Új privát üzeneted érkezett!

Ariaden!
Lehet, hogy hülyén gondolkozom, de ha csak norcolutos ciklusaid voltak, akkor lehet kéne progit nézetni, nehogy az legyen a gáz!Én se szívesen dugdostam az utrot, de így minden oké volt! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Ja!A lényeg lemaradt:Gratulálok, vigyázz magatokra!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy, elfogadom az indokot. Nem értettem eddig, és hangosan gondolkodtam...
mókica

Sziasztok!

Itt zajlik ám az élet. Sajnálatos hírek és jók is vannak....
Együttérzés akik rossz hírt kaptak.

Ariaden :Gratula, de nem azt mondtad, hogy új karriert akarsz és nem próbálkoztok a babóval? szóval ez most csak becsúszott? augusztus környékén írtad ezt, hogy új állás, próbaidő és lehet még fogigátló is kell. vagy én maradtam le valamiről, mert nem olvasok rendszeresen....

Nálam csak annyi a helyzet, hogy remélhetőleg pé készülödik, vagy már meg is volt....Ha ez igaz akkor épp Karácsonykor kell piriznem...milyen öröm.

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Sziasztok Lányok!

Csak egy percre ugrottam be, mert sajna táppénzen vagyok! A jobb kezemet nem tudom használni, valószínűleg elszakadt egy izomszál! :cry: Nagyon fáj!!!!!

A metet fokozatosan kezdtem, bár elég hamar beálltam a 2x850mg-ra.A panaszaim szinte teljesen elmúltak, csak az étvágytalanság van meg, az meg nem is árt!
Köszi a tanácsokat, ha jobban leszek, jövök majd!
Sziasztok!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Csajok!Sziasztok!
Jan.6-ra kaptam időpontot a nőgyógyászati-endokrinológiára!
Mi alapján írják fel a metet?

Kép

Kép
syl100

szisztok csajok!

Már egy ideje olvasgatalak titeket,most azonban a segítségeteket szeretném kérni, fél éve próbálkozunk babyvel de kiderült h. nincs peteérésem, 3havi clostilbebyt után a p-ém változatlan 0,65 most a dokim azt mondta h. meg kell műteni a cisztáimat + a műtéttel együtt elvégeznek pár vizsgálatot a papírra a következő idegen kifejezéseket írta LSC, CHT, drilling ebből az LSC-a laporoszkópiás műtét, de mit jelent a többi???? +van valakinek tapasztalata a műtéttel kapcsolatban???-az írjon!!Előre is köszi!üdv: Szyszy :(
szyszy26

Szyszy olvasgasd :wink: :
www.pco-szindroma.hu
Vendég

Hali

Ariaden Gratulálok!

Szyszy biztosan akarod a műtétet??Nem a tünetet (cisztákat) kell megszüntetni hanem az okot kell megkeresni. Sajnos a műtét sokaknál nem hozza meg a várt gyümölcsöt!(saját tapasztalat !!!!)
Ha vannak cisztáid (nem csak 2-3 hanem sok) akkor jobban jársz egy alapos endokrin kivizsgálással!!!Keress egy jó dokit!
A cht a petevezetékek átfúvása, átjárhatóságának vizsgálata.
Drilling a petefészkek kiégetése roncsolása.. :(

Azt nem értem mi a 0.65???

A honlapon igaz történeztekből sokat okulhatsz!!! http://www.pco-szindroma.hu/index2.html
Vendég

Ariaden nagy-nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

szyszy26! engem 2* is +műtöttek de mondtam többet nem!az elsőnél cisztákat égettek le+átjárhatóságit csináltak 1 hétig oda voltam pedig csak 2kis vágásom volt a köldök+oldalt 1kicsi
a másodikra azért került sor,mert már 2-3hete barnáztam erre+int leégették a cisztákat +kapartak+tükröztek+átjárhatósági
most kezdtem el a merkót de nagyon émelygek hasmenésem van étvágytalanság és a savanyút enném narancs megy ezerrel+alma.
eggyik ismim aloe vera gélt ivott 1/2 évig pedig cisztája volt szőrösödött és nem volt mensije erre úgy mondja +tisztult lett mensije és már babája is van!
szóval mindneki másmilyen kinek mi jön be én már annyi mindent kipróbáltam! gynex,gynevac, talpmasszázs, biorezonancia,teák, homeopátia. szerintem lombik lesz 1 év múlva
ZÖLD TEÁval 10kgt fogytam 1 év alatt még 4et akarok De a FLORA margarint is eszem több,mint1éve ezt is ajánlották tuti ez is segített!

Kép
bar-bee

Kép
bar-bee

szedtem az agnus castust+maca vibét is kúraszerűen 3hónapig, most csak merkó van :cry:
nem akarok össze-vissza mindent bevenni hogy csak kiüssék 1mást

Kép
bar-bee

Barbee

Miért kellene lombik?? nem így kell hozzáállni a dolgokhoz!!
ha nincs egyéb gondod csak pco és a párod is oké, miért ne sikerülhetne!?
Metet óvatosan emelted??iszol eleget?egyél sokszor pár falatot!

Lányok merítsetek már erőt a topikból!! nézzetek kicsit vissza! Milyen élet volt itt és mennyien babázunk!!
Elsősorban Metformint szedtünk +diéta+mozgás és ha 6 hónap után se volt icinke javulás sem akkor kutakodtunk tovább 1év után esetleg inszem vagy lombik..
Vendég

Sziasztok Csajok!

Kedden teszteltem pozitívat, szerdán már a nőgyógyászomnál ültem és kaptam Duphastont (napi 2x1) meg Utrogestant (napi 3x1) adagban. :) Szóval elég korán kaptam progit szerencsére. :)
Szerdán mikor az orvosnál voltam voltam, a pé+9 napon. Mondta is, hogy valószínűleg még nem fogunk látni semmit, de mennem kell jövő szerdán, akkor leszek pé+16 napon, akkor talán már megtalálja, de ha nem, akkor szilveszter délelőtt vár, és addigra már tuti megtalálja a babót. :)
ariaden

7kincs azért kell lombik,mert eggyik oldalra jobbra teljesen el vagyok záródva a másik bal oldalamat +csak nagy nyomással tudták átfuvatni :cry: a párom rendben van :D hál istennek!
persze én is mindnet kipróbálok és bizakodok és már eggyáltalán nem vagyok rágörcsölve a babaprojektre+most lakást felujítunk+bulizni járunk szóval elvagyunk de akkor is ketyeg a biológiai óra februárba már 28 leszek :oops:

Kép
bar-bee

Ja és a többi dolog. Igen, karriert terveztem, csak a környezetemben lett egy csomó terhes és mivel nagyon rossz lett az inzulinterhelésem, így abbahagytuk a védekezést.

Lányok! Kérem, szánjatok rá öt percet és olvassátok el az én történetem, okulásképp!

Az én történetem:

16 éves koromban jött meg először, most már tudom, 3 napos barnázás előzte meg, és mindig nagyon fájdalmas, erős mensim volt. Természetesen nem is állt be a ciklusom, 40-45 naponta menstruáltam, majd 20 éves korom tájékán ez is megritkult. A nőgyógyász azt mondta persze, hogy ez a vérszegénységem miatt van, így vasat és folsavat kaptam, de nem változott a helyzet. Ekkor egy általános kivizsgáláson vettem részt, mert a vérszegénységem már vészes kategóriába esett. Ekkor vettem részt cukorterhelésen is, ami az orvos akkori szavaival élve "kicsit magas" lett, de nem érdemleges.
Természetesen más szervi bajt nem találták, a vérszegénységem örökletesnek diagnosztizálták. Persze, azt nem vették figyelembe, hogy teli voltam pattanással, hogy erőteljesen szőrösödött a lábam, valamint, hogy általánosságban fáradt, bágyadt, aluszékony vagyok, na és hogy mindig, de tényleg mindig éhes. Ekkoriban minden iskolai szünetben ennem kellett két szendvicset és a következő óra végén hangosan korgott a gyomrom. Ja és vasággyal együtt voltam 58 kiló. (Nagyon erős csontozatom volt, kb. úgy néztem ki, mont egy éhező gyerek.)
Természetesen, ahogy elmúltam húsz éves, a tüneteim kicsit javultak, éhség és pattanások szempontjából, ciklus szempontjából viszont lecsökkentek évi 6 ciklusra. Ekkor kaptam fogamzásgátlót, hogy az majd rendbe teszi. 24 éves koromra 74 kiló lettem, és miután abbahagytam a fogamzásgátlót kiderült, hogy már csak évi két ciklusom van, s hogy nagyon magas a véremben a koleszterin és a vérzsír mértéke, továbbra is vérszegény vagyok és a mellemen szőrszálak nőttek, no nem vészesen persze, de pár szál igen.
Ekkor kiadta a háziorvosom, hogy fogyókúra, aminek következtében egy év múlva már 78 kiló voltam. Ekkoriban már vizsgáltak mindenre, voltam egy nőgyógyásznál is, aki az egyik megyeszékhelyen vezeti a szülészeti osztályt, ő csináltatott hormontáblát, megállapította, amit eddig is tudtunk, hogy nincs ciklusom, majd kaptam Duphastont, s Yadine-t, s közölte, ha gyereket akarok, menjek vissza hozzá, s kapok hormont, amitől terhes leszek.
ariaden

Ezzel el is voltam egy ideig, mert közben lisztérzékenységre gyanakodtak, s arra mivel tartottam a diétát, elindult a fogyás, persze utána vissza is jött. Ekkor már magam vettem kézbe a dolgok irányítását, s az interneten valahogyan elém került a hazipatika.com-on egy cikk a PCO-ról. Miután elolvastam két kattintással a pcos.hu oldalon voltam, és töltöttem a tesztet. A véletlen egybeesése, hogy közben bejelentkeztem barátnőm nőgyógyászához, aki mit ad Isten, pont fenn volt az orvosajánlóban is az oldalon! 2008. május 13-án voltam nála először, s olyan szerencsés voltam, hogy másfél héttel előtte spontán mensim volt épp (abban az évben a második), így egyből 3-ik és 21-ik napi hormonlabort készíttetett. Ebből látszott, hogy magas a tesztoszteron szintem, nincs peteérésem, s az ultrahangon július 13-án megtalálta a cisztákat is a petefészkemben. Meforalt kaptam 2x850 mennyiségben. Lelkesen szedni kezdtem, de… Nem történt semmi. Ekkor már profi voltam a témában, hihetetlen mennyiségű segítséget kaptam a két fórumon, s vezettem a hőgörbém. Október elejéig vártam, ekkor Norcoluttal hozták meg a vérzésem és én a saját döntésem alapján 3x850-re emeltem a met adagom. S képzeljétek el, beindult a fogyás!!! Október elejétől november 23-ig 5 kilót fogytam, ekkor emeltem a met adagom 3x1000-re természetesen szintén a saját döntésem alapján. November 26-án voltam ismét a nőgyógyászomnál, aki a bal petefészkemben egy 14 mm-es tüszőt fedezett fel, azt mondta szerinte az november 30-ra érik meg. Ekkor én már másfél hónapja Premenst is szedtem, illetve november 18-án voltam a Mensmentisben inzulinterhelésen, ahol is kiderült, hogy a terhelt inzulinom a tízszerese a megengedettnek (ennek eredményeképp volt a 3x1000 Meforal emelés). December elsején peteérésem volt a hőmérsékletem szerint, s december 9-én pozitívat mutatott a 20-as HCG teszt. Tehát spontán sikerült babásodnom. Itt tartok most. Persze rettegek, hogy a pici velünk maradjon, remélem, így is lesz, de ami a lényeg, én a PCO nagyon előrehaladott állapotából spontán babásodtam! Nem kellett hozzá se drilling, se Clostybegylt, sem más. Csak Premens, Meforal (3x1000), Béres Vas+Folsav és Gravida. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az orvosom rá akart beszélni a Clostyra, de én nem engedtem. A diétához is szépen hozzászoktattam a szervezetem, most már nem okoz problémát a betartása. Az édességek tekintetében is találtam megoldást, inkább sósat eszem, illetve, ha nagyon nem bírom, uzsonnára engedélyezek magamnak egy Krémkönnyű jégkrémet. Hát ez az én történetem. Májustól, decemberre sikerült a baba, spontán mensi nélkül. Igaz, a hőmérőm és a gyógyszereim a második legjobb barátaim, de MEGÉRTE!
ariaden

szioka!
köszi csajok a válaszokat, olvasgatok tovább a témával kapcsolatban......
bar-bee: Nálam a PCO tünetei 2 évvel ezelőtt kezdődtek, de az akkori dokim fogamzságátlóval beállította a ciklusom és nem küldött el vizsgálatokra,majd abbahagytam a fogi tabit,állandóan barnáztam,vagy nem jött meg 2-3 hónapig, vagy egy hónapban 2szer is......ekkor kerestem egy új nőgyógyászt, ez 6 hónappal ezelőtt történt, kivizsgált kiderült h. nincs peteérésen, progeszteron 21. napon 0,65 és sok-sok pici apró cisztám van,tehát fél évvel ezelőtt tudtam meg h. PCO-m van, a doki felírta a Clostilbegytet,de előtte Norcoluttal meg kellet hozni a mensesem,mert akkor már több mint 3 hónapja nem volt,utána elszedtem a Clostyl,de nem változott semmi,ezért kell a műtét......én bizakodó vagyok a műtéttel kapcsolatban de egyenlőre nem tudom a stasztikák mit mutatnak szóval még utánna olvasok..... üdv: Szyszy
szyszy26

szyszy és a metforminon gondolkodol?????
Vendég

Anyukám tegnap a kezembe adott egy cikket a megyei lapból, pco-ról szólt.Szegény büszke volt, hogy milyen jó, hogy egy sima megyei napilapban is foglalkoznak a témával.Egy nőgyógyász "felvilágosító" rovatában.Mondanom sem kell IR fel sem merült, egy szó sem róla, műtéttel megoldható a probléma... :evil: :evil: :evil:
Anyukám meg csodálkozva kérdezte, hogy én hogy nem akartam megműttetni magam, ha ez végleg helyreteszi a dolgokat...Pedig ő már nem is annyira tudatlan, nyilván nem is ásta bele magát annyira, mint én, de akkor is durva, hogy ez jön le.Itt a megyében szerintem az orvosok 90%-ánál ez megy :evil: Annyira gáz.Hogy a fenében lehetne ez ellen tenni????

Kép
Kép
zazzy

sziasztok.

Ariaden.gratulalok.

Zazzy szerintem ha valakit komolyan erdekel ez a dolog az utannanez.elolvasva a tapasztalatokat eldonti hogy mit szeretne.
En mint PCOS csak annyit tudnak javasolni.Olvasni es olvasni es olvasni,merlegelni es csak aztan eldonteni hogy hogyan tovabb.

Kép
monyo83

ti nézitek a jóban-rosszban sorozatot? abban most az van,hogy az egyik szereplő(KLÁRI) PCOS és műteni fogják,mert nagy görcsei vannak és rosszullétei. Nálatok volt ilyen?

Kép
bar-bee

szia bar-bee

nem szoktam nezni a sorozatot.endokrin kivizsgalasrol szo esett egyaltalan?ha mar ilyent belevesznek egy sorozatba legalabb csinalnak jol.
nekem sosem gorcsolt be de volt olyan hogy ugy belenyilalat hogy par masodpercig nem tudtam mozdulni.
legfokepp stimukor volt gaz,amikor is rendesen fajt a bal petefeszkemnel,jarni is fajdalmas volt de tuleltem.

a mutethez meg anyit fuznek hozza hogyha a dokimon mult volna akkor mar 1,5eve mutve lenek.persze azota is minden alkalommal feljon hogy meg kellene muteni.Igazabol nem foglalkozok vele inkabb megkerdezem hogy mi a B variacio.
Szerencsere egyenlore tudok vele egyezkedni.

Kép
monyo83

csak felmerült, hogy lehet, hogy pcos, de endometriózisa van Klárinak a sorozatban.

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok lányok! Csatlakozhatnék hozzátok? Teljesen el vagyok keseredve, úgy érzem, hogy csak az idő megy és nem jutok egyről a kettőre, hiába tudom, hogy mi a megoldás... Én kb. 1 éve gyanakodtam, hogy PCO-s vagyok, de egy hónappal ezelőttig az addigi nőgyógyászomban fel sem merült a lehetősége. Annyit említett, hogy sok pici tüsző van a petefészkemben, de nem mondta, hogy az baj lenne. Egy hónapja orvost váltottam és a tüneteim alapján egyből kimondta a rettegett négy betűt... Biztatott, hogy ez jól kezelhető, ne keseredjek el, minden oké lesz, csak forduljak belgyógyász endokrinológushoz, mert ő nem írhatja fel a metformint. Így is tettem, egy hónapig jártam a kórházat, a doki minden vizsgálatra elküldött, ami alapján még egyértelműbbé vált a diagnózis. Ma kellett visszamennem, hogy végre felírja a gyógyszert, de a fél órás leletnézegetés közben inkább meggondolta magát és annyit mondott, hogy várjunk fél évet, addig diétázzak, mozogjak stb. Minél inkább próbáltam rábeszélni a gyógyszerre, annál inkább elutasította. Most teljesen padlón vagyok, hogy totál feleslegesen csináltam az egészet, nem jutottam előbbre! Miért van az, hogy egyes orvosok mindenhatónak érzik magukat? Miért ő akarja megmondani nekem, hogy mennyi időt várjak gyerekre? Miért mondja azt, hogy tengernyi időm van? Hogy jön ahhoz, hogy fél év várakozást ad egy gyerekre vágyó nőnek, aki közben tudja, hogy mi lenne a megoldás? Most kezdjem elölről ugyanezt egy másik dokival? Kérlek Titeket, hogy adjatok ötletet, hogy mit csináljak! Kacsi
kacsi80

Kacsi!
Semmiképp se keseredj el!!!Ha pesti vagy, akkor van egy csomó lehetőséged jó orvost találni!Az eredmények pedig nem vesznek el, ha viszed magaddal, egy normális orvos azonnal fel fogja írni rá a metformint!
Én 230 km-ről járok Pestre a Mensmentisbe, én is meglehetősen nekikeseredtem, amikor erre szántam magam!
A www.pco-szindroma.hu oldalon van orvosajánló, keress a közeledben egy jó endokrinológust és hajrá!!!De a mozgás meg a diéta addig sem butaság!
Drukk! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Szia Zazzy! Köszi a biztatást! Semmiképpen nem adom fel, a diéta és a torna is megy, egy hónap alatt -5 kg-nál tartok. Tudom, hogy nincs más választásom, mint keresni egy másik orvost, de az a főorvos, akinél jártam egy belgyógyász ismerősöm felettese. Nagyon bíztam benne, de most kiderült, hogy ezzel a problémával nincs 100%-ig tisztában. Ha mást nem is, legalább annyit tudhatott volna, hogy ez magától nem jön helyre, az idő múlása csak ront a helyzeten. Mindegy, már nem agyalok ezen, tovább kell lépni, csak tegnap este nagyon magam alatt voltam, majd fel robbantam, hogy három órát váratott azért, hogy ne kapjak gyógyszert. Mindezt arra alapozva, hogy a cukrommal és az inzulinommal nincs semmi probléma. Az mindegy, hogy azon kívül minden tünetem megvan... Na nem panaszkodom tovább, előre kell nézni! Az ajánlott oldalt már megnéztem, a Mensmentis nekem is szimpatikus, oda akartam menni először, csak jött ez az ingyenes lehetőség.
kacsi80

Kacsi,
fel a fejjel!
Csak azt tudom mondani, mint Zazzy, keress egy másik orvost, ő majd felírja a metet!

Lányok,
egy nagy kérdésem lenne hozzátok!
Ma van a ciklusom 28.napja.És elkezdtem barnázni! Mégcsak 3hete szedem a metet.Az lehet, hogy már most hat?
Évek óta nem volt spontán mensim!
Már alig várom!
Ti mit gondoltok?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Melinda!
ELKÉPZELHETŐ!!! :D Nemrég írtam, hogy minden attól függ, kinél mennyire vannak elcsúszva a dolgok.Ha a pcos honlapon nézegetted az igaz történeteket, vagy megnézted a 2 babamozit, akkor láthattad, hogy van akinek már az első-második-harmadik hónapban sikerül a baba!
Hajrá mindenkinek! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Szerdán voltam Tűű dokinál és zöld utat adott a lombiknak. Az eredményeimet nézve azt mondta, hogy javulok érdemes volt gyógyszert váltani.
Novembertől minden meddőségi vizsgálatot elkészítettük, amit csak lehetett és más porbléma nem akadt "csak" a magas IR és a férjemnél a kevés katona szám. A többi rendben van! :-)
Akkor úgy néz ki, hogy januártól indulhat az 5. lombik.......

KépKép
charlott

Zazzy,
köszi szépen a bíztatást!
Nem tudom, hogy tényleg lesz-e belőle mensi, de pár napja barnázok.Nem nagyon, de már ilyenem sem volt évek óta, úgyhogy reménykedek!
A hormonjaim az utolsó eredménynél teljesen jók voltak, lehet, hogy reagálok a gyógyszerre? :shock: De jó lenne!!! :)
Kismacu nemét lehet tudni?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Melinda!
Igen, Lara lesz :D

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Szeretnék nektek nagyon szép kareszt kívánni és kívánom, h beinduljon végre a babaeső!!!!!

Kép

babszika

Ezzel szeretnék mindenkinek
Kellemes Ünnepeket
kívánni!

Kép

hofeherke

Nagyon kellemes Karácsonyi Ünnepket kívánok!

Remélem mindenki bebabásodik amikor szeretné!!!

Üdv.
Aisha

Kép

Üdv.
Aisha
aisha

"Kívánd, hogy mindaz, amit ma éjjel gondoltál,
ugyanúgy igaz legyen holnap s holnapután!
Kívánj igazi ünnepet, kívánj igazabb életet,
békés karácsonyt mindenkinek!"
paszicsnyek

Boldog békés Karácsonyt minden babának és családjának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sikerekben gazdag, boldog, boldogságos és még boldogabb valamint pozitiv tesztekkel és pici babákkal teli új évet kívánok mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Boldog Karácsonyt és gyors babásodást Kívánok nektek!

Kép
mamint

Boldog karácsonyt mindenkinek! Kép
mókica

Eljött hát a szenteste díszítik a fákat békesség lengi be az egész házat hozzon a jézuska sok-sok ajándékot járja át boldogság az egész családot!
KELLEMES KARÁCSONYT MINEDKINEK!

Kép
bar-bee

Sziasztok! :)
Először is boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek! :)

Amennyiben megengeditek, csatlakozni szeretnék hozzátok. Az utóbbi napokban rendkívüli mértékben padlót fogtam. Nagyon szerettem volna egy szuper mérleget, meg is kaptam. Vele együtt az igazságot is, hogy mekkora súlyt pakoltam magamra leginkább az utolsó 4-5 évben.
Elkezdtük a meddőségi eljárást 2005-ben, diagnosztizáltak is akkor, ám én mazsola mit sem tudtam a PCO szindrómáról, még fel is voltam háborodva azon, hogy az orvos a mondanivalójában rengeteg latin kifejezést használt, akár kínaiul is beszélhetett volna hozzám. Műtétet javasolt, én nem mentem bele.

Az évek teltek, a menstruációm katasztrofális, mindennapos. Hullik a hajam, szőrösödik az állam, a hangulatom eléggé robbanásveszélyes. :oops:

Az újévi fogadalmam is megvan: 2009-ben rendbe kell tennem az egészségemet. Mensmentissel kezdek, remélem, nem kell túl sokat várnom időpontra. Ha nagyon távoli, akkor egy vérvételt kivasalok a háziorvosból, a közeli kórház diabetológiáján.

Már több dolgot olvastam a neten erről a problémáról, segítséget az étrend megalkotásában szeretnék kérni. :) Ez a terület teljesen homály számomra. :?

Van két kisfiam, mindkettő örökbebaba. Szülni már nem szeretnék, de felneveli Őket mindenképp. :)

Köszönöm, ha segítetek. :)

Móni

KépKép
KépKép
kelimoni

SZiasztok!

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

Kelimoni: Nem ismerjük mi egymást? Nem dolgoztál KB-án az SZSZK-ba?

Beáta
hobea

Bea, de igen. :) És már tudom is, hogy ki vagy! :wink:

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Utólag is Boldog Ünnepeket Mindenkinek!
Remélem jól tellett a karácsony!
Lassan itt az új év, mindenkinek babával teli boldog jövőt! :P

Zazzy,
nagyon szép nevet találtatok a kis picurkának! :D

Minden újat köszöntök!

Lányok,
Ti hogy bírjátok a diétát az ünnepek alatt?
Én sajna egy kicsit bűnöztem, úgyhogy kezdem a szigorításokat! :wink:
Sajna a mensim mégsem jött meg, pár napig barnáztam, aztán annyi! :cry:
Mindegy, most türelmes leszek, és várok.Az új év talán rendbehozza a dolgokat! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Lányok,
azoktól szeretnék most kérdezni, akik már szedik a metet!
Szóval, amikor emeltétek az adagot, akkor a doki mondta, hogy valószínű nem elég a 2x valamennyi mg, vagy Ti gondoltátok, hogy kevés!
És ha nem jön meg a mensi, akkor valószínű, hogy emelni kell az adagot ugye?Ha a diétát meg a mozgást tartom mellette.Remélem nem voltam túl érthetetlen, csak nem tudom, hogy mit csináljak majd, ha nem jön meg.Most 2x850mg metet szedek, és nem tudom, hogy nem kellene e megemelni 3x850-re!
Ti mit gondoltok?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Melinda!
Azért mindenképp beszéld meg a dokiddal, én is éreztem annó, hogy kéne a 3x850, de elsőre nem sikerült meggyőznöm a dokit, csak a köv.3 hónapos kontrollon, emelés után viszont nagyon hamar jött a siker.

Ciklusban hol tartasz?Nekem pl. 40 naposak lettek, mikor már lettek, ebből volt 3 vagy 4, nem tudom, javult volna-e, mert közbe jött Lara :wink:

Diéta-ünnepek:Tavaly jól bírtam, én akkor kezdtem diétázni és nagyon lelkes voltam, most meg...Már bele sem merek gondolni, hogy ennyi édesség, de nem tehetek róla, nagyon kívánom, metet szedem, cukrom jó.

Kép
Kép
zazzy

Zazzy,
köszi az infót!
Még nem tudom pontosan mikor megyek majd vissza a dokimhoz, de majd megsiettetem a dolgot. Most a 40.cn-on vagyok.Mensi még sehol, 1hónapja szedem a metet.Azért jó lenne már, ha legalább megjöne, de tudom, hogy türelem, meg ilyesmi, csak jó lenne látni a javulást! :oops:
Mikor emeltél a meten, utána jött össze a kis Lara?
Te miből érezted, hogy nem elég a met?

Nekem az is a gondom még, hogy a nőgyógyászommal kell megbeszélnem a metet, mert az endokrinológusom, azt mondta, hogy szerinte fölösleges.Tisztára ki voltam rá akadva!Mikor mondtam neki, hogy a nőgyógyász azt mondta, hogy szednem kellene a metet, ő azt mondta, hogy ezek a nőgyógyászok mindenkibe bele akarják beszélni a pco-t, és ha van is IR-em, miért foglalkozok vele, azt úgyse lehet gyógyítani!
Szóval, tisztára kiakadtam rá.És ezt egy főorvosnő mondta, most lett professzor!
Hát, ahhoz képest nem áll túl pozitívan a betegekhez!

Szóval, a nőgyógyimmal kell majd beszélnem!
Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem, csak teljesen kiakadtam a doki miatt! :evil:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

És nem kerestél még másikat??? :wink:

Kép
Kép
zazzy

Nem tudom elmondani, de elejétől éreztem, hogy nekem több kell, az 500-as nekem szinte semmi volt(na ja 30 kiló túlsúllyal)a 2x500-at magamtól emltem 3szorra, aztán a 2x850-nél is éreztem, hogy bírnék még.Ez hülyén hangzik, de tényleg.És ugye még utána is nagyon sokáig semmiféle ciklusom nem volt gyógyszer nélkül, a fogyás elindult rendesen, de ciklus nem akart lenni, aztán lettek ezek a 40 naposak, aztán Lara :wink:

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?