Sziasztok!
Hencsó! Örülök, hogy minden ok végre...
))
Tinu! Még a 18:44-es hozzászólásodhoz: de igen, nekem is. Intimtorna!!!! Nagyon sokat segít!! Amikor eszedbe jut, akár egy-két perc, bárhol (úgy sem látszik...) Teljesen természetes dolog-sajna..- fentről egyre nagyobb nyomás nehezedik az érzékeny részekre, és egyre kellemetlenebb is lesz.. Szóval: soha nem késő elkezdeni. Amúgy is látványosan gyorsabb szerintem a szülés utáni felépülés. Már a kórházban el lehet kezdeni. nekem bevált...
Gátvédelem: na, bármennyire fura is, én semmilyen "hókusz-pókuszt" nem csináltam szülés előtt. Még olajat is elfelejtettem bevinni. de rögtön mondták, hogy nembaj, mert van itt nekik. Szerintem egy normális szülésnél (értsd: nincs semilyen komplikáció) minden a szülésznőn múlik! Az első babánál sajnos szóba sem jöhetett gátvédelem, mert Lánykánk tök egyenesen jött kifelé (esze ágában sem volt felvenni a nagykönyvben megírt "dugóhúzó"-formát...), viszont a két fiút gátvédelemmel szültem, és fantasztikus volt a különbség utána! - de ha visszaolvastok, már korábban írtam erről.
Most én is nagy gondban vagyok, mert a "jól bevállt" MÁV-os szülésznőket mind elküldték a nagy ÁEK létrehozásánál, és nem tudom, hogy az újak közül ki az, aki profi a témában. Ráadásul olyan infókat kapok innen-onnan, hogy az új gárda nagyon régimódi, éa nwm lwhwt azüléaznőt választani. Szóval nem vagyok feldobva.
Panndi! Ha jól tudom, Te is ÁEK-s vagy. Esetleg nincs v.mi friss infód? Lehet priviben is.
babakocsi: Nekünk Bazsinál GRACO VOYAGER volt -ez egy 8 éves modell, azóta fejlesztették folyamatosan..., nagyméretű, elől bolygósítható kerekekkel, és a szánkópályaszerű földúton (ilyen helyen lakunk...) tökéletesen viselkedett hóban-sárban-jégben! Mint egy terepjáró! Nézegettem a neten, és tavalyi meg tavalyelőtti modelleket -ami nekem totál megfelel- kb.féláron lehet kapni, több helyen is. Én 3 kerekűt nem mernék venni a mi utcáinkhoz. Meg olat sem -bár tényleg nagyon szép -amielyiknek az első két kereke közötti tengelytáv kisebb jóval, mint a hátsó. Az elől-hátul fix kerekűvel én is majd megbolondultam anno! Max. sima, egyenes, széles, aszfaltjárdán használható szerintem. Mondjuk kiépített kertvárosban el tudom képzelni, hogy szuper...
Begyűjtöttünk egy nagy, vörös kandúrt. A gyerekek már hónapok óta próbálják megszelidíteni. Mostanra sikerült nagyjából. Hát, engem már utál, az biztos.Mivel ma kivágtam a balhét, és a Lányomat rávettem, hogy gyömöszölje be egy kosárba, majd elviharzottunk vele az állatorvoshoz. Itt megtudtam, hogy jól fejlett (na, ezt én is látom!), egészséges kandúr -ekkor már végre megnyugodtam... -kapott egy veszettség elleni oltást is, és majd visszük vissza a kombináltra. ha addig nem menekül el...
Mivel én voltam az a szemét, aki ezt végigcsinálta vele, most engem rendkívül utál...
Tényleg, ennek kapcsán jutott eszembe, hogy a toxoplazma vizsg. eredménye újabban mikor van meg? Én már min. 5 hete várom. Mondjuk, engem nem izgat, mert az előző terhességeknél már megnézték, de ha v.kinál gond lenne?... De már csak mosolygok rajta, mert tényleg vicces, hogy még mindig nincs eredmény, mikor az első trimeszterben kellene kimutatni, ha gáz van...
Amásik: annak idején a hepatitsz is egy hét volt, most meg a 16.héten levették a vért, és most, a 21.héten még semmi infóm nincs. Van v.kinek tapasztalata e téren?...
Vérvételek: Az ÁEK-ban mióta új főnök van, ezer vizsgálatot csináltatnak. Ok., hogy jó, ha alaposak, de a legutóbb én önkényesen kihagytam egy vérkép készítést, mivel előtte alig két héttel voltam. Ha akkor minden tuti volt, szerintem -és a háziorvos+védőnő szerint is- tök felesleges szadi. Állítólag az új rendszerben visszaszoktak a cukorszirupos vizsgálatra is. Szerintem, megint az lesz, hogy a háziorvosom megkérem, írjon egy beutalót v.mi közelebbi helyre, ahol nem kell sokat várni, és próbareggelis vércukorvizsgálatot végeznek...