Új privát üzeneted érkezett!

Kisanya jó, hogy vagy.. kitartást.. majd visszaolvasok később mindent mikor ti már mélyen álmodtok..

Kép
leda2002

Lányok,
köszönöm, annyira aranyosak vagytok, hogy így fogadtatok.
Tudok én vidám is lenni, remélem, erről az oldalamról is megismertek majd.

Bécsbe sok utat szerveztem ilyentájt (az idegenforgalomban dolgoztam), idegenvezettem is a csoportokat, nagyon élveztem. Általában szeretem az embereket, a gyermekek pedig az én életem értelmei (no meg a kis férjecském).

Nekem a másik nagy álomországom Görögország. Bejártam néhány éve a Peloponnészosz-félszigetet, Mükéné, Tolo, Spárta, Epidaurusz, Olympia... Szerintem Görögország igazi arca ott mutatkozik meg, mert a fenti részt már nagyrészt eltaposták a turisták.

Ti hová utaznátok legszívesebben? Utazás terén bártan kérjetek tanácsot, több mint egy évtizede dolgozom a szakmában... :lol:

ÉS most karácsonyi hangulat legyen mindenhol, bár tudom, erőltetni nem lehet.

Sokat gondolok rátok, vissza-visszaolvaslak titeket, fájó szívvel, könnyezve, néha megmosolyogva.

Kép

Kép

Kép
lyly

megjöttem, Ti meg elmentetek... :cry:
visszaolvasok,ma valószínű elég sokáig fennt leszek, behozom a lemaradásomat.
tünci28

Lányok,

megosztom veletek egy másik topicos kismama által küldött versrészletet:

"... a roppant csöndön át
puhán és észrevétlen,
a hangtalan meginduló
és puha hóesésben,

akár a fényes pelyhek is
vigyázva földet értek,
a fényességes angyal is,
ő is a földre lépett."

Pilinszky János 1960 december 25.

nekem nagyon tetszik, remélem, nektek is. Szép estét nektek!

Kép

Kép

Kép
lyly

Szia Leda:)

Nincs hagyományos bili???? Durva :roll: De majd most meglátja milyen is az :lol:

Lyly, szerintem januárban elutazunk majd valahova férjurammal, akkor mindenképpen fogok tanácsot kérni utazás ügyben :wink:

Lyly, még mindig Miskolcon laktok? Persze, ha nem szeretnéd ne áruld el, de mi mindenre kíváncsiak vagyunk :oops: 8)

Az én Lackóm 13 napot volt az I.sz. gyermekklinikán a PIC-en, agyvérzés miatt lett Angyalka. A 31. héten született sürgősségi császárral, mert én sem éreztem a mozgását, emiatt mentünk be. Születése után megállapították, hogy a kis nyelőcsöve nem ért össze a gyomrával, emiatt nem tudott megfelelő ütemben fejlődni. Szépen megműtötték, azután a 10 nap környékén agyvérzést kapott, majd felborult a keringése.
Dióhéjban ennyit rólunk.

Csak azért írom le, mert ennyi sok oldalt nem lesz egyszerű visszaolvasnod.

Neked sem lehetett könnyű anno a gyermek intenzíven dolgozni.

Itt tényleg nagyon sokat tudunk segíteni egymáson, kirángatjuk egymást a "gödörből".

Végül is a nov. 1-ét is túléltük lányok, a karácsony is menni fog :wink:
Vendég

Szia Tünci:)

Én is sokáig tervezem ma a fent létet 8)
Vendég

Lyly, nagyon szép a vers, köszi.

Kisanya, remélem megvan a vizsga :wink:
Vendég

remélem holnap mindenkinek tudok reagálni, meg jó lenne már egy nagyot beszélgetni valamikor.a január elég jó lesz, csak 14 napot dolgozom, mert lesznek csúszók.

Szia LyLy!
Szívből sajnálom, hogy ami veletek történt, üdv itt, gyere sokat, legyél a barátunk Te is!
Elolvastam, amit írtál,ez is egy borzasztó történet..az Angyalkád és a családod is..sajnálom.
Én várandósságom 26. hetében hoztam világra sürgősségi császárral Violát.Hét hosszú évet vártunk rá, első gyermek mindkettőnknek.A második napon vérezni kezdett a tüdeje,aztán elment...

Készítettem képet a Kicsikém ajándékairól.Az anygyal Bende ajándéka,a gyertyát mindannyiónk Gyermekéért gyújtom meg holnap.Viszünk Kicsikémnek pici karácsonyfát, a plüssmaci marad itthon a fa latt, hogy itt is velünk legyen,a kicsi maci időtálló, azt visszük ki neki.

KépKépKép
tünci28

Tünci, milyen nap volt ma? Nagyon sok volt megint a hülye?
Vendég

ja,tünci hülye..itt a kép.. Kép
tünci28

Ma nagyon különleges hangulatom volt, egyszerűen senki sem tudott kihoznia sodromból, egész nap vigyorogtam, a két srác kollegám bolond volt teljesen,éreztük ,hogy mostmár ezt a napot kibírjuk féllábon is és így jó volt.

Leda!
Köszönöm a képeket, megbámulta a férjem is!
Az ablakoktól leesett az álla!!! :D

Melcsike!
én úgy emélkeztem Kisanyával kapcsolatban, hogy a gyerekek apukája volt beteg....No, de a lényeg,Kisanya, hogy gyógyulgassatok és jók legyenek a vizsgák.Azután pedig gyere gyakrabban, mert egyrészt szükség van egy egész munkaidős lelekidokira, másrészt NAGGGGGYON HIÁNYOZTÁL!!!!!!!!!! :D
tünci28

Betti!

Ha a tuareg van az uradnak ,akkor egyszer menjünk el "krúzolni",légyszi-légyszi-légyszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
tünci28

Nagyon szép ajándékokat vettél Tünci :wink:

Örülök, hogy a mai nap jó volt :wink:
Vendég

Hát már jó, hogy vége, mert a vállam sajog, a mellizmom úgy meghuzódott, hogy most ha csak kilincset lenyomom, úgy belém hasít, hogy majd össze esek,a bal csuklómon van egy két centis dudor,egyébként is dögfáradt vagyok...neki kellene valaminek állni, de majd akkor, ha elmentetek lefeküdni. 8)
tünci28

Az még odébb lesz :roll: akkor ma már nem dolgozol semmit garantálom 8)
Vendég

Legalább a húst már elővettem a hűtőből, reggelre kiolvad.De nem lesz nagy hajcihő, úgyhogy igazából délelőt is végeznék, de a párom éjjel jön haza még dolgozik és akartam volna hagyni aludni reggel.Meg még boltba is kell menni, biztos lesznek ezren.

reggel képzeld munka előtt lefényképezett az uram, kérdeztem ,hogy hát ezt minke csináltad..és olyan furcsán mondta, ohgy :most már olyan szép vagy, mint régen..(aztán magyarázta, hogy mindig olyan szomorú az arcom, összeszorítom a fogam,meg ilyenek...).Tényleg jó kép lett.Megnézed?
tünci28

Persze, küld át priviben
Vendég

Tünci, nagyon jól nézel ki :) És ilyen korán reggel még sminkelni is van időd?

Máris jövök, csak elolvasom Kisanya novelláját. Már kb. a felénél járok, sietek vissza
Vendég

én is kérem szépen a novellát!!!!!!!!!
tünci28

Kisanya utólagos engedélyével máris átküldöm Tünci.

Nagyon szépen megfogalmazta, minden szava igaz.

Köszönjük Kisanya.

Tünci, én pedig a képeket kérem szépen kérem szépen 8)
Vendég

ja,bocsi,küldöm. :oops: :oops:
tünci28

Tünci, átküldtem az e-mail címedre.

Leda, köszi a képet, nagyon szép a fátok, és az a sok ajándék :wink: Irigylem Barakot most 8)

Nagyon szép környéken laktok, és tényleg, azok az ablakok álom szépek :wink:
Vendég

Nekünk is lesz végülis fa,az előbb megnéztem, bár még kinnt van, de befaragta a talpba az uram,nem olyan nagy, mint szoktuk,k b másfél méter,de gyönyörű formás és isteni illata van.
Már elindítottam ám egy mosást is... :wink:

Valamelyik este arra gondoltam ,hogy nem is megyek én vissza februárban a nőgyógyászhoz,minek.Boboka, neked megvolt a féléves rákszűrés?
tünci28

Boboka, nem jött email.... :cry:
tünci28

Lányok el sem hiszem hogy itt vagytok. Elaludtam, néztem a tévét kicsit aztán most ébredtem meg. Gondoltam meggyújtom Boginak a jó éjt gyertyát és elolvasom mit irtatok.

Kép

Kép
melcsike70

Nekem nem is küldtök képet, novellát Tünci, Boboka, Leda? Elfeledkeztetek rólam? :(

Kép

Kép
melcsike70

Szépek Tünci az ajándékok. Én is még egy Tigrist vettem Boginak. Egy kicsit szétbőgtem magam, szerintem azért aludtam el. Ma itt volt Bogi, de nagyon. Képzeljétek el be akartam rakni pulcsit a szekrénybe és ahogy odamentem a szekrényhez egyszer csak egy huppanás, aztán még egy és megmozdult a szekrényajtó. Azt hittem a BArci vert le valamit jól megijedtem. Aztán néztem és gondoljátok el Boginak a képes közel 4 hónap után egyszer csak önállósodott és amik előtte voltak kis mécsestartó pohárkák leestek az alatta lévő polcra és a kép ahogy elcsúszott egy kicsit kilökte az vitrinajtót. Komolyan mondom utána hogy eldöltem egy kicsit és elkezdtem sirni, hirtelen elkezdtek a lábaim remegni. Aztán elaludtam.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci, köszi a képeket:)

Melcsike, még a találkozós képeket küldte át nekem Tünci, amiket Kisanya készített.

Dehogy feledkezünk meg rólad :wink:
Vendég

Tünci, nem volt most rákszűrés.
Idén januárban volt, utána meg a hat hetes kontrollon volt utoljára (mind a két dokinál).

Szerinted kellett volna most is? Szoktak féléves rákszűrést csinálni?

Melcsike, nem ijedtél meg?
Vendég

Tünci, még mindig nem ment át a novella?

Nem jött vissza hibaüzenet.
Vendég

Melcsike, neked is átküldöm, remélem Kisanya nem haragszik meg rám, hogy engedély nélkül továbbítom :oops:
Vendég

Melcsike, akkor küldöm Neked is a reggeli képet...

Elolvastam a novellát...húúú, lányok...nem tudom lehet e szavakat találni, mert egyelőre nem találok.
tünci28

De nagyon megijedtem, mondom rendesen remegtek a lábaim. Bogi nagyon itt volt ma velem. Egész nap róla beszéltünk. Hogy milyen jó lenne ha itt lenne velünk. És Ő eljött.

Kép

Kép
melcsike70

Boboka,nekem a hathetesen azt mondta a doki, hogy akkor nem ad rendes értéket, hanem menjek a szülésre rá fél évvel.Nekem ez febr 1 lenne, akkor gondoltam megyek majd február végén..de most nem tudom..végülis ez a három hónap is úgy elment.semmi se változott,nem készülök semmire..az orvosom hangja cseng időnként a fülemben.A műtét előtt ,amikor magyarázta, hogy hosszában végigvágnak:megadunk minden esélyt ennek a Gyermeknek....aztán a hathetesen kér, hogy egy évet várjak és azt mondja:adjunk meg minden esélyt az eljövendő kisbabának... :cry: hát várok.ki tudja mire.várom a jelet, a változást, valamit.
tünci28

jó itt veletek.
tünci28

Leda

Köszönöm nagyon szép a fátok. Főleg amikor ki volt világitva.Én sem szoktam sokszinű fát csinálni arany és piros lesz az enyém. És a kilátás azokból a nagy ablakokból gyönyörü. De jó volt kinézni nálatok az ablakból.

Tünci

Én is igy érzem.

Kép

Kép
melcsike70

Hidd el, eljön majd az a jel.

Nekem a múlt héten jött el.

Most meg legszívesebben már belevágnék, de nagyon ott van bennem, hogy még a bölcsesség fogaimat ki kellene húzatni januárban, az ugye antibiotikummal jár, utána Isten tudja még mennyit kellene várni.

Lányok, ugye nem a begyulladt bölcsesség fogtól lett baja Lackónak?

Az szerintetek tudna ekkora bajt csinálni, ha a terhesség alatt begyullad?
Mert nekem az elején be volt.

Nekem Lackónál is a 11. hét környékén csinálták meg a rákszűrést.
Ha nem muszáj már nem szeretnék nőgyógyászhoz menni a kistestvérig.
Vendég

Jaj,Boboka, dehogy csinál az ilyen nagy bajt!!!!!!!!
Az viszont okos dolog, ohgyelőte le akarsz intézni minden ilyet.Nem is a gyulladás a gond, hanem ,hgoy nem lehet kezelni ,emrt amit adnának rá, az árt neki.

Én meg olyat nem is hallottam ,hogy rákszűrés a terhesség alatt... :roll:
tünci28

Boboka

Egy gyulladás a babának nem csinálhat bajt. Azt szokták mondani, akiknek amúgy is nehezen indul a terhesség, hogy egy gyulladás is vezethet vetéléshez, de Lackónak attól nem lehetett baja, nehogy el kezd hibáztatni magad jó.

Kép

Kép
melcsike70

Én a 10. héten amikor elmentem a dokihoz, hogy lehet terhes vagyok, akkor csinált. Bár a vizsgálatnál már egyértelmű volt hogy terhes vagyok, de csinált nekem is rákszűrést.

Kép

Kép
melcsike70

Még azt akartam elmondani, hogy kaptam valamit a főnökömtől, azt mondta azt Violának vette, megöleltük egymást és elsírta magát...46 éves férfi, alig tudta abbahagyni.Van, akinek nagy szíve van.
tünci28

Nagyon édes a főnököd Tünci, az ilyen drága emberek tartják bennünk a lelket.

Én meg pont múlt héten panaszkodtam bent, hogy az igazgatónk úgy csinál mióta visszamentem, mintha nem is lettem volna távol. Egy szót sem kérdezett, szólt rólunk. Se azt, hogy sajnálja, semmi...
Vendég

hm, akkor nem tudom..én azt hittem azt mindenki megcsináltatja előtte...de persze, ha nem tervezett baba(most nem rátok gondolok, csak úgy általánosságban),akkor persze van benne ráció.a kórházban az utolsó szobatársak között volt egy lány, aki 27 éves volt, első baba.Előtte sosem volt nőgyógyásznál és a terhesség alatt lett p4 es rákszűrése.Azonnal műteni kellett a méhszáját, azt mondták vetesse el, mert úgyis elmegy a baba.Akkor volt betöltött 35 hetes amikor találkoztunk.Hazaengedték, hogy mostmár nem lesz baj, csak folyamatosan vérezgetett az öltések mentén.Hihetetlen, hogy neki is sikerült.Már három hónapos lehet a babája.
tünci28

KÉpzeljétek nekem az egyik kollégám aki holnap dolgozik azt mondta hogy visz magával mécsest és Bogiért fogja meggyújtani. Mert egészen hozzászokott ahhoz hogy mindig vittem magammal és meggyújtottam.

Kép

Kép
melcsike70

Én mondjuk már hetekkel előtte terveztem, hogy mennem kéne rákszűrésre, mert én évente szoktam elmenni, Barci előtt félévente.De én már tényleg nem terveztem hogy valaha is terhes leszek. Úgyhogy én nem is készültem rá.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike!
Ő is kedves kollega!
Boboka,én is panaszkodtam múltkor a páromnak, hogy egy közös ismerősünk behozta a babáját, aki egy-két hónappal idősebb, mint Viola,megmutatta, hogy milyen szép, nézzem meg.közben pedig egy szót sem mondott nekem, se hogy sajnálja, se hogy hogy vagyok.Pedig Ő egy imádnivaló pasi, van már egy nagyfia.(a barátnője anno lemondott a babáról a korházban, 18 évesek voltak, örökbe adta volna a lány, nem nevezte meg a fiút apaként és nagy jogi hercehurca volt, hogy a fiú megkaphassa.azóta már 11 éves a fiúcska és szépen neveli a barátunk, anyuka pedig egyetlen alkalommal sem látta.)
A párom szreint egyszerűen van ,aki nem tud mit kezdeni ezzel.pl. a legjobb barátja azért nem jön azóta hozzánk, mert feszéjezve érzi magát a társaságomban.
tünci28

Szinte tényleg hihetetlen amik vannak. Én amikor Bogi meglett, minden éjjel a korababák történeteit olvastam és néztem a képeket. És tényleg annyi bajaik voltak már az első napokban, meg a fotókon nagyon ijesztően néztek ki. HOgy el sem hiszem hogy azok mind megmaradtak. Már tényleg az első napokban fertőzéseken, agyvérzéseken, meg egyéb komoly dolgokon mentek át és mégis tudtak rajtuk segiteni. HOgy lehet ez? Bár nekem a zárón az is rajta volt, hogy az antibiotikumnak nem volt ideje a hatását kifejteni, talán korábban kellett volna beadni? Annyi megválaszolatlan kérdés.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, azért kiváncsi lennék, ha egy korház őszinte lenne és nem azt írnák, hogy :idén 34 súlyosan koraszülött babát mentettünk meg...hanem azt, hogy :idén sajnos 560 súlyosan koraszülött babát veszítettünk el.....szerintem hihetetlen sok ilyen tragédia van!Gondolj bele, már itt hányan vagyunk, meg az angyalokszülein is mindig van új történet...csak ez nem jó dolog, erről nem beszélünk..

KépKépKép
tünci28

Valamelyik nap megláttam azt az orvost az iwiwwen, aki azt mondta "'megpróbálkoztak" és nem sikerült. Annyira mérges voltam, és arra gondoltam, hogy meg kellene jelölnöm őt Bogi emlékoldalával hogy elolvassa és megnézze mit tettek. :twisted: De csak azért hogy lelkiismeretfurdalást okozzak neki. Aztán hagytam a fenébe, mert gondoltam minenkit utol ér a végzete egyszer. Nem akarok rossz lenni. De meg vannak a saját gondolataim.

Kép

Kép
melcsike70

Ja az előbbire visszatérve. Akkor kérdeztem, hogy volt e ilyen pici babájuk a közeli jövőben. Azt mondták hogy nem. Aztán én meg megtudtam hogy igen volt Bogi előtt egy évvel és 10 naposan ugyanigy vesztették el azt a pici babát is. Gondolom ott is próbálkoztak. És a csaj aki intézte a Bogi kiszállitását, az is azt mondta, hogy sajnos nem csak mi panaszkodunk a Fődokira hanem többen. És akik ott mondtak rosszat róla, azok mind halott babák szülei voltak.

Kép

Kép
melcsike70

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?