Helló mindenkinek!
Virág5! az Istvánban a sógornőm szült, neki borzasztó emlék az egész, a szülés is, meg a csecsemős nővérhad is. A szülés azért, mert a dokiját nem hagyták császározni (pedig az lett belőle, csak 10 órával később), a csecsemősök meg...hát, ha hívták, akkor se jöttek, csak sokadszorra, flegmák voltak, nem segítettek, ezekre emlékszem. Abban mondjuk igaza van Danának, hogy ha te felnőttként, határozottan viselkedsz, akkor úgy is kezelnek, legalábbis nagyobb rá az esély. Rengeteg nővel találkoznak, nem hatja meg őket senki, úgyhogy muszáj kiállnod magatokért. Tudom, hogy ez nem könnyű, meg a futószalagos hozzáállással nehéz is megbírkózni, de a határozottság tuti recept. szerintem
Meg az is lehet, hogy csak sógornőci fogott ki rémes nővéreket, a többit kenyérre lehet kenni. Ki tudja?
az meg, hogy előfordulhat még koraszülés: persze. Vagy az lesz, vagy nem. Megindokolták esetleg, hogy miért számíthatsz rá megint?
Tetszik ez a hozzáállás a korkülönbségek levezetésében
Pedig a legtöbben váltig állítják hogy 2 év korkül. fölött már megy a vérre menő harc és féltékenység a gyerekek közt. Végre valaki, aki szerint ez így tuti. Mi is azért szerettünk volna mihamarabb kistesót, hogy minél nagyobb eséllyel összegyógyuljanak. Mondjuk, később lemondtunk erről, de mire kiokoskodtuk, hogy mikor jöjjön a kistesó, kiderült, hogy nekünk ebbe már gyakorlatilag semmi beleszólásunk nics, mert úton van. Éljen a spontaneitás!!!
Viki! Mennyire kicsik azok a szobák???Csak hogy fel tudjak készülni lelkileg, ha ott kötünk ki. Én Gergővel örültem hogy éjjel visszaadhattam a nővérszobába,(pedig előtte külön főnővéri engedélyt kértem és kaptam, hogy éjjel is velem lehessen:)) szegény ott zokogott nekem, én meg ugye nem tudok csak úgy laktató kaját varázsolni neki pikk-pakk. Meg a szobatársam álmát sem akartam, hogy megzavarja a kis Mazsi, olyan édesen horkolt. A szobatársam. De második gyerkőccel már biztos, hogy nem akadok meg iylen dolgokon. Aludni meg úgyse tudnék, akkor se ha kivinnék, mert hiányozna. Gergővel is: becsuktam a szemem, hogy akkor én most alsok, erre megjelent előttem a kis szaros arca, hát még jó, hogy nem tudtam elaludni. a nővérek ott röhögtek, hogy mindig odakolbászoltam megnézni az ablakon keresztül. Aztán meg behívtak, hogy inkább nézzem ott, ha akarom
Reggel meg tolták a zsúrkocsin a többi picurral együtt, a nővér csk szólt, hogy vegyem le, ha akarom
, megismerem-e.
Bocs, kicsit elkalandoztam. Vicces emlékek ezek, nagy szerencsém volt legelső alkalommal, biztos, most is az lesz.
Én nem tudom, ti hogy álltok ezzel a mérlegelős dologgal? hogy mennyit evett a gyerek, milyen a súlya. Én négy hónapos koráig hősiesen álltam a sarat, aztán két hétre úgy megzakkantott az állandó nyomás, hogy majdnem elszállt a tejcsi. Szerencsére visszaállt a dolog, de akkor megfogadtam, ah még lesz gyerkőcöm, a közelébe nem engedek mérleget (csak a védőnőnél hetente), és bármit is mond a gyerekorvos, nem hallom meg, de bőszen heéyeslek és bólogatok. ti ezt hogy éltétek meg?
És aminek még nagyon örülök, Viki: hogy írtad, Sziller beleérző tud lenni. Na ez nagyon kell nekem. nem kell mézesmázosnak lennie, de vegye észre az én kicsi lelkemet is
A doktornőben ezt hiányolom nagyon. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy adagolom be neki, hogy váltok. Akinek van erre valami receptje, igazán megoszthatná vlem. Én nem vagyok az a kifejezetten diplomatikus és virágnyelvet ismerő alkat.
Ezzel az éjjeli borzadállyal kapcsolatban eszembe jutott, hogy egyes okosok szerint a piciknek vannak archaikus álmaik, amikor ilyen őskori csudalényekkel meg szörnyűségekkel álmodnak, akkor is, ha tévében vagy képen ilyet sosem láttak. Lehet erre is fogni a dolgot, ha nagyon akarjuk tudni az okát. De lehet, hogy azt álmodta, hogy anya ott tartja előtte a kedvenc kaját, és a végén nem adja oda, hanem megeszi:)
A bekódolt férfiösztönről eszembe jutott valami: Gergő egy hete szombaton fedezte fel igazán a kukiját(=nem csak fogdosta, hanem végre meg is nézte alaposan). Teljesen el volt tőle ragadtatva! Kb negyedórán keresztül nem lehetett lekattintani róla. Ez is velük születik, úgy látszik. A férfiak nem sokat változnak életük során
Bocs a szóáradatért, csak akkor vagyok ilyen, ha már nagyon fáradt vagyok, most úgy néz ki, az vagyok. jó éjt mindenkinek!