Sziasztok!
Tegnap óta beteg vagyok nagyon fáj a torkom a legjobb az benne hogy tutira Napocska is elkapja ha mástól nem majd tőlem, és hát ő meg a gyógyszer....
Én alig aludtam tegnap éjjel most már jobban valamivel, leírtam tegnap is hát nem eltünt?????
kakaó
Mi szeretjük mint már sokszor írtam tisztára " elvonási tüneteim " vannak ha nem egy nagy pohár meleg kakóval indul a nap, és persze lefekvéskor is pompás. A gyerekeim ugyan így vannak vele ők szerncsére a tejet is megisszák magába.
Génmanipulált tehenek és társaik, na igen azok vannak meg a búza is mégis eszünk kenyeret és még sorolhatnám, tényleg mindenről tudni akarjuk mi van benne?? Nekem jó ahogyan van változtatni nem tudok rajta így marad a jó öreg pasztőrözött vizezett stb. tejcsi, de legalább még mindíg van benne bőven olyan tápanyag amit kiválóan tudunk hasznosítani.
Én már ittam egyébként frissen fejt langyos boci tejet, nekem nem izlett biztossan már nagyon hozzászoktam a vizezethez stb. de nekem nagyon zsíros és......volt.
Napocs mostanában kezdett el TV-t nézni a Minimaxot szereti az egyszerű meséket érthető az való neki! Ez engem egyébként nem zavar tapasztalatom szerint csak az a gyerek lesz függő akinek semmi kreatív ötlete nincs játszani /akkor lehet segíteni neki, ez már persze nagyokra vonatkozik nem a pindur két évesekre/ sokat van egyedül, mert a szülei minig mással foglalkoznak stb.
Az enyémek nézhették ha akarták de szeretnek rajzolni, játszani, legózni, számítógépezni és még sorolhatnám, szerintem hétköznap keveset nézik.
Napsugaram is akkor nézi ha anya leül ez elé a vacak elé és nektek ír mert akkor nem vele foglalkozik, de hát ennyi azért kell.
bogancsi, Andysj
Esténként egy nagy bunkóbal lecsapom az tutita hatásos.
Neki ennyi az alvás igénye van amelyiknek kevesebb van akinek több. Nekem ideális esetben 10 óra ez egy felnőttnél ált. 6-8 óra. Ciki nekem.
Napsugárnak még több legalább 10-12 órát alszik.
Azért én is ismerek olyan gyereket pl. nagy fiam akinek jóval kevesebb ami napig, kicsinek alig aludt valamit, éjjel is sokszor kelt, későn feküdt korán kelt, tehát sajna nincs receptem hogyan kell "jól csinálni" szerncsém van most a lányommal!
Betegeknek
Jobbulást!!
O
Zsuzsi
Örülök hogy jól vagytok és minden rendben, gratula a kicsi lányhoz! Biztossan hamar össze nőnek Dórival még jól meg is értik egymást majd a csajok!
De jó hogy feltetted a fotóit!
Az előző szülőszoba a Sst. Imréből volt én nem láttam te igen?? A Neten meg olyan vacakul tudom csak nézni hogy nem érdemes....Nem tudod ki volt a doki meg a szülésznő niztosan nem a mi dokink az tudom a hangjábol meg a vonlaiból rájöttem.
Lesz választott szülésznőd végül is???
Dórinak is gyógyik a náthájára!
BSzilvi
Szia! Hogy érzed magad? Jó hír hogy Peti egészséges, írjál kicsit bővebben most már magatokról!
Zafi
Na kezdesz belerázódni a két gyermekes anyaságba?
Milyen a pindur, aluszkázik néha? Réka mit szólt hozzá? És a büszke apa a fiához?
Miért tolódott el olyan sokáig a kitolási szakasz, ha már eltünt a méhszáj?
Tudom hogy az mennyire fáj nekem is így volt csak nálam a méhszájsebem miatt egy peremen nem tudott tovább vékonyodni így a baba feje minden tolófájásnál neki nyomódott ami nagyon kegyetlen volt.
A lényeg hogy jól vagytok, otthon vagytok!!!
Cory
Nektek is extra gyógyik!
Szülőszobát most láttam és ugyan az volt az érzésem mint neked?
Már megint nincs közép út?
Egyébként a pasi dúla nem tetszett nem csak azért mert csak kamerázott, engem nem győzött meg hogy miért alar dúla lenni, de ez szuverén dolog azt hiszem.
Szerintem a kórházi körülmények között lévő nyugalom lenne a legjobb, otthonosabb légkör és más hozzá állás az orvosoktól és talán szülésznőktől egyaránt. Nálunk a kórházban senki nem szülhet másfél napig csak mert mondjuk már két ujjnyira ki van nyílva /akkor már megindult szülés/ de lassan tágul kevés fájással viszont lényegessen kevesebb fájdolommal akkor oxitocint kap had vakarja a falat és gyorsítunk a dolgokon, pedig van annak egy természetes menete. Csak hát mindenki siet menne haza nem fog egy ember mellett napokat ülni, mikor naponta több szülés is van ugyebár. Emiatt még csak el sem ítélhetem őket hiszen ők is emberek családjuk van programjaik stb.
Otthon szülni meg?
Hát igen, ahhoz háttér kell, az én férjemnek olyan kellemetlen ilyet látni, még Tv-n sem hajlandó nem hogy velem ott lenni..Meg azt sem tudom ki takarítana utánna, illetve tudom én...
Nekem azért jó volt néhány nap lábadozni házi meló nélkül, én az első napjaimat otthon mosogatással és egyebekkel kezdtem, úgy hogy...
Ami viszont tényleg aggaszt hogy mi van ha baj történik azért nem mindegy hogy áttolják a mamát eg másik szobába hogy cselekedjenek vagy hogy mentővel, vagy autóval zötyögetetik és szállítják. Nem?
Sőt hallottámár olyat is amikor a szülő ágyon végeztek hirtelen beavatkozást hogy megmentsék a gyermek és az édesanyja életét az orvosok, szóval szerintem a kényelmet meghitt hangulatott /ami fontos tegyem hozzá a szülés alatti ellazuláshoz!!!/ fell kell adnunk a biztonságért, ami még így sem 100%.
Lagalább is én így látom.
Az anyakönyvezésről
meg azért eszembe jutott hogy ha nem vizsgálja meg orvos /nem gyerek orvos???/ az anyát hogy megállapítsa hogy valóban szült akkor ez hogyan bizonyítható. Együttérzek azokkal akik otthon szülnek, nem véletlenül és így nem akrnak bemenni egy rndelőbe akár egy cetliért átélve a sok rosszalló megjegyzést és hát fizikai procedúrát, de...
Mi van ha én lopok egy újszülöttet bemegyek a hivatalba és anyakönyveztetem a nevemre.
Ki tud utánna nézni? Onnantól az enyém?
A kórházban nem egy orvos igazol hiszen ott van minimum egy orvos meg egy szülésznő aki tanusítja hogy ezt a gyermeket ez az anya szülte, ráadásul még legalább egy orvosnak a fődokinak is alá kell írnia a papírokat nem?
Ha otthon szülök ki bizonyítja ezt? A saját férjem????
Egyébként szerintem nagyfokú butaság hogy ha vannak olyan szülésznők és orvosok /már pedig vannak/ akik vállalnák hogy leveztik otthon a szülést, többlet rizikó nekik és a szülőknek is de ezzel tisztában vannak miért kell ezt megtiltani, miért nem lehet engedélyezni?
Mindjárt tiszta lenne ki kinek a gyermeke van igazolás nincs papírozási gond,és ami alényeg mégis csak ott van egy orvos aki szakember, megfelelő felszereléssel, szigorúan arra az esetre ha be kellene avatkozni. Nem?
Szerintem a hálapénzeket tekintve ugyan ott lennének a családok!
Azért ha panelban laknák nem annyira szeretném ha valaki a mellettem lévő lakásban vajúdna egész éjszaka, még ha meg is köveztek érte, mert joga van hozzá stb.
Születésház?????
Nekem ez a legszimpatikusabb mert lehet otthoni környezet teremteni,apuka is ott maradhat ott is aludhat, ugyan akkor akár egy kis műtöt mellette, orvosi,szülésznői háttérrel, vagy bábákkal és dúlákkal attól fügyően hogy kinek mik az igényei és hogyan alakul a szülése.
És még valami nekem nem tetszik ha a tesókat is be engedik/beküldik mert az olyan családias és természetes stb. Egy gyermeknek? Hogy az anyukája magából ki kelve kiabál, vagy csak csendben szenved mert világra hozza a testvérét hogyan éli meg ő? Hogyan szeretgeti amikor anyának fájdalmat okozott? Mi nem így gondoljuk persze de ők a maguk kis értelmével mit tudnak felfogni?????
Sajnos én az elsőt és a harmadikat nem tudtam volna orvosi segítség nélkül megszülni, különböző egyéni sajátosságok, és problémák miatt ezért propagálom hogy azért legyen biztos ami biztos orvos is a környéken!
Ez csak vélemény , nem kritika!
Puszi: Dzsili