Új privát üzeneted érkezett!

Volt ma itt a gyerekorvos. Minden rendben velünk, kicsit még sárga Noel. Azt mondta etessem 3 óránként vagy hamarabb ha megéhezik, majd visszajön ami visszajön. Kell vezetnem egy evési naplót, hogy lássuk, hogy annyit eszik-e 24 óra alatt amennyit kell. Kaptunk sok receptet is.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


A tegnapi 80 gramm szopira azt mondta hogy bőven jó, főleg ha ez 8-szor volt egy nap. Akkor sok is és ezért bukik. Meglátjuk hogy ha most méregetem meg figyelek erre mi lesz. Sztem túl eszi magát. Most amit mértünk 70 gramm lett.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Lassan több mnt egy órája alszik..., áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!

Jaj de jó! Nem hiszem el, hogy nem fáradt!!! A védőnő azt mondta vigyem ki naponta minimum 3x levegőzni (ott ugyanis alszik), hátha visszaáll a rendes kerékvágásba minden.

Kép

Kép
dcili81
 
 

 
 

Én nem viszem ki Ádámot ebben a hidegben. Inkább ablak előtt felöltöztetve levegőzünk.

Aida: szerintem fejjél evés előtt nyugodtan, amikor nagyon tele a cicid.

? Ma elég zöldeset kakilt Ádám. Vélemény?

F.Marti: nekem a kamilláról mindig azt hajtogatják a szakik, hogy szárítja a levegőt és allergizálhat. Salvus vizes párologtatás jó.

Jobbulást minden betegeskedő babának!!!

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Ádám 5 hetes, 5300 gramm (szül.: 3530).

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Reggelt!

Zsiráf, BB, Zöldi: Köszi a biztatást és a hozzászólást, tényleg remélem, hogy javulni a fog a dolog, én mindent elkövetek.

Tegnap volt mérés, 3780 g (2950-nel jöttünk haza) és már 5 centit nőtt, úgyhogy kicsit megnyugodtam :)

BB: köszi tápis ötletet :) Amúgy én is mindig cicivel kezdek, néha a végén már ég mert szárazon szívja, de legyen meg az inger...

Tegnap Kiskobold sem akart nagyon aludni, és éjjel is 3 óránként fent volt 1-1,5 órát, aztán 8-tól aludtunk együtt 1/2 1-ig :) Most szopi után megint beájult. Reggel tündér volt, hanyatt fektettem a combomon és nézelődött, vigyorgott, beszélgetett. Néha, amikor fókuszált valamire,olyan kancsal volt.... :lol: :lol:

Sarmi: gyors gyógyulást Írisznek....

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Zöld kaki teljesen normális. Olyankor szokott lenni, amikor többet eszik az elsőtejből. (Ki kell vele szivatni a hátsóbb részeket is. Teljesen ürítse ki a cicit!) Abban több a cukor, és annak a bontása színezi zöldre a kakit. Lehet még spenót, sóska, más zöld leveles zőcccség kajálása után. Szóval nem kóros.

Gaby! Ha 100-150-et gyarapszik hetente, az is tökéletes. Biztos, hogy kell neki az a fránya tápszer? Nektek kijön a heti 200 is!

Kép
zölddisznó
 
 


[quote]K írta:ell vezetnem egy evési naplót, hogy lássuk, hogy annyit eszik-e 24 óra alatt amennyit kell.


Doki szerint mennyit KELL?

Kép
zölddisznó
 
 


[quote="zölddisznó"] írta:zölddisznó
[quote]K írta:ell vezetnem egy evési naplót, hogy lássuk, hogy annyit eszik-e 24 óra alatt amennyit kell.


Doki szerint mennyit KELL?


Ha jól értettem azt mondta, hogy 150 ml-nek kell jutnia 1 kg-ra, tehát ha Noelnél 3 kg-mal számolunk, akkor az 450 ml és ez felfele kerekítve mivel több picit mint 3 kg 500 ml 24 óra alatt. Így jó szerinted?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


A kell nagy betűvel azzal arra utáltal, hogy ez a kell elég erős kifejezés? :) Lehet hogy az.. De azért a lényeg az szerintem is hogy hízogasson rendesen.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Zölddi: köszi, én sem gondolok semmi kórosat, csak mindenhol azt olvasni, hogy aranysárga az anyatejes kaki.

Doki nénink is mindig kérdezi: mennyit eszik és hányszor. Ekkor kivárok a válasszal, mire ő folytatja, hogy 8x? Válaszom, igen, max. 9x. Doki néni: 100-at, vagy kevesebbet esetleg többet? Ja, 100 körül - a válaszom.
Szóval hallja amit akar, én meg úgyis ennél sokkal többször ciciztetem, ha ez megnyugtatja a drágámat. És nem fogom minden étkezését mérni, fejlődik, néha fáj a hasa, mert telezabálja magát mint Micimackó nyuszinál. Ez van.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


KELL=általában szükséges a norm.fejlődéshez
Szerintem.

Aida: 1 napot érdemes végigírni, a végén megnyugodhattok. De Noel még olyan pici, hetekbe is telhet amíg ő is és te is rájöttök arra, h neki mi, mennyi és hogyan a legjobb.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


szasztok!

Nemsokára itt a szilveszter :)))))

Ma levágtam Lilla haját... képet inkább nem rakok be róla :))))))))) (férjem tömören annyit nyilatkozott, hogy azért jó, hogy nem találtam karácsony előtt az ollót:))))) Ez van, kellett neki az apjától ennyi forgót örökölnie :))))


Jaaaaa... Lucát nem emlékszem mikor mértük utoljára... talán 2 hetesen?
Vendég
 


Zöldi: Az a baj, hogy olyankor is éhes marad, ha már mind2 cicit szárazra szipákolta. Vagy ha úgy jóllakik, akkor a kövi etetésre nem telik vissza annyi, hogy elég legyen. Szóval ezt nem tudom, hogy meg lehetne-e máshogy oldani...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Jó hír!!!

Most hozta a postás a babakötvénnyel kapcs.iratot, tettek bele nyomtatványt a csal.pótlék és az anyasági tám. igényléséhez. Ráadásul felhívták a figyelmet, hogy már elég a szül.anyakönyvi kivonat másolatát is csatolni az igényléshez. Hurrá.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Csaki:
Nekem szerencsére a nagyfiam és apa belázította Dávidot (2 éves), hogy milyen jó a fodrásznál. és kari előtt el is vitték. Férjem felkészítette a fodrászt, hogy lehet, hogy hiszti lesz, lehet, hogy nem is tudja levágni a haját, de azért mi nem őt fogjuk okolni. Szegénynek szinte remegett a keze, de a fiam meglepő módon büszkén tűrte, aztán otthon megjegyezte: "sokkal jobban nézek ki". Édi volt.

Így én megúsztam a hajnyírást, iszonyú nehéz ilyen kicsinek ezt normális módon elintézni.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Gabi: igyál sok Fitolac teát. Engem állandóan ezzel b...ott a védőnőm anno 13 éve, már annyira idegesített, hogy vettem és ittam. Láss csodát, beindultam, mint egy tejcsárda. Azóta szülés után a férjem ha gyógyszertárba megy mindig vesz egy dobozzal. Vagy hoz egy Buckler sört. Na azt azért jobban csípem.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Most jut eszembe, h az szép és jó, hogy elég a szül.any.kiv. másolata, nem kell eredeti, de nekem még az sincs. Nekünk nem adták oda a kórházban, érte kell menni. Apára bíztam a feladatot, a többit sejtitek. Csak igyekeznünk kell, mert visszamenőleg 2 hónapra igényelhető a családi, az anyasági úgy tudom 180 napig, de ezt nem tudom.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Enikővel és Mágnessel mi újság? Csak nem sz..? Nem is mondom, de drukkolok nekik.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Az igénybejelentés családi támogatásokra papíron van az amikor meg kell adni a gyermek TAJ számát. Ez azt jelenti hogy amíg nincs TAJ kártyája Noelnek addig ezek igénylése csúszik? Vagy írhatom ideiglenesen az enyémet?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Luca végre alszik... Lilla már felébredt... ott kolbászol Luca bölcsőjénél, üvöltözik, hogy Tyutya, Tyutya... Luca forgolódik, szeretne nyugodtan aludni... Lilla befelé nyúlkál a bölcsőbe, piszkálja Luca fejét... üvölti, hogy orra, orra... aztán hatalmas diadalüvöltés: ÉBRED... vazze... lett volna még vagy fél órám ha mázlim van...
Vendég
 


[quote="gabilany79"]Z írta:gabilany79öldi: Az a baj, hogy olyankor is éhes marad, ha már mind2 cicit szárazra szipákolta. Vagy ha úgy jóllakik, akkor a kövi etetésre nem telik vissza annyi, hogy elég legyen. Szóval ezt nem tudom, hogy meg lehetne-e máshogy oldani...


Gaby, nem úgy volt hogy neked is sok tejed van és még fejned is kell? Nem követtem hogy sikerült így mostanra. :( Sajnálom. Fejéssel nem sikerül beindítani jobban?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


[quote="csakegy"]L írta:csakegyuca végre alszik... Lilla már felébredt... ott kolbászol Luca bölcsőjénél, üvöltözik, hogy Tyutya, Tyutya... Luca forgolódik, szeretne nyugodtan aludni... Lilla befelé nyúlkál a bölcsőbe, piszkálja Luca fejét... üvölti, hogy orra, orra... aztán hatalmas diadalüvöltés: ÉBRED... vazze... lett volna még vagy fél órám ha mázlim van...


:D Édes. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida: A tiéd nem jó, illetve az is kell, de Noelét postázzák, durván 1 hónap. Azt meg kell várni. Sőt van már adóazonosítójuk, tudom a miénket a ma kapott levélből, de mégis hivatalosan meg kell igényelni az APEH-tól. Mondjuk egy nyomtatvány, és jó postán is, de ha már létezik, akkor igazán elküldhették volna. - bürokrácia.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Csaki:
Ezt ismerem, első héten még egy szobában aludtak délutánonként. Aztán már nem engedem. Így viszont fölösleges a szobájukban a két kiságy, de túlélem. Így még van esély arra, hogy kb. félórát egyidőben aludjanak.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


bb:
szülés sehol.. hazaküldtek, totál zárt vagyok, majd pénteken kell mennem... Nem is bánom, önálló fájásokat akarok, nem kreáltat.... :)

csuri:
Nagyon köszi, közben meglett a régi szűkítőnk, a költözéskor Anyóséknál maradt.
Még egyszer köszönöm :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok

Sarmi
Jobbulást Írisznek!Sajnos nálunk is hasonló a helyzet,éjszaka elkezdett taknyolódni Regina. :(

bb
Nálunk is szokott zöld kaki lenni! :wink:

Aida
Ezt a 150 ml/kg/nap nekem is mondta a védőnő. :? Aztán a második héten kérdezte mennyit eszik,mondom 60ml-t!azt mondta az sok :shock: ,Ne adjak neki annyit! :shock: Aztán egy héten hízott 100-got,arra azt mondta kevés.Na most a héten majdnem 300 g-ot hízott,erre meg már azt mondja sok! :shock: :twisted: :twisted: :twisted:

Enikő
hogy vagy?Egyben még?

Mági
Te hogy bírod?

edoci
 
 


Mági
Látom közben jelentkeztél! :wink:

edoci
 
 


edoci:
én még mindig nagyon jól, örülök, hogy kaptam haladékot, úgy érzem, Beni nagyon jól elvan még odabent.. :) Most, hogy itthon vagyunk, szuper, hogy pihizünk, tévézünk, játszunk :) én még szívesen hordom Benit egy hétig.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Aida! Szerintem tök mindegy, mennyit eszik, ha gyarapszik.

Kép
zölddisznó
 
 


Mági: az nem lehet, Te decemberi kismami vagy, pénteken már január lesz. (mondom én, aki novemberben szültem) Van még 2,5 napod. Légyszives igyekezz.

Ha jól látom elég sok pici babának folyik az orra, bár mindegyik mellett van nagyobb tesó. Nálunk mindkét nagyfiam taknyos volt, szerintem tőlük kapta el Ádám.

Jobbulást, és kitartást hozzá a mamáknak.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


[quote]V írta:agy ha úgy jóllakik, akkor a kövi etetésre nem telik vissza annyi, hogy elég legyen.

Ez szerintem nem így van, minél jobban kiszívja, annál jobban termelődik a következőre.

Hajrá Mági! Hajrá Mági!

Kép
zölddisznó
 
 


Aida: az sajna nem én voltam :( Én azért fejek, hogy több legyen...
Jaja, meg kell várni a TAJ számot, nekünk szerencsére 2 hét alatt megjött...

BB: nem is tudtam ,hogy meg kell igényelni az adószámot az APEH-nél :? Azt tudtam, hogy lesz neki, csak azt hittem, alapból adják...
A Fitolacot még nem próbáltam csak a Laktoherbet, de kipróbálom. Alkoholmentes sör nálunk is sűrűn van alkalmazva, csak a Soproni féle szűz, és tényleg fincsibb, mint a tea :lol:

Enikő: itt vagy még??? :roll:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Zöldi: akkor valamit rosszul csinálok, mert tényleg így van. Ha mind2 ciciből kap, akkor pláne, de olyankor is, ha váltott ciciből megy a dolog, és mondjuk 5-6 óra is eltelik míg az adott cici újra sorra kerül... Ja, és váltott cicinél evés után még fejek is, bár mondjuk max. 20-akat, de inkább kevesebbet (5-10 az átlag), és az már nagyon a vége, úgy kell "összemasszírozni", a baba nem szívja ki...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi: az adóazonosítót már "meggenerálják", csak a kártyát igényelni kell, és tul.képpen az a hivatalos igazolása a számnak. Bár nem tudom mihez kéne, nekem nagyfiamnak van csak, annak idején a munkahelyemen kaptam üdülési csekket, ahhoz kellett. Dávidnak még nem kértem, majd egyszerre a kettőnek, de addig sem veszítem el.
Gondoljatok bele a saját és 3 gyermekem kártyáit kell őriznem, és jobb ha nálam vannak, mert biztos akkor kéne, amikor nincs nálam. Nekem van: 5 hivatalos és 3 egyéb, a gyerekeknek 2-3/fő. Ja, és a bankkártyák és a vásárlási kártyák (cora, intersport, brendon, metro, libri, stb.) vagy 8. Mekkora hely kell mindezeknek. Eddig a pénztárcám volt nagy, de most külön veszek ezeknek egy tartót, mert már nincs hely a pénznek. Igaz 2 éve elég csóró vagyok, csak amit apa ad.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Gabi! És ha nem szívja ki teljesen, akkor legközelebb több van benne?

Kép
zölddisznó
 
 


Gabi: a cicizésen ne stresszeld magad, hidd el van akinek nincs elég teje, ez alkati. Mindent meg kell érte tenni, de ha nem megy kár erőltetni. Figyeld, hogy a baba mennyit fejlődik. Konzultálj a dokitokkal. De ezért ne érezd magad hátrányosan, pláne mert tudjuk, hogy küzdesz érte. És a mai tápszerek már annyira az anyatejhez hasonló összetételűek, hogy igazán meg lehet bennük bízni.
HA a védőnéniddel jó a kapcs., kérj tőle segítséget.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Zöldi: látványosan szerintem nem :? bár még nem nagyon figyeltem, mert az esetek 90%-ában fejek szopi után, és pár perc alatt teljesen kiürül, annyi jön még, amit az előbb írtam, és a fejés kb. fele ideje már csak az inger miatt van... De szerintem ha fejés nélkül a kövi alkalommal számottevően több lenne, azt észrevenném... gondolom én... Azt tudom, hogy ha mindkét cicire ráteszem, akkor következő alkalommal agyalnom kell, hogy melyikre rakjam, melyikben lehet több, mert mind a kettő olyan "üresnek" tűnik...

BB: hát, anyukámnak nem volt teje, én is tápszeres baba voltam meg az öcsém is, lehet, hogy ez is benne van... Azért próbálkozom, és van itt egy laktációs tanácsadó, neki már írtam emailt, arra még nem reagált, de lehet, hogy felhívom, elvégre ünnepek ide vagy oda, most munkanapok vannak :roll:
A védőnéni ötlettára már kimerült

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Az adószámhoz milyen nyomtatványt kell kitölteni és hová kell küldeni?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


sziasztok!

esélyem sincs visszaolvasni.
kezdünk összeszokni asszem vannak napok amikor 3-4 óránként eszik alszik, egy pisszenés nélkül.
ma meg az egész de végig nyüglödte, mire rájöttem, hogy nem elég neki a szopi, kapott most először a kórhát óta tápot, azóta beájult és alszik.
amúgy 3610 jöttünk haza egy hét múlva már 3890 lett tegnap mértük.
60-70 és 90 gr-ot szopizik, nagyon ügyesen, nem bukik.
de ma a 60 után is szívta az öklét és csak sírt kénytelen voltam csinálni tápszert és bevágott még 40ml-t belőle.
eddig naponta 80-100+ anyatejem volt amit lefagyasztottam.
azt hogy kell úgy felmelegíteni, hogy ne sérüljön, úgy tudom nem lehet mikrózni.

ma pl egyátalán nem volt mit fejni a szopik után, sokat is sírt lehet, hogy nem elég tápértékű a tejem?

pedig mennyiségre megvolt, iszom a laktoherbet, pár naponta bekapok homeos bogyót is vmi urtica urens. azt tudom, hogy nem lehet rendszeresen, folyamatosan, mert elapasztja.

amúgy köszönöm a "az alkalmatlanságomra" vonatkozó hozzászólásokat, köszi a támogatást.

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


aida: nálunk úgy történik az ügyintézés, hogy irok meghatalmazást, anyósomék, bemennek a VI. ker önkormányzathoz jan.5-én ott megkapják az anykönyvet, meg a lakcimkártyát, onnan át a teve utcába ott kapják a taj kártyát, mjad a párom be a MÁK-hoz és igényli a családi pótlékot, meg az anyaságit.
meg még be kell menni a munkahelyemre és ott a tgyást.
meg nálunk a kispesti önkormányzat ad egyszeri anyaságit is:)
asszem így zajlik, de hogy ebből mikor lesz pénz.

mivel nem olvastam nagyon vissza, mert nagyon sok.
mush-al mi újság?
mágnes te hogy vagy?
egyben?
amúgy köszi a múltkori telefonos segítséget.

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


[quote]. írta:.. homeos bogyót is vmi urtica urens. azt tudom, hogy nem lehet rendszeresen, folyamatosan, mert elapasztja.


Egy pillanat... ez most komoly?????? :shock: :shock: :shock: Mármint hogy elapasztja a folyamatos szedés...

[quote="aida"]A írta:aidaz adószámhoz milyen nyomtatványt kell kitölteni és hová kell küldeni?


Ez engem is érdekelne...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok!

Én még mindig egyben! :( Legkésőbb 2-án már a bábakoktélt is bevetem!

Mági! Ma gondoltam rád! De látom te is kaptál még haladékot!

Gabi, Zöldi! Sajnos tényleg nem mindenkinek lesz elég a teje, ha mindent megtesz érte! Én ugyanezt végigcsináltam, mint Gabi, még szoptatási tanácsadónál is voltam - és több lett, de nem elég.
Egy hetet végigcsináltunk tápszer nélkül is, úgy hogy szinte egész nap cicin volt a fiam (amúgy is 1-1,5 órán volt cicin egy-egy alkalommal), max fél óra telt el két evés közben, már én is teljesen ki voltam meg a mellem is, de a tejem nem több lett, hanem egyre kevesebb. És persze sírtam én is, meg a fiam is. Így aztán elfogadtam, hogy nem elég a tejem, pótoltam minden evésnél vagy tápszerrel, vagy lefejt tejjel és lassan beállt 3/4 anyatej, 1/4 tápszer és így is boldog voltam. 1,5 éves koráig cicizett, 8 hónapos koráig fejtem.
Szóval nem mindenkinek adatik meg a kizárólagos szoptatás, de fontos, hogy ezt el tudja fogadni és megnyugodjon. Ettől persze a következő gyereknél lehet elég a tej! Én most ebben reménykedem!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 



KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


[quote="orsimorsi"]a írta:orsimorsiida: nálunk úgy történik az ügyintézés, hogy irok meghatalmazást, anyósomék, bemennek a VI. ker önkormányzathoz jan.5-én ott megkapják az anykönyvet, meg a lakcimkártyát, onnan át a teve utcába ott kapják a taj kártyát, mjad a párom be a MÁK-hoz és igényli a családi pótlékot, meg az anyaságit.
meg még be kell menni a munkahelyemre és ott a tgyást.
meg nálunk a kispesti önkormányzat ad egyszeri anyaságit is:)
asszem így zajlik, de hogy ebből mikor lesz pénz.


Anyakönyvi kivonat nekünk már van, TAJ és lakcím kártya postán jön a kórház intézte. Ezután mi postán küldjük a támogatás igénylő lapokat. Tehát már csak az adószám igénylés az ami fontos lenne nekem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


hát az urticáról még én sem hallottam, hogy elapasztaná a tejet.. Akkor max., ha nem 5 CH-sat szedsz.. Én fél évig szedtem... :roll:

enikő:
Azt hittem már alakul valami..:) Mi lenne, ha egy napon szülnénk? :)

orsimorsi:
nagyon szívesen, ha bármi van, nyugodtan hívj csak!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes! Ha te is ma éjjel, vagy holnap szeretnél én benne vagyok! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


pár kép rólunk


Kép [img] apával
Kép az új superhősnő http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 6.5592.jpg[/img] anyával

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 



KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Sziasztok!!!!

Mági,Enikő:tessék belehúzni,mert a végén még lemaradtok decemberről :lol: :lol: :lol:

Nálunk megvolt tegnap a nagy mérés,és nem tudom eldönteni h jók e az adatok,elég e ennyi hízás?egy kis segítséget szeretnék kérni:3490g születési súly
3347g hazahozási súly
3500g tegnap esti súly
Ez így nem kevés?Bár kibírja a 3-3,5órákat egy szopi után,és csak egy ciciből eszik minden szopi alkalmával...Olvasom h mindenkinek már mennyit hízott a babája,és kicsit megilyedtem h nálunk ez nem így van :( :(

Köldökcsonk:még nekünk sem esett le,és tegnap este kicsit vérzett is drágámnak...remélem hamar megszabadulunk tőle.

Betegség:nálunk kivételesen nem a nagyobbik gyerek a beteg,hanem én lettem taknyos,és torok fájós,reméelm egyik gyerkőc sem kapja el...ha esteleg lázas is lennék,akkor is kell szoptatni ugye?(ez lehet hülye kérdés volt)Nem lesz a babának semmi baja?

solya051020
Káld
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?