szia Kata!
Szerintem ne add fel, próbáld sokszor cicre tenni - bár biztos tudod, van már Benőkéd. Nálam is volt, hogy csak 40-et hízott egy hét alatt, aztán meg naponta hízott ennyit. Szerintem a foga zavarta, mert a cicimet is úgy szorította az inyével, hogy csillagokat láttam. Most elmúlt, és úgy tűni, hogy rendeződött a dolog - egyelőre!
Szia Jandrea!
Én Csapónál szültem császárral. Azt nem írtad miért kell altatásban császározni nálad?
Nálunk 18h körül érkezett Glória, elment a magzatvízem, de mivel farfekvéses volt és kicsit koraszülött is, meg fájásaim se voltak ezért döntöttek a császár mellett. Szerncsére a doki pont bentvolt, mert aznap már volt egy császára, úgyhogy pikkpakk előkészített a szülésznőm (nekem volt fogadott): beöntés, borotválás, papírmunka, infuzió, ctg és toltak is a műtőbe: spinális érzéstelenítést kaptam, és kb. 3/4 óra alatt végeztek is mindennel.
Kérdéseidre a válaszom:
Mikor láthatom a babát??? Nekem rögtön odahozták fürdetés után, de aztán másnap inkubátorba tették (mert nagyon fázott, mert koraszülött volt) és csak este hozták ki. A császárosoknak 3 óránként ki szokták hozni enni, de után visszatolják őket, hogy első nap még pihenhessen az anyuka. Szerintem miután kikerülsz az örzőből (első nap ottvagy) utána már meg is kapod a babát.
Neked mikor indult be utána a tejed??? Úgy emlékszem, hogy 3. napra lövellt be, de már a másodikon volt előtejem.
Apuka mikor láthatja a babát? Szerintem rögtön a műtét után, amikor megmosdatták stb.
Milyen szobák vannak? Változó. Van egyágyas,kétágyas fizetős, aztán háromágyas lerobbant, fürdőszobás 5 ágyas... Szerintem látogass el a kórházba és kérj meg valakit, higy vezessen körbe.
Mennyire voltál megelégedve a kórházi segítséggel? Teljesen. Szülésznők, nővérek, orvosok mind figyelmesek, rendesek, kedvesek. Szerintem.
Van-e látogatási idő? Biztos van. De hogy mikor: nem tudom
. Nálunk déután v este jött be a férjem.
A dokid mennyire foglalkozott veled szülés után? (egyáltalán kell-e valamilyen vizsgálat szülés után?) Csapó nagyon rendes, figyelmes, gondoskodó (bár a stílusa az valóban egyedi, de én bírom), mindennap bejött meglátogatni és megkérdezte, hogy hogy vagyok.
Mennyi ideig voltál bent? 5 napig. Császárosoknak eddig kell bent lenni. Én vasárnap este kerültem be, és péntek délelőtt lehetett hazajönni.
na megyek, kérdezz nyugodtan, ha van még kérdésed, csak szólj