a mikrogyöngyökről ezt találtam egy kreatív hobbis oldalon, igaz, babzsák fotel kapcsán, de asszem a töltet ugyanaz:
"A styroporgyöngy beszerzésére és mennyiségére vonatkozó tippek a Kérdezz-felelekből:
1. Batka, 2005-11-15 15:34:02 (1145)
polisztirol gyöngy
Sziasztok!
Lemértem a polisztirolgyöngy tömegét
Csak hogy meglegyen itt is:
1
liter = 16 gramm.
(Vagyis az én tüzépem árai majdnem elérik a Blupét, ami 1500
Ft/kg, míg a Nikecell hivatalosan 720 Ft/kg-ért adja, de tőlük csak helyi
viszonteladók révén lehet vásárolni).
Karácsony körül lesz időm fotelt varrni, majd
küldök képet (olyasmit szeretnék, mint az Amőba király modellje, de sajna abba sok
töltelék kell. . . ).
2. Kicsit utánajártam a babzsák foteloknak, mivel szeretnék egyet, de a boltban őrült drága. Úgy látom a legnagyobb probléma mindenkinek a töltőanyag beszerzése. A granulátum szerű anyag neve: "Nikecell Előhabosított Polisztirol Gyöngy" 2-es szemcsemérettel (3-6 mm). 5 Kg-os kiszerelésben nylonzsákban szállítják. Egy zsák kb 0. 4 köbméter. Budapesten csak egy cég tart belőle raktárkészletet: Bau system kft. Soroksári út. 164. (gyártelep) 280-1278 Ny: H-P 8-16 SZO 8-12 Minimális vásárlási mennyiség 1 zsák, azaz 5 kilogramm. Ez pont egy fotelra elegendő. 1 zsák ára 3600+ÁFA, azaz 4500 Ft. Ez 900 Ft/kg, lényegesen olcsóbb a Blup áránál, ők ugye 1500 Ft/kg adják. Manngo Ja, érdemes odatelefonálni, mielőtt odamegy az ember, mert néha kifogy nekik a készlet és akkor 2-3 nap mire megint van árujuk. (Manngo)
3.Hungarocell golyót építési anyagokat árusító boltokban lehet kapni, könyyűbeton adalékanyag néven. (Kovaryo )
4.A Praktiker áruházakban(legalábbis a budaörsiben biztos) lehet kapni ilyen hungarocell golyókat. Nem ál-információ, biztosan tudom, mert ott dolgozom. Sok sikert! (Szuecsi)
5.A hungarocell golyók ügyében semmi jóval nem tudok szolgálni: tavaly az Euroszig Kft-től vettem (Budaörs, Csata u. ), de ma azt mondták telefonon, hogy nem foglalkoznak vele kis tételben. Legalább egy teherautónyit (több köbmétert!) kellene rendelni. (Hajni)
6.Nikecell Hőszigetelőanyag-gyártó és Forgalmazó Kft. 8184 Fűzfőgyártelep, Pf. : 60 Értékesítés:Tel. : 88/451-464, 596-210, Fax: 88/450-495
Budapesti képviselők: 30/300-7049, 30/560-9894
Üzlet: Bauxitem / Budapest, XI. Soroksári út 164.
Amit kérned kell: "Nikecell előhabosított polisztirol gyöngy" (720, -Ft/kg) Előtte érdemes telefonálni!
7.1071, Bajza u. 1/a - Tel: +36 1 321 3897 , web:
http://blup.hu/reload.html
Ára 1500,-Ft/kg
8. Batka, 2005-11-04 23:08:31 (1104)
tüzép
Alexa, ez egy pécsi tüzép (Lambda), nem tudom, ez mennyit segít. Én felcsaptam a
telefonkönyvhöz adott arany oldalakat, és sorra hívtam az építőanyag-kereskedéseket
(nem árt, ha Nikecell viszonteladók). Szerencsémre már a másodiknál kiderült, hogy
tartanak ilyet. Amit kérni kell: Nikecell előhabosított polisztirol gyöngy. Ez úgy néz
ki, mint egy csomó szétmorzsolt hungarocell tábla, ömlesztve egy hatalmas
fóliazacskóban. Viszont ne hidd, hogy olcsón megúszod: a Blup Paradiso foteljébe (105
cm átmérőjű kör alap, 120 cm magas oldalfal) a honlapjuk szerint 7 kg töltet kell! bár
tény, ez egy nagyobb fajta fotel. Sok sikert! Köszi!
9. . Batka, 2005-11-03 15:42:15 (1097)
foteltöltelék
Kedves Kati és hűséges olvasók, akik már készítettek zsákfotelt!Megmérte már
valaki, hány kiló egy liter polisztirol gyöngy?Azért lennék erre kíváncsi,
mert a helyi tüzépen literre adják (170 liter = 4000 Ft vagy 420 liter = 9750 Ft), a
Blupban meg kilóra (1500 Ft/kg), és ki szeretném számolni, hol olcsóbb, illetve,
hogy hány liter kell egy fotel megtöltéséhez (hogy hány kiló kell, azt már nagyjából
tudom a leírások alapján) - ugyanis úgy kell megrendelni a dolgot."