Új privát üzeneted érkezett!

Orsi, sajnos nálunk is ez van.. Nappal pihen éjjel csak sír és sír... Nem tudom mitől. Bár nálunk hasfájás gyanús. Majd próbálok köményteát inni, ami majd szépen átmegy az anyatejbe és remélem használni fog nála.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Orsi, ismerős a történet, nálunk is ez volt mult hét végén.. Nem tudtam elaltatni, és csak sirt :?
Nagyon kiborultam ráadásul egyedül voltam egész éjjel. nem volt aki leváltson, aztán mikor megjött a párom, kitört belőlem a zokogás. :?
Persze ettől még szuper mami vagy, csak a kicsi nyugtalan, megéreznek ám mindent, front stb. :D
Ugy látszik valami van a levegőben, mert az éjjeli aktivitás nálunk is megvan, én majd összeesek már éjszaka.

Ma nem volt még kakink... :( Szegényem nyom, de csak puki van. Ez lehet az infacoltol? Sarmi, vagy aki szintén használja? Tapasztalt más is ilyet?
Ha reggelig nem lesz, főzök reggel egy kamillateát neki szőlőcukorral, hátha az segit... De mi van ha nem? Mit kell ilyenkor csinálni?

Egyébként az infacol 2 napja megy rendszeresen, azota nem volt nagy pocifájás. Ez jo, csak most meg kaki nincs. :evil:

Kép
Kép
zsiraf8
 
 


[quote="gabilany79"]H írta:gabilany79abe: hatalmas gratula! Szép nagy baba! Csak nem Kistarcsán szültél te is? :)

Most már tényleg nem tudom, mit csináljak. Ma két szopi közt bedurrant a másik mellem is, de nagyon durván, és délelőtt óta nem tudok vele mit kezdeni, pedig végigjátszottam már mindent nem is egyszer. Fejés vagy szopi után úgy 20 percre megkönnyebbül, utána ugyanúgy dagad, csomós és nagyon fáj :cry: :cry: Ráadásul a külső és az alsó részen van, így Kiskoboldot sem a megszokott pózban kell szoptatnom, hogy hatékony legyen, és ez nem is tetszik neki annyira. :cry: :cry: Annyira remélem, hogy ezt is el tudom mulasztani, mert most már nagyon belefáradtam ezekbe a dolgokba, tök elkeserített így karácsony este...

Van valakinek valami ötlete, hogy mi a fenétől lehet ez? Pedig most is kifejtem a maradékot (ami amúgy sem szokott túl sok lenni...)


habe, mi együtt voltunk a kórházban? :D

gabi, nálunk is ugyanez van.. :( Kb egész nap fejnem kéne, hogy jó legyen. :( És nagyon fájnak.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 

 
 

Zsiráf! Nem hiszem hogy a kamillatea segít és nem túl jó a gyomrának! Anyatejes babánál a napi többszöri kakitól az 5 naponkénti kaki-ig minden előfordulhat. És mind rendben van. Infakoltól pukik lehetnek, hisz az azért van, a szelek távoznak tőle. Összegyűjti a buborékokat és egyben kiviszi.
Kitartás! A legnehezebb részen lassan túl lesztek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!
Erzsó és a pici fiúk


És persze szívből gratulálok minden friss anyukának!!

verzso
 
 


Lányok akiezt a polyát kitalálta egy isten volt:DDD
az elmúlt éjszaka, azon kivűl, hogy 2-3 óránkétn szopizott, aztán aludt tovább, mindig becsomgoltam a polyába, valszeg tényleg még nem tudott alkalmazkodni a kinti léthez.
Csak reggel csinálta ugyanezt a nyugtalanságot, de csak fél fél órát, buksi simizés és egy kis bölcsöringatásra vissza is aludt.

Zöldi:
az normális, hogy olyan jól szopik,hogy utána már nincs mit kifejnem?
ha átmasszírozom a mellem, akkor még a tejmirigyeket se érzem:D annyira puha lesz a cicim szopi után.
eddig tudtam fejni nem is volt gond bár nem sokat 24 óra alatt 40 ml-t
de most már olyan kis nyugodtan szopizik, hogy mindent megeszik.
ettől függetlenül fejjek?

ja igen: büfizésbe mindig belealszik, bukni nem bukik, pukizni viszont rengeteget.
de nem nagyon zavarja.
adtam neki infacolt, ettől sorozat lövő lett:DDD
és az normális, hogy az napi 3-4x kaki csak éjjel van?
csuklik az ellen mi a jó?

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Orsi! Örülök, hogy jó volt az éjszakátok! :D
ha elég a tejed és nem marad bennt pangó tej, akkor nem muszálj fejned! Ezek szerint te a szerencsésebbek közé tartozol és hamar beállt a kereslet-kínálat!
Anyatejes babánál a kakilás gyakorisága napi többszöritől, heti 1-2 kakiig megengedett!
Nincs jelentősége annak sem, hogy éjszaka, vagy nappal van. Csak neked kellemtlenebb éjszaka! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Egy kérdés: Igény szerinti szoptatást alkalmazok, és van olyan, hogy például 4,5 órát alszik egyhuzamban. Ennyit még lehet hagyni aludni szopizás nélkül? Gondolom ha éhes lenne, felébredne.
Köszi.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Aida: Szerintem nincs probléma a 4-5 órás alvással, de ha viszonylag nagy volt a súlyesése a születés után, akkor érdemes az első pár napban legalább 3 óránként etetni, mert a folyadékhiánytól besárgulhat. Velem ez történt. Két nap alatt besárgult, aztán már aluszékony is, és indul az ördögi kör.

Orsi: Szerintem egyszerűen csak nem tudja mikor van nappal és éjszaka, én ha nagyon sírdogál, magam mellé szoktam venni és úgy alszunk egy 3 órás etapot.

Zöldi: Szopis kérdés: Ott tartunk, hogy egy ciciből is megeszi a 70-et, ami úgy néz ki elég neki, nem sír utána, napi átlag 3-4 dkg-ot hízik. Így a másik cicim tud pihenni a következő cicizésre. Ha nagyon éhes, odaadom mindkettőt, ilyenkor a 100-at is benyomja. Kérdés, hogy fejjek-e tovább, mert most olyan jól beállt minden, Domi hízik, nem éhes, nekem egyáltalán nem fáj a cicim. Attól félek, hogy ha tovább fejek még több lesz, és indul a mellgyulladásos történet. (Lehet, hogy hülyeség persze.) Előre is köszi!!!!!!!!!!

manna
mannababoca
 
 


mannababoca: 3340 grammal született és 3070 grammal hoztuk ki. Ez nagy súlyvesztésnek számít?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


van vkinek ötlete csuklás ellen?

és pár kép rólunk

Kép megszülettem Kép apával Kép Kép tekintet

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Aida: nem egyszerű a dolog, az biztos :(

Nem akarom elkiabálni, de mintha javulna a dolog, bár ma már megvolt a 3 forró zuhany, olyan patyolattiszta vagyok, hogy még ,és a jobb felem kezd a főtt rákhoz hasonlítani. Kiskobold eddig nem járt sikerrel semmilyen pózban, ráadásul a nem megszokott szopi pózokat nem is szereti annyira, hamar elkezd nyekeregni, és nem is olyan hatékony közben. Ami azért gáz, mert pár perc után már "szárazon" szívja a cicit, nem jön belőle semmi, főleg, hogy tegnap-ma kb. 1,5 óránként rakom rá, és ettől baromira fáj, attól tartok, hogy megint ki fog sebesedni, azt meg baromira nem szeretném. Szóval forró víz és fejés, közben pedig apa masszírozza, mint az őrült (magamnak nem tudok ekkora fájdalmat okozni...), én meg visítok, mint a sakál, és mintha kicsit kisebbednének a csomók.
Bocs, hogy így panaszkodok, alapból nem vagyok én ilyen, csak már elég kilátástalan a dolog, és nagyon félek, hogy elapad a tejcsi, mert gyakorlatilag minden szopit stresszként élek meg :cry: :cry:
Az előbb írtam az itteni laktációs tanácsadónak, hogy mikor érne rám, remélem segít majd...

Az Infacol egyébként hatalmas találmány, nálunk is szólnak tőle az ágyúk alul-felül :)

Enikő: ez érdekes, nekem a kamillateát a védőnő javasolta, vagy úgy, hogy én iszom, és akkor átmegy a tejbe, vagy ha minden kötél szakad, akkor a babának főzni nagyon-nagyon enyhére. És a homeós bogyók közt is van kamilla hasfájásra meg büdös, zöld kakaira :?

Orsimorsi: nem baj, ha csuklik, őt nem zavarja, csak téged :wink: Kiskobold rengeteget csuklik, és néha tényleg rossz hallgatni, de a tanfolyáson nekünk azt mondták, hogy tulképpen még hasznos is lehet, mert az újszülötteknél még nem alakult ki rendesen a gyomorperisztaltika meg a bélmozgás, és a csuklás segít továbbítani a kaját a gyomorból a bélbe...

Aida: 10% súlyvesztésre szokták mondani, hogy még belefér :)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


aida 10% súlyvesztés a megengedett
mi 3900 születtünk és 3610 jöttünk haza

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


jó picik lettek a képek.....nagyon lekicsínyítettem őket Kép annyira szép:)

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Gabi! A kamillát Leventével nekem is a védőnő javasolta (az egyik), mert 5-6 naponta volt a fiamnak széklete. Szegény gyerekkel egy hétig minden éjjel itattam az előírt mennyiséget cukorral. Persze nem ért semmit, csak még többet fájt a hasa. Aztán amikor mondtam a doktornőnek, meg másik védőnőnek, interneten is kértem tanácsot, teljesen le volt akadva mindenki, hogy ezt az elavult módszert találta a védőnő. Állítólag már rég bebizonyosodott, hogy többet árt mint használ, meg különben sem kellanyatejen kívülsemmi más folyadékot adni, mert attól jobb nem lesz. És ha nem mindennap van széklet az is teljesen normális!

Orsimorsi! Réka gyönyörű!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Fürdetni hogyan lehet a csepp embert az elején? Hisz a köldökcsonkot asszem 1 vagy 2 hétig nem érheti víz.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Enikő: basszus, még jó, hogy nem próbáltam ki :evil: A gyerekdoki szerencsére mondta, hogy a nem mindennapi széklet normális, amíg jól fejlődik a lurkó...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok Csajok!

Zsófi arca, mint egy serdülő kamaszé... iszonyatosan tele van kiütéssel... :-(

Zöldi!
Köszönöm a tejkiütéses tanácsokat! Valahol olvastam, hogy ilyenkor lehet, hogy az általam megevett fehérjére allergiás a baba. Igaz ez? Máshol ezt a véleményt teljesen rossznak ítélték, ott a hormonokra fogták, ahogy te is írtad. Nem tudom, hogy fogom kibírni, hogy így látom még az arcocskáját másfél hétig... :-( Azt is olvastam, hogy lehet, hogy hónapokig ilyen maradhat...

Gabi!
Ez a folyamatos mellgyulladás nagggggyon durva! Nem tudok mit tanácsolni. Kitartást hozzá!!! Annyira sajnálom, hogy ilyen kínok közt telnek az ünnepek... :-(

Aida!
Fürdetés: Mi az első napokban csak a kád fölé tartottuk Zsófit és egy vizes mosdókendővel áttörölgettük.

Orsimorsi!
Réka gyönyörű baba!!!

Habe!
Nagyon nagy gratula nektek!!! Naggggyon szép méretek! Leköröztetek bennünket. :-D Sok tejecskét és jó egészséget mindkettőtöknek!!!

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Aida! Amig a köldökcsonk nem esik le addig kell jobban vigyázni! Igazából áztatni nem szabad. Kevés vizet öntesz a kádba és egyik kezeddel tartod a babát, a másikkal meg lemosod. Még nem fürdettétek?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk eléggé el vagyok havazva! :roll:

Minden új babának és mamának nagy- nagy garatula!
Gyorsan végig futottam amit írtatok, örülök, hogy mindenki jól van! :D De sajna reagálni nincsen időm.

És végeztül:

Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kivánunk!!!
Vendég
 


Én is bekukk, nem szültünk még meg, látom Enikő :)

Itt fekszem az ágyban ,pihi van, Apa Jézuskájától laptopot kaptam, annyira örülök neki :)
Lánykám imádja a fát, többször is eléáll napjában, összekulcsolja a kezét, és mondja, hogy köszönöm Jézus :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági! Édes lehet Anna! Az én fiam inkább fosztogatja!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


[quote="isarenikő"] írta:isarenikőMég nem fürdettétek?


Még nem, eddig csak áttöröltem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Remélem jól telik mindenkinek a karácsony!
Gaby sajnálom, hogy ilyen gyulladt a melled, én ma voltam kénytelen fejni, mert nagyon fájt! 140 ml-t fejtem le javarészt egy mellből, úgy kb 20-t a jobból, 120-t a balból. Ez jó mennyiség? Nemrég adtam oda Daninak, kb 120-t ehetett meg, ki is dőlt csórikám, most alszik, mint akit fejbevertek.

Tegnap este mi is megtudtuk, mi is az az igazi hasfájás..., este 10-kor evett, aztán éjfélig felváltva apával hurcoltuk, ringattuk, aztán nekiálltam masszírozni a pocakot, meg tornáztatni a lábait, akkor sikerült pár pukit kicsikarni belőle. De egész délután nem aludt, éjfélkor úgy ájult be az ágyikójába. Ma sikerült megnéznem jobban a karácsonyi ajándékomat, kaptam egy tök jó varrógépet! Gyárthatom a gyerekruhákat, játékokat, meg majd a jelmezeket... :lol:

Kép

Kép
dcili81
 
 


Ha megmosom Nolika haját utána elég ha megtörölgetem vagy szárítani szokás? Nincs hajszárítónk, én nem használtam soha.. :?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


lányok,nektek nincs olyan érzésetek, hogy bizonytalanok vagytok, hogy nem tudtok mit kezdeni vele?
hogy nem jöttök rá mi baja?
olyan bizonytalan vagyok, hogy nem fogok rájönni.
néha az az érzésem, hogy alkalmatlan vagyok anyának
ez elmúlik?


az nem gond egy újszülöttnél, ha két étkezés között nem alszik, csak fent van nézelődik. picit nyüszög, az baj?

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Aida nem kell hajszáritó!!
Manna én még eddig nem fejtem,nincs gond,Írisz kisziv mindent...remélem nem is kell majd.
további szép estét

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


orsi
[quote]n írta:éha az az érzésem, hogy alkalmatlan vagyok anyának

ezt már nem ellőször irod,ne idegelj,mert... :twisted: :evil: :x :x :x
nyugodj le egy kicsit légyszi,az a rossz anya aki megmikrózza a gyerekét,vagy kirakja a kukába!Aki szereti gondozza,neveli,aggódik az sosem rossz anya!!!
Persze hogy nem tudni mi a baja,mert nem tud beszélni,lehet egyszerűen őneki is rossz napja,olyankor szeretgesd még többet.Zárd be az ajtót és bújj össze vele a paplan alá simogasd ,aludjatok együtt egy nagyot!!!énekelj neki.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


AIDA: Szerintem a 10% teljesen belefér, feltéve, ha megáll. Én 3900 szültem, 3600 hoztam haza, aztán két nap alatt 3300 lett. Szóval, ha megállt nektek, akkor szerintem nem fog sárgulni.

Fürdetni simán lehet, én az első naptól fürdetem, a lényeg, hogy ne ázzon a köldöke, megfürdetni úgy is meg lehet.

Orsi: Ne izgulj, szerintem mindegyikünk átéli ezt. Túl leszünk rajta, a lényeg, hogy elhiggyük, hogy a mi babánkhoz mi értünk a legjobban, a mi babánknak a mi tejünk a legfinomabb, és a mi babánkat mi értjük meg a legjobban.

Nekem is van, hogy nem alszik két szopi között, nézelődik, nyüszög. Ez a DOLGA!!! Hiszen neki is kell esemény, változatosság, nappal, hangok, illatok, nem aludhat állandóan. Ne izgulj, szerintem teljesen ok.

manna
mannababoca
 
 


Sarmi, a megmikrózza.....király.. :D :D :D :D :D

Orsi: TESSÉK BABUSGATNI! Neked is jót tesz!
mannababoca
 
 


Aida:
nem kell hajszárító,sapi a fejre, amíg meg nem szárad .de hamar szárad még a hajuk.

orsi:
idő kell, de elmúlik a para, nekem Annával az elején görcsbe rándult a gyomrom,amikor felsírt, mert féltem, hogynem tudok vele mit kezdeni... Aztán elmúlt, de az aggódás, hogy jól csinálom-e, azért mindig ott lóg a levegőben :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sarmi: megmikrózza... ezen muszáj volt nevetnem :lol:

Orsimorsi: az első 2 hétben nekem is eszembe jutottak ezek, de apa szerencsére hamar helyretett (finoman, de azért erélyesen). Az elején egyébként sok vari nincs: vagy éhes vagy fáj a hasa :wink: Mostanában már csak akkor keseredek el néha kicsit, amikor hasfájás van, de csak azért, mert rossz nézni, ahogy szenved, viszont próbálom neki elmulasztani, ahogy csak lehet...
Babusgatni jó! Ma pölö kézenfogva aludtunk el délelőtt :oops: :)
Énekelni apa szokott neki, mert ha én csinálnám, Kiskobold leásna Kínáig :lol:

Aida: ha jó nedvszívó a kifogó, és nem ér derékig a haja, akkor gyorsan szárad. Én kicsit megtörölgetem, és mire bepelusozom meg felöltöztetem már totál száraz neki.
Fürdetés: nálunk apa fogja, és meg mosom, és ez már az első naptól így megy :)

Enikő, Mági: már nagyon szorítok értetek :D Minden reggel (délelőtt/délután vagy ahogy sikerül :lol: ) úgy jövök, hogy "Na, vajon ma?"

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi! Köszönjük, aranyos vagy!
Én mostmár bármikor szivesen szülnék. Már alig várom!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Lehet lemaradtam, de már csak Enikő és Mági vannak 2in1? Erika26?

Megvolt a fürcsi, jaj nagyon élvezte :D ahogy a lábikója belelógott a vízbe és pancsizott. :) (én fürdetővödörben fürdetem) Utána volt sírás, most békésen szundikál. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


A fürcsi utáni sírásnál láttam, hogy a kis szájában fehér darabok vannak. Az az anyatej? Megint hányt szegénykém? :( Más baba is hajlamos olyanra, hogy visszaöklendezi a tejecskét a szájába majd lenyeli megint??

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


[quote="orsimorsi"]l írta:orsimorsiányok,nektek nincs olyan érzésetek, hogy bizonytalanok vagytok, hogy nem tudtok mit kezdeni vele?
hogy nem jöttök rá mi baja?
olyan bizonytalan vagyok, hogy nem fogok rájönni.
néha az az érzésem, hogy alkalmatlan vagyok anyának
ez elmúlik?


az nem gond egy újszülöttnél, ha két étkezés között nem alszik, csak fent van nézelődik. picit nyüszög, az baj?


Ezek az érzések természetesek egy újdonsült anyánál. Nekem akkor volt a legerősebb amikor először itthon voltunk vele ketten.. Sehol egy csecsemős nővér, se nővérke vagy gyerekorvos.. :? Azóta már kezdek belerázódni. :)

Nem kell neki aludnia feltétlen. Amíg nem sír hanem elvan teljesen oké minden, ne aggódj.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Karácsony este nálunk!
Ajándékbontás!

Kép

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!
Orsi: épp az előbb pityeregtem el én is magam, miközben a síró Mártont tartottam a kezembe. Hogy mindent jól csinálok? Elég neki a tejci?
Szóval nem vagy egyedül! :cry:
Marcinál is van olyan, hogy két szopi között nem alszik. Ilyenkor ha a kiságyában van nézelődik én meg beszélgetek hozzá, vagy odateszem valamelyik plüss állatkát a közelébe. Ha meg kint van a nappaliban beszélgetünk vele. Nálunk ez napjában kétszer van, egyszer délelőtt egyszer délután!

Aida: nem kell hajszáírtó! Én is jól áttörölgetem és szinte már száraz is. Igaz fürcsi után egy kicsit álldogálunk a meleg kandalló előtt és ott gyorsan száraz lesz minden!

Sarmi: megmikrózni??????????!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Mági és Enikő: kitartást!!!!

Aida: Erika megszült már!!!!!
Vendég
 


Ja egy kérdés! Nálatok mennyi ideig tart egy szopi??? Mit csináltok ha bealszik a gyerek közben??? Honnét lehet tudni hogy elég a tejcsi, ha nem méred? Tudom eddig én nyugtattam mindenkit, de ma elkapott a bizonytalanság! :cry:
Vendég
 


Aida!
Mi se fürdettük Vinzentet még le nem esett a csonk. Addig mi is csak vizes kendövel törölgettük. Most se fürdetjük minden nap, csak minden másnap. A védönéni mondta,hogy annyi elég! :P

Mi szárítjuk a hajacskáját, de csak messziröl és azért mert imádja a meleg levegöt,meg a hajszárító zúgását!!!!Megnyugszik töle!

Orsimorsi!
Nyugi, minden rendben lesz! Pár nap még és belejössz! :wink: :lol: amúgy nálam is volt sírás az elsö héten, minden hülyeséggen elbögtem magamat. Aztán szépen elmúlt!!!

Mági, Enikö!
Drukkolok én is nektek! Azért remélem még decemberben meglesznek a babák!!!

Sajna nálunk maradt az éjszakázás, órákat fennt van éjszaka. Tegnap is este fél 10-töl hajnal 2-ig szórakoztatott. Bár már nagyon nyügös vagyok a vége felé, olyankor párom foglalkozik vele,mert nekem fogy a türelmem... :oops:
Egyszerüen nem alszik, az ágyban csak sír, cicin megnyugszik,de igazából nem éhes,mert csak cüncög rajta! Nem tudom mit kéne tenni, vagy miért nem bír aludni? :roll:
susy75
 
 


Boci!
Nálunk általában 15- 20-25 perc között változik a szopi. De Vinzent 3300 gr körül van.
Ha belaszik közben simizem az arcát vagy a hátát, ha erre se ébred fel akkor abbahagyjuk. Ilyenkor van olyan, ha még éhes alszik 10 percet magához tér és szopizunk tovább.
én se mérem, de ha nem sír egész nap, és kajcsi után nyugodt,akkor tuti nem éhes, tehét elég a tejcsi. :wink: :lol:
susy75
 
 


Susy: köszi!
Vendég
 


suzy az hogy mindennap megvan fürdetve a baba nem azért fontos,mert piszkos vagy ilyesmi hanem kell,hogy ő is egyfajta rendszerességhez szokjon,valamint a fürdő ellaztja is egy jó kiadós alvás előtt.Na és persze le kell mosni a szöszöket,a bukott tejet a nyakáról,a pelus alatti bőrt satöbbi.

Csajok mindenki fennakadt a "megmikrózni "szövegemen,nem emlékeztek rá,hogy nem rég volt egy ilyen eset????Az anyuka berakta valamilyen oknál fogva a gyereket a mikróba,súlyos égési sérülések,azt hiszem talán meg is halt a csecsemő.
meg a kuka,a kazán,stb sorolhatnám.Aki aggódik az nem rossz anya.Mindenki közülünk jó anya a maga módján.

Ne higyjétek hogy mivel nekem a 3dik babám,én nem aggódok.Dehogynem!Csak annyi dolgom van mellete,meg a nagyobbakkal más sokkal több gond,foglalkozni való van,hogy egy kis babasirdogálás már egész eltörpül mellettük.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Enikő, nagyon köszi a választ, közben volt két kaki, igazából kicsi Laja félig tejes, félig tápszeres.. sajnos a tejem nem tud a megnövekedett igényekkel lépést tartani, igy utána kell pótolnom a ciczett mennyiségnek... :? Erre is érvényes a kaki gyakoriság amit irtál?

Na, nekem meg emiatt voltak rossz érzéseim, de tultettem magamat rajta, mert az senkinek nem jo ha ezen kesergek... iszom a teát, eszem rendesen, igyexem sokat inni, és reménykedek.. :?
Pedig olyan jo lenne csak ciciztetni.

Susy, képzeld én azt kaptam a kisfiamtol karácsonyra, hogy ez volt a második éjjel, amikor éjjel 1-től reggel 7ig aludt :D Szoval reménykedem hátha átállunk. Kitartást az éjszakákhoz, hátha lassan beáll.

Infacoltol senki nem tapasztalt székrekedést?

Aida, Erika is megszült közben :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsiraf8 2008.12.25 21:36-kor.

Kép
Kép
zsiraf8
 
 


[quote]E írta:gyszerüen nem alszik, az ágyban csak sír, cicin megnyugszik

Én ezt úgy oldom meg hogy magamellé fektetem oldalt,betakarom a paplanommal,és szájába adom a cicimet,hadd szopizza,én meg jól bealszok...és nemsokára ő is.van hogy magam mellett hagyom,van hogy szépet át csúsztatom az ő ágyában ami a fejem mellett van.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


[quote="sarmon"] írta:sarmon
[quote]E írta:gyszerüen nem alszik, az ágyban csak sír, cicin megnyugszik

Én ezt úgy oldom meg hogy magamellé fektetem oldalt,betakarom a paplanommal,és szájába adom a cicimet,hadd szopizza,én meg jól bealszok...és nemsokára ő is.van hogy magam mellett hagyom,van hogy szépet át csúsztatom az ő ágyában ami a fejem mellett van.


Ilyen nálunk is van, de ha én ezt a módszert alkalmazom össze-vissza hány mindent a sok tejtől.. :( Így muszáj cumit adnom a szájába, pedig azt kerülni akartam.

Erika mikor szült? Bocsánat hogy nem követtem. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sarmon!
Sajna nálunk is az van,hogyha csak úgy szopizik (nem éhes), akkor hajlamosabb bukni is. Pár napja jöttem amúgy rá, hogy nem éhes, csak a cici kell neki,mert kb félóránként kínáltam neki és elfogadta (eredmény szopi -bukás kb két órán át) Szóval ha hagynám szopizni tuti bukna,mert tele a poci és a többi tej visszajön! :cry:
Próbáltam cumival megnyugtatni,de csak rövid idöre segít.

Zsiráf!
Szép ajándék! én is örültem volna neki!!! :lol:
susy75
 
 


[quote]s írta:ajnos a tejem nem tud a megnövekedett igényekkel lépést tartani, igy utána kell pótolnom a ciczett mennyiségnek... Na, nekem meg emiatt voltak rossz érzéseim, de tultettem magamat rajta, mert az senkinek nem jo ha ezen kesergek...
Pedig olyan jo lenne csak ciciztetni.


Zsiráf: nálunk is ez van, és én is kiborulok ezen néha, de tök igazad van, mindent megtesz az ember, és optimistán kell hozzáállni :)

Sarmi: basszus, ez a mikrós dolog nekem kimaradt :shock: nagyon durva! Ilyenkor totál felmérgelem magam, hogy milyen "anyák" vannak, meg sem érdemlik, hogy babájuk legyen, és közben meg egy csomó olyan van, aki mindent megtesz, és mégsem jön össze neki...

Enikő: Látom, Thomas nálatok is nagy favorit :)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Zsiráf! Nekem is végig pótolni kellett! Emiatt ne aggódj. Nálam kb 3/4 anyatej és 1/4 tápszer volt az arány. Ere is ugyanaz volt érvényes, mint kizárólag anyatejes babáknál.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


aida nekem csabi fiam születésénél volt így hiszen ő 13-án született és akkor is ez a ledolgozós dolog volt. őt 1 hósan látta előszőr doki meg védőnő.

velünk.
Izának ma megint volt egy görcse így a mai napunk bent töltődőtt a bókayba. de mivel nem volt számomra hely hazahoztam és majd hétfőn megyek vissza ha nem jön elő neki megint addig mert most már 90% hogy epilepszia és gyógyszert fog kapni rá.



de van egy jó is. Ma egyhónapos a drágám

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?