sziasztok,
Aliz gyógyulj meg! A lázadat ne hagyd felmenni, vegyél be lázcsillapítót! A láz nem tesz jót a babának! Ma voltam a dokinőnél délelőtt és ő is ezt mondta hogy inkább vegyek be egy rubophent, de ne hagyjam a lázam felmenni. A méhlepény már védi a babát a gyógyszertől.
Évi, nagyon örülök, hogy találkoztunk!! Tényleg csa mi voltunk ketten apukák nélkül?
Banokla, május 25-re vagyok kiírva.
Szóval, nálam még tart a lelkesedés így írok is gyorsan. Azt vegyétek figyelembe hogy ez egyéni vélemény, és abszolút szubjektív!
Én Szekszárd után totál le voltam döbbenve, hogy milyen új és szép a kórház. Szekszárd egy "lepratelep" volt ehhez képedt. és így már bánom, hogy nem ezt választottam akkor is! Bocs azoktól akiknek szekszárd szimpi
szülőszobák nagyon szépek, és tágasak, jól felszereltek, tényleg a csecsemős osztályon is minden modern.
Ami véleményem szerint lehetne jobb, hogy haladjanak kicsit a korral ami a bababarát ellátást illeti. Valóba a szobák berendezésében minden adott hogy egész nap veled lehessen a kicsi, de a vezető szülésznő elmondta hogy a 3 óránkénti szoptatáson kívül csak kifejezett kérésre adják oda, max napközben, éjszakára soha, és ha nappal is csak pár órára. Bár azt mondta, ha te jelzed hogy igény szerint szerertnél szoptatni, akkor kihozzák, ha sír, de mivel tele volt üres cumisüveggel a csecsemős rész, így kételkedem ebben... de reménykedem. A babáknak inni és enni is adnak, tehát vízen kívül tápszert kapnak, ha este a mérlegelés szerint nem ettek eleget... ezzel annyira nem értek egyet, de szekszárdon is kihozták úgy szoptatni Istvánt hogy a mellre tevés előtt büfizte le magát, szóval....
A szüléssel kapcsolatban: sajna semmilyen fájdalom csilapítást nem adnak, ami nagy fájdalmam, mert szerettem volna avajúdást fájdalom nélkül megúszni, de úgy látszik, marad a remény hogy a második még gyorsabb lesz mint az első, én nem panaszkodhatom, mert Istvánnak kb. 4,5 órát vajúdtam, ami elsőre azt mondják nagyon jó. A jó hír, hogy fogadhatsz szülésznőt ez engedélyezett. A vezető szülésznő szimpi volt, már csak azért is, mert azt mondta hogy aki szerinte kibírja ordítás nélkül a szülést az nem normális, hát szerintem sem, vagy nem e földről jött, de én végigüvöltöttem szégyenszemre a vajúdást is... de szerintem nekem nincs fájdalom tűrő képességem
ami szülésnél rossz hír.
Apukák bent lehetnek, csak meg kell venniük 950 Ft-ért a ruhát amiben bent lesznek. Ha probléma mentes a vajúdás akkor mozoghatsz közben nem vagy rákötve a ctg-re, szőlőcukrot ehetsz, de azt mondta a szülésznő, hogy jókat lehet tőle hányni
A szomjúság ellen infúziót szoktak bekötni, de inni nem lehet,marad a vizes ruha a kiszáradt szájra.
Ami szintén nem jó hír, hogy itt nem megengedett a bugyi hordás, totyoghatsz mint a kiskacsa a lábad között a vattával. Betétet nem adnak, de a bugyinélküliség miatt a gézbe csavart vattát javasolta a szülésznő. Azért ez szekszárdon jobb volt, ott vehettél fel bugyit és eldobhatót hordtam és az nagyon jó volt. Ide is biztosan becsempészek, de azt mondta mérgesek érte...
Kórházi hálóing van, köntöst vihetsz magaddal. A babának semmit, ha jól láttam itt pólyában vannak. Szekszárdon a roomingos babák rendes body és rugiban lehettek, amit a kórház adott.
Bocs a sok szekszárdi összehasonlításért, de Aliz még gondolkodóban van így ami eszembe jut inkább leírom.
Hú hirtelen ennyi jutott eszembe, Évi ha van időd írj, vagy gészíts ki, a többiek kérdezzenek.
Egy biztos engem megerősített a látogatás abban hogy itt szüljek kalocsán. ja a beszélgetés a szülőszobán zajlott. Bevallom az kicsit fura volt, mert feltódultak az emlékek és elöntött a félelem, de bátor vagyok és bízom a genetikában hogy eddig szinte minden úgy zajlott velem is mint anyukámmal, és az öcsém olyan gyorsan érkezett majdnem ugyanannyi hónappal utánam, mint nálunk volt a kistesó, hogy a doki kabátban segítette a világra
Puszi mindenkinek!
Kati