Új privát üzeneted érkezett!

Félkézzel nehéz írni.

Aida folyt.:
fokozatosan nyitott ablaknál felöltöztetve szoktasd a friss levegőhöz.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Én úgy tudom, hogy a nyári gyerekeket 2, télieket 4 hetes kortól lehet kivinni. Védőnő, doki megmondja.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Szájpenész ügyben kérnék tanácsot:
Ádám nyelve fehér, ecsetelem, mert dokinéni szerint ez az, bár elejétől kezdve szerintem ilyen, de akkor még nem annak látta. Mindegy. Úgy tudom a popsija körül is lennének jelek, sőt, a cicimen is. De nincsenek. Nem tudok benyúlni a szájába letör9lni, mert behúzza a nyelvét. Lehet, h kéne még 1-2 gyerek, h mindent kitapasztaljak???

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 

 
 

Sziasztok!!

Szájpenész:nekünk is előjött sajnos,és én is nehezen tudom törölni neki.Én úgy tudom h a popsin csak akkor jelentkezik,ha a szájban nagyon makacs,és nem tűnik el az ecsetelésre,és végig megy a babán.Rékánál is így volt,és védőnő is ezt mondta.De a cicin én nem láttam semmit h ott lenne...

Levegőztetés:nekem a védőnő azt mondta h két hetet kell megvárni,utána lehet menni az udvarra,öt percre és szépen fokozatosan hosszabítani.

Olivér egy két napja elkezdett "sokat" tüsszögni,de sztem nem náthás,legalábbis nem folyik az orra.Az lehet h így szokik hozzá az őt körülvevő illatokhoz?Vagy ez hülyeség?

solya051020
Káld
 
 
 


Aida:tegnap kérdeztem tőled a kismamis oldallal kapcsolatban egy-két dolgot,elolvastad?köszi ha válaszolsz :)

solya051020
Káld
 
 
 


Sziasztok!

Most olyan irigy vagyok másokra akik talpra esettek én úgy érzem félek tőle, h valamit nem jól csinálok.Pedig tudom h hülyeség mit tudnék elrontani rajta nem egy elektromos gép. :shock: Pedig úgy éreztem engem nem lehet majd "megfélemlíteni".Igaz ez az első napunk egyedül apa ment ma dolgozni és csak holnap reggel jön haza :( Pedig Ő nagy segítség majd anyukám jön éjszakára.Tudom sokan most néznek nagyot majd 30 éves anyuka mit akar, hívja az anyukáját :roll: de nekem biztonságot ad hogy ha lesz valami tudjak kinek szólni.Mondjuk a legtöbb éjszakát egyedül próbálom csinálni, de eddig apa vette ki, büfiztette és tegnap olyan rosszul lettem beszorult a levegő is a hátamat is meg kellett masszírozni.A barátnőm is lehet h eljön délután a kislányával, ő is hatalmas segítség.
Pedig higyjétek el ha valaki azt mondja nekem h pánikba fogok esni kiröhögöm erre tessék amitől féltem a szülés és h kifordulok magamból mit egy "állat" az simán lezajlott büszke is voltam magamra,h ilyen jól viseltem.
Aki tud valami tanácsot szívesen veszem.
Ja és alig várom h kicsit tudjunk sétálni, persze most jött be a fagyos ídő. :roll: és az itthon lét is kissé zárkozottá tesz.

Kép

Kép
bellanitta
 
 


Solya!
Nekem azt mondták a tüszögés normális ők igy tisztitják az orrukat.Mi is van h egymás után 3* tüszögünk, mármit Petrik

Kép

Kép
bellanitta
 
 


Helyzetjelentés: mindkét ciciben csomók, lövésem sincs, miért, de már nem is izgat, az se, hogy fáj, majd elmulasztom... Kiskobold sajna utálja a kutyapózt, eleve úgy kellett "rákényszeríteni", hogy hanyatt/félhanyatt szopizzon, és hálából sugárban kihányta azt a keveset, amit előtte a szokásos pózban evett...

Jaj, és ma reggel felfedeztem a szájában egy kis hólyagot, olyan sárgás színű és az ajka belső oldalán van a szája sarka felé... Ez mi a fene lehet???? :? :roll: Nem tűnik úgy, hogy zavarná, de azért jó lenne tudni...

Mush: ezen én is aggódom kicsit, ezért lesz holnap megvásárolva a Habermanos etetőcumi, mert hiába szeretném a csak cicis evést, az sajna egyelőre nem megy. Ennie meg kell...
Amúgy anyukám tegnap, megvigasztalt, hogy én kb. 1 hónapos koromtól tápis voltam... Mégis milyen szép és okos lettem :lol: Na, de komolyan, azért szeretném, ha tudna szopni, és mindent elkövetek, de ha nem megy, akkor nem megy :(

Mági: az overál süsüje miatt én kivágtam a szűkítőt a fenébe, mert a kettővel együtt nem fért bele normálisan a baba, és a süsü tartja a fejét :wink:
Szorítok neked nagyon, hogy olyan gyors és könnyű szülésed legyen, mint Annával :)

Anita: én is 30 éves vagyok, és nagyon ellene voltam, hogy bárki segítsen, de ha a párom nincs itthon, akkor tök jó, hogy jön anyukám, még ha semmit nem csinál is, csak van :) Anyósom egyszer jött, de őt hazazavartam, mert gyorsan kiderült, hogy csak babázni akart... Úgyhogy emiatt ne aggódj...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Jaj látom mindenki szenved ettől vagy attól...

Nálunk Dani nem akar aludni..., nem az, hogy nem alszik el vagy nagyon nehezen..., egyszerűen felkel a nap, és onnantól kezdve, mintha valami bekapcsolna benne, nem akar aludni. Tegnap is alig aludt napközben, fél-egy órákra elszundít, utána ordít kajáért..., nem tudom eldönteni mi lehet a baja.

Kép

Kép
dcili81
 
 


Mushi: Azt írtad, hogy picit sárga.. Mivel ezeket a köröket én már megfutottam csak azt tudom tanácsolni, hogy tényleg ébreszd fel 3 óránként, a 4 órás alvásokkal az a baj, hogy nincs meg a napi 8 étkezés, így a folyadékbevitel is csökken. Én nem akartam ébreszteni, nem néztem a szopi időt és a súlyt, aztán jól besárgult két nap alatt. A sok alvás is a sárgaság miatt van, ilyenkor aluszékonyabbak a gyerkőcök. Ja és szerintem mérd a szopikat, hogy tudjad mennyi folyadék van benne 24 óra alatt, mindez persze csak addig fontos, amíg sárga szegénykém. (Csak azért írom ezt, mert senkinek nem kívánom azt a napot, amikor emiatt a hülyeség miatt, infúzióra kötve, leragasztott szemmel kellett néznem Domit az intenzíven.)

bb! Nagy család=biztos fogamzásgátlás

bellanita: Én is sokszor érzek hasonlóan. Alapvetően magabiztos, sokat dolgozós, produktív és mondhatni „ha probléma van zsipszzsupsz megoldom” életem megváltozott, és én is nehezen viselem, hogy sírdogál és nem tudom azonnyomban megvigasztalni, vagy a sok tanács közül nem tudom, hogy a helyes utat követem-e. Próbálj kicsit másra gondolni, amikor alszik a babóca. Olvass, vagy bambulj egy hülye filmet, menj ki egy fél órára sétálni a boltig, telefonálgass barátnőkkel….nekem ezek a tippek jöttek be.

A segítségre meg kortól függetlenül mindenkinek szüksége van, és ha megadatik, tessék élni vele!!!!!!!!!!!!!


Rólunk annyit, hogy Domi egy angyal. Sokat alszik és eszik, keveset sír. Egyedül a 2-6ig éjszakai periódus nehezebb egy picit, mert olyankor beveszem magam mellé és úgy szopizunk, lámpát nem kapcsolok, és az időérzékem sem létezik, és nem tudom, hogy mennyit és mikor evett. De édesen alszik mellettem, és ha megébred, kap egy kis cicit…

MI IS TÜSSZÖGÜNK! MEG CSUKLUNK!!!

Amúgy nem szülés utáni depresszió miatt, meg nem az egyedüllét, de mára teljesen kiborultam. Tegnap este itt volt a férjem családja (mert én hülye karácsonyi vacsorát csináltam nekik, gesztenyés pulykát meg satöbbi) és nagyon rosszul sikerült az este. Anyósom úgy indított, hogy bejött a lakásba és kézmosás nélkül odament a kanapén fekvő gyerekhez és fölé hajolt, én persze hátulról nem láttam, hogy meg is simogatja-e, vagy sem, így szóltam, hogy szeretném kérni, hogy mossanak kezet. (Azért szóltam, mert már előfordult, hogy idejönnek és kézmosás nélkül megfogják az alvó gyerek kezét!!!, vagy puszilgatják az arcát!!!!). Erre a férjem rám szólt, hogy nem is fogta meg a gyereket.

Nem akarok hosszú magyarázatokba, ódákba bocsátkozni, aki anyuka pontosan érzi, hogy én mit éreztem abban a pillanatban. (Főleg, hogy ha anyósomon múlik, nincs is ez az édes kisbaba.)

Utána csak rosszabb lett, én letettem a gyereket a hálószobába szopizás után aludni és kijöttem. Éppen mosogatok, amikor észreveszem, hogy odamennek a hálószobához, kinyitják az ajtót, bemennek és állnak a gyerek ágya körül. ???? Pelusozásnál, amit direkt szerettem volna nem 4 ember előtt csinálni, bejöttek, anyósom odaállt a pelenkázó mellé, és mivel Domi sírt, beletette a szájába a kezét!!! Nem szóltam, de úgy éreztem összetörök, hogy nemigazbasszameg, hogy egy anyuka nem tudja, hogy nem nyúlunk egy két hetes baba szájához. Itt ült a nappaliban, amikor a gyerekorvos azt mondta, hogy más föl se vegye az első 3-4 hétben.

Aztán persze csak rosszabb lett. A férjem ideges volt és közölte, hogy én miért vagyok ideges?????? na miért?????? Aztán miután 6kor jöttek és éjjel fél1kor azt mertem mondani, hogy lefekszem a gyerek mellé, elmentek, de ha nem szólok, szerintem kettőig itt maradnak.

És azt hiszem ami betette a nagykaput: A karácsonyi ajándékozás végén, mindenki kapott minden szépen mindenkitől, az anyósom odaadta az ő ajándékát a fiának. Pár cucc és a zacskó alján két csoki. Ezeket a férjem ki se vette a zacsiból, megköszönte és kész, mire az anyósom mondta, hogy ezt majd én biztos jobban értékelem. Na ez volt az én karácsonyi ajándékom az anyósomtól. Punktum. A fia felesége, az első unokája anyja vagyok. Domi nem kapott semmit.

Abbahagyom.

Megyek pihenni.

manna
mannababoca
 
 


Manna ez nagyon durva, minden amit írtál!

Őszintén, van amikor még én is kezet mosok mielőtt hozzáérnék a saját fiamhoz!!!!

Kép

Kép
dcili81
 
 


Manna: anyósod tök gáz, szerintem bármelyikünket kiakasztotta volna.

Bellanitta:teljesen normális ez a reakció, csak ne hagyd, h elhatalmasodjon rajtad. Engem az töltött fel, ha jött hozzánk valaki, mert büszke voltam a gyerekemre, éreztem, h nincs gond. Ez a valaki lehetett akár a védőnő is. Mamák is jók erre. Most a 3. gyereknél is aggódok, pedig azt gondolhatnánk, h már rutinos az ember, mindig aggódunk értük, ez a legnehezebb az anyaságban. A korunk előrehaladtával fokozódik a felelősségérzetünk, megfontoltabbak vagyunk, ezért amit huszonévesen észre sem vettem, abból most képes vagyok - még akár - problémát is csinálni. Persze megoldom, de tudom, h már fel sem kéne vennem.

Gabi: csomókat kimaszírozni!!!

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Manna:
húú ez tényleg durva, át tudom érezni, amit írtál, nálunk detto volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy Anyósék ehhez extra erős bagósok, és Apósom a sittes munkaruhájában vette fel a gyereket.. :evil: Amikor szóltam, akkor megsértődött..Párom Nagynénje pedig nem zavartatta magát, és beült, amikor fejtem...
Az első pár hétben erre jött még a depresszió is, úgyhogy ez után jött rám a sírógörcs, Apa ott ölelgetett, és mondtam neki, hogyne hagyja ezt, nem akarok látogatókat ,senkit sem! Na aztán ő őrködött, most is mondtam, hogy senkit sem akarok Anyumon és az ő Anyjáékon kívül, ezt ugyanis nem tudom elkerülni... Most is ugyanez lesz, és szólni fogok, hogy mosson mindenki kezet!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Musi! Most jól meghatódtam... Köszi!

[quote]f írta:urdeteshez melegebb szoba kell? mi eddig nem futottunk be...

Ha nem nagyon ordibált - mert fázik - akkor mázlitok van. Szóval igen, hiszen pucér. Főleg, ha majd maszod is!

Mági! Szerintem szűkítő nélkül löbög a feje majd Beninek.
http://www.teszvesz.hu/item515024818_be ... ozoba.html
Nagyon kedves "eladó" én már sokat üzleteltem vele!

[quote]M írta:ost máshogy érzem, de egyelőre nem látom a "hol"-t. Minden szobában alszik egy gyerek

bb! He legközelebb lemegyünk Lellére, üres lesz a kéró! ;)

Aida! Megoszlanak a vélemények, szerintünk 2 hetes kortól, de ilyen hidegben ne vidd! Amúgy bármiben.

bb! Lehet úgy is szájpenész, hogy másutt nem jelentkezik. Ha popsin is, akkor Canesten. Tesóm receptje szerint Boraxos glicerinnel (Glicerynum Boraxatum asszem) kell egy steril gézlappal kitörölni minden kaja után. Ők fél évig küzdöttek vele.

[quote]O írta:livér egy két napja elkezdett "sokat" tüsszögni,de sztem nem náthás,legalábbis nem folyik az orra.Az lehet h így szokik hozzá az őt körülvevő illatokhoz?Vagy ez hülyeség?

Solya! Abszolut nem hülyeség! Vagy összegyűltek a levegőben lévő kis szöszök, és azt tüsszögi ki, vagy szárazabb lett a levegő...szóval az alkalmazkodás része.

Anita! Hozzászoksz hamar, ne aggódj! Gyere sokat, mert mi q...a jó társaság vagyunk! :)

[quote]H írta:elyzetjelentés: mindkét ciciben csomók, lövésem sincs, miért, de már nem is izgat, az se, hogy fáj, majd elmulasztom... Kiskobold sajna utálja a kutyapózt, eleve úgy kellett "rákényszeríteni", hogy hanyatt/félhanyatt szopizzon, és hálából sugárban kihányta azt a keveset, amit előtte a szokásos pózban evett...

Vazze!

[quote]A írta: segítségre meg kortól függetlenül mindenkinek szüksége van, és ha megadatik, tessék élni vele!!!!!!!!!!!!!

Bingó! Én, a néni, tesóm nélkül most kizárólag tápszeres cumit lógatnék a bömbölő bébim szájába.

Hú, Manna! Szerintem ezt jól beszéld át a férjeddel. Ez iszonyat köcsögség!!! Basszus, én is kiakadtam rajta!

Kép
zölddisznó
 
 


Szerintem tök normálisnak kéne lenni, hogy az ember kezet mos mielőtt egy csecsemőhöz közelít. Még ha nem is nyúl hozzá, megfoghatja ruháját, bármilyen eszközt, babaszobában bármit. Én egyébként is amondó vagyok, hogy ha hazaérünk bárhonnan, első a kézmosás. Fiam egyik barátja egyszer meg is jegyezte, "nálatok mindig kezet kell mosni". Azért nem vagyok mániákus.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Mági! Most látom, ölég foltos egy darab...

Kép
zölddisznó
 
 



Kép
zölddisznó
 
 


Zölddi:
Azt a boraxos kencét kaptam én is, használom egy hete, de nem nagyon látok javulást. Fültisztítót belemártom az oldatba, azzal kenem a nyelvét. Letörölni eddig nem bírtam, már-már azon gondolkodtam, egyik kézzel megfogom és kihúzom a nyelvét, a másikkal letörlöm. - ez vicc volt, de tényleg nem egyszerű, ha az ínyén lenne, az nem gond, de állandóan behúzza a nyelvét.
Cicimre is adtak kencét, azt is használom.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Lehet, hogy vennünk kéne Lellén egy üres kérót? Bérbe nem adjátok Zölddi?
Bár amilyen lökött az én férjem, a gyerekei nélkül sehová sem megy. Képes lenne oda is elvinni.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Manna! Nem semmi anyósod van! Azért a férjeddel próbálj ezekről beszélni, hogy legalább értse meg a te problémádat. És legközelebb ha vendégségbe jönnek a férjeddel előre tisztázd, hogy mit szeretnél. És az a minimum, hogy legalább 10-kor elhúznak haza. Bár én nem is fogadnék így vendéget pár hetes baba mellett, hogy én főzzek és mosogassak is rájuk!
Ez tényleg szörnyű lehetett neked!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Isarenikő: Mi újság veled, veletek? Nem gondolod, hogy lassan szülni kéne? NE várakoztass minket ennyire, decemberi kismami vagy, nem januári!!! :wink:

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


bb! Nem szeretnék decemberről lecsúszni! Remélem ezt a fiam is így gondolja! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Manna: ez nem semmi! Én is többször mosok kezet mielőtt a gyerekhez nyúlnék. ja és fogok szólni a "vendégeknek" hogy mossanak kezet!
Nálunk egyenlőre még nincs forgalom, mert mondtam hogy az első pár hétben a nagyon szűk családon kívül mást nem akarok itt látni! Raktam fel képeket a netre, nézegessék azt és ennyi!!! :lol: :lol:

Amúgy már megint kiborultam, mert Marci most kétszer egymás után nem volt hajlandó normálisan enni. Állandóan bealszik, keltegetem egy jó ideig aztán leteszem az ágyba. Persze akkor kipattan a szeme és újra a cicit követeli. Ami amúgy ok, mert gondolom nem sokat evett. De hogy ezt egymás után jópárszor eljátszuk???????????!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Manna: ez nem semmi, basszus!!!! Totál megértelek, tegnap én már azon kiakadtam, hogy sógornőm pasija szó nélkül bement fotózni a nagy nehezen lerakott gyereket :evil: :evil: És még mi voltunk a rosszak, hogy szólunk, mert mit aggódjuk túl? Most meg anyósomék vannak itt, Kiskoboldnak anyahiánya volt, felébredt és sírt, felvettem, erre jön, hogy hadd fogja már. És vágjál hozzá jó pofát, mert jót akar :evil: És a páromnak kell elvinni majd sógornőmékhez, mert anyósom pasija nem vezet sötétben.
Amúgy meg semmi más vágyam, mint hogy lezuhanyoztassam a cicimet, és kimasszam belőle az egyetlen megmaradt nyomorult csomót. Bakker, véget érhetne már a karácsony....

[quote]J írta:aj, és ma reggel felfedeztem a szájában egy kis hólyagot, olyan sárgás színű és az ajka belső oldalán van a szája sarka felé... Ez mi a fene lehet????


Erre nincs ötlet? Én aftára gondolok, azt meg kell mutatni gyerekdokinak vagy ecsetelőt adnak recept nélkül is??? Vagy mindenképp mutassam meg dokinak?

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi: hívd fel a dokit, mond el mit tapasztaltál, valamit mond rá. Én mindig így csinálok, ha látnia kell, úgyis megmondja, de van hogy elég a konzultáció, elmondja mit csináljak, mit vegyek a gyógyszertárban, ha nem múlik néhány napon belül, mit tegyek. Ha nem igazán orvosi esetről van szó, akkor a védőnénit szoktam hívni, mit tanácsol.
Ha nem muszáj ne rángasd el a gyereket orvoshoz, kihívni sem kell rögtön, telefonálj szerintem.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Sziasztok!

Olvaslak ám benneteket, csak a számítógép asztalon van a karácsonyfa és elég nehézkes a géphez férni. Jól vagyunk, Hunor 3840 gramm, továbbra is eszik-alszik. Délután szokott ébren lenni, nézelődik, "beszélget". Éjszaka már 5 és fél-6 órát is alszik. Most éppen a gangon alszik a babakocsiban, de mindenkit üdvözöl.

Manna! Tudom, sovány vigasz, de az én anyósom se semmi. Korábban már írtam, hogy a terhességem alatt nem nagyon érdekelte, hogy lesz még egy unokája. Amikor megszültem, sírva borult a nyakamba és megköszönte az újabb unokáját. Azt hittem, megtört a jég. Tévedtem. Mivel egyedül nem tud közlekedni, aznap, amikor kiengedtek a kórházból, a férjem elhozta őt, meg a sógornőmet. Nem hoztak semmit, én kaptam egy egyszerű pelenkázótáskát. gondoltam sebaj, jön a karácsony, majd biztos bepótolja. Hát ismét tévedtem. 26-án voltunk náluk ebédre. Ajándékbontás. Zalán ajándékai: 1 cd-s magnó (MP3 csatlakozóval stb.), 1 db 8000 Ft-os angol-magyar képes szótár, 1 db csavarozós építőjáték, 1 db kapucnis felső, 2 db cd. Röviden: toronyóra lánccal. Mondanom sem kell, hogy itthon a töredékét sem kapta a gyerek, de nem is erre neveljük, hogy az ajándék legyen a fontos. Hunor ajándéka: ruhanemű. Meg is lepődtem ,mert több darab is volt a zsákban: 1 plüss overál, 1 rugi, 1 oulcsi és 1 body. A meglepetés azután ért, hogy közelebbről megnéztem. Turkálós ruhák voltak. Én is vásárolok turkálóban, na de karácsonyi ajándéknak?!!! :twisted: Anyósom még hozzá is tette, hogy volt a sógornőm a bababoltban, de ott nem talált olyan szépet, mint ezek (az overál meg a rugi szép, igaz az előbbire semmi szükségünk, mert van overálunk; a pulcsi szélesebb, mint amilyen hosszú, a bodí meg teljesen ki van bolyhosodva). A férjem nem látta, csak itthon mondtam meg neki. Azt mondta, miért nem szóltam, hozzájuk is vágta volna. Mondtam, hogy erre semmi szükség, de a hugom is azt mondja, hogy ő nem állta volna meg szó nélkül. Kapott még 2 játékot (ezek újsk), de 9 hónapos kortól használhatók, szóval azt is köszönjük. A párom meg akarja nekik mondani a magáét, aminek megint hosszas mosolyszünet lesz a vége. Zalánt sajnálnám miatta, mert ő szereti őket és mivel a 35 éves sógornőmnek évek óta nincs senkije (nem is lesz), ráér Zalánt hurcolászni mindenféle programokra. Ma este pl. Nox koncertre mennek. Én eldöntöttem, hogy nem érdekel, hogy ő anyósom nem tud idejönni, én nem viszem oda a babát. Oldják meg, ha látni akarják.
Na, azt hiszem bepótoltam az előző napokat. Jók legyeteke!!! Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


Sziasztok Csajok!

Végre itt... már kora délután elkezdtem egyszer írni, de Zsófi közbeszólt. Egész délelőtt aludt, ennek az lett a következménye, hogy egész délután meg nem. És végig cicin lógott a drága... :-D

Éjszakáink szerencsére jók!!! Nem akarom elkiabálni... Este jól bekajál a kiscsaj, kiszív mindent a két ciciből, pótlásnak megkapja a maradék lefejt tejcit. Na ezzel 5-6 órát is alszik zsinórban. :-D Éjjel csak egyszer kelek hozzá. Amúgy tündéri kislány, csak akkor kiabál, ha éhes.

De az arca... kiütései borzasztóak... Most már a haja alatt is vannak. Remélem csak tényleg tejkiütés. Hülyére aggódom már magam miatta. Várom, hogy holnap beszélhessek végre a dokival, hogy mit ajánl. Sudocreme talán hatásos, most azzal kenem.

Vera!
Remélem Iza betegségére minél előbb megtalálják a gyógyírt! Szorítok nektek, hogy minden rendben legyen!

Aida!
Gondolom a sárga bukás kérdésedre már kaptál választ. De további megnyugtatásodra az elején nálunk is ugyanilyen színűt bukott Zsófi. Aztán egyszercsak már fehéret, túrósat. Szóval emiatt szerintem ne aggódj. Van még annyi minden más, amin lehet... :-D

Manna!
Anyós pajti nagggyon durva!!! Én már stresszeltem eleget rokonokon, ismerősökön az elmúlt napokban. :evil: Főleg kisgyerekes családok, akik átmentek már ugyanezen, miért nem értik meg, hogy Zsófi 6 hetes koráig minimális mennyiségű embert szeretnék látni??? :evil: Eddig elhajtottunk mindenkit, csak a nagyszülők vették szemügyre. :-D

Segítség: Szülés előtt még én is úgy gondoltam, hogy nem kell nekem otthonra senki, megoldom majd egyedül. Aztán a császár után úgy döntöttem, hogy mégis jobb, ha itt lesz anyukám. Lenyomott velünk 2 hetet, most meg anyósom van itt 2 hétig. No és Apa is itthon van már egy hete és idén már nem is fog dolgozni. Nagyon sokat segít!!! Volt olyan, hogy éjszaka ő is kelt velünk, teljesen kikészült másnap reggelre. :-D Aztán megbeszéltük, hogy semmi értelme virrasztania velünk, aludjon éjjel. Nappal sokszor ő pelenkázza Zsófit, babusgatja, fürdetésnél ő fogja... Nem gondoltam volna, hogy ennyire lelkes, kislányát imádó apuka lesz. Imádom! :-D

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönés!

Azt hiszem, hogy néhányan még vannak, akiknek nem gratuláltam, így utólag mindenkinek hatalmas gratula!

Mági, Enikő! Nektek szorítok! Ha jól emlékszem, Mági, Neked ma "kell" szülnöd, Enikő, Neked pedig még 1 nap van hátra - elvileg! Szorítok Nektek!

Próbálok olvasgatni, de a témákhoz nem nagyon tudok hozzászólni, zöldFÜLŰ vagyok! Bennem is rengeteg kérdés halmozódott már fel, valamire kaptam is itt választ. Igyekszem kicsit lazítani és nem görcsösen állni a dolgokhoz, de sokszor nem sikerül. A tejcsi szépen lassan termelődik... :D Már fagyasztanom is kell. Sőt! Ma Mesit túletettem, így kihányta, amit megevett, a többi pedig a pelusban landolt... Utólag már viccet csináltunk belőle Apával, de akkor azért elsírtam magam, hogy egy darabig nem tudtam Mesinek elég kajcsit adni, most pedig átestem a ló másik oldalára... A kezdeti nehézségeken túl kell esni!

Egy kérdés: 11 naposak vagyunk... Tudom, hogy nincs törvény arra, hogy mikor esik le a köldökcson, de nekünk még megvan. Ezen még nem is izgulnék annyira, inkább az a bajom, hogy alvadt vér van rajta, ill. inkább körülötte. Próbálom kezelgetni, de teljesen nem tudom "leáztatni"! Ez szerintetek normális dolog??? A védőnénit mindenesetre holnap elhívom...
sinaszi
 
 


De jó, hogy írtál Ibernuska, nekem sincs sok időm bekukkantani, de ma pont rád gondoltam. Földiek tartsunk össze. Egyébként a kórházban is volt egy érdi lány, nagyon szimpi, néhány hónap múlva randizhatunk. Irigyellek Zsófiért, én is mindig Zsófit akartam, végül a barátnőim vettek nekem egy ZSófi babát. Vigasz képpen. Igaz, ma már el sem tudnám képzelni, hogy nem fiaim vannak.

Anyósok, anyósok!!! :evil:
Egyszer mi is azok leszünk. NEkem most annyit segít, hogy 10-ig számolok mielőtt valamit mondanék neki. ...Aztán egyszer kiborulok... - remélem nem.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Sinaszi:
Jól teszed, ha megmutizod védőnéninek, meg fog nyugtatni, hogy - szerintem - semmi aggasztó nincs. Hintőporozd minden tisztábatevésnél, alkoholozd reggel és este. Nekem legalábbis ezt tanácsolták.
Szerencsére nekünk most már a kórházban leesett, de Dávidnak nagyon sokára, már-már aggasztó volt, nekem legalábbis. Nekem mindig egy kritikus pont a gyereken a köldöke.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


HELP: Az előbb volt egy egész hosszú kb. 25 perces szopink, megszakítva 3 büfivel (azok elég rövidek voltak mert ahogy felültettem már böffentett is egy embereset). A végén még nyúztam, pedig már aludt szegényem. Akkor jött még egy kisebb büfi. Utána leraktam, de kb. 1 perc múlva nagy öklendezések után 3 adagban tejcsi ömlött ki a szájacskájából. Ilyenkor azért bukik, mert kevés a büfi? Vagy megint gondolhatok arra hogy túlette magát? Ha tátog meg szeretne még enni akkor mit tudok tenni hogy ne egye túl magát?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Köszönöm a válaszokat a friss levegős kérdésemre. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


bb! Szerintem jól penésztelenítesz, de fontos lenne a törlés is. Majd sikerül!

Boci! Ilyen esetekre tartok újságokat, könyvet és telefont a közelben. Hanna is szokott ilyet csinálni, pl. az imént. Most költöztettem le a vezetékes telefont a szopihely mellé, és hétvége lévén XXl-es csomagomat kihasználva boldog boldogtalannal szórakoztattatom magam telefonon.

Kép
zölddisznó
 
 


Sina: sssssssssssssszzzzzzzzzzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaa! Marcinak pont 11 naposan esett le a köldökcsonkja!! Azért hívd a védőnénit fel! Hogyan kezeled? Neked mit adtak/ajánlottak rá? Alkohol és hintőpor? Engem (lehet hülyeség) a szaga zavart, de az nagyon!!!! Én minden tisztába tételnél alkohollal tisztítottam és utána hintőpor. A kórházban is így "tanították" és a védőnő is így mutatta.

Anyós: hát tudjátok én sem vagyok valami jóban vele. De úgy látszik kezd javulni a helyzet. Karácsonyra Marci kapott egy tök szép plüss rénszarvast és 10e Ft-ot. Majd veszünk neki valamit rajta! Ja és már egyszer eljöttek saját maguk unokázni és kedden is jönnek! Mi karácsony másnapján 2 órára levittük Marcit és nagyon örültek. Azt hitték le sem megyünk! Persze én nem hiszek teljesen abban hogy mi jóban leszünk, de alakulunk! 8)
Vendég
 


mush,cili:
[quote]a írta:mikor jol lakott, tiszta a pelusa es nem alszik, hanem nyoszorog/sir, akkor mit csinaljak vele?

-szeretgeds babusgasd,nézegesd,énekel,beszélgess neki.Sétálgass vele,mutasd be neki a lakást,nézelődjetek az ablakon. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Zöldi: persze ez ok, de két egymás utáni szopinál csinálta. Aztán nagy nyűglődés, anya kiborul és jön megmentő apa. Ő elfeküdt vele a kanapén, gyerek a mellkason hason és fél óra nyügi, hatalmas pukik és büfik és lassan elalvás. Apa elzsibbad, anya úgy ahogy van a gyerek lógva vissza a szobába, ágyba betesz és két órája alvás! Igaz egész nap nem aludt!! Remélem most már jobb lesz! :lol:
Vendég
 


Sina! Tök normális! Még váladékozhat is.

Aida! Egyen, amennyit akar, és adjon vissza, amennyit jónak lát. Majd kialakul, ha erősödik a záróizma, illetve megtanulja, hogy csak annyit egyen, amennyi benn is marad. Erőszakkal ne vedd le a ciciről!

Kép
zölddisznó
 
 


aida: mérd meg mennyit eszik, abból tudsz következtetni mitől bukik, túlevés lehet. vagy hirtelen eszik. A babák u.úgy éreznek túlevéskor és éhségkor, ezért tátognak, enni akarnak.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Sarmi: mi is ezt csináljuk. :lol: :lol:

Aida: Marci délelőtt ette túl magát, mert 110-et benyomott igaz két ciciből aztán volt egy kisebb bukás. Furcsáltam is hogy ennyit evett (70 és 90 között szokott) és gondoltam hogy lesz valami! Eddig amúgy Márton soha sem bukott!
Vendég
 


[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznóAida! Egyen, amennyit akar, és adjon vissza, amennyit jónak lát. Majd kialakul, ha erősödik a záróizma, illetve megtanulja, hogy csak annyit egyen, amennyi benn is marad. Erőszakkal ne vedd le a ciciről!


Húha.. Az a probléma, hogy ilyet csak az első 1-2 napban csináltam, mert ebből az lett, hogy 2.5 óra (!!) múlva még mindig a cicin lógott és mondták is a kórházban hogy ennyire nem jó igazodni őhozzá. És természetesen folyamatos bukás lett a vége, minden olyan lett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aida 2008.12.28 17:57-kor.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sarmi! Szívemből szóltál megint. mi most a szpotlámpákat fedezzük fel, és a tükörben a másik Hannát :)

Boci! Ha nagyon nem akar aludni, én meg igen :) akkor együtt lefekszünk, cici a szájba - olyan nincs, hogy nem kéri :) - és pár perc múlva már mindketten szuszókálunk. Próbáld ki!

Mági! Enikő! Szüljetek máááááááá'! :)

Kép
zölddisznó
 
 


[quote="bb"]a írta:bbida: mérd meg mennyit eszik, abból tudsz következtetni mitől bukik, túlevés lehet. vagy hirtelen eszik. A babák u.úgy éreznek túlevéskor és éhségkor, ezért tátognak, enni akarnak.


Hogyan mérem meg hogy mennyit eszik? Megmérem a babát szopi előtt és után? Mennyi lenne a "normális" adagja egy 1 hetes babónak?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


BB! Köszi a megnyugtatást! Remélem, hogy nekünk is csak "későnérős" a köldökcsonk! Egyébként én is ettől tartottam leginkább a terhesség alatti felkészülésnél... Hiába mondják, hogy nem fáj a Manónak, nekem mégis fizikai fájdalmat okoz tisztítani....

Boci! SSSSSSSSSSSSSSSSSSZZZZZZZZZZZZZZZZZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIAAAAAAAAAAAAA! :wink: :D Mi Hozzátok képest mindig néhány napos késésben vagyunk, így remélem, hogy néhány nap és leesik ez a fránya csonk! :wink: :D Egyébként igen, így kezelem, ahogy BB és Te is írtad! És sajna nehezen megy, mert a Kisasszony elég aktívka pelusozásnál és a kezemet mindig tökéletesen el tudja találni, amikor a legkényesebb ponthoz érünk... Annyi, hogy most már nem minden tisztába tételnél tisztítom, mert az nálunk elég gyakori... Gyakran megszivat a drága! :oops: :lol:
sinaszi
 
 


kiütések:
anya figyelje mit evett, citrusfélék, olajos magvak lehetnek a ludasak.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Sina! Tuti, hogy nem fáj a bébinek! Azok elhalt szövetdarabok, és nem csípi az alkohol neki. Még akkor sem, ha vérzik, vagy váladékozik. Csak ügyesen. (tesóm látott már 1 hónapos babát is köldökcsonkkal!!!)

Kép
zölddisznó
 
 


Zöldi! Köszi Neked is! Mindig jó a hozzáértők nyugtatását olvasni! :wink: :D
sinaszi
 
 


BB: köszi, szerintem holnap felhívom a dokinénit...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Zöldi: hála az égnek én éjjel elég jól kipihizem magam így nappal nincs alvásgondom! Ezt gyorsan lekopogom. Amúgy a hajnali cicizés így megy nálunk. Akkor áthozom hozzánk, anya elfekszik, Marci cicire és nemsokára alszunk is. Én még ilyenkor horkolni is szoktam! :oops: :oops:

Sina: hát Marcinál is így volt, mert őfelsége nagyon izgága (tiszta apja) és apa segített lefogni, hogy rendesen tudjam kezelni! Most már nagyon szép a köldökünk!
Puszi a menyasszonyjelöltnek! :lol: :lol:
Vendég
 


Boci! Átadtam a puszit! :wink: :lol:
sinaszi
 
 


Védőnénink szerint nem kell minden tisztábatevésnél alkoholozni, mert lassítja a leesést. Elég reggel és este. Hintőpor meg kell mindig, az szárít. Nem tudok vitatkozni ezzel, nem vagyok szaki.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?