szia Nóra!
1. Nyáron meleg van, ez tény
Izzadni fogtok. Neked a hátad, lesz vizes, a babádnak meg a hasa.
2. ezt a kérdést nem értem. Hogy érted, hogy nyom? A legtöbb MT pántja párnázott, hosszú távon is kényelmes viselet. Ergo szintúgy.
3. Ergoba, Mt-ba is egy pillanat elett fel lehet dobni a gyereket, az nem idő, tényleg. De ha a kérdés arra vonatkozott, hogy hosszú távon "elviseli-e" a fiad a hordozást, akkor a válasz nagy valószínűséggel igen. Hordoztad eddig, is, szeret testközelben lenni, miért aggódsz emiatt? Egyéves még bőőőven hordozott kor. Szokott egy kis tiltakozás lenni, mikor megtanulnak járni, de a legtöbb gyerek kis idő múlva újra ugyanúgy rajong a hordozásért, mint előtte. (Az én lányom két éves múlt. már nem tudom hordozni, mert a pocakomban van a testvére. De tudom, meg mondja is, mennyire hiányzik ez neki, szeretné még a dolgot
)
4. Bevizsgálás: nem tudom, melyik mt van bevizsgálva, melyik nincs. Van gyártó, aki ráírja, hogy nem vállal felelősséget ilyen jellegű balesetekért.
Ami sztem számodra garnciát, biztosítékot jelenthet az az, ha olyantól készítőtől veszed, aki valóban használja is a saját termékét, és nem csak egyszer kipróbálta egy párhós gyerekkel fél órára.
Babaközelben és Liliputi mt az előbbi kategória. Tehát mindkettő aktívan hordoz nagy gyereket is, nem csak megvarratott valamit, és hasára ütve ráírja, hogy hány kilóig okés.
5. 10 kiló sztem még nem súly. Majd meglátod, hogy háton egészen más hordozni, mint elöl. Amitől elöl már leszakadni készülnek az ember belső szervei
az háton meg sem kottyan. Nagyon sok múlik azon, mivel hordozol. Ergo vagy egy jó mt: sztem bármelyik jó választás. Kérdés, hogy az isemrőseid, akik sokallták a 10 kilót, miben, hogyan hordoztak.
6. Kozym sosem volt, nem is próbáltam még, úgyhogy nem tudom összehasonlítani az ergoval. Tudom, hogy késő van, de hátha még olvasod: holnap délelőtt lesz Budaörsön hordozós klub. Ha el tudsz menni, akár csak beugrani egy órára, mindkét hordozót (sőt, sok egyéb hordozót is) ki tudsz próbálni.
Részletek itt:
http://www.mamami.hu/forum/showthread.p ... +m%E1rcius