Sziasztok!
Eseménydúsak voltak a napok, és annyi mondandóm lenne, de ne ijedjen meg senki, nem írom ki magamból az egészet
Borgmama! Nem tudom, írtam-e már, de mi március 5-re vagyunk kiírva:) Úgy látszik, nyáron sokaknál döglött be a tévé
Virág! Én most a 33. héten vagyok, nekem úgy a 25. héttől szokott keményedni a hasam, a dokinőm annyit mondott rá, hogy még nem kéne, és korán jött a második baba. Én meg úgy értelmezem, hogy a testem gyakorol a szülésre. Nem vagyunk egyformák...A méhszájam 4 hete még teljesen zárva volt, aggódtam egy kicsit miatta. Reménykedek, hogy szépen fokozatosan nyílik majd az utolsó 2-3 héten, és mire beérünk a kórházba, kipottyan a bébi
Szia Timika! jó kis társaságba csöppentél, remélem jól érzed majd magad te is (ahogy én)!
Amikor olvastam az irományod, felfigyeltem egy érdekes dologra. Sok eltérő álláspont van azügyben, hogy kaphat-/kapjon-e a császár után szülő anyuci oxitocint és epidurális érzéstelenítést. Te azt írtad, hogy nem kaphatsz. Az én dokim azt mondta, oxiról szó sem lehet, de epit javasol, és akkor felsorolt egy rakat mumust, hogy miért is lesz az nekem jó. Oké,, az oxit megértem, de az epivel akkor mi is van??? Mondják, hogy lazít, és az milyen szuper, könnyebben jön a gyerkőc. Mondják azt is, hogy jaj, annyira lazít, hogy teljesen, és elhúzódik a szülés és akkor - milyen meglepő - , császármetszés a vége, fuss el véle (haha, mintha tudnál...).
Szóval? Ahány doki, annyi vélemény? Ez azért mennyire remek, nem?
Ti mit gondoltok?
Enikő! Kezembe akadt egy Szoptatás homeopátiás segítséggel c kis kiadvány. Priviben elküldök belőle egy részt, remélem, még nem kívánod a búsba a sok jóakarót. Ha igen, töröld is azonnal!
Rétes! Egy tündér a te dokibácsid,igazán nagyon szimpatikus. Szerdán konzultáltam vele. És ugyanazokat mondta, mint az én dokinénim is. De ő legalább válaszolt a kérdéseimre és nem csak ijesztgetett.
Szóval úgy néz ki, hogy minden azon áll, vagy bukik, hogy milyen vastag a heg. Pont. És hogy ez miért megbízható adat?
1. mert ugyanolyan pontosan mérhető, mint pl a bébi kobakja. 2. A legvékonyabb helyen mérik, végülis ott a legrizikósabb, hogy szétválhat. Röviden ennyi.
Remek. Bent volt velem párom is. Előtte nem mutattam, de én úgy elkeseredtem!!! Hogy egy olyan dolgon múlik a műtét, amit nem tudok befolyásolni.
Kérek majd még egy-két véleményt, de van egy érzésem, hogy mindenhol ezt fogom hallani.
Hétfőn megyek a dokinénihez, futok vele még egy kört, hátha visszanyerődik megcsappant bizalmam. Aztán majd meglátjuk.
És egy kis gyereknevelés: mit csináljak a kamaszodó 15 hónapos fiammal???????? Franc gondolta, hogy ilyen korán is jöhet a dackorszak. Még ott a tojáshéj a sejhaján, beszélni se tud, de már sztrájkol. Tudja nagyon jól, hogy mit nem szabad(nem sok ilyen dolog van), és már megy a dobálás, csapkodás, ha tényleg tiltom. Kicsi még hozzá, hogy ellen tudjon állni a kísértésnek, De azon kívül, hogy elterelem a figyelmét és 100x elmondom, hogy ez veszélyes/éles/szúrós/forró/kakis/blablabla mi a túrót csináljak? Közben meg olyan előadást nyom le, hogy az már Oscar-gyanús.
Na jó, lépek főzni, mielőtt felébred.
Sziasztok!