Új privát üzeneted érkezett!

SZia Márti!

Rermélem már semmi bajodKép

Orvos?
Üdv. Chris
Chris

Sziasztok újra!

Bocs, hogy ilyen terjengös vagyok, de annyi mondanivalóm gyült fel, hogy alig gyözöm lepötyögni. Kép

D.Rita! Köszi a szakszerü, tömör és közérthetö összefoglalót TGYÁS ügyben. Nekem már csak egyetlen egy kérdésem maradt. Ha én decemberben megszülök, a 2000. évi fizum után megállapítják a TGYÁS-omat, akkor az annyi, amíg csak kapom? Nem fogják januárban újraszámolni, az akkor érvényes elözö év keresete alapján?

Mégegykata! Te aztán tényleg a határon vagy! Hozzád képest egy szót se szólhatok a karácsonyi kiírással, hogy idétlen idöpontban készül világra a babócám! Reménykedjün együtt, hogy nem ismerik a Pocaklakók még a naptárat! Kép A növérem mindhárom fiát "túlhordta", jó két héttel késöbb születtek, mint ahogy eredetileg kiírták öket. Hátha nekünk is bejön... Kép

Márti
Márti

Szia Chris!

Már teljesen jól vagyok, köszi! Kép Orvos?!?! Amikor még rosszul voltam, a WC-re is kisérgetni kellett, utána meg már minek?!?! Kép

Márti
Márti

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt a "Mikor kezdjünk vásárolni a Picinek" témához. Mi is 1 hónapja nézegetjük a babás cuccokat, de anyósom szerint még korai. (Szerintem meg nem Kép )
Remélem mindenki jól van, vigyázzatok magatokra!

BGabi!
Meg tudnád adni nekem Mónika számát? Szeretnék neki irni, ha nem zavarja...

Sziasztok!
helga - 27.

Márti!

Sajnos amit megállapítanak az elején az a végéig ugyan annyi. Nem számolják újra.

Rita
D.Rita

Sziasztok!

Márti!
Örülök, hogy jobban vagy!
A hordozóra visszatérve. Én arra akartam kilyukadni, hogy arra ne számítsatok, hogy beöltöztetve fogtok tudni sétálni babakocsival hordozóval. Az, hogy mentek bárhova, kocsival, vagy vásárolni, a hordozó nagyon jó, nekünk nagyon bevált. De abban órákra télen nem viheted ki a babát sétálni, mert nem tudod benne alaposan becsomagolni. De mivel Te dec. végére vagy kiírva, így fogod tudni használni, csak nem feltétlenül az elsö hónapokban. Az én fiam kb. 6 hónapos koráig volt hajlandó ülni a hordozóban. A nagy hidegben meg még úgysem fogod belerakni, mert még nagyon pici lesz, és egyenesen kell feküdnie. Mire enyhül, akkor már simán ülhet benne KépKép

Sziasztok
BGabi
BGabi (bgabi)

Helga!

Írj egy e-mail címet, és amit tudok, megírom.

BGabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Tegnap kint jartam a Metroban, lattam kismama melltartokat 2700-2800-ert.Igaz, hogy csak egy tipus volt, de meretvalasztek volt boven. Dorina volt a markaneve, es ahogy neztem jo minosegu volt.

Tiduj
Tiduj 18

Szia Mégegykata!
Lehet, hogy TI lesztek az AB bébik? Kép
Pussz. Chris
Chris

Sziasztok Lányok!

Catnet: megfogadtam a tanácsod, este lefeküdtem és mindkét kezemet a pocakomra tettem, simogattam, beszéltem hozzá! Legalább egy félórát így voltam, és megtörtént a csoda, éreztem valamit. Olyan volt, mintha a beleim mozognának és 2 apró kis rúgást éreztem, uyganazon a ponton.
Aztán még 1x, amikor már lefeküdtem aludni, és direkt úgy feküdtem, hogy háton, pocakot fogva. Már elszenderültem, amikor egy jóval erosebb rúgásszerut éreztem, olyan hirtelen volt, hogy egy kicsit megis ijedtem, nagyon dobogott a szívem.

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Én nem tartozom még ide (sajnos). Nem is akarok zavarni, csak Bánhidi G.-t keresem.

BÁNHIDI G. Kérlek jelentkezz. Vagy a másik topicban, vagy a freemail címemen. Valami baj van?

Bocsánatot kérek, hogy rontottam itt a levegõt.

Éva
Éva

Szia Moncsi!
Gratula! Kép
Pusszzz. Chris
Chris

Sziasztok!

Rita! Köszi az infót. Nem szép tölük, de ha ez van, hát ez van. A lényeg a baba. Kép

BGabi! Most szörnyen butának érzem magam, de megint megleptél. Abba a hordozóba nem lehet beletenni az egészen pici babákat? Én azt hitten, hogy az jó az egészen picikéknek, és késöbb, ha egy kicsit megerösödik, akkor jön a sportkocsi rész, ami alatta van...
Mondjuk órákra télen úgysem fogom kivinni, mert én annál sokkal fázósabb vagyok. Kép Majd ráfogom, hogy túl kicsi még... Kép Kép Kép
Meddig kell egyenesen feküdnie egy kisbabának?
Azt hiszem, sürgösen be kell szereznem a nagy kupac kismamakönyv mellé néhány babaápolásit is... Kép
Remélem ma délután már lesz idöm a babakocsis topikokat is végigolvasni, és utána sokkal tájékozottabb leszek.

Márti
Márti

Szia Chris!

Köszönöm! Bár nem az én érdemem, hanem a babáé! Már most hallgat az anya szavára! :-)))))

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Moncsi! Kép Nekem ugyan igy sikerült! Ugye milyen nagyszerű érzés! Az én babám tegnap lustizott! Kép További jó mocorgásfigyelést! Kép

Pusz, catnet-Niki
catnet

Szijasztok!

Chris! Én csak a 19-20. héttöl érzem öt.. úgyhogy van még idöd, bár már én is tiszta ideg voltam, hogy mikor fogom érezni.

Márti! Én úgy tudom, hogy 2-3 hónapos koráig mindenképp teljes vizszint javasolt a babának.

Tegnap voltunk dokinál, meghallgattuk a szivhangokat és volt UH is. Az UH-n csak a fejét, a mellkasát, a combcsonját és a súlyát(1350g) mérték meg és kész. Fél perc. Még el sem helyezkedtem az ágyon már vége is volt a vizsgálatnak. Olyan izékKép
Jaaaaaaj, most jut eszembe, megkérdeztem a méhösszehúzódásokat. Aszonta a dokibácsim, hogy akár óránként kettö is lehet, az is normális! Én mondtam, hogy napi kb. 15-öt számoltam össze. Legyintett...Aszittem erre majd javasol magnéziumot, de semmi. Úgyhogy megnyugodtamKép

Szijasztok, Lara-31
lara (lara)

Márti!

Sajna sokszor látok egészen pici babát már hordozóban. De a látvány is ijesztö, amikor szegény picibaba teljesen össze van görnyedve, mert még túl gyenge ahhoz, hogy tartsa magát. Egyáltalán nem tesz jót a gerincének. Én 1 hónaposan raktam bele úgy elöször (mert kocsival mentünk valahoa), hogy alulról párnával, pléddel teljesen felpolcoltam, és gyakorlatilag a baba teljesen vízszintesen feküdt benne. Ez mindenkinél saját elhatározás kérdése, hogy mennyire meri korán veszélyeztetni a pici gerincét. Én rendesen, minden alápolcolás nélkül 2,5 hónaposan raktam bele elöször.
Gondold át!

BGabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!
A hely átadásról:
Reggel egy vérvétel után (vénakeresés, na meg nem nagyon bírom a tortúrát...) végre jön a busz. Van egy szabad hely Kép, lerogy. Következõ megállónál pocak-társ fel a buszra ( olyan szép nagy, gömbölyû pocija volt már), elõttem ülõ ifjúság mereven bámul ki az ablakon. Mit tehettem, félig ájultan felálltam és átadtam a helyemet. (Na jó még nem látszott semmi, most kezdi a látszást.Kép)

Egyébként nem utazok metrón, inkább kerülök a busszal, így legalább van egy kis levegõ.

Pusszzz. Chris
Chris

Szia BGabi!

Köszi az infót, mostmár legalább tudom, hogy erre is vigyázni kell. Szerintem aki beleteszi az egészen pici babáját, az olyan tapasztalatlan és naiv, mint én, és elhiszi, amit a babakocsi gyártók ráírnak, hogy 0-x hónapos korig, vagyis születéstöl használható. Kép
Végigolvastam a Pethes Ildi által ajánlott Peg Perego-s topikot, egészen belezsibbadtam. Elég elkedvetlanítö az a rengeteg hozzászólás csak arról, hogy flancolós, nagykínú, rongyrázós, stb.-e az, aki drága kocsit vesz, vagy sem. Kép A közlekedés a babával kezdetübe már bele se fogtam, annyira lefáradtam. Azért persze volt sok hasznos info is, csak nehéz volt összemazsolázni. Kép
Azért az érdekes, hogy mennyire szerteágazó helyeken lehet infót találni a Babanet társalgójában a babakocsikról. Kép Életmód, Erről-Arról, Ami a szülés elött van... A linkek nélkül vissza se találnék...

Márti
Márti

Sziasztok!

Van köztünk valaki, akinek orvos ajánlotta a magnézium szedését? Ha igen, akkor melyik készítményt, és milyen adagolásban?

Mostanában idönként olyan furcsa a pocim. Nem olyan, mint amikor hirtelen megkeményedett, és fájt, és nagyon pocsék érzés volt. Gondolom az lehetett az "igazi" haskeményedés, szerencsére az még csak egyszer furdult elö velem. Mégis ahhoz hasonlít, kemény tapintású és nagyon feszes a hasam töle, és ha nem is kellemetlen annyira, de azért nem egy Pepsi érzés... Szóval kicsit azért beaggódtam töle, és vettem Pussz Magnéziumot. Otthon elolvastam az összetételét, színezék, izezék, állományjavító és tartósító, E-ez, E-az van benne, azonnal el is ment töle a bátorságom. Tegnap aztán beugrottam a gyógyszertárba, és vettem Magne B6-ot, arról emlékszem, hogy többen is írták itt, hogy szedik. Abban meg azt írja a tájékoztató, hogy igazolt magnéziumhiány esetén napi 3x2, magnézium pótlásra meg napi 2x2. Ez nekem bödült soknak tünik azokból a nagy tablettákból...
Tud valaki erröl valami biztosat?

Márti
Márti

Sziasztok,

A magnéziumos téma engem is érdekelne... Én sem tudom melyiket szedjem inkább....

A méhösszehúzódásról..
Nem tudom , bztos én vagyok érzéketlen, de én semmi különöset nem érzek soha... Mit kell éreznii? Egyáltalán kell e már 22 hetes korban?
Bár én a baba rugdosását is csak a 20. hét körül éreztem meg... Talán nem erre figyelek eléggé mert iszonyúan leköt a munkám és az amivel épp foglalatoskodom.. nem tudom..
Azért nagyon örülnék, ha valaki megírná mit kéne éreznem és milyen gyakran és mikortól..
Köszi,
évike
Évike22

Huh. Most látom, hogy már valószinűleg csak én dolgozom.. megyek is hazaKép

Pussz mindenkinek..
Évike
Évike

Nem nyertél Évi, sajnos még én is itt vagyok! Pedig már nagyon hullának érzem magam!
Most Te a méhösszehúzódásra vagy a babarugdosásra vagy kiváncsi? Vagy mindkettore?
Én úgy hallottam, hogy teljesen alakati kérdés, hogy ki mikor érzi mag a babamozgást, bár állítólag akinek vékonyabb a hasfala, az hamarabb megérzi! Nem tudom.. én ma este is a kicsire fogok koncentrálni...

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok Lányok!

Most jöttem ki a kórházból.
Tegnap az orvos rossznak találta a pici szivhangját a CTG-nél és beutalt a kórházba.
De csak a rémülete volt.
Ráadásul úgy felidegesített, hogy megint 5 perces fájásaim voltak vagy 3 órán keresztül.
Az orvosom kiengedett nagy könyörgésre, de 2 naponként jelentkeznem kell.

Röviden ennyi.

Vica
tvica

Sziasztok!

Márti, Évike!

Én a fiammal szedtem magne-B6-ot, az orvos elöírására. Kezdtem 2x1 szemmel, de mivel nem javult a helyzet, továbbra is fájt és sokat keményedett a hasam, megemelte az adagot az orvosom, 3x2-re. Az már jobb volt, de még úgyis sokat keményedett a hasam. Így 32 hetesen be is fektettek visszatartásra. A mostani terhességemet is sok hasfájással kezdtem, így most is elöirta a dokim a 2x1 magne-B6-ot. Mivel elmúlt szerencsémre, így abbahagytam a szedését. Az, hogy keményedik a hasatok, nem baj, ha nem lépi át a napi 10-15-öt, és nem 5 percente jön. Az a méh természetes munkája.

Vica!

Vigyázz nagyon-nagyon magadra, már csak 1 hét, utána lehet szülni! Pihend addig jól ki magad, utána jöhet a babuci Kép

Sziasztok!
BGabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Aki az AB bébiségre hajt, ki kell hogy ábrándítsam. Idéntõl nincs ilyen Kép Én január 1-én születtem, és lemaradtam a pénzrõl. Kép

cory
cory35

Sziasztok Kismamák!

Már régen nem írtam nektek, pedig szorgalmasal olvaslak benneteket, csak velem nem történik semmi különös. Tegnap voltunk a védõnõnél, eljött velem a párom is szívhangot hallgatni. Kicsit furcsán nézett rám a többi kismama, hogy már ide is hozom Papamackót, de hát õ is kíváncsi volt rá, mi történik velünk. Kép (Meg is dícsérte a védõnõ, mert jobban tudta, hogy mikor volt az utolsó UH, mint én.)

Zsuzs! Üdvözöllek, mint földim, én is Árpádföldön lakom, az Ákos utcában! Kép

Évike! Gratula a kislányodhoz! Kép Kép Kép Már én is úgy szeretném tudni Pocaklakó nemét...

Szia Kamilla! Nagyon jó egészséget, könnyû terhességet és szülést kívánok neked, örülök, hogy te is közöttünk vagy! Kép Kép

Márti! Nekem eddig kétszer ajánlották a MagneB6-ot. Elõször a doki, még a terhesség elején, méghozzá hányinger, émelygés ellen. Másodszorra pedig a védõnõ, amikor gyengeségrõl, fáradékonyságról panaszkodtam neki. Én (önhatalmúlag) csak 1 szemet szedtem naponta, és pár napon belül már nem is voltam olyan gyenge, úgyhogy meg is tartottam egy pár szemet, hátha hirtelen kell, hogy legyen itthon. (Az állandó fáradékonyságom lehet a vérnyomásomtól is: 85/58, 97/51, 70/50, ilyen alacsony értékeket szoktak mérni. Hétfõn megyek a dokihoz, és tisztázom vele.)

Puszi még egyszer mindenkinek, további jó pocaknövesztést kívánok:

Laura
Laura23

BGabi!

A cimem: varjasig@axelero.hu
Úgy tudtam, hogy már megadtam neked... Kép

Elõre is köszi!
helga - 27.

Kismamák kánikulában:

[url=http://www.origo.hu/csalad/szuloknek/20010803kismamak.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/csalad/szuloknek/20010803kismamak.html[/url]
bigacsiga

cica, hajfestés, szolárium

[url=http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=18&cid=2349" TARGET="_top]http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=18&cid=2349[/url]
bigacsiga

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm az infókat!

BGabi! Nekem nem is tudna ez a haskeményedés 5 percenként jönni, mert nem múlik el annyi idö alatt. Kép Amikor estefelé "beáll", akkor órákig olyan, hogy dobolni lehetne rajta. Mostanában szinte minden este így alszom el, és reggelre "lágyul el" újra. Lehet, hogy ez nem is az, amit haskeményedésként szoktak emlegetni?

Márti
Márti

Lányok,

Az normális ha én soha nem érzek haskeményedést?
Leht hogy van de egyszerűen nem tudom milyen és nem is jut ela tudatomig..

Laura, köszia gratuációtKép Szorítok hoy Te is minél előbb megtuddKép
Évike
Évike22

Sziasztok!

Évike!
Ha ez megnyugtat, én sem éreztem még soha haskeményedést. Szerintem ez nem gond, legalábbis én nem aggódom miatta.

Szép napot, elviselhetö meleget kívánok mindenkinek!

Eszter
eszter 25

Sziasztok!

Lányok én nem haskeményedést érzek, hanem inkább feszül a hasam, semmi görcsös érzés. Egészen alul az alhasamban érzem. Ez mitől lehet?

catnet-Niki
catnet

Sziasztok!

Helga, e-mail ment.

Márti!
Szerintem Te nem a haskeményedést érzed. Az nem tarthat olyan hosszan. A haskeményedés tulajdonképpen egy méhösszehúzódás, mint majd a szülésnél lesz. Gondolj bele, ott sem tart egy fájás estétöl reggelig. Ne haragudj, ha esetleg nyersen fogalmaztam.

Képzeljétek, tegnap hiába mentem be a kórházba az orvosomhoz, hogy vizsgáljon meg, egész nap mütött, hiába vártam. Úgyhogy ma fél 3-ra kaptam egy idöpontot a rendelöjébe, így csak ma sikerül megmutatnom magam, hogy nézzen meg, mi a bajom.

Egyébként nagyon jól indult a napom, szuper kipihenten ébredtem, pedig nem aludtam többet 6 óránál, de azt egyhuzamban. Egyszer sem ébredtem meg az éjszaka, és most nagyon jól érzem magam. Remélem, ez így is marad mára, mert nagy nap van ám nálunk KépKépKépKépKép

Mindenkit puszilok
BGabi

able {Cseri 1.c. 39 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 38 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 36 hét 4 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 35 hét 6 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 34 hét 0 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 33 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 31 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 31 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 30 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 30 hét 1 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 29 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 29 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 28 hét 1 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 27 hét 1 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 26 hét 4 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 25 hét 6 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 25 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 24 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 24 hét 2 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 24 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 23 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 23 hét 5 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 23 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 22 hét 5 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 22 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 22 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 21 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 21 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 21 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 20 hét 2 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 20 hét 6 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 20 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 20 hét 6 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 20 hét 2 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 20 hét 2 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 20 hét 1 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 19 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 19 hét 1 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 18 hét 6 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 17 hét 3 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 16 hét 6 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 17 hét 2 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 16 hét 0 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 15 hég Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Klári 1.c. 15 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 15 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 14 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 14 hét 2 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 14 hét 3 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 10 hét 6 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
}
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

1. Pécsett hol csinálják a 3D-s ultrahangot? Lehetséges, hogy az ember szombati idõpontot kapjon?
2. Szerintetek hol a legjobb beváltani a terhességi könyv végén lévõ utalványt? Mindenhol ugyanazt adják?

Köszönom elõre is!
Új lány

Bocs, lányok, elcsesztem Kép

Már nincs is jó kedvem Kép

<pre>
Cseri 1.c. 39 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 38 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 36 hét 4 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 35 hét 6 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 34 hét 0 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 33 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 31 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 31 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 30 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 30 hét 1 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 29 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 29 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 28 hét 1 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 27 hét 1 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 26 hét 4 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 25 hét 6 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 25 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 24 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 24 hét 2 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 24 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 23 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 23 hét 5 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 23 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 22 hét 5 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 22 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 22 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 21 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 21 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 21 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 20 hét 2 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 20 hét 6 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 20 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 20 hét 6 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 20 hét 2 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 20 hét 2 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 20 hét 1 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 19 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 19 hét 1 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 18 hét 6 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 17 hét 3 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 16 hét 6 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 17 hét 2 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 16 hét 0 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 15 hég Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Klári 1.c. 15 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 15 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 14 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 14 hét 2 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 14 hét 3 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 10 hét 6 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Szia BGabi!

Nem fogalmaztál nyersen, és magam is ilyesmire gyanakodtam. Eddig egyszer éreztem csak olyan haskeményedést, ami igazán belül volt kemény, hamar elmúlt, de ameddig tartott, addig ruhadtul kellemetlen volt. Elötte körmöt nyírtam a lábamról, és lehet, hogy egy kicsit összenyomódott közben a pocim...
Ezeket a furcsa esti keményedéseket inkább a hasfalamnál érzem, feszes lesz, mint a dob, nem fáj, csak kicsit kellemetlen, de órákig tud tartani. Nem tudom, ez mi lehet.

Ne hagyd a kedvedet ilyen könnyen elrontani, pláne egy nagy napon! Kép Meg szabad kérdezni, mi az a nagy nap nálatok?

Márti
Márti

Márti!

Csak megsúgom, ma van a házassági évfordulónk Kép
Egyébként a kedvemet egy telefon rontotta el, amit éppen abban a pillanatban kaptam.

Gabi
BGabi (bgabi)

Szia Gabi!

Azt hittem, a táblázat rakoncátlankodása kedvetlenített el.

A házassági évfordulótokhoz gratulálok!

Márti
Márti

Sziasztok lányok!

Valaki nem tudná nekem leírni pontosan hogyan is zajlik a magzatvízmintavétel. Az alacsony AFP-m és a családban el&#337;forduló genetikai rendellenesség miatt jöv&#337;hét szerdán csinálják. Érdekelne pontosan a folyamata, meg hogy mennyi ideig kell utána feküdni és hasonlók. A veszélyeit lehet&#337;leg ne ecseteljétek mert azon már eleget izgultam idáig és fogok is még.

Képzeljétek hosszú várakozás után tegnap este végre teljes bizonyossággal éreztem a babót. Idáig is voltak este hanyatfekve, kéz a pocakon nagy-nagy koncentrálások mellett gyanús mozgások, de tegnap pont a 20. hét fordulóján a babó kidugta valamilyét (kezét? lábát? könyökét?) a pocim alján. Kidudorodott. Sajnos ahogy megsimiztem visszahúzta és utána nem is adott el&#337; több ilyen produkciót pedig úgy megmutattam volna a papájának, aki a hívásomra rohant, de már csak az én élménybeszámolómat élvezhette. No ami késik nem múlik. Gondolom ezek az el&#337;adások a jöv&#337;ben csak szaporodnak majd.

Rita 20
D.Rita

Szia BGabi!

Gratulációnk az évfordulóhoz ! Kép
Indiszkrét kérdés: Mennyiedik?

Pussszzzz!
Chris
Chris

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!

Chris: 3. Tudom, még nem sok, de ez lesz az elsö, amit méltóan megünneplünk. KépKép

Márti: Lehet, hogy pont amiatt a telefon miatt rontottam el KépKép

Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Velünk nincs semmi különös, szépen növünk (én szemmel láthatóanKép) és leszámítva, hogy rémesen fájnak a lábaim, jól vagyok. A párom is egyre jobban kezd hozzászokni az apaság gondolatához. Egyre gyakrabban simogatja a pocakom, és sokszor hallgatózik is, de még mindig nem sikerült elkapnia mikor mozog.

BGabi!
KépGratula az évfordulótokhoz!Kép

Újlány!
Pécsen az Édesanyák útján csinálnak 3D-s UH-ot 3000Ft és fél órás felvétel adnak róla. A sima UH-os szobában lehet bejelentekezni, minél elõbb, mert én a múlt héten már csak november 2-re kaptam idõpontot. Szerintem hétvégén nem csinálnak ilyet, de ezt ott tudnák csak biztosan megmondani.

Én már csak a héten dolgozom, aztán 3 hét szabi. Sajnos otthon még nincs netünkKép Nagyon fogtok hiányozniKép Azért megpróbálok benézniKép

Sziasztok!

Orsi(22dik)
Orsi

Sziasztok!

Szinte egesz ejjel fent voltam, mert nem tudtam aludni.KépUgyhogy ma nem leszek valami friss.Persze reggel mikor kelni kellett, ugy aludtam volna.

Gabi:Boldog évfordulót!

Rita:Meg a 20. heten is csinalnak magzatviz mintavetelt, valahogy mintha azt elobb szoktak volna.Nekem volt mar 3 ismerosom is, de egyik sem mondta, hogy szornyu lett volna, azt hiszem valahol azt is altatasban vegzik, es utanna 1 ejszakat bent kell maradni, biztos ami biztos.De szerintem mindenhol masok a szokasok.

Tiduj
Tiduj 18

Orsi,

köszi az infót. Hányadik héten érdemes ezt megcsináltatni? Én még csak a 15-ben vagyok, szóval ráérek, csak szeretném elõre elrendezni a dolgokat.

Az utalványokról nem tudtok valamit mondani?
Új lány

Sziasztok,

megjöttünk CTG-röl, kiscsillagom 10 perc alatt kipörögte magát, nem kellett ott ülnöm sokáig és csak egy picit kellett piszkálni hozzá. A múlt éjszakát végigcsuklotta igy már megint nem aludtam én se, de neki biztosan rosszabb volt, mint nekem. Tiszta depressziós vagyok ma, remélem hamar elmulik, mert nem szeretem itt itatni az egereket. Biztos a nemalvástól van.

Helyátadási csúcs született ma reggel a Klinkán! Egy szép, nagydarab "apuka", ha lehet igy nevezni egy ilyen suttyót, két helyet elfoglalva terpeszkedett ott egész délelött, mig asszonykáját várta (aki egyébként hozott neki kólát a büféböl), mig mi felváltva adtuk át egymásnak a helyet a többi pocakossal ill. én felültem az ablakba a radiátorra (szerencsére jó erös darab, elbirt).

BGabi, gratulálok én is, nekünk jövö héten lesz a 2.
Pocok

Új lány,
A 30 hét körül már biztos érdemes elmenni. Ha azt vesszük, hogy én a 20. héten jelentkeztem be, és a 34. hétre kaptam idõpontot, akor nem is érsz annyira rá. Érdemes megkérdezni, mikorra van idõpont.
Az utalványra mindenhol ugyanazt adják, legalábbis a védönö szerint, de még én sem váltottam be.

Orsi(22dik)
Orsi

Tiduj!

Hát nem tudom mikor szokták, de én már a 21.-et is be fogom tölteni mire megcsinálják. A Sote I.-en fogják a mintát venni és azt mondták rögtön mehetek utána haza, így nem gondolom, hogy altatásban lenne. Remélem azért valamiféle érzéstelenítés lesz.

BGabi!
Csatlakozom a gratulálókhoz, azt hiszem az els&#337; a legmeghatóbb.

Rita 20
D.Rita

Szia Rita!

A magzatvíz vizsgálatról engem megpróbált lebeszélni az orvosom. A végén abban maradtunk, hogy a héten leveszik az AFP-t, és az eredmény birtokában aug. végén megbeszéljük a dolgot. Úgy tûnik nem rajong a dologért.
Akkor csinálja meg a genetikai UH-t is. Ez hogyan zajlik?

Pusszzz!
Chris
Chris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?