Új privát üzeneted érkezett!

ESZTER hol vagy, nagyon el vagy tűnve, remélem semmi gond nincs.
Lefoglalnak a gyerkőcök kissé nem?
Azért jelezz, hogy minden ok.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

silverlion:

Köszönöm a válaszodat! Kicsit tartok a csecsemősöktől... nem szeretnék összeveszni velük... de igyekszem inkább nem kérdezni tőlük semmit ha annyira utálatosak. :oops:

Októberben töltöttem a 35. évemet :)

Kép

Kép[/quote]
millye

Szia Szilvi!

Igen tényleg tehéntejet, házit és természetesen forralva adtam Nórinak.

Az igaz hogy 3.5 hónapos koráig tápszerrel pótoltam az anyatejet,
de 5 fajta tápszer után besokkaltam, és azt mondtam ebből elég.
Nem kínzom tovább a gyereket a hasfájással a székrekedeéssel.

Hallgattam az anyámra és az anyósomra. :lol:

Nóri ahogy megkapta a tehén tejet, nem volt hasgörcse, és a székrekedés is megszünt.

Én támogatom a tápszert ha egyáltalán nincs anyatej,
de ha a gyereknek nincs eltalálva a tápszert 1-2-3 szorra, akkor jöjjön a jólbevált régi módszer, mert a gyerek csak kikészül. Nem beszélve a szülőkről. :(

Közértes tejet semmi képpen nem adnék a gyereknek.

Nóri most 2 éves és még mindig issza a tejet reggel és este 300-300 mlt.
Most megyek mert elalszom, mindjárt itt a gépnél.

Szia, Erika
hverika

Sziasztok!

Szilvi!
Kösz az érdeklődést, minden rendben van velünk. Csak elkezdtem - folytattam - a 2009-es naptárunk elkészítését, és a két gyerek mellett ez azért minden szabadidőmet elvette. Közben megírtam a szüléstörténetünketis, arra is elment az idő... :)
Julcsika továbbra is nagyon nyugodt gyerek, így sok időm van Benire. Ez szerencsére meg is látszik rajta, kezd újra olyan kiegyensúlyozott lenni, mint a kórház előtt volt. :)
Most már újra hármasban vagyunk itthon, így most próbálgatjuk, hogy hogy is fog működni a dolog.
Most rohanok is ebédelni Benivel. :)

Mindenkinek boldog új évet mégegyszer!!!!!! :)

Eszter

beszteri

Sziasztok!

Most csak egy gyors kérdésem lenne, így szülés előtt a hajrában: Rucit is vinni kell a babának? Én a listában csak a pelust olvastam és az elhozatalhoz kell majd saját ruha!
KÖSZI!

Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

A védőnő már említette ugyan, hogy a babának is kell vinnem cuccokat, de nekem ma szólt az ismerősöm aki két hete szült, hogy a babának is kellett vinni ruhát mert nem adnak. A barátnőm pedig novemberben szült ,de ő csak a pelust említette.... annó még pelust sem kellett vinnem mert mindent adtak... :oops: Jó lenne tudni, hogy most kell vinni vagy nem vagy mitől függ... :shock:

Kép

Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.01.05 16:19-kor.
millye

Sziasztok!

Én 6 hete szültem, de nekem azt mondták, csak sapit kell vinni a bentlétre, és csak hazavivős rucit, bár vihetünk sajátot, de az elkeveredhet... ahogy a mi sapink is elkeveredett, és fürdés után egy 3szor akkorát kapott Milán, nem is lett meg a i sapink...
Úgyhogy én csak a hazahozatalhoz vittem rucit. Pelenkát azért kell vinni, meg popsikenőcsöt, mert mikor már kint van veled a baba, neked kell nyilván gondozni mindenféle tekintetben.

Kép
tatyi1983

tatyi1983: milyen popsikenőcsöt kell vinni? Orvossal kell felíratni? Nekem ezt senki nem mondta... jó lenne ha a honlapot a kórház frissítené mert egy csomó olyan dolog nincs leírva amit kell vinni... és kínos ha valami kimarad...

Valóban igaz, hogy a kórházban mi fürdetjük a babánkat?

Kép

Kép
millye

Kati: Köszi szépen a tájékoztatást. Akkor csak sapit rakok, meg még korábban írta valaki hogy egy kis pléd sem árt. Meg kiskesztyű is van írva a listában, ez főleg akkor jó ha hosszabb a körme a babának és ne csíkarja meg magát. Mi ezt anno nem úsztuk meg és a kisfiam összekarmolgatta magát :cry:

millye: Én úgy tudom hogy a fürdetést esetleg meg engedik hogy nézzük, de szerintem nem mi fürdetjük.

Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

Zsuzsi: Remélem olyan hangulatban lesznek és tényleg megengedik, hogy nézzük a fürdetést... de eddig nem sok jót hallottam a csecsemősökről...

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek! Köszi a nyelvtanulással kapcsolatos infókat, találtam egyet ahol van gyermekfelügyelet....

Tejserkentőnek nekem bevállt a homeos urtica urens golyó, meg valaki mondta és kipróbáltam a hohes c narancslé.

De igazán 3 hét múlva lett tejem.

Mamabogár
mamabogár

Sziasztok,

Kati,

hogy álltok a hasfájással ? Remélem javult a helyzet. Persze nekem nem sok gyakorlatom van de az Infacolról hallottam már, azt nekem is ajánlották.

Erika,

lehet hogy igazad lesz, utánanéztem én is és nagyon úgy tűnik hogy nálunk nem lesz indokolt az anyatejgyűjtő állomás látogatása :( Mindenesetre holnap jön a védőnőnk és megpróbálok beszélni vele hátha tud olyan anyukát akinek sok teje van és esetleg Marcikának lehetne tejtestvére.

Millye,

két hete, amikor én szültem a következő volt a napi menetrend. 1/2 6-kor már kihozhatod a babát etetésre, 7-ig kell visszavinni a reggeli vizitre, érdekes módon nekem még mielőtt elindulhattam volna 8-kor mindenképpen kihozták. Persze hajlanak arra hogy egyáltalán ne legyen bent baba napközben az osztályon, de kérdezem én mi van akkor ha anyuka, (mondjuk én a B szobában) a csapóajtóig jut el első nap és több ereje nem lévén fél órát ül a folyosói padon hogy folytassa az útját. Szóval ekkor jobb szerettem volna ha Marci bent maradhatott volna náluk. Egész nap nálad lehet, este 3/4 7-re kell a fürdetésre, vizitre visszavinni. Utána fél 8 körül újra hozták és 10-ig nálam lehetett.
Mondjuk volt egy érdekes dolog az egyik reggel. Bementem mert segítségre lett volna szükségem és képzeljétek kerek 20 percig vártam úgy bent hogy egyetlen csecsemős sem volt sehol. Pár baba volt csak bent. KÉRDEZEM ÉN HOGY MI VAN AKKOR HA ILYENKOR TÖRTÉNIK VALAMI, VAGY ÉPPENSÉGGEL JELEZ A LÉGZÉSFIGYELŐ ???????
Természetesen létezik kedves csecsemős is, mondjuk van egy kis vékonyka, aki tele van arannyal, na ő ezerrel gonosz, szörnyű ő volt az aki miatt nem szívesen emlékezek a bent töltött napjaimra. Ellenben vagy egy másik hölgy, a Márti, aki szemüveges szintén vékony testalkatú, ő tündéri volt velem. Kérdezz nyugodtan bárkitől azért vannak ott, egyszer hátha megcsípi őket a dér és kedvesek lesznek.

Én a szoptatóspárnámat vittem be, hihetetlenül jól esett a gátmetszés utáni 1-2 napban az ülés a segítségével.

Zsu,

Ruhát adnak bent, sőt pelenkát is. (Nekem legalábbis nem volt rá gondom). Persze jobb szeretik ha a saját pelusod használod, de nem érdekelt, én betoltam hogy pelenkázzák át mert én nem tudom. És megtették. Sőt a goni csecsemőst Marci pelenkázás közben le is pisilte, így két pelenkát használtunk fel hirtelenjében. (hi-hi).
Mi csak hazajövős ruhát vittünk be, szerettem volna elkerülni hogy elkeveredik a saját ruhánk.

Millye,

Ja igen a popsikenőcs mellé még kell a köldökcsonk kezeléséhez sebhintőpor és alkohol is (elméletileg a gyermekorvosod már fel is írta ezeket). Én megmondom őszintén mindig visszatoltam, amikor pelenkázni kellett. Ha végigolvasom a 23 oldalas jánoskórházas szülésfelkészítő anyagot abban is az van hogy ha bármi segítség kell akkor szóljunk a csecsemős segít, elintézi stb. stb. Na én úgy voltam vele hogy igenis élek ezzel a lehetőséggel. Egyébként is kórházi listában nincs benne, hogy nekem hintőport és alkoholt is kellene vinnem !
A fürdetésről csak annyit, hogy én szerettem volna megnézni, megkértem őket, úgy néztek rám, mintha azt kértem volna, hogy rendezzünk folyosói futóversenyt a babás bevásárlókocsikkal. Vagy nem is tudom. Szóval lényeg, hogy mivel ők csap alatt fürdetik, így nem lehettem részese ennek. Na mindegy első fürdetésünk is jól sikerült, azóta pedig profikká lettünk.

A tejemet illetően semmi változás, iszom a milupa milusant, sok sok vizet, minden etetés után lefejem a maradékot, de 24 óra alatt ha 120 összejön akkor sokat mondtam. Mindenesetre továbbra sem adjuk fel. Lesz tejem, érzem..

Sokat írtam megint, ne haragudjatok, de olyan jó egy kicsit "beszélgetni".

Puszi Mindenkinek

Zsu

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Mamabogár,

a proféta beszéljen belőled... akkor továbbra sem adom fel hiszen mi még csak két hétnél tartunk.
Homeos bogyók most érkeznek hazafelé. Nekem a védőnő megmondta hogy narancslevet semmiképpen sem szabad inni. azt mondjuk nem kérdeztem meg hogy miért is.

Millye,

ha kapok email címet átküldöm a listát amit a kórház kér..

pusz Mindenkinek

Zsu

kubuspace

kubuspace: Köszi a sok infót! Igazán sokat segítettél! Privátba elküldöm az email címemet. Előre köszi a listát!
Szorítok neked tej ügyben! Ne idegeskedj és apránként megindul a tejcsi! Egyébként anyu nekem anno amikor a lányomat szültem madártejet csinált és másnapra annyi tejem lett.... :shock: aztán másfél éves koráig szoptattam... remélem ennél a babánál is lesz tejem... majd szólok anyunak, hogy csináljon madártejet :wink: de minél gyakrabban ürül a mell, annál több tejet termel... mindenesetre szorítok neked mert kitartó vagy és nem adod fel! :wink:

Kép

Kép
millye

Millye,

máris küldöm a listákat. Igen a madártejet én is hallottam, de még nem próbáltam ki. Mindjárt beveszem a homeos bogyókat, meglátjuk. Egyébként hiába nem akarom bevallani magamnak sajnos a stressz biztos hogy segít a tej nem termelésében. Anélkül hogy bárkit untatnék sajnos hiába Marci az első unoka a családomban anyukám nem örül a babának, és ezt biztos hogy nagyon érzem hiába nem akarok rágondolni.. Szenvedek ettől minden percben :(
Nagyon szép napot mindenkinek.

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok,

akartam már kérdezni hogy pár napig készítettem babateát Marcikának és úgy tűnt hogy ez hatással van a székletére. Sokkal kevesebbszer és ritkábban telt meg a pelus mint előtte. Lehet hogy nincs a tea és a széklet között összefüggés de én erre gyanakszom. Valakinek tapasztalata ezügyben ?

A másik kérdésem az lenne hogy a kis mohó manókám szinte minden étkezés után csuklik. Gondolom ez azért van mert bekapkodjuk a kajcsit.

Na most megyek mert megjött a védőnőnk.

Pusz

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok!

Tegnap írtam egy kisebb regényt és most látom, hogy nem ment el :-(

Kati: Sajnálom, hogy hasfájósak lettetek. A fiacskám is az volt egészen 3 hónapos koráig. Mi is mindent kipróbáltunk, de tartós javulást nem értünk el vele. Volt homeos bogyó, pocakmasszázs és melegítő párna is. Ez az utóbbi elég sokszor segített. Aztán varázsütésre mikor betöltötte a 3 hónapot, elmúlt a hasfájóság. Én úgy hallottam anno, hogy általában a fiúknál jelentkezik és 3 hónap után elmúlik. Addig meg sok türelem és megértés kell. Emlékszem volt jópár virrasztós éjszakánk. DE remélem nálatok hamarabb végetér. Szorítok! Ja igen még köménymagos teát ittam, de csak én!!!

Zsuzsa:
Köszi, akkor rucit nem viszünk, pelekát ugyan raktam össze, meg sapit, kiskesztyűt meg egy kis takarót is ajánlottak. Ja igen meg popsikrémet és törlőkendőt. Tényleg a védőnőtől megkaptam tegnap a recepteket, de csak most láttom, hogy nincsenek rajta az adatok. És akkor most ezt hogy váltsam ki???????? Persze milyen adatok is lennének rajta mikor még meg sem születtet!?

A tejcsivel kapcsolatban, meg az a lényeg hogy ne add fel, minél többet legyen mellen, az a legjobb inger és ez fogja termelni a tejcsit is. Szerintem a tea nem szükséges, ha sokat kap cicit. Legalábbis van egy jó könyvem és ebben ezt írják! Nagyon szupi tanácsok vannak benne, én anno Németországban semmi segítséget nem kaptam csak ebből a könyvből készültem fel és nagyon sokat segített! Szoptatás a címe és a Kismama magazinnál lehet megrendelni.

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

Sziasztok!

Zsuzsa: Ne foglalkozz semmivel és senkivel, csak a baba a fontos, akinek te örülsz és imádod. Ne hagyd senkinek, hogy megbélyegezze ezeket a megismételhetetlen időket. Írtam neked tudod, ha lesz tej az nagyon jó, ha nem lesz akkor sincs hidd el semmi gond. Te mindent megteszel, hogy legyen, de csodákra nem vagy képes. Ne rágd magad ezen, annál rosszabb.Nagyon drukkolok neked!!! Remélem a védőnő megnyugtat kicsit ezzel a tej dologgal kapcsolatban.

millye: pár infó az én szülésem tapasztalatai alapján. A babának a ruhaneműn kivül mindent kell vinni, mert nem tudni mikor milyen kedve van a csecsemősöknek. Popsitörlő, pelus, popsikrém, alkohol, köldök hintőpor ezek kellenek, mivel kint van veled a baba egész nap. Ha kesztyűt akarsz adni a babának, akkor azt vigyél, mert az nincs bent, de sapkát is adnak meg ruhát is, nem is érdemes vinni, mert tényleg elveszik. Aranyosak és tiszták a rucik, nincs gond velük.
Én egyszer betoltam este a kisfiamat, mert szóltak már, hogy vinni kell és bent felejtettem magamat, mivel ahogy beértünk a néni hozzálátott a fürcinek. Nem szólt senki érte, hogy ott állok, egészen addig bent voltam, amíg vissza nem került már tisztán a kis szállítóba, nekünk nem kosárka volt, mert nem fértünk bele :-).

Egyszerű tanácsom van mindenkinek, ne hagyjátok magatokat elnyomni és lekoptatni. Másodszorra már én is gyakorlottabb leszek. :-) ...bár ugye ilyenkor nem szorul már az ember annyi segítségre... :-(

Jó az a János kórházas lista, de nekem túl sok volt a cucc amit azalapján bepakoltam, a felét hazaküldtem a második napon.

Fú de sok lettem... :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Húú jó sokan írtatok...:-)
Millye:

Én gyógyszertári popsikenőcsöt vittem, a gyerekorvos írta fel, úgy olcsóbb (max. 250 ft), de vihetsz Sudocrem nevű popsikenőcsöt is, bár az elég drága, egy kis tégely 1770ft volt. De odabent nem fogják megkérdezni, milyet hoztál. Illetve tőlem nem érdeztek egész végig semmit...

A fürdetést nekem egyik este megengedték, hogy megnézzem, valóban csap alatt, ekkor adtak tanácsokat is... de volt olyan nap, mikor elküldtek, hogy "a csap alatti fürdetésen nincs mit nézni"...

Milán hasfájása az Infacol hatására csökkent, most amiért sír ezerrel, az az, hogy itt töltött pár napot kedves anyósom nálunk, és reggeltől estir ölében volt Milán. Jól elcseszte a hat hét alatt kialakított szabályainkat, szokásrendszerünket... Mondanom sem kell, ment a folyamatos kioktatás, okoskodás, amitől én egyik délután már sírva mentem anyukámhoz, hogy én már nem birom, de szerencsére 250km-rel messzebb laknak...
Mióta elmentek, hát nem könnyű... sőt!
De már vége szerencsére.

Aztán benyeltem egy torokfályós köhögős náthás vírust, amit Milán is elkapott tőlem, na nem mondom, van is lelkiismeret furdalásom, de a gyerekorvos szerint, mivel anyatejes, el sem kerülhettük volna. Úgyhogy most meg az orrszívózás, orrcseppezés...na ennél brutálisabb már szerintem csak a kúpozás meg végbélben hőmérőzés lesz számomra majd egyszer szerintem...

Tejserkentő tényleg a madártej, én ettem. Bár szerintem legjobb tejserkentő szer a pozitív hozzáállás. De tényleg! Nekem először azt kellett elhinnem, hogy nem fog éhenhalni miattam Milán... és hogy elhigyjem, tényleg lesz majd tejem, csak TÜRELEM kérdése az egész.
Én sokáig (két hétig) totál meg voltam győződve arról, hogy biztos én vagyok a hibás azért, hogy nincs tejem, biztos tudat alatt én nem akarom, és hogy milyen rossz anya is vagyok ezért, de aztán egy jó kis lélekemelő beszélgetés a legjobb barátnőmmel erről, sokat segített. :D
És a "gyeremekágyas időszak" azért gyermekágyas, mert valóban feküdni, és pihenni kell. Mikor alszik a babád, te is aludj. Erőszakold be magd az ágyba. Nem érdekes a háztartás, a vasalni való, csak az, hogy pihenj, és igyál minimum 3 l folyadákot, mert tényleg ettő lesz tejed.
Ezeket nekem egy nagyon aranyos pécsi ismerős védőnéni mondta, pontról pontra betartottam ezeket a dolgokat, és már a negyedik hete csak szoptatok, amit eleinte el sem hittem...

Tényleg bízzatok magatokban!

Jujj de elrugaszkodtam! Bocsi a terjedelem miatt! :D
Szép napot!
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Szilvi!

"Egyszerű tanácsom van mindenkinek, ne hagyjátok magatokat elnyomni és lekoptatni. Másodszorra már én is gyakorlottabb leszek.:) ...bár ugye ilyenkor nem szorul már az ember annyi segítségre... :("

Ehez csak annyi, én most fiút várok, és egy kicsit bevagyok rezelve, mert sok rosszat hallottam,
a nemiszerv problémákról, kicsi korban.
A lányokkal egyszerübbnek tünik így, hogy elsőre lányom lett.

Zsuzsa!
A csuklásra citromlevet csavarj ki, 2-3cseppnyit, kiskanálba,
meglepődik tőle és el áll a csuklása. Akár minden étkezés után is lehet adni.
Nekünk is kellett, igaz volt hogy nem használt mert már hozzászokott.
A teával kapcsolatban nem értem a kérdésed.
A teázás után kevesebb volt a széklete?
Vagy szilárdabb?

Az anyukád nem örül a babának, ne foglalkozz vele.
Az én anyósom kerek perec megmondta:
minek vállalok gyereket a mai világban, nekem egyébként sem való,
mert idegbeteg vagyok és nincs türelmem a gyerekekhez.:?
Hozzá teszem, nem vagyok idegbeteg, csak kicsit ideges, feszült a vizsgák,
a megélhetés, a segítség hiány miatt.:D
Szóval az anyukád majd amikor már nagyobb lesz a baba, akkor már biztos hogy jobban kezeli a helyzetet.
Addig meg ne aggódj. EGYEDÜL IS BÍROD, úgy ahogy más is.:D

Erika
hverika

Erika: a fiúknál könnyebb popsitörlőzni :-) :-) :-) nem kell félni az átfertőzéstől. Szerintem nem kell félni a problémáktól, nem törvénszerű, hogy gond legyen a fiúknál...viszont lepisilnek...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Erika!
Nálunk az első fiú. És én meg azt mondom neked, hogy sokkal egyszerűbb a fiúkkal... :) :) :)
Fütyi kérdés: mi amúgy azt csináltuk, hogy mindig csak annyira húztuk hátra a fitymát, amennyire engedte magát (ezt is csak az esti fürdéseknél), és ráhagytuk a doktornénire a többit. Szerencsére nem volt vele problémánk. :)

Szilvi!
Lepisilés: a lányok is képesek rá... :) :) :) Bár nem lőnek olyan messzire, mint a fiúk, de nálunk gyakrabban fordul elő baleset: Julcsika olyankor szeret pisilni, amikor már ki van bontva a pelusból. :) Úgyhogy fogyasztjuk rendesen a dm-es pelenkázó-alátéteket. :)

Zsu!
Mi a helyzet a tejcsivel?

beszteri

Sziasztok,

Zsuzsi,

a receptekkel kapcsolatosan nekem anno azt mondta a védőnő hogy amikor a baba megszületik akkor töltsük ki a fejlécet, TAJ száma az legyen ami az anyukáé, kivéve az első számjegy helyett 8-ast kell írni. Így kiadnak mindent a gyógyszertárban.

Tejjel kapcsolatosan ma (8 óra alatt) annyit sikerült már fejnem mint tegnap 24 óra alatt. Huh abszolút pozítiv gondolkodás, meg fogom csinálni... :D

Szilvi,

ma volt nálunk a védőnő és hihetetlenül jót beszélgettünk, többek között a családi állapotról, kialakult sajnálatos helyzetről is. Talán egy kicsit megkönnyebbültem, lehet hogy ennek volt betudható a szép mennyiségű tejci is ?

Csatlakoznék egyébként a kórházi listás véleményedhez, nálunk is a fele cuccra nem volt szükség, apuci másnap vihette őket haza :D

Kati,

hasonló cipőben fogunk mi is járni az elkövetkező 1-2 hétben. Az anyósom (akit imádok) tervezi hogy egy rövidebb időre feljön hozzánk. Nagyon jó a kapcsolatunk biztosan segítene ha itt lenne, de jómagam olyan magányos farkas lévén félek attól hogy mit is fogunk csinálni egész nap a lakásban együtt. Parázok attól hogy Marcit ő is mindig kézbevenné ha sír, hogy aggódik hogy nem eszik eleget a babuci hogy nem lehetek magamban... Egyik oldalról jó lenne ha jönne, de a másikon a 24 órás nonstop ittlét hát mit is mondjak.. Tudom hogy szeretne jönni de valahogy beszélnem kellene vele hogy ne most, ne még, majd máskor :D

Erika,

a citromot próbáltuk, de Marcikám aberka ízlését tükrözi hogy nemhogy nem lepődőtt meg de még ízlett is neki :D

A teával kapcsolatosan csak azt akartam írni hogy mintha szorulása lett volna. Időközben abbahagytuk ezt a fajta teát, azt mondta a védőnő hogy igyunk inkább kamillateát.

Anyuval kapcsolatosan csak annyit hogy azt hiszem én eddig sem, ezután sem fogok tudni megfelelni neki, ebbe beletartozik a férjem, a fiam és én is. Mindenesetre a mai beszélgetés a védőnővel sokat jelentett, nem foglalkozok többet az anyuval, fáj ugyan ezt így kimondani de nekem is van már családom és ők az elsők nekem. Ha hiányozni fogok neki vagy esetleg az unokája akkor tudja hogy hol talál.

Eszter,
nálunk a védőnő és a doktorbácsi is azt mondta hogy semmiképpen ne nyúljunk hozzá a fütyihez, egyelőre ne húzogassunk semmit.
A pisilés megy ezerrel, lassan védőfelszerelést kell használni akkora ívben tud Marcikám körbelocsolni mindent.

Elolvastam a születéstörténetet... Olyan szép, jót sírtam rajta ... hmm ezek a hormonok.

A tejcivel alakulunk tudom, érzem.

szép estét Mindenkienk

Zsuzsa

kubuspace

kubuspace: Köszi! Megkaptam a listát! Anyukád miatt ne stresszelj! Nem is értem, hogy lehet, hogy nem örül az unokának mégha az anyós tenné ezt mint régen a volt anyósom amit velem művelt...! Volt anyósom (aki egy velejéig romlott rosszindulatú pletykás hárpia) annó nagyon ellene volt, hogy a lányomat megtartsam. Kézzel lábbal tiltakozott ellene... de én megmondtam, hogy ha a feje tetejére áll akkor is megszülöm a babát... nem érdekelt a véleménye :wink:

silverlion: Köszönöm a sok infót! Írom a listámhoz!
...és hallgatok rád! Nem hagyom magam elnyomni a csecsemősök által. :)

tatyi1983:
Köszi! Akkor feliratom a gyerekorvossal az a biztos!
Neked is és a babádnak is jobbulást kívánok!
:roll:

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Receptek: nekem anno azt mondta a gyerekorvos, hogy váltsam ki nyugodtan a saját nevemre, és akkor már el tudom korábban is intézni. Én most is így csináltam.

Zsuzsa!
Ez tényleg nálunk is bevált. Csak az esti tiszításhoz nyúltunk hozzá, de csak annyira, amennyire engedte - szóval igazából olyan volt, mintha hozzá se nyúltunk volna. :)

Eszter

beszteri

Sziasztok, olvastam a véleményeket a csecsemősökről. Én első babásként nagyon be voltam parázva, vártam a csodát, hogy majd jönnek, segítenek, elmondanak mindent, stb., aztán második nap, amikor már kicsit csitult a szülés utáni hormonvihar, a sarkamra álltam és mentem, nyaggattam őket! Egy-kettő közülük sztem alapból ellenséges, de a többi meglepően normális volt, mikor elkezdtem velük beszélgetni. Nálam bejött az "első babás anyuka vagyok és tök béna, segítsetek!" c. monodráma..., amint így mentem oda, a legtöbben (két kivétellel, az egyik a legidősebb csecsemős nővér, a másik egy fiatal csajszi volt) egyből segítőkészek lettek. :D
Viszont volt egy nővér, aki nagyon jófej volt, a nevére nem emlékszem, középkorú, rövid hajú, szemüveges hölgy, ő tényleg nagyon aranyos! Nálam a neonatológus nőtől ment ki a biztosíték, nem igazán bírtuk egymást...
Egyetértek azzal, hogy ne hagyjátok magatok lerázni, kérdezni, kérdezni, kérdezni és kedvesen, de azért erőszakosan menni!!!

Kép
belfast

Sziasztok.

Na a neonatológusról ne is beszéljünk...csak a csecsemősök után már meg sem lepett. Kicsit magas lovon ül szerintem!!!Szerencsére vele van a legkevesebb kapcsolata az anyukáknak.

Eszter: Képzeld nekünk azt mondta a doki néni, újszülötten, hogy még nem húzogassuk, majd 2 hónapos oltásnál nézte meg ugye legközelebb, a golyszikkal együtt és akkor lehúzta szegénynek, de nem fájt neki semmi nem volt és akkor mondta, hogy akkor esténként a fürdénél húzzuk le és tisztítsuk rendesen. Ennyi.
Szóval a lányok is pisilnek, jaj már azt hittem, hogy ők rendesen viselkednek, ahogy illik. :-)

millye: Nincs mit, nagyon szívesen segítek ha tudok bármiben.
A receptről csak annyit, hogy elvileg a gyerekorvosnak kell adnia egy receptcsomagot, ami tartalmazza a kezdő szükségleteket, popsikrémet, fürdetőt, alkoholt, köldök ápoló púdert és lázcsillapító kúpot. Azt hiszem nekem ennyi volt. Ezt kellett a baba nevére az anyuka 8-sal korrigált (már írta is valaki) TAJ számára kiváltani, ahogy a bébi megszületett.

Zsuzsa: örülök, hogy segített a védőnő és kiönthetted a lelkedet neki és megnyugodtál, biztos sokat fog számítani a tejtermelésben is. Azért nehéz helyzetben vagy anyukád miatt, nagyon sajnálom, hogy így áll hozzá, de szerencsére tényleg ott van neked már a saját kis családod. Ez a lényeg.

Mindenkinek szép napot!

Remélem mi ma kapunk már nagy járókát, mert esküszöm kikötöm ezt a gyereket valahova...:-) egy percem nincs így. Mint egy örökmozgó!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem; cukror terhelésre megyek holnap,
és nem tudom melyik a helyes?
A cukorra öntöm a vízet, vagy a vízbe öntöm a cukrot?

Nórival a tejes megoldás volt, az azért finomabb is:D
Erika
hverika

Szia Erika.

A vízbe öntsd a cukrot, akkor nem köt bele a pohárba vagy az üvegbe.:-)
Annyira jó lenne, ha visszahoznák azt a régi szokást, a tejes és zsemlést. Sokkal emberibb. Ezt meg igyák meg a dokik.

Nyomjál bele citromot úgy egész iható, egy baromi édes limonádé!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Lányok!
Valaki nem tudná megadni a telefonszámot, ahová vissza kell diktálni a gyerkőc taj számát? Előre is köszi!
Eszti

beszteri

Lányok,

Én 2 hét múlva (ha minden igaz) fogok szülni a Szt. János kh-ban.
El tudnátok küldeni a listát, hogy mit kér a kórház a szüléshez?
Vagy ez hol tölthető le?
Még egy kérdés: a szobákba bejöhetnek a látogatók? Ha igen, ezt hogy lehet elviselni?

Előre is köszi a segítségeteket,
krévi
krévi

Krévi,
ha kapok egy email címet küldöm a listát.
üdv
Zsuzsa

kubuspace

Szia Szilvi!

Köszi szépen az infot, én biztos fordítva csináltam volna.:D
Erika
hverika

Eszter,

megleptél a kérdéssel a TAJ számot illetően. Én nem is tudtam hogy valahova vissza kell telefonálni. Kinek és miért ? Ezt nekem senki sem mondta.

Köszi

zsuzsa

kubuspace

A Jánosba kell visszatelefonálni, elvileg a védőnőnek kellett volna mondania. Én kaptam egy A/5-ös papírt, amin az volt rajta, hogy hová kell telefonálni, hogy megvan-e már a gyerek anyakönyvi kivonata, meg hogy mikor lehet értemenni. Na, ennek az alján volt a telefonszám, amit fel kell hívni, és bediktálni a TAJ-számot, ha megvan.
Eszter

beszteri

kubuspace, az e-mail címem: krebal@freemail.hu

Előre is köszönöm a listát.

Még egy kérdés: az orvosom azt mondta, hogy automatikusan???? maszírozzák a gátat a kórházban. Ez igaz, vagy választott szülésznő kell hozzá? Kell vinni olajat vagy adnak?
Ha választott szülésznő kell, tudtok valakit ajánlani?

Még egyszer köszi a segítséget:
krévi
krévi

Eszter,
wow teljesen új információ. Semmi ilyenről nem esett szó a védőnénivel.
Egyébként ma kezdtük el intézni a Tgyás, Gyed és egyéb finomságokat. Mondjuk annyiban szerencsénk van hogy nem a férjem fog órákat, napokat üln az illetékes hivatalban hanem a bérszámfejtőnk vállalta hogy elintézi. Nem is értem hogy miért nem mehet ez mondjuk automatikusan. Megszületik a baba, kórház jelenti ide-oda-amoda stb. és az intézményeknél ezáltal automatikusan elindulhatna az igénylés. Tudom álmodom és ideje lenne felébredni :-)

Krévi,
küldöm a listát.
Nem volt választott szülésznőm az éppen ügyeletben lévő jött be, Gombos Katalin ha jól emlékszem a nevére. Nekem tutira bejött, türelmes, kedves, szinte végig ott volt velünk.
Nincs tapasztalatom a kórházi gátmasszázsban, egyértelmű volt hogy vágnak hiszen Marcika igencsak nagy babuci volt. Meg ha jól tudom a János kórházban egyébként sem nagyon preferált a gátvédelem, ők vágnak már csak azért is hogy más ne sérüljön.
De javítsatok ki ha nem így van.

Marci egyébként egy napja székletmentes, kezdjek el aggódni (anyós már azt teszi :D ) próbáljak esetleg glicerines kúpot használni vagy várjunk türelemmel ?

kubuspace

kubuspace:

Ne kezdj még el pánikolni mert:

Pár hetes korban már nem minden kisbabának van széklete naponta. Az anyatej szinte tökéletesen emészthetõ, alig hagy salakanyagot maga után. Majd ha 3-4 napja nincs kaki akkor valószínű szorulása van és adhatsz neki kupot. Csak anyatejet adsz neki?
Tényleg... mi újság tej ügyben? Növekszik az adag? Szorítok neked, hogy minél tovább tudd szopiztatni!

Kép

Kép
millye

.----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:19-kor.
szonce82

szonce82: Gondolom a főnökük a főorvos dr Lintner Ferenc... de szerintem ha ő nem foglakozik a problémával akkor biztos van felettes szerv akihez fordulni lehet... :?
Fura azért, hogy pont a csecsemősökkel van probléma... így hogy legyen bizalmunk?!?
Jól látom, hogy majdnem egy időben fogunk szülni? :)

Kép

Kép
millye

sziasztok,
én uj vagyok itt.2 éve szültem a jánosban,és hát igen tény hogy a csecsemösök nekem sem voltak a szivemcsücskei :lol: de azért lehet normálist is találni köztük.szerintem ez minden korházban igy van,van aki normális van aki hárpia.volt olyan hogy bementem a csecsemö osztályra és megkértem a növérkét segitsen mert azt hiszem belövelt a tejem de nem bizti.fogalmam sem volt semmiröl.erre a válasz:ott a fejögép,tessék használni majd akkor meglátja.köszi,azt sem tudtam eszik e vagy iszzák a gép használatát de ugy voltam vele ha megszakadok se kérek többet tanácsot,sikerült azért használnom.és volt olyan aki bejött többször a szobába és megkérdezte minden rendben van e segithet e.szoval volt ilyen is olyan is.
Krévi,nem tudom kaptál e választ de a szobába bejöhetnek a látogatok,a kutya se szol semmit csak ha sokan vannak egyszerre bent.de ha kifogod hogy 2-3 személyes szobába kerülsz akkor nem lesz sok ember bent.én 6 ágyasba voltam,de nem volt gáz.
ancsunti

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy szülés utáni 6 hetes kontrollon mit csinálnak? Igaz, én már a hetedik hetünkben járok, de beteg voltam, így csak később tudok menni. De mégis. Milyen vizsgálatok várna rám?

Szép napot mindenkinek!
Pusz
Kati

Kép
tatyi1983

Ja! Még valami!

Tudja már valaki azt a telefonszámot, amit Eszter is kért a baba taj-számának bediktálásához? Én is jól elfelejtettem ezt, sőt azt a kis papírkánkat is elkavartam valahova, amin a kezdeti teendőink voltak, amit a védőnőtől kaptunk a kórházban...
Szóval ha valaki tudja már, közzétenné a számot?

Pusz

Kép
tatyi1983

Szia Tatyi!

A 6 hetes vizsgálaton megnézik, hogy a méhed vissza huzódott-e
a normális méretre, ha sima szülés volt a gát sebek gyógyulását,
ha császároztak akkor azt a sebet nézik.
Ha a dokid rendes és nincs semmi gond, akkor leveszi a rákszürést is,
hogy amiatt, már ne keljen ebben az évben újra menni.

Szia Erika
hverika

ancsunti: Azt írtad, hogy a látogatók bejöhetnek a szobába, de remélem ezt nem úgy érted, hogy átjáróház lett... amikor én szültem akkor is bejöhettek, de a szoptatási idő be volt velük tartatva egyszóval akkor nem lehetett bejönni. Mellesleg engem nagyon zavarna, hogy etetem a kicsit és jönnek a látogatók máshoz... :oops:

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

millye: igen a látogatók bármikor jöhetnek-mehetnek senki nem figyel erre és nem is szólnak érte. Az a baj, hogy mivel a babucik egésznap már kora reggeltől kint vannak az anyukákkal, akkor a nap bármely szakában lehet szoptatni, tehát nincs fix szoptatási időszak.
Így a látogatóknak kvázi látnoki képességgel :-) kellene rendelkeznie ahhoz, főleg egy hatágyas szobában, hogy mikor nem szoptat éppen valaki. (...de szerintem itt mindenki a saját szerettéhez jön és nem direkt a másikat zavarni)
Én sem preferálom a néptömegek özönlését egy kórházba, de azért (pl. a mi esetünkben is) amikor az egész család legelső fiú unokája megszületik, elég nehezen lehet megszabni, hogy ne jöjjenek. :-)
Sajnos tolerálni kell vagy ha nem viseled el, akkor harcolj ki egyágyas alapítványi szobát, csak arra mindig túlkereslet van. :-(

A csecsemősökkel kapcsolatban, valóban a Lintner főorvos a felettes, de szerintetek, ha ez már eddig is így működött, akkor érdekel ez bárkit is. Sajnos Mo-n vagyunk, ahol ez a "normális".
Azért amikor az ismerősöm elmesélte a Németországbeli szülését és a kórházi környezetet, akkor kicsit elgondolkoztam. No mindegy.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Ezter, Zsuzsa: Sajnos én kidobtam azt a papírt már amit a kórházban kaptam anno, amin rajta volt a telefonszám, ahova vissza kell telefonálni. :-) Remélem azóta megszereztétek már.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

sziasztok,
Silverlionnak teljesen igaza van ,ez igy müködik.bár mint irottam ha nem 6 ágyasba kerülsz kevesebb a látogato.arra meg van az esélyed kivéve ha nagyüzem van.azokat teszik a 6 ágyasba akik még nem szülnek hanem valamiért bent kell feküdniük.egyébként elsö gyereknél biztos zavaro mások elött szoptatni,a 2.nál már fel sem veszed :lol: meg hát ugyis a baby a legfontosabb,hogy jol lakjon a drága.normális esetben a látogatok jobban zavarba vannak minta a kismamák.nekem sincs meg az a papir amin a telefonszám van.de ha a szülészetet felhivjátok biztos s egitenek.vagy ezen már tul vagytok?
ancsunti

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a topicra, mert sajnos senkit nem ismerek, még így virtuálisan sem, aki a Jánosban szült volna.

Április 19-re vagyok kiírva, és a választott dokim a Jánosban praktizál, így nekem ez a kórház jutott. A "kötelező" gátmetszés miatt, meg amiket a szülőszoba látogatáson mondott a szülésznő (szülés után inkubátor, cukros víz) nem igazán szimpatikus a kórház, viszont jó orvost találni nem egyszerű...

Kérdésem az, hogy van-e vki, aki Dr. Sóvágó Lászlónál és/vagy Kuvikné Marcsi szülésznőnél szült?

Jaspis
jaspis

Szia Jaspis.

Én Sóvágó dokinál szültem, de nem az általad írt szülésznőnél.
Ha van kérdésed, szívesen válaszolok vagy segítek.

Üdv. Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?