Új privát üzeneted érkezett!

Panndi: Hosszabb útra mi is csak kabátot adunk, meg pokrócot a lábára, és ha bemelegedett a kocsi, levesszük. Rövidebb ki-be szaladós alkalmakra használjuk az overált. :)

Kép

Kép
nikuc

Nikuc

Megkérdezhetem, hogy hol laktok ?
Nekünk 36ezer lenne !

Kép

NIKI
nini.n

Nini - mi is beadattuk, de nekünk volt egy pici láz, mint minden oltás után. Nem bántam meg. Most, hogy beteg volt, nagyon nehezen adtuk be a gyógyszereket, nem akart enni, inni, féltünk hogy kiszárad, pedig hányás és hasmenés sem volt. Én sem akartam kockáztatni.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kép fürdés után

Kép

NIKI
nini.n

Remélem már jobban van a pici :o !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én attól félek a leges legjobban h beteg lesz, azt sem viselem jól ha néha fájdalmasan sír :( ilyen téren nem vagyok egy erős típus...sokszor én is vele együtt sírok :oops: :oops:

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok Lányok,

Beleolvastam a topic elejebe es a vegebe... Ne haragudjatok, tobbre nincs idom.
Az AEK-ban tervezek szulni a nyaron, Dr. Turi Zsuzsannanal, bar meg nem talalkoztunk, csak ismeros ajanlotta melegen.
Van vkinek kozuletek szemelyes tapasztala? Akar a szulest, akar az anyagi oldalat tekintve? Milyenek a szobak? Van-e fizetos, korszerubb szoba az atlagos magyar korhazi szobanal? Barmi erdekel... Akar priviben is. Nagyon koszonom!

KépKép
KépKép
vitte

Nikuc,

Pálmi is talán 1-2 hete elkezdett nyáladzani, folyton nyálas az álla, már kis apró pöttyöcskék is lettek ott emiatt, pedig folyton törölgetem.

Azt olvastam valahol, hogy ez azért van, mert megindult a fogzás, persze még nem úgy, hogy hamarosan kibújik, csak hogy nekiállt készülődni.

Azon röhögök mostanság, hogy megpróbálja az öklét bekapni, hatalmasakat cuppog rajta, annyira cuki! :)

Próbáltam rávezetni, hogy csak a hüvelykujját kapja be és azt szopizza, de nem, olyankor elkezd mérgeskedni amíg nem hagyom békén, majd békésen újra megpróbálja betömni az egész öklét a szájába :lol:

Danann,
megvettem a mosószódát, már ki is mostam vele + ecettel a pelusokat, nekem tetszik, hogy nincs szaga! Remélem most tartósabb lesz a pelus!

Kép

Kép
sz.veronika

Mzsperx,

most olvastam vissza a beöltöztetős kintalvós dolgot.
Pálmi is hasonlót csinál, kivisszük babakocsival beöltöztetve sétálni, amint elindulunk rögtön bealszik.
Amikor hazaérünk nem ébred fel, benne hagyjuk a kocsiban, csak kinyitjuk rajta az overállt és úgy alszik még nagyon sokat :)

Én most mióta ilyen hideg lett nem mertem kivinni - már vagy tíz napja - de akkor lehet, hogy megpróbálom ha szerintetek lehet! Sőt talán jót is tenne, mert mintha mostanában nyűgösebb lenne, nehezen alszik nappal és ma azt vettem észre, mintha kicsit karikás lenne a szeme alatt!

Majd ma kinézem mikor lesz napközben a legmelegebb, gondolom úgy 2 körülre.

Kép

Kép
sz.veronika

Jó reggelt mindenkinek!

Danann
A kakaóvajat betiltották nem lehet már gyógyszertárban kapni. Nem emlékszem már, tavaly akartam venni, és azt mondták kibonták a forgalomból. Ha te tudsz olyat, ahol lehet kapni érdekelne, én azt használtam napozáshoz pl.

Nini
Cuki a baba a képen, és a képkeret is nagyon tetszik, elárulod honnan szerezted? :)

Kép
Kép
susytunder

Mankabi, befelé tartott kislábak miatt megyünk ma 10-re az ortopédiára, majd megírom mi lett az eredmény :wink: szerintem nem vészes, de majd kiderül :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy jobban vagy már?

KépKép

KépKép
beneildi

Vitte!

Üdv a csapatban! :lol:
Jó nagyon felszerelt a kórház,kifejezetten koraszülöttek számára is kialakították megfelelő műszerezetteséggel,ami mindenképp nagyon megnyugtató! Én 3x szültem itt 6 és 4 éve,valamint 3 hónapja. A szülőszobák szuperek,1 személyes mind és profi a személyzet is! Komolyan,most szeptemberben mindenki anyira rendes,emberséges volt ott velem,az összes szülésznő,ügyeletes doki,míg a sajátom meg nem érkezett,hogy le a kalappal!
Mivel nincs szabad szülésznőválasztás,így még megnyugtatóbb,hogy minden szülésznő profi!
A gyermekágyon 3 ágyasak a szobák,szépek,tágasak,külön fürdővel,a kórteremben nincs látogatás,kivéve a baba-papa félórát,minden nap,amikor az apukák bemehetnek a babákhoz! Szerintem ez 10pontos ötlet volt a kórháztól!
A csecsemősök nagyon-nagyon leterheltek! Kevés idejük van a külön segítségnyújtásra,mégis én azt tapasztaltam,hogy jobban,többet és hatékonyabban segítenek mint mondjuk 4 és 6 éve! Vannak viszont az osztály rendjében olyan dolgok is,amiket nem szeretünk! Ilyen pl.,hogy 1. éjjel az esetek 99%-ában nem lehet a baba az anyukájával! 1. babásoknál tuti,hogy nem engedik! A másik,hogy ezalatt az idő alatt gyakorlatilag elkerülhetetlen,hogy cukros vizet adjanak a babának (a cumisüvegek állapotáról meg jobb nem is beszélni)!
A dr.nődről sajana nekem nincs túl jó véleményem,mondjuk tény,hogy alapos és ,ha kijön nálad a terhességi cukorbetegség,nagyon jó kezekben vagy nála,de nekem túl katonás és nem fekszik a stílusa,nekem pl. külön tenyésztést akart levetetni még a Rókusban a 3. babám születése után ügyeletesként a saját orvosom tudta és beleegyezése nélkül,hát nagyon a sarkamra kellett állnom,hogy ne tegye! De majd jönnek a többiek is,akik ismerik és az,hogy nekem nem szimpi,az egy dolog,nyilván az én dokimért sincs oda mindenki,mert az orvosok is emberek,ők sem tökéletesek,rosszat hallani meg mindenkiről lehet!
Gyere és kérdezz nyugodtan,nem hagyunk válasz nélkül! :lol:

Nini!

Üdv Neked is! :lol:
Csoda édes kisfiad van!

Márti
borossné becz márta

Nini Nekünk is 36ezer lenne, és én is azon az állásponton vagyok amin te. Szerintem én sem adatom be neki, de állítólag az a doki néni akihez tartozunk ő ragaszkodik hozzá, de sajnos pénzünk sem lenne rá. :? :?

Kép
dius87

Dius!

Ha ragaszkodik hozzá,akkor fizesse ki,nem? :wink: Én nem adatom,be,sok értelme nincs,mert rengeteg a hasmenéssel,hányással járó vírus,mnden ellen meg nem lehet beoltatni! Én csak azzal oltatom be a gyerekeket,amit a gy.dokink javasol! És érti a dolgát,mert infectológus szakvizsgája is van!

Márti
borossné becz márta

Susy, ez nekem fura, mert bár én nem próbáltam még venni, de egy másik fórumon van, aki használja a kakaóvajat. Majd ott rákérdezek, mi az ábra.

Veronika, hű, te aztán hatékony vagy :-) Gyorsan szereztél mindent! Amikor ráadod, nézd meg alaposan, nem lötyög, áll-e el nagyon, mert szerintem akkor is kifolyhat a pisi. Ha úgy érzed, túl bő, akkor megpróbálhatod egy összehajtogatott tetrával még egy kicsit 'kitömni' Különíts el párat erre a célra, gondolom, nektek is van egy halommal. Ez természetesen a nedvszívásnak is jót tesz :-) Jut eszembe, ugye papírbetéted van a kakihoz?

DMes szappan: itt van a kezemben, a doboz eredeti felirata: Denk Mit Gallseife, a magyar matricán hátul Denk Mit folttisztító szappan. Szerintem a Vanish környékén szokott egyébként lenni. Nini, esetleg próbáld meg egy másik boltban! Zöld-kék-rózsaszín a doboza, elég kicsike.

Rizspehely: én bioboltban vettem nem Hollésat, párszor Gödön, ha ez érint valakit, párszor meg itt nálunk újpesten a Jókai biocentrumban. Gondolom, máshol is van.

Két link: babák fürdetése és bioboltkereső a rizspehelyvadászathoz! :-)
danann

én nem adatom be a rotát, a gyerekorvos nem javasolta. azt mondja, a legtöbb védőoltás csak a jó lobbi miatt megy... felesleges.

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok,

Márti,

Nagyon köszönöm a részletes bemutatást. Ha vkinek, neked biztosan van tapasztalatod, gratulalok a 3 gyermekedhez!
A szulesznovalasztasrol is uj infot kaptam, azt hittem lehet valasztani, de oszinten orulok, h. nem es nincs is ra szukseg. Elso babamat kulfoldon szultem, ugyeletes dokinal stb, nekem ez bejon, termeszetesen csak, ha ugy bannak velem, ahogy kell.
Juj, a cukros viz, na azt nem! Az elso ejszaka, hm, a kisfiamat elso ejszaka beadtam, de mar lehet nem tennem. Azt hiszem.

Barki, akinek van tapasztalata Dr. Turi Zsuzsannaval, nagyon halas lennek, ha megosztana velem. Nagyon koszonom!

Mindenkinek szep napot kivanok!

KépKép
KépKép
vitte

Danann
Közbe eszembe jutott, nekem a pocakra ajánlották terhességi csíkok ellen, akkor akartam venni, és akkor mondta a gyógyszertáras, hogy nincs. De én is megyek patikába itt, és rákérdek.

Ildi
Köszi, jól vagyok. :)

Képzeljétek apa tegnap 2 jeggyel jött haza az operet színházba, az anyukájától kaptuk péntekre szól, de jönnek a húgomék, aki esküvő óta nem volt nálunk, így nem lesz színház. Szerintetek rájött, hogy bunkó volt? :roll:

Kép
Kép
susytunder

susy: :?
Nehéz ügy...
Vendég

Susy hát lehet..
Nekem anyósom (vagy mi :?) egyszer látta még az unokáját de nem is erőlteti hogy láthassa, furi... pedig hogy kapálózott hogy majd ő akar mindent... de a hátamon fel áll a szőr ha arra gondolok hogy majd jönnek. Felhívott 2 napja kb hogy: Keressek neki munkát a neten.. mondom mi van? Én keressek neki munkát? Az interjúra ne menjek el helyette? Hát vegyen expresst... és mikor elmondta hogy ő milyet szeretne (mert persze a munka keresés kívánság műsor)a végére benyögte hogy hogy van Barnus... és ennyi. :?

Kép
dius87

Sziasztok!

Nagyon sajnálom, de semmi esélyem nincs visszaolvasni. Viszont egy ismerősöm miatt lenne kérdésem! Szabó doki annak idején a 18 hetes genetikai uh-ra Hajdó Krisztinához küldött, aki akkor még a Szabolcsban is rendelt. Most is ott van az ÁEK-en belül? Vagy már csak a géndiagnosztikára lehet hozzá menni?

Köszi előre is.

Ja, és Márti, tőled is kérdeznék! Dokit is keres, és én szívesen ajánlom neki Szabó dokimat, de eszembe jutott a Te dokid is, mint aki extra törődik a kismamáival, stb. Nkei a 2. gyerek sérülten született, és emiatt van benne rengeteg félelem, stb. Szóval jó lenne olyan megnyugtató dokihoz menni, aki ebben is segít!

mtunde

mávba is lehet menni hajdú drnőhöz, kedden van ott, ha jól emlékszem

KépKép Kép
mzsperx

sziasztok !

Márti Köszönöm az üdvözlést ;)

Dius Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a gondolkodással a rota vírus terén. Az is felháborít, ha tényleg a gyerekek 95%-a elkapja akkor miért is nem ingyenes ??! Vagy ha már fizetni kell érte miért pont ennyit és ilyen sokat ? Nem is főleg a pénz a gond, mert ha azt mondanák, hogy 100%-os a védelem hát azt mondanám...talán, de így ? Így nem azt kell mondaniuk, hogy csak egy édes löttyért fizetsz 36ezer Ft-ot ami sz*rt se ér, hanem, hogy pont a te babád esett bele abba az X százalékba....

Megyek, ma menézem máshol a szappant !

FONTOS
Kicsit izgulok, Márk ma nagyon sokat aludt, este 21:30-kor evett és ma reggel 9:30-kor kellt fel, hozzá kell tenni, hogy egész nap szinte nem is alszik, csacsog egész nap. Ma nagyon figyeltem, jó kedvű mozgékony. Normális, hogy ennyit aludt ?

Kép

NIKI
nini.n

MZs, köszi, akkor ez nem változott! Szuper!

mtunde

Újra császáros téma...

A vágás felett ugyan érzéketlen maga a bőrfelület, de nyomásra érzékeny a mélyebb rétegekben. Nyomás alatt enyhe nyomást értek, már az is, ha a nadrágot begombolom rajta.

Ezen kívül kétoldalt a hasam alján sréhen - gondolom ahol a petefészkek vannak - görcsölget.

Tegnap voltam dokinál, megtapogatta kívülről-belülről, meg is ultrahangozta, de semmi. Azt mondta, hogy esetleg érzékenyebb vagyok az átlagnál, és hogy 11 héttel a szülés után már az összes varrat felszívódott (külső-belső) és mindennek rendben kéne lennie, izmot nem vágott át, csak széthúzta, a méhem már visszahúzódott eredeti állapotára, szóval szerinte semmi bajom, és kezdjek el tornázni rá, hogy megerősödjön.

Szerintetek normális, hogy fáj? Olyan érzés, mintha gyulladásban lenne. És azt sem értem, hogy a kétoldali görcsölgetés mi lehet.
Nálatok lett valami változás a periódussal kapcsolatban a szülést követően? Most elméletileg pont a periódus közepén járok, tehát még az sem lehet, hogy most fog megjönni és ezért görcsölget, mert addig még van vagy 13 nap...

Kép

Kép
sz.veronika

Nini,

12 órán át aludt? Az nem semmi! :))))

Pálmi eddigi leghosszabb rekordja 8 óra volt, de általában csak 4.5 - 6 órásakat alszik éjszaka.

Ez persze nem tudom mennyire normális...

Kép

Kép
sz.veronika

Nini A pénzt még mi is összedobnánk anyu is biztos segítenek, de sokan vannak azon a véleményen amin mi, és a fórumos tapasztalt anyukákra is jobban hallgatok mint egy erőszakos orvosra, lehet kapnak belőle valami jutalékot vagy ki tudja?!. :)

Veronika, nyomásra nekem is érzékeny, de én nem érzek semmit, és már alig látszik... néha olyan mintha nem is történt volna semmilyen műtét, lehet én a szerencsés alkatok közé tartozok ezen a téren.

Nekünk egyszer 5és fél órát aludt egyhuzamban, kaja nélkül. Most úgy csinálom hogy ha elkezd hajnalban sírni csak oldalra fordítom és cicizik, aztán alszik tovább.

Kép
dius87

becsengo huhh, ez a történet elég rosszul hangzott... jó kis ünnepi pihenésben volt részetek...

mankabi szegény :( gyors gyógyulást a fogadnak!!!

susy Kristófodnak jobbulást! nálunk elég gyakoriak az ilyen balesetek, már szinte fel sem veszem, de az első párat nagyon megszenvedtük (főleg én).
most már elég rutinos vagyok. tegnap Ivánnak szánkóbalesete volt az oviban a fél arca le van horzsolva. Szegény óvónéni ki volt készülve, mondtam neki, hogy ne eméssze magát, előfordul az ilyesmi. a kis lüke beszaladt a szánkózó nagyok közé, persze hogy elütötték...
A linola egyébként nekünk sem vált be. érdekes, mert sokan esküsznek rá. Nem emlékszem, a BABÉ-t próbáltátok már?

én voltam hétfőn dokinál, megbeszéltük, hogy legyen programcsászár. nem szeretnék a gyerek veséjével játszani. szóval úgy néz ki, hogy február 12-én fog megszületni milos baba (akkor leszek 37+3 hetes).

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Veronika, elképzelhető, hogy tényleg érzékenyebb vagy, a barátnőmnek a 3. császár után volt ilyen. Érdemes lightosan tornázni, először csak fejet emelgetni, majd olyan aerobicos hasprést csinálgatni, és meglátod, hogy használ-e. Na meg még adj időt a szöveteidnek. Valószínűleg erre is igaz, hogy ahogy a terhesség is 9 hónap, a visszaállás is.
Petefészek simán mozgolódhat kicsit, az is rendeződik, minden a helyére kerül, stb. Hogy a ciklus kinek hogyan alakul utána, az változó.

mtunde

Dius majd megkérdem a dokit, a milyen nagyon jó fej, még nekem is ő volt a házi orvosom, mikor megszülettem ! Nagyon jó doki !!! Ha ennyire nem csíped a dokit, miért nem váltasz ? ? !

Majd nemsokára útra kelek és felderítem azt a szappant :)

Én Dr. Aszódi Melindát tudom ajánlani. Az én szülésem ugyan nem volt leány álom 17 órán át tartott, de nem is ez volt a lényeg, hanem, hogy a kis manó majdnem ott maradt :cry: :?

Kép

NIKI
nini.n

Nini Ha nem vagyok tolakodó elmondanád mi történt?

Még nem akarok váltani, van barátnőm akinek a gyerekei hozzá tartoznak szerinte nagyon jó doki néni, nálunk még csak egyszer járt, de ahogy belépett még a levegő is megfagyott... olyan furi érzés. A védőnénik is hozzá tartozik és őt nagyon szeretjük..

Ha felderítetted a szappant majd írd meg hol találtál. :)
Majd ha megyünk én is megnézem a pólusba lévő DM-ben.

Kép
dius87

Beneildi,
Befelé tartott kislábakra adott válasz engem is érdekelne, mert Dávidnak is olyan, de azt mondta az ortopéd orvos, hogy a lábélét ingerelve/simogatva vissza fog állni, ezen ne aggódjunk. Minden este fürdetéskor csinálom ezt….sűrűbben kellene?

Rota:
nekünk is javasolta a dokink, de nekünk 17e ft volt...ezt nem értem...mitől függ ez?
Egyáltalán milyen védőoltást adattatok be a kötelezőkön túl?

Gabesz

Kép
ugabesz

Na tessék, nem is tudtam, hogy probléma, ha befelé tartja :)

Nálunk egy pár hete csinálja ezt, a pelusozásnál tartja befelé maga előtt, nehezítve ezzel a dolgomat. Korábban mindig kifelé tartotta mikor felhúzta a lábát.

Kép

Kép
sz.veronika

Gabesz Én úgy tudom egy ampulla annyi és 2-t kell neki mert különben nem hat. Csak más más időpontban kell h megkapja, arra már nem emlékszem h mikor kell pedig mondta a védőnő.

De azért a védőnők is jó fej, elmondja milyen szurikat fog kapni Barnus elmondja hogy ekkor meg a rotát meg se kérdezte hogy akarom e vagy sem, úgyhogy még nem tudják hogy nekünk olyan nem lesz.

Kép
dius87

Dius elmondom, persze. Este fél 9 körül elment a magzatvíz, fájások nem voltak, felhívtuk a dokit azt mondta nyugodtan készüljek össze, nem kell sietni, reggelig nem történik semmi. Nem is siettem, 11-re értünk be :) :) Nevedgéltünk a férjemmel, aztán megláttam az ügyeletest, mondtam is a férjemnek, nah mindjárt megvizsgál tuti nem lesz tőle jó a kedvem. HÁT így is lett...durva volt, és egyből be is indultak a fájások, és megállapította, hogy belekakilt a pici a vizbe...órákon keresztül csak fájt-fájt...EDÁT nem is nagyon akartak adni, de persze az oxitocint azt küldték belém rendesen.Aztán végre olyan reggel 6-7 körül kaptam EDÁT, ami elsőre nem sikerült...vérzett a gerincem...folyt a vér egészen pontosan.A hab a tortán; rosszul adták be, csak az egyik oldalra hatott!Pedig meg sem mozdultam!!Akkor már nagyon kemény fájásaim voltak, csak úgy szíkrázott a CTG.Elkezdtem szépen tágulni aztán pár óra múlva elég volt meg kérdeztem mikor lesz kinnt, folyton csak azt mondták mindjárt..mindjárt...annyira, hogy vért pisiltem már...a végén könyörögtem a császárért, majd bejött az ügyeletesdoki...azt nem kívánom senkinek...feszítettek, mondván hátha kijön úgy :? Majd eldőlt, hogy kiveszik. a Spinális érzéstelenítés nem hatott...éreztem mindent,végül altattak.Mikor kivették kiderült, hogy azért nem jött ki mert a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór 3x egyszer pedig a törzsére, mikor én nyomtam őt folytogatta a köldökzsinór. Álítólag ezt nem mutatta a CTG. A végén nem kapott levegőt.14:59-kor született meg . Az 1 perces apgar-ja, csak 6-os lett!A nyaka meghúzodott azóta dévény módszerrel kezelik. Velem nem tudom mi történt,mikor felkeltem nem volt hangom, azt mondta az anesztes, hogy intubáltak. :?

Kép

NIKI
nini.n

Mi is itt,

megjártuk az ortopédiát - minden ok (időponttal 2 óra) Ill. vártunk kettőt a védőnőnél potyára az elfogyott pneumora :twisted:

A befelé forduló kislábikról bővebben, mert most tényleg kifogtunk egy lelkiismeretes dokit.

Előfordul, még ilyen korban is, mint Lillu (ő most lesz húsz hós). Ha normális állásba lehet állítani akkor általánosságban elmondható, hogy nem lesz gond, szépen megerősödik.
Ha nem az bajosabb dolog, akkor kezelést stb. igényel.
Lilla pl. csak akkor tartja már úgy, ha elfelejtkezik magáról, járás közben hála Istennek, jól áll a lába. Régen szinte mindig úgy tartotta :oops: Szóval tényleg sokat javult.

Nekünk a csípőszűrésen is kiszúrták vagyis kiszűrték a dolgot :lol: Erre a Karolina úton anno kis szivacsot javasoltak húzni, amit Lilla nem tűrt meg soha - mostanában pláne nem, így letettünk róla. Eszerint a doki szerint felesleges aggodalmaim voltam és a gyerekdokink is túl parázta a dolgot.
Ha valakit érdekel ez a szivacs business leírom neki, hogyan kell de most nagyon fáradt vagyok és nincs erőm írni, így feleslegesen nem fárasztom a nem érintetteket sem.

Amúgy egy kontrollt megért, így legalább nem aggaszt :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Hú Nini ezt még olvasni is rossz, jó hogy a végén még ennyivel megúsztátok :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Az a legrosszabb, hogy úgy érzem nem a szaktudásukun múlt a manó élete, hanem a szerencsén, meg azon, hogy követeltem, hogy vegyék ki... sokszor eszembeju mi lett vola HA....

Kép

NIKI
nini.n

Nini,

Te jó ég!...

Én ugyan külföldön szültem, de ott a magzatvíz elfolyás után azonnal mentőt kell hívni és kizárólag fekve szállítani be a kismamát. Nem értem azt sem, h. a CTG miért nem mutatta az oxigénhiányt, ill. a kimaradást a nyomásnál... Hát nem erre való?!
:(
A Dévényes tornát ajánlottam volna, ha nem írod magadtól, ott jó kezekben vagytok. Örülök, h. megúsztátok. Szorítsd magadhoz helyettem is a kis Márkót és sok-sok erőt kívánok neked!

KépKép
KépKép
vitte

Vitte

A kimaradást mutatta, mikor nyomtam, de azt mondták az normális :o :o :shock:
Köszönöm, drága vagy :) :oops: :wink: :D

Mi még nem adadtunk be, a kötelezőn kívül semmit sem. A pneumococcus-ra azt mondta a doki, hogy majd meglátjuk milyen baba lesz, ha nagyon náthás akkor kell neki kapni, ha most kezdjük akkor összesen 5 oltást kap, ha 1 évesen 3-at, 2 évesen 1-et.

Kép

NIKI
nini.n

Nini!

Hát ezt még olvasni is szörnyű volt! Hála Istennek,hogy végül mégis veletek van a kicsi Márk! A ctg-nek ki kell mutatni az oxigénhiányt és ehhez szakértő szemek kellenek-ezt Vermes doki mondta az egyik előadáson. Nem ismerem a dr.nődet,nem tudom mennyire tapasztalt ezen a téren.

Tünde!

Írtam privit! :lol:

Márti
borossné becz márta

Alorvos, ha jól tudom. Kimutatta a CTG, de azt mondta ez normális, mert ilyennek kell lennie mikor megy át a kis feje a medencén.

Kép

NIKI
nini.n

Hú, de sokat írtatok! Alig tudok visszaolvasni. Gyorsan az első kérdésekre válaszolok.
Nálunk is 36e volt, de a gyerekorvosunk százhalombattán van, az ottani lakosoknak ez ingyen jár. :?

Veronika: Én is ezt olvastam, hogy készülődnek a fogacskák, de ilyen korán?? Petinek is néhány hete kis pattanások vannak az állán.

Nini: Te jó ég! Akkor mindketten majdnem ottmaradtatok? Még a hátamon is felállt a szőr! Az őrangyalotok biztos megdolgozott. :cry: Hát ezen most nagyon elcsodálkoztam. Te szegény. :cry:

Kép

Kép
nikuc

Hű, ez tényleg elég rosszul hangzik! Én is úgy születtem anno, régen, hogy gúzsba kötöttem magam: nyakamon, csuklómon, bokámon volt a köldökzsinór, állítólag többször előbukkant már a fejem búbja, de visszahúzott a zsinór. A doki profizmusán múlt, hogy végül csak kibújtam valahogy.

Susy, ezt írták nekem a másik fórumon:
[quote]A írta: kakaóvajat kúpalapanyagként használták patikákban, de most már van modernebb, jobban használható alapanyag ezért nem nagyon tartják már a patikák, más okát nem tudom, szerintem nem valószínű, hogy be lenne tiltva, bár nem tudom, hogy a jelenlegi gyógyszerkönyvben hivatalos-e.
Ja és lehet, hogy még vannak patikák, akik használják vagy legalábbis tudnak rendelni, szóval érdemes rákérdezni, hogy tudnak-e rendelni, de akkor lehet, hogy meg kell venni a minimális rendelési mennyiséget, ami lehet, hogy 500 v. 1000g.

Majd rákérdezek én is az itteni patikáknál, és szólok, h mi van. Ha csak nagyobb mennyiséget lehet venni, akkor esetleg közösködhetünk, ha érdekel.
(Holnap van az utolsó vizsgám, ha átmegyek, és Samu is szórakozik velem egész nap, majd holnap este válaszolok a privire is, jó?)
danann

Nikuc

így már értem, gazdag város,:) így már értem. Vicces ez az ország....

Azt nem tudom, hogy velem mi volt, fogalmam sincs, hogy miért intubáltak ! Ezt nem volt hajlando nekem elmondani senki ! De úg tudom, hogy az csak akkor kell ha nem megy önállóan a légzés, akkor kell az intubálás és olyankor rásegítenek ballonnal. Esetleg ehhez valaki ért valamennyit ?

Márk is nagyon nyáladzik, és még fújja is, kis buborékokat gyárt :)

Kép

NIKI
nini.n

dupla szóismétlés....bocsánat :)

Kép

NIKI
nini.n

Nini Nem semmi ami veletek történt.. Hála istennek hogy nem történt nagyobb baj, rossz bele gondolni is. Melyik kórházban szültél?
Nem értek az intubáláshoz...

Hát úgy látszik a 15.ker elég szegény mert nekünk nem fizetik a
rotát.

Márti mondani is akartam a védőnőnek hogy ha annyira ragaszkodik a doki hozzá akkor fizesse ki, csak nem akartam bunkó lenni... de remélem nem fog ennél csúnyábban nézni emiatt, nem hiszem h sok embernek van ennyi pénze, sőt ...

Én ebben a CTG-ben soha nem hittem, a doki is mondta hogy nem az igazi műszer... persze megnézi de fájásoknál sem tud rá alapozni.[/b]

Kép
dius87

Nini,

engem is altatásban császároztak és az anesztes már előre mondta, hogy utána érezhetem majd, hogy fáj a torkom az intubáció miatt.
Én úgy értelmeztem, hogy altatásnál mindenképp intubálnak.

Nekem fájt is utána jópár napig a torkom, nagyon éreztem minden nyelést. Hangom csak kicsit volt rekedt, de az egy pár óra alatt jobb lett.

Kép

Kép
sz.veronika

Vitte!

Köszi! Egyébként gyerkőcből 4 van nálunk,csak a 3. a Rókusban született! Akkor még Túri dr.nő is ott dolgozott!

Márti
borossné becz márta

Dius

ÁEK :) Régi MÁV-kórház.

Ha ennyire ragaszkodik hozzá a dokid, jól mondod fizesse ki !!!
Ez nem gorombaság, ha nincs rá pénz, hát nincs rá ! Lehet télleg kap jutalékot. :roll:

Veronika

Én csak az altatásból arra emlékszem, hogy rám rakták a maszkot és el is aludtam. Intubálásról nem volt szó, de ha neked mondták, akkor biztos úgy van.

Kép

NIKI
nini.n

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?