Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Aida!
Hogy tudok avatarnak lekicsinyíteni úgy képet, hogy szép éles maradjon,mint a tied???
Próbáltam, de olyan homály lett 10kb alatt... :evil:

Zsiráf!
Szerintem hülyeség, hogy amíg nem alszik nem lakott jól. Vinzent sokszor kajcsi után ,még éjszaka is, csak nézelödik, vagy a szelekkel küzd. :?

Cicin ö is elalszik,aztán vállra teszem büfiztetni, és ott alszik tovább. éjjel általában ha ilyankor berakom az ágyba, tuti felébred. De nem veszem ki várom, hogy ott aludjon megint el. Ami nem mindig jön össze.
Persze szoktuk mi is néha magunkhoz venni,de csak ritkán, mikor már nagyon nyügös.
Nem egyszerü...

Bb!
Èrtékelem!!! :P :P :lol:

Erika, Orsimorsi!
Tünemények a babók! :) :wink:

Alvás: Vinzent éjjel se alszik 3 óránál többet egyhuzamba,mert éhes, és szopizni akar. Ez ilyenkor még okés, vagy már többet kéne bírnia éjjel szopi nélkül?
susy75
 
 


Sina! Tök jó ez a vers! :D :D :D :D :D
Ez álmatlan éjszakáidon írtad?

Nagyon örülök, hogylett elég tejed!

Én nemvagyok besózva! Az első gyerekem 2 hetet késett, most bizakodom benne, hogy hamaram elindul, de ma megnyugtattak, hogy jól érzi maggát.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Zsiráf, Lyndee! Gyönyörűek a pasik!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 

 
 

Sziasztok!

Hunor ma 2 rekordot döntött. Az esti evés után (20.30-21.00) reggel fél ötkor ébredt. Evett, utána fél kilenckor lett éhes. Közben volt időm kisütni az este begyúrt pogácsát, mert jött a főnököm a feleségével babanézőbe. A változatosság kedvéért kb. fél óra nézelődés után most újra alszik a drágám, 140-et evett, ami eddig a csúcs. Ez 1 ciciből, utána még fejtem 40-et. Az én mérésem szerint 3230 grammal jöttünk haza (a kórházban 3350-et mondtak), ehhez képest tegnap fürdés előtt 3830-at mértünk. A hosszát nem tudom normálisan mérni, de a ruháin úgy látom, hogy ha nem is sokat, de ott is nőtt.
A babák mind gyönyörűek, este teszek majd én is képeket.
Puszi mindenkinek: Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


sziasztok!
ne haragudjatok, hogy nem jovok sokat. minden eromet elveszi a kiscsaj. van, hogy 2 orat szopizik. nagyon faj a cicim. probalom rovidebb idore szoktatni, de a cumi nem nagyon kell neki. amugy meg sir. maszirozom a hasat, de az se segit. annyira sajnalom olyankor! fogalmam sincs, hogy o mennyit ezik. itt nem merik oket otthon, csak a vedono.
4 napja folyamatosan faj a fejem! tegnap lazas is voltam, es hanyingerem is volt. a jobb cicim fajdogal, de nem erzek benne csomot.

segitseg! legysz kuldjetek el priviben azt az oldalt, ahol reszletesen le vab irva, hogyan kell megkotni a hordozo kendot! koszi. elmentettem annak idejen, de nem talalom. :oops:

KépKép
KépKép
mush589
 
 


[quote]d írta:e ha sírós és megnyugtatja a cumisüveg, akkor azt is ki lehet próbálni.
Ha fáj az élet, engem is megnyugtatna egy füves cigi, de nem tuti, hogy javanra válik. ;)
Inkább játszó cumit!

Zsiráf!
[quote]H írta:mm, amikor cicin van, már vergődik, sikit, keservesen sir.. ilyenkor megmérem, kb 4ö jött egy ora alatt Hát ez nem sok neki...
Tehaát éhes....
...ha éhes, jobban szívja, ha jobban szívja, több fog termelődni.
[quote]F írta:ejéssel mondjuk lejön még szopi után max 1o-2o.

Ami fejéssel lejön, azt ő is ki tudná szívni. Csak lusta, mert tudja, hogy jön a tápo!
[quote]A írta:kkor mit tegyek, igy lehetetlen elaltatni, és keservesen sir...

Küzdeni kell - tudom, nehéz, de nagyon megéri. Fél óra múlva visszateheted, és ha tényleg az éhessége miatt sír, akkor szívni fog.
[quote]N írta:ekem azt mondta a doki néni, hogy amig nem alszik el, addig neml akott jol
...ám ha tápszerrel lakatod jól, bolond lesz küzdeni a ciciből nehezebben jövő kajáért.

[quote]N írta:ektek hogy alszik el a baba? Ugy értem szopi közben, és beteszitek a kiságyba, vagy a kiságyban alszik el?

Mindkettő. Sőt van, hogy egyik sem. Csak nézeget, vagy "játszik"

Szerintem ne aludjon párnán! A ti fekhelyetek kiváló neki.

Szabályok később, most kaja!

Sina! Általában 2 hét alatt elérik, de az egy hónap sem sok (csak nem átlagos)

[quote]U írta:gye elvileg max. 4 órát szabad két etetés között kihagyni a pici vércukorszintje miatt.
Na, ezt honnan szedted? És aki már most átalussza az éjszakát? Max azért, mert sárga, de a vércukrával nem lesz semmi baj!

bb! Ne akkor maszírozd, amikor csomós, hanem minden szopi előtt, hogy ne lagyen csomós.

Kép
zölddisznó
 
 


[quote]O írta:lyan nincs hogy a mell kiürül!!!Pláne ha folyamatos ingert kap.A tej folyamatosan termelődik,minnél alaposabban ki van üritve annál több termelődik.Ha óránként kell mellre tenni én inkább óránként tenném,hátha mégis csak beindul és mindig több és több lesz.
Szerencsére nekem van bőven,

jó neked!És már bocsi, de pont azért írod ezt, mert neked van bőven.
Én ugyanúgy vagyok, mint Gaby, most a harmadik gyerekkel is, pedig amit csak lehetett, most aztán tényleg mindent bevetettem, gyógytea, urtica, fejés, szopis tanácsadó, és napi 1-2 pótlásra így is szükségünk van. Lehet, hogy a Szabi súlya anélkül is alakulna, mert nem attól a 90-120g-tól hízik, amit naponta pótlásként kap, de nappal gyakorlatilag folyamatosan cicin van, és estére valóban elfogy a tej, úgyhogy akkor éjszaka sem lenne alvás. Ez szerintem sem neki, sem nekem nem tenne jót. A lányommal így csináltam végig az első 4 hónapot, azt nem kívánom senkinek. Márpedig erre az első 4 hónapra nem így akarok visszagondolni. Akkor első gyerekkel én is úgy gondoltam, hogy a tápszer az valami ördögi találmány, és "jó anya" olyat nem ad a gyerekének. Mára átértékelődött bennem ez a dolog, és örülök, hogy tudom szoptatni a fiamat, de ha az ő és a mi nyugalmunkhoz kell az az esti pótlás, az még nem a világ vége. Ahogy bb írta, szerintem is ez alkat és biológia. Ahogy elfogadjuk, hogy valakinek a hormonjai úgy működnek, hogy nem tud teherbe esni, vagy rosszul működik a pajzsmirigye (nekem is), akkor miért ne működhetnének úgy a hormonok, hogy kevés a tej???????
Úgyhogy Gaby, és mások akik pótlást adtok, szerintem ne legyenn lelkiismeretfurdallásotok, ha mindent megtettetek, és mégsem jött össze 100 %-osan!!!!!!

zsebi_baba
 
 


nagyon szepek a babak!!!

mivel nekem nagyon fajnak a bimbok probalkozom a bimbovedovel, de sajonos ugy nem akarja bekapni a cicit! :cry:

KépKép
KépKép
mush589
 
 


[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznó
[quote]U írta:gye elvileg max. 4 órát szabad két etetés között kihagyni a pici vércukorszintje miatt.
Na, ezt honnan szedted? És aki már most átalussza az éjszakát? Max azért, mert sárga, de a vércukrával nem lesz semmi baj!


Gyerekorvos mondta tegnap. De jó ha nem lesz gond.

Mekkora találmány már a hordozó kendő!! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk! Nemrég mentek el anyósék és teljesen lefáradtam. Elvárták, hogy még ebéddel is megkínáljam őket, pedig már egy ideje nem főztem. Még jó hogy volt oldalas, így azt megmelegítettem meg sütöttem krumplit hozzá!!! :cry: De végre elmentek!

Sina: köszi az iwiw-es képhozzászólást! :P :P Aranyos vagy!

Keltegetés: Marci immáron több mint 4 órája evett, mondjuk ebből kettőt fent volt és két órája alszik, de eszem ágában sincs felkelteni! Szerintem ti se tegyétek, max. tényleg akkor ha sárga a baba.

Pelus kérdés: ti milyent használtok? Én nem tudom de apa Pamperst vett, és már többször kifolyt belőle a pisi. Általában Marci oldalt alszik (most hason nyomja már ennyi ideje) és a derekánál folyik ki a pisi. Ma már kétszer megtörtént!! Most vagy én adom rá bénán a pelust (ami nagy küzdelem mert egyfolytában jár a lába) vagy a pelus ilyen béna!!

Mush: próbáld meg anyatejjel bekenni a bimbóvédőt! Én az első egy-két nap használtam mert elsőre a kiscsákó sebesre szopizta, de azóta meggyógyult és nem kell védő!!!

Mellmasszír: én is minden szopi és fejés előtt átmasszírozom a cicim. A kórházban is így okítottak és a védőnő is ezt ajánlotta.
Vendég
 


Bocika! Pempersből nekünk is mindig kifolyt minden! :twisted: :twisted:
A libero vált be leginkább, de azzal is néha előfordul!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Aida! És azt mondta a gyerekorvosod, hogy éjjel os kelteni kell? Ölég régimódi elveket vall!

Musi!
http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... _kendo.htm

http://www.bababolt.com/index.php?/hord ... iciok.html

http://www.nandu.hu/magyar/hasznos/baba ... akendo.htm

[quote]d írta:e nappal gyakorlatilag folyamatosan cicin van, és estére valóban elfogy a tej, úgyhogy akkor éjszaka sem lenne alvás.
Zsebi! Ezt méred, vagy csak "érzed", hogy este már nem szív?
[quote]a írta:kkor miért ne működhetnének úgy a hormonok, hogy kevés a tej???????
Működhetnek. De akkor mindig kevés a tej, nem pedig estére "fogy el".
Miért nem éjjel ciciztetsz, és nappal a pótlás?

Kép
zölddisznó
 
 


Boci! Szerintem szorosabbra tépőzárazd! Én Moltex ökopelenkát használok...mármint Hanna.

Kép
zölddisznó
 
 


[quote]Z írta:sebi! Ezt méred, vagy csak "érzed", hogy este már nem szív?


Zöldi! Mértem. Ilyenkor a cicitől megnyukszik, de ahogy leteszem, üvölt. És pont ezért mértem is le, és valóban 0-t mértem. Ilyenkor simán lemegy a 100g pótlás, míg ha nem éhes, nem kell neki a cumisüveg sem, ezek szerint szerencsére nem hajlamos túlenni magát. De napközben nem szoktam ehhez folyamodni, csak este. Így aztán alszik 4-5 órát, és az ébredésig szépen megtelnek a cicik :) . Sajnos a két cici közötti különbség továbbra is fennáll. :cry:

[quote]M írta:iért nem éjjel ciciztetsz, és nappal a pótlás?


Ez miért lenne jobb szerinted? Hiszen nappal max. nem pihenünk annyit, illetve már egy csomó dolgot kivállóan tudok csinálni fél kézzel is :) . Éjszaka viszont így tudunk aludni.

Kicsit ezzel kapcsolatos a kérdésem: babaerszényt használ valaki? Szeretnék venni, de nem tudom, hogy a babaerszény vagy a rugalmas hordozókendő lenne-e jobb. Elsősorban itthon akarom használni napközben.
http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... rszeny.htm

zsebi_baba
 
 


Zöldi: kössszi a tea recipét. Apát elszalajtottam, és mindent beszerzett hozzá, még zuzmónk is van (kezdek gyanakodni, hogy ő a superman, mert gyorsan megjárta Izlandot) :wink:
Na, de komolyan, ha úgy érzed, hogy zuzmó nélkül élvezhetetlen a tea és nem kerek a világ :lol: :lol: :lol:, szívesen küldök neked, mert a boltban, ahol kapta, volt még (eladó szerint kevesen viszik :lol: )

Mági:
[quote]m írta:ivel annak idején elhitették a "szakirodalmak" és jóakarók, hogy csak akkor lehetek jó Anya, ha kizárólagosan szoptatok, különben is minden nő képes erre.. Elhittem, és sírtam, és stresszeltem, hogy akkor nekem miért nem elég a tejem az LL tanácsok, serkentők, fejések,szoptanít ellenére..


nagyon jól megfogalmaztad, amit érzek...

[quote]p írta:lusz pajzsmirigy beteg Anyukák is küzdenek tejgondokkal.
(nekem is van) hát, ezt pl. nem tudtam :shock:

Berni: az egyik barátnőm 1 éves koráig szoptatta a kislányát bimbóvédővel, engem ez megnyugtatott, mert még én is használom, de pölö reggel, amikor tele a cici, én is próbálgatom nélküle...

BB: együtt érzek veled, javulást a cicinek...

Zsebi, Zöldi: lehet, hogy hülyén hangzik, de én is pont ugyanezt érzem, hogy estére szinte kiürülnek a cicik. Deformcicinél mértem olyat, hogy félóra alatt kb. 5-öt szipákolt belőle (de tutira 10 alatt volt) és kb. még 10-et tudtam lefejni... Nem értem én ezt, hogy hogy működik... :?

Pelus: nálunk a pampers vált be, meg a Tescos newborn, de az a legközelebbi Tescoban soha nincs... Pampersből 1-2x már nálunk is kifolyt a pisi a derekánál, de pölö a Huggies-zal sokkal rosszabb volt, abból a kaka is jött.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Enikő: hát első pár nap mi is Liberot használtunk, aztán elfogyott, felírtam apának hogy Liberot vegyen erre Pamperst hozott. Jó mi?? Még ha nem írtam volna fel papírra?? Ráadásul Jumbo Packot, tehát eltart még egy ideig, de nincs szívem kidobni!!

Zöldi: próbálom én szorosra tépőzárazni, de az Úrfi nem mindig engedi! :cry: Néha nagyon sokáig eltart egy pelusozás mert olyan izgága a drága. Tiszta apja. Ha azonban apa ott van, akkor könnyebben megy!

Volt valakinek gondja a székeléssel gátmetszés után?? Nekem még mindig nagyon nehezen megy!!! Szenvedek rendesen. A kórházban is kaptam hashajtót, na annak meg volt a hatása! :cry: :cry: De most nem tudom mit csináljak???
Vendég
 


[quote="susy75"]
írta:
susy75Aida!
Hogy tudok avatarnak lekicsinyíteni úgy képet, hogy szép éles maradjon,mint a tied???
Próbáltam, de olyan homály lett 10kb alatt... :evil:


Szóval:
Van egy program Infranview, pl. innen letölthető:
http://jocset.com/letoltes/?id=16

Ezzel a programmal kell megnyitni a képet és ebben az Image menüponton belül a Resize funckióval kell méretezgetni.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Rakok néhány képet is, hogy ne mindig csak panaszkodjak :oops: :)

Kép
KépKép
Kép

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk kontroll vérvételen sárgaság ügyben, már megvan az eredmény, de még fel kellene hívnom érte a dokit.... :? :? :?

Domi amúgy nagyon cuki. Nálunk is van, hogy csak 40-et eszik és utána sírdogál, de szerintem az, hogy pl. az öklét szívja, vagy a cumit, nem jelenti hogy éhes.

Tápszer pótlás: Szerintem természetesen vannak olyan esetek, amikor egyszerűen kell, mert 10-20-ból tényleg nem tud jóllakni. Ilyenkor, vagy ha nem gyarapszik megfelelően, egyértelműen adni kell és nem kell belőle lelkiismereti kérdést csinálni!!! Aki ilyenkor az anyát hibáztatja, az egyszerűen hülye!

DE: Szerintem ma rengetegszer tanácsolják az orvosok, védőnők, hogy azonnal nyúljon a kismama tápihoz. Egy biztos, ha 30-40 után lenyom a baba még 70-et tápszerbe (ami ráadásul lasabban is szívódik fel) könnyebben fog elaludni, hiszen minden porcikájával az emésztésre koncentrál, nincs is ereje nyűglődni. Az altatában, nyugtatásban biztos segít. A kérdés, hogy jó-e, hogy a kisbabák hihetetlen iramban gyarapodnak tőle (nyilván ez anyatejre nem igaz, mert abból nem lehet túletetni egy babát, ráadásul sokkal könnyebben és gyorsabban emészti meg), jó-e, hogy hamar elérik a 6-8 kilót, hogy láttam olyan babát, ami mászni is nehezen tud, hogy a gyerek alapvetően tompa, mert rendszeresen hatalmas adagokat eszik. És ne legyenek illúzióink, ha elkezdjük a dolgot, nyilván akkorára tágul a gyomra, hogy nem lesz leállás. Ettől függetlenül, akinek kell, mert nincs teje, az természetesen teljesen rendben van. Csak szerintem ma már "nyugtatásnként" funkcionál.

manna
mannababoca
 
 


Alig másfél héttel a szülés után mennyire kell még szigorúan betartani az otthoni pihenő életmódot? Gondolom simán belefér egy Tescozás, igaz?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Bocika: Nekem a teljes kiőrlésű fitness műzli jött be barna maci ügyben:)

Aida: Ha nem sárga akkor szerintem teljesen okké az alvás, főleg ha 500 körül nyom be naponta. :D De ha sárga, akkor ébreszd fel!!!!!!!!

manna
mannababoca
 
 


[quote="susy75"]
írta:
susy75
Alvás: Vinzent éjjel se alszik 3 óránál többet egyhuzamba,mert éhes, és szopizni akar. Ez ilyenkor még okés, vagy már többet kéne bírnia éjjel szopi nélkül?


Szerintetek????

Aida!
Köszi! :P
susy75
 
 


Aida: én ilyen időben mentem el vásárolgatni! Tök jól esett!

Manna: köszi!!!!

Gabi: tünemény Kristóf!!!
Vendég
 


Bocika! Igazán nincs mit a kommentért! :wink: Úgy jött, automatikusan!

Susy! Szerintem ez sem törvényszerű, hogy a baba éjjel mennyit alszik és mennyi kevés vagy sok... Ahogyan mind különböző életritmust szoktunk meg, úgy a babáknak is teljesen különböző az igényük! Lehet, hogy Vinzentnek kicsit gyorsabb az emésztése, vagy kisebb a gyomra, ezért kevesebbet tud beszopizni egyszerre és ezért ébred háromóránként. Szerintem nincs ezzel semmi gond! Ne izgulj! Én is az a "fajta" baba voltam, aki háromóránként ébresztettem anyumat, bátyám viszont nem... Zöldi például a terhessége alatt éjjeli bagoly volt, más viszont nem tudott éjszaka fentmaradni... sőt nappal sem (lásd én...) Szerintem ne aggódj emiatt! Majd eljön az idő, hogy háromóránként csak Te ébredsz, Vinzent pedig le sem tojja a fejed, csak durmol és közben mosolyog az anyján... :wink: :lol:
sinaszi
 
 


Gabi! Kiskoboldnak micsoda pocakja van!!!! :shock: :lol:
sinaszi
 
 


Aida!
Nem mertem eddig írni, hátha megköveztek, de Zsófi már néha átalussza az éjszakát. :-D Este mondjuk folyamatos kajálás van, eszik fürdés előtt, után... És mondjuk elalszik este 10 körül, akkor legkorábban hajnali 4 körül kel enni. De már többször előfordult az is, hogy elaludt reggel 6 óráig is. Én ugyan fel nem keltem! Persze ilyenkor a melleim keltenek, hogy fejjem már le őket. :-D

Amúgy a védőnő nekem is azt mondta, hogy keltsem éjjel is 3 óránként. Hát én még nappal sem keltem. Eszik amennyit akar, akkor és annyi ideig, ameddig ő akarja. Ha lóg a cicin egy órát, utána nyilván tovább alszik, mintha nyomott volna egy 20 perces gyors szopit.

Boci!
Mi Pamperst használunk, de már többször volt baleset. Combnál, deréknál folyt ki a cucc... :evil: A kedvencem az volt, mikor szopi közben egy irdatlan nagy ROTTTY hagyta el Zsófi fenekét, még vigyorogtam is rajta, hogy mekkorát sz*rt a drága. Aztán egyszercsak kezdett átnedvesedni a ruhám... :evil: A kiccsaj nemhogy saját magát, de engem is elintézett a kakijával. :-D

Én csaszis vagyok, de a kórházi hashajtó hatásának elmúlta óta én is folyamatos barnamaci gonddal küzdök. :evil: Basszus, egész terhességem alatt nem volt vele gondom, most meg tessék... Én betudom a mozgásszegény életnek, meg a tömény karácsonyi kajának. Igyekszem sok rostos gyümit enni.

Gabi!
Én a helyedben sz*rnék le minden jóakarót, aki azt akarja veled elhitetni, hogy csak az a jó anya, aki csak anyatejet ad a gyerekének. Megteszel ezért mindent, de ne görcsölj rá!!! Emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod!!!

Belém a védőnőm próbálta belémdumálni, hogy látja, hogy lelkileg megviselt, hogy császárral szültem és hogy nem tudtam normálisan megszülni Zsófit. Menjen anyjába az ilyen... :evil: A császár "csak" fizikailag viselt meg, de lelkileg egyátalán.

Mush!
Mielőbbi felépülést neked!!! Milyen érzéstelenítővel szültél? Én spinálissal és bár 12 órát nem szabadott mozgatnom a fejem műtét után (ezt meg is tettem), napokkal később nekem is másfél napig iszonyatos migrénem volt és gyógyszer sem segített... A láz lehet a melledtől is, meg szerintem kimerültségtől is. Pihizz, amennyit csak tudsz!!!

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Susy: Marci valamikor 4,5 órát is kibír éjjel, de van hogy 2,5-et! Szerintem ez normális!

Ja és egy mai kép!
Kép beszélgetek az állatkáimmal
Vendég
 


[quote]Z írta:sebi, Zöldi: lehet, hogy hülyén hangzik, de én is pont ugyanezt érzem, hogy estére szinte kiürülnek a cicik. Deformcicinél mértem olyat, hogy félóra alatt kb. 5-öt szipákolt belőle


[quote]a írta:kkor miért ne működhetnének úgy a hormonok, hogy kevés a tej???????
Működhetnek. De akkor mindig kevés a tej, nem pedig estére "fogy el".


Valószínüleg, ha úgy csinálnánk, hogy minden szoptatásnál pótolnánk egy kicsit, akkor nem estére fogyna el, hanem folyamatosan az a kevés mennyiség lenne, viszont a pótlással kibírná akár 3 óráig is. Én viszont inkább azt választottam, hogy szoptatom, ahogy igényli, akár 1,5 óránként, akár két ciciből (és örülök, ha így összejön a 80-90 g alkalmanként), ekkor viszont valóban estére fogy el. Ekkor jön a pótlás, és a 4-5 órai alvás alatt szépen újratermelődik a tejcsi.

[quote]M írta:ági:
Idézet:
mivel annak idején elhitették a "szakirodalmak" és jóakarók, hogy csak akkor lehetek jó Anya, ha kizárólagosan szoptatok, különben is minden nő képes erre.. Elhittem, és sírtam, és stresszeltem, hogy akkor nekem miért nem elég a tejem az LL tanácsok, serkentők, fejések,szoptanít ellenére..


nagyon jól megfogalmaztad, amit érzek...


Az előző hozzászólásommal én is ezt akartam írni, hogy senki ne érezze magát rossz anyának, vagy hibásnak azért, mert nem megy tökéletesen a szoptatás! Én is átéltem az első gyereknél, aztán a másodiknál, amikor egyáltalán nem tudtam szoptatni, akkor hatványozottan, úgyhogy ismerem én is ezeket az érzéseket, de NEM VAGY ROSSZABB ANYA ettől!!!
Ja, és nekem is pajzsmirigy alulműködésem van, és bár szedek rá gyógyszert, mégis, lehet, hogy ez is közrejátszik?
Gaby! Gondolom, te is szedsz gyógyszert rá?

zsebi_baba
 
 


Bernuska: na az nem semmi lehetett. Ja tegnap nálunk is egy kis kaka is kifolyt. Marci hason feküdt a lábait behúzta maga alá, és mikor felkelt és megfordítottam akkor láttam egy foltot a hasánál. Először azt hittem pisi, aztán jobban megvizsgáltam és hát kaka volt. Még jó hogy a lepedője nem lett olyan, bár ma azt is le kellett cserélnem!!! :twisted: :twisted:
Gyümölcs: nekem a védőnő azt mondta hogy óvatosan ezekkel a déliekkel, mert ki tudja mivel kezelték. Bár ennyi erővel semmit sem szabadna enni! Próbálok én is gyümizni de nem segít. Az előbb egy kevés jött, de olyan kínlódásokkal, hogy felért egy szüléssel! :cry: :oops:

Marci még mindig alszik!!!!
Vendég
 


[quote="mannababoca"]
írta:
mannababocaAida: Ha nem sárga akkor szerintem teljesen okké az alvás, főleg ha 500 körül nyom be naponta. :D De ha sárga, akkor ébreszd fel!!!!!!!!


Picit még sárga, de már csak ha nagyon nagyon nézem a szemét akkor tűnik fel vmi, bár ma délután amikor néztem már nem láttam. Orvos azt mondta, hogy semmi. Most magától egész hamar evett 1 óra után és még vissza sem bukta. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


[quote]D írta:E: Szerintem ma rengetegszer tanácsolják az orvosok, védőnők, hogy azonnal nyúljon a kismama tápihoz


Nekem pont ellenkező a tapasztalatom. Vagy csak jó helyen szültem, illetve a gyerekorvosunk is elég jó szerintem (néha elszörnyülködök, amiket írtok, hogy orvos mondta). Én mindenhol azt hallottam, hogy mindent megtenni a szoptatásért, és csak akkor tápszer, ha muszáj. Dokinénink is úgy írta föl nekünk a tápszert, hogy "de mindenképpen előbb szoptatni, és csak utána a tápszer!" És ezt így is csinálom, szoptatást soha nem hagyok ki, még ha már tudom is, hogy akkor csak nagyon keveset fog tudni szopizni, nem baj, szopizza ki azt a keveset, és csak utána a tápszer.

zsebi_baba
 
 


Enikő! A versikét egy ismerősömtől "loptam".... Sajna nem vagyok ilyen tehetség... :cry: :lol:
sinaszi
 
 


[quote]B írta:elém a védőnőm próbálta belémdumálni, hogy látja, hogy lelkileg megviselt, hogy császárral szültem és hogy nem tudtam normálisan megszülni Zsófit. Menjen anyjába az ilyen...


Na ez meg a másik..... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Mintha kényelemből választottad volna, hogy hogyan szüljél.

zsebi_baba
 
 


Boci!
Az ilyen kaja kérdéseken én is paráztam, hogy ezt ezért ne egyek, azt azért ne... :evil: Akkor már tényleg ne egyen semmit az ember! Én almát eszek, anyuék kertjéből származik, de naponta lecsúszik néhány mandarin is.

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Zsebi!
Na az is nagy hülye szerintem, aki "kényelemből" választja a császárt! :-D Már pedig vannak ilyenek...

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Babaerszény ügyben senki?

zsebi_baba
 
 


Bernuska: amúgy én is eszek mindent, dehogy hallgatom a védőnő hülyeségeit. Ha rá hallgatnék akkor már éhen haltam volna. :lol: :lol: :lol: Csak furcsáltam, hogy a déligyümiket is kiemelte!
Vendég
 


Zsebi: passzolok, én ehhez nem értek!
Vendég
 


Mushi! Nekünk is ilyen volt, aztán mára minden szépen kialakult. Amikor első napokban nem volt rendesen tejcsim és éjjel csak tápszert tudtam Mesinek adni, akkor pihent a cicim egy éjszakát és a Garmastan helyrehozta... Egy éjjel alatt leestek a sebek... Nagyon jó ez a krém! Te nem tudsz kint olyat venni??? Utána már bimbóvédőt sem kellett használnom és nem akarta elfogadni Mesi a csupasz cicimet! :lol: De sikerült végül! Kitartás! Remélem, hogy hamar egyenesbe jöttök!
sinaszi
 
 


[quote]N írta:a az is nagy hülye szerintem, aki "kényelemből" választja a császárt! Very Happy Már pedig vannak ilyenek..


Valószínűleg nem tudja, mivel jár.. És az az orvos is hülye, aki belemegy ilyesmibe! Most nem tapasztalatból beszélek, hiszen mindhárom gyerekemet spontán szültem, de eszembe sem jutott volna a császárt választani. Persze, ha kell, akkor kell. De csak egy műtét! Kényelemből választani..... :?

zsebi_baba
 
 


[quote]a írta:múgy én is eszek mindent, dehogy hallgatom a védőnő hülyeségeit


Én karácsonykor még töltött káposztát is ettem. Kicsit félve, de szerencsére nem okozott gondot Manócskának. (kopp-kopp-kopp) :)

zsebi_baba
 
 


Zsebi! Nálunk minden erszény üres! :lol: Tapasztalatlan vagyok a témában, viszont Csaki nagyon dicsérte a rugalmas kendőt - ő otthon egész nap ebben hordozza Lucát!

Boci! Nálunk Libero van - bejött... Ha ruhát kell cserélni az nem a pelus miatt van, hanem anya balféksége miatt.... :oops: :roll: :lol:
sinaszi
 
 


Sina: köszi. Bár lehet én is balfék vagyok!!!!! :oops: :roll: :lol:
Vendég
 


Zsebi: én is ettem töltött káposztát!!!!! :lol: :lol:
Vendég
 


Boci! Ezt arra értettem, hogy már kicsomagoltam Mesit, amikor sikerül úgy pisilnie, kakilnia, hogy a ruhát le kell cserélni...
sinaszi
 
 


Sina: hát ilyen Marci is csinált! Ő még ráadásul messzebbre is tud! :lol: :lol: A kanapénkon már van egypár folt!!!
Vendég
 


Boci! Ilyen szempontból a kislányok "praktikusabban" pisilnek: ő ha ilyenkor pislant, akkor kimossa a kakit a popsiból! :lol: (Bocsánat mindenkitől!!! :oops: :lol: )
sinaszi
 
 


Sina: hát igen! Nálunk meg olyan mint egy szökőkút. Tegnapelőtt belepisilt a fürdővízbe, tegnap meg belekakilt!!! :lol: :lol: Így fejezi ki hogy nem szeret fürödni!!! :P
Vendég
 


Sziasztok!!!

Ébresztés:nekem azt mondta a védőnő h nem szabad felketeni a babát,hadd aludjon amennyit akar,ha éhes lesz úgyis jelez.Olivér du 1-kor evett utoljára,és még mindig alszik :roll:

Pelenka:mi is kipróbáltuk a Pampers-t,de nagyon nem jött be,mi most dm-es márkát használunk(baby love),de én a Huggies-szal is meg voltam elégedve Rékánál

Bocika:székelés,nálam detto....talán két naponta sikerül,de kínszenvedés..és már előre félek wc-re menni,remélem hamarosan megoldódik :roll: :?

solya051020
Káld
 
 
 


Sina!
Köszi! :P Arra gondoltam én is, hogy a gyomra még kicsi, kevesebb fér bele... :lol: Biztos csak 3 órára elegendö tejcsit tud magához venni! :wink:

Boci!
Neked is köszi! :P Nálunk is kb 2,5-3 óra az átlag, nagy ritkán volt már 4 is. :lol:

Zsebi!
Sajna ehhez én se tudok hozzászólni!! :oops: :oops:
susy75
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?