Sziasztok!
Amiket most leírok lehet készen is kapni, de saját készítésû, az ember szívéhez nõ.
Üdítõsdobozból (literes, "fémbelsejû", általában gyümölcslé)+ a kindertojás mûanyag belseje (Mi lehet a neve? Belsõ tojás
)+ néhány egy forintos (2-2 a szárnyra+ súlynak a tojásba több) +cérna és kész a madár. Aminek meghúzod a "belsõ tojását" mozgatja a szárnyát.
Most éppen Wcgurigákból, akarok lépegetõs bábot csinálni. (Most csak dudának használja).
Tojástartóból szörnyet festettünk az unokaöccsémnek meg anno. Berepedt pinponglabdából keljfeljancsit. (ez elég macerás)
A páratlan kesztyûbõl báb lett.
(szétszedtem a bélése hol kacsa, hol jegesmedve a kisláyomtól függ, 21 hónapos) Lyukas zokninak is ez lett a sorsa (elllipszis alakú karton a szája <--nagy kedvenc most a bábozás, még fél órára is leköti, dokinál ez a nyerõ
) meg kígyó, meg minta a ruhára, meg a kisbabának szoknya, sapka.
Üres gyógyszertári tégelyek, flakonok a dobkészlet, a kincstár, stb ...
Fakanálból is bábok készültek, meg forgóka.
Bocs, a hosszúságért most többet nem is írok.
Libero napon is voltak kinn játszóbuszosok, meg augusztus 20-dikán is lesznek kinn, õk mutattak faautót, szalmavirágot, táncosbábot, amit 3-4 évesek is ügyesen csináltak, krepppapírból virágot, lufidíszítést.
Amit nem együtt készítettek, de jó játék:
Én imádtam kiskorormban a krumplinyomdát, tegnap Zitának is tetszett.
Kartonból lehet azt a kiugró bohócot csinálni( nem jut eszembe a neve)
.
Kisebb babának, aki nem vesz mindent a szájába, de még nem elég ügyes leszedni a pezsgõs doboz tetejét rizsszemeket a tégelybe, és kész a csörgõ. (gyerekzáras jobb lenne csak az általában nem színes és vastag)
Babzsák, állatok varrása ezek a gyermekek kedvence játéka, amit anya készített.
Textilkönyvecske.
Skatulyákból szekrénykék:ezt nagyobb gyerekkel együtt lehet elkészíteni.
Na tényleg nem írok többet
Sok már biztos ismert volt.
Bocs, hogy ennyit írtam
Ziták