Új privát üzeneted érkezett!

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:39-kor.
Vendég

Látom, téma a szopi-hozzátápi...

Én Pat és Kike táborában lakom... Igény szerint szopizik, igaz, elég jó kis napirendet alakított már ki magának, így én is tudok kb. órákat mondani.
Ébredéskor szopi 7.30-8
de. alvás előtt szopi 10-10.30
de.alvás után szopi 12-12.30
utána kóstolgatás (almalé-almapüré egyelőre)
du.alvás előtt szopi 14-14.30
du.alvás után szopi 16-16.30
utána kóstolgatás (u.a.)
esti nyöszörgés kezdetekor szopi 18 körül
fürdetés után, lefekvéskor szopi 20 körül
éjjel annyiszor, amennyiszer ébred (ez jó időkben 1X-2X volt, most 3-4-5X is akár, de ilyenkor előfordul, hogy cumival is visszaalszik

Ez nappal 7 szopi, és éjjel 1-2-3-4-5...

Elméletileg 3 elv létezik:
1. szopi előtt gyümi: az elválasztást választóknak, mert így egyre kevesebbet szopik a baba a péppel teli pocival, így hamar apadni kezd a tej, és könnyen megy az elválasztás
2. szopi után gyümi: az elválasztódást választóknak, mert a tejjel teli pociba csak annyi pép fér, amennyit a tej még enged, tehát lassabb, fokozatosabb az elválasztás, ezért inkább elválasztódást mondanak, és így elhúzódhat a szopi sokkal tovább is
3. szopik között gyümi: a 2 közötti átmenet, ahol az eredmény is kb. a kettő között van

Ezt nem azért írtam, hogy ez jó, az meg nem, csak azért, hogy ilyen alternatívák közül lehet választani :D

Tamara!

Jobbulást!

Orsi!
Már megkérdeztem a Ji-kinget, majd le is írom, amit üzentek neked holnap, jó?

Készülődünk nagybevásárolni... Remélem, nem lesznek sokan! Addig is cuppa! (by Wera)
Vendég

nekunk a fruttapura is megeri egyenlore mert en minidg akkor veszem ha 500 ft alatt van, vagyis egy doboz kb 100-120 ft( most booklineos meg olcsob) es nalunk egy doboz kb 2-3 etekzes:)
Szoval sokkal jobb mintha veszek almat, meg szilvat amit most nem is tudok venni, vagy almat es kortet, amit hamozok, mosok, fozok, turixolok...min 2 edeny aram, gaz...
Nekem nincs spezi turmixom csak egy botmixer ami a mixer vegebe szerelheto es igen utalom mert frocsol, es egyaltalan nem turmixol aprprora pepesre, csak ha sok level csinalom, ugy meg Anna nem eszi meg.
Szoval en ezzel sem pepecselek :oops:

En kendo ala nem adok vastag ruhat.
Az atlagos mai rajta van, hosszu body, felsoresz, kotott pulcsi, harisnya, talpas nadrag, csizma, sapi, es most hogy van ez a kabim( Dodotol kaptam) amibe bele tudom csatolni http://www.tragezauber.de/Tragekleidung ... 9_471.html igy nem teszek kore plusszba pokrocot.
En azert nem oltoztetem ala, mert ugyis ossze izzadunk, es en melegitem annyira hogy ne fazzon, plussz ha boltba megyunk nem sul meg.
Vendég

http://www.tragezauber.de/Tragekleidung ... 9_362.html
ez az enyem csak barnaban
praktikus egy talalmany, es ezen az oldalon tovabbi hasznos hordozasos kiegeszito van.
csak hat nemet
Vendég

Véda, sajnálom Csabit, szerintem a békesség kedvéért jobb ha látja orvos!
Miről meséltél rólunk a családodnak, mikor elárasztottad a lakást? :lol:
Adtam Zsoltinak ebédre almapürét csirkehússal, úgy tünik ízlett neki, kb. 1/3-ad üveggel kapott. De azóta meg tök hisztis, lehet, hogy a pocija fáj? Biztos sok volt elsőre a husi.

Kép
Kép
patr

Dodó! Akkor én is Vidokatára tippelek! :lol: Tami is lehet? Nem nagyon emlékszem mit mondott, mikor szeretnének kistesót.

Rolit megfodrászoltuk.

Előtte:
Kép

Utána:

Kép

Akkor lesz a legjobb, ha egy kicsit nő és felnyírjuk. Most ilyen kis golyófej lett.

Ezek meg csak úgy:

Kép Kép

Kép
szly27

Dori: en tuti nem. HA csak nem becsuszik, de amig itt lakunk nem lehet kisteso!

Szoval vagy Te, vagy Vkata, vagy Wera
Vendég

Mary!
Nem teljesen azt linkelted! Mert ez http://www.tragezauber.de/Tragekleidung ... 9_362.html csak barnában.

d.dodó

jo ez az uj frizura is, aranyos kissrac!
Vendég

Ha már tippelgetünk, én Vikire tippelek!
Természetesen mindenkinek drukkolok, aki szeretné!

Kép
Kép
patr

Na addigra te is belinkelted jól :)

d.dodó

Szly, nagyon édesek! Egyáltalán nem golyófej! :)

Kép
Kép
patr

szly!
Nagyon aranyosak!

d.dodó

Jaj és nem tudom másnál ez hogy van, de Roli kezd idegesíteni azzal, hogy azt csinálja mint Jázmin. Ha Jázmin kiabál, akkor ő is, ha négykézláb van, akkor ő is, ha belefúródik az ágyba, akkor ő is, szóval mindent. És azt várja, hogy lelkesedjünk érte. Ami nem olyan vicces, ha mondjuk eldob egy játékot ami ki tudja hol áll meg. Remélem elmúlik.

Kép
szly27

Tami! Ez a kabát nagyon jó! Praktikus és még tetszik is a fazonja. Bár mi nem kendőzünk.

Kép
szly27

Szly, nyugodj meg, normális :roll: Ezt jelenleg nálunk hárman csinálják. Zsolti még nem beszél, de a nagyok már folyamatosan gügyögnek!!! Néha alig bírom megállni, hogy rájuk ne szóljak.
Most pl. Misi ül Zsolti játszószőnyegén tekergeti a kormányt a bébijátékon, és kb. egy órája hajtogatja, hogy "gágyu gágyu süm"!
Isteni!

Kép
Kép
patr

Ez az oldal nagyon szuper Tényi tesók! Kár hogy több,mint 10000 egy ilyen kabát, használtan meg gondolom nem lehet venni...

Szly cukik a gyerekek, Roli sokat nőtt!

Én is Katára tippelek! Nekem ne drukkoljatok én még nem akarok!

BONDI?

Kép
andkata

Patr! Sejtettem, de azért megnyugtató, hogy nem csak az én gyerekem csinálja.

Kép
szly27

Ja Szly szerintem is teljesen normális...Csak nem könnyű elviselni.

Múltkor a barátnőm nagyobbikja ( 23 hónapos) mikor itt voltak belefeküdt a pihenőszékbe és mondta hogy oá, oá, oá! Jól mutatott! :lol:

Kép
andkata

Pat!
Meséltem, hogy Zsolti azért volt olyan nyűgi mostanában, mert lappangott benne a betegség, csak az anyatej nem hagyta kitörni. És próbáltam elméletet gyártani, hogy nálunk is lehet-e ugyanez a probléma...

Lányok!
Az én tippem Wera :D

Na, most már tényleg készülődünk!
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:39-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:40-kor.
Vendég

De izgi! Tényleg kíváncsi leszek ki csatlakozik Titihez!

Kép
szly27

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:41-kor.
Vendég

szly nagyon jó lett Roli haja. Szerintem jól áll neki. Nagyon édesek Jázminnal együtt.

Hát ahogy olvastam itt hogy kinek hányszor eszik a gyerköce, kicsit lehűltem.
Szerintem nálunk eszik a legkevesebbet a gyerek.

Nálunk reggel 10-kor eszik tápszert
13 körül eszik bébiételt majdnem egy egész üveg + 100ml tea
16 körül eszik gyümit vagy tápszert
19 körül eszik tejpépet
22 körül utolsó evése tápszer

Kép
linda24

inda: nem Annam meg ennel is kevesebbet eszik. Amugy meg LEvi az abszolut "gyoztes" mert o is 3szor eszik, de mennyisegre asszem kevesebbet mint Anna.
Vendég

anyjuk tényleg? akkor nem szóltam semmit. Én azt hittem hogy Vivi eszik ilyen keveset, de akkor ezek szerint nem. Pedig én mindig azon izgulok hogy kevés neki ez a napi 4-5 evés.
Nemtudom mitől lehet ez hogy ennyire nem esznek. Főleg akkor Levi, a 3 az nem kevés egy kicsit??

Kép
linda24

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:42-kor.
Vendég

Linda: en mar nem idegesitemmagam ezen, ha egyszer nem eszik tobbszor mint 3 hat nem eszik, nincs mit tennem. O meg ettol jokedvu, kakil, pisil, tan hizik is:)
Addig mindek stresszeljek minden nap? Ugyis idegeskedtem amr e maitt boven, jobb a beke. Nem akarom hogy az eves allando vesszoparipa legyen.
Szerintem Vivinek sem keves, a kepeken lathatoan jol van! Es nem is vekonyka!
Vendég

Szly ,Tündérek a gyermekeid :D
Nagyon jó lett Roli haja.

Lányok? Mit csináljak ha nem tud kakilni és látom h szenved????
Kamilla teát nem issza, barcktól kiütéses.a paradicsom meg...mindjárt megmutatom...
De már nagyon kínlódik.

nicike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:42-kor.
Vendég

vidokata hát végül is eszik rendessen tápszerből általába a 200-220ml benyomja egyszerre.

anyjuk igazad van, végül is ha híznak, elvannak, nem sírnak,akkor bizti elég nekik a kajcsi. Végül is ők érzik, mi nem tömhetünk beléjük annyit amennyit mi szeretnénk. Mondjuk az bizti hogy nekem nem is kéne panaszkodni, mert Vivi tényleg nincs lefogyva. Most 7 és fél kiló, a doki azt mondta hogy ez ideális súly egy félévesnek.

Kép
linda24

Kép
Kép
Kép

Ennyit a paradicsomról.
Szegényemet a hidág is rázta szó szerint :?

nicike

Köszönöm mindenkinek a gyerkőcök nevében!

Linda! Szerintem sem eszik keveset Vivi! Meg tényleg nem egyformák a babák és az étvágyuk sem!

Nicike! Ha nagyon nem megy és tényleg már rég volt kaka, szerintem lehet neki segíteni szélcsővel, vagy lázmérővel. Csak ne váljon mindennapossá és sűrűvé a dolog. De néha néha jó szolgálatot tesz.

Kép
szly27

Sziasztok!

Hú, Emm az előbb félrenyelt, úgy megijedtem, most is emeg a kezem...

Fejre állítottam hirtelen. Fruttapura ment félre, ráadásul egyedül vagyok vele...jaja, megijedtem, pedig nem volt olyan vészes, azt hisszem :cry:

Patti!
Az evés nálunk is ilyen, mindig máskor eszik, általában 6x szopi és 2xeszik mást, eddig csak gyümit, a répát próbáltam, attól öklendezett :(
És éjjel minimum kétszer még és akkor sokkal többet.

A melléitatást nem tudom.
Nem tudom megitatni semmiből sajnos.

Pohárral még nem próbáltam, most, hogy félrenyelt, nem is merem egy darabig.

Dodó!

Örülök, hogy túl vagytok a nagy úton!

Tami!
Jobban vagy?

Katák!
kell már adnom zöldséget is?
mi a vélemyényetek a tejpépekről?

Adtam rizst Emmának banánnal, az nagyon ment.

Véda!
Köszi a jóslást, várom a szöveget:)
És sajnálom a rossz éjszakákat.

Evelyn!
Üdv itthon!!! Keriapu nagyon jófej szövegeket írt, mindig olvastam :P

Bocs, hogy összevissza voltam, de megijedtem kicsit...huh
Vendég

Kata nem sajnos :cry: Semmit nem iszik meg.Pedig ma meg is mikróztam.
Ő akarna kakilni, de szerintem annyira kemény h nincs ereje kinyomni.Vagy nem tudom,de amikor segítettem neki, és felhúztam a lábát meg tornáztattam akkor is csak bogyókat nyomot nagy kínlódás után.És erőlködik nagyon de nem jön :cry:

nicike

Jaj de cuki! Hát ez szemmel láthatóan nem finom!

Kép
szly27

Szly!
Tesókák tündériek!
Nici!
Nagyon cuki Lili, hát a paradicsom nem tűnik nyerőnek :lol:
Vendég

Jaj Lili de édibédi. Hát tényleg nem jön be neki a paradicsom.
Forralt vizet se issza meg? Nálunk Vivi először csak azt itta. Hiába adtam teát, nem kellett neki.

Orsi elhiszem hogy megijedtél. Nálunk is egyszer félrenyelt, kb 2 hónapja, hát szegény már vörösödött, meg kapkodott levegő után, azt se tudtam mit csináljak, ütögettem kicsit a hátát, meg én is fejjel lefele fordítottam. Nagyon ijesztő tud lenni az ilyen.

Kép
linda24

Orsi: lesz ez meg igy se! Szokni kell...Anna rengetegszer nyel felre, mar tudom utogetem fujogatom...fejre meg nem kellett allitanom :oops:
De oszinten en is meg megijedek, inkabb Aleko tud ilyenkor jozan maradni.

Nicike: ha mas nem segit, lazmero. BAr kemeny kakinal lehet az sem segit.
Vendég

Na én is ideértem.

A porszívózásból és felmosásból nem lett semmi, de a fürdőt és a wc-t kiglancoltam.

Babu!
A paradicsomos krumpli Lacónak se jön át.

Édes lehet Szabi, ahogy veletek tapsol!

VKatus!
Mivel Lackó már bever egy üvegnyi kaját, én ennyit fagyasztottam le. Ma is csináltam almás-tököt, így van 3 hétre való főzelék adag neki lefagyasztva.

+ még csinálok nemsokára almát banánnal neki.

Szly!

Mosómasának jobbulást!

Jázmin és Rolkó szuper cukik együtt!

Dodó!
Örülök h szerencsésen hazaértetek!

Kike!
Ez túró gombóc merényleg ellenem, még olvasva is!

Kérdés
Aki már nem szoptat, az a kaja mellé mennyi plusz vizet / teát ad?

Lili édes a harisnyájában! Glicerines kúp is jó kakira.

Linda!
Lehet h azért nem ette meg Vivi a hazait, mert nem volt elég pépes.

Dóri!
Jobbulást és pocakfájás mentes napot nektek!

Patti!
Puszillak h rám gondoltál kistesó terén! Nagyon jó lenne! Remélem hamar "becsúszik".

Köv. babásnak én is Werust tippelem ;(

Orsi!
Elhiszem h megijjedtél. Lackó műköhögni is szopkott kaja közben, rám meg a frász jön.
20150601134430

Sziasztok!

Végre én is ideértem a mozgalmas hétvége után.

Most hívott a gyerekem, hogy megint nem jön haza az apjától :(
Ezt már annyiszor eljátszotta, hogy nem is tudom mit mondjak rá. Az apja meg panaszkodik másoknak, hogy nem lehet gyereket nevelni havonta 4 napon. Vicces, mert minden második hétvégén péntek suli utántól többnyire hétfőn délutánig tuti ott van, meg persze hétközben is, ha apa telefonál, akkor menni kell, nincs mese....
Hát megértem én, hogy szeretne ő is az apjával lenni, de így gyereket nevelni nagyon nem könnyű, hogy sosem tudhatom mikor van itthon, mikor számíthatok rá.... meg ha ott van kicsit furin kezd viselkedni. Kell egy pár nap átállás itthin, mire minden a régi lesz.
Néha azon gondolkodom, vajon melyik a rosszabb, ha az apuka lépten nyomon elviszi a gyereket (persze ezt csak a gyerekkel beszéli meg, és azt sem tudom mikor hozza haza), vagy ha egyáltalán nem is keresi...
Nevelni mindenesetre biztos könnyebb lenne... Nagyon hülye helyzet, de persze ezt a kamaszok rögtön kihasználják, és indulhat is a lavírozás.... :(
A normális gondolom az lenne, ha az exem velem beszélné meg ezeket, és nem e gyerekkel, meg ha meg tudnánk beszélni a dolgokat, de erre esély sincs. Így is csak oltogatja ellenem (nünk) a gyereket.
Tudom nem szép dolog, de benaplóztam az MSN-jét, hogy képben legyek bizonyos dolgokkal kapcs. (Nagyon jó viszonyban vagyunk, szinte mindent megbeszélünk, de tudom nem akarna megbántani engem ezért szelektál egy csomó mindent, amit a barátainak elmond.) Na itt olvastam, hogy az apja folyamatosan rágja a fülét, hogy miért nem költözik már hozzá... (A hugomnak meg mondta, tavaly nyáron, hogy csak azért lenne jó, ha Ági vele élne, mert akkor nem kéne gyerektartást fizetni. Meg is magyarázta, hogy persze csak azért, mert akkor azt a pénzt félre tudná tenni Ági taníttatására.) Szar egy helyzet mindenesetre....

Na, jól kipanaszkodtam magam... Bocsi
:oops: :oops: :oops:

Kép
zsuzska72

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:43-kor.
Vendég

Na, hogy írjak valami jót is.

Tomcsi ma nagyon jó kisfiú volt. Ebédre megevett majdnem egy egész paradicsomos krumplit + szopizott, délután fél üveg szilvát. Most jól beszopizott és békésen alszik... :D

Délután volt a húgom, hozott Tomcsinak egy bohócot a kiságya fölé. Mivel mi egy szobában vagyunk, nem nagyon tudtunk gyerekszobát varázsolni neki, így a húgom időről időre váltja a dekorációt. Most, hogy leszedtük a karácsonyit, készül a farsangi. Az első szerzemény egy bohóc. Mindjárt fel is teszem a képet róla....
Az éjjel és ma délelőtt csinálta. Nekünk nagyon tetszik. :)
Kép

Kép
zsuzska72

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:44-kor.
Vendég

Ja, meg Tomcsi tegnap délután a pihenő székbe:
Kép

Igaz, ez nem olyan jó pihi szék, mint a Timiéké, mert az övék még zizgeti is a fenekünket! :lol: :lol: :lol:

Kép
zsuzska72

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.17 18:45-kor.
Vendég

Sziasztok!

Sajna napok óta nem tudtam jönni! Azt láttam, hogy az 1000 oldalt átléptük, és gyorsan meg is néztem a képeket! Nekem nagyon tetszenek!!!!!!! De visszaolvasni képtelen vagyok!

Azt sem tudom mikor voltam utoljára erre felé!

KépKép
hene

VKata!
Akkor megy neked a drukk :wink:

Zsuzsi!
Nagyon szép a dekoráció és Tomi is aranyos.
Én meg most olvasom a szmogriadót, Apa meg páros rendszámmal furikázik odakint :shock:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?