Új privát üzeneted érkezett!

Betti

Ne keseredj el azért jó? Hidd el ha valaki akkor én tudom, hogy milyen rossz várni, 7 évet vártam a nagy lányomra és újabb 7 év után lett a kicsi.

Lányok

Bogi 4 hónapos volt tegnap! :cry: Este újra átéltem az utolsó napot, meg végig pörögtek az események a fejemben. Hát eltört a mécses rendesen, olyan hirtelen kitört belőlem, hogy aki ott volt velem meg sem tudott szólalni.

Kép

Kép
melcsike70

Szombaton megyek úgy néz ki utoljára. Azt hiszem nem örülök neki, mert félek hogy megint csak gondolkodni fogok és sirni és visszakerülök a mélybe. Most is :cry: Éppen most arról beszéltünk ma megveszem Boginak is a karácsonyi ajándékot. És beteszem a fa alá majd. Aztán majd szerintem a Barci fogja neki odaadni. :cry: Ezt olyan fájdalmas leirni, de azt hiszem elmondani nehezebb lenne.

Kép

Kép
melcsike70

Tudom én , hogy mit kellene érezni, hogy nem szabad elkeseredni, hogy nem szabad feladni, hogy majd lesz, hogy pozitívan, de nem tudom most azt érezni.
Az elmúlt időszakban, kiszámolva, ennél nagyobb esélyét nem tudtuk volna megadni a dolgoknak.
Amitől igazán tartok, hogy történt valami odabent és most jelentkeznek a hatásai a mesterséges kikényszerítésnek.

Baromira el vagyok keseredve és nem akarom ezt el sem hinni. De tudom, hogy tenni nem tudok ez ellen, ugyanakkor dühös vagyok, mert a melleim most is úgy fájnak, hogy nem bírok hozzáérni.
Tud a tudat testi tünetet produkálni, ha akar.

Betti
Kép
betti0412

Betti

Tudom hogy nehéz. És nem kell erősnek lenned mindig. Olyan jó lenne tényleg ha azért lennének a tünetek. De előbb-utóbb hidd el hogy sikerülni fog. Nekem sosem volt semmi elő jele annak hogy megjön, de amióta most megszültem képzeld fáj a fejem előtte meg tiszta ragyás a képem, meg fájnak a melleim a hasam. De hát ez a természet. Előtte is voltam terhes de nem volt ilyen változás a szervezetemben. De valószinű a korral is jár. 8) Tudod én már öreglány vagyok hozzátok képest. :wink: Szeretnélek egy kicsit most én vigasztalni . Remélem sikerül. Küldök neked egy nagyon nagy ölelést.

Utólag:

Az érzéseket nem lehet a agyunkkal kontrolálni, csak a szív parancsait követik. Ezért ne csodálkozz magadon.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike!
Köszönöm, tényleg. Aranyosak vagytok nagyon.

Betti
Kép
betti0412

Itt vagyok bent a munkahelyen és még egy jót bőgni sem lehet. Reggel úgy ültem autóba, hogy az ordítozás határán voltam, de visszafojtottam mindent, bár néha alig láttam a könnyektől, mert kifestettem magam és tudtam, hogy tárgyalásom lesz, nem nézhetek úgy ki mint egy félőrült, nem vihetem bele az életem a munkámba.
Délután megyünk anyósom szülinapjára, ott sem lehet, de szerintem otthon sem, mert férjem már ki fog akadni, hogy mit hisztizek.

De ez olyan nagy csalódottságot okozott reggel bennem, hogy le sem tudom írni, úgy éreztem, mintha pillanatra megállt volna a világ és én kiszálhattam volna belőle.
Hülye gondolatok.

Betti
Kép
betti0412

Betti, otthon nyugodtan bőghetsz este, a párodnak ezt meg "kell" értenie. Csak magaddal törődjél.

Egyébként nekem sem fájt sosem mensi előtt a mellem, most meg nekem is kb. egy hete olyan, mint a terhesség elején volt. Ma vagy holnap fog megjönni. Úgyhogy a természet tényleg produkál furcsa dolgokat.

Délután nem tudok jönni, csak este. Vigyázzatok magatokra, Betti, kitartás a mai naphoz.
Vendég

Betti! Sajnálom, hogy csalódott vagy.
Nagyon tiszteletreméltónak tartom, ahogy az elmúlt hónapokban "visszatértél" az "alkotó életbe", a hozzászólásaidat olvasva érződik rajtuk a megfontolás, a tartás, az akarat. Vannak az életnek területei, ahol erre van szükség.
Én azt hiszem, hogy - ahogyan elaludni is elég nehéz "akaratból", hanem a nappal "elengedése" kell hozzá - a babára sem úgy kellene gondolni, hogy "jönnie kell", hanem valahogy úgy, hogy "szeretettel várunk, örülni fogunk, ha jössz, és akkor gyere, amikor te szeretnél". És ez lehet, hogy most lesz, lehet hogy később. (egy furának tűnő hasonlat, de talán átadja azt, amire gondolok: én olyan helyre szeretek vendégségbe menni, ahol nem - minden arcrezdülésemet lesve - "körülugrálnak" a házigazdák, hanem olyanokhoz, akik jól tartanak, de velem együtt leülnek az asztalhoz, esznek-isznak, és maguk is jól érzik magukat)
Az ünnepek után (amikor nyilván a tágabb családi körben fogtok forogni) próbáljatok meg elmenni kettecskén valamerre pihenni egy pár napra, és valahogy - sírással és/vagy másra figyeléssel - lassanként "elengedni" az elmúlt év történéseit. Lazítani, örülni egymásnak, örülni az életnek (ez nem felejtést jelent, egy ilyen történés az életünk végéig ható emlék marad).
szeretettel ölellek
aarnika

Sziasztok!

Megvettem Boginak a karácsonyi ajándékot. Képzeljétek kaptam neki kis Tigrist és egy plüss mackót kötött pulóverben kis sapkában és a pulcsira rávan himezve hogy Boglárka. Persze Barcinak is vettem ugyan ilyen macit.

Kép

Kép
melcsike70

Van vagy lesz valaki este? :roll:

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Nekem tavaly volt a terhességem befejezése.Betöltött 25 hetes terhes voltam, amikor a kisbabánál fejlődési- rendellenességet találtak. Potter-syndromája volt.
amethiszt

Szia Amethiszt!

Üdvözöllek itt a topikban. Megnéztem a Potter-syndroma = vesefejlődési rendellenesség. Sajnálom, hogy veletek is ez történt.

Hogy élted meg? Gondolom azért neked sem volt könnyű, volt aki segitsen átvészelni a nehéz időket? Van másik gyermeked az angyalkádon kivül? Mennyi idő telt el azóta pontosan? Huuuu ne hari, de annyi kérdést fel tudnék még tenni? Nem muszáj ám mindenre válaszolni, csak ha van kedved. Mondd el ha úgy gondolod ezeket a dolgokat.

Kép

Kép
melcsike70

Hol vagytok? Ne má hogy nincs senki :(

Hahóóóóóóóóóóóó!

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Amethiszt, nagyon sajnálom a történteket :cry: :cry:

Ha van kedved bármikor gyere közénk :wink:

Melcsike, vagyogatok, de kb. 1000 dolgot csinálok egyszerre, de be-be nézegetek (ha el nem alszom úgy mint tegnap este :oops: )

Tényleg, a múltkori megbeszélés végül is hogy sikerült? Az új helyen lesz valami meló? Mert eléggé elkeseredetten írtad múltkor, hogy úgy néz ki, már nem nagyon mész... Ez az új helyre is vonatkozik?
Vendég

Erre az évre az új meló egyenlőre még tárgytalan, mert még nem indult be a melóhely, még megy az épitkezés. Talán majd január közepe felé végeznek. De csak akkor lesz az is esedékes, ha tényleg a feltételek elfogadhatóak. Azért volt a hangom olyan elkeseredett, mert tényleg lefoglaltak a dolgok. De most megint elfogott a letargia és csak már szombaton megyek és vége. És félek hogy visszakerülök megint a mélybe. Főleg most jönnek a Boldogtalan Karácsonyi Ünnepek. De talán azért abban bizom, hogy téli szünet a suliban és Barcival jobban kitöltöm az időmet, mintha egyedül lennék. Igazából azért jött ez a meló nagyon jókor, mert a Bogika születési ideje miatt nagyon rossz lelkiállapotban voltam és valahogy igy sikerült könnyebben átvészelnem.

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Melcsike70!

Kérdezz nyugodtan, mindenre válaszolok.

Van egy 5 éves kisfiam és egy 9 hónapos kislányom.

Lassan 2 éve lesz, hogy be kellett fejezni a terhességemet, (2007.02.12-én).Nagyon rossz volt amikor megmondták az UH-n.Mindenki mellettem állt a bajban, de van két személy akit az ismerőseim közül külön kiemelnék (nekik nagyon-nagyon sokat köszönhetek):
az egyik a szülélsz-nőgyógyász orvosom--őt akkor ismertem meg, amikor az l.-es nőiklinikára befeküdtem---ő volt végig mellettem ott bent a klinikán
a másik pedig a védőnőm, aki melleseleg naghyon-nagyon jó barátnőm.
amethiszt

És te lelkileg hogy élted meg? És most ennyi idő után, hogy érzed mennyire tudtad feldolgozni? Mert mellettem is nagyon sokan voltak, de lelkileg nagyon mélyre kerültem igy is. Ha majd lesz időd és visszaolvasod a topikot, látni fogod, hogy mindannyian honnan indultunk el. Nekem még most is nagyon nehéz, pedig lassan már négy hónapja lesz hogy Bogika elment. De még mindig vannak nagyon nehéz napjaim. Ma például az egyik hipermarketben bőgve vásároltam, mert azon gondolkodtam, ha az emberek tudnák hogy én az Angyalkámnak vásárolok karácsonyi ajándékot milyen hülyének néznének.

Kép

Kép
melcsike70

Elfelejteni nem fogom soha az biztos. A két gyermekem nagyon sokat segít, szinte azt mondhatom, hogy kárpótolnak mindenért.Kislány lett volna ő is. Egy kórteremben feküdtem a klinikán egy másik lánnyal, akkor Nekem nagyon rossz volt mert Nekem azon a napon fejezték be a terhességemet, amikor a lány szült, csak annyi különbség volt kettőnk között, hogy nekem halott kisbabám született, neki pedig élő. Én sírtam a fájdalomtól, ő pedig nem örült a kisbabájának.
amethiszt

Gratulálok a gyermekeidhez. Akkor a kislányod elég hamar megérkezett az elvesztett babád után. Nehéz volt neki indulni a terhességnek az előző baba elvesztése után?

Kép

Kép
melcsike70

Azt úgyis látod, hogy nekem is van egy nagy lányom, de Bogika nagyon hiányzik,mert Ő a kicsi és számomra pótolhatatlan.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, ne haragudj, de elmegyek lefeküdni. Nincs valami jó hangulatom, úgy érzem ezen csak az alvás segít...

Amethiszt, én is gratulálok a két szép gyerkőcödhöz :wink:

Holnap ígérem többet jövök, és jó hangulatban :wink:

A Kicsikémnek még nem vettem semmit, emiatt is bűntudatom van :oops: meg már kb. két hete voltam nála, mindig volt valami meló után, már annyira szeretnék menni...nagyon hiányzik :cry:

Lehet, azért is vagyok ilyen, mert a napokban fog megjönni, a kákán is csomót keresek...

Pusz nektek, írjatok sokat, reggel tudjak ám olvasni:)

Tünci, Betti, remélem azért átvészeltétek a mai napot.

Leda, sok hó esett?

Kisanya, Süti jelentkezzetek légyszi légyszi

Jó éjt
Vendég

Jó éjt Boboka!

Kép

Kép
melcsike70

Csak én is most értem haza, benézek.

Boboka, jó szó az átvészelni, most erre törekszem, átvészelni a napokat, egyiket a másik után.

Ametiszt
Nekem is betegség miatt kellett befejezni a várandósságom a 20. hétben, gyakorlatilag meg kellett szülni nekem is, "szép és maradandó" élmények ezek....

Aarnika
Rég voltál, vagy csak nem írtál.
Talán igazad van, de én az elsőt sem akartam görcsösen, mégis elment, nem érezte jól itt magát, a másodikat már valóban jobban szeretném, de azt gondolom, hogy ha nem így lenne, nem kellene gyermeket vállalni, tehát sokszor már nem tudom, hogy szabad-e várni, vagy le kell tojni az egészet. Melyik a jobb?

Tünci dolgozik?

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!!!

Végre ideértem egy kicsit,megkezdőrött az ünnepi hajrá,minden estére van vmi progi,ha azaérünk már csak arra van erőm hogy beessek az ágyba.

Betti!!
Ne légy szomorú,hiszen ez az első hónapotok volt,ugye?Hidd el jön a kistesó nemsokára...
Én már annak is örülök minden hónapban ha megjön:( már az is nagy csoda.Mindenesetre januártól mi is szabad utat engedünk...

Amethiszt!
Sajnálom a kislányodat,és gratulálok a 2 kicsikédhez.

Képzeljétek mostanában / azaz eddig 2 volt / érzem a peteérésemet,még soha nem éreztem ilyet.Olyan mintha Petra jeleket küldene hogy "anya most jöhet a kistestvérem".

Vettem Petrának kicsi karácsonyfát ,alig várom a szombatot,hogy kivigyük neki.Nagyon hosszú tud lenni egy hét...
Szerencsére nálunk nincs nagy hajtás,bár lehet jobb lenne,mert így túl sokat gondolkodom....és persze minig Petra jár az eszembe.
Azt már látom hogy nem lesz könnyü a karácsony,de azt hiszem egyikünknek sem :cry:

Szép estét Mindenkinek!!

Krisztina
krisztinaa

Kriszta!
De jó neked, én semmit nem szoktam érezni.
Igen ez volt az első hónap és tudom, hogy mások nagyon sokat próbálnak, de augusztustól az a remény volt, hogy majd csak decemberig kell kíhúzni ebben az állapotban.
Namármost december van és nem tudom mi a következő, hol a vége, mit kell még elviselni.

Ma leadtam a cipősdobozt, jó érzés volt.

Megyek én is aludni.

Betti
Kép
betti0412

Én is nézegettem kicsi karácsonyfákat, de aztán úgy döntöttem nem veszek, mert hiszen Bogik itthon van velünk, jó hogy nem különitem el a fájával, mikor a nagy fa közös az családé.

Kép

Kép
melcsike70

Én is megyek, tévézek még kicsit az ágyban. Úgy kényelmesebb.

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike nagyon drága a 7 éves a képeken.. köszönöm!

Boboka nem esett sok hó, de fehér minden, süt a nap napok óta és nagyooon hideg van.. De ezt szeretem!

Betti én azért is szerettem volna babát a veszítés után, mert nagyon kudarcként éltem meg az anyaságot és bizonyítani akartam magamnak, a férjemnek a környezetemnek, hogy képes vagyok egészséges babát is szülni. Ez nagyon nagy teher.. nem tudom, hogy milyen érzések keringenek benned, de biztos, hogy a görcsölést fel kellene oldani.. tudom.. nem könnyű..Az én szülésem is borzalmas fizikai beavaktozással történt, azt hittem, hogy soha ezek után nem leszek képes kihordani egy babát, de a szervezet csodákra képes. Két hónappal utána estem teherbe és végig kihordtam egy babát problémamentesen. Neked is a szervezeted hamar visszaállt, egészségesen élsz és nagyon figyelsz magadra, nincs akadálya, hogy ne sikerüljön. Viszont a lelki görcsök lehet a legnagyobb akadálya a teherbeesésnek..

Kép
leda2002

Melcsike,

nem volt nehéz nekiindulni egy újabb terhességnek, hiszen rá 4 hónapra lettem terhes újra. Ezt mondta is a védőnő barátnőm, hogy nagyon hamar terhes leszek.

Lányok,

Én hiszek abban, és bízom is, hogy hamarosan kárpótolni fog titeket az ÉLET illetve a TERMÉSZET egy kisbabával!
amethiszt

Lányok,

ez BORZASZTÓ amin Ti is keresztül mentetek! :cry: :cry: :cry:
amethiszt

Sziasztok LÁnyok!

Sajnálom ,hogy tegnap nem tudtam jönni, nagyon nehéz napom volt és amikor hazaértam este, egyből kidobtam a taccot, aztán el kellett feküdnöm, egy órán át csak küszködtem a hányingerrel még..azért később elolvastam anmiket írtatok, meg a privátokat is, csak reagálni nem tudtam már senkinek.

Betti, szívből sajnálom..szeretném elmondani, hogy átérzem a fájdalmad , hiszen annyi éven át éltem így...néhány nap múlva lesz picit jobb, amikor a következő ciklusba lépsz és megint próbálkozhatsz..új hónap új remény..így teltek az éveim...tudom, hogy nagyon nehéz, de ne keseredj e lnagyon,sikerülni fog, mert sikerülnie kell!!!!!!!!!!

Amethiszt!
Örülök, hogy velünk vagy, csak azt sajnálom, amiért... :cry:
Az csodálatos, hogy Te nem adtad fel és van két egészséges babád!
Az utolsó bejegyzésből gondolom, hogy viszzaolvastál...

Melcsike!
Biztosan rosszabb otthon, bár a munkahelyen is vannak földhözvágó pillanatok, de segít elterelni a figyelmet, ohgy ne pusztítsuk magunkat a nap 24 órájában...

Boboka!
Neked is sok puszi és a nevedet továbbra sem tudom elsőre leírni... :D

Most megyek fürdeni, még benézek, hátha ébred valaki..

És egész nap igyekszem nem arra gondolni a munkahelyemen, hogy ma van a Kicsi Babám névnapja... :cry: :cry:

KépKépKép
tünci28

Jó reggelt

Tünci, Violácskádnak nagyon boldog névnapot kívánok. Szívből hiszem, hogy Ő nagyon boldog most. Gondolj rá nagyon nagy szeretettel, boldogsággal, és minél kevesebb fájdalommal.

Tünci, tőled már megszoktam a Bobkát :lol: és tetszik az is :wink:

Mindenkinek kitartás a mai napra
Vendég

Tünci
Violának én is boldog névnapot kívánok!

Nekem is azt mondta, az orvos, hogy nagyon gyorsan terhes leszek majd újra, az Franciskával szó szerint elsőre sikerült, így abban reménykedtem talán ez most is így lesz majd.
Talán túl sok volt az elvárásom.

Olyan érzésem van, mintha a testem nem nagyon tudná, mit is csináljon. Fájnak a melleim, szúró fájdalom van a hasamban, (soha nem éreztem még így előtte) és ez a vérzés is elég nehezen indulgat be, olyan mintha nem tudná eldönteni, balra vagy jobbra.
Valami nem ok.

Szép napot mindenkinek!

Betti
Kép
betti0412

Jó reggelt mindenkinek!

Bár elég szomorú az idő ma, tegnap óta is csak esik és esik.

Ma elterveztem az első akinek irok a kis névnapos Angyalkánk.

Drága kis Viola a névnapodon,
hogy ki köszönt? Most elsorolom:
Harmatos virág hajladozó tánca,
sötét reggelen a pislákoló lámpa.
Tó tükrén szánkázó napsugár,
a szivárványon átbúvó kismadár.
Alkonyi nap vörös szeme,
fákkal súgó tere-fere.
A hold pufók mosolya,
csillagok kacsintó sora.
Végül én is csatlakozom,
s elküldöm Neked a mosolyom!
Boldog Névnapot!

Kép

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, nagyon szép a vers :wink:
Vendég

Annyira fáj mindenem, és még most be kell ülnöm egy ülésre. Majd hátra ülök, hogy ha lefordulok, ne lássa mindenki.
Mennék már haza nagyon-nagyon, megfürödni és lefeküdni.
Ez tart életben, hogy nemsokára....

Betti
Kép
betti0412

Nagyon nagyon boldog névnapot kívánok a mi kis Viola Angyalkánknak!!!!

Kép
krisztinaa

Lányok látom ma keményen dolgoztatok. De most itt a hétvége pihenni kell ám.

Betti

Nagyon sajnálom, hogy ennyire rossz passzban vagy. Hamarabb eljön az a nemsokára........ én bizok benne és szoritok érted.

Boboka

Te is annyira csendes voltál ma, bár én sem nagyon jártam fent. Be-benézegettem, de láttam hogy senki nincsen. Remélem este lesztek csajok. Holnap én nem leszek. :(

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!!!

Remélem mindenkinek jó napja volt,már amennyire lehet jó.
Azt hittem soha nem lesz vége a napnak,alig volt munkánk,nagyon nehezen telt.Most indulok fodrászhoz,ez lesz a nap fénypontja.

Szép estét nektek!!
krisztinaa

Tüncike!

Viola Angyalkának boldog névnapot kívánok. Próbálj így gondolni rá, hogy ő most nagyon boldog!

Kép Viola Angyalkának

KépKép
ancsi_pancsi

Tünci
látod, milyen sok szép mindent kap Viola itt is?

Holnap rajtam kívül ki az a szerencsétlen, aki még dolgozik?

Betti
Kép
betti0412

Kép

Viola ünnepel. Ha jól látom Lackóka áll mellette. A többiek elbújtak, mert ők szervezték a meglepit. Lackóka feladata volt, hogy Violát a megbeszélt helyre kísérje.
bende

Boldog névnapot Viola angyalkának!
madamrekamé

Betti

Én is dolgozom 8)

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok !!!

Jaj,Lányok olyan szépeket írtatok,mindenkinek nagyon szépen köszönjük!!!!!
Apa vitt Kislánykánknak szép rózsát és mécsest is és olyan gyönyörűek voltak a fényei a mi Drágánknak!!!!
És tényleg most nem is sírok, de megkönnyezem, hogy ennyien gondoltok Őrá!!!! :cry:
Szeretném hinni tiszta szívből, hogy egy jobb, szebb helyen van Ő is és minden Angyaltársa és boldogok és várnak ránk.....

És Bende megint hozott ajándékot Violának!!!! :)

Még jövök....mindjárt...

KépKépKép
tünci28

Most még vagyok lányok én is kicsit, de 22 körül elmegyek aludni, reggel korán kelek. Ez az utolsó munkanapom. Bár először úgy volt hogy csak 10-ig, de még tudtam menni pár napot azért. Kár hogy egyenlőre vége. :( Jó volt kicsit kikapcsolni. És most megint szomorú vagyok és el vagyok kicsit kenődve. Ma kisirtam megint magam rendesen.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike!

Nagyon sajnálom ,hogy ilyen rossz megint a hangulatod, remélem a karácsonyi herce-hurca lefoglalja a gondolataid!
Nem volt gond, hogy hívtál, tulajdonképpen csak órákkal később vetem észre, mert bár a hátam mögött van a telefon, akkora a ricsaj, hogy észre sem vettem..

Leda!
De jó nektek, hogy már van szép hó meg hideg!Én már nagyon utálom ezt a nyálkás, vacak időt, semmi karácsony jellege nincs..

Betti!
Én még azért picit reménykedem ,hogy nem lesz semmi,már úgy értem mégsem jön meg,mert ez így még simán lehet baba..csak a szervezet "emlékezik, hogy mikor kell megjönni" és csak azért van egy kevéske......
Én holnap nem dolgozom, de tegye fel a kezét, aki vasárnap-hétfő-kedd igen.... :( :evil:

Boboka!
hupsz, elsőre jó lett!!!!!
remélem ti már nem dolgoztok, itt az összes hasonló helyen dolgozó ismerősöm már szabin van.

Krisztinaa,de jó, hogy te is itt vagy!!!
Sikerült egy kicsit kikapcsolni a fodrásznál?

Kisanya nem reagál az email-re sem.

ma még leszek egy darabig, teszek be mosást meg ilyenek....
tünci28

Viola, Kicsi Angyalka! Én is boldog névnapot kívánok Neked.

Kép

goodfairy

Betti! Nem akarok hamis reményt ébreszteni benned, de nekem Manónál úgy volt, hogy ilyen barnázás szerű valami jelenkezett (bocsi, nem akartam gusztustalan lenni :oops: ). Meg eszméletlen görcsölt a hasam, meg feszült a mellem. Elmentem dokihoz, mikor vége lett ennek a pár napos "cuccosnak" és kiderült, hogy kb. 6 hetes pocaklakóm van. Tehát...

goodfairy

Szia Jótündérünk! :D

Neked is köszönjük szépen!!!!

És én is még mindig úgy bízom Bettiben!!!!!+++++++++++++így szorítok neki!
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?