Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Niki, nagyon szépek vagytok! Nekem Dorka teljesen olyan, mint Te! Hajrá az újabb babához, s mennyire komoly ez kedv?

Judit, a pulcsi Corás. Olyan kis pihe-puha. És tényleg hihetetlen, hogy mennyire barna még Anna. Igaz, nyáron szinte fekete... Javulgassatok tovább! Megyek ma du Corázni, szokásomtól eltérően még bevásárlólistám is van, annyira felejtek már :roll: :oops:

Olga, kedves vagy, de azt hiszem, rólam nem készül kép mostanában, hacsak karácsonykor nem... :? És hogy sikerült a vásárolgatás?

Kata, húgomat mi hozzuk haza a reptérről, de a szüleimnél lesz, ill. persze jön hozzánk, meg anyáéknál is leszünk majd együtt. Jön a párja is haza, meg lesznek nálunk is együtt. Már nagyon várja! Minden nap msn-ezünk egy csomót, már teljesen fel van pörögve :lol:

Szilbee, én is várom a képeket! Pont az este gondolkodtam (ne kérdezzétek, honnan jutott eszembe), hogy itt a kétgyerkőcösek ált. azonos neműek: BBJ és Niki: két lány, Szilbee és Kata: két fiú. Mártiéknál (ő meg ezre éve nem volt) van lány+fiú. Ezek után kíváncsi leszek, Balwinéknál és Dorkáéknál hogy alakul... :lol:

Éviről mi hír? Jaimee még beteg? Jobbulást Neki. Popi nem kapta el? Reméljük.

Nah, megyek, vár a főzés, hogy időben legyen ebéd. Szép napot mindenkinek, jó készülődést! És itt véééégre nem esik az eső!!!!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Nah, Kata, akkor tényleg pihenj!!!! A tejcsi most mindennél (és mindenkinél) fontosabb! Tudom, hogy nem minden egyszerű neked se, s ez az állapot se fenékig tejfel, de egy picit (nagyon) irigyke vagyok...Olyan jó volt, mikor ilyen csöppek voltak a gyerkőceim... És akkor szétnézek és itt van Máté, aki maholnap 10 éves! :shock: :oops:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Kata! pihizzél ezerrel!

Szami!
Jó vásárlást!

egy szerszámmal egy műhelyben egy munkapadon.....

Judit,
Kép
Kép
bbj

Na elmaradásaim:

Kitten! Sajnálom, hogy nem sikerült Kövesdi. :( Írod, hogy szemmel látható az elváltozás, az mit jelent? Nem szimmetrikusak a redők? Minket amiatt küldtek el anno. Sütifalót nem kap Dorka, a Télapó 3 formabedobót is hozott neki...

Kati! Szépek a lányok!

Szami! Hát Anna még mindig csodaszép, tényleg tök jó színe van, és a ruci színe is jól áll neki! Jó lesz akkor Tesókáddal találkozni!

Katlina! Igen, tudtam, hogy Katiéknál baba van, meg a sógornője, Andi is most szült, náluk is kislány van. Sz. Évikéékét meg a myvipen láttam, ő is nagyon aranyos.

Niki! Nagyon tetszenek a képek!!! Szépek vagytok! :D Kerestem Dorkán a gipszet, először fel sem tűnt.

Kata! Pihi, pihi, pihi, lazítás, lazítás, lazítás, pihi, pihi, pihi!!!!!!!!!!!!!! Majd anyósod kitakarít. :wink:

Judit! Jobbulást Nektek! ++++++++

Szilbee! Hogy aludtatok? Akartam már, a Ti párásítótok zúg? A miénk most 2 napja olyan hangosnak tűnik. :shock:

Na megyek, már hangosan korog a gyomrom. :oops:

donkoaniko

Judit, egy ilyet: :oops: tehettél volna mert legalább 2 percig gondolkodtam, hogy vajh, mire is írtad ezt... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

sziótok,

szokásos kipurcanásos állapotban, éjjel megen éjféltől kettőig sírt (hmm, hisztizett) Szabolcs.... Mondjuk már 2 órája alszik, reggel is fél 9-ig aludt!!! Ez nálunk akkkkkora szó!!

Judit, ezt a munkapadosat értem én, de akkor ha Balwinéknál kifiú, nálunk meg kislány lesz, akkor elővesszük a postásokat? :wink:

Olga, köszönjük a DVD-t!!!! Szilbee, nektek a szállítást!!!

Szami, Anna most sokat nőtt, nem? A színe pedig tényleg irigylésre méltó! Tesódék mennyi ideig tudnak maradni?

Kata, takarítást sz.rd le, fő a pihenés, tejcsi! Marci babának is lehet, rossz napja van....

Niki, ismét tök jók a képek!!!!! :) Kapnak a fa alá belőle a rokonok is?
Dorkának +++++ hétfőre!

Anikó, ez a Micimackó nem akar hozzátok kerülni úgy, ahogy szeretnétek... Dühítő, de legalább a pénzetek visszajön, reméljük!

Ismét a nevek vannak terítéken nálunk, a 9 lehetséges fiúnévből csak kettőt vétózott meg Apa :) Alakulunk!!!!

Kép
Kép
dorkáék

Szami! :lol: és akkor :oops:

Dorka!
húha akkor nem tom, családi kupaktanács, és jöhetnek a köhömök. na ez persze az egynemű apukák sztorija.

Leti már megint tiszta láz. makacs ez a valami. én is kivagyok, továbbra sincs semmihez sem kedvem....

ma gyorsfőzést tartottam. felhívtam a pizzást.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit: Jobbulást Letinek! Azért általában 3 napig eltart egy vírus. Holnap már biztos jobban lesz.

Kata: Pihizz! Anyósodék csak megértik, hogy nem tipp-topp a lakás.

Olga: Feladtam a pontokat.

Köszönjük a dícséreteket a fényképekről.

Niki

Kép
Kép
csni

Nagyon parás vagyok... Szomszéd kislány bárányhimlős. :( Szerdán voltunk odaát, de nem zárt térben, és nem volt Dorka közvetlen közelében. Sztetek elkaphatta? Annyira fosok...

donkoaniko

hát 14-21 nap a lappangási idő. 9 hótól adható az oltás, ha nincsen pötty.ja és a pötty előtt 3-4 nappal már fertőz a kisbeteg. egyébként meg www.baranyhimlo.hu ott sok mindent elolvashatsz!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Mikor jöttek ki a pöttyök? Mert előtte 24-48 órával kezd fertőzni. Ha ma jött ki, akkor nem valószinű hogy elkapja,... DE! ha korábban jöttek ki a pöttyök, akkor se szükségszerű hogy elkapta... (Levente pont a fertőző időszakban nyúkált uncsitesója szájában,még se kapta el... csak 2 évvel később a bölcsiben)
szilbee

Hát Lotti ma lett pöttyös, így ugye 3 nap... Jó lenne még pár évet kihúzni bárányhimlő nélkül. Az tuti, hogy most lesz 2-3 parás hetünk... Szomszédék gyerkőcei meg kb. 1 hónapig távoltartva... Sztem a kisfiú is bele fog esni, ha nála is rászámoljuk a 3 hetet, plusz még a gyógyulás... :roll:

donkoaniko

Ezt találtam:

"A védôoltás 9 hónapos kortól adható, de érdemes megvárni vele a 15 hónapos kort. Megfelelô védettség eléréséhez 12 éves korig 1 oltás, míg 13 éves kor felett 2 oltás szükséges. Bármilyen más védôoltással együtt beadható, de csak ellentétes oldalra vagy karba. Nem szívható össze egy fecskendôbe egyik oltással sem. Oltással 15-20 nap alatt alakul ki a védettség, míg a bárányhimlô lappangási ideje 14-21 nap. A megfertôzôdést követô 72 órán belül a védôoltás elvileg még hatásosan megelôzheti a betegség kialakulását."

donkoaniko

[quote]A írta: megfertôzôdést követô 72 órán belül a védôoltás elvileg még hatásosan megelôzheti a betegség kialakulását.

Ezt a saját bőrömön tapasztaltam. Tényleg így van! :)

Szerintem hívd fel a gyekorvosotokat, hogy mit javasol.
szilbee

Anikó, mi hír a pöttyekről? Nerkem anno Anna 5 hónaposan kapta el, amikor Máté hazahozta az oviból és 7 pöttyel megúsztuk! :shock: :lol:

Dorka, hogy aludtatok? Tesómék január 6-án mennek vissza és ma este már itthon lesz, megyünk érte fél 7-re a repülőtérre! :lol:

Judit, lányok hogy vannak?

Kata, mi a helyzet a tejcsivel? Anyósék el?

Mi is megvettük ma a fát, 2,70-es Normann, 15ezerért mondták, 14ezerért vettük végül, s 1400-ról adtak nyugtát :shock: :wink: :lol:

Ki mit csinál ma?

Betegek? Kicsik és nagyok?

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szép napot!

Szilbee! Gyerekorvosunkat??? :lol: és :cry: egyszerre...

Köszi amúgy az infokat, Juditnak is, túlzottan nem nyugodtam meg, most még azt mondjátok meg nekem, csak attól lehet elkapni a vírust, aki bárányhimlős? Hülye kérdés, de ilyenkor a családtagok pl. nem hordják magukon ( ruhán, ilyesmi ) ? :oops: Ha átestek már rajta, nem is hordozzák? Csak azért merült ez fel bennem, mert azt írják, a bárányhimlő nagyon fertőző egy dolog, a varicella vírus sokáig megmarad pl. a játékokon, használati tárgyakon... Vagy ez már az én para-elméletem??? :oops:

Szami! Anna akkor még szopizott, ugye? Szép nagy fátok lesz!

Nálunk is megvan a fenyő, elég formás, és tök jó az illata! :D

Na megyek, Dorka tilosban jár.

donkoaniko

Anikó! Szeritem két dolgot tehettek! Vagy most beadatjárok a vakcinát, mikor még hathat is vagy megvárjátok a 2 hetet, hogy elkapta e avagy sem.
Ezért írtam hogy kérd ki orvos véleményét. Ha nincs, akkor meg keress. Ha nagyon aggódsz, akkor meg feltétllen, még ha nem is Ladányon van az illető! Te is nyugodtabb lennél... Karácsony ide vagy oda, azért vannak még gyerekorvosok, akik dolgoznak.
A szövődmények nagyon csúnyák és veszélyesek lehetnek, viszont rengetegen esnek át rajta minden szövődmény nélkül. Döntenetek kell mielőbb, hogy mit akartok tenni. (egyik verzió mellett se akarom letenni a voksomat, mert ez a ti döntésetek kell hogy legyen)
Ha a vakcina mellett döntötök, akkor sietnetek kell... bár lehet arról már le is csúsztatok?... nem is tudom.
He nem ... akkor meg kár emiatt idegeskedésben töltenetek az ünnepeket. Dorci is megérzi ám, mármint hogy aggódtok.
szilbee

Kép

Mindenkinek nagyon boldog, áldott karácsonyt kívánunk!

Popi és szülei

Betegséggel kínlódom kedd óta, úgyhogy elköszönök egy időre. Remélem, karácsonyra talpra állok valamennyire....
Pusszatnás mindenkinek. Sajnos visszaolvasni nem tudtam.
jaimee1

Sziasztok!

Szami! de jó, hoyg van már fátok, mi még nem vettünk! bár ma én is kétségbeesve rohantam Misihez, mikor Niki mondta, hogy Zoli odavan fát venni, mondom azta basszus a fa!

Mi ma pogit sütöttünk, pontosan juhtúrós pogit. 5 tepsivel lett, most sül az uccsó adag. takarítás folyamatban, mindig egy kicsit.

Anikó!
Igen, cseppfertőzéssel terjed. de nemcsak barihimlős, hanem övsömörös is terjeszti(az lesz ilyen, aki már volt barihimlős)

Judit!
már ezer éve akarom Neked írni! hoyg nem gáz a műfenyő, sőt!!! én csak egy miatt nem vállaltam eddig be, nincs illata. majd ha feltalálják az illatosabbik válfaját, akkor. némelyik fa oylan elcseszett, és arany árába akarják odaadni, hoyg akor inkább a szép kis formás.... meg nem vágnak ki annyi fát! (bár ez lopott ötlet) én nem vagyok ennyire természetvédő.

A lányok alakulnak, Letinek egy kis hőemelkedés azért most is becsúszott, reggel 10-kor alig bírtuk összeszedni az ágyból, annyit aludt köhögés hellyel-közzel, Gréti si alakul, bár őt gyógyultnak nyilvánították, azért még van mit fújni.

Jaimee! Jobbulást Neked!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Na írtam, erre elszállt... :x

Szilbee! Persze, felhívtam én tegnap Antalt, aki nem a gyerekorvosunk :oops: , bár lassan az lesz, az itteni csak receptfelírásra van . Őszerinte már késő az oltáshoz, eltelt szerda óta a 72 óra, azt is mondta, hogy lehet, hogy enyhítené, ha esetleg mégis elkaptuk, de mivel a Prevenar-t meg most kapta egy hete, ő nem ajánlja, mérlegelve, hogy nem volt testkontaktus a két csaj között… Viszont! Ha nem kaptuk el, mielőbb adassuk be, nem kell megvárni a 15 hót, január-februárban be lehet adatni ( ezek után be is fogjuk! ). Csak telne már el ez a pár hét…

donkoaniko

Jaimee, jobbulást Neked!

Anikó, rosszul számoltam, amikor Annán kijöttek a pöttyök, 4 hónapos volt. Máté már előtte 3 héttel beteg lett. Akkoriban még egyszer szopizott Anna egy nap, valószínűleg azért úsztuk meg ilyen jól. Jázmin meg a 15 hós oltással megkapta ezt is. Bízzunk a legjobbakban nálatok is.

Judit, nekem az aszalt meggyes tallérom sült meg, begyúrtam a narancsosat, amit majd egy óra múlva Annával kiszaggatunk. A többiek Szolnokon mamáznak, Máté most marad ott, majd kedden jön a nagyszülőkkel, mert ugye nálunk akkor lesz a buli...

Aztán 5 körül indulás a reptérre :lol:

Balwinék nagymamiznak?

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Ja igen! Dávid is 3 hós volt kb.. vagy még annyi se, mikor elkapta Leventétől. Nálunk is a tejcsi segített. Persze úgy hogy én azonnal beadattam magamnak a vakcinát (amit pont Leventének vettünk meg) én még ugyanis nem voltam b.himlős.

Én is menek szaggatni a mézes puszikat. Holnap meg sütök lehet mézes-krémest... vagy vmi sósat... majd amilyen hangulatban leszek.

Judit! Örülök, hogy alakulnak a lányok! és Ti??

Anikó! Nálunk is zúg, de Dév már első nap lerántotta a földre... én azt hittem eddig hogy attól van... de ezek szerinte nem. Olgáéknak van még ilyen asszem...

Na mentem... pussz! És mindenkinek jó készülődést! :wink:
szilbee

Anikó: Írtam az előbb, de nem fejeztem be és Zoli eltüntette.
Szóval, Dorka februárban kapta el a bárányhimlőt. Oltás ellenére kapta el és kb. 10 pöttyel megúszta, de attól még fertőző volt. De Kata nem kapta el (10 hós volt). Még szopizott, de már nem sokat.
Nekem azt mondta a doki akkor, hogy
-szabad levegőn kb. 1 óra együttlét kell, hogy elkapja
-ruhán nem hozza haza az, aki már átesett rajta

Szerintem nem fertőzött még szerdán a kislány, ha csak tegnap jöttek ki a pöttyei.

Dorka szopizik még, nem?

Ne izgulj! Ha elkapta sem tragédia.

Niki

Kép
Kép
csni

Haller!

Anyósék nem vitték túlzásba... háromnegyed 10-kor értek ide, du. meg épp aludtam a gyerekekkel... és addig elmentek... fel sem ébresztettek... Bence jött ébreszteni negyed 4-kor és akkor már sehol senki. :roll:

Szilbee: én is sütöttem tegnap előtt mézes krémest, alig bírom abbahagyni.

Jaimee: még mindig tombol benned?! Szegény, akkor kúrálkodjad magad!!! Popi csaj el ne kapja! (anyatej védi, ha igaz)

Szamóca: jó traccsikolást Nektek a húgoddal! Jöhetnek a receptek sütikről!

Anikó: ne parázz már, nem kapta el és pont! Ha meg elkapta, akkor meg már úgyis mindegy, neked akkor is toppon kell lenned lelkileg.

Képzeljétek, az egyik kis barátunk középsős ovis... Hold útis.. egyszerre küzd most otthon a barihimlővel és a skarláttal.. 39 és 40 fokos láz... Rosszkor jött nekik, így ünnepekre, de az anyukája úgy nézi, hogy legalább túl lesz rajta, aztán védett lesz. Inkább várta is, hogy elkapja.... csak pozitívan..

lemerültem...

Kép

Kép
szolkata

nyomjatok már egy mézeskrémes recit! van 4 ramam
Szami, jöhetnek a tieid is!

Kata!
örülj neki!

óh szegény kisgyerek! jól összeszedte!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Erika!
Jobbulást!!!!!!

Anikó!
Neked pedig kitartást,és igaza van Katának nem kapta el és pont!!!!

Voltunk ma a corában,hááááááááát,had ne meséjek mennyi ember volt ott!

Mézeskrémes nekem is jöhet,én még nem sütöttem semmit,nálunk nem eszi senki a mézeseseket,csak a krémes sütiket szeretik!!
Pedig megleptem ma magam a corás pontokon egy digitális konyhamérleggel! :wink: A jézuska meg tea és kávéfőzőt hoz,idáig csak 3in1-ben volt itthon

A 32-en meg baleset volt pont mentünk haza Ladányra(robika ott mamázott életében elősször)és hát nem győztük várni visszafordultunk ráhajtottunk a 4-re hogy majd az Újszászi leágazásnál lemegyünk!Errefel lezárta ott is valami hülye rendőr merthogy Zagyvarékason baleset van!!!!!!Nem értettem az összafüggést és persze sokan még rajtam kívül!Na egy idősebb hapsi addig telefonálgatott míg fel nem hívta a közlekedésiek főnökét és átadta a hülye rendőrnek a telefont,így a rendőr már elhitte hogy ezt az utat neki nem kell lezárni!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: A 20perces útból lett 1,5órás :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
katlina

eltűnt mindeki...

írom be a mézes krémest... hátha addig előkerül valaki...

Kép

Kép
szolkata

tészta:
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál méz
20 dkg cukor
5 dkg vaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna.... ezeket gőz felett 5 percig összefőzzük

hozzákeverünk 40 dkg lisztet ... rögtön nem lehet vele dolgozni, hűtőbe kell tenni, én egy éjszakára szoktam

Másnap kicsit hamarabb, mint sütném, kiveszem a hűtőből, 3 részre osztom, kicsit melegedni hagyom, mert elég kemény hidegen a tészta és nehéz vele dolgozni.

Én sütőpapíron szoktam minden lapot kinyújtani, mert a 2mm vastagságú tésztát máshogy elég nehéz lenne (nagyanyám a tepsi hátulját vajazta és lisztezte, úgy sütötte) Én simán 190 fokon 10 percig laponként. Amint megsült, az asztalon hagyom kihűlni. Nem megijedni! kihűlve olyanok a lapok, mintha betonlapok lennének. A krémmel összeállítva, egy éjszakát pihentetve összepuhul.

Krém: 7,5 dl tej és 6 evőkanál búzadarából tejbegrízt főzök, teljesen ki kell hűteni többször kavarva, ne bőrösödjön meg a teteje. (én előző este ezt is megcsinálom, akkor tuti kihűl)

22-23 dkg vajat (rama) 22-23 dkg cukorral kikeverek (minél habosabb, annál finomabb)... ehhez adagolom kanalanként a tejbegrízt (ez egyébként kemény állagú, megáll benne a kanál, akkor jó)

Összeállítás: 1 lap: rá sárgabarack (vagy bármilyen savanykás lekvár), krém fele (én a következő lap aljára kenem, mert a lekváron ezt a krémet elég nehéz kenni úgy hogy a lekvárt ne húzogassam el a helyéről), 2. lap. uez. 3. lap. Tetejére lehet tenni semmit, porcukrot, csoki mázat.

Krémbe lehet tenni még különböző aromákat. Én most a Lidl-be vettem mandula aromát és az egyik krémbe tettem... isteni ízt adott az egésznek.

Kép

Kép
szolkata

A lekvárt ne sajnáljátok belőle. És még: a lapokat kinyújtásába bele kell jönni, először nem tűnik egyszerűnek..., pláne, hogy a sütőpapír is állandóan csúszkál... de megoldható :lol:

No akkor később még benézek.

Niki: gondolunk Dorkára!!! Remélem hamar túllesztek rajta és nem fog nagyon fájni Dorkának.

Kicsiknek és nagyoknak jobbulást.

Ja, Marcinak egy csodát rendeltem a netről:
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... nas_650472
(anyósék adtak egy kis zs-t kari ajinak :lol: )

Kép

Kép
szolkata

Ja, tej van, rendeződni látszik, viszont a szomszédék fia (pontosan 17 éves Vargás volt) állandóan motoszkál az agyamban, alig tudok éjszakánként is aludni... és közben meg a tesómról jönnek elő az emlékek... hát nem egyszerű... telhetne az idő, mert engem is eléggé megvisel... Egyébként jó kedvem van... csak amikor lefexem...

Mindenki a véghajrában van látom. :lol:

Kép

Kép
szolkata

Kata!
nagyon szupi ez a szék! nagyon jó ajándék!

Köszi a receptet, asszem ez kimaradt, egy kicsit bonyolult, yx s finishben, de majd egyzser megcsinálom, mert amúgy meg imádom, vaníliásan, és puncsos krémmel.

igaz, hogy ez más, de én nagy csi fan voltam, amikor Gréti megszületett, sorra jöttek a megerőszakolt, lemészárolt gyerekek. akkor elegem volt, oylan fél -egy év kellett, mire egyet végig bírtam nézni!

most nagyon nehéz lehet neked, gyorsan tereld a gondolataid, ha eszedbe jut! lehet már tudni, mi baja volt?

az éjszaka alig aludtunk, Leti egész éjszaka köhögött. ő sem, én sem pihentünk rendesen, remélem ma már jobb lesz. na megyek továbba dolgomra

Judit,
Kép
Kép
bbj

Megcsináltam és is mézest. A neve valójában mézes tészta, de nekem majdenm tök olyan mint anyum mézes krémese. Holnapra kiderül sikerült e. A fiúk kinyaltak és lenyaltak, minden maradék krémet, úgyhogy rossz nem lehet. :lol:

Megpróbálom lefotózni a receptet, mert nincs időm bepötyögni...
szilbee

Kép
Kép

Kép
szilbee

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés,mert el vagyok havazva annyi dolgom lenne.

A gyerkőcök csodaszépek!

Szami:Megérkeztek tesódék?A lányoknak jobbulást!

Anikó:Szerintem sem kell aggódnod,bár ezt könnyű mondani,mert mintha magamat látnám,én is ilyen aggódós vagyok.Pl. ha nyitott ablak alá áll Gabó attól félek 2 napig,hogy megfázott.Meg tényleg,ha nem volt túl közeli a kontaktus a csajok között,akkor szerintem sincs baj.Nyugi.

Kata:Próbálj tényleg ne a rossz dolgokra gondolni,bár szörnyű lehetett végig nézni,hogy elviszik!És tényleg mi baja volt a fiúnak?

Rólunk:Kiakasztóan sokan vannak mindenhol,még itt Újszászon is.Én hétvégén beszereztem a kajaalapanyagok nagyját,mert már nem bírom a tumultust mindenütt.Ilyenkor megbolondulnak az emberek.Itthon van már idén végig Gabi is,így szerencsére meg tudom oldani a boltba menést.

Szép napot mindenkinek!

Kép
pné rami81

máj- és vastagbélrák... lett a vége... 2 éve kezdődött, bár mi nem tudtuk, csak most nyáron tűnt fel, hogy csontsovány és sárga a fiú...

Rami: nem a mentővel való elvitele miatt vannak rossz gondolataim... a bátyám 22 évesen nyirokérrendszeri daganatos betegségben halt meg (sőt mamám leukémiás volt, naggybátyám gyomorrákos...)

Szilbee: ez is jó recinek tűnik, majd kiírom, kipróbálom ezt is... ha neked beválik... várom a következtetéseket holnap :lol:

Kép

Kép
szolkata

Kata, jó kis pihizője lesz Marcinak! :lol:

Dorkáékról van hír?

Judit, jobbulást nektek!

Tesóm tegnap megérkezett, eszméletlen, mekkora tumultus volt a reptéren. Az ottani sztrájk miatt is van káosz rendesen...

Wellingtonom körbetekerve baconnal és az első sütésre van most bent, kezdek hozzá a csirkemelltortához (pulykából :mrgreen: )aszalt szilvával. Én már most látom, hogy nem sokat fogok aludni, ha holnapra mindennel kész akarok lenni... :roll:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Itthon vagyunk, minden rendben volt.

Mi holnap sütünk délután, bár nem sok kedvem van hozzá.

Niki

Kép
Kép
csni

Áve.

Csak gyorsan :oops: Mamáztunk is, időm is kevés, van, hogy be sincs kapcsolva egész nap a gép.

Kisbetegeknek gyors javulást!

Niki, nagyon tutterosak a fotók! Szépek a lányok is, ti is, együtt is, mindenhogy :lol:

Jaimee, jobbulást neked is! :(

Anikó, sztem sem kell aggódnod... Mosógép...nem szedtem szét, és idén már nem is piszkálom :roll: Úgy lesz ez is, mint a múltkor: majd 3 év múlva kihívom a szerelőt :mrgreen:

Judit, noigen, az illat fontos :) Lenne... A kivágott fákkal én sem szeretek takarózni, mert bár télleg sajnálom a fenyőket, de szeretem a fa bútorokat, és vágott virágot is szoktam a családnak vásárolni (bár én magam nem kérek asztat)...szal diccse rá alapom :) :oops: De fura amúgy, mer úgy megszerettem a műfenyőnket :roll: Sajnálnám lecserélni is...monnyuk pár évig még úgyis bírja :)

Menek, még most gyúrom be a bááájgli tésztáját :) Meg tanátam fincsinek tűnő rákóczi túrós receptet, tán az is belefér még...

Judit
Kép

Kép
balwin

Niki! Már ezer éve akarom írni... hogy nagyon klasszak lettek a képek! Na de jó az alapanyag! nem is csoda ;) :D Széééépek vagytok nagyon! Kata tiszta apja! :shock:

Balwin! Párodat láttam a Gyógyszertérben. Csak nem vagytok betegek?

Kata! Én nem tudok okosat mondani. :( Én nagyon furán vok bekötve... Ha vki meg is hal a környezetemből egyszerűen nem fogja fel az agyam és továbbra is úgy jut eszembe, mintha még köztünk lenne. Évekig tartott míg nagynéném halálát is feldolgoztam és nem az jutott eszembe Egerhez közeledvén, hogy vajon mit csinálhat éppen Juca néni (mert így hívták)... biztos az unkáira vigyáz... Nagyon beteg agyam van... :(
szilbee

Judit! jó sütögetést, akkor.

én ma megint semmire sem haladtam, reggel kozmetikusnál voltam, aztán coráztunk, majd anyáék voltak itt.

a corába olyan jókat mosolyogtam hoyg szidták egymást a házaspárok a sorban! nesze neked szeretetünnep!

Szilbee!
köszi neked is a recit!

Kata!

hoyg lehet két iylen szörnyű betegsége egy ilyen fiatal gyereknek! hihetetlen (nem kell megválaszolni!) gyógyulgasson a lelked!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Köszi a dícséreteket újra.

Kata: Visszakerestem én is, hogy kiről írtál. Engem nagyon megviselnek ezek a dolgok, főleg, ha gyerekeket, fiatalokat érint. Biztos, hogy nekem is napokig eszembe fog még jutni.
Szörnyű, az is a ami a bátyáddal történt. Gondolom ilyenkor Karácsony környékén még nehezebb.

Niki

Kép
Kép
csni

Mivel mi már ma ünneplünk, esetleg csak este tudnék benézni, ezért most kívánok a családunk nevében mindenkinek

Áldott, békés, boldog Karácsonyt!

Kép

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

(Kosztolányi Dezső )

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szép reggelt!

Csak a folyamatosság kedvéért... itt vagyunk...

Ma jön hozzánk a doktor néni, mert napok óta valami titokzatos baja van Bencének.... szombat este óta 38,2, zsibbad a lába, fáj a hasa... de igazából csak esténként. Napközben semmi baja, eszik, iszik, jókedvű. Ma reggelre elrekedt.

Majd még jövök.

Kép

Kép
szolkata

Jaóreggelt.

Kata, eeefelejtettem tennap, hogy nekem is nagyon tetszett a szülőágyas fotó! Szuper a pihenőszék :D Bencének gyógycupp! :(

Szilbee, nem vagyunk betegek, csak gyógyit váltott ki :)
Nincs beteg agyad, csak mindenki másképp dolgozza fel a halált.

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Látom mindenki készülődik és süt ezerrel...

Olga!
Megoldódott a kottás problémád? Milyen volt a pénteki pár órácska kettesben?

Dorka!
Igen, volt egy megérzésem, hogy már nem biztos, hogy lesz rendelés. Nagyon remélem, hogy nem lesz nagy gond a lábikával...
Egyébként "Lajura" :D majdnem hasonló FP pihenőszéket kap, mint Marci. Kap még egy-két ruhácskát, játékokat (Első zongorám, csörgő...) és a nagyszülőkhöz valószínűleg egy kiságyat, mert elég sok időt töltünk ott, így ott is "be kell rendezkedni".

Szami!
Jó készülődést és jó "előünneplést" neketek!
Egyébként nálunk is úgy szokott lenni, hogy 23-án este mi csinálunk vacsit a családnak és 24-től ott vagyunk Szolnokon az ünnepek végéig.

Anikó!
Sikerült a taxi helyett venni vmit?
A bárányhimlő miatt tényleg ne aggódj (egyébként könnyű ezt mondani), reméljük nem kapta el Dorka!!!
Lauránál pedig a redő assziemtrián kívül az a "bibi" még, hogy a doki néni mondta, hogy egyik lába rövidebb a másiknál akárhogy is húzogatja, és az egyik kis combja jobban "kidudorodik". :cry:

Niki!
Nagyon jók a képek, szép kis család vagytok. Aranyosak a lányok - egyik szőke, másik barna... :D
Jó, hogy Dorka túl van a műtéten és minden rendben!

Kata!
Nagyon szomorú ami a szomszéd fiúval történt...
Próbáld valahogy elterelni a gondolataidat... ott a két szép kisfiad...
csak hát igen, ha jön az éjszaka, akkor kattog az ember agya....
Laura is hasonló pihenőszéket kap Karácsonyra.

Na, megyek, mert nem haladok sehova...
:D

KépKép
kitten13

Szaisztok!

ha lehet ezt mondani az éjszakánk még szarabb volt, mint az azelőtti Leti 5 percenként köhögött, 3-4 köhögés, ami nyáknyelésbe fullad, aztán sírásba. én 1/4 3 kor feladtam, és onnan minden 4 percet végigaludtam, aztán már nem emlékszem mikor nem volt köhögés többet. már előre félek a ma éjszakától! mikor alszunk már????

Más:
370 ml-es befőttes üveg keresi Bontovicsékat! sos, mert a nagyker ahonnan vesszük, bezár jan 11-ig! és addig még 4 piacot kellene kibekkelnünk!
10.-/db-ért beszámítjuk, vagy fizetjük! lécci, lécci!!!!!!

jó készülődést továbbra is mindenkinek, megyek én is!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit! Nálunk van asszem 3 üvegetek! (De ki ne találd, hogy fizetsz érte! Még mindig te teszel nekünk szivességet, hogy házhoz hozod a nektárt.)

Sajnálom hogy ilyen rosszul van Leti! (((((((((()))))))))) :(
szilbee

Sziasztok!

Kata:Nagyon sajnálom,ami a tesóddal történt.

Niki:Örülök,hogy minden rendben ment Dorkával.Jó sütögetést Nektek!

Judit:Nagyon sok gyógypuszi Letinek,remélem jobban lesz és jobb lesz azéjszakátok is.

Mivel már nem biztos,hogy be tudok kukkolni holnapig,mert ma már előkészítem a holnapi ennivalókat,így most szeretnék MINDENKINEK NAGYON KELLEMES,BÉKÉS,BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNNI!

Kép
pné rami81

Bbj: Jobbulást Letinek!!! Hát ezeket a beteges éjszakázásokat én is utálom. Gréti jól van? Nekünk sajnos nincs üvegünk, mert ami bármilyen okból kifolyólag kiürül, az megy anyámékhoz, hogy jövőre kerüljön bele befőtt vagy valami.

Szilbee: Dév hogy van?

Niki: Dorka kezén most már nincs is gipsz? Nem fájt neki a műtét?

Képzeljétek: tegnap du. feladta a csaj, akitől rendeltük a pihiszéket postán, és ma meg is kaptuk, így az is bekerül a karifa alá.

Benének tüszős mandulagyuszija van + takonykórság, így antibiotikum (cedax), cataflam csepp, nasivin, sinupret... de hála égnek most nem viseli meg annyira, mint szokta... ja, és az antibi. miatt normaflore.

Én nem csinálok nagy főzést, inkább legyen nyugi, kaja így is van sok... anyámék is hoztak egy vagonnal délelőtt.

Kép

Kép
szolkata

Kata! Dávid egészen jól! Szinte már nem is kell szívni az orrát. Levente viszont kezd visszaesni... Jól el passzolgatják egymásnak a kórságot! :roll:
Jobbulást Bencének is!!! :( ++++++++++++ A tüszős mandula nagyon car tud lenni. Leventének egyszer volt, de kriminálisan rossz állapotban volt tőle szegény... érthető okból persze.

Én se csinálok nagy főzőskét. Inkább többet lehessünk együt... Ma du-án megfőzöm a fácán levest holnapra. Holnap pedig már csak a pulykacicit kell megtöltenem és megsütnöm. :)

Rami! Nektek is hasonlókat! :)
szilbee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?