Sziasztok!
Már a Budaiban vagyunk,de hogy mi történt a másik helyen azt le kell írnom:
Gabikának felment 25-re a cukra. Persze tiszta ideg voltam,mert már nagyon rég nem volt ennyi!
Gyorsan megyek a nővérhez,hogy mi a helyzet. Nem találtam,ezért a másiknak megmondtam,hogy feltétlen mondja meg neki,hogy mi a helyzet.
Rá pár percre jött is a nővér,mondja ,hogy hallja mi a helyzet,s majd szól a dokinak,ennyi!
Eközben a hasmenés,s a néha hypoglikémiába ugró helyzet miatt cukros vízet kapott. A nővér nem állította le,pedig orbitális magas volt a cukra!
Az ideg majd szét vetett,hogy miért nem tesz senki semmit,a fiam nincs jól!
Végül én zártam el az infúziót,hogy nehogy mág magasabb legyen a cukra.
Mondtam is neki,de mint aki meg se hallotta.
Közben teltek a percek,s már 30 perc eltellt,de sehol senki,senki semmit nem mond!
Nagy nehezen megjelenik a nővér,mondom neki újra,hogy elzártam az infúziót. Hát teljesen kiakadt,mert azt nem lehet!
De magas a cukra nagyon! - mondom
Azt ő is tudja,de nem ért rá eddig jönni,mert dolga volt! Szép!
Kiderült,hogy az orvos nem is tudott semmiről semmit.
Azt mondja akkor a 10-es cukros víz helyett,kap 5-öst majd infúzióba!
Mondom neki,azt ne adjon,mert ilyenkor csak sós vízet lehet!
Jó,akkor beszél a dokival!
Rá 10 percre jön,beköti az infúziót. Kérdem,hogy a doki mit mondodt?
Ja,hát kint van,s beszéljek vele!
Kimentem,hát a nem szimpi,s nem valami kedves doki volt ügyeletben,aki közölte,hogy a cukros víz emelte meg a cukrát ennyire,amin én kicsit
kételkednék,hiszen eddig nem volt ennyi az infúziók alatt!
Legkönnyebb valamit mondani,mert nem akarnak mást!
Ez egy lehetetlen kórház,beszámíthatatlan alkalmazotakkal,akik nem foglalkoznak veled nagyon!
Hozzáteszem tegnap,ha nem szólok,hogy vacsija hol van,nem kap,mondván elfelejtették!
Neki időre kell enni az inzulin után,késve is kapta,rázhattam fel az álmából,s persze,hogy nem tetszett neki.
Meg hát ki örülne a száraz,üres zsemlének?
Fogtam odaadtam neki a kiflit,amit apja hozott,s azt persze ette szépen!
Ja ezért jól lecsesztek,mert miért nem azt adom neki,amit itt kap?
Persze száraz zsemlét?
Itt nem értenek semmihez nagyon,főleg nem ilyen speciális betegekhez,mint Gabika!
Tegnap délután jöttünk át ide. Zárójelentést se adtak,mert az minek,csak lefénymásolták a papírjainkat!
Itt csak néztek!
Gabika nagyon csúnyán köhög,folyik az orra egyfolytában,s sajnos éjjel már lázas is volt. Hát még ezek után jön valami akkor nem tudom mit csinálok?!
Lesz majd mellkasröntgen,vizeletvizsgálat,fül-orr gégészet,s vérkép.
Apjuk szombat délutánig nem tud bejönni,más meg nem jön ide be!
Sógornőmet kértem meg most is,hogy hozzon pelust,mert kevés már!
Gabika enni és inni még nem nagyon akar,de remélem lassan erőre kap majd!