Sziasztok!
Tamara, jobbulást nektek. Nagyon szomorú vagyok a történeted és Vera (Iza) kálváriáját olvasva ... Egyre vacakabb az egészségügy és ez szomorú, nem tudom hová fog ez vezetni!
Anna baba mászik? Hűha, nagyon fürge a lány. Ülni nem próbálkozik? Mert nekem Blanka már nagyon sokáig ül egymaga. Persze felültetem és úgy, mert egyszerűen kicirkuszolja magának. Nem nagyon akar már feküdni.
A mászás még nem megy, inkább úgy csinál mint a partravetett hal
és így hason-háton csúszva, forogva bejárja az egész gyerekszobáját
Vicces mindig jól szórakozom rajta.
Ma voltunk oltáson, megkapta a 3. prevenálját. Már csak 15 hónaposan fog oltást kapni. Még mindig nincs 7 kiló. Pontosan 6995 gramm. Olyan picurka, főleg, hogy láttam egy másik kislányt aki 4,5 hónapos volt és szinte kétszer akkora.
Blanka is sokkal nyűgösebb mostanában, mint egyébként, de azért még jól bírom. Én is a fogának tudom be, remélem kibújnak végre a lyukasztók
Sajnálom, hogy a kanalassal sokaknak problémája van. Nekünk nem volt hála az égnek, bár nem is kezdtük túl hamar.
(Egyébként itt a fórumon is meséltem barátnőm sztoriját, hogy ő 4 hósan kezdte hozzátáplálni a gyereket - tápszeres volt - az elején szépen evett, de utána nagyon sokáig gond volt a kanalas evéssel, konkrétan nem fogadta el. Azt mondta nekem, hogy ameddig tudom húzzam ki és ne siessem el. Ja és a második gyerekénél csak akkor fog kanalas ételt adni, ha kinézi a szájából.
A másik ismerősöm, a babáját csak 6 hónaposan kezdte el kanalassal etetni - szintén tápszeres baba - semmi gondja nem volt az evéssel, később sem.) Nagyon sok helyen olvastam, és én ezzel értek egyett, hogy egy gyereknek meg kell érnie a hozzátáplálásra.
Mi 5-ik hete próbálkozunk. Nekem a védőnő anno azt mondta, hogy akkor kezdjem el kanalas hamival etetni Blankát, ha látom, hogy nem elég neki a tejecske, éhesebb. Pontosan így is történt. Blanka 5 órákat képes volt ellenni szopizás nélkül, de a végén, már alig bírt ki 2-3 órát. Ezután kezdtem el almapürével. Pont kapóra jött az időpont, mert az anyósomék szomszédja a saját bio almáját hozta el nekünk, amik elég picik voltak és nem túl édes, nem is savanyú. Ezek a pici almák kitettek egy adagot, bár az elején nem is adtam többet neki, 4-5 kanálnál.
5-7 naponta bevezettem másik gyümit, egyébként a neten találtam olyan cikket is ahol azt írták 3-5 naponta is belehet vezetni új hamit. Amit ismert azokat már kombináltam is egymással. Mindent gyönyörűen eszik, egyedül a krumplival volt kisebb bajunk, ezt Linda is írta anno, hogy fújtós. Ez tényleg így van, én anyatejjel hígitottam, de az kevés volt, úgyhogy tettem hozzá még tejpépet, így megette gond nélkül.
Az egészben a legaranyosabb, hogy megismeri már az előkét, a kanál kopogását ahogy kevergetem a tálkában a hamit, szinte elrepül annyira örül hogy kap valamit.
Nagyon élvezem, hogy készítem neki az ételeket, a sütőtökpép a kedvence abból is fagyasztottam már le egy csomót, tegnap főztem neki céklát és krumplit összeturmixoltam az is le van fagyasztva. A céklát még nem kóstoltuk, úgy döntöttem jövőhéten fogjuk megpróbálni, mert egy picit száraz a bőre, lehet hogy a hideg levegő miatt, nem tuodm, (ha rám ütött akkor minden télen ki lesz száradva a bőre) és most várni akarok egy pár napot az új hamival.
Egyébként ha valaki céklát akar főzni nem kell sok, egy gumóból és 2 kisebb krumpliból 3 Aventes teli pohárral tudtam eltenni. Ja és céklát előbb kezdjétek el főzni, mert nagyon sokáig fő, elég kemény egy zöldség.
Bár én már egy ideje rájöttem, hogy mindenben a megérzéseimre hagyatkozom, és persze sok tanácsot tud adni a net, könyvek, védőnő, de minden gyerek más és mindegyiknél másképp kell ezt csinálni, mint ahogy a szoptatás sem megy egyformán.
Tündi, szerintem még szopiztass, ahogy Melus is írta és csak akkor fogjatok bele ha tényleg elérkezettnek látod az időt (éhesebb-nyűgösebb vagy kint a foga, elérte a 6 hót)