Új privát üzeneted érkezett!

Kép Karácsonyi Manó
tünde733

Kép Bence manó
Kép :-)
tünde733

Sziasztok csajok!

Életem legszebb karácsonyi ajándékával dicsekedhetek mostmár én is: dec. 25-én 17.20-kor megszületett Benedek Ádám. 3250 gr és 51 cm :D
Ma délben jöttünk haza.
Dec 25-én kellett mennem nst-re, ami teljesen jól sikerült, végigmocorogta a cseppem. Amikor elvitték aláíratni az orvosomhoz, ő már engedett is volna el, hogy ez teljesen rendben van, hétfőn menjek a következő nst-re. Megkérdeztem tőle, hogy lehetne -e szó vizsgálatról, mert nekem a többi gyerkőcnél se igazán voltak jóslófájásaim, jó lenne tudni valamit arról hol tartunk. Megvizsgált, és elég meglepődött arccal azt mondta, hogy "ez enged" meg tágított is még egy kicsit, ami nem volt olyan vészes. Aztán kérdezte hol lakunk, mire mondtam, hogy csak a közelbe mennénk anyósomékhoz ebédelni. Oda még elengedett, és mondta, hogy délután akkor menjünk vissza...Azt is mondta még, hogy messzebbre nem is engedne :D A vizsgálat miatt jött egy kis véres váladék belőlem, de fájásom semmi nem volt, mikor fél kettőre visszamentünk. Ekkor újra megvizsgált az orvos, és (nem tudom délelőtt mennyire lehettem nyitva) már háromújjnyira nyitott voltam, és fájás még sehol. Bevitt a szülőszobára, lezuhiztam, leborotváltak. Fél három körül burkot repesztett, onnantól nagyon enyhe fájások indultak, 4 órára rendszeres háromperces fájásaim voltak, de eléggé gyengécskék - úgyhogy kaptam oxitocint, ez picit beerősítette a fájásokat, aztán időről -időre benéztek ránk, hogy hol tartunk, kell -e már kakilni. Innentől pontos időket nem is igen tudok mondani, mert ahogy haladtunk előre, hát bizony nem az órát nézegettük
:) Egyszer még a szülésznő mondta, hogy hiába a nyomási inger, még ne nyomjak, mert nem tűnt még el a méhszáj teljesen,aztán kiment: elégedetlenkedtem kicsit a férjemnek, hogy ilyenkor miért hagynak egyedül??? Mert igenis nyomnom kellett, a következő mozzanat, hogy mikor a szülésznő visszajött, már kiabált is az orvosért, hogy azonnal jöjjön :) 17.20-ra meglett a baba, rögtön felsírt, jó hangosan :D
A gátvarráshoz én kaptam helyi érzéstelenítést, de azért az nekem is fájt.

Szülés után magzatmázasan megkaptam egy percecskére a mellkasomra a babát: utána úgy elvitték, hogy csak másnap reggel 5-kor adták oda nekem :( Nem tudom, hogy teáztatták -e, vagy mit csináltak, de mikor megkaptam őt, kibüfizett - a nővérke pont bent volt. Aztán szólhatott a csecsemősnek, mert 5 perc múlva berobogott, szó szerint kikapta a gyereket a kezemből, és elvitte újra. :cry: A délelőtti fürdetés után kaptam őt végre úgy meg, hogy nálam maradhatott, vagyis 17 órát töltöttem nélküle :cry: De azután szépen elkezdett szopizni, nagyon édes baba :D és onnantól - a reggeli fürdetéseket leszámítva - együtt voltunk :D

Tünde:gratulálok Bence babához - és gratulálok a kitartásodhoz :D Nagyon csini kismanód van :D
bfkrisztina

Tünde, Kriszti: gratula a fiúcskákhoz :D de jó, hogy megvannak :)
Tünde: várjuk a folytatást :wink: Bence gyönyörű :) tiszta husi :) tényleg, mekkora lett végül? (bocs, ha figyelmetlen voltam :oops:)
Nálunk helyzetjelentés: C:2111, dokinéni szerint bármikor... fájás nincs, keményedés van, de nem vészes, véres cucc belőlem is jött este, gondolom, egy kis nyákdugesz... azért én még mindig 2009-re várom :wink: de simán lehet, hogy előbb jön :)

Csöre
csöre74

Kriszti: nem mondták meg, miért vitték el a babát? Ez azért furi :roll:

Csöre
csöre74

Tünde, Kriszti !
Gratula a fiúkhoz !

Csöre
ez a 2111, ez jól hangzik már :)
remélem befejezed a készülődést és mentek is szülni :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!
KRISZTI:Gratulálok!!! :D
CSÖRE:Bence 4200 grammal és 60 centivel született! :D
DOJIKA:Szia!Téged még nem ismerlek! :D

Mennem kell!Bence szirénázik! :D
tünde733

Sziasztok

Tünde, hatalmas a fiad, ez mind hogy fért el benned? :lol:

Kriszti, neked is gratuláció. Örülök, hogy téged megkímélt a sors a gázos szüléstől.

Ma szagolgattam és puszilgattam Niki fejét és rámtört, hogy milyen jó ez és jó lenne mégegy, de még túl friss a szülés és nem érzek erőt hozzá.

Ma belenéztem a tükörbe és elborzadtam a bevérzett szemeimtől. Szerencsére más jele nincs rajtam a kialvatlanságnak. Az az éjszaka szupi nálunk, amikor 3 menetben tudok 5 órát aludni, az átlag azomban ennél jóval kevesebb. Ráadásul Niki már ráállt a 3 óránkénti evésre még éjjel is. Szerencsére így a súlya is megugrott. Lassan visszaszerezzük a születési súlyunkat. :D

Vera, szépek nagyon a gyerekeid! Iza már szépen kikerekedett!

Csőre, Dojika, nektek még KITARTÁST!

Mindenkinek : BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok !

Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek !

A képeket látva: szépek a gyerekek, mindenhol :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Békés, boldog új évet mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
gabilany79

Lányok: Boldog új évet :)
(Mi megvártuk a 2009-et Saci babával, tehát: továbbra is egyben :wink:)
Tünde: hű, hatalmas baba Bence :) ügyesek voltatok mindketten :)
Vera: aranyosak a gyerkőcök :) fejenként egy kölyökpezsgő? :lol:
Katica: hajrá pihenés :wink: remélem, Niki hagyni fog :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: nem tudom én sem a pontos okát, hogy miért vitték el a kicsit :? , szerintem estére pont egy dilis csecsemősnővért fogtam ki, és ennyi a magyarázat... utána a többi csecsemős mind segítőkész és aranyos volt :)
Várjuk már Sacit :wink:

Boldog Új Évet mindenkinek!!!!!

Képeket tettem fel az iwiw-re, ha lesz kis időtök nézelődni :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: megnéztem Benedeket, nagyon tündér :D

Csöre
csöre74

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK! :D
Folytatom a sztorimat,ha még kiváncsiak vagytok rá :oops: :)
Szóval megvolt a gátvarrás,ami nagyon fájt.Kaptam érzéstelenítőt,de semmit nem használt. :? Mikor kész volt a varrás megpróbáltam oldalra fordulni,és egy kicsit pihenni.De annyira rezkett,fáztam a varraton lévő jégtől,hogy majd megfagytam.A varratom meg egyre jobban fájt!Olyan érzésem volt,mintha egy kisebb labda lett volna a lábam között :shock: Jött a szülésznő,és mondta,hogy forduljak a hátamra,mert meg kell néznie a hasamat,és a gátvarrást.Megnyomkodta a hasam,és rengeteg alvadtvér jött ki belőlem!Megnézte a gátsebet,és rögtön szólt a dokinőmnek,hogy jöjjön,mert valami nem stimmel.Megnézte Ő is és mondta,hogy be ödémásodott! :shock: Elkezdett végbélen,és hüvelyen keresztül vizsgálni!Sírva könyörögtem neki,hogy fejezze be ,mert szörnyen fáj.Közben hívta a fődokit is,hogy nézze meg Ő is.A fődoki azt mondta,hogy ne izguljon nincs semmi baj,csak nagy volt a baba,és még friss a seb.Ezt a végbeles,hüvelyes vizsgálatot azért még eljátszották 2 x :twisted: Közben megszült a kis roma csaj,és hoztak egy másik nőt is.Semmi kedvem nem volt végighallgatni az Ő szülését is! :twisted: Szerettem volna már lemenni a kórterembe és pihenni.De sajnos nem tudtam pisilni,így meg kellett katéterezni :cry: Olyan 10 óra körül jött a szülésznő és mondta,hogy mostmár levisznek a helyemre,próbáljak meg leszállni az ágyról.Mikor leszálltam csak annyira emlékszem,hogy egy csomó vér jön ki belőlem,és elsötétült minden.Legközelebb az ágyon tértem magamhoz.Elájultam.Az volt a szerencsém,hogy az egyik beteghordozó pasi ott maradt a szülőszobán,és Ő segített leszállni másodjára az ágyról.Mikor leszálltam megint jött egy csomó vér belőlem,amit meg is jegyzett a fickó,hogy ez nagyon sok.A tolószékben megint rosszul lettem.Kezdtem ideges lenni,hogy a negyedik gyereknél ennyit bénázok :twisted:
tünde733

Tünde: :( és mit mondtak? miért ennyi vér? Az szerintem elég sánta magyarázat, hogy a nagy gyerek miatt, nekem is 4060 g volt Zaza, és nem ömlött ennyi belőlem :roll:
Remélem, már jobban vagy azóta. Erős még most is a vérzés? Szegénykém, megszenvedtél Bencével :( de annyira édes kis husis baba :D öröm nézni :D
És Bencével mi volt? Írtad, hogy elvitték mert lila volt.... vele ezek szerint nem volt semmi, ugye?
Azért ez nem semmi duma, hogy a 4-iknél nem adnak EDA-t... nekem mondta a doktornéni, hogy akkor EDA-val szülünk, én meg közöltem, hogy nem szeretném, és ennyiben maradtunk...

Csöre
csöre74

Tünde :(
Nem lehetett kellemes...
Nekem is Zsófi 4080 g volt mégse volt ilyen probléma, és mivel elég vérszegényke vagyok az orvosom még "ki is takarított" kicsit a lepény megszületése miatt...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Tünde: szinte rosszul lettem, ahogy olvastam, nem semmi tűrőképességed van :( :( :(

Kép

Kép
gabilany79

Csöre:Nem mondtak semmit! :shock: A szülésznők csak tehetetlenül álltak.Ha nincs ott a beteghordó pasi,nem tudom hogy kerültem volna le a kórterembe!Mikor levittek pont egy tök aranyos éjszakás nővér volt.Lemosta a sebemet,hozott kaját,később pedig segített kimenni pisilni.Na mikor jöttünk vissza pisilésből,megint elájultam. :cry: arra emlékszem,hogy a földön fekszem a folyosón,a nővérke meg égnek emeli a lábam :oops: Mostmár tényleg rövidre fogom,mert sosem végzek ezzel a sztorival :oops: :lol:
Másnap reggel hozták Bencét szopizni :D Szegénykémnek csupa véraláfutásos volt az egész arca!Mint egy lila kis szilva.A csecsemős nővér megnyugtatott,hogy ne aggódjak pár hét alatt felszívódik :shock: Azt mondta,hogy azért ilyen,mert nagy baba volt és teljesen összetört a szülésnél :cry:A lényeg az,hogy már elmúlt neki!Első naptól kezdve jól szopcsizik,nagyon jó baba! :D
Ami még bosszantó volt,hogy mikor hazaengedtek minket,elfelejtettek megemlíteni egy kis apróságot! :twisted:Vártam a szobában a csecsemőst,hogy jöjjön és öltöztesse Bencét,mikor véletlenül elkezdtem olvasgatni a zárójelentését.Egy mondaton megakadt a szemem,ami ez volt:Kulcscsont törése szülés közben :shock: Na Én üvöltve rohantam be a csecsemősökhöz,hogy mi ez?Azt kérdezték,hogy a doktorenő nem mondta?Hát basszus nem :twisted: A gyermekorvos ezt mondta,mikor rákérdeztem a dologra:Nem mertem megmondani!Vagyis nem ,nem mertem,hanem elfelejtettem :twisted: Azzal magyarázta a törést,hogy 10 babából 9 -nek eltörik a kulcscsontja szülés közben.Pláne ha ilyen nagy baba. :twisted: Na köszönöm szépen!Totál kész voltam!A férjem egy nagyon heves vérmérsékletű ember,de most szegénykém csak értetlenül állt.Szóval ez történt velünk.

Mostmár teljesen jól vagyok,vagyunk. :)

Csöre:Mostmár a Te történetedet várjuk!! :D
tünde733

Tünde: még egyben :D majd ... még van 6 napja Sacikámnak :D
A lilaság Zazánál is megvolt, az egész kis teste tele volt apró vörös pöttyökkel, nekem is azt monták, azért, mert nagy :) de tényleg elmúlt hamar :wink: Kulccsonttörés: mi az, hogy elfelejti?! :evil: komolyan mondom.... néha hihetetlenek ezek az eü-ek :evil: mi az, hogy 10-ből 9? Milyen statisztika? Sajátja? Komolyan....
Örülök, hogy Bence jó baba :)
Én is alig várom Sacikámat már :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Hű, Tünde: én is csak szörnyülködök ezen a kulcscsonttörésen :!: és most azzal van valami teendőd, vagy ez csak úgy magától összeforr Bencének? Kiderült a végén, hogy miért a túl sok vérzés?
(Kis takarítást rajtam is végzett az orvos a lepény születése után... nálad? Nem lehet, hogy az hiányzott? )
És a gátsebed hogy van mostanra?

Csöre: már nagyon szurkolok neked :D mostmár értetek izgulunk majd itt nap, mint nap :D

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Halihóóóóó

Kriszta, én sajna nem tudom az iwiwes elérhetőségedet, segítenél?

Tünde, hát Téged sem kímélt a sors. Vikinél én is sok vért vesztettem, mert kézzel a feje mellett született és bontotta az útba eső ereket, de éjszaka adtak infúzióban vérképzőt és reggelig fel sem lehetett kellni. Mindenesetre nekem kicsit furi a nemtörődömségük.

Mi sajna továbbra is keveset alszunk. Ráadásul a gátsebem is rosszalkodik pár napja. Nem tudjátok hány nap alatt kellene a varratnak felszívódnia?

Csőre, Dijika továbbra is kitartást nektek!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Tünde: sógornőm járt így, ő is csak a zárójelentésből tudta meg, hogy eltört a baba kulcscsontja. Neki meg azt mondták, hogy olyan gyorsan regenerálódnak a babák, hogy a hazamenetelre már nagyjából rendbe jön, és ezért nem is mondták :evil: Aranyosak... :evil: :evil:

Csöre: hű, én is szorítok érted már nagyon...

Kép

Kép
gabilany79

Köszi Lányok :D
Holnap megyek vizsgálatra... hát, nem tudom, mi lesz, szerintem ha tovább nyíltam, nem biztos, hogy hazaengednek egyben :roll:

Katica: pár hét alatt felszívódnak vagy kiesnek (1-2 hét)
Sajnálom a rossz alvást :( napközben sem megy?

Ez a törés téma :evil: hihetetlen, hogy meg sem említik :evil: ok, hogy gyorsan regenerálódik, de azért gondolom, jobban kell(ene) vigyázni ezekre a babákra az első napokban, nem?

Csöre
csöre74

Katica: küldtem privit :wink:
vagy 2 napja az én gátsebem is rosszabb lett :? éppen készülök utánanézni itt a neten :? ha találok valamit, majd jelzem...
amúgy én magamnak elkezdetem reggel-este áttörölni betadinnal, meg ha van időm, egy-egy kicsit jegelem...
Viki hogy viszonyul a kis Nikihez?

Benedeknek kicsit váladékos lett a szeme tegnapra, egész nap kamilláztam neki, de úgy tűnik mára jobb lett :roll:
A nagytesók továbbra is lelkesek: Bálint szereti puszilgatni a kicsi talpát, Dávid pedig gyakran kéri az ölébe egy-egy pici időre :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

A lepény szülése után kitörölt a dokinő engem is...úgy emlékszem :?

Kriszti:A gátsebem kb 2 napja tök jó :lol: Lement róla az ödéma,és már rátudok ülni :)

Kulcscsont:azt mondta a gyermekdoki,hogy kb 10 nap alatt összeforr neki.Meg,hogy ne fektessem arra az oldalára.Én meg mondtam neki,hogy jó hogy szól ,mert már ráfektettem egy csomószor :twisted: Erre azt mondta,hogy :És sírt?Mondtam neki,hogy nem.Na látja!Akkor nem is fáj neki!Ez volt a válasz. :twisted:

Sajnos úgy vettem észre,hogy kevés a tejem :cry: Bence egész éjjel szopizna,sír,nyöszörög...Reggel úgy ordított szopi után,mint a sakál :shock: Csináltam neki egy kis tápszert,megitta mindet,azóta úgy alszik mint a bunda :cry: Pedig nagyon szeretném Őt is sokáig szopiztatni! :cry:

">http://babafalva.hu/tickers/14e8.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>
tünde733

Kép
tünde733

Csöre:
remélem végre lesz valami eredmény :)

Tünde
nem próbálod gyakrabban cicire rakni ? csak 2-3 nap kell és akkor több lesz a tejed, utána megint lehet ritkítani, csak amíg rááll a nagyobb mennyiségre a szervezeted...

Krisztina
a betadinos oldat a legjobb a gátsebre, anno a Schöphibe nekünk evvel kezelték esténként. Nem kellett sok belőle, szépen rácsorgatta a langyos oldatot a nővérke, letörölte és már mehettem is vissza a kórterembe.
Mondjuk nekem szerencsém volt eddig, a Dokimnak aranykeze van gátvarrás ügyben én mindkét szülés után már pár órával ültem és sose volt gondom vele...

Katica
kitartás, szerintem rendeződik majd a kevés alvás, hamarosan már.

Mi egyelőre rendben vagyunk, nehéz a pocak, de ez a dolga :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Csöre
egyben vagytok még ?

Többiek jól vagytok ? Olyan nagy a csend...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Dojika:Rengetegszer szopizik Bence!Tegnap ittam a TeeKanne szoptatós teáját.Úgy érzem,mintha több lenne a tejem tőle.

Csöre:Merre vagy????

Kép
tünde733

Tünde
A fiúk már csak ilyenek. Nekem Máté nagyon nagyon sokáig 2 óránként szopizott, de olyan szinten szívta tele magát, hogy már folyt ki a szája sarkánál :)
Két hét alatt egy kilót hízott az elején :)
Zsófi sokkal ritkábban és kisebb adagokat evett mindig is, nagyon nehezen is viseltem, mert azt hittem nem elég neki - de ő lány, apa mondta már most fogyózik, vigyáz az alakjára :)
Remélem Enikő a kettő között lesz, hogy ne kapjak megint frászt :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Tünde: biztos, hogy van valami ezekben a szoptatós teákban :wink: én Laktoherbet iszom, már a kórházba is hozott belőle a család: fincsi is, a napi folyadékbevitel egy részét ez teszi ki nálam

Na a mai nappal elindult a nagyüzem: reggel ugye már indult a munka a férjemnek is... Bár annyiból továbbra is könnyű dolgom van, hogy a kajcsiellátmányt anyáék hozzák délután
Bálinték pedig egyelőre itthon, megbeszéltük a gyerekorvossal, hogy valamennyit még itthon marad, hogy ne hozza haza rögtön a sok fertőzést.

Dóra: már te is egyre jobban haladsz a célegyenes felé :wink: jól vagytok? Letudtad már a 32 hetes vérvételt?

Szerintem már Csöre is babázik :roll: :D :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek aki már babázik és annak is aki még nem!
Nekem 11.20-án született meg a kiscsöpségem Kristóf!

Kicsit tovább szerettem volna böngészni de felkelt Picúrom és éhes! :)
[/img][/quote]
kbeya

Dóra:Bence pont ilyen mint neked a Mátéd! :D Kénytelen voltam neki délben adni tápszert annyira ordított.utána még a cici is kellett neki! :shock:azon aludt el,közben folyt ki a száján :D

Kriszti:A Laktoherbtől nekem fáj a gyomrom,és megy a hasam :? Ez a Teekanne bejött nálam is 8)
Ádám nálunk is itthon maradt az oviból.De holnap már megy,met már baromira nem tud mit kezdeni magával :wink:

Kbeya:Szia!Gratulálok a kisfiadhoz! :)

Csöre szerintem is már babázik! :wink: :D :D
tünde733

Remélem is, hogy Csöre már babázik, azért hallgat :)

Kriszti
igen, már a vége felé járunk... a vérvétel szerintem jövő héten lesz, mert hétfőn megyek a dokihoz, gondolom akkor ad beutalót rá...
Hát már én is inkább csak egy élő inkubátornak érzem magam, mint nőnek :lol: Se ülve, de állva, se fekve nem jó, nem tudok lehajolni, stb. :)

Tünde
a fiúk genetikailag cicimániásak, :wink: :lol:
A húgom kisfia egy éves, és most mikor itt voltak, (még szopizik a kaja mellett), hát a szeme rögtön a ciciken volt, bárki nő kezébe került . Nekem lazán beledőlt szájjal a pólómba, hogy kaját kér :lol: :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

sZIASZTOK!
Mindenki eltünt???

Dóra:Én Ádám fiamat 2 éves koráig szoptattam! :D

Nálatok Hármaska fiú lesz vagy kislány? :D

Holnap viszem Bencét súlymérésre.Kiváncsi vagyok mennyit hízott :wink:

Csöre nagyon eltünt....
tünde733

Sziasztok

Csak rohanok egyet, mert mennem kell Vikiért az oviba.

Sajna továbbra sem megy az éjszakai alvás, most már hasfájós is lett éjjelente.

Tej nálam is elfogy éjjelre, akkor már többször tápot kellett adnom. Szerencsére nappal még nincs gond vele, bár egyre többet és gyakrabban eszik. Lassan visszaértünk a születési súlyunkra :D

Viki imádja a tesót, sokat is segít, de a bezártságtól megőrülök tőle. Így bevittem délelőttre a héten oviba, bár félek az újabb vírustól.

Üdv az újaknak!

Ha lesz időm igérem jövök és hosszabban írok.

Addig is jó pocakosodást és babázást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kbeya: szia! gratulálunk a csöppségedhez :D ha lesz időd, kicsit bővebben is írj magatokról :D

Dóra: nem semmi kis fickó lehet az unokaöcséd :lol:

Katica: ezt nem igazán értem, hogy a tej elfogy éjjelre :roll: hiszen az folyamatosan termelődik szopizás közben is, nem? milyen gyakran eszik a kis Niki?

Számomra egész nagy megkönnyebbülés, hogy a hazaérkezésünk utáni 2-3 napban a fiúk egész álló nap tomboltak, egymást piszkálták, és a szokásoson kívül is rengeteget verekedtek-ehhez képest most teljesen higgadtan rajzolgatnak, legóznak, autóznak, és úgy általában véve is kisangyalok :o Igaz eddig Benedek is hagyott időt, hogy velük is foglalkozzak, remélem továbbra is ilyen simán és zökkenőmentesen telnek majd a napok... Most pl letettem a nagyokat az ágyukba déli alvásra, Benedek pedig itt szunyókál az ölemben :) A vasalnivaló ott vár :? de majd sorrakerül az is :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kbeya: gratulálok !

Tünde:
Hármaskánk már az Enikő nevet birtokolja előzetesen :) szóval még egy leányka :)
Már csak nem kukacosodik meg ebben a hátralevő kis időben :lol:

Nálunk Zsófi van megzavarodva 2 napja, hogy apja megint dolgozni jár, a bátyó meg oviba... Alig bírok vele... Remélem ha megszületik Enikő baba nem lesz ilyen raplis, mert nem fogom bírni...

Tej kérdés
ha éjszaka is szopizik a baba, akkor folyamatosan kell termelődjön, max. kevesebb, mert nem ennyit esznek olyankor és hamarabb befejezik... Nálunk Zsófi anno épp hogy 10 percet evett és már aludt is tovább reggelig...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Hát, én Katica táborát erősítem, estére-éjszakára nálam is majdnem elfogy a tej, pedig fejek is minden szopi után, sőt, van olyan nap, hogy valamiért reggelre sem termelődik annyi (éjjel 1-től nagyjából alvás van, ritkán ébred meg szopizni) :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi
ha nem ébred fel, akkor jól lakott és elég neki a tej. HA meg tudsz utána fejni, akkor nem fogyhatott el, nem ? :)
Amúgy ha éjjel alszik nagyot és nem szopizik gyakran akkor azért kevesebb a tej, mert nem termelsz annyit, mert csak később kell...

Most olyan "okos" vagyok :P Aztán amikor majd Enikő itt lesz a kezembe és nálunk is fontos kérdés lesz a tej, akkor megint beparázok, mint Zsófinál :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: néha szoktam mérni a napi "fogyasztást" (evés+fejés), és estére akár a felére (!) is le tud csökkenni, ami még akár jó is lehetne, csak az egész is épphogy elég vagy kevés... Néha sajna előkerül a tápi is, mer nem elég amit kiszopizik plusz a lefejt.

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Úgy látom mindenkinél beindultak a tejcsi gondok! :)
Nálunk Bence éjjel szopizik a legjobban...és úgy érzem,hogy talán akkor van a legtöbb :? Reggelre mi is teljesen kiürülünk.De biztos,hogy elég neki,mert 1 hét alatt 60 dekát hízott! :lol: Most 4800gramm :D :shock:

Senki nem tud Csöréről semmit??
tünde733

Sziasztok

Nálam tombol éppen a "tejgond"

Most éjjel megint 1,5 órát aludtam, ami a héten már nem először történt meg. :(
Niki éjjel nappal 2,5-3 óránként enne, de estére kezd egyre kevesebb termelődni, éjjel pedig semmi. A szó szoros értelmében. Ma éjjel úgy elment az éjféli etetésre a tejem, hogy reggelig 2 óránkénti fejés mellett is csak 20ml-t sikerült lefejnem belőlük. :evil:
Reggelre pedig semmi nem maradt. Tiszta depi vagyok. Persze minden iható és ehető tejserkentőt bevetek, de délre éppen sikerült a két ciciből és a lefejt tejből 1 étkezést produkálnom nála./80ml/
Nem tudom mi lenne a megoldás, sajna aludni nem tudok tőle.

Mérni most folyamatosan mérek, de nincs mit. Kínlódik rajta sokat, de alig van ennie szegénynek.

A gátsebem viszont javul folyamatosan, azt hiszem ha elmúlik a betét hordás akkor rendeződni fog. Mellesleg annak is itt lenne az ideje.

Most futok enni valamit.
Jó pocakosodást és babázást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Gabi
Értem. Van ilyen. Igen, én is adtam az elején néha Zsófinak tápszert, mert úgy tűnt nem elég a tej neki. De azért minél többször rátettem a cicire is és így aztán szépen nőtt is a mennyiség.
persze nem vagyunk egyformák, van akinek alkatilag több teje van, van akinek kevesebb...
Nekem is. pl. Mátéval is sokkal több volt, mint Zsófival utána... De lehet,, hogy túlaggódtam magam a leányzónál ezért nem is lett ennyi a tej. Hamar abba is hagyta a szopizást.

Tünde
60 deka az szép :) Akkor nálatok beindult a dolog :)

Csöre tényleg eltűnt, nemsokára biztos felbukkan, hogy már otthon is vannak a babával :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Csöre holnap jön :wink:

Csöre
csöre74

Hát ja, mi is mindig cicivel kezdünk, és van úgy, hogy akár 2 óránként, plusz ugye fejek, mégsincs több...

Katica:
[quote]P írta:ersze minden iható és ehető tejserkentőt bevetek, de délre éppen sikerült a két ciciből és a lefejt tejből 1 étkezést produkálnom nála.
Ismerős a dolog. Szerintem nincs olyan tényleges vagy "néphagyományos" tejserkentő, amit ne próbáltam volna vagy most is próbálok, mégis ugyanez van, estére meg még gázabb.
De ne depizd magad, én is nagyon kiakadtam ezen, aztán tudatosítottam magamban, hogy ettől még felnő a babám, és ugyanolyan jó anyukája leszek.
És hát mint kiderült, én is "táposcsirke" voltam egyhónapos koromtól, mégis milyen szép és okos lettem :lol: És beteg is nagyon ritkán voltam, és allergiás se vagyok semmire, és dagadt sem vagyok (ugye ezekkel riogatják a tápievő babák anyukáit)

Tünde: 60 deka szuper!!! Mi több, mint egy hónap alatt produkáltuk ezt :oops:

Csöre: gyere-gyere! :D :wink:

Kép

Kép
gabilany79

Katica
Nyugodj meg az a legfontosabb és ne idegeskedj a tej miatt.
És tessék enni is rendesen, nem csak inni, mert az is kell a tejcsihez ! Ha valamiért meg nem termelődik, akkor kevesebb lesz, azt ad oda neki lefejve, meg hagyd hogy kiszopizza és pótolni kell. Semmi baja nem lesz tőle. Minden csepp anyatej nyereség a babának. Én pld. utólag rájöttem, Zsófinál mivel nagyon vérszegény lettem a terhesség végére, a szervezetem nem volt túl jó formában és ezért volt kevesebb a tejem .
Nekem van ismerősöm aki egyáltalán nem tudta szoptatni a kisfiát, mert a baba se akart szopni és teje se nagyon akart lenni... Most Kétéves a kissrác és egy vidám kis vasgyúró...

Az a baj, hogy, szerintem túl sok a nyomás az anyukákon. Szoptasson, legyen jókedvű, csináljon mindent. De nem mindig megy és akkor bűntudatot keltenek az emberben, pedig igen is jó anya az is aki tőle független ok miatt nem szoptat, hiába próbálkozik és szeretne.

Csöre
várunk, várunk !!!! :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok

Valamivel többet tudtam aludni az éjszaka, így tegnap dél óta csak egyszer kellett tápszerhez nyúlnom :)

Bár szerintem ezt a kimaradást nem az alváshiány csinálta, az nem tartana ennyi ideig. No mindegy, lassan visszatérek a kellő mennyiséghez, legalábbis remélem.

Viki nagyon imádja a tesót. Mindenből kiveszi a részét, de azt nehezen tűri, ha valamit nem engedek neki. És persze Ő is nagy ciciket szeretne, hogy szoptathasson, nomeg gyereket is akar szülni :D

Egyenlőre sajna éjjel egymást ébresztik, ami megnehezíti a pihenésemet. Viki is sokkal fáradtabb így napközben. A bezártságot is nehezen viseli. Ilyen hidegben nem tudom minden nap elvinni sétálni. Sajna az óvodában sem viszik ki őket, állítólag ennyi gyereket melegbe öltöztetni meghaladja a képességüket :evil:

Miután hazaértem pár hétig mindenhol szemmel tartott, nem volt hajlandó nélkülem még sétálni sem elmenni. Sírógörcsöt kapott, ha megpróbáltam elküldeni nagypapával, vagy apával. Úgy veszem észre az én 4 napos távollétem viselte meg a legjobban az idegeit. Mostanra azonban visszaállt a rend és viszem a héten már tesóval együtt óvodába is, ebéd után pedig elhozom. No az utóbbit nem önszorgalomból, hanem mert újra előjött nála az alergiás köhögése, amitől nagyon nehezen tud aludni, ráadásul a köhögőrohamokkal felkeltené a többieket. A jövő héten igyekszem eljuttatni gégészhez.

Tegnapra sikerült az összes papírt és ügyintézendőt elvégezni. Sokminden változott 3 év alatt. Azt nem állítom, hogy gyorsabb vagy könnyebb lenne. Hátha a pénz viszont hamarabb megjön. Nagyon remélem.

Jó babázást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Látom mindenkinek gondok vannak a tejcsivel, de legalább ti tudtok szoptatni!
Az első 3-4 hétben dőlt belőlem a tej és utána a kisdrágám gondolt egyet és nem szopizott! Azóta fejem magam és cumisüveg! Már most pótolnom kell az első 3-4 hétben lefagyasztotakkal! :cry:
Így apad el a tejem, meg sokkal fárasztóbb! :(

Gabi: Ha jól látom a Kristófjaink között pont egy hét van!! Mi ma vagyunk 7 hetesek!

Csöre: Gratulálok!

Tünde: Az összeesés nálam is majdnem megvolt csak szerencsére engem a nővérek nem hagytak magamra:)
Mondjuk úgy hogy érdekesen indult el a szülésem és én az izomlazítótól meg az infúziótól nem voltam magamnál! de ha gondolod majd elmesélem!
De azért az durva, hogy nem foglalkoztak veled! Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de kiderült már hogy miért volt?

Most megyek lepihenek egy kicsit! Jó babázást mindenkinek!
Sziasztok!

Ui.: Ezeket a vonalzókat hogyan csináltátok? Mert én csináltam egyet a babafalván de azon még mindig csak 6 hetesek vagyunk? Hogy kell beállítani hogy mindig az aktuálisat mutassa vagy ezt mindennap újra kell csinálni??
kbeya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?