Új privát üzeneted érkezett!

Ma Gergő nekem is felköhögött egy kis tejcit. Néztünk is apával. Olyan szökőkút szerű volt a dolog, de nem jött sok fel.
Lekopogom!
Gergő mintha már kevesebbet bukna! Kop-kop!!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell
 
 


Erika: TAJ kártyát nekünk kipostázták!! Az anyaságit és a családi pótlékot én úgy intéztem, hogy letöltöttem a netről (MÁK honlap) a papírokat, kitöltöttem, aláírtam és apa vitte be a szükséges iratokkal együtt. Mondjuk előtte felhívtam őket, hogy muszáj e személyesen bemennem, de mondták hogy jó az apa is!! Amúgy postán is feladhatód, csak akkor az összes szükséges irat másolatát is csatolnod kell!!!
Vendég
 


Okés, akkor Vinzent már ihatná! Na meglássuk kapok e! :lol:

Aida!
Tüneményes Noel!
Nálunk is van olyan, hogy már szopitime van, éhes Vinzent, de még az elözöt bukja vissza! én ilyenkor is megszoptatom, eddig nem volt gond belöle! :wink:
susy75
 
 

 
 

Enikő, Gratulálunk!!!! Mági holnap ügyik legyetek. :D
Ja. és ott is tudsz majd sterilezni az ebédlőben van lehetőség.

Aida, Noel tündéri, nagyon klassz a fürdető is :D

Trombi, semmi gond, persze, nálunk is ez van, főleg az elején én sem tudtam jönni ám :D Képeket várunk még, még!

Én ugy jártam a MÁK-al, hogy egyik nap amikor mentem, akkor várakozok száma 115, hát levert a viz :twisted: Na kiderült, hogy ebben a témában csak 2o-an vannak előttem. Fél óra alatt 2 ember ment le, na, el is jöttem. Másnap egy orával zárás előtt mentem, szintén kb 2o várakozó a témában, de mivel az ügyintézők is haza akartak menni, utolsoként egy ora alatt én is bejutottam.
Na, akkor jött a feketeleves...Igazolást adjak amin az orvos igazolja, hogy minden terhes gondozáson részt vettem. Ilyenek nem volt, gondolotam elég a kiskönyv a pecsétekkel. Hát nem :twisted: :twisted:
Igy a családi potlék jön, március elején várható visszamenőleg (!!!!), az anyaságira hiánypotlást kell vinnem. :(
Bakker, szöval mindenkinek info, aki esetleg nem tudta mint én,. hogy ez is kell.

Adókártya is kell? Ez nekem uj... Területileg illetékes APEHnél lehet intézni?

Ja, Buksi és hasi UH nálunk a standard process része, vagyis mindenkinek mennie kell itt pl Zugloban, ennél a védőnéninél.
Plusz csipőszűrés, amire menni kellene, de nincs időpont, igy kénytelenek leszünk privát menni, ha incs időpont. :evil:

Kép
Kép
zsiraf8
 
 


ne haragudjatok még mindíg nem tudok visszaolvasni,de holnap újra ovi,hátha... :roll:
De addig is dobok a kis duci-jucinkról mai fotót:
Kép
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Zöldi:én azért teszek pelust a kádba,mert nekem védőnő mondta h rakjak alá,h ne érintkezzen a bőre közvetlen a káddal,de megmondom őszintén h nem tartom vmi jó ötletnek ,mivel mindig kicsúszik a baba alól. :roll: :roll:

Aida:édes Noel

Papírok:mi majd csak kedden megyünk intézni,de előre félek h sokan lesznek.Én kaptam a kórházban a dokitól igazolást ami az egyszeri anyaságihoz kell.Nem is kellett kérnem.

Sarmi:Írisz is nagyon szép

Na megvolt a súlymérésünk:3680g
3490g születési súly
3370g haza hozós súly
Ja és fürcsi után is lemértem(nem nagyon szoktam)mikor evett,h mennyit sikerült ennie,és 170 lett.Nagyon meglepődtem,eddig 90volt a legtöbb.Így kicsit megnyugodtam. :)

solya051020
Káld
 
 
 


Nah csajok én elköszönök, bevackolok az ágyikóba egy csupor nutellával, közben pedig dvd-zek. Utolsó nyugis éjszakám egy darabig :)
Az éjjeli szülésig remélem nem jutunk el, akkor passz, hogy lesz Annával...
Majd küldöm az sms-t :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: pápá!!! Holnapra a Kínai Népi Köztársaság összes...............-t a nyakadba!!! :lol: :lol: :lol:

Sarmi: nem semmi hogy Írisz így összeszedte magát!!!!

Solya: köszi, azóta már kétszer csepegtettem én is!!! Ja és szép a súlyotok is!

Zsiráf: igen, kell ilyen igazolás!! A MÁK honlapján fent van, hogy milyen iratok kellenek!! Amúgy én is kérés nélkül kaptam a zárójelentéssel együtt!!!
:lol: :lol:

Ja egy jelentés: deformciciből lejött 80 gramm hónaljtartásos módszerrel!!! :lol: :lol:
Vendég
 


Eszter nekem nem mondták a hasi uh előtt hogy üres legyen a gyomra,én is előtte szoptattam meg ott a folyosón amig vártunk,és egyátalán nem kötöttek bele.Nekem februárban kell visszavinnem megint uh-ra akkor már zacsiban vizeletet is kell vennem tőle.

Iberni én kb két hete egyátalán nem vérzek.

Aida:"hagyd a mosott ruhát másra,csak engem vigyél fel a padlásra"-csak a nagyon fontos dolgokat csináld meg,azt megtudod pl délelőtt abban a 3-4 órában míg alszik,a következő alvásánál meg szépen feküdj le vele te is.Én is sokat beleteszem a hordozóba amin lógnak játékok és azt nézegeti,vagy odateszem a karifa elé ahol elmélyülten figyeli a világitó égőket.

Enikőnek és Milánnak nagyon sok boldogságot,egészséget!

Nekem holnaptól határozatlan időre délutános lesz apa,ami azt jelenti egykor elmegy és csak éjfélkor jön haza,tehát egyedül leszek egész dután a 3 gyerekkel!!! :shock: :shock: :shock:

Írisz nagyon hozzá van szokva a porszívó hangjához mert2 hete 2 óránként azzal szivom az orrát! :?

Aida szuper a fürcsis kép! :lol: Ezzel a bukással kapcsolatban:tiszta az orra,nincs megfázv és esetleg lenne benne váladék amitől hányik?Írisz attól hányt ki mindent sugárban hogy eldugult az orra a takonytól.

Íriszt 2410 -zel engedték haza a kórházból,és most 4200 gramm!!!! :lol: :lol: :lol:



Én ezt a szélcsövezést marha durvának tartom,nincs erre más ,humánusabb módszer???

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Boci hónaljtartásban nekem is annyira ömlik a tej,Írisz fulldokol tőle! 8)

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Mági: bár már nem olvasod, de én is drukkolok ezerrel :lol:

Sarmi: nagyon cuki duci-jucid van :)

Aida, Solya: édesek a kispasik

Az igazolást nekem is adták a kh-ban a zárójelentéssel (annyi van rajta, hogy 4-nél több terhesgondozáson voltam...)

Boci: neked is van deformcicid, és működik :D

Hát, nálam nem volt ilyen kellemes élmény a mai mérés. A múltkori mérés után eldöntöttem, hogy meglátjuk, mire vagyok képes tápi nélkül, csak ciciből.
Múlt vasárnap: 3780
Most: 3840

Ugyanakkor fürdés és szopi előtt. Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag max. 3 óránként, de inkább sűrűbben tettem cicire (kivéve éjjel), amit szegénykém érthető módon igényelt is, iszok, eszek és fejek, mint a bolond. Neki meg volt összzvissz 2 kakis pelenkája a héten ,ami tudom, hogy normális, csak azt mutatja, hogy hasznosít mindent, amit tud... Most már abban sem vagyok biztos, hogy mindig a hasa fájt, amikor sírt.... Borzasztóan elkeseredtem, apa próbált észérvekkel vigasztalni, hogy havi átlagban még mindig jók vagyunk, Kiskobold tök szépen fejlődik, blablabla...
Mindegy, utána eldöntöttem, hogy nem adom fel ilyen könnyen, megpróbálok adni magunknak még egy hetet. Úgy tűnik, mintha többet tudnék már fejni, csak azt nem tudom, hogy ez azért van-e, mert Kiskobold nem szívja ki, vagy mert tényleg több van. Az a baj, hogy baromi lusta tud lenni, ha szopiról van szó, nem szeret erőlködni, simán bealszik rajta, aztán 10 perc múlva "farkaséhesen" felriad, és kezdődik az egész elölről.
Szóval most kicsit magam alatt vagyok, de majd elmúlik.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


[quote] írta:gy tűnik, mintha többet tudnék már fejni, csak azt nem tudom, hogy ez azért van-e, mert Kiskobold nem szívja ki, vagy mert tényleg több van.

Ha nem szívja ki, akkor azt is meg fogja tanulni, ha nem kap tápot. Ugyanis kénytelen lesz. De szerintem fokozatosan több lesz! Majd nézel nagyot jövő vasárnap! :)
Ügyes vagy!

Kép
zölddisznó
 
 


Zöldi: köszi, ez most tök sokat jelent nekem :oops:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Cupppp!

Kép
zölddisznó
 
 


hahó!


sarmi és bárki más:

honnan tudom h olyan szintű a taknyosság h gond lenne? pl nátha vagy akármi. ill mennyit szivhatom?
nálunk ugyanis az van, h minden nap szürcsög főleg éjjel, meg néha horkolni is szokott, de ha leszivom ugyanugy szürcsög utána. nemtom attól-e mert a kaja belemegy neki, sokszor evés közben hallom legjobban, vagy takonyos-e, v ez normális, és félek, ha nem szivom pedig kéne, akkor betokosodik v akármi!? amugy ami kijön az tök kevés és szép fehér, meg előtte cseppenteni is szoktam anyatejet h feloldja mégis csak ez az eredmény. áltban akkor szivom ha már kivülről is látszik cicakaka és főleg csak az jön ki több nem. akkor most ez igazi taknyosság vagy nem? tanácstalan vagyok.
védőnő nem tudja mert mikor itt van akkor pont nem szürcsög, és szerinte nincs vele gond.
ja és szopizás közben néha ugy hallom, ha épp nem szürcsög h be van neki dugulva olyan nehezen kap rajta levegőt de mondom ha szivom alig jön ki vmi. gyakran meg nem merem mert védőnő aszonta kiszáritja a nyálkahártyáját a sok szivás.
amugy porszivóssal szivjuk 1300on és max heti 4xer merem naponta eddig 2 volt a legtöbb.

a náthának mi még a tünete?

ja és apa az ünnepek alatt torokfájós volt, nekem most mintha fájna kicsit ha elkapom az baj a szopinál?

köszi előre is


andy

Kép
andy30
 
 


andy: szoptass... lázasan is. A baba valszeg nem kapja el mert védi a tejed (ellenanyag termelődik ha te elkapod). Nálunk Luca az egyetlen aki nem lett beteg.

ha gond a takony, nem fog enni mert nem tud (minden szívásnál elengedi a melled, hogy levegőhöz jusson)... észreveszed.
Vendég
 


Andi!

Orrszívásban nem vagyok jó, de a másik: ha beteg vagy is szoptassál, sőt! Annál inkább, hogy a bébi megkapja az ellenanyagokat a tejen keresztül, amit a szervezeted a betegséged ellen termel.

Kép
zölddisznó
 
 


Lehet, hogy hülye kérdés: de hogyan van a hónajtartásos szopi? Nekem is 120-akat eszik Domi, de két ciciből és fejni egyáltalán nem tudok (nem jön semmi, csak fáj tőle a mellbímbóm).

Édesem csak fekszik az ágyába és cumizik nagy tágra nyílt szemekkel... :D bezzeg nekem mindjárt lecsukódik!

Mági: Drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!

manna
mannababoca
 
 


sziasztok.

bocs hogy bele koty. csak babákat nézegettem és láttam andy a nátháról érdeklődött.

szóval andy:

ha a pici náthás lenne akkor sárga "takony"(bocsi)jönne a nózijából és elég sok.és amint már írták nem tudna enni mert egyátalán nem kapna levegőt.ha csak áttlátszó vagy fehér jön akkor kutya baja.
a másik hogy azért fontos nátha esetén kiszívni a trutyit mert rámehet a fülére,arcüreggyulladása lehet és sorolhatnám.ha valóban náthás akkor naponta többször kell szívni lehetőleg evés előtt.
ha csak cicakaka van a nózijában akkor azért nem érdemes az orszívót bevetni.fülpiszkával óvatosan ki lehet piszkálni,persze csak akkor ha már nincs mélyen.

remélem tudtam segíteni.

további jó babázást nektek,nagyon gyönyörűek a picik.

áprilist akaróóóóóóóók :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ettike
 
 


Gabi, Zöldi, ma reggel én is csak cicit adtam, tök jo volt :D És aludt utána...

De sajna a többi hami time-ban már nem volt elég csak az, hanem potolni kellett :?
Na mindegy, ez már valami, én örülök neki...

Boci és többiek, most hogy mondjátok, valami igazolást én is kaptam csak meg sem néztem mi az, na mindjárt előkeresem az orvosi papirok között.
Na, szép lesz, ott voltam a MÁKban, és ez a papir is ott volt velem.
Ha ez tényleg az....hát.... szétszort vagyok :oops: bakker

Sarmi, Irisznek nagyon édi a pocija :D Mi is kezdünk ilyet növeszteni.

Csaki, olvasom amit feljebb irtal...hmm
Akartam is kérdezni tőletek, hogy mitől lehet az, hogy szopi közben leugrik a ciciről, liheg egy sort, aztán vadul keresi megint a bimbit. Néha szoktuk szivni az orrát mert szörcsög, ls jön is néha zöld izé, de amikor szopizik nem tűnik ugy mintha nem kapna levegőt. Hmm, akkor mégis ez lenne az ok? :?:

Kép
Kép
zsiraf8
 
 


Zsiráf: ez jó hír!!! örülök neki :D

Manna: a feje a cicidnél van (nyilván :lol:), a testét pedig a "hónod alá kapod"
http://www.kismama.hu/baba/szoptatasi_t ... heckpoint9

Na, még egy szopi, aztán alszunk.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


hát jo reggelt.:D

nálunk most elég jol telt az éjszaka..lefeküdtünk 9-kor..aztán éjfélkor és 3 kor ettünk., :D a 6 orai kaja meg blefér mert mindig akkor kelek...most horpaszt a lelkem.kisajátitotta apa szivecskés párnáját..

most vajon mikor utalnak családit... :o remélem nem sokat csuszik mert be köll fizetnem a r-......dt,,,,,gáz csekket.

és most futok be az oviba mert Hajnim még nem megy a héten..még mindig taknyos és köhög.most meg viszik őket korizni meg uszni.,..nem akarom hogy vissza essen

igazolás:azt mindig csatolják a zárojelentéshez.és nekem azt is kérték ami igazolja hogy ott feküdtem,bár ezt a tgyás-hoz kellett leadnom.

Kép

Kép
nikianya21
 
 


[quote="sarmon"]
írta:
sarmonAida szuper a fürcsis kép! :lol: Ezzel a bukással kapcsolatban:tiszta az orra,nincs megfázv és esetleg lenne benne váladék amitől hányik?Írisz attól hányt ki mindent sugárban hogy eldugult az orra a takonytól.


Hmm. Most hogy mondod én mondtam már pár napja a páromnak hogy mintha nagyon szipogna az a gyerek. Lehet tenni kéne ellene. Az a tengervizes cucc amit vettünk rá van írva hogy 6 hónapos kortól. Akkor mit tudok a nóziba tenni? Vagy használjam ilyen picurnál a porszívós orrszívót? De mondjuk az előtt is kéne vmi lazító a nóziba.. Erről van szó:
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25

Éjjel megint egy kisebb sugárhányással jött ki vagy 10 percnyi tejcsi szegényem száján. :( Az egész pizsim olyan lett.

Pasis anyukák: Noelnek kb. 2 napja rendszeresen pelus mellé folyik a pisije. Ez mitől lehet? Én nem csinálok valamit jól? Párom szerint a kis pipilőt kell úgy igazítani hogy a pelusba folyjon.. Hát nem tudom. Tanácsok?

Bukós babák anyukái: Éjjel is minden szopi közben kb. 5 percenként kell büfiztetni Noelt. Hogy lehet megoldani, hogy ne menjek szét a kevés pihenéstől? Mivel sokan úgy csinálják hogy alszanak az éjjeli szopi közben. De nekem ez így lehetetlen. Akinek hasonló tapasztalatai vannak, ötlet? Így tényleg csak 1-1.5 órákat alszok azt is felszínesen. Pláne, ha Noel mellettünk van, minden nyikkanásra felébredek. :?

Más: A pipi meddig fog még fájni? Ugye szülés után nagyon fájt, azóta már jobb, de vannak alkalmak amikor nagyon csíp meg szúr. Ez természetes?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Jó reggelt!

Másodszor írok, elsőre sikerült mindent eltüntetnem.
Szóval mi is magunkra maradtunk, Zalán iskolában, apa dolgozóban. Jövő héten a párom forró nyomos lesz, így sokat lesz ithon, met ilyenkor nappal-éjszaka-szabad-szabad munkarendben mennek. Utána hétre kiveszi az 5 apanapot, így tudunk rendesen babázni, a késő délutánt meg megpróbáljuk Zalánra szabni.

Vérzés: még nekem is van, bár van, amikor már úgy tűnik vége, de másnap még beköszön. A hugomnak a 6 hetes kontroll előtt 2 nappal szűnt meg.

A pöttyeink száma nem csökken, de nem izgat, nekem így is gyönyörű a babám, és majd elmúlik nem igaz? Holnap megyünk a gyerekorvoshoz 1 hónapos kontrollra, majd talán mond valamit rá.

Éjszaka negyed 4-kor kelt Hunor, utána 7-kor ébredt, evett és most alszik. Igazán tündér baba!

Teszek néhány fotót:
Szeretek fürdeni! Kép Hunor és én Kép Testvérek Kép

Üdvözletem mindenkinek: Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


Eltűntem, most hajolok meg minden nagycsaládos előtt, akik segítség nélkül boldogulnak. Kedd du. elment mama, most jött vissza reggel. Talán most itt lesz 3 napot, addig tudok végre veletek is foglalkozni.
Mielőtt visszaolvasok:

BUÉK mindenkinek!!!

Helyzetjelentés:
Kedd du. becsomósodott a cicim, belázasodtam, gyógyszer ellenére ment fel a lázam 39,1-re. Ha Zöldi nem segít, lehet, hogy végem. A fürdő többet ért mint bármilyen gyógyszer. Ezúton köszönöm házi doktornéninknek, Zöldinek, hogy soha nem megy szabira, - mint az én doki nénim, - mindig elérhető, és segít.
Másnap már csak a cicim volt érzékeny, láz megszűnt.

Ádám tegnap volt 6 hetes, súlya 5670 gramm, szül.: 3530. Szóval hízik, mint a csuda. HAzajövetel óta majdnem 2,5 kilót.
Szóval letelt a 6 hét, lehet minden földi jót - ez a jó hír. :D
De, én menstruálok tegnap óta - ez felháborít. :evil:

Na, most megpróbálok visszaolvasni, aztán még remélem lesz időm írni.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Aida:
én is sokat szórakoztam a pelenkával, van amelyikből kifolyik, próbálj ki másfajtát, mindenkinek más jön be. Mi liberót használunk, a méret is számít, a combiján a fodrok álljanak kifelé, hasánál jól zárjon, ne félj nem szorítja, ha van benne gumírozás. Jobb ötletem nincs, a fiúk ilyenek.
Az orrába sima sóoldatot spriccelj, ezt lehet, Nasivin fajta van itthon, orrspray, egyáltalán nem zavarja Ádámot, fel sem szisszen. Ezután lnéhány perccel eszívhatod, nekünk általában a tejcsi megy az orrába evés közben, vagy később felbukja.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Enikő!
Gratulálunk Milán babához jó egészséget!

Lányok!
Köszönöm együtt a család.Én még nem vagyok a toppon, rémes mennyire gyenge vagyok fizikailag.Tegnap kicsesztem megint magammal lasagne volt az ebéd és a paradicsom marta a gyomrom pedig eszem a rennie-t.Ebből következett h jártam hányni, apuka etetett. :( Nem tudom mikor lesz ez már jobb.
Olvastam szegény AIDA történetét sajnálom h Noel sírós, ilyenkor látom h vannak nálam rosszabb helyzetben lévők is.Nálunk tegnap sok tejcsi jött vissza, úgy gondolom a savas kajámtól.

Zöldi!
oké majd visszatérünk a varrásos dologra.

Mindenkinek Nagyon kellemes napot.
Én még nem mertem babakocsiztatni nálunk olyan hideg van.(-6)

Kép

Kép
bellanitta
 
 


Jó reggelt!

Nem akarom elkiabálni, de ma egész nyugodt éjszakánk volt, nem volt az az üvöltés ami az elöző két napban volt.
Tegnap megmértük a csupasz súlyt, nem semmi ahogy ez a csaj hízik több mint 200 gr-t hetente, anyatej energym van :D


Lányok az lehet, hogy én az elmúlt napokba reggel megittam 2dl kakaót és attól fájt a hasa?
A tojás okozhat hasfájást?
amúgy amikor hasfájós volt, nagyon híg széklete volt, ma éjjel pedig normál anyatejes.

Ma már mi is egyedül maradtunk,de jön anyósom főzni,meg vasalni.

Laura ugyanilyen kádunk van, de az én kislányom üvölteni szokott benne, remélem azért egyszer megszereti a fürdést.

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


andy:
az orrával kapcsolatban u.ezt tapasztalom én is. Ádám volt megfázva, de azóta is hallom a szörcsögést, a tej megy az orrába. De néha tök tiszta.

sarmi:
megyek segítek, ha egyedül vagy, nehéz lehet, nálunk is mindig a legnehezebb időszak az este.

szélcső:
én inkább kicsomagolom, megtornáztatom, max. a lázmérő végét dugom kicsit a popsiba, mintha lázat mérnék. Ez mindig bejön.

zsiráf:
nem kell adókártya semmihez, csak elintézheted.

séta:
én még nem viszem ki, lehet, hogy hülyeség, de -6 fokban nem fogom sétáltatni, bent meg 23 van. Az 30 fok különbség, majd ha plusszok lesznek. - tudom megcáfoljátok, de ez az én nünükém.

eszterke:
nekem volt sok a magzatvízem, születés után meg uh-ozták Ádámot is, nem találtak semmit, remélem most sem fognak. 27-én megyünk uh-ra és csípőszűrésre.

Ibernuska:
koszmóra van egy jó sampon, ezt használom régóta a gyerekeknek, henger alaku fémdobozban van, Bebe termék. Több ezer pénz, de már lassan egy éve mindennap haszn. egy dobozt.

pelus a fürdőkádba:
én is teszek, nekem abba szokott Ádám kapaszkodni, lehet, hogy nem kéne, de én minden gyereknél eleinte használom.

Aida:
Az a lényeg, hogy Noel hallja a hangod, netán lásson is, az megnyugtatja, én is úgy csinálok, mint Bocika. A hordozóban viszem magammal.
JA kérlek, ahhoz meg hozzá kell szokni, hogy akinek kisbabája van az ne akarja kialudni magát, csak a gyerek érettségije után.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


ENIKŐNEK NAGY-NAGY GRATULA!!! Várjuk a sztorit.

Máginak meg természetesen szorítok!!!

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Ja, még egy észrevétel:

Én voltam egygyerekes, kétgyerekes, és vagyok háromgyerekes anyuka. Végigcsináltam az első heteket.

Tapasztalat: mindig azt érzed a legkeményebbnek amiben vagy. Amikor egy van akkor azt, amikor több, akkor azt. Most azt gondolom, ha csak Ádám lenne itthon, akár még akár dolgozni is tudnék, pedig annakidején egy gyerekkel is néha igen elesett voltam, volt, h du. még hálóingben rohangáltam evés nélkül. Biztos én vagyok béna - mondogatom ilyenkor magamban. Végigcsináltam a nagy korkülönbséges helyzetet, most meg a kiskorkülönbségeset is. Ez utóbbi sokkal keményebb, úgyhogy kalapemelés f.marti, sarmi és a többiek előtt, persze a kétgyerekesek előtt is. Nálunk most mindig van valaki aki besegít (mama, pótmama, apa, Dani-nagyfiam), mert a két kicsi egyszerre ébred, sír, enni akar, stb. De ezen is túlleszünk, és olyan jó lesz, hogy vannak nekünk gyerkőceink.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


bb! :oops: Nagyon szívesen. És örülök, hogy meggyógyult.

Sokan írjátok, hogy mától egyedül vagytok. No para, működik így is a dolog - kivéve a nagyon nyügi bébikkel, az gáz!

Kép
zölddisznó
 
 


Sziasztok!
Bocika! Köszi az infót!

Sarmi! Írisz milyen kis pocakos lett! Nagyon édes!

Szeles! Hunor és Zalán nagyon aranyosak, látszik Zalánon mennyire szereti a kistesót.

Bellanitta! Jobbulást neked! Nem kezdődött valami jól az évetek, de kívánom, hogy ezután csak jó dolgok következzenek!

Zsiráf! Ügyesek vagytok! Én is kínlódok a tejcsivel, de szerencsére eddig még tápit nem kellett adnom, csak a lefejt tejcsiből kell esténként pótoni.

Unokatesóm azt mondta, hogy igyak alkoholmentes sört. Szerintetek hülyeség?

Kép
Kép
Kép
erika26
 
 


erika: sört én is iszok, én szeretem.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


nem iszok, iszom.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Ha így haladunk, tényleg nem lesz gáz az egyedüllét. Hunor 11 óra után ébredt, tisztába raktam. Utána nem túl sok megerőltetés árán magába nyomott 150 gr tejcsit, büfizett, betrotykolt, és most már alszik a frissen szellőztetett szobájában.
Azt hiszem nem túlzás, ha szerencsésnek mondom magam és teljes szívemből küldök sok-sok energiát azoknak a kismami-társaknak, akik babája hasfájás vagy más probléma miatt szinte ember feletti teljesítést kíván a mamától!
Üdvözlettel: Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


Laura! Akkor ugyanakkor voltunk fent éjszaka!!! Domi is egy angyal, a kiságyában aludt 11-től 4-ig. Aztán persze jutalmul odavettem magunkhoz. :D

Laura! Most olvastam a délelőtti beszámolót, Domi dettó ugyanez...szinkornban működnek :D :D

Mi is mától egyedül vagyunk! Nagyon féltem tőle, de ezidáig teljesen pozitívan csalódtam. Olyan jó lenne, ha egy picit melegebb lenne, mennénk már sétálni!

manna
mannababoca
 
 


[quote="bb"]
írta:
bbAida:
Az a lényeg, hogy Noel hallja a hangod, netán lásson is, az megnyugtatja, én is úgy csinálok, mint Bocika. A hordozóban viszem magammal.
JA kérlek, ahhoz meg hozzá kell szokni, hogy akinek kisbabája van az ne akarja kialudni magát, csak a gyerek érettségije után.


Kialudni? :D Na persze.. Én már egy szimpla 2 órás alvásnak is örülnék. ;)

Sajnos nálunk ez nem válik be, hogy lát meg hall. Vagy kézben nyugszik meg vagy sehogy.

Volt itt a védőnő. Orvossal kell konzultálni Noel bukásai miatt, lehet elküld kivizsgálásra. Ma hívom a gyerekorvosát is délután. Kíváncsi vagyok.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


[quote="solya051020"]
írta:
solya051020Aida.nagyon aranyos Noel,és micsoda nagy haja van,nem kínlódtál gyomorsavval?Ennyi hajat..... :lol: :lol: :lol:


Gyomorsav? Dehogynem! :D A salvus víz mindig ott volt az ágy mellett. ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


[quote="gabrielldaniell"]
írta:
gabrielldaniellAida!

Nekem is nehezen jön álom a szememre és ha a gyerek esetleg velünk alszik én biztos, hogy fáradtan ébredek. Akkor egyfolytában minden szusszanására felébredek.
A szilveszterünk volt ilyen. Két gyermekünkkel aludtunk egy szobában. Mindegyik fél-fél méterre volt tőlünk. Hát!! Nem voltunk üdék reggel.


És nincs valami megoldás erre az "álmatlanságra"?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Manna!Hónaljtartásos szopi:
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Andy,az Írisz orrából kiszivott váladék jó sűrű sárgás volt,és eleinte óránként,mostmár 2-3 óránként muszály szívnom mert hallhatóan nem kap levegőt,sír kegyetlenül,szopni nem tudja és nekünk hőemelkedés is társult hozzá.
3-szor előfordult a sok takony miatt sugárhányás is. :(

Aida én a sterimart használom szivás előtt a váladék fellazitására,nekem a védőnő mondta h mehet.

Niki én is nagyon vártam ma a családit ,este ide is készitettem az összes csekket,de hiába... :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Én azt gondoltam, h egy kis megfázás néhány nap alatt elmúlik, de bő 2 hétig szenvedtünk. Ja, és ma reggel mondta a nagyfiam, h megint fáj a torka. Ha ez megint végigsöpör?!!!!!!
És Dávid is ismét megkezdi a bölcsit, ...
Legyen már nyár!!!

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Sziasztok Csajok!

Túl vagyok az egy hós tanácsadáson! :-D Én egyedül kocsival vittem el Zsófit a rendelőig. Büszke vagyok magamra! És ügyesen tűrte, csak mielőtt hazaértünk volna, akkor kezdett el üvölteni.

3950 g-mal jöttünk haza a kórházból és most 4560 g-ot nyomunk. Védőnő azt mondta, hogy ez jó. Szerintetek elég ez? Olvasom, hogy itt vannak babák, akik 6 hét alatt 2,5 kilót híztak...

BB!
Ti hova mentek csipőszűrésre??? Basszus mi február 11.-re kaptunk időpontot az érdi szakrendelőbe! Addigra Zsófi már több, mint 2 hós lesz és ezt a vizsgálatot a 6. héten kéne megcsinálni. Főleg azért sürgős nálunk, mert kötöttek Zsófi izmai (állítólag a császár miatt). Én csecsemőként kengyelben voltam, mert kezdődő csipőficamom volt. Jó lenne, ha gond van, Zsófinál is minél előbb észrevenni... De a magyar egészségügy keresztbetesz!!! :evil: Azt hiszem elviszem a Hepinethez, náluk van 6-7000 Ft-ért ilyen szűrés és nem kell ennyit várni.

Nátha: Zsófi orra is szörcsög. Nekem az anyatej orrba csepegtetését ajánlották, aztán meg a Sterimárt, meg az orrszívást. Ez utóbbitól nem kell tartani, állítólag a koraszülötteknél is ezt használják, ártalmatlan.

Kép
Kép
lbernuska
 
 


[quote]U írta:nokatesóm azt mondta, hogy igyak alkoholmentes sört. Szerintetek hülyeség?

Erika! Alkoholost is nyugodtan ihatsz. Amúgy ha hiszel benne, semmi nem hülyeség - de a tejelésre tuti nincs hjatással.

Kép
zölddisznó
 
 


Ibernuska: Királyhágóba, teljes uh, csípőt is uh-gal nézik. Időpontot mi is jan 27-re kaptunk (23-án lesz 2 hós). Ez van. 2 éve Érden voltunk, nagyon jók a tapasztalataink. Nem kellett várakozni, dokibá is aranyos volt.

Sör: jó, mert finom, és folyadék. Más csak a néphagyomány szerint.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Sokan írjátok hogy egy hós tanácsadás. hozzátok nem jár ki a védőnéni, és a doki?

Berni! Nekem a héten adják a beutalót ortopédushoz. Gőzöm nincs, mikorra lesz időpont.

Nektek a "veszélyeztetettség" miatt sem adnak előrébb időpontot? Mondtad nekik?

Kép
zölddisznó
 
 


[quote]M írta:ás csak a néphagyomány szerint.

Forralt borra nincs néphagyomány? Kéne! :)

Kép
zölddisznó
 
 


[quote]S írta:okan írjátok hogy egy hós tanácsadás. hozzátok nem jár ki a védőnéni, és a doki?

Itt úgy van, hogy a kórházból kijőve meglátogat a védőnő a gyerekorvossal. Utána a védőnő már csak egyedül jön, ha a doki is szükséges valamihez, el kell menni tanácsadásra. Persze ha szeretném, kijön a védőnővel a doki, de ezért már ellenszolgáltatás "jár".
Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


Nálunk 6 hetes korig minden héten jön mindkettő - külö-külön. Kicsit toporognak, de én nem szolgáltattam ellen. (Mondjuk a védőnő felettem lakik :) )

Kép
zölddisznó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?