Rétes, jobbulást Mikinek!
az szuper, hogy Ágoston jól van
Meggymag, köszi a tippet szülésindításra
Barbamami, értettem én, nem is a barátnődre gondoltam, hanem simán az uh-s hegvastagságmérésre gondoltam.
én nem hiszem, hogy ilyesmi fertőzés miatt lehet, bár, ki tudja...
a barátnődnek nagy-nagy gratula!!!!!!
nem az ikrek miatt akarták inkább császározni? a lombik hivatalosan nem indok (csak nemhivatalosan), nem is lehet az, inkább az azért szeretik a dokik (ilyenkor is) a műtétet, mert "hogy néznek a kismama szemébe, ha mégis valami történik a babákkal". ez azért elég érdekes hozzáállás, mert miért érne nekem az én gyerekem kevesebbet? persze, hogy aki lombikozik, az nagyon sokat megszenved az egészért, meg vár rá stb, de attól még nekem is ugyanúgy egészben kell a sajátom.
a másik a tévhit, hogy ha már lombikos, akkor biztos van valami olyan eü problémája, ami miatt szülni se fog tudni. megint marhaság, legalábbis általánosításként. pár probléma van ilyen, persze, de a többség ugyanúgy képes a szülésre, mint bármelyikünk. csak az orvosok nem bíznak a női testben (általánosságban beszélek, vannak kivételek), hibás gépezetnek tartják. (hű de messzire szaladtam, remélem értitek mire gondolok).
az ikerszülés is sokkal gyakrabban mehetne magától. amiket tudok, hogy biztosan császár kell: ha gyanú van iker-iker transzfúzióra (sajnos erről egy barátnőm miatt tudnék mesélni), azaz 500 g-nál több a becsült súlykülönbség a babáknál (ez azt jelentheti, hogy az egyikük nagyon gyenge a másikhoz képest). (más kérdés, hogy a súlybecslés mennyire pontatlan)
a másik, hogy ha bármelyik baba harántfekvéses, vagy az első baba faros. ha az első fejvégű, a második faros, az nem olyan veszélyes, mert az első megcsinálja a helyet a másodiknak a kijövéshez
az esetek 45%-ában mindkét baba fejvégű, mégse hallasz negyedennyi spontán ikerszülésről sem...
(mondjuk így császár után én már sehogysem vállalnám, de szerencsére csak egy bébitörpe van a pocakban).
szóval le a kalappal a barátnőd előtt, hogy így kiállt magáért és a babákért!
Gyöngyike, ettől a nagy has kérdéstől én is tartok, ha ez téged megnyugtat
110 cm-es körmérettel szültem a nagylányom, most 113 -nál tartok... és még elvileg van 9 hét
Boldog új évet mindenkinek!