Új privát üzeneted érkezett!

Szép napot!

Úgy gondoltam, lányok, ha nem gond, hogy januárban majd megyek egy kört és begyűjtöm:
-Dorkától a könyvet,
-Jaimeetől a pelusokat
-Olgától a könyveket
-Nikiéktől a rucikat. :lol:

Bár ennyi erővel meg is tarthatnánk nálunk a következő talit :lol: (bár inkább tavasszal, amikor ez a betegséges időszak elmúlik)

Persze, csak ha így jó Nektek!

De azért, ha akartok, s nem plusz út, ugorjatok be Dorka, nyugodtan, bár ma jön a húgom és szaunázni akarunk, hátha nem pont egyszerre jöttök :wink: :lol:

Igaz, nálunk nagy felfordulás van, mosok-pakolok, készülünk az ovira és a sulira, na, meg, egész szünetben nem pakoltattam a gyerekekkel, gondoltam, legyen pár jó napjuk :wink: :roll: :lol: Na, meg is van az eredménye :oops: :lol:

Jázmin meg csak úgy álldogált, nézegette mellettem a monitoron a képeket, s egyszer csak azt vettem észre, hogy feltűnően csendben van és szuszog :shock: Mondtam is gyorsan Csabának, fényképezze már le, annyira édes volt! De nekem mindháromról van ilyen állva alvós képem! :lol:

Na, megyek, nekiállok libamájat sütni, meg aztán a muffinnak.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

én meg tanulni igyekszem, de akkor előtte én si elugrok ebédelni hozzátok Szami! :wink:

nálunk a karfiolleves a bizti, aztán passz, tegnapról maradt rakott krumpli, de nem sok...

nálam is van könyved, de ne számíts rá, hogy kiolvasom januárban, majd februárban!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szami, ha jössz körútra, akkor okés, nekem is jó úgy!

Olga, jan. 25-én indulunk, 6 nap lesz, Mátraháza (vagy Galyatető? :oops: VAgy Kékes? - még nem vagyok képben.... :))

Tanulósoknak kitartást, vizsgákhoz kéz- és lábtörést!!!!!

Kép
Kép
dorkáék

Dorka! Kékes lesz. Képzeld. Nagykölök még nem alszik... :roll: :twisted:
Dávidot is korábban dugom ágyba, hogy fél négyre bizti el tudjunk idnulni...
Akartam már írni, hogy miután elmentetek, hirtelen akkora lett a csend. Nagyon hiányzott Szabi beszélőkéje!

Na menek is rámolni..
szilbee

Sziasztok!

Na, megjöttem. Végre idejutottam a géphez.

Andi: Szia! Nagyon szép volt az a kis szösszenet, amit beírtál. Én is akarom.

Kata: Bocs, de úgy gomdoltam, hogy úgy illő, ha Tőlük tudod meg. (Közös ismerőseink babaát várnak és én már Karácsonykor megtudtam. Erre gondolt Kata.) Szépek vagytok a szilveszteri képen.

Katlina: Nem Rota volt ez? Az szokott magas lázat, hányást, hasmenést okozni. És az olyan alattomos, hogy elmúlik, aztán 1-2 nap múlva újra panaszt okoz. Ha az volt, örülj, hogy megúsztátok a kórházat.

Szami: Gyere nyugodtan, ha erre jársz. De jó lenne, ha már egy kicsit be is tudnátok jönni. Köszi a kérdést, Dorka karja jól van, nem fáj Neki, úgy használja, mint a törés előtt. Azt írták a papírra, hogy tornáztassuk, de szerintem Ő eleget tornáztatja.
Nagyon szépek a gyerekek. Jázmin nagyon cuki.

Szilbee: Gratula Dévnek a járáshoz!

Évi: De jó lenne nekem is egy ilyen nap! Bár én annyira el vagyok maradva a házimunkával, hogy biztos azt csinálnám. Jobbulást a férjednek és boldog szülinapot Neki utólag is!

Balwin Judit: Köztünk is 8 év van Zolival. Ne mondjatok még le Mátéról!

Jaimee: Hátha azért apa nem lesz annyira lágyszívű, ha le akarod szoktatni Popit a szopiról. Az rosszabb, ha nem vagytok következetesek egy ilyen kérdésben. De szerintem is ráérsz még vele, ennyi szopi még belefér egy 1 éves nagylánynak.

Dorka, Szilbee: Jók a képek, jó kis csapat vagytok.

Olga: Te nem jössz moziba? Igazán jöhetnél. Én mennék. Mikor megyünk?

Judit: Jók a képek Nálatok is. Lányok megint nagyon csinosak voltak. Én is úgy elmennék valahová telelni februárban. Esetelg újra megpróbálnánk Galyát. :D

Niki

Kép
Kép
csni

Nah, libamáj a lábosban, muffin a tervben (de csak elkészül még ma egyszer :wink: ), két adagot mostam, most megy a harmadik, lent már egész rend van, még porszívózni és felmosni kell, a fenti részről viszont inkább ne beszéljünk :oops: :roll: :? Még mindig azon agyalok, melyik a jobb: ha ma megpróbálom őket rávenni, hogy rakjanak rendet a szobájukban és könyörgöm 1,5 órát +1,5 óra rendrakás vagy ha megvárom a hétfőt és délelőtt 1 óra alatt rendet teszek náluk én?!

Na, ezek a nehéz kérdések: nevelési elvek vagy praktikum? Következetesség vagy egyszerűsítés? Kinél hogy van ez? Mennyire pakolnak el maguk után a gyerekek?

Niki, akkor lehet, hogy nem egy nap lesz a kör :wink: :lol: Jázmin először nagyon visszafogott, de aztán nehéz újra elmozdítani :lol: De én is örülnék, ha hosszabban tudnék időzni egy-két helyen :wink: :lol:

Dorka, akkor talizunk Szolnokon, hamarosan!

Megyek, megjött a tesóm.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Jelen.

Katlina: B.-nek is minden másnap volt láza... érdekes betegségek vannak. Doki nénink is mindig mondja, hogy a rohadék vírusok folyamatosan mutálódnak, ezért ami antibigyó egyszer jó volt, következőleg nem jó. Vagy egyszer volt B.-nek olyan tüszős mandulagyuszija, amikor mondta doki néni, hogy ne rémüljek meg, ha 2-3 napon belül tiszta kiütés lenne B. egész teste, mint a bari himlő... ez is a mutálódás miatt van. Pöttyös is lett. No nem rágódok rajtatok tovább, bocsi, lényeg, hogy jobban legyen Robika. Ja, viszont egy virnyákra 2 nap antibigyó kevés, ha visszaesne, emiatt lenne. Ne csodálkozz rajta.

Niki: Ja, azt hittem korábban megmondták nektek. Olyan izék... örvendezhetnénk velük hetek óta... Én meg egész ősszel beszéltem beléjük, hogy milyen jó lenne már nekik is, meg most ők következnek... jókat röhörészhetek rajtam.... :oops: :lol:

Az én uram és köztem 4 év van (az én javamra :lol: )

Szami: ez az állva-alvós kép nagyon állat. Nekünk még sose produkáltak ilyen vicceset a gyerkőcök.

Olga: én szeretem a katonabogarakat... meg B. is, tök jót lehet velük játszani.

Andii: én most nem annyira akarom... folyamatban van. :lol: Én valahogy csak szülni szeretnék mostanában... most nagyon megfogott a dolog. Ha már korábban is alacsony volt a szívverése az NST-n a lányodnak, miért nem császároztak meg hamarabb?

Jaimee: még ennyiszer szopik? Kis huncut Popi. Na de hát majd te okosan kigondolod (mint ahogy mindenki), hogy akarod :lol: Tényleg, mi lett a blogoddal?

ébredünk vagy mi van má'...

Kép

Kép
szolkata

Betti: én egy kicsit magasabb vagyok... nadrág ügyben. Meg hát még ki tudja, mi lesz nálunk...

A 3. gyerkőccel pillanatnyilag az a legnagyobb problémám, hogy nem férnénk el a kocsinkban, újat meg úgysem tudnánk venni. (apával egyébként valami robúron vagy barkaszon gondolkodunk :lol: )

Szilbee: gratula Dávidnak az önálló járáshoz! Levente várja már az ovit? Én meg azon agyalok, hogy B. sem lesz sokáig oviban... folyik változatlanul az orra.. és ez elég jó táptalaj mindenféle marhaságnak... kivi leszek, meddig bírja. Csak valami durvát ne hozzon haza.

Balwin Judit: illő lenne Annalucusról valamiaktuális kép... nem-e?! :lol: No lécci mán! valahogy...

Bbj: miből lesz az első vizsgád? Leti kivel lesz, míg te Szegeden osztod a tudományt?

Kép

Kép
szolkata

Szami!
nálunk csak akkor pakolnak, ha valamelyikőnk is. maguktól sose, csak szenvednek a rumli felett.

Jó méregtelenítést!

Kata!
Misi itthon lesz, polgári jog

Szilbee, Dorka, előre irigy vagyok!!!!!!

sütöttünk kenyeret és szupi lett!!!!!már a külsejét majdnem fel si faltuk. a belseje csak azért maradt még éppen, mert meleg :lol: még Gréti is rácuppant! azt mondta olyan,mint a zsömle.

na mentem tanulni tovább a többiek sétán

Judit,
Kép
Kép
bbj

Haller :)

Ösmét gyorsbae... Este megpróbálok rendesen gyünni 8)

Andi, nem, alváshoz sem kell a cickó (de kap tápit előtte, cumisüvegből)...én viszont igen :wink: Hozzámbújósan alszik el.

Szami, Niki: Apa meg köztem is közel 9 év van, nem a korkülönbség "zavar" :wink: :lol: Úgy értettem én aztat, hogy Máté már javában becsajozik, mire Luci fiúzós korba kerül :mrgreen:

Kata, este megpróbálok fotókat is varázsolni :oops:

Mosmeg rohanok...

Judit
Kép

Kép
balwin

Hali!

Szami: Hű, én már felhasználtam a félretett baris-cicás petyókat :oops: :oops: , őszintén azt hittem, hogy csak vicceltél. :oops: Gond az egy szál se', van 1,5 doboz pelenka, majd átválogatom neked azokat. :wink:

Balwin: hová rohansz ennyire? Még leversz valamit! :lol: A kollegáim annak idején ezzel ugrattak, ha rohantam valahová. :wink: :lol: Fotókat várjuk!

BBJ: Tanuláshoz sok erőt és kitartást!

Kata: blogom él és virul. Miért? Annyi történt, hogy februártól jelszóval hozzáférhető lesz.

Andi: Jól megijedhettél annál a bizonyos NST-nél....Az meg még a kórházban volt, ugye? És nem privi.

Niki: 8 év? Egyáltalán nem látszik szerintem. Zurad nagyon kölykös...ha ez nem sértő... :oops: :oops: Jól tartja magát, na. :lol:

Körkérdéseim:

1)étvágyjavítónak tudtok ajánlani valamit? A doktornő a Bérest említette. Sima Béres? Vagy van babaváltozata is?
2) Fogmosás. Használtok fogkrémet is? valamelyik fórumon olvstam, hogy amíg a baba nem tud köpni, sima vízzel kell mosni a fogát és persze babafogkefével. Vélemények?
jaimee1

jaimee!
akkor mondd a jelszót! és a linket is!

nálunk a vitacolant javasolták étvágyjavítónak én nem vettem észre semmi javulást, de próba cseresznye. most a marslakócskákat nyomatjuk, viszont használnak, de csak 3 év felett adható, bár Leti is kap napi felet.

fogmosáshoz mi használtunk fogkrémet, kikövetelte magának, olyan 1,5 éves korától, a fogkefe a gyerekfajta volt/van. a száját kimossuk, habár Leti sem tud még köpni, csak pö, vagy kicsorgatja a szájából a vizet.

én meg azon csodálkozom, hoyg Judit, és Attila között 9 év van! na az sem látszik! na persze jó értelemben! :lol:

és én is várom a fotókat Judit! már nagyon sokkal lógsz!!!!!!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Most ment el a tesóm. Tök jó volt! Gőzös szaunában voltunk, csak ketten (nem is pletyiztünk-eleget :lol: :oops: ), aztán jó kis libamáj és libatepertő, utána mákos muffin... Nyam-nyam, isteni volt!

Olga, lefotóztam a sütiket,ha jók lettek a fotók, majd hozok képet róla!

Nálunk a Peritol egy kicsit javított Annánál, de hogy azt lehet-e adni kis korban, nem tudom :oops: Nálunk is vannak marslakócskák, de az étvágyon nem segítenek. Szerintem inkább a saját megnyugtatásomra adom őket és Jázminnak még semennyit se. Esetleg néha egy kis darabkát, ha kunyerál a tesóitól :roll: :wink: :lol:

Jaimee, ha nagyon kis hárpia a drága, akkor csak a cicás és a baris pelus megy. És a múltkor a Metróban valami extra nagy dobozosat vettem, amiben egyik féle se volt. Egy darab se :shock: De aztán van, amikor annyira el van mással foglalva, hogy mindegy, mi kerül a fenekére... ez a jobbik eset... Jelszót én is kérhetek priviben?

Mi fogkrém nélkül mosunk, 0-2 éves fogkefével. Kivéve, ha Annánál meglátja a hercegnős fogkrémet, akkor iciri-picirit kap.

Judit, milyen kenyeret sütöttél?

Balwn, látod, Ti is megvártátok egymást, Nikiék is, mi is... ezt sosem lehet tudni. Amúgy érdekes, de Máté most egyáltalán nem foglalkozik a lányokkal. Foci, csocsó, Egyiptom, matek, csillagászat. Ez az aktuális sorrend.

Na, ha Anna visszaadja az asztali gépet, hozok képeket. Vettem neki a Corában egy hercegnős lovas pc játékot, kb 1,5 órája csak a hangját hallom.... mert persze ezt is kommentálja :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami: Nyami-nyami. Összefutott a nyál a számban. Én palacsintát sütöttem és Dorka megevett hármat(!). Nála ez csodaszámba megy.
Ez komoly, hogy Jázmin válogat a pelenkák között? Nem semmi a kishölgy már most.
Máté volt már Egyiptomban? Vagy készültök elvinni, hogy ennyire érdekli? Engem is nagyon vonz, majd egyszer talán el is jutok. (Csak a sok baci nem tetszik.)

Jaimee: Köszi a bókot apáról. Mondták már többen is, hogy nem néz ki annyinak, amennyi.
Fogmosás: Mi nem használunk fogkrémet és a fogkefét megkapja Kata, Ő mosogatja (rágogatja a fogkefét) a fogát.
Étvágy: Szerintem a Béresnek nincs gyerekváltozata, de úgy tudom csak 12 kg felett adható. Nálunk a Vitacolan talán segített.
Kérek majd én is jelszót.

Niki

Kép
Kép
csni

Most ez a két kedvenc képem:

Dorka, a nő:

Kép

Kata a bilin:

Kép

Niki

Kép
Kép
csni

hát nagyon fincsi ez a kenyér, sima fehéret. mondtam Misinek ne csináljunk többet,mert akkor nem tudom tartani a diétámat!

Mi mossuk a lányok fogát, azt mondta a fogdoki hoyg 5 éves korukig mi műveljük, mert maguknak úgysem tudják rendesen megmosni. de persze ők is lelkes gyakorlók!

Szami!
Annát mióta köti le a gép? Grétit a gyerekszámítógép sem érdekli, mondjuk nem bánom, csak érdekel.

Niki!
jó ez a két kép! tényleg aranyosak a lányok!

na megint nekiülök tanulni, a lányok éppen Rihanna koncertre nyomják a nappaliba, csoda hoyg meg nem süketülnek!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, pár hónapja találtunk egy neki való hercegnős oldalt, ahol főleg öltöztethette a babákat. Aztán jött a korcsolyázós Barbie, most meg ez a lovas. Ennyi. Szóval eddig ő se nagyon gépezett, azért is írtam, mint csodát. De Mátét se igazán érdekli a számítógép, inkább mint lexikont használja, néha játszik csak.

Nem volt(unk) még Egyiptomban, csak a párom. Én vágyom is oda, meg nem is. Nem vonz úgy alapjában az arab világ, az a mentalitás, de a műemlékek viszont nagyon. De ez pépnztárca függő is, sajnos... :? Máténál mindig van valami téma, ami nagyon érdekli: ez volt már a jedi világ, a Tenkes kapitánya rabló-pandúr világa, az origami, a gyöngyfűzés...

Niki, nagyon jó az a kép Dorkáról! Tényleg igazi nő a lelkem!!!! :lol: :lol: :lol:

Mi még nem próbáltuk a bilit, de a két nagy is nagyon ráérős volt (vagy én?)...

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Először is minden tanulónak, vizsgázónak sok erőt és kitartást! Nagy akaraterő kell ilyenkor a tanuláshoz! A vizsgákhoz pedig egy nagy nagy kalappal!
Nekem majd még egy szakmai nyelvvizsgát kellene leakasztanom, de majd talán idén elkezdek felkészülni.

Betti: a gatyát felkutatom, mert én is akkorka vagyok és nagyon szívesen kölcsönadom! Nekem most nem aktuális, de még lehet...
Ha megvan írok!

Fogkrém témában, mi most kezdtük el használni. Mondjuk ez egy picit túlzás mert egy leheletnyi filmréteget kenünk Nóri fogkeféjére. Nekünk még Majánál a fogdoki azt mondta, hogy amikor foga van a picinek, akkortól azt mosni kell!

Erika: igazából akkor estem pánikba az NST-n (igen még a kórházban), amikor megláttam a nyugodt és megfontolt dokimat rohanni. De hála az égnek minden rendben lett. Majd egyszer leírom az egész történetet!

Rendrakás: nálunk Maja egyre többet pakol maga után, sőt Nóri után is! Nem tudom ez minek köszönhető, bár ő eléggé a megszokások rabja már így hat évesen. Biztonságba érzi magát, ha minden a helyén van, és a megszokott rituálékat mindennap megtartjuk pl.fürdésnél, alvásnál stb.
Azt mondják, hogy ha egy gyerek mellett általában rend van előbb utóbb igénye lesz rá, és maga is rendet rak. Na erre én vagyok az élő ellen példa, mert nálunk anyu mindig rendet rakott a szobánkban. Volt is rá igényem, már arra, hogy ő csinálja meg! Én így nem nagyon erőltettem meg magam. Kicsit el voltam kényeztetve ilyen téren. Bár én is ugyanúgy megcsinálom, ha kupi van a lányaimnál!

Andi

Kép
Kép
andii

Niki tényleg nagyon szépek a lányok!

Étvágyjavítóról nem tudok. Biztos, hogy kell? Nem eszik elég mennyiséget, vagy nem hízik eleget Réka? Mert a képeken úgy tűnik, hogy jó húsban van.

De jó a hegyekbe kirándulóknak!

Andi

Kép
Kép
andii

Néhány kép:

a muffin:

Kép

Anna:
Kép

Jázmin:
Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami! húú de guszta ez a muffin! én is, én is!

Andi!
nálunk anya is rendmániás, már mániákusan! én nem lettem az, nem mondom, hogy nem szeretem a rendet, nekem si megvannak a rigolyáim, pl a konyhaasztal csak annak a burkolat csak arra mintájára eshet, meg iylenek....viszont a munkahelyen a takarítónéni midnig nevette, ah ezt anya látná!

[quote]m írta:ert nálunk anyu mindig rendet rakott a szobánkban. Volt is rá igényem, már arra, hogy ő csinálja meg

:lol: :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szami! Jól néznek ki a muffinok! Mesélj, hogy izlett a családnak? Könyvekért jöhetsz is, de éppen Peti is arra jár minden nap. De tényleg mindegy.

Jaimee! Balázsnak 8 hónapos kora óta mossuk a fogát, nododent baby (azt hiszem), már kicsi kortól adható. Most pedig már az elefántosat kapja (gaby). A fogkefe rágás nálunk is menő... Étvágyjavító ügyben nem tudok nyilatkozni.

Niki! Már akartam kérdezni, hogy értétek el, hogy Kata már bilizik? Dorka tényleg nagylányos a képen! Moziba azért nem megyek, mert nem érdekel a Valami amerika 2. Évi írta, hogy szeretné megnézni. Pár évre elég volt a magyar filmekből! :lol: De más filmre természetesen vevő vagyok/leszek!
Ja, és ti (előző évekből okulva) ne tervezzetek előre nyaralást/telelést! Csak induljatok neki! :)

Tudom csak félreértés volt (nem is értettem miért kezdtétek el irkálni, nem mintha baj lenne), de köztünk is 7 év van. És bármilyen hihetetlen én vagyok a fiatalabb! (Még ha neha nem is úgy tünik) :lol:

Na jó éjt!

Olga

Kép
juhaszolga

Hé! A muffindícséretekből én is kérek! :mrgreen:

Olga

Kép
juhaszolga

Hát lányok ne tudom mi lehetett ez,Kata ránéztem a dátumara3nap de szerintem ez is kevés a boldogsághoz!

Étvágyjavító!
Mi peritol szirupot kaptunk elősször nagyon jl evett,utána megszokta a szervezete és ugyanannyit eszik mint azelőtt,de szedtünk már Multi Kidet is annál sem láttam jelentőssebb javulást,mára már beletőrödtem hogy annyit eszik amennyi kell-van amikor 4kanál megállítja van amikor kihagy egy étkezést nem tudsz vele mit csinálni megtömni nem lehet!
Peritol szirup amúgy vényköteles!

Dávidnak gratula az önnálló lépésekhez és sétákhoz!

Szami a gyerekeid gyönyörűek,és a muffinodról már ne is beszéljünk!

Rendrakás!
Hát én próbálom Robit rábeszélni hogy segítsen összepakolni de mikor milyen gatyában van.....

Aranyköpések:
Mászik le az ágyról kérdezem tőle"Robika hová mész?-Válasz:Hazsa!

Fekszik a földön body-ban és törölgeti a lábát hi-hi kendővel közben jajjgat
Kérdezem:Robi mit csinálsz?-Válasz:Obi kakarít(Robi takarít) :wink: :lol:

Kép

Kép
katlina

Katlina: :lol: :lol: :lol: De kis ügyes, már mondatokat is formáz.

Olga:
[quote] írta:s bármilyen hihetetlen én vagyok a fiatalabb! (Még ha neha nem is úgy tünik)

Node Olga, :shock: Miről beszélsz? úgy tűnik! :wink:

Andi: Igazad van, ha látnám a dokit rohanni, biztos rosszul lennék. :lol:

Igen, nem eszik eleget ( kb. 100-150 g körül, bármit teszek elé) és nem is gyarapszik eleget. 3540-el született, 3220-ig fogyott, mire lett tejem, most pedig 9000 g 1 évesen. A dokinő labort ír neki elő, ha januárban nem gyarapszik 200 g-ot minimum, nem e vérszegény. Nem nagyon akarom azt a labort.... :? :? :?

Szami: Csodálatosak a muffinok, énisénis el fogom készíteni.
Olgának is megy a dícséret a receptért! :wink:

Niki, Szami: nagyon jóóók a képek!

Hát sztem a rendrakás igénye genetika lehet, mert nálunk is az van, amit Judit írt. Anyu már már mániákusan rendmániás, (nála folyamatosan minden a helyén van...fogalmam sincs, hogy csinálja) és én nem lettem az. :oops:

Anikó: ??? Hol kószálsz? Teleltek?
jaimee1

Erika! Meg lehet úgy is nézetni a vasat, hogy nem kell hozzá nagy labor. (kb. 3 perc az egész... újjból vett vércseppel) Vagy mást is szeretne nézni a doktornő?
szilbee

Na végre ide jutottam...

Szami!
Nagyon jól néznek ki a muffinok. Lehet majd én is kipróbálom Olga receptjét.

Erika!
Nem tom ... nekem tök egyértelmű volt, ,hogy nem bezárni akarod a blogot.
Réka otthon szandiban trappol? Édes lehet ahogy dübörög. :lol:
Össze kéne már egyszercsak ereszteni a gyerkőceinket... mer minnyá elmúlik a gyerekkor is. (Nekem legalábbis úgy tüni nagyon gyorsan repül az idő ... felettük.)

A tegnapi fürdőzés naggyon jól sikerált. Bár Dévidem sokkot kapott a tömegtől így elsőre. De miután megtömtük a "majmot"... (a hasát szoktuk így nevezni) jobban érezte magát. Idővel pedig már Ő kéreckedett be a vízbe...
Próbálok tenni képet, ha Dév addig fel nem ébred.

Dorka!
3 x próbáltam feltölteni a képeket az albumba, de egyszer se töltötte fel. Nem tom mi a fene ütött a rendszerbe. késő du-án Ed és Levente elviszik a kiírt képeket. Előtte szerintem bótba is mennek, sz'al ha kell vmi (boltból) szóljatok!

Katlina! Tök jó, hogy ilyen klasszul kifejezi magát Robi fiú! :D Nagyon ügyes kissrácotok van! ;)

Erika! Akartam már írni, hogy nekem is mondogatták már... hogy minek szoptatok még. Válasszam el ... minek szoptatni egy gyereket másfél éves koráig. A fene se érti a népeket. Ha vki korábban választja el a gyerkőcét mint 1 év akkor azért szólják meg, ha meg tovább szoptat mint 1 év akkor meg azért...
Inkább törődne mindenki a saját dolgával. :roll: Én mellesleg örülök neki, hogy még van tejem és ennél több nem is kell. :D
Sokan persze azért is javasolják, hogy kevesebb anyetejet kapjon, mert alacsony a vastartalma.. (nekem folyton ezzel jöttek) na de hát már nem csak anyatejet kap Dév sem. Kap sötét bogyós gyümölcsöt (bébi étel formájában), husit (imádja szerencsére nem úgy mint L.), sóskát, spenótot, májat.

Na most így hirtelen ennyi...

Pusz!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilbee 2009.01.04 11:49-kor.
szilbee

Dorka! Megvilágosodtam! 1 GB-nyi hely van csak az albumban és nekünk az már betelt. :shock: :( :x Na mindegy... feltöltöm a Gmail-esre és küldöm a linket.
szilbee

Hola :)

Eeeeh, tuttamén, hogy a visszafeléreagálásbóóó nem lesz semmisenem :( Namindegy, ez van, ha hagyom feltolulni a tenni/írnivalókat :oops:

Képeket változatlanul nagyon szeretem nézegetni :D Akár egy hónap is mennyit számít még ebben a korban - nőőőnek, mint a goNba :)

Uh-ról érdeklődőknek :wink: : jövőhét hétfőn veszik az afp-hez a vért, utána kell a dokimhoz menni (jövőhéten kérek időpontot). 4D-sre meg a 19-20. hét körül, január végén készülünk... Lucival is ekkor voltunk első alkalommal :)

Judit :lol: Jah, mi Apával valahol középúton találkozunk: én öregebbnek nézek ki, ő meg fiatalabbnak a valós kornál :mrgreen:

Rendmánia: én ugye Szűz vagyok, ráadásul Szűz aszcendenssel, de ez marhára nem látszik a lakásunkon :? Pedig az igényem megvan a rendre :wink: De csak nekem...

Katlina :lol:

Fogkrém: fogkefét már régebb óta használunk, fogkrémet (homepátiás Elmex) meg kb. 2 hónapja; de csak irinyópirinyót, merugye kiköpni még nem tudja - és akármit is állítanak a dokik, gyártók, bárkik, nem fajin, ha lenyeli.

Judit
Kép

Kép
balwin

Szilbee, nekünk meg a DVD írás nem megy, 2. lemeznél írja ki, hogy íráshiba :( De majd peti megbuherálja, hátha sikerál!

Képeket majd jövök én is rakni!
Bótból köszi, nem kell most semmi!
Várjuk a fiúkat!!!!!

Kép
Kép
dorkáék

Szilvi: Na végre, téged is lehet "látni".
:lol:
Labor: jaa, gondolod, a doki is így értette a labort? Néhány cseppecske vért vennének tőle? Majd megkérdezem. Azt mondta, azért kellene a labor, hogy megnézzük, nem vérszegény e és azért eszik keveset. Hát nem hinném, hogy vérszegény, mert olyan élénk egyébként, hogy ihaj. Réka mamuszban nyomul, a Corában találtunk neki végül nagy nehezen, ami cipzáros is, és nem is veszi le a lábáról.

Szoptatás: Kérdés hogyan fér össze a szoptatás, akár napi 1x-i és a babaprojekt numero kettő. :roll: :roll: Lehet beírok a Szolnok TV-be M. dokinak. :lol: :lol:

Fogkefe, fogkrém ügyben köszönöm a hsz.-eket, nekünk is olyan fogkrém van, mint Olgának, de akkor még félretesszük.

Na megyek. 3. napja nincs melegvizünk, lerobbant a vízmelegítő. Buli így a mosogatás. :twisted: :twisted: :twisted:
jaimee1

Erika! Akkor gondolom szeretne egy teljes vérképet látni, nem csak hemoglobin szintet nézni.

Na ímhol a képek... Dorkáék gépével több és jobb készült.
szilbee

Erika! A labor az vénából van. Az ujjszuri csak hemoglobin szintet mér.
Na léptem... Ció!
szilbee

Jaimee!
hoygisvanez?
[quote]K írta:érdés hogyan fér össze a szoptatás, akár napi 1x-i és a babaprojekt numero kettő.
csak nem tán mégistán apa is belement a játékba???????

Judit! én is nézném a tiéd fényképeket szívesen! :twisted:

na folyt köv tanulás

Olga! ügyi vagy Te is na!

Szilbee Dorka, minnyá nézem a fotókat!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bbj 2009.01.04 15:48-kor.

Judit,
Kép
Kép
bbj

jó sokan voltak! meg sem gondoltam volna!
lányok hol maradtak, csak a a pasikat lehet látni! Leventének édes kis pockája van, ahol csücsül! várom a többi képet!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Fogimosi: mi kevés gyerekfogkérémmel nyomjuk, először mi súroljuk, aztán Szabi is próbálkozik :)
Kiköpni még nem tudja.

Jaimee, elvileg összefér a dolog, van, aki végig a terhessége alatt is napi többször szoptatott, bár mindenki riogatta, hogy a magzattól veszi el a tápanyagot... Aztán szép, egészséges, normál súlyú baba született.

Szilbee, rakok én is képeket, megnéztem a tieteket is!! :) Frankók!!!!

Judit, én már vízbe nem mentem, én voltam a fotós :)
Azért Szilbee pár képen rajta van!!!!! :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
dorkáék

Hali!

Dorka, Szilbee: de jó volt nektek. Cegléden voltatok? Dorka: nem volt rossz, hogy nem mehetsz a vízbe? (én egész nyáron majd megvesztem, hogy kint voltunk a Tiszaligetben Bence miatt fürcsizini, én meg botorkálhattam a parton :cry: )

Szamóca, Olga: nagyon jól sikerült a muffin, én még mindig tudnám enni a mákosat (pedig még tegnap is ettem)

nem alszunk...

Kép

Kép
szolkata

Na, még lógok a szilveszteri képekkel...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
szilbee

Kata! Igen.
szilbee

Ma délelőtt voltunk a doki néninknél, ő van ma az ügyeleten, hogy menjünk-e oviba, mert eléggé köhög most B. Hát nem megyünk. Szerdáig azt mondta, semmi képpen, de csüt., péntekre meg már akkor minek vinném. Úgy is ilyen hülye hideg lesz. Mert hogy meg van fázva változatlanul... újabb kúra. És azt mondta, hogy ki se vigyem, amíg ilyen hideg van kint... Marcival meg véletlenül se, így oviba sem tudnánk elmenni délután B.-ért. Szóval jó buli lesz a héten. Amúgy is elég komisz hangulatban van B. mostanában... szinte kezelhetetlen.

Bence el sem aludt, Marci meg 10 perceket... menek

Kép

Kép
szolkata

A többi kép is kafa!
Dorka!
én sem mentem volna be a vízbe

Kata!
nekem is már ha rágondolok, fáj a hideg, hoyg holnap ki kell mozdulni, a napokba nem sokat mentünk, most is apa elviszi kocsikázni a lányokat, egy kis bevásárlással vegyítve. az lesz a levegőzés.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Brr...mi sem megyünk sétálni. Tegnap voltunk, de RÉka éreztette, hogy belefagy a babakocsiba. Ki akart jönni belőle, ami nem szokása.

Dorka: Ha már megfoganna, akkor már minden hepi. :D Én inkább a fogantatás miatt aggódom a magas prolaktin szintem miatt. De fene tudja, ilyenkor milyen már a prolaktin szint, hogy több mint egy éve szoptatok. :roll: Ilyenkor tán már a tejtermelődés automatice megy....vagy hülyeségeket beszélek? :oops:

Klasszak aképek, mi még nem is voltunk ebben a fürdőben.

A kádas képen hogy hasonlít Szabi és Dévi bébi. :lol:

BBJ: zabszem az nem? :lol: :lol:
jaimee1

Hát én is erőst gondolkodom, hogy nem kéne buszozgatni Dévvel míg ilyen hideg van. (Ovi végett...)

Úgy tünik Dévnek sosem elég az anyjából.. :lol:

Balra el...
szilbee

Betti!

megvan a gatyó, írok privit!

A fürcsis képek klasszak! Minden gyerek szereti a vizet?

Szami: nektek mit mondtak Anna felmérésekor? Ti mentek ősszel suliba?

Andi

Kép
Kép
andii

Kata, basszus, nem lehet akkor mst végképp könnyű, Bencének is itt ez a betegsége, itt a hideg, meg a 10 percekre alvó gyerkőcök ....
Marci nem (volt) hasfájós?
Ceglédre mentünk át, du. 16-19 közt féláron van a belépő is, meg egy jó program volt! Rossz volt a parton, nagyon szeretem én is a vizet, de jobb a békesség... Bár kb. 7 hónapos anyuka simán belement a termálvizes melegbe....

Amúgy mikor jön a melegebb időszak? Nekem már a 0 fok is elég lenne, ne lennének ezek a mínuszok.

Niki, nem csodálom, hogy kedvenceid ezek a képek, szuper jó mindkét csajsziról!!!!

Katlina, huncut nagydumás Robika már teljesen tünetmentes?

Jaimee, lövésem sincs... Családi tapasztalat: megfogannak ám úgy is "seperc" alatt a babók, ha anyuka még szoptat, akár javából, naponta 6-8x, 4 hónapos gyerkőc mellett is :)
Mesélj, ha van mit :)

Olga, már írtad, hogy mennyi játék van anyukáméknál. Tesóm fenti régi szobája lett a Retro szoba, a mi régi, lassan 30 éves játékainkkal :) És imádják a gyerekek, pl.a rubik kocka, a műanyag vili nagy sláger! Mit nekik Bob, meg Nemo, meg Pókember stb. :)

NNna, a hidegben nekem sincs kedvem sokat kint lenni, viszont ma lementünk a Mentetlenre 35 réteg ruhában, egy fél órára, megmutatni Szabinak a jeget :) Persze csak úgy lájtosan, apa kezét szorongatva :) Majd egy-két képet dobok, el ne feletsetek már
:oops: :lol:

DITKE!!!! MI újság felétek???? Ugye minden rendben????????

Lenne egy kérésem/kérdésem is:
NIncs valakinek véletlen eladó orkán kesztyűje, Szabira? Vastag, vízhatlan kesztyűt körözök, de nem talátam sehol sem (azaz 2000 FT alatt :roll: )
És esetleg kölcsönbe egy rám való síruhája, vagy sínadrágja, amibe valahogy a pocakom is elférne? Lövésem sincs, miben leszek a Mátrában, ha lenne hó, meg hideg....

Kép
Kép
dorkáék

A képek:
Kép ismerkedés
Kép hószórás előtt
Kép kezdünk kipirulni

Kép
Kép
dorkáék

Na megpróbálok reagálni.

Fanna! Nimi még mindig jóképű! Továbbra is marad az egyik kiskedvencem. :lol:

Kata! Nagyon partiarcok voltatok Szilveszterkor! A menüsorod se volt semmi… Betegséghez: :( Gondolom, nem könnyű 2 gyerkőccel, ha elemükben vannak…

Katlina! Jó, hogy Robika jobban!

Andi! Üdvözöllek én is! :D Nagyon szépek vagytok, a kislánykáid nagyon aranyosak! Sztem hasonló fülbevalónk van, mint Nóritoknak. :wink: Látom, már szépen kinn vannak a fogacskák, mikor jöttek ki neki?

Dorka, Szilbee! Jók a szilveszteri ,meg a fürdős képek is, tényleg nagyon jó csapatot alkottok! :D És nekem nagyon szimpi, hogy a mamáék is be vannak rendezkedve a gyerkőcökre!

Szilbee! Grat a járáshoz! :D

Judit! Jók a Ti szilveszteri képeitek is! Lányok újfent megacsinosak, végre Te is látszódsz, szépek vagytok Ti is a férjeddel. Tanuláshoz:++++++++

Szami! Jázmin és Anna is olyan széparcú leánykák! Máté meg extra sokat nőtt! Alvós képek édesek, hogy kifáradt a kisasszony! Szaunára továbbra is nagyon irigy vagyok! :wink:

Fogmosás-téma engem is érdekelt, jó hogy Jaimee felvetette. Én is a fogkrém nélküli változatot hallottam a legtöbb helyről, gyerekfogkefe-készletünk van, de Dorka a szilikonos vég helyett a nyelét rágcsálja becsületesen… :)

Hát Niki! Ezek a sztárfotók! Többször is megnéztem már őket, nagyon jól elkapott pillanatok a 2 csajsziról!!

Jaimee! Igen, telelünk benn a jó meleg szobában! :wink: Miket olvasok? :wink: Ketteske-projekt starting? :) És hogy Réka már szaladgál? :) Étvágyjavítót nem ismerek. A dokinő kevésnek találja a 9 kilát? :shock: Dorka sztem 8 és fél se lesz 1 évesen…

Rólunk: aksik lemerülőben… Bár piri is itt van. Dorka bezzeg energiagombóc, egész nap jön-megy-alkot, elég jó kis hisztiket produkál, ha elvonszolom a ruhaszárító alól, kiszedem a ruhásszekrényből, megakadályozom, hogy dévédézzen vagy nyomtasson, stb. Fejét rázva üvölt, rúgkapál a lelkem. Fürdésnél mossa a pocakját.

Fogyókúrám még nem startolt el… :oops: Sült tokaszalonnát reggeliztem meg ilyenek… :oops: :roll:

Tegnap Coráztam Szolnokon. Jó akciók vannak.

donkoaniko

Dorka!
tényleg jól bepirosodott Szabi arca! bár ebben a hidegben!

sajnos nadrágügyileg nem tudok segíteni! még ötletem sincs

Anikó!
nagyon elkeserítettél ezzel az időjárkálással! van énnekem a hó nélkül is elég bajom! bár ha minden igaz itt most esik a hó, a lányok örvendeztek az előbb. az a -15 meg! no komment!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szilbee, Dorka, fajin délután lehetett a fürdőben, nagyon jók a képek is :D Termálosba én sem mernék így töltve bemenni...

Nadrág, kesztyű ügyben sajna nemtoksegíteni :|

Körkérdés: illetve előbb Dorkához :oops: Dorka, neked lesz most fogadott szülésznőt? Ésakkó a körkérdés: mikor érdemes a szülésznővel kapcsolatba lépni? Meg ki hogy (mi alapján) választotta ki?... És az egy- és kétágyas szobákat lehet előre igényelni, vagy hogy műxhet ez? :roll: Ezúttal határozottan nem akarok sokágyasban feküdni.

Valamit még akartam kérdezni, de eeefelejtettem...

Szopis teherbeesésről: én úgytom, a méhösszehúzódások miatt állítják, hogy nem szerencsés szoptatás alatt teherbeesni - mégis ezer ellenpéldát lehet hallani :) Pl. újságban is olvastam jópár olyan esetet, ahol anyuka még a nagyobb gyerkőcöt is szoptatta a kicsi mellett.

Kata, 2 napja Luci is hisztispicsáskodik :? És az Apjára se hallgat, csak nehezen (pedig Ő a fegyelmező erő, sokszor elég az ujját felemelnie). Bár tegnap délután elég jól elvolt, elmentünk Fannáékkal a Pelikános játszóházba. Noasztat nagyon élvezte :lol: Szegénykémnek hiányzik a gyerektársaság...

Judit
Kép

Kép
balwin

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?