Új privát üzeneted érkezett!

Kép anyával

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


nekünk se esett le még a köldökcsonk, amúgy mikor kell annak leesnie?

solya: nekünk is szokott néha vérezgetni, de sztem ez nem baj, mindig alvadt vér, sosem friss piros. szépen kitörölgetem és nem látok rajta, alatta semmi különöset.

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Orsimorsi: nagyon szépek vagytok, Rékabéka tündéri, főleg az utolsó képen :)
Köszi a linket, ezek szerint nekem nem gáz, ha szedem...

Enikő: akkor szorítok nektek ma éjjel. Amúgy neked is nagyon köszönöm a szopival kapcsolatos hozzászólásaidat, apa is mindig ezt mondja, hogy nincs semmi baj, el kell fogadnom, hogy ez van, Kiskobold szépen gyarapszik és egészséges és ez számít... Szerinte az a "bajom" (és tök igaza van), hogy maximalista vagyok, és mindent 100%-ig jól akarok csinálni, és stresszel, hogy manapság a legtöbb esetben (beleértve a védőnőmet és a gyerekdokinkat is) tűzzel-vassal irtják a tápszernek még a gondolatát is :(

Kép

Kép
gabilany79
 
 

 
 

Sziasztok!

Orsimorsi! Nagyon aranyosak vagytok!

Gabi! Urtica: most olvastam, hogy hosszútávon tényleg nem jó szedni! Szünetet kell tartani... Én most szedem egy hete, de abba is hagyom. Közben iszom a laktoherbet is.

Solya! Mi manóink egy napon születtek és ha vigasztal, akkor mi máig nem értük el a születési súlyunkat! Igaz, mi 4060 gr-mal születtünk és fél kilót fogytunk a kórházban... Mi most még méregetjük és örülünk neki, ha ruhában megközelíti a születési súlyát... Igyekszünk pozitívan gondolkodni. Lehet, hogy rosszul csináljuk, de mi éjjel nem ébresztgetjük. Nappal 2-3 óránként eszünk, akkor általában fel szoktam ébreszteni, ha nagyon bealszik. És azt hiszem, hogy Boci, Te írtad, hogy Marci bealszik cicin és mikor le akarod tenni, akkor meg követelőzik... Ez nálunk is szinte folyamatos jelenség... Már megszoktam. Hiába ébresztgetem, mintha erős altató lenne a tejcsiben! Igyekszem türelmes lenni és ennyi.... Reggel pedig 10 órakor alig bírom felrázni álmából... Várom, hogy összecsiszolódjunk...
sinaszi
 
 


solya: üdv a klubban... én is halálomon vagyok... Ilyenkor a legjobb szoptatni, mert a tejjel együtt a baba már az ellenanyagokat is megkapja tőled pont az ellen a baci/vírus ellen ami ellen a szervezeted épp küzd így még ha el is kapja, akkor is hamar túl lesz rajta... lázasan is szoptass!
Vendég
 


Orsi, nagyon szép a kicsi! :)

Mi ma 3220 grammok voltunk, tegnap előtt 3200 gramm. Ugyanabban az időben fürcsi előtt. Ez nem valami nagy gyarapodás és akár tejcsi is lehet ha picit is másképp sikerült az etetés előtte 1 órával. Vélemények?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Orsimorsi: nagyon tündéri Rékababa!

Sina: igen, Marci ilyen bealvós baba!! Lassan kezdem megszokni. Leginkább akkor gáz, mikor cicizés előtt nem alszik és addigra meg elfárad!! És akkor jön, hogy leteszem és 10 perc múlva kipattannak a szemei és eszik is rendesen. Én is a talpát maszírozom, a pofiját piszkálom, meg hátul a tarkójánál a kis gödröcskét macerálom (ezt a csecsemősök mutatták a kórházban) :lol: Persze ezek sem mindig hatásosak. Néha-néha énekelek is a gyereknek! :lol: :lol: Igaz ez felér egy kínzással, de erre sem ébred fel!!!! :P Amúgy azt olvastam hogy az előtejcsiben van oxitocin ami álmosít!

Papírügyek: na úgy látszik itt vidéken gyorsabbak. Marci péntek délután született, persze akkor nem volt ügyintéző a kórházban. Hétfőn délelőtt vették fel az adatokat, keddre készen volt az anyakönyvi (odahozták a kórházba) és a lakcím kártya. Azon a héten szombaton meg megjött a TAJ kártya. Én itthon kitöltöttem az anyaságihoz és a családi pótlékhoz a lapot és apa bevitte a helyi MÁK-hoz. Adószámot majd januárban intézzük. Amúgy az APEH honlapján fent van, hogy milyen nyomtatványt kell kitölteni csak a nyomtatványt nem találtam! :lol:
Vendég
 


Aida: egy héten csak egyszer mérj tiszta súlyt az sokkal jobban mutatja a növekedést!!!

A betegeskedőknek meg jobbulást!!!!

Enikő, Mági: lehet hülyeség, de nekem a tonik bevált. Csütörtökön fektettek be a kórházba és előtte nap bevágtam egy nagy üveggel (mondjuk gin-el jobban csípem) és hát pénteken meg lett Marci!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Orsi:akkor nem aggódok miatta...igen nálunk is alvadt vér van a csonk körül,de ahogy az előbb néztem a fürcsinél,talán hamarosan le is esik,olyan furán állt. :)

Sina:igen nagyon is vigasztal,nem is tudod h mennyire megkönnyebültem most.tudom nem kellene két babát összehasonlítani,pláne nem ha még más a súlyuk is,de így egy kicsit megnyugodtam...

Csaki:akkor jobbulást neked is,és köszi és megfogadom a tanácsod

solya051020
Káld
 
 
 


És akkor képek Kép Kép Kép

solya051020
Káld
 
 
 


Bb,mi is a Ceclorettát kaptuk.Nem akartam antibigyót adni,de nagyon félek,hogy ha nem gyógyul meg gyorsan,valami szövődmény marad,olyan pici még.A bélflóráját meg majd helyreteszi az anyatej.

Olyan nincs hogy a mell kiürül!!!Pláne ha folyamatos ingert kap.A tej folyamatosan termelődik,minnél alaposabban ki van üritve annál több termelődik.Ha óránként kell mellre tenni én inkább óránként tenném,hátha mégis csak beindul és mindig több és több lesz.
Szerencsére nekem van bőven,pedig most alig eszi nappal a kicsillag,de éjjel bepótolja,egyfolytában a cicin lóg.Reggel úgy bedurran tőle a mellem kökemény mig le nem szivja.

Jó hát sajna akkor látom nem csak mi küzdünk egy hónaposan már a takonnyal... :cry:

Minden pici babácskának jobbulást!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Kép Írisz kari ajándéka a forgó
Kép ilyen szép mikor alszik
Kép ilyenek vagyunk mi
Kép apa jelenlegi munkája régi vizcsap megszüntetése
Kép ilyen lett az előszoba
Kép itt lesz a mosogató
Kép Jázi megfogta a forró csillagszórót
Kép Ajándékbontás
Kép ilyen lett a konyhai taposó
Kép Mózes kari ajándéka

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Gabi! Tényleg az a fontos, hogy megnyugodjál és elfogadd azt is , ha nem elég a tej. Hidd el az is sokat számít, hogy ennyi anyatejet kap, mert ebben megkapja azt az immunvédelmet,amire szüksége van. És ha nem idegeskedsz emiatt, lehet hogy még több lesz a tej! Én szorítok nektek!

Orsimorsi, Solya! Annyira édesek a gyerekek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Aida
a mohóság meg az hogy nagyon jön ez az oka a bukásnak. nekem ezt ma mondták.

gabilány
5 centi egy hó alatt!!!! ez komoly?? nekem vissza azaz összement egy hó alatt nemhogy nőt volna centibe Iza. Hiszen születésekor 52 centi volt egy hete meg 49 centit mért a védőnő :lol: :lol: :lol: de súlyra 4 hét alatt 800g-ot hízott.

szilveszter az egyik legutálatosabb napom az évben

gabilány
igen nekem is mondta a patikus hogy mértékkel. így csak néha veszek be belőle

aida mért nem mentek be a teve utcába vagy a párod a taj kártyáért??

nah és velünk.
Ma bent voltam a bókayba és szó szerint kirúgtak minket onnan. Adtak egy ambuláns lapot azon rajta van minden ami az előzőn csak hozzátoldották a mostani esetet és utána biggyesztették hogy ha megint rohama van akkor az illetékes gyerek khba vigyem. Na most egyéb okok miatt ami nagyon nyomós iszonyat rossz tapasztalat miatt a Heim Pálba nem viszem. Vihetném a madarászba de ott csak szakrendelés van neurologiából. Kaptam egy telószámot egy állítólag jó dokiról de ő meg budán van a gyerek rehabon. Igen messze csepeltől báár ez egy kicsit sem érdekel a távolság. Csak jó legyen. Most holnap megyek tanácsadásra a körzetimhez és kikérem a tanácsát hogy mit csináljak. Lépni úgy is csak 5-én tudok hiszen 31-től dokik nem lesznek elérhetőek. Szóval falba ütköztem de nagyon. Sztetek ezzel hova mehetnék?? Ezekkel a rohamokkal?

de
Nahh mivel kaptam egy dokinő elérhetőségét felhívtam. Ez a budai gyerek kh neurológiai osztályon levő főorvosnő. Iszonyat rendes normális. Nagyon szépen elmondta mi a baja Izának. A jó hír hogy nem epilepszia.[orulnek][orulnek]
dea rossz hír hogy ezek a görcsök biza előjöhetnek mert neki a refluxa miatt jönnek. Diagnózis valami olyasmi hogy reflux apnoe. Szóval most még inkább kell a légzésfigyelő alá mert ha éjjel jön elő akkor ugye nem tudom felcsipkedi. Mert azt kel csináljam ha jön egy ilyen. Így valahonnan szereznem kell egy baby sense-t vagy egy angel care légzésfigyelőt mert amit kaptam kölibe baby controlt az sajnos nem jó. Ha a matrac alá rakom totál nem jelez így közvetlen alatta van de ez meg nem jó ha már forgolódik. Venni nem tudok most így valahonnan kölibe kérnem kell. Sanos nem emlékszem arra az alapítványra ahonnét a csabimnak tudtam volna szerezni. de holnap megyek a körzetihez tőle még megpróbálom hátha...
na szóval ha ne adj isten előjönne neki megint akkor január első hetében re vissza oda és csinálnak egy nappali alvásvizsgálatot meg vért is venni kel tőle majd egy két hét múlva mert nem tiszta mint ahogy a Bókayba mondták. Az egyik vesefunkciós alacsony és ezt utána kell kontrolálni. No meg beszélni fogok ott egy grasztosal is. De már sínen vagyunk.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Gabi! Úgy csináld, hogy egyszer a ballal kezd, utána a jobbal. Ne össze-vissza. Nekem van még egy összeállított teakeverékem, ha gondolod, azzal is próbálkozhatsz.

[quote]m írta:a meg az egész de végig nyüglödte, mire rájöttem, hogy nem elég neki a szopi, kapott most először a kórhát óta tápot, azóta beájult és alszik.
amúgy 3610 jöttünk haza egy hét múlva már 3890 lett tegnap mértük.

Orsi! Ha 280-at hízott egy hét alatt, akkor TUTI, hogy elég neki a tejed! Ne add fel ilyen könnyen. Minek az a fránya tápszer?!

[quote]I írta:dézet:
... homeos bogyót is vmi urtica urens. azt tudom, hogy nem lehet rendszeresen, folyamatosan, mert elapasztja.


Egy pillanat... ez most komoly?????? Mármint hogy elapasztja a folyamatos szedés...


Áááááá! Ez marhaság! Napi 2*5 golyót kell szedni.

[quote]G írta:abi, Zöldi! Sajnos tényleg nem mindenkinek lesz elég a teje, ha mindent megtesz érte!

Enikő! Ez így van! Én csak az ellen hadakozom, ha pl. "nem eszik eleget" a bébi, mégis gyarapodik, akkor csak azért mert nyűgös, betömjük a száját tápszerrel. Elég akkor hozzátáplálni, ha megáll a gyarapodás.

Kép
zölddisznó
 
 


Sarmi: na látom alakultok! Neked is nagyon ügyi a férjed. Ja és nem csak a kandallónk egyforma, hanem a konyhában a falicsempe is! :lol: :lol: Gyerkőceid meg tünemények!

Solya: neked is szépek a gyerkőceid!

Vera: remélem kapsz segítséget. Hát nem tudom próbáltad e a kölcsönzést, de itt láttam http://www.minimano.hu/kolcsonzes/9/ Jobbulást Izának!!!
Vendég
 


[quote]3 írta:490g születési súly
3347g hazahozási súly
3500g tegnap esti súly

Solya! Mivel nem tudjuk, hogy hazahozás után nem csökkent-e tovább a súly - Hannának pl. 300 g-t is csökkent utána - ezért nem tudhatjuk a heti gyarapodást. Ha nem bömböl, hogy kevés a koszt, akkor szerintem nincs nagy gáz...de egy hét múlva mérjetek megint, akkor kiderül.

[quote]. írta:..ha esteleg lázas is lennék,akkor is kell szoptatni ugye?(ez lehet hülye kérdés volt)Nem lesz a babának semmi baja?
Nem. Sőt! Kész ellenanyagokat kap tőled, így méginkább védett lesz a te kórságod ellen.

Réka kiköpött Te! :)

[quote]n írta:ekünk se esett le még a köldökcsonk, amúgy mikor kell annak leesnie?

Ennél sincs olyan, hogy kell. Pár naptól a pár hétig minden lehetséges. 2 hét körül van az átlag.

Sina! Ne aggódj, majd csak akkor, ha egy hónaposan nem éri el a születési súlyt. Addig minden oké!

Aida! Hetente mérj! Naponta nem érdemes, mert nagyon befolyásolja, hogy előtte kakált/pisilt/bukott-e.

Kép
zölddisznó
 
 


Sarmon! Nagyon édesek a gyerekek. Irisz nagyon hasonlít rád!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Vera! Az tök jó, hogy nem epilepszia! Reméljük, hamar kinövi majd.

Kép
zölddisznó
 
 


Gabi, mintha csak magamat olvasnám.. én még nem borultam ki, csak attol félek azért fáj a hasa mert tápis... igy most váltottunk Humanarol Bebara...meglátjuk... :oops:

Ma voltam a MÁK-ban várakozok száma 115...aztán kiderült, csak 2oan vann előttem, de fél ora alatt 2 embert intéztek, igy otthagytam.. :evil:

Sarmi, nagyon édesek a gyerekeid :D

Növekedés:283o-al jöttünk haza, most 357o...

Orsimorsi, ugyanilyen IKEAs gardrobunk van :D

Musi, Trombi, mi ujs veletek?

Manna, bocsi, lemaradtam... a Motherlove-al kapcsiban...szoval milyen termék ez?Nem babyove?


Mi a véleményetek a szülői ágyban alvásról? Laja 4 napja itt alszik mellettem, igy csak 1x kell kelni hozzá, és igy én is pihenek... Egy szupi párnén fexik, igy nem tudok ráfeküdni.. A gerincének ettől nem lehet baja a fejlődés során? Hogy nem e kemény kokuszon fexik? Láttam többetek képein, hogy nem a saját kiságyában alszik...
Persze dokinéni tiltja vadul... :?

Kép
Kép
zsiraf8
 
 


Sziasztok!

Ritkán jelentkezem de most már eljutottam adig hogy olvaslak titeket!

Nem nagyon van nálunk esemény. Kopp-kopp-kopp (lekopogjam)
Eszünk- alszunk, kezdünk beállni a 3 órás ciklusokra.
És kezd kialakulni a napirendünk.

A köldökcsonk még megvan. Szerintem még kell pár nap amíg leesik.

Nagyon szépek a gyerköc fotók !

Sarmi! tök jól alakultok és nagyon édik a "nagyok" az ajándékbontásnál! :D

Kép
Kép A kedvenc képem :D
Vendég
 


Zöldi: teljesen egyetértek. Nekem is van egy rokon a családban, ahol tápszeres utánpótlást kap a gyerek, mert nem elég a tej, most 7 hónaposan 11 kiló??????????????? MI hetente 10-15 dekát gyarapszunk és még mindig nem értük el a születési súlyunkat, néha sírdogál is, de eszembe sincs tápihoz nyúlni. Pedig van, hogy 130-at eszik és van, hogy csak 40-et. Szerintem amíg gyarapszik és nem fogy, addig biztos, hogy elég a tejci.

manna
mannababoca
 
 


Zöldi: a teakeveréket megköszönöm, és ki is próbálom :) Szóval úgy gondolod, hogy 1. szopi: bal cici-jobb cici, 2. szopi jobb cici-bal cici és így tovább? És ilyenkor ne is fejjek, vagy az elsőnek adott cicit lehet?

Amúgy ma pölö 2 óránként ettünk és mindig 2 ciciből, és csak most kellett neki 40-et pótolni :) Ehhez mérten mondjuk keveset is aludt...
Egyébként egy kis nyüszi miatt én sem dugom a szájába a tápit, csak nálunk van olyan, hogy egy evésre a két ciciből kb. 20-30-at tudott enni (múlt héten mértem) majd' egy óra alatt, és már a cicin is sírdogál és feszít az erőlködéstől, utána meg szabályosan üvölt. Fejéssel meg összvissz 10 jött még hozzá...
A gyarapodásról meg annyit, hogy barátnőm babáján csodálkozik mindenki, mert 3 hónaposan több, mint 7 kiló (3 kiló körüli súllyal született), és csak anyatejes. Mondjuk az is igaz, hogy anyatejes lévén kisebb az esélye, hogy ilyen duci is maradjon...

Vera: jó hír, hogy nem nem epilepszia :D Hát igen, az 5 centin én is meglepődtem, mert a védőnő még az elején mondta, hogy ált. rövidebbnek szokták mérni, mint születéskor. Már el kellett pakolnom néhány rugit, meg bodyt, mert vagy nem tudom összepatentolni alul vagy 3/4-es lett az ujja :P

Zsiráf:
[quote]c írta:sak attól félek azért fáj a hasa mert tápis...
emiatt én is aggódom kicsit

Kép

Kép
gabilany79
 
 


jo reggelt..

papirok:nekem tegnap nagy mázlim volt.fejtem le tejcit és elugrottam az oep-hez..Vivinek 5 perc alatt megcsinálták a tajkártyát...magamnak is feltuningoltattam mert csövi volt a régi :D
aztán átmentem a MÁK-hoz és durva 15 perc alatt ott is végeztem.. :D Azt mondták az anyasági január közepe,vége fele jön ki..a családi meg február elején...
aztán visszamentem az oep-hez leadni a megmaradt táppénzes papirom és a tgyás igényt.ott is végeztem 20 perc alatt...állitolag a tgyás-t jan 29-én utalják...(a decemberit)aztán február 10-ig meg a januárit.ugyhogy szerencsém volt és egyszerre letudtam mindent.

zöldi:nekem is fura ez a számolás,sőt nekem sem e szerint eszik Vivi...de a dokik ezt nézik.

ésssss tegnap kilőtték a fülcsinket....

láttátok a 6.5 kg-os oriás babát a tv-ben?teljesen ledöbbentem.

Most eszembe jutott hogy amikor megszültem ment a körtelefon a családban,barátoknál és párom egyik okos uncsi tesoja ugy adta tovább hogy 6,5 kg-os a babánk-.-- :shock: mindenki csak lesett hogy mi van???

Orsi:nagyon szépek vagytok.mondta barinőm amikor a korházban voltam hogy lehet bejössz felém,vártalak....de aztán te is babáztál :) Kép

Kép

Kép
nikianya21
 
 


[quote]N írta:övekedés:283o-al jöttünk haza, most 357o...

Zsiráf! Az 3 hét alatt 740 g! Minek nektek tápszer? Az majdnem 250/hét. Rengeteg!!!

Melletedalvás. Én is szeretem, és ha betartod a szabályait, szerintem nyugodtan. Milyen párnán alszik?

Kép
zölddisznó
 
 


[quote]S írta:zóval úgy gondolod, hogy 1. szopi: bal cici-jobb cici, 2. szopi jobb cici-bal cici és így tovább? És ilyenkor ne is fejjek, vagy az elsőnek adott cicit lehet?

Bingó! Fejni mindig mindkettőt kéne, 10-10 percig. Akár jön, akár nem. (Max akkor hagyd el a fejést, ha nem kb. 3 óra múlva kopogtatott be a tejcsárdába, hanem hamarabb)

Tea (közkincs):
Kerti kakukkfű, ánizy, édeskömény, kecskerutafű, csalánlevél 4-4 dkg, majoranna, izlandi zúzmó 2-2 dkg. 1 l-hez 4 tk. Napi 2 l csusszanjon le!
Herbáriák, bioboltok támadandók meg, de apa szerint izlandi zúzmót kizárólag izlandon lehet szerezni :) Mivel jóhiszemű vagyok, bekajáltam, hogy nem a szeretőjénél töltött két délutánt, hanem zózmóbeszerző úton volt.

Kép
zölddisznó
 
 


Sziasztok!
Megvagyunk mi is, most kezdünk kicsit helyre rázódni, eddig úgy összefolytak a napok.
Íme Gergő:
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
erika26
 
 


[quote]A írta:múgy ma pölö 2 óránként ettünk és mindig 2 ciciből
Hanna dettó! ... de már megbocsátottam neki :)

Kép
zölddisznó
 
 


Erika! Nadddon szépséges Gergőtök!

Niki! Hol lövettetek? Mennyiért? Milyen fülbevalót lőttek (anyaga érdekel)? Hogyan néz ki hátulról? Mennyi idő múlva lehet lecserélni elől kapcsosra? Szeretsz? :)

Kép
zölddisznó
 
 


Nagyon szépek a gyerkőcök, el sem tudom képzelni, Benim milyen lesz majd.. :)

Tápszer pótlás kontra nagy súly:
na ezzel kicsit vitatkoznék... Annám is tápszeres pótláson volt az elejétől fogva, másfél évig kapott tápit, és most éppen elérte a 11 kilót...Egész végig inkább átlag súly alatt volt :wink: Félre ne értsetek, nem szopi ellenes vagyok, sőt! De nagyon érzékenyen érint a téma, mivel annak idején elhitették a "szakirodalmak" és jóakarók, hogy csak akkor lehetek jó Anya, ha kizárólagosan szoptatok, különben is minden nő képes erre.. Elhittem, és sírtam, és stresszeltem, hogy akkor nekem miért nem elég a tejem az LL tanácsok, serkentők, fejések,szoptanít ellenére..
Aztán szépen lassan kiderült, hogy pl. bizonyos peteérést serkentő gyógyszereknek kimutattak ilyen mellékhatásást (amit 3 évig szedtem), plusz pajzsmirigy beteg Anyukák is küzdenek tejgondokkal.. Na akkor kezdtemkapizsgálni, hogy lehet, hogy mégsem vagyok olyan cudar Anya.. De ehhez fél évnek kellett eltelnie..
Szóval ezért érékeny vagyok a témára kicsit, na és arra, hogy a tápszer pótláson lévő gyerekek elhízhatnak..Na meg, hogy betegesebbek.. A lányok élete során talán 3-4 megfázáson esett túl, a himlőt úgy vészelte át, hogy a himlős (de akkor még alig látszó) unokabátyja puszilgatta.. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Nagyon szépek a gyerkőcök, el sem tudom képzelni, Benim milyen lesz majd.. :)

Tápszer pótlás kontra nagy súly:
na ezzel kicsit vitatkoznék... Annám is tápszeres pótláson volt az elejétől fogva, másfél évig kapott tápit, és most éppen elérte a 11 kilót...Egész végig inkább átlag súly alatt volt :wink: Félre ne értsetek, nem szopi ellenes vagyok, sőt! De nagyon érzékenyen érint a téma, mivel annak idején elhitették a "szakirodalmak" és jóakarók, hogy csak akkor lehetek jó Anya, ha kizárólagosan szoptatok, különben is minden nő képes erre.. Elhittem, és sírtam, és stresszeltem, hogy akkor nekem miért nem elég a tejem az LL tanácsok, serkentők, fejések,szoptanít ellenére..
Aztán szépen lassan kiderült, hogy pl. bizonyos peteérést serkentő gyógyszereknek kimutattak ilyen mellékhatásást (amit 3 évig szedtem), plusz pajzsmirigy beteg Anyukák is küzdenek tejgondokkal.. Na akkor kezdtemkapizsgálni, hogy lehet, hogy mégsem vagyok olyan cudar Anya.. De ehhez fél évnek kellett eltelnie..
Szóval ezért érékeny vagyok a témára kicsit, na és arra, hogy a tápszer pótláson lévő gyerekek elhízhatnak..Na meg, hogy betegesebbek.. A lányok élete során talán 3-4 megfázáson esett túl, a himlőt úgy vészelte át, hogy a himlős (de akkor még alig látszó) unokabátyja puszilgatta.. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok Csajok!

Itt vagyok ám, csak mire végigolvasom a termést, addigra Zsófi általában felébred és nincs időm írni. :-D

Tegnap járt nálunk a dokinéni és megnyugtatott: Zsófi kiütései tejkiütések, a fejbőrén lévők meg koszmók. Kaptunk mindkettőre krémet. Dokinéni megdícsért bennünket, hogy szépen gyarapszunk (így ránézésre). Nekünk nincs babamérlegünk (direkt), így fogalmam sincs, mennyit gyarapodott Zsófi. :-D

De nincs para, mert eszik, aztán boldogan nézeget, mosolyog, sikongat egy darabig, aztán alszik. Persze ha éhes, akkor bömböl. Mostanában esténként kieszi a két cicit, amit nem tud kiszívni, azt lefejem és még azt is betolja. Na így van az, hogy éjjel rengeteget alszik egyhuzamban.

Ja és dokinéni le volt döbbenve, hogy bimbóvédővel szoptatok. Szinte vígasztalt, hogy ne aggódjak, elő szokott ez fordulni... :-D Ez tényleg ekkora para??? Én úgy gondolom, hogy áldás, hogy vannak már ilyen segédeszközök és ennek segítségével nem lett tápszeres a kislányom.

Vera!
Örülök, hogy Izátok kezelése megoldódni látszik! Sajnos légzésfigyelőt nem tudom, hol lehetne kölcsönbe kapni. Védőnő nem tud segíteni ilyenben?

Gabi! Zsiráf!
Együttérzek veletek szoptatás kontra tápszer ügyben! Kitartást!!!

BB!
Igen, mi földiek tartsunk össze! :-D Majd tologathatjuk együtt a piciket tavasszal. :-D

Ja és karácsonykor csoda történt velünk! :-D A MÁK méltóztatott elutalni a novemberi táppénzem! Háromszoros hip-hip-hurrá!!! :-D

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Mági! Ebben teljesen igazad van. Sőt! Hormonális oka is lehet a tejetlenségnek.
Én sem vagyok tápszerüldöző, de szerintem Gabinak és Zsiráfnak - mármint a bébijeiknek - ilyen gyarapodás mellett abszolut nincs szüksége rá.
A betegeskedést illetően ne vonjunk le messzemenő következtetéseket, szerintem nektek marha nagy mázlitok volt/van. Azért azt biztos te sem vitatod, hogy az immunrendszernek jobb a tej, mint a tápszer. Hál'istennek Kis Sárkányotok kivétel, aki erősíti a szabályt.
A hízásról ugyanaz a véleményem - hasonlóan a vitamint pótló kismamák óriásbébijeivel összefüggő tévhittel kapcsolatban.

Kép
zölddisznó
 
 


[quote]H írta:áromszoros hip-hip-hurrá!!!

Mennyit fizet neked ezért a Hip cég? :)

A bimbóvédővel nincs semmi baj. Amúgy szétrágja neked? Miért kell? Vagy nem tudja amúgy bekapni?

Mági! Hanna kinőtte a sapit! :)

Kép
zölddisznó
 
 


Hello, mi is megvagyunk, jól vagyunk, eszünk, alszunk, kakilunk nagyokat 8) :lol:
Remélem nem szólom el magam, de egy angyal a kislányunk!Akkor sir, ha éhes, tejem van rendesen. Pár napja elkapott az a bizonyos szülés utáni szomoruság (még nem nevezném depressziónak) mindegyre bőgtem...De most már elmúlóban van, kezd megint szép lenni az élet :wink:
Mági, Enikő: húzzatok bele, mindjártjanuár!

Most ennyi tőlem, dőlök le, mert alszik Dóri is, az ebéd pedig megvan, egyebet pedig megcsinál anyósom

Pussz

Kép
galzsuzsa
 
 


Zöldi:
Természetesen az anyatejnél jobb immunerősítő nem is kell, és Anna is a tápszer mellett kapottanyatejet, amikor már csak 10 ml volt, akkor annyit. Ettől függetlenül azt mondom, sajnos rengeteg tápszeres baba van, és egyáltalán nem törvényszerű, hogy betegesebbek, kövérebbek lennének. A hozzátáplálásnál majd nagyon szépen lehet kompenzálni a dolgokat.
Na és így van, ott,ahol van tejcsi,és gyarapodás én is fölöslegesnek tartom a pótlást. Ha csak 10-20 ml hiányozna a "szokásos " adaghoz, én sem adnék pótlást :wink:

Sapi:
ti tovább bírtátok, Annára asszem egyszer adtam rá :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ja nem is mondtam, csak lesek nagyokat Annán... Mostanában jön hozzám, le akar vetkőztetni, és mondja, hogy szopi :shock: Na egyik nap kiváncsi voltam mit csinál a cicivel, hagytam, próbálkozzon... Levetette a melltartótam is, odaállt, és bekapta a cicit, de a szopóreflex nincs már meg... Olyan édes volt... :) Ha lesz tejem, (lesz!), akkor tuti adok neki lefejve, azért a szopit 2 évesen ne kezdjük el újra.. :)
Azt nem tudom, hogy honnan jött nála ez a szopi téma, mikor 6 hónapos kora óta nem szopik, nem cumizik.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Zöldi!
Perkáljon a Hip cég is! Kell a pénz pelenkára! :-D

Bimbóvédő oka: nem áll ki eléggé a mellbimbóm és nem tudja a kiccsaj bekapni. Azóta többször próbáltam védő cucc nélkül, (evés elején, amikor éhes, végén, amikor már kómában van...) de csak szenved. Érzi, hogy ott a tej, de nem bírja bekapni.

Papír ügyek: A céges ügyintézőnk intézi a Tgyást, leadtam ehhez az eredeti anyakönyvit, persze még ünnepek előtt. Az anyaságit meg a családi pótlékot fogalmam sincs mikor fogjuk így elintézni, Apa januárban már melózni fog ezerrel... :evil:

Kép
Kép
lbernuska
 
 


zöldi:lehel piac galéria...2000 pénz volt..orvosi fülcsi...2-3 hetet mondtak akkor ki lehet cserélni,addig alkohollal kell kenegetni...de Vivinek meg se kottyant...elmagyarázni nem tom milyen a hátulja de nem szurja neki mert nem áll ki.:D
ha érdekel még valami irj....

Kép

Kép
nikianya21
 
 


Erika! Gergő csodaszép! Olyan az első képen a körme, mintha ki lenne festve! :D Van elég tejcsid?

Mágnes! Édes lehetett Anna! Levente 1,5 éves koráig cicizett, két hónap alatt tudtam leszoktatni(muszály volt, mert már nagyon fájt), de már ő sem tud szopizni. Néha kéri,megpuszilgatja és nyalogatja. :D

Rólunk! Ma voltam áramlásmérésen, Milánnal minden rendben. Még nincs tljesen lent, nagyon jól érzi magát és nem úgy tűnt mintha sietne kifelé. :D Könnyen lehet, hogy januári baba lesz!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Mági! Kinevezem kabalasapkának, és továbbadom! :)

Niki! De jóóóó, én 6000-ért láttam. És az itt van ráadásul a kertek alatt! A galérián melyik részen? Ha a lifttel jövök fel, és hátam mögött a Nyugati, alőttem a Dózsa Gy. út, akkor merre induljak? (Posta, gyógynövénybolt, tisztító, kajáldák, orvosi segédeszköz bolt... ilyeneket ismerek...na meg egy csomó kinnyai :) )
Nem is sírt a bébi?

[quote]K írta:önnyen lehet, hogy januári baba lesz!
Nem baj, megvárjuk ;) (Amúgy a januári babák - én - nagyon jól szoktak sikerülni) :)

Kép
zölddisznó
 
 


Erika, welcome, nagyon szépek vagytok :D

Zöldi, Mági, köszi a hozzászolásokat.

Hmm, amikor cicin van, már vergődik, sikit, keservesen sir.. ilyenkor megmérem, kb 4ö jött egy ora alatt :( Hát ez nem sok neki...
Tehaát éhes.... Fejéssel mondjuk lejön még szopi után max 1o-2o. Akkor mit tegyek, igy lehetetlen elaltatni, és keservesen sir... :(

Szoval ez van, ezért adunk neki tápit, abbol ezek után még 6o-7oe-t nyom belőle.
Tuti tul is eszi magát, szinte liheg utána :D

Nekem azt mondta a doki néni, hogy amig nem alszik el, addig neml akott jol...na, ezt teljesen keresztbehuzza ha pl fáj a hasa, vagy csuklik...akkor nzilván nem tud aludni..

Nektek hogy alszik el a baba? Ugy értem szopi közben, és beteszitek a kiságyba, vagy a kiságyban alszik el?
Nekünk a kiságyban nem alszik el, a mi ágyunkban altatjuk el, és onnan transzport a kiságyba.. persze sokszor sikertelen, mert mire betesszük felébred... Igy marad sokszor mellettem..

Zöldi, igy alszik a párnán:
Kép

Ez egy IKEAs félkemény párna,nagyon jókat durmant rajta.
Milyen szabályokra gondolsz mellett alvás tekintetében?

Kép
Kép
zsiraf8
 
 


Sziasztok! Vers mindenkinek:)

Családi kör

Reggel van, reggel van, mindenki ideges
Ház ura üvöltve tiszta zoknit keres.
Feketés csészével boglya fejű asszony,
Ajánlja az égnek, hogy rája rogyasszon.
Mintha szélből volna a nagylánynak lába,
Sebesen bevonul a fürdőszobába.
Hosszú perceken át pingálja a szemét,
Testvéröccse ordít: - Gyere ki, te szemét!
Konyha melegében jó pirítós mellett
Nagymama mosolyog, ahogy tőle telhet.
Min vigyorog mama? - kérdezi a veje,
Csupa borotvahab összevagdalt feje.
Wc-be zárkózik a legkisebbik gyermek,
Most írja a leckét - na még csak ez kellett.
Ajtó előtt jár a család furcsa táncot,
Szemük szikrákat szór, arcuk sok-sok ráncot.
Mire a rádió mondja a hét tízet,
Elromlik a bojler, nem ad meleg vizet.
Az asszony begörcsölt kezekkel mosogat,
Férje jeges vízben sziszegve mos fogat.
A nagylánynak immár fél keze kabátban,
A másikban pöttyös kakaós pohár van.
Le is önti rögvest frissen mosott blúzát,
S kabátján vastagon megkent kiflit húz át.
Az utcáról szalad vissza a ház ura,
Lábán cipő helyett megszokott papucsa.
A reggel számára eléri a csúcsát,
A cipőben megleli elveszett slusszkulcsát.
Reggel van, reggel van, ideges mindenki,
Az asszony is elment nincs már otthon senki,
Bevetetlen ágyon gyűrött párna feszít,
És a WC-tartály sistereg egy picit...
sinaszi
 
 


Sziasztok, ma már nem vagyok itt olyan tevékeny. Reggel 5-től du. 1-ig nem bírt aludni a drágám, csak a cici és a dajkálás. Most meg ahelyett, hogy aludnék, itt írok nektek. Remélem értékelitek. Menet közben annyi mindenhez terveztem hozzászólást, de most szétestek a gondolataim.

Sarmon: mi 8 napig szedtük ezt a gyógyszert (3 x 1,25 ml), én is csak azért adtam neki, mert 5 napos szünet előtt tele trutyival az orrát nem hagyhattam. Mivel nem tudja fújni nehogy egyéb gyulladás, láz, stb. legyen. Ma két hete kezdődött nála, de még nem százas. Hajnalban le kell szívnom az orrát, és kapja még a fenistilt és az orrcseppet.

Van egy homeos orrspray, régen adtam Daninak, a nevét nem tudom, de annak is adják, aki sokáig kapott orrcseppet, javítja az orrnyálkahártya állapotát is.

Aida:
Apeh honlapon és a MÁK levélben benne van a nyomtatvány száma, most nincs előttem, de ha kell megnézem. Egyébként ennek az adókártyának nincs nagy jelentősége, egy gyereknek általában nem szükséges. Nekem is csak az üdülési csekkhez kellett anno.
Noelt hetente mérd, azt össze lehet hasonlítani, a napi nem jó erre, szerintem.

Zölddi:
Tutti neked is akartam valamit írni, de mit? Ja, persze csak annak adnék én is tápszert aki nem gyarapszik eleget az anyatejtől, de ha sírós és megnyugtatja a cumisüveg, akkor azt is ki lehet próbálni.

Megyek mert eddig tartott a nagy alvás.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Gyönyörűek a babók!

Mági, Enikő! Be vagytok már sózva???

Zöldi! Nem izgulok a súly miatt, bár én úgy tudtam, hogy kb. 2 hét alatt érik el a születési súlyt, de így még inkább megnyugtattál. Adtál nekünk még másfél hetet! :wink: :D

Manna! Evés terén nálunk is hasonló a helyzet! Általában 80 és 110 között eszik, de előfordul, hogy csak 50-et szlopál... Lásd tegnap este 10 órakor... Azt hittem, hogy éjjel majd ébredünk, hogy éhes... Aztán 7-kor kellett kelteni, mert már engem zavart, hogy ilyen kevés kajcsival hogyan bír ellenni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sinaszi 2008.12.30 13:54-kor.
sinaszi
 
 


BB! Én értékelem, hogy nem feledkezel meg rólunk! :D Amúgy pedig kitartás! Keverj valamit Ádámnak a tejcsibe!!! :wink: :lol:
sinaszi
 
 


[quote="harivera"]
írta:
hariveraaida mért nem mentek be a teve utcába vagy a párod a taj kártyáért??


Mert azt a kórház küldi postán. Ez így nekünk jó.

Hmm.. Éjjel kisebb "problémába" ütköztünk. Ugye elvileg max. 4 órát szabad két etetés között kihagyni a pici vércukorszintje miatt. Na nekünk így történt éjjel:
este 10:50: Noel eszik, mennyiség 80 gramm
éjjel 12:40: idáig sírás bukás felváltva, nagyon sok bukás, minden tiszta olyan és sír és sír
éjjel 12:50: Noel elaludt és anya is.. :?
hajnal 04:00: Anya még csak most ébred, Noel alszik, gyorsan felkelteni Noelt és cicire mert már 5 órája nem evett...
Azért gondolom 1-1 ilyen alkalomtól nem lesz baja, igaz?

Tegnapi méregetés eredménye: Noel 24 óra alatt 570 grammot szopizott. Az jónak tűnik. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sinaszi: vörösbor biztos jó lenne.

Cicizünk, közben írok összeszorított foggal. Tegnap kicsit cumizott rajta, ráadásul ma reggelre kissé becsomósodott. Ordítani tudnék. Már 1x kimaszíroztam, kifejtem - asszem jobban fáj, mint a szülés. Mama meg stresszel, hogy az a baj, h túl hirtelen hízott Ádám. Nem baj, ma hazamegy, bébicsősz sem lesz 1 hétig, majd megtudom mi a magyarok istene. Szóval néhány napig eltűnök.

Kiveszem a szájából a cicim, nem szívja, csak úgy "magánál tartja", ez most luxus - pasik!!!

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Sziasztok!


Hoztam képeket!Viszont a szüléstörténettel még lógnék egy kicsit.
Volt a védőnő és a doktornő is,azt mondták ébresszem fel 3 óránként enni.
Amióta felébresztem teljesen össze van zavarodva,pedig előtte nagyon jókat aludt,4-5órákat egyhuztomban.most viszont csak fél órákat.Így nekem sem annyira jó,mert nem tudok úgy haladni itthon.
Nem tudom melyik a helyes.
Egyébként jó kisbaba,nem sokat sír és nem hasfájós(egyenlőre).

Kép


Kép


Boldog Új Évet Mindenkinek!

KépKép
lyndee
 
 


annyit írtatok az ébresztgetésről, várom már, h nekem is ilyen problémáim legyenek. Én még sosem keltettem, csak ők engem, de néha túl sűrűn is :x

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?