Új privát üzeneted érkezett!

Lois: tenyleg hianyoznal a topicrol... Csak ugy engedunk el, ha sokszor benezel hozzank!! :) Csuda helyes kis babocad van!

Nani: drukk a januarhoz!!

Angel: +++++++++++++++++++++++++++++++ olyan sokat gondolok Ratok....
amina09

Angel++++++++++++++++++++++++++++++++++

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok Lányok!

Ismét itt vagyok!!

Lois!
Örülök Nektek!!! Boldog, gondtalan babavárást kívánok!! :lol: :lol:

Babim!
:cry: :cry: :cry: :cry: Hajrá január!!!!!!!!!!!!!!

Kata!
Drukkolok péntekre! +++++++++++++++++++++++++++++

Újabb kérdés merült fel bennem. Csak az ott készült vizsgálatokat fogadják el, vagy megcsináltathatom máshol is tb-re. :?

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Sziasztok,

Angelről nincs újabb hír?

Kata és a többiek, Tatabányán lesz, ott főorvos a nődokim.

Ma voltam pajzsmirigy kontrollon, és minden tökéletes :D Végre egy jó hír.

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Puszi!
Kerestelek már egy párszor msn-en. Hogy vagy? Mikor lesz a követekező beülti?

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Megcsináltattam az altatáshoz a belgyógyászati vizsgálatot és eltérések vannak a papíron, de nem értem. Tud valaki segíteni?
Azt értem, hogy a vérlemezkékre vonatkozik, de összességében ez mit jelent?
Az eltérő értékek:
Norm.tartomány:
PDW 18,3 9-14
MPV MPV 13,2 8-13
PLCR PLCR 51,3% 15-35
LYM%Lymph% 41,6 20-40

:shock:

babaimádó
Kép
babaimado

Baba: én sajnos nem tudok ebben segíteni Neked!

Lili: csavargyári alkalmazott lettem mostanában!!!! :lol:

Angelről senki nem tud semmit?

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Baba,

MPV (Mean Platelet Volume/ Vérlemezkék átlag térfogata a vérben): Ha magas az érték, a szervezet nagy mennyiségű vérlemezkét termel. PDW (Platelet Distribution Width/ Vérlemezke eloszlási szélesség) A vérlemezkék méretének különbözőségét méri, tehát, ha a legnagyobb és a legkisebb közt nagy a különbség, a PDW értéke magas lesz, ha a különbség kicsi, a PDW érték is alacsony lesz. A referencia tartomány: 9- 13 fL. P- LCR (Platelet Large Cell Ratio/ Vérlemezke nagy sejt arány)

skrisz72

Baba, nem tudok segíteni.

Lili, megcsináltathatod máshol is.

Kép
kata05

skrisz, első lombikra készülök.
Hűha, nagyon értesz a vérlemezkékhez. :)

Angelnak+++++++++++++++++++ !
nani72

Skrisz, ennyire jutottam én is a neten, csak nem értem, ez mit is jelent?

babaimádó
Kép
babaimado

Baba, lehet, hogy a beültis topikban Mabe el tudja magyarázni. Ő mégiscsak egészségügyis.

Nani, és ki csinálja majd?

skrisz72

Baba, még ezt találtam: A vérlemezkéknek, a véralvadásban van fontos szerepük. Ezért a vérlemezkék számának jelentős csökkenése vérzékenységhez vezet, bőr- és nyálkahártya-vérzések alakulhatnak ki.

A vérlemezkék olyan vérben keringő testecskék, melyek egyik legfontosabb feladata a véralvadás elősegítése.

Magas érték:
Az értékük növekedésének az oka legtöbbször egy erős infekció, vagy nagymértéku sérülés, operáció, a lép eltávolítása során kifejlődött rákos megbetegedés. Ritkább esetben, a csontvelőben megnőhet a mennyisége a vérlemezkét előállító sejtek zavarából kifolyólag. A fehérvérűség esetében előfordulhat egy nagymértékű, de teljes értékű vérlemezke növekedés is.

http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=141

skrisz72

Sziasztok! :)

Nani,
végre, hogy jössz! :P Hajrá, együtt babásodunk januárban! :wink:

Lili,
minden külsős vizsgálatot elfogadtak idáig (nekem) a Kaáliban, még örült is a dokibá'.

Baba,
üdv a vérlemezkéknek! :wink: (nekem is kell má' belgyógyászatra menni...)

Kata05,
2 nap, és inszem!!! Ki a dokid?

Puszedli,
puszillak, hogy vagy?

Katica???
(ritkán jössz mostanság... :roll: )

Harcika,
köszönöm szépen a jelölést, viszonoztam! :wink:

tillidian

Till, közös dokink van! :wink:

Skrisz, már csak 4-et kell aludni és láthatod a picidet megint! :D

Kép
kata05

Kata, te meg már csak egyet alszol, és megkapod a magadét! :lol: Már nagyon várom, hogy láthassam. Megnyugtató lenne így karácsony előtt.

skrisz72

Alle, örülök a jó pajzsmirigyednek, én ma tudom meg nálam sikerült e beállítani!!! :?

Kata, már csak 1 nap :) drukk+++++++

Angel????
kalkata

Kép
Kellemes karácsonyi ünnepeket és babaáldásos, békés, boldog új esztendőt kívánok Mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés! Köszönöm a rámgondolást, a drukkokat!
Sajnos a macera hamarabb kezdődött, reménykedtem, hogy kicsit később fog, de hát ez van... :roll:

Tegnap kiengedtek, itthon vagyunk! Vérzéske továbbra is van, de nem lehet vele mit tenni... vigyázunk...

Bébike jól van, hétfőn 61mm-s volt, ügyesen mozgolódik (az volt kereken a 12.hét).
Holnap megyünk a kombinált tesztre.

Puszi Mindenkinek!
angel37

Angel már a 12.hétnél tartasz :shock: Őrület, hogy rohan az idő. Örülök, hogy bébike jól van ,te meg pihenj és vigyázz magatokra.

allegrobarbaro

Angel, örülök énis hogy minden rendben, nagyon vigyázz magatokra!!!!!
kalkata

IR lányok,
érdeklődnék (adjatok tanácsot) hogy fehér lisztből készült süteményeket egyáltalán nem lehet enni? (még karácsonykor "bűnözésként" sem?)
Nem hiszem, hogy meg tudom állni, ne egyek mákosbejglit! :oops: :oops: :oops:
kalkata

Angel, itt is örömködök nektek egy kicsit. Pihenj és vigyázz magatokra! :lol:

Kalkata, :lol: (én nem tudom)

skrisz72

Na csak nem bírok magammal, idehúz a szívem először ahogy belépek... :oops:

Édesek vagytok Lányok, köszönöm, dehogy tűnök el, csak magamról most már a babavárósban írok, de mindig képben akarok lenni, hogy veletek mi van (na ki is lukadna az oldalam, ha elvágnám az információcsapot :oops: ) szóval ameddig tudom követni addig olvasok mindenképp.

Drága Bella!
Annyira eltűntél, mi újság veled??

Kalkata!
Jómagam a dióssal vagyok így... :oops: Szerintem nem a megvonás a lényeg, hanem hogy nagyjából kövesd a bevitt CH-t. Mondjuk ne nasinak edd más kaja után, hanem mondjuk reggelinek...
(na egy dietetikus biztos hülyét kapna hogy milyeneket tanácsolok... :oops: )

De most már tényleg eldugulok.... :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Angel!
Örülök, h a pici szépen mozgolódik! :D Vigyázz nagyon magatokra és pihizz sokat! Nagyon sokszor gondolok rátok.

Lois! Nagyon szép babóca lett maszatkából! :lol:

Kata! Hajrá inszem! A holnapi és az azt következő napokra! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Till! Új év és azonnal kezdesz is, klassz! (A nyáron nekem is megcsinálta KP. ezt a sóoldatos feltöltést.)

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Sziasztok!

Bols,
Új év - új remény!!! :P (és ezúttal tényleg reménykedem :oops: :P )

Kalkata,
ahogy Lois írja (IR-ja :mrgreen: ), ha a CH megengedi, belefér! (ami engem illet, reggelire is szívesen megeszem majd a bejglit :lol: )

Angel,
szívből örülök, hogy jól vagytok!!! :D Pihenj sokat, vigyázz a kis Csodádra!!!

Kata05, hajrááá!!! :D

tillidian

Kalkata, én mostanában nem tartom a diétát ( pedig kéne). Szerintem is a Ch bevitelt nézd, mondjuk én utálom a beijglit.

Én úgy izgulok, hogy azt elmondani nem tudom, ez az ismeretlen misztikuma, de nem lesz második alkalom!:D Köszönöm a drukkokat mindenkinek!

Kép
kata05

Sziasztok! :D

IR diétával kapcsolatban egy kis belekotty:
Sajnos minnél inkább kerülni kell a tiltott élelmiszereket, hiszen hiába fér bele a napi ch-ba, nem mindegy milyen gyorsan emeli a v.cukrot és az inzulint. Ha gyors felszívódású ch-t visz be az ember az hirtelen igen magas inzulin választ vált ki a szervezetbôl és az nálunk nem jó! Szóval ilyen "b?nözést" tényleg csak nagyon ritkán, pl. karácsonykor :lol: és akkor is mértékkel. Egyébként ne, még akkor se ha a napi ch-ba beleférne.

Lona
lona1

Kata, drukkolok ma érted!!+++++++++++++++++++++++++

skrisz72

Lois, Till, Lona, Kata köszönöm a jótanácsokat...
Megpróbálok mindent megtenni a diétáért, amit csak tudok.

Tegnap sajnos kiderült, hogy még mindig nem jók a pajzsmirigy eredményeim
fT4 16,17
fT3 3,02

Úgyhogy a drnő megemelte az gyogyi adagomat :( :( :(
Január végén, újra kontroll IR+pajzsmirigy! (2 in 1)
Bárcsak minden eredényem jó lenne addigra! Úgy kell lennie, hogy februárba tudjak végre menni a kaáliba..... (legalább konzira), addig úgyis felesleges nem???

Kata, hajrá, mennek a drukkjaim mára hozzád ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
kalkata

Sziasztok!

Szerdán voltam a belgyógyász, Tűű dokinál és zöld utat engedett a lombiknak. Az eredményeimet nézve azt mondta, hogy javulok és érdemes volt gyógyszert váltani.

Novembertől minden meddőségi vizsgálatot elkészítettük, amit csak lehetett és más porbléma nem akadt "csak" a magas IR és a férjemnél a kevés katona szám. A többi rendben van! :-)

Akkor úgy néz ki, hogy januártól indulhat az 5. lombik. Lesz aki ugyancsak évelejétől kezdi?

Egy kérdésem lenne, a Suprafactra a receptet megkaptam, de a másik gyógyszert (Puregon) mikortól kell elkezdeni szúrni?

KépKép
charlott

Engem a házidoki sosem küld belgyógyászatra. Ad labor ás Ekg beutalót és az eredményt sem nézi meg. De a Kaáliban ugye ránéznek ezekre altatás előtt?Harcika?

babaimádó
Kép
babaimado

Megjöttem, minden rendben! :D
Képzeljétek semmire nem emlékszem mit mondott KP doki, hogy mikor mit kell csinálni. Tudnátok segíteni, ha nem sikerül, ill ha sikerül. :oops: :oops:

Harcika, ma dolgoztál?

Köszönöm mégegyszer a drukkokat!!

Kép
kata05

Kata: :D :D :D Mit kell csinálni? :lol: Semmit. Ma pihizz, holnaptól meg mindent normálisan, ahogy szoktad. Kaptál utrót vagy Duphastont? Akkor azokat szedd, ennyi. És beszélj a babáknak! :)
Mi meg drukkolunk Nektek! :wink: +++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Kata05,
:lol: :lol: :lol: - amit Puszi javasolt, mind igaz! :D

Baba,
házidoki engem is csak egy vvételre + EKG-ra küld...(épp ma voltam)

Charlott,
vagyunk páran januárra! :D - üdv a Csapatban!!! (hogy a Puregont mikortól szúrod, csak az orvos válaszolhatja meg!!! Kapsz egy A4-est, azon táblázatban szerepel, mit, mikor, mennyit.)

Lányok,
chatelhetünk ma! :wink: Jön Valaki???

tillidian

Sziasztok

Charlott megkérdezhetem milyen eredmények miatt kellett váltanod avandára???
A katonák miatt szükséges a lombik?? -mert Én is pcos vagyok, de nekem éppen most ajánlották hogy várjak még kicsit hátha sikerülne spontán v. egy kis rásegítéssel.

Till pusz, :) Én megyek este ha sikerül belépnem, és persze ha Apa nem talál ki vmi halaszthatatlant a gépen :twisted:

Lois Nekem is hiányoznál :oops: :wink:

Kalkata drukkolok neked hogy lentebb menjen, de a TSH ahogy Én észreveszem igazán sok minden befolyásolja, így hamar helyreállhat.

"Ha az élet citromot ad................csinálj limonádét!
árnika

(most néztem a szuri recepteket! KP el lehetett varázsolva, mert más névre nyomtatta :roll: :lol: - remélem, azért az illető sorstárs taj száma érvényes, és kiadják nekem is :shock: )

tillidian

Árika szia!

Másfél évvel ezelőtt kezdtem metformintot szedni, hormonháztartásomat kezdte rendbe hozni, de az inslin szintem magas maradt. (178) Ezért váltottunk és most 64. De a doki azt mondta, mindenki saját magához viszonyítsa az eredményét. Nincsen optimális érték.

A párom eredménye miatt kell mindenképp lombikozni. Ez lesz már az 5.

Tillidian: kaptam a4-es papírt, de a doki nem töltötte ki! :-)

KépKép
charlott

Sziasztok!
Én itt új vagyok és szeretnék tanácsot,segítséget kérni.Kb. másfél éve próbálkozun a babával,se sajnos nem sikerül..
Új év, új remény..úgy döntöttem nem bízok tovább semmit a természetre.Olvastam a szegedi Kaáli Intézetről és érdekelne néhány dolog.Igazából nem szeretném végigjárni Bács megye összes orvosát,de nem tudom,hogy van e arra lehetőség,hogy egyből szegedre mennénk.Nem akarok orvostól-orvosig menni,így lesz nekünk elég bajunk.
Tudnátok nekünk segíteni hogy is induljunk el és egyáltalán kihez menjünk?
Köszönöm előre is a segítségeteket...Nagyon el vagyok keseredve.... :cry:
baba22

Angel de jó, hogy rendben vagytok!
Katának++++++++++++++++++++++!
kalkata, sztem ehetsz pici bejglit. :) de inkább ebédre, vagy uzsikor. Akkor úgyis több ch bevihető, ráadásul a gyors fajtából. Reggel és vacsikor mellőzd /ha tudod/ . :)
Till, lesz ma chat? Most felnéztem, de semmi..
nani72

Baba!
természetesen megnézzük :wink: , különben miért kérnénk? :oops: De ettől függetlenül azért a körzeti is ránézhetne, mert mi csak altathatóság okán értékeljük, meddőséggel vagy altatással össze nem függő dolgokat a háziorvosnak illene észrevenni ,értékelni és kezelni is ha szükséges.

Kata! jót mosolyogtam :) , csak nem elszédített K. P. kék szeme? :D :wink:
nem dolgoztam ma.
harcimokus

Chatelnék, de nem megy. Hiába kattintok a gyerebaba.blog.hu-n a BELÉPÉS-re, nem történik semmi!!!! :?
Vajon mit csinálok ennyire rosszul?????? :cry: :cry:
kalkata

Lányok,

úgy néz ki, valamiért vacakol a blog-szolgáltató! Webmesterrel dolgozunk a problémán, sztem megjavul nemsokára! Ha még ébrenvagytok és van kedvetek, próbáljátok meg pár perc múlva! Addig javítjuk, míg nem megy :)

tillidian

Lányok,

1000 bocsánat, ezt most sajnos nem sikerült megjavítani :(
Wm most próbál másik programot varázsolni, hogy legközelebb ne járjunk így :(

Pótoljuk, megígérem!!!
Mivel jövő péntek karácsony, ezért most vasárnap este nyitunk!!! :P - remélem, sikerül! :roll:

tillidian

Harcika, háááát....mit is mondjak. :lol:
Én nem tudom mit is éreztem mikor meg volt az inszem, valahogy képtelen voltam ráfigyelni. Lelkileg egy kicsit abban a pillanatban "megzakkantam". Komolyan 3 mondat maradt meg bennem,abból, amit mondott várja a pozitív visszajelzést,ha sikerül vmikor 2 hét múlva Uh, és hogy kellemes ünnepeket kíván.
Egyszer remélem sikerül találkoznunk.

Baba22, sajnos nem tudok segíteni, én a pestibe járok. De szerintem ott is mindenki kiváló szakember, hívd fel őket és kérj időpontot. Fel a fejjel, nem el keseredni.

Kép
kata05

baba22: szerintem is kerj egy idopontot a szegedi Kaaliban, nem kell vegigjarnod egy csomo orvost mielott odakerulnel! Sok sikert!

Kata05: drukk++++++++++++++++++++

En eltunok par napra, elutazunk.

MINDEKINEK BOLDOG, BEKES KARACSONYT KIVANOK! SOK SOK AJANDEKKAL A FA ALATT!
amina09

Szép reggelt!

Amina, Neked is békés karácsonyt és jó pihenést kívánok!

allegrobarbaro

Üdv itt Baba22! A többiek jól írják, fel kell hívni őket, és időpontot kérni. Bementek egy konzultációra, és a doki megmondja milyen vizsgálatokat kér. Utána már megy minden, mint a karikacsapás. :wink:

Amina, boldog karácsonyt nektek!

Baba helyett írok, hulla beteg. Elöntötte a nátha, és még dolgozik is szegény. :( Innen is jobbulást kívánok neki!

skrisz72

Baba, jobbulást neked!

Baba22, üdv itt neked!

allegrobarbaro

Till Én vasárnap tuti hogy ráérek, így megpróbálok belépni. :)

Charlott húúúúú jó magas volt, így már értem a váltást, de sokmindenkinél olvastam hogy ez segített.
nagyon -nagyon drukkolni fogok.
Ha spontán nem sikerül akkor tavasz végén Én is belevágok az ötödikbe.

Baba jobbulást.

Skrisz de jó , már csak két nap és láthatod pindurkád. :P

"Ha az élet citromot ad................csinálj limonádét!
árnika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?