Új privát üzeneted érkezett!

Szia Meli!

Köszi a gyors választ. A portált már böngészem egy ideje, de ha nem szólsz, lehet soha sem veszem észre az orvosajánlót. Megnéztem, legközelebb Szombathely, de sebaj.

A clostytól azért is félek, mert a Bogi előtt azt kaptam, és hatalmas cisztám lett tőle. De az orvosok csak bizonygatták, hogy szedjem, csak csökkentett adagban. A párommal aztán ebbe már nem mentünk bele.
Ezután 3 hónapig gyógyteáztam (cickafark-palástfű) és lett a Bogi. :)

Most amúgy barátcserje kapszulát szedek, ezt általánosságban a mensi rendberakására találtam, de egyenlőre nem érzem a hatását, pedig lassan 2 hónapja szedem.

Lucus
lucuzs

Meli!
Szerencsére én sem vagyok túl jártas inszemben, így inkább bemásolom:

Az inszemináció méhen belüli mesterséges megtermékenyítést jelent, ondófelhelyezéssel.

Ez a módszer akkor alkalmazható, ha ismeretlen eredetű meddőséggel állunk szemben, vagy ha a nő petevezetékei átjárhatók, de csökkent a spermiumszám, azaz tízmillió alatt van mililiterenként, esetleg elégséges szám mellett alaki eltérések, csökkent mozgékonyság észlelhető. Szintén ez a technika vezethet eredményre, ha kórosan nagy mennyiségű nyák található a méhnyakban. Ez ugyanis gyakran elzárja az utat a spermiumok elől, vagy termelődő ellenanyagai elölik a hímivarsejteket. A kezelést általában ovuláció-indukció* egészíti ki.

Inszemináció – és bármely asszisztált reprodukciós eljárás – során, a férfipartner által a helyszínen leadott ondófolyadék felhasználásával történik a megtermékenyítés. A visszaélések elkerülése érdekében nincs tehát lehetőség arra, hogy a megtermékenyítésre váró hölgy hozza el otthonról társa spermáját, vagy a férj hozza magával korábban levett saját mintáját. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor a férfi vagy nem tud jelen lenni, vagy más ok miatt, az általa a helyszínen korábban leadott és lefagyasztott spermiumokat kell felhasználni, illetve ha egyáltalán nincs életképes spermium, és donorspermát kell alkalmazni.

Az inszeminációhoz a férfi spermiumait megfelelő előkészítésben, kezelésben részesítik. Ez az ejakulátumban esetlegesen jelenlévő baktériumok kiszűrése érdekében is szükséges. Első lépésként a spermiumok elválasztásra kerülnek az ondófolyadék más anyagaitól. Ezt követően speciális tápfolyadékba helyezik őket, s nyolc-tíz perc centrifugáláson mennek keresztül. Pihenés után a folyadék felszínére úsznak a legéletképesebb hímivarsejtek.

Így a folyamat végeredménye egy jól mozgó, aktív, megtermékenyítésre alkalmas spermiumkoncentrátum, melyet a méhszájon keresztül egy vékony katéter segítségével közvetlenül a női méh üregébe fecskendeznek. A spermiumok innen a természetes folyamatoknak megfelelően vándorolnak a petesejt felé.

Homológ inszemináció esetén a saját férj/élettárs spermiumait juttatják a nő szervezetébe. Abban az esetben, ha a partner hímivarsejtjei nem megfelelők vagy teljesen hiányoznak, heterológ inszeminációt lehet kérni donorspermium felhasználásával.

* Olyan gyógyszeres terápia, melynek során a nem megfelelő peteérési folyamatot az erre alkalmas gyógyszerek segítségével stimulálják.

Az injekcióm Merional. 6 napi szúrom, 9-10. nap uh, aztán valszeg 2 naponta. Majd tüszőrepis szuri és inszem. :wink:

JA és nem válaszoltam:
nem eszek a tortámból, mert nem diétás és azonnali hasmars.... :?

babszika

Babszika,
köszi az infót, most már tudom hova tenni a dolgot! :wink:
Akkor mától indul a szuri!
Jajj, úgy izgulok ám érted! :) Kívánom, hogy sikerrel járj!
Torta :(

Lucuzs,
a barátcserjét nem igazán ajánlják ebben a betegségben, én úgy tudom, de lehet, hogy tévedek!
Nekem a fogigátló abbahagyása után egy évig nem volt spontán ciklusom, csak Norcolutos.Aztán a nőgyógyászom fölírta a metet, és 44.napra spontán mensim lett!
Úgyhogy mindenképpen keress egy megfelelő orvost, és metre fel!Meg persze a diéta és a mozgás!Mind a 3nagyon fontos!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Köszönöm szépen Nektek is....megpróbálom megtartani KCS-t még vagy 7-8hónapig!!!

Babszika,Nekem Nati inszemes....ha érdekelnek a részletek szólj....mármint a beavatkozás!

+tesztet kéne már itt nézni nem???? :wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Meli!

nem ajánlják a barátcserjét? miért? hol hallottad? nem akarok hülyeséget csinálni :?

Ahhoz hogy metet kapjak milyen vizsgálatokon kell átesnem? illetve ki küld ilyen vizsgálatokra, a nőgyógyász?

Lucus
lucuzs

Kandi!
Móki nagyon nem akar tesztelni... pedig ő ígéretes ám!!!!!!!

babszika

komolyan azt sem tudom, hol áll a fejem! A kislányom gyakorlatilag ma egész nap egyedül játszott, én meg a régi beírásokat olvastam. :oops:
lassan szétdurran a sok infótól, de azt még mindig nem tudom, hogy ki a kompetens a kezelésemmel kapcsolatban, kihez forduljak?

Lucus[/u]
lucuzs

Lucuzs,
nekem a nőgyógyászom uhu kép alapján diagnosztizálta a pco-t, de mondta, hogy ezt a hormonjaim nem támasztják alá.Más vizsgálatot nem is kért, felírta a metet, és mondta, hogy diétázzam, ha lefogyok, már az is sokat segíthet.Én felkerestem mellette egy endokrinológust is, bár nem sok sikerrel.Most akarok majd elmenni egy másikhoz, hogy kérjen terheléses cukor és inzulinvizsgálatot, mert az IR-t ezzel lehet alátámasztani!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok!

Nincs sok kedvem írni, azért sem írok. Magam alatt és most nincs kedvem ezen gondolkodni. Okosat meg nem sikerül írni. Szóval ne haragudjatok ha most nem reagálok inkább.
Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Lucusz,
én elmentem a körzeti orvoshoz,kértem egy beutalót a az endodokihoz(Sopronba nem tudom ki a kompetens).De előtte kértem időpontot az endokrinológiára. Vittem neki uh-os leletet, hormon panelt(ha van).Vázoltam neki, mit mondott a nőgyogyi és ő irta ki a cuki vizsgálatot.
Bár ennél az endokrinológusnál nem jártam sikerrel(nem irta fel a metet),de hamar találtam másikat és az előző doki által kért vizsgálati eredmények alapján kaptam metet.

Ha valamit kihagytam szólj!
Vendég

Aisha, mi a baj? Mért vagy magad alatt???

Lucuzs, barátcserje jó. Én premenst szedtem. Rendbe teszi a prolaktin szintet és a mensis tüneteket csökkenti. Nekem azt hiszem jó volt!
mókica

szia Mókica!

és miért hagytad abba a szedést?

Lucus
lucuzs

mert már elég huzamosabb ideig szedtem, és úgy tudom kell szünet a kúrák közt....
mókica

Móki,
jó ,hogy látlak,TESZT?????
Vendég

Loviné, holnapra tervezem....ma sikerült vennem, de nem hiszem, hogy baba...
mókica

Óóóóóóóóó!
Na ne máááá!!!!
Vendég

Mókica,
lehet enni barátcserjét?
Én meg valahol úgy olvastam, hogy nem ajánlják, de akkor lehet nem jól emlékszem!
Neked használt?Írsz róla pár dolgot?Teába vagy kapszulába használtad?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Melinda,
Énnekem Premens nevű tablettát javasoltak. A prolaktin szintem kicsit magasabb volt. 30 db -os kiszerelés. Olyan 2000 Ft körül volt mikor én vettem. Kb 1 hónapja nem szedem, előtte egy évig. Nem voltak mensis görcseim, vagy csak jóval enyhébbek. Bemásolom a betegtájékoztató linkjét.
http://www.pirulapatika.hu/210133483/betegtajekoztato

napi egyet vettem be, reggel..
mókica

http://www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyasz ... serje.html
Még ezt találtam a barátcserjéről... :)
mókica

Mókica,
köszi szépen! :D
Nekem a prolaktin szintemmel nincs gond, meg erős görcseim sincsenek, úgyhogy nem tudom, hogy érdemes lenne e szednem! Mit gondolsz? :roll:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Én már 3.hónapja szedem a Vital Agnus Castust(barátcserje),és elég pontosan jön meg ,nem tudom,hogy ezért-e!Nekem sincsenek erős görcseim mensikor,nekem csak az a bajom,hogy 5-6 napot is barnázok mensi előtt! :?

http://babatervezok.otthona.net/shop/ma ... 4&items_id

Én gyógyszertárba vettem 1.400.-t és még mindig nem fogyott el!(hozatni kellett)

Kép

Kép
syl100

Kép

Kép
syl100

Syl,
régen jártál erre!
Miújság Veled?
Akkor lehet, hogy énis kipróbálom, bár még nem tudom.

Peteérés serkentésére tudtok valami jó technikát?
:D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Szia Syl100!

3 hónapja szeded a barátcserjét, és elég pontosan jön meg. És azelőtt hogy volt? Amúgy mást is szedsz?

Lucus
lucuzs

na végül az egész napom ráment a böngészésre, de legalább körvonalazódik a dolog:

- a párom munkából hazafelé jövet bevásárolt nekem is ehető kajából
- már lelkileg készülök, hogy a mozgásra is rávegyem magam
- jövő héten megyek a nőgyógyászhoz (ha kapok időpontot)
- meg felkeresem a körzeti orvosomat és kérek tőle beutalót az endokrinológiára
- holnap meg veszek kecskerutát, ha kapok

na jó éjszakát!

Lucus
lucuzs

Szia Mókica!

Gondoltam rád reggel! Remélem már nagyon boldog vagy!

Lucus
lucuzs

Mókica!
Nem teheted ezt velünk!!!Ne csigázz már!!! :D

Kép
Kép
zazzy

sziasztok

nem én vagyok a zúgzebra............
hőm is csak 36,6 teszt szuper nega
Babszika, pirit minnél előbb küld lécci, keddig jó lenne ha ideérne....

Melinda, cickafarkfűtea... sokaknak az is segít mensit rendbe tenni...
mókica

Mókica!

Sajnálom a történteket :(

Lucus
lucuzs

Mókica,
csak semmi aggódás, meg szomorkodás, még mindig lehetsz idén anyuka! :D

Lucuzs,
remélem kapsz időpontot a dokihoz! Legalább már elindultál a rögös úton! :wink: Sok sikert és kitartást!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Lányok,
van a boltban ez a FOGYI KENYÉR!
Van valakinek tapasztalata róla?Mert az van ráírva, hogy kedvezőbb GI-ű, mint más kenyerek!Ti mit gondoltok?
Egyszerűen nem bírom a tk kenyereket.Nem tudom megenni, már a szagát sem bírom! :evil:

Viszont tegnap csináltam almáspitét tk lisztből, meg diabetikus cukorból.Az nagyon fincsi lett! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Az almáspite receptjét beírtam a diétás topicba!
Ha gondoljátok nézzétek meg, nekem nagyon ízlik!
Az a nasim! :oops: Persze csak óvatosan! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Mókica!
:( de tényleg nem csüggedni!Új ciklus, új lehetőség! :wink:

Melinda!
Van akinek a tk kenyerek jobban piszkálják a cukrát, mint a fehér!Hülyén hangzik, de van ilyen!Tényleg olyan eltérő, hogy ki mire hogyan reagál.Én is feladtam egy idő után, sokáig pászkát meg wasat ettem, na az volt gyilkosság :lol: Én egy kis faluban lakom, tök nehéz megoldani, hogy valami normálisat egyek, de ne is dobáljuk a kukába, mert egymagam alig eszek ugye, nagyon gáz volt, legutóbbi próbálkozás a korpás kifli volt, de már azt is lemondtam, mert sokszor az sem fogyott el, volt hogy csak azért kellett elmenni a boltba, mert minden napra meg volt rendelve, szóval meguntam.Én olyan kevés kenyeret eszem, hogy maradtam a fehérnél :oops: Ez van.
Ezt a fogyi kenyeret egyáltalán nem ismerem...

Kép
Kép
zazzy

na kaptam kecskerutát, a negyedik boltban, de végre van.
megnézem hogyan kell készíteni és bele is vágok. Azt olvastam róla, hogy hasonló a hatóanyaga a met-het. Úgyhogy amíg azt nem írják fel, addig is ezt iszom.

Lucus
lucuzs

Sziasztok!

Azt hiszem csak a hormonjaim játszottak velem tegnap! Szóval fel a fejjel :) Lehet most volt pé, mert tegnap olyan nagyon kedvem volt ráugrani apára :)

Mókica: sajánlom, hogy ilyen szép görbe után negatív a teszt, de hajrá új ciklusban :)

Meli:
nem tudom mikor ettem már almáspitét, majd ránézek a receptre, de most diéta van...2 hétig nincs semmi édesség, csoki....

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Aisha,
fel a fejjel!
Remélem tényleg pé volt tegnap, bár szerintem apa nem bánná, ha ma is ráugranál! :wink:
Almáspitét nézd csak meg, diétásan csináltam!Már amennyire lehet, úgy! :oops:

Zazzy,
akkor nem csak én vagyok így ezzel a tk.cuccal!
Van, amibe szeretem, de legtöbbször felesbe csinálom.Fele tk, fele fehér liszt!
Nemsokára már a 30.hétbe leszel? :shock: Azta, hogy repül az idő! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sehol senki?
Nagyon hétvége van, igaz? :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok, kösz mindenkinek az együtt érzést, és a bíztatatást. Nem törtem le nagyon, csak egy picit szomorú vagyok. De remélem kedd reggelig piri ideér és mehetek dokihoz clostyért. Úgy tűnik most is szépen hatott csak a randi nem sikerült, pedig átjárható is vagyok. Na majd a következő hónap... :)
mókica

Sziasztok Lányok!

Milyen gyakran lehet házaséletet élni, hogy a leendő apuka a legerősebb legyen, és persze ne menjenek el napok értelmetlenül.

Még 2006-ban az akkori dokim az 5 napontát ajánlotta, de a netem már olvastam olyat, hogy kétnaponta, meg háromnaponta.
A legutóbbi infóm a 3-asat erősítette meg, mely szerint 72 óra kell a kifejlődéshez a srácoknak. :)

Lucus
lucuzs

Lucuzs, én is azt mondom 2-3 naponta az ideális. Mi is kb erre vagyunk beállítva,:oops: kell a "srácoknak" az érés....
mókica

ja, és még valami:

egy ideje már hőmérőzök, lassan 4 hónapja. De szinte semmi rendszert nem látok az értékeket nézve.
Reggel felkelés előtt digitális hőmérővel mérem a nyelv alatt.

Én csinálok valamit rosszul? Vagy a pcos miatt van, hogy össze-vissza hullámzik a hőm?

Többször előfordult már, hogy kétszer mértem reggel, kb 2 óra eltéréssel (egyszer mikor a párom munkába indult, egyszer meg mikor a lányom felkelt), de végig ágyban voltam.
először: 36.1
másodszor: 36.4

ilyenkor mi van?

bocs, hogy ennyit kérdezek :oops:

Lucus
lucuzs

ok, akkor szerintem mi sem változtatunk :lol:

Lucus
lucuzs

Lucuzs:Hát szerintem a 36,1 vedd,lehet már mire a 36.4-et mérted,többet mozgolódtál és a hőd ezért feljebb ment! :roll:

Igen 3 hónapja szedem a barátcserjét,pont azóta mióta abbahagytam a clostit,mert előtte azt szedtem 6 hónapig!
Nekem a closti állította be a ciklusaimat,de azt már szeptembertől nem szedem.
E-vitamint,Supradint szedek még,folsavat is szedtem,de az most elfogyott!Meg ittam a palástfű teát pé-től,de ebben a hónapban már nem.

Peteérés elősegítésére jó a málnalevéltea is.Azt is próbáltam kb.2 hónapig,nekem szerintem jó volt.
Szerintem van peteérésem a véreredményem is azt mutatja,csakhát cisztáim lesznek minden hónapban,valószínű,hogy nem tudnak megrepedni!

Most annyi van velem,hogy 19-én lesz a lapar műtétem,mert van egy csomó cisztám bal oldalon meg van endom is!
:(

Kép

Kép
syl100

Lucuzs,
énis úgy tudom, hogy 2naponta ideális az összebújás!
Mi megpróbáljuk ehhez tartani magunkat, de sajna nem mindig megy, van, hogy a hormonok közbeszólnak, és össze kell bújni sűrűbben! :oops: :lol:

Mókica,
Te kapod a clostyt?
Mennyi idő után kezdtétek el?
Nem volt spontán pé-d?
Mióta szeded?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Mi is 2 -3 naponta szoktunk együtt lenni,de mikor pozitívat mutat az Lh-m akkor minden nap együtt vagyunk.Addig amíg nem lesz nega!

Kép

Kép
syl100

Syl,
metet szeded már?
Sajnálom a műtétet, sajna erről nem tudok túl sokat! :oops:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Nem,még nem szedek metet,addig nem írt fel semmit az endo doki,amíg meg nem lesz a laparom!
De még terheléses cuki meg inzulin vizsgálatom sem volt!

Kép

Kép
syl100

Melinda, de volt spontán pém, de nem az igazi, pé után is cakkos volt a görbém. magasan volt, de nagyon cakkos...
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1 ... 45600_.png
ez volt szeptemberben.... nem volt olyan szép görbém mint most...szóval kell nekem ez a kis rásegítés...

Syl, endot sajnálom. De metet nem szedsz? Szerintem nem kéne egyből műtét....Én másfél évig meteztem, akkor volt laparom (novemberben), drillinget és átjárhatóságit egyben...Nekem a köldökömön van vágás meg egy pici heg a baloldalon. 2 hét pihi utána...
De én még nem erőltetném a műtétet nálad.
mókica

Syl, a met felírásához nem lapar kell!!!!!!! Terheléses cukor és inzulin vizsgálat az alapja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szerintem válts dokit sűrgősen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mókica

Syl,
nem bántásképp mondom, mert tudom, hogy az ember milyen kiszolgáltatott, ha valami betegsége van, de szerintem is keress sürgősen egy másik dokit, mert a pco kezeléséhez nem lapar kell, hanem met!
Hidd el.Én sem gondoltam volna, először szedtem clostyt, meg minden jót, de még spontán mensim sem lett.
Aztán megelégeltem a dolgot, orvost váltottam, aki felírta nekem a metet, és már az első hónapban megjött a mensim, spontán!Boldog voltam!
Szerintem is keress másik dokit!
A Te tested, a Te életed, ne hagyd, hogy elhanyagoljanak az orvosok!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?