Új privát üzeneted érkezett!

Szia Hene!
Remélem, hogy a nagyfiad jól van :)
Vendég

Lányok, van itt most valaki, aki tud a tesz-veszen licitálni??

Kép
Kép
patr

Sziasztok csajok!

Megvagyunk ám mi is csak autósülés hajsza volt,aztán meg mindig volt valami!
Most Áron alszik,de lassan kel,úgyhogy nézzétek el nekem,hogy csak helyzetjelentésre jöttem,ígérem próbálok visszarázódni a babanetes életbe! :wink:
Nagyvonalakban visszaolvastam azért,de most sietek!

Szóval: Megvettük végül tegnap az ülést,használtat vettem mert amailyet szerettem volna az 60000-nél kezdődött és annyiért nem "akartam"!
Így naradt ez,majkd a végén dobok fotót!
Így már ma elmeretm menni vele kettesben mert tök jól rálátok végre,az a hordozó a halálom volt!

Kaja: én főztem tegnap sütőtök-alma-krumplit,hát majdnem hányt tőle szegény gyerek.
Aztán próbáltam cukorral,tápszerrel,de úgy is!
Hát ma gondoltam akkor húsleves,és abból zöldség-hát ettől is nagyon öklendezett!
Marad a horror drága bébikaja!
Bár tegnap már úgy adtam,hogy 1 üveg alma+őszi + hozzáturmixoltam egy banánt.
Ma meg egy üveg őszihez reszeltem egy almát+1 babkekszet!

Jelentem 4. fog kint van! :wink:
Gondolom ennek köszönhetően aalszik 2 napja 22-7:30-ig!
IMÁDOM!
Nekünk is mindent csapkod a tenyerével,próbál négykézlábra állni és újabban oldalt kekszik és támaszkodik!

Sajnos már fel is kelt,mennem kell mert ilyenkor már olyan nyügi!

Dobok pár friss fotót!

Pussz mindenkinek!

És tényleg bocsi,hogy csak magunkról!

Sziasztok

nem kell cipő
Kép

apa vegyél már ki

Kép

már ülve nyomulunk mi is

Kép

így fürödtem
Kép

de nem jött be
Kép

ülés
Kép

Kép

Kép
ibm

Orsóanya, igen, jól van Gergő. Péntek óta van borostyán nyaklánca. Nagyon bízom benne, hogy használni fog neki fogzás és nyugalom terén.

Ibm, megkérdezhetem mit tud a gyerekülésetek, és mennyibe került? Mi is most akarunk venni, mert amit örököltünk nem felel meg a szabványnak!

KépKép
hene

Chicco 5 pontos, 6 fokozatban állítható biztonsági öv, 4 fokozatban dönthető háttámla,állítható fejtartó magasság, levehető, mosható huzat, párnázott ülés.

Kép

Kép
ibm

Hány kg-ig jó?

KépKép
hene

Szia Hene!!
Hogy van Gergő?? Olyan nagyfiú már! Kérek szépen a vőlegényünkről képet!! :oops: :lol:

Patr! Én tudok!

sz.andi

Szia Andi!

Köszike jól van!
Kép csak itt csak nektek csak most!

Kép

KépKép
hene

Juuuuuuj, de szép! Jól választottunk!!! :lol: :lol: Köszi szépen a képet!!!
Gyönyörű gyerkőc, újfent megállapíthatom, hogy illik a kicsi Mütyimhez! :lol: :lol: :lol:

sz.andi

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:36-kor.
Vendég

De Te hogy vagy Hene? Kinyír az örökmozgód? Fáradt vagy, mi? Jaj, mi lesz, ah Mütyi is elindul... De még midig repülőzik... :lol: :lol:

Kép

foggal: (ez nagyobb, mert így látni...)

Kép

sz.andi

Hene! 9-18kg-ig jó és 0344-es számú.

Gergő nagyon édes.
Jobb már a helyzet?

Andi! Viki is nagyon cuki.
Mi újság vele,

Kép

Kép
ibm

Jaj, nagyon édesek ezek a babák! :)

andi!
Viki nagyon édes ezzel a kis fogacskával :).

Lizy most aludt el. Adtam be neki chamomilla vulgaris 15ch-t. Kíváncsi vagyok ez használ e, esetleg jobban alszik e.

d.dodó

Sziasztok!

Csak gyors magunkról!
Megvolt Olivér szülinapi partija, nagyon élvezte. Alig várta a tortát, aztán evett belőle 2 falatot.

Levi ebédre benyomott egy adag gulyásleves és úgy ette szinte mint aki nem kapott enni egy hete. Este fél adag tejpép után bevágott pár falat vajaskenyeret... Kép
A gulyáslevesből kivettem a krumplit, répát és husit majd táppal összeturmixoltam. Este mikor ette a tejpépet (ami majdnem foly) öklendezett a vajaskenyérnél ami nem is kis darabok voltak vígan majszolta..... :shock: :?

Na most csak ennyit, holnap ovi és anyós elég korán jön vigyázni Levire...

Jó éjt mindenkinek!

Szia Andi!!! Kép

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok anyócák!

Gratula az ezredik oldalhoz, főleg a toplistás csicsergőknek!

Nagyon jók a karácsonyi képek, jó 5let volt!

Én még valahol a 972. oldal környékén leragadtam, azóta már zugolvasónak se tartom magam, mert csak hébe-hóba benézek, de lehetetlen számomra követni ezt az őrült tempót.

Köszi mindenkinek a hiányolást!

Rólunk: van egy foghegyünk, iszonyat éles, a másik is domborodik, és egy darab hasról hátra forgást bírtunk produkálni mindeddig. Nem kapkodja el a hölgyemény, szájra gyúr, mert az be sem áll.

Valaki, aki képben van, írja már meg lécci!
Titiéknél lányka várható? Mert a hébe-hóba olvasással nem bírtam kilogikázni a névjavaslatok alapján!

Dodó, örülök, hogy legalább a hazafelé út simán ment és még pont időben a következő sztrájk előtt! Képeket küldd!

Ha olvasni nem is futja időileg, a képeket immmmááádom nézegetni!!!
Olyan édes kicsilányok és fiúcskák vannak itt! És a tesókák is gyönyörűek!

Mostanra ennyit, legközelebb képekkel jövök!

Szép álmokat mindenkinek!

(Akkor Wera lassan álmodhatna már itt valakivel!!) :D

Kép
teó

HUha Levi akkor te mar igazi paisan nyomod! A lenyeg hogy egyel! Viszont igy mar megsem lesz olcso parti :lol:

KAtak: mit jelent ha Anna lehelete acetonos?
Inni ivott mint szokott( 160 gyumile, 100 tea, 520 tap)

A kepek szuperek. En meg reggel igertem, de tan majd holnap sikerul is feltennem, most megyek alukalni. Jo ejjt!
Vendég

Olyan gyönyörű Áron, Viki és Tamiról is kérünk képet!!!

Tamara, nem biztos, hogy acetonos, Adélnak is szokott nagyon savanyú lenni a lehelete. Ha a kutacs rendben, plusz jókedvű, élénk, biztos nincs kiszáradásveszély.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
andkata

Kata, vagy még??

Kép
Kép
patr

Andi, köszönö, azóta már Kata segített rajtam, de holnap lehet, hogy neked is írok privit. Szeretnék eladni valamit, és egy kicsit fel kéne verni az árát! :lol:

Kata, ezt a kutacs dolgot mennyire kell figyelni, mert Zsoltinak egy picit be van horpadva :shock:

Kép
Kép
patr

Szia Tita! :lol: :lol:

Patr! Ok, holnap várom, de akár most is.. :lol: :lol: :lol:

Ami! Köszi, jól vagyunk! Nem kúszunk, csak ülünk, meg repülőzünk. Röviden ennyi! :D

sz.andi

patr nekünk is kicsit még bevan horpadva, de a dokinő azt mondta hogy minden rendben. De azért mindig nézem, és látni hogy alakulgat neki.

teo nem akarják titiék tudni hogy mi lesz a pici, meglepit akarnak. :D

Jaj ez a Gergő hogy milyen gyönyörű kisfickó. És most látom hogy közeledik a 8 hónaphoz. :shock: Atya isten nagyon telnek a hónapok!

Viki is nagyon tündéri, és az a kép ahhol kivillan a foga hát ott zabálnivaló! :)

Titi örülök hogy jól sikerült a szülinapi buli! És végül is mit kapott Olivér?

Kép
linda24

Jó reggelt!

Zsuzsa!

Sajnálom az ex-es dolgokat. Tomi nagyon édes!

VKata!

Van mg almás-krumpli, krumpli is a fagyóban. + alma-banánt is csináltam még este.

Áronci nagyon cuki! Nagyon belehúzott a fogakkal! gratula!

Viki Cica cuki a fogacskával!

Laló még alszik.
20150601134430

Titi Levijének Boldog Hófordulót!
20150601134430

Na mi van Anyócák! Mindenki alszik még? :shock:

Márti, Wera, Kimma!
Merre jártok? Babuk hogy vannak?
20150601134430

sziasztok!

Viki!
Én már itt vagyok egy ideje, csak a visszaolvasgatással töltöttem az időt.
(Amiből nem sok mindenre emlékszem....)

arra viszont igen, hogy Dodóék hazaértek, aminek nagyon örülök, hogy most minden rendben volt!

Titi!
Hú, te pedig már 17(!) hetes kismami vagy!!! Képet kapunk????

Levinek boldog hetedik hófordulót!!!
Grat. az evéshez!!!

Babaprojekthez mindenkinek drukkolok, aki szeretné! Én sajnos nem szülök többet... Ez számomra szomorú...

A tesómnak viszont kérek drukkokat, ma megy tüszőrepesztő szurira! :wink:
Jó lenne, ha sikerülne nekik!

Zsuzsa!
Ex gondokat nagyon sajnálom! nem lehet egyszerű szegény lánykádnak sem...kicsi ő még ehhez! mindkettőtöket szeret, és az apukájának nem kellene ezt a helyzetet kihasználnia... :evil:

Rólunk:
Emma talán végre jobban van, tegnap nem szívtam az orrát..kopp-kopp. Ma kiderül, megyünk tanácsadásra. fél 1-re. addíg még jön az anyukám is,+ vasalok, sajna keveset leszek...utána viszont jövök a méretekkel, amire már én is nagyon kíváncsi vagyok.

Tegnapi sztori a Tesco-ból:
Nekünk sikerült venni a nagylányomnak kettő db jobb lábas korcsolyát...
szegénykém annyira örült neki, de visszavittük, és mivel nem volt másmilyen(!!!!!!!!!!!!!!!!!!),ezért visszakaptuk az árát, kori pedig nuku...sebaj, hazajöttünk, és rendeltem neki a neten. remélem, a héten megkapjuk. :roll:
Vendég

Marcsi!
Tesódnak extra drukkot küldök! Aztán sokat huncutkodjanak!

Örülök h Emmácska jobban van!
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:36-kor.
Vendég

Sziasztok!

Levinek boldog hófordulót!

Teó, jó, hogy bekukkantottál.
Második/többedik baba kérdés: én is szeretnék még legalább egyet, de - ne kövezzetek meg- én kalkulálgatok a pénz dologgal is.
Mert mi ugye albiban nyomjuk és ha netán úgy alakulna, hogy csak gyest kapnék, akkor mehetnénk az utcára:(
Szóval vagy még a gyed ideje alatt kell fáradozni a kistesón, vagy vissza kell mennem még legalább egy évre dolgozni és akkor.
Tudom, hogy ez nagyon prózaian hangzik, de mi Emma előtt is figyelembe vettük ezt, hogy baba csak akkor jöhet, ha van bejelentett mmeló, ahonnan lehet menni gyedre :oops: :oops:
Amúgy én még két lányt szeretnék:)

(De egyelőre nekem ne drukoljatok még!)

Megpróbálom ma a teáztatást!

Ja és nem írtam. Gergő nagyon vagány, Áron, ha lehet, egyre szebb és a kis Viki is igazi kis hercegnő!

Szép napot

Kata!
Köszi a kutacsos onfót. Én eddig folyton azt figyeltem,de akkor majd másra is figyelek
Vendég

Sziasztok!

Utólag is boldog hófordulót az illetékeseknek!
És utólag boldog születésnapot a nagyfiúnak!

Babócák cukorkák mind! :D

Örülök Dodó, hogy a hazafelé út is simán ment!

Fogacskákhoz gratula mindenkinek!
Mi még mindig csak szenvedünk miatta.

Szombaton Levit elvitte anyum, ottaludt nála, én meg elmentem egy barátnőmhöz, kozmetikus, kaptam tőle egy arcmasszázst. :P
Aztán este elmentünk bulizni. Jól sikerült, talán túl jól is... :oops:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Jó reggelt!

Nagyon cuki fotókat láttam!

Orsi! Szerintem amit a babavállalásról mondtál az nagyon is helyes és sajnos a mai világban igenis figyelembe kell venni az anyagiakat a gyerekvállalásnál.
Mi ahogy összeházasodtunk, szerettünk volna gyereket, de én még határozott idejű szerződéssel voltam, és addig nem akartam, míg ki nem neveznek. Aztán (kicsit meggondolatlanul) mégis belevágtunk és elsőre összejött Roli. Szerencsém volt, mert ahogy megtudták hogy terhes vagyok, kineveztek. Egyrészt nagyon rendesek, másrészt gondolom azért meg voltak velem elégedve és így próbáltak "megtartani" .
Jázmint pedig mindenképpen úgy akartuk, hogy maximálisan használjam ki a GYEDET Rolival, de ne kezdődjön el a GYEs hamarabb, minthogy megszületik a baba. Vagyis pont két év korkülönbséget akartunk a pénz miatt. Szerencsére össze is jött. Harmadik gyerek viszont nem lesz (akármennyire is szeretnék), mert fel is kell nevelni őket.

Na jó hosszú lettem! :oops:

Marcsi! Szegény lánykád! Remélem hamar megjön a kori és jobb is lesz mint a tescos.

Kép
szly27

Kriszti! Legalább kikapcsolódtál kicsit! Jobb már a lelked?

Titi! Boldog hófordulót Levinek!

Kép
szly27

Szep jo reggelt!
Ma megint 7kor keltett minket a kisasszony:( Szoval azt hiszem meg kell baratkoznom a gondolattal, hogy mostansag mar igy lesz, eleg neki 11 ora alvas.....
Sajna jobban kohog ugyhogy elvisszuk nezze meg a doki, bar nem varok semmit hogy mondana valamit is.

Anna ma elso izben a nagyszobabol, atmaszott a kisszobaban, megvizsgalta a porszivot, az agya alati dolgoakt, majd ki az eloszobaba. Szoval kicsi lett neki a jatszo placca, es semi nincs ezentul biztonsagban. Meg kell tanulnom semmit nem elolhagyni, foldon hagyni, dugaszokat felpakolni....Es mindenke elott tisztan tartani a padlot.

Orsi: en is sokat filoztam azon hogy lenne a "legidealisabb" a kisteso. Anyagi oldalrol nem tudom megkozeliteni, mert ugye nincs munkam ahova visszamegyek, ha meg keresnek munkat mikor Anna 3 eves akkor tul nagy lenne a korkulonbseg, mert akkor min 1-2 evet csak ilene lehuzni az adott helyen.
Nalam az elsodleges szempont mikor jutok el odaig hogy ne rettegjek a szulestol.
Aztan meg a lakaskerdes.
Ez meg ugye nem megy hipp hopp foleg toke nelkul. Hitelt honnan, mire, .....szoval ha nem nyerunk a lotton jo ideig nem lesz kisteso....
Vendég

Kriszti: ne band! Kellett ez neked! Oruletes marhasagot csak nem csinaltal, amugy meg mit szamit ha kicsit becsiccsentettel:)

Szly: mi is sokaig ugy terveztuk csak akkor johet a baba ha mindkettonknek van munkaja, aztan sokat ragodtunk ezen mast hozott az elet, kulfold, orszag valtas....nem igy terveztuk ami a vege lett, hogy ujra itthon vagyunk, de hat vegul megallapitottuk sosincs teljesen megfelelo idopont, kifogast barmikor lehet talalni. Es ugy dontottunk akar milyen szukos keretek kozt is kell megoldanunk, de szeretnenk gyereket, hisz sok penz nelul is felno. Szeretnenk ha megtanulna, hogy nem a penz a fontos, hanem mas ertekek.
Nekunk semmink nem volt, megs felnottunk, kolcson ruhaban, segely konyvvel, ....jo nem mndom gyerekkent konnyu ezt megelni hogy semmi uj cipo, ruha, jatek...es tan idaig Annam nem is jut el soha, de nem ettol lesz ember az ember.
Szoval ezt csak azert irtam mert nem bantuk meg, meg ha nehez is egy fizetesbol 3man megelni.A jovon meg kar ragni magunk mar most :oops:
Vendég

Hát, rég éreztem magam ilyen jól. Nem akarom elszólni, de Levinek ma még egy rossz szava nem volt! Anyánál viszont rossz volt. Végre, na nem annak örülök, hogy rosszalkodott, hanem hogy nálam jobban viselkedik.
Mostmár gyorsan és határozottan kúszik. Már semmi nincs biztonságban. Stephen Kinget is költöztetem feljebb.
Az evéssel még mindig hadilábon állunk. Tápszerbőljó ha négyet megeszik naponta(240ml), gyümit-főzit szinte teljesen elutasítja, jó ha 1/4 üveggel eszik. Viszont mellette sokat iszik, bár nem tudom mi az ideális ilyenkor, de van hogy fél liter lemegy egy nap.
Napirend lassan alakul, bár most hogy ilyen rosszul eszik, inkább sokszor rápróbálok, de állt. 9, 12, 15, 18és 20után eszik mérhetőt, ebből a 15-ös a főzi vagy gyümi.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Ja, marhaságot nem csináltam, de nagyon beteg voltam másnap, vagy inkább aznap, nem tudom... :oops: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

Visszaolvasni nem tudtam, csak hozok egy képet. tegnap este készült. (persze beállított kép, de Brúnó újabban folyton állni akar).

Futok a dolgomra

Kép áll a baba (ha állítják... )

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsanna

Kép
brúnó anyukája

Tami! Persze felnő a gyerek ígyis-úgyis. CSak azért az ember próbálja a legjobbat adni neki. Látod én sem tudtam kivárni, hogy kinevezzenek, pedig majdhogynem tudtam, hogy csak hónapok kérdése az egész. De mégis kockáztattam lesz ami lesz alapon. Szerencsém volt. Ha nem neveztek volna ki, most Jázmin tuti nem lenne. Mi csak a gyesemből + apa fizujából tuti nem tudnánk megélni.

A jövőt meg tényleg senki sem tudja. Aki most "gazdag", lehet 10 év múlva becsődöl, mi meg lehet megnyerjük a lottó 5-öst!
:lol: Garancia semmire sincs!

Kép
szly27

Jó reggelt!

Hát mi gáz éjszakán vagyunk túl, amíg mi elaludtunk 3x, majd még 3x sírt fel Adél. Fél1-1-ig kifejezetten üvöltött, bekentem az ínyét és nehezen visszaaludt. Reggere egy kőkemény kakit produkált, lehet hogy ez volt? Mindegy tudom, hogy sokan minden éjjel ezt csinálják, én csak néha, csak ugye most is tök nehezen aludtam vissza és ez nem segít a helyezeten.

Lányok akartam is mondani evvel kapcsolatban, hogy a sütőtök- almával vigyázzatok, ez a kombináció nagyon foghatja a hasukat.

A kutacsról annyit, hogy Adélnak sose volt szintben ( főleg függőlegesben), a többit Kata leírta!

Örülök, Kriszti, hogy volt egy jó estéd! Levinek gratula!

Marcsi, durva ez a korcsolyás sztori! Valakinek akkor hasonlóan egyforma van! :shock:

Tesó kérdés nehéz, nekünk is csak kettő lesz szerintem, pedig szívem mélyén hármat akarnék, de hát az anyagiak. Mindegy majd meglátjuk...

Kép
andkata

Hú, Brúnó már jól nyomja ennyi idősen! :shock: :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Ja Tamara, ezt már száz éve meg akarom kérdezni, Aleko mivel foglalkozik?

Kép
andkata

Brúnó irtó édes! Ő is eléggé apára ütött, ahogy nézem! :)

Kép
andkata

Tami, Anna még mindig fél órákat alszik napközben?

Kép
andkata

Krisztikém!
Örülök h sikerült kitombolnod magad! Rádfért már!

Annácskának jobbulást! Ügyi a mászásban!

Brúnó nagy cukin pipiskedik!

Adél cicának gyógysimi!

Mi már voltunk sétálni, bevásárolni.
:lol:
20150601134430

sziasztok!

KATA!
sajnálom a rossz éjszakát, tutira a kakki volt a bűnös :?

Kriszti!
Szerintem jól tetted, hogy buliztál.
Én is örülnék, ha elmehetnék, de Emma mellett még egy órára is alig tudok elmenni.
De majd ha lehet, megyek én is!
Szóval biztosan jót tett!

Szly, Tami!

Hát igen, kár előre rágódni és biztosan nem a pénz a lényeg, de mivel nekünk nincs lakásunk, (meg aki törleszt, azz kb. ugyanilyen helyzetben van), és azért úgy nem lehet egy fizuból kijönni.
ha lenne egy saját pecó, az a havi 70 bennmaradna. gyakorlatilag az én gyedemet egyben elviszi a lakás (és a reszi még nincs benne), szóval mi is egy fizuból élünk elvileg, sőt :D

Na, de tényleg nem ez a legfontosabb dolog.

Tami!
Anna anygon ügyes. Mostanában Anna is lefordul a szőnyegről, meg kicsit kezd kúszogatni is.
A meghívás fennáll erre a csütörötkre is, ha gondoljátok.

Na megyek, mert csütörtökre határidős kis írásom van, míg Bömbi alszik, csinálom.

Este még jövök, rettegjetek :lol:
Vendég

Még valami!

Csajok, normális, hogy nappal 2x fél órát alszik Emma?
pedig lábujjhegyen járunk körötte, de nem bír többet.

Nem kevés túlságosan?
Vendég

Orsi!
Ha ennyi az alvás igénye, akkor ennyi.

Bár sztem nem kéne lábujjhegyen járni körülötte, hagy szokja a zajokat.
20150601134430

Sziasztok!

Nálunk nem volt valami jó az éjszaka. Tomcsi kétszer is zokogva ébredt. Alig tudtam megvígasztalni. Aztán fél 5-kor kelt szopizni...

Na az este meg... Mondom ZOlinak, hogy hova lett belőle a romantika, meg hogy amúgy is ciróka minuszom van! :oops:
Erre Ő... miért, az is milyen romantikus volt, amikor meggyújtottuk az adventi gyertyákat... :twisted: :twisted: :twisted:

Nah, szóval kissé dühösen feküdtem le.... :evil:

Kép
zsuzska72

Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

sziasztok!

Kriszti örülök hogy végre buliztál egy jót! :)

Brunó nagyon cukipofa. És hogy már ennyi idősen áll? :shock: hihetelen milyen kis ügyi!

Desviki de jó neked hogy ilyen ügyi vagy. Én még csak most fogok menni vásárolni,de valahogy semmi humorom hozzá. :?

Orsi van amikor Vivi is egész nap összvisz alszik egy órát. De ha nem nyűgös akkor elég neki! Gondolom este meg hamar elalszik Emma.

Kép
linda24

Tegnap sütöttem nagyon fincsi sajtos rudat. Betettem a receptesbe... tényleg egyszerű, és nagyon fincsi. Na, meg jó sok van belőle! :wink:

Kép
zsuzska72

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?