Sziasztok!
Nikó, nagyon édes ez a kis pasi
Főleg ahogy cicin pihen.
Dorka, igen vannak jobb éjszakáink is, de most éjjeli s 5x keltünk és reggel 5 óta kukorékolt
Meri, Ronó tényleg nagyon hasonlít Apára, tündéri pofa
Nekem szülés óta tegnap jött meg először normálisan. Egyszer volt egy 1-2 napos barna, aztán semmi. Most is azt hittem hogy csak az van, aztán tegnap reggelre beindult. De legalább nem fáj
:) Ja, házasélethez gratula, Peti 3 hónapos volt, mikor először, igazából, normálisan tudtunk rá időt szánni.
Most meg........
Atinak utólag is nagyon Boldog Névnapot!
Adri, kitartást az egész napos nyüzsihez!
Én sem tudok jobbat mondani, mint a többiek, előbb-utóbb változni fog!
Engem is ez éltet, hogy előbb-utóbb ennek a gyereknek éjjel is kell aludnia, hisz nem bírja fizikálisan.
Ágota, Csongi hatalmas nagyfiú
Az etetőszékes kép a kedvencem, nagyon kis menő!
Vicky, Levi tényleg nagyon édes csúcsfej!
A gyrost Peti nekem sem bírta, igaz nekünk nem hasfájás, hanem kiütés formájában jött ki az ellenérzés. Próbáljátok ki esetleg a Chamomillát. Kiskanálról vagy pohárból gyönyörűen kiszopogatja.
Marietta,
Boldog Fél Évet Flórának!
Nálunk ugyanez volt a történet.
Ne hagyd magad, Te vagy ennek a kislánynak az anyukája, Te tudod hogy mi a jó Neki. Nekem a gyerekorvos azt mondta: "Niki, bármelyik nagymama, bárki mondhat bármit, maga ennek a gyereknek az anyja, maga dönt, a maga felelőssége!". Szóval ha Te úgy gondolod, Flóra még nem áll készen/nincs szüksége a hozzátáplálás elkezdésére, akkor hagyd a csudába. Hetente 1-2 alkalommal kóstolgassatok 1-1 kanállal valami gyümölcsöt, aztán szép fokozatosan megszokja majd az új ízt és elfogadja. Az első kiskanál almalénél Peti engem is majdnem szemen köpött
Most meg már ha ízlik neki a készített pép, akár 120 ml-t is képes befalni belőle.
Egyébként az Én anyósom ugyanezt csinálta. Peti 4 hónapos kora körül már egyfolytában a hülye almalevével jött, hogy az milyen jó a gyereknek,fejlődik tőle az immunrendszere, meg az én férjem már 2 hetes korában kapta kiskanállal az almalevet. S hogy a gyerek inkább gyümölcsöt egyen, mint ez a hülye tápot, ami lötyög a gyomrában.
Egy ideig hallgattam, aztán a sarkamra álltam és azt mondtam: ez a gyerek majd kapni fogja az almalevet, meg a pépeket ha úgy érzem készen áll rá, s az anyatejen és tápszeren kívül szüksége van még másra is. 5 hónaposan kezdtük a tejpépet és 5,5 hónaposan a gyümit. Most már egész sok mindent eszik: sárgarépát, almát, banánt, borsót (héja nélkül), sütőtököt, krumplit. Ezeket vegyítve pl. a kedvence a sült sárgarépa, almával és banánnal
Ja és tegnap megkóstoltuk az őszibarackot is (igaz üvegest, mert hát most nincs szezonja). Szóval nem válogatós, szerencsére. Amíg tart a du. alvás, addig megpárolom neki, ha kihűlt összeturmixolom s ha kell a párolólével higítom.
Ja, mostanában újra nagyszülő gyilkos hangulatban vagyok. Mivel odakint az utcán -10 fokok vannak, Peti a lépcsőházban alszik. Kirakom az ajtó elé az előtérbe bebugyolálva babakocsiban, kinyitom az egyik ablakot bukóra és alszik. Én meg addig teszek-veszek. Direkt szólok a jóképességű nagyszüleinek, hogy lehetőleg halkan közlekedjenek, ne csapkodják a bejárati ajtót, hadd aludjon. Erre tegnap du. valamelyik eszement úgy becsapta az ajtókat, hogy Peti visítva ébredt fel, képtelen voltam visszaaltatni s 25 percen keresztül vigasztalhatatlanul üvöltött a kezemben.
Aztán nagy nehezen sikerült elringatnom, de folyton nyüszögött és csak félálomban aludt. Annyira sajnáltam. Olyan dühös voltam, hogy meg tudtam volna folytani a Pinki szülőket.
Ezen felbuzdulva Pinki csinált 2 táblát az ajtókra: "
Peti alszik! Halkan közlekedj!!!" Ha ez sem hat, utána én kezdek balhézni, az biztos.
Úgy tűnik, kibújt belőlem az anyatigris!