Új privát üzeneted érkezett!

Hu, az szuper hogy sok a tejed!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Sarmon: nagyon boldog szülinapot!
Kép

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sarmon! Boldog szülinapot!

F.martin! Nyugodtan ehetsz hecsedli lekvárt!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 

 
 

Sziasztok

Még egyszer BÚÉK mindenkinek! :D

Sarmon
Én is boldog szülinapot kívánok! :D

Sina
Nagyon édes Mesike a képeken! :D Örülök hogy beindult a tejcsi! :D

Enikő-Mági
Látom még egyben! :lol:

Aida
Nem semmi haja van Noelnek! :D

Na nekem jól kezdődik az Újévem:reggel nem bírtam kinyitni a jobb szemem,annyira be van dagadva! :shock: Ráadásul szerintem meg is fáztam! :(
Nálunk nem nagy Szilveszterezés volt,Máté 9-kor aludt be,én 10 körül,Regina és apa 11 körül. :wink: :oops:

edoci
 
 


Manna!
[quote]Z írta:öldi néni: szopis kérdés: Még két ciciből nyomjuk, lassan már nem 2.5 hanem 3-4 óránként. Együtt megvan a 100-110, nem is éhes utána, gyarapodunk is rendesen. De fejéssel utána szinte semmi sem jön Kellene? Az bánt, hogy nem tudok félrerakni... Nyomom a laktoherb teát, vettem fitolacot is, mehet egyszerre?

Teából nincs korlátozás, mehet egyszerre, és akár 3 l naponta.
Próbáld ki a tejkagylót. A nem szopizós cicidre kell rakni, amíg a másikból szoptatsz. Vagy egy kis vákuumos hatása, és szerintem neked is kicsorogna 10-20-30 mili, amíg cumja a másikat. Így fejni sem kell (ha nem csomós!) és nagyon kényelmesen lejön a "felesleg. Meg azért is jó, mert ha átrakod a másik (kagylós) cicire, akkor nem szak az elejét szívja le - ami cukrosabb és könnyebben okozhat hasfájást - hanem a hátsó tejet cumizza ki.

[quote] írta:s kipróbáltam, hogy éjjel nincs villany
...és én még nem is beszélek hozzá, csak éppenhogy tudtára adom suttogva, hogy mennyire imádom :)

Kép
zölddisznó
 
 


Márti! A kiscsaj minden várakozást megért! :D Éppen iwiw-en kerestelek, mert nem emlékszem, hogy tettél volna fel ide képet a kiscsajról... (bár lehet, hogy amíg kórházban voltam, addig tettél fel) Szóval nézegettem, h. Anettetek is kis gömbölyű! Nagyon édes! Tesók hogy fogadták? Szerelmes az egész család??? :lol:

Edoci! Köszi a dicséreteket! Neked nem indult be jobban a tejcsi?

Apa azon aggódik, hogy nem lesz Mesinek köv. etetésre tej, hogy ennyit lefejtem... Mondtam, hogy ne aggódjon.... De muszáj volt, mert már szét akart, robbanni. Masszíroztam, mert elkezdett bedurranni, aztán magától folyt a tej... :roll: :lol: Nem is tudom, minek vettünk mellszívót :lol: (Na, jó, azért az elején sokat segített!!!)
sinaszi
 
 


Edoci! Nem lehet, hogy huzatot kaptál? Próbáld kamillával ápolni!
sinaszi
 
 


Sina! De jóóóóóóóóóóóóóóóó!

Kép
zölddisznó
 
 


Márti! Az "Anett Mikulás" című kép nagyon tuti! Mesinek akkor van így kint a nyelve, ha jóllakott! :)
sinaszi
 
 


Zöldi! Gondolhatod hogy örülök! Mindenkinek ajánlom a laktoherbet! Én megittam belőle napi 1-1,5 litert! Azt bánom, hogy nem kezdtem el hamarabb inni! A kórházban azt mondták, hogy amíg be nem indul a tej, addig ne igyuk... én balga, hallgattam rájuk!
sinaszi
 
 


Ja! És mai napig iszom... szóval nekem nagyon bejött!
sinaszi
 
 


Sarmi, boldog szülinapot!

Ma leesett a köldökcsonkunk! Mi már ilyen nagyfiúk vagyunk. :D

3/4 12-kor sok-sok sírás után ágyba zuhant a cseppem, így csöndben léptünk az új évbe és még kicsit egymásra is tudtunk koncentrálni. Aztán 3-kor ébredt Kismanó, evés és ismét 1.5 órás sírás.. :( Ilyenkor megvígasztalhatatlan.. Sehogy sem jó, csak rövid ideig. Ez mitől lehet?? Elvileg pocink már nem fáj, hisz szedjük az infacolt. Nem értem. Végül teljesen hozzám bújva, cumival a nagyágyban aludt csak el. De elsőre így sem akart megnyugodni. :( Tipp, hogy miért ilyen sírós egy baba éjszakánként/esténként? Hasfájás volt régen a tipp, de így infacol mellett!?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida: az infacol sem old meg mindent sajna, Kristóf kb. 2 órája zokog kisebb megszakításokkal, de szegény már borzasztó fáradt, amint megenyhül kicsit, azonnal beájul. Már nekem sincs semmi ötletem, hogy mit csináljak vele :( :( Cici sem nyugtatja meg... Azt hittem, a gesztenyepüré miatt van,de az elvileg nem gáz... Akkor a tejszínhab lenne :?

Zöldi: az ugye nem lehet, hogy túl erősre főztem a teát, és abból nem tetszik neki valami :? (bár nem hinném, mert máskor is fájt már neki, csak akkor nem tartott ilyen sokáig...)

Sina: annyira örülök, hogy beindult a tejcsid :D :D!

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi, akkor nem csak nálunk van ilyen? Én nagyon figyelek hogy mit eszek, tényleg semmi olyat ami rossz lehet neki.. :? Nálunk most épp csönd van, de biztos lesznek esti sírós órák. :( Sokszor Noel cicin megnyugodna csak az a baj, hogy olyankor ömlik a tej és ugye a vége orrán, száján sugárba hányja vissza a tejet, így ez sem jó megoldás, hogy oda rakom csak hogy megnyugodjon amikor nem is éhes. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sina: na ez tök jó hír!!! Én is iszom a Laktoherbet!!! Ja és jó a vonalzód!!! :lol: :lol:

Aida: nálunk is van azért hasfájás az infacol ellenére. Apa éppen most próbálja megvigasztalni Marcit!! :cry: :cry:

Zöldi: hát nem tudom de valami gáz lehet a jobb cicimmel!!Ha Marci abból eszik jó egy óra cicizés után is csak 30-40 jön le. Persze ez nem elég neki (hát nem is sok) és utána kap a másik ciciből. Onnét 5 perc alatt 50-60 megvan. Ha a balon kezdem akkor elég is neki. Volt már onnét 110-130 is. Mi lehet a baj? Fejek ezerrel, főleg nyüstölöm a jobb cicit de nem sok minden jön le utána!!!! :cry: :cry: :cry:

Sarmi: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
Vendég
 


Gabi, Aida! Az infacol nálunk sem oldotta meg teljesen a problémát, csak enyhített rajta. Ha a lábacskáit húzza fel és megvígasztalhatatlanul sír, akkor biztos fáj a pocija.
Kitartást! Már nem sokáig van ez. Többnyire 2 - 2,5 hósan megszűnik teljesen.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Zöldi: Az a vicces, hogy tegnap este jutottam el a tejgyűjtó kagylóig, és tényleg lejön 10-20 mili, így nem fejtem. :D :D :D Már telepatikusan is tudsz tanácsot adni!!!!!!!!!!!!!!!! :D

manna
mannababoca
 
 


Sina:
köszi szépen.
hát a fiuk nagyon oda vannak a hugicáért.
Igy ni: :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Na én már annyira várom, hogy ilyen jellegű problémákról is tudjak beszélni veletek, ne csak arról, hogy hányszor járok pisilni éjjel...:)

Apa azt mondta indítsuk ma este el Benit... nem merem, olyan régóta aszkéták vagyunk már... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: szerintem vágj bele!!! :oops: :oops: 8)

Márti: nagyon édesek a gyerekek!!! :lol: :lol:
Vendég
 


Mégegyszer BÚÉK mindenkinek!

Márti: De jó dolga lesz anettnek két ilyen nagyszerű bátyussal! Nagyon aranyosak!

Gabi: Én is ittam a laktoherbet egy pár napig aztán rá kellett
jönnünk, hogy csak az zavarhatja Odettet. mióta nem iszom nincsennek ilyen gondok. Vagy ha kell innom akkor nagyon gyengére csinálom.

Sarmi: Boldog szülinapot!!!

Mági: Hajrá!!! :roll: :D
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!

Boci - a jobb cicim nekem is "gyengébb", talán nem annyival, mint írtad, de kevesebb van, mint a balban, az tuti. És anyukámnál is így volt. Szerintem ez normális.

Infacolt mi is esszük, nálunk használt valamelyest, nem mondom, hogy már nem nyűglődik, de a hosszas-keserves-sírós fájások elmúltak (kop-kop-kop)

Tejgyűjtő kagyló - érdekelnének a tapasztalatok - esetleg lehet ezt éjszaka is használni, vagy akkor esélytelen? Merthogy nálam éjszaka folyik el a drága tejcsi, ui akkor kb 6-7 órás durmolás van nálunk...

Kép
trombibébi
 
 


Kép Szeretem a kendőt

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


És bocsánat, hogy eltűntem, azért hellyel-közzel olvasgattalak benneteket, csak az írásig már sose jutottam el.

Gabi, most láttam, amit a Baby Controllról írtál - azóta találtatok vmi megoldást?
Nálunk is ugyanez van, hogy a figyelmeztető riasztás (2-esnél) beriaszt. Mi kiszedtük a kókusz matracot, szerintem nem a vastagságával van gond, hanem, hogy nagyon merev, kemény, ezért nem érzékel jól. Mi most egy paplant hajtogattunk bele a matrac helyett, ezzel jóval ritkábban riaszt, de még így is előfordul. És most 2 lappal használjuk, mert az 1-el már előfordult, hogy félrecsúszott róla.
Aztán ha nagyobb lesz a súly, elvileg már nem lesz ilyen gond, és visszatesszük a matracot.

Kép
trombibébi
 
 


Mushi!

Ment email!
sinaszi
 
 


Aida: akkor csak rakd oda a csupasz cicihez, lehet, hogy már az illat megnyugtatja. Nagyon jó a kendős kép :)

Boci: nálam a bal cici ilyen (csak az összmennyiség még ennyi se, mint nálad) :( de ne ess kétségbe, a védőnéni szerint legtöbbször a másik cici ilyenkor kompenzál, és neked nem voltak gondok eddig sem a mennyiséggel :)

Szorsi: az a furi, hogy tegnap nem is ittam laktoherbet :? előtte minden nap már hetek óta kb. 1 litert, és nem minen nap van hasfájás...

Mági: ki ne merd hagyni ezt a lehetőséget! :lol: :oops: nekem már értelmező szótárt kell keresnem, ha valaki kimondja, hogy "házasélet"... :P

Márti: gyönyörűek a gyerkőceid.

Enikő: köszi a megnyugtatást (megint, mint mindig :))

Trombi: hát, nem igazán... legtöbbször el ia felejtem bekapcsolni :oops: Viszont most mi is visszaraktuk a 2 lapot, mert Kiskobold is közlekedik, meglátjuk, így hogy működik... ha így se jó, még mindig be lehet tenni a matrac és a lepedő közé, de úgy meg szerintem kemény lesz neki...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi:
akkor passzolom a kérdést. :roll: :(
Vendég
 


Trombi, Gabi: köszi!! Bár most a balból sem evett sokat a drága, de egész nap nem aludt és beájult. Gondolom most ez lehetett a baj!!! Amúgy tényleg van tejcsi, csak fura hogy féloldalasan!

Laktoherb: nem éppen hogy még segít a hajfájáson is???!!! Ez van a leírásában!
Vendég
 


[quote="gabilany79"]A írta:gabilany79ida: akkor csak rakd oda a csupasz cicihez, lehet, hogy már az illat megnyugtatja. Nagyon jó a kendős kép :)


Köszi.:)
Az a baj, hogy akkor addig keresi a cicit amíg meg nem találja és rá is harap különben megy a hiszti. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida: akkor sajnos passzolom. Nálunk, ha fáj, akkor nem keresi a cicit, de néha megnyugszik, ha odabújhat :roll:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


buek ujra

honnan tudom, hogy van eleg tejem?
nem hizik a kisasszony
sokat van cicin.
naponta csak egyszer van erom fejni. van amikor lejon 50ml, de van, hogy epp csak valami.
ugy tunik, hogy kevesebb a tejci. par napja meg nalunk is csopogott,de mar nem...

sina. koszi szepen

KépKép
KépKép
mush589
 
 


voltunk setalni. beajult, de fel kell keltenem enni. letelt a 3 ora. :cry: :cry:
ejjel csak rajtam volt hajlando aludni egy par orat, amint betettem a mozesba keservesen sirt.
a cumit nem tetszik neki.
kezdek nagyon elkeseredni.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Aida!

hasfájásra próbáld ki azt,h. egy textilpelust/köles-/tönköly-/meggymag párnátok akkor azt melegítsd fel és tedd a pocakjára.Elméletileg a meleg fájdalomcsillapító hatású
vagy
http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz2.htm

Sarmon!
köszi :wink:

Mush!
s ha takaróba/pólyába becsavarva próbálod betenni a mózesba akkor is felsír?Lányomnál uez volt és ezek váltak be :wink:
próbálj meg kicsit pihenni,ne idegesíteni magadat,babáknak hihetetlen milyen kis antennáik vannak,megérzik ha feszült az anyájuk

KépKép
viranka
 
 


irnatok legyszi dalokat,notakat ,amit lehetne neki enekelni? sajnos semmi nem jut eszembe semmi.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Márti! Angyaliak a gyerkőcök! Az a kép nagyon nyerő! Bár Anett kicsit el van szontyolodva...

Mushi! Ici-pici lencsilányt én sokat éneklem... Meg a vukot és a micimacit...
sinaszi
 
 


Sok sírás: védőnéni tegnap volt fenn nálunk.. azt mondja, hogy a kicsi babák a hidegfrontra nagyon érzékenyek és ahogy tudom, felettünk most az van...

Mushi! Tényleg van abban valami, amit Viranka ír... Velem is néha ez a baj. Azért nem tudom megnyugtatni, mert hiába próbálok nyugodtnak tűnni, belül feszült vagyok, hogy nem tudok rajta segíteni és ezt a babók megérzik... Próbálj aludni akkor, amikor ő is alszik. Pihenj minél többet!

Nekem a bal cicim volt egy ideig "gyengébb", de most már onnan is dől a cucc! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sinaszi 2009.01.01 17:20-kor.
sinaszi
 
 


Ezúton kívánok Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet !
És hoztam Nektek egy képet, így eszünk mi: :lol:
Kép

verzso
 
 


Lányok, lenne egy gyakorlati kérdésem, Ti mennyi időnként cserélitek le a babának az ágyneműjét?

verzso
 
 


F.marti! Nagyon szépek a gyerekeid!

Verzso! Nagyon szépen nőtök! Édesek a fiuk!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Mági! Nekünk a doki mondta mielőtt befektetett, hogy előző este orvosi utasításra szex! Mi is hanyagoltuk az utolsó két hónapban, féltem is tőle, de meglepően jó volt. :oops: Szerintem próbáljátok meg hátha.

Enikő! Neked is drukkolok!!!

Sina! Nekem is mondták, hogy amíg nem indul be rendesen a tejci, addig ne igyam a teát. Én annyira akartam, hogy legyen, nehogy az ünnepek alatt itt maradjunk kaja nélkül. Megittam én is 1 l-t és estére úgy bedurrant a cicim, hogy semmit nem tudtam lefejni. Hajnalba már annyira fájt, hogy vissza kellett menni a kórházba. Ott lefejték, de a bal nekem sem működik azóta se rendesen. Bár ha jól emlékszem a fiúknál is a jobb volt a nyerő.
Tényleg tök jók a vonalzók, Mushié is nagyon jó lett.

Márti! Nagyon aranyosak a fiúk Anettel!

Kép
Kép
Kép
erika26
 
 


[quote]Z írta:öldi: az ugye nem lehet, hogy túl erősre főztem a teát, és abból nem tetszik neki valami (bár nem hinném, mert máskor is fájt már neki, csak akkor nem tartott ilyen sokáig...)

Biztos hogy nem!

Boci! Olyan van, hogy nem mindig egyformán termelődik mindkét csárdában a tej. Lehet az is, hogy elzáródott egy (két) csatorna. masszírozd kaja előtt! 5 percig minumum. Aztán ha balból jól lakik, akkor is tedd át a jobbra utána. Aztán meg fejd!

[quote]Z írta:öldi: Az a vicces, hogy tegnap este jutottam el a tejgyűjtó kagylóig, és tényleg lejön 10-20 mili, így nem fejtem. Már telepatikusan is tudsz tanácsot adni!!!!!!!!!!!!!!!!

Hú, de jók vagyunk! Aventes?

Mági! Én szurkolok apának, hogy meg tudjon fűzni! ;)

Szorsi! A laktoherb nem lehet a ludas, mert abban még kömény is van, ami direkt hasfájósságra vn kitalálva. De ha van bőven tejed, akkor ne idd inkább.

Trombi! Tejgyűjtőt fél óránál tovább nem nagyon lehet használni - meg nem is kell, mert leszívja addig a felesleget - mert nagyon rádcuppan és még véraláfutást is tud csinálni, másrénsz megromlik benne a tej, és nem tudod eltenni. 30-40 percnél többet ne legyen szobahőmérsékleten.

Aida! Tök jó az a kendős kép rólatok! De szerintem így még nem szabad újszülöttet hordozni.

[quote]n írta:aponta csak egyszer van erom fejni.
Musi! Ez negy baj! Minden szopi után kéne, de legalább 3 óránként. Mindkét cicit 10-10 percig!!!

Verzsó! Csúcsszuper vagy!

Kép
zölddisznó
 
 


Zöldi, nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy lehet. Csak a fejecskéjét kell tartani a képnél pont nem tartom.

A ruhákból a kis kakis sárga foltokat hogyan lehet kiszedni? 100 fokon mosni? Vagy hipozni őket? Vagy mi a megoldás a bébi ruháknál?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida! Én mindig frissen beáztattam, kiöblítettem és utána gépben kimostam. Sajnos különben benne marad!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Zöldi! Légyszives tegyél képet errről a tejgyűjtő kagylóról! Ilyet hol lehet venni? Köszi

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


nekem medelás van, azt is nagyon csíptem... sztem aludni nem tudsz benne, mert a tetején ott a rés, amiből ki tudod tölteni. Fekve itt kicsurog....

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


a tejgyűjtőről regéltem az imént....:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[quote="isarenikő"]A írta:isarenikőida! Én mindig frissen beáztattam, kiöblítettem és utána gépben kimostam. Sajnos különben benne marad!


Mi is ma frissen beáztattuk majd ki lett öblítve forró szappanos vízzel. de sajnos benne maradt. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


[quote="isarenikő"]A írta:isarenikőida! Én mindig frissen beáztattam, kiöblítettem és utána gépben kimostam. Sajnos különben benne marad!


Mi is ma frissen beáztattuk majd ki lett öblítve forró szappanos vízzel. de sajnos benne maradt. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Márti,Aida,Verzso:nagyon jók a képek,és cukik a babák.

Mush,Sina:szupik a vonalzók!!!

Ruha mosás:nálunk is sajna bennt maradt a kaki folt,pedig frissen áztattam,és mindent kipróbáltam rá,sajna :( :(

Kérdés:ma fürdetéskor észrevettem h Olivér köldökcsonkja lóg,nem mertem semmit sem csinálni vele,csak hintőporoztam,még alkoholt sem mertem rátenni,nehogy csípje.Ez így nem fáj neki,h lóg?És a hülye pelus meg mindig odaér hozzá..úgy sajnálom,vagy ezt nem is érzik?????

solya051020
Káld
 
 
 


Aida! Én Wanish szappant használok a foltokra. Eddig nem vettem észre, hogy irritálná a bőrét.

Enikő!
Kép

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... cts_id=635 Én itt vettem

Kép
zölddisznó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?