( Pussz!
bébic
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?