Sziasztok!
Azt hiszem van itt egy kis félreértés. Én tavaly szeptemberben szültem ott, azt gondolom ezen a téren akkora változás nem történhetett azóta.
Szóval. Ha császár után már felkeltél természetesen lemehetsz megnézni a babát, semmi akadálya. Nekem még azelőtt is megmutatták, hogy világra jött (engem sem altattak). Nem hinném, hogy ez ne lenne általános.
Az azonnali szoptatást illetően már nem vagyok teljesen biztos, mert én csak a 3. napon tudtam elkezdeni, de úgy emlékszem annak sincs akadálya, ha az állapotod megengedi. (Értem ezalatt, hogy tudsz olyan pozitúrát találni amely neked is "kényelmes" a frissen műtött hasaddal, és a baba is könnyen hozzáfér a cicidhez)
Saját kocsijuk is van a babáknak. Ha végre egy szobába kerültök, akkor mindenkinek van az ágya mellett egy, az az ő babajáé. 24 órában használhatja, de ha úgy érzed, hogy most jobban szeretnéd, ha a csecsemős nővérek vigyázzanak rá egy kicsit, mert mondjuk pihenni szeretnél, akkor nyugodtan rájuk bizhatod.
És ami a polcot illeti: hááát... Őszintén szólva nekem az jutott mindig eszembe a sok kis pólyás láttán, hogy olyanok mint egy kis vekni kenyér. (
) És ahogy a pékségben is egyfajta "állványon" sorakoznak, itt is olyanok. Tudom, hogy ez az összes hasonlat hülyén hangzik, de leginkább egy emeletes ágyat képzelj el létra nélkül.
(Nálunk egyébként nem tették őket egy közös kocsira az esti fürdetéshez, hanem kézben vitték ki őket)
Ha a Klinikán szülsz semmi akadálya nincs, hogy szétnézz az osztályon. A földszinten van, rögtön a szülőszoba után, és a folyosó legvégén van a szoba, ahol a csecsmőket ellátják és vigyáznak rájuk.
Sőt! Nagyon ajánlom, hogy mindenképpen nézz szét a szülőszobán! Egyrészt tudod, hogy milyen környezetben leszel, megnyugszol, illetve ha majd oda kerül a sora, akkor már "ismerős" lesz.
(A Klinikán tartott kismama tanfolyam keretében van rá lehetőség)
kriszta1004!
Gratulálok!