Új privát üzeneted érkezett!

[quote="lbernuska"]M írta:lbernuskaush!
Szegény munkás, biztos őrült módon zavarban lehetett. Szerintem még a bepisilést is bevállalja, csak ne kelljen újból a fürdőszobátok közelébe mennie. :-D

en is igy gondolom. meg csak 17 eves....
meg jo hogy holnap mar csak fel napot dolgoznak es utana karacsonyi szunet januarig.:)

remelem tudtok majd tobbet aludni.

KépKép
KépKép
mush589

Érdekes cikk a csecsemők alvásáról/altatásáról...

http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=44&menu=eletmod&news_id=1972&cim=Szulokkel,-vagy-nelkuluk:-alvas-csecsemokorban

Gabi: ha gáz lenne nem engedtek volna haza... Luca még a kontrollon is nagyon sárga volt de mégis hazaengedték... mostanra meg már a védőnő is megállapította, hogy milyen jó a helyzet (plusz, hogy milyen jó húsban van:)))) naná... tömni kellett a sárgaság miatt :)))))

Mush: ááá, ez kemény szitu lehetett :))))) (tényleg szadisták felétek az orvosok...)

lbernuska: Ismerős szitu, nálunk az első 1-2 héten volt ez folyamatosan, csak rajtam volt hajlandó aludni... Most próbálom átszoktatni a bölcsőbe mert így tényleg nem lehet normálisan aludni. (Mondjuk én éjfél előtt soha nem kerülök ágyba így az esti kínlódás nem zavar annyira csak az éjszakai)
Vendég

No, vettünk fertőtlenítő folyadékot, a tegnap szerencsétlenül járt cumik és mellszívó kap belőle.. :D

A másik topikban egy védőnő megemlítette, hogy 1111 méhszájjal, nyákdugó nélkül nem érti miért nem indítanak szülést, hisz ez így már fertőzésveszélyes. Mondjuk ezen én is gondolkodtam, mert akiket én ismerek és ennyire kinyíltak, mindnek indítás volt a 39. héten. Ti tudtok erről vmit?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Apa reggel ahogy fogta Íriszt,észrevette hogy már követi ha mozgatja a kezét a szeme előtt.Én meg délelőtt két szopi között gagyarásztam neki,rámolyolygott...így levontuk azt a következtetést hogy már lát bennünket.El is szaladtunk fehérvárra vettük a kiságyra zenélő forgót,meg a bébihordozóra rakható játékocskát.mit mondjak,nem volt olcsó...ez az ő karácsonyi ajándéka.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

aida nekem napok óta szivárgó magzatvizzel sem inditottak...még úgy is kivárták a 24 órát jönnek e a fájásaim...de nem jöttek,igy lettem másodszorra is császáros.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi, de azért az lehet tényleg durva, hogy 2 hete úgy mászkálok, hogy bármi, szószerint bármi "felmászhat" Noelkéhez. Hiszen teljesen nyitott az út, a nyákdugó már nem védi.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida:nekem is 1111 a méhszájam,azt viszont nem tudom a nyákdugóm megvan e még,de nekem sem akarnak indítani :?

mush:szép nagy pocak!Szerintem szépen lent is van ahogy kell.Lehet a babuci a munkásokat várja hogy elmenyjenek és utána jön csak :wink:

KépKép
lyndee

Mush!
A hintaszékes képet nem én kértem. Biztos szuper kényelmes lesz benne szoptatni! Én sokat szenvedtem az elején, mire megtaláltam a kényelmes pozíciót, de nekem nem volt ilyen remek segédeszközöm hozzá. :-(

Pocakod már haaaataaaalmaaaaaas! Nem irigyellek!!!

Csaki!
Nálunk eddig remekül ment a szopi-bealvás-ágybarakás. A napokban kezdődött az el, hogy a kisasszony szopi alatt bealszik ugyan, de utána megébred, nézeget és kikéri magának, ha az ágyba akarjuk rakni. Szóval meg kell várni, míg kézben elalszik és akkor talán le lehet tenni a kiságyba.

Sarmi!
Írisz is milyen nagy már!!! Lassan 1 hónapos! Mi is későbbre terveztük az ilyen kütyük beszerzését.

Kép
Kép
lbernuska

írisz is sárga még egy kicsit...
andy nehogy hallgass a dokira aki fogyira ítélte a babádat...
Mosmár átestünk mi is az együttalvós-cicinlógós fázisba...valamikor arra ébredek hogy Írisz bekapta a mellem és szívja...aztán alszom tovább... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

berni:ja-ja-ja,ezzel én is kisérleteztem pár napig.Szopik,beteszem az ágyba,lefekszek,baba sír,kiveszem ringatom,elalszik,beteszem ágyába,bbaba sir...stb.Ezért este magam mellé teszem,aztán szopik amikor csak akar,éjfél felé meg 4 felé ülök annyira fel az ágyon hogy kidobom a pelusát.vagy ha kakit érzek.Sokkal jobban alszom igy én is,másképp már összeestem volna a fáradságtól az tuti.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

megkapta már valaki az egyszeri anyasági támogatást???

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Mush! Nagyon szép a babakocsi és a hordozó is!
És szép méretes pocid van az biztos! De milyen nagy volt Nikinek és Verának is, aztán 3,5 kg-os gyerek lapult benne! :D
Leventével én nov. 25-re voltam kiírva és dec 12-én indítottak. De én sem akartam korábban indítást és nem volt nekem veseproblémám (én csak a baba miatt szenvedtem), végül 4,40-el született.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[quote="lyndee"]a írta:lyndeeida:nekem is 1111 a méhszájam,azt viszont nem tudom a nyákdugóm megvan e még,de nekem sem akarnak indítani :?

Mióta 1111? Ez azért megnyugtat. Azt hittem, csak az én orvosom nem foglalkozik ezzel.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok

A megszületett babákhoz hatalmas gratula,sok tejcsit és jó egészséget! :lol:

A még 2:1-ben kismamiknak kitartást! :lol:

Látom nem én vagyok az egyetlen ezzel,hogy ha be akarom tenni Reginát a kiságyba felkel,aztán kivenni,betenni,kivenni,betenni! :oops: 2 napja én is ott hagyom magam mellett. :oops:

Sárgaság:mi egy napot ráhúztunk a kórházba kékfény alatt,akkor ott azt mondta a doki hogy muszáj neki tápszert adni,mivel tejcsi nuku és most már ennie kéne. :oops: és oldódnia a sárgaságnak. :? Úgyhogy mi tápszerrel jöttünk haza,tejcsi azóta sem sok... :(

edoci

izé... én még nem is kértem (a családit sem) ... a tgyást is csak holnap fogom elindítani, akkor küldöm el a papírokat a melóhelyemre... van rá még 2 hónapunk, nem rohanunk... (bár a pénz azért nem ártana... de most karácsonyra semmit se költöttünk, mindenki jelképes ajándékot kap csak, kajálni is a szüleimnél fogunk stb. Lilla ajándéka meg már vagy fél éve megvan úgyhogy még kihúzzuk egy kis ideig).
Vendég

izé... én úgy tudtam, hogy a cukros víz és/vagy tápszer semmit sem ér a sárgaság ellen, igazából csak az anyatej működik... de lehet, hogy tévedek. (Plusz ugye ha tápszert is kap az mindig az anyatej rovására megy mert nem lesz elég éhes, nem stimulálja eléggé a mellet stb. stb. Ördögi kör...)
Vendég

[quote]m írta:a egy hos kontroll gyerekorvos: Regi tul sokat eszik tul gyorsan hizik (4kiló korházban meg 2800g volt:) és fogjam vissza!! hogyan kell azt? azt mondja csak 7x adjak neki 80at kb. azt h kell? ez nem cumisüveg! és ha éhes? Mindig az.. az kinzás..vele még nem lehet játszani meg akármi evés helyett..

Andy! Ez egy baromság! Anyatejjel nem lehet túletetni. Majd ha elkezd mozogni, lemegy a felesleg.

[quote]z írta:öldi
az kicsi lesz. írtam anno hogy nekem 6 méteres kell.

Vera! Akkor várnod kell, mert mostanában nem jutok el méteráruba. Meg varrni sincs időm még.

Tegnap átment rajtam a fosós-lázas vírus. ma mintha nem történt volna semmi, pedig nagyon pocsékul voltam.

Kép
zölddisznó

Dettó... holnap futunk neki a családi pótléknak meg a egyszeri anyaságinak (ott elég bemutatni a papírokat, és Vácon van MÁK iroda, úgyhogy talán sikerül elintézni...), aztán a munkahely intézi a tgyást...

Kép

Kép
gabilany79

aida:kb 2 hete mondta a doki hogy ugy áll a méhszáj,de azt nem mondta hogy a dugó megvan e még.Én nem találkoztam semmi olyasmivel ami arra utalt volna hogy elment,pedig mindig figyelem.
Szerintem is elég gáz ez így,de nem is tudom mi lenne a jobb,ha megindítaná vagy sem.
Az lenne a legjobb ha mielőbb beindulna magától! :wink:

enikő:az nagyon durva hogy annyit vártak az indítással.az több mint 2 hét.nekem az már nagyon sok lenne,nekem még ebben az évben szülnöm kell :wink:

KépKép
lyndee

berni. azt nem tudom mennyire lesz kenyelmes majd a szoptatashoz, de most a nagy pocival aranyat er. hatra lehet hajtani a tamlajat 7 kulonbozo fokozatba. 30 ezerert megerte, az tuti.

zoldi. orulok, hogy jobban vagy!

lyndee. lehet, hogy ugy van vele a kisasszony, hogy megvarja, amig mindent szepen rendbe teszunk, kitakarotunk, es majd csak akkor bujik elo. a hetvegi program konyhatakaritas. :?

sarmon, de jo hogy mar ilyen nagy Irisz is.

sok sikert a papirmunkat intezoknek.

eniko. levi csaszarral szuletett?
hat majd meglatjuk, hogy a lanyzo mekkora lesz, amikor kibujik. a pocak felulrol nem is latszik olyan nagynak, de amikor meglatom a fenykepen vagy a tukorben, akkor mindig mosolygok, hogy mar csak egy nagy has vagyok.:)

KépKép
KépKép
mush589

40+3 :shock: :lol: :wink:
Cuppa a Mushpocóra!! :wink:
Vendég

Mush! Császár lett a vége, de ez nem törvényszerű!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csaki!
Köszi a cikket!
Kitartás és türelem van, inkább attól félek kicsit, hogy meg fog e ez változni? :? :? Bár még csak most lesz három hetes a drágám, szóval van még egy kis ideje az átállásra. :P

Mush!
SZép nagy pocid van! :D :wink:
susy75

Barna pici vérezgetéssel kell hívni orvost vagy szülésznőt? :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida. szerintem nem. ha tenyleg csak pici, akkor nincs nagy gaz. de ha teged megnyugtat, akkor hivd fel a szulesznot.

KépKép
KépKép
mush589

Aida: ha szülni fogsz, hidd el, észreveszed :) (lehet tágulásos vérzés vagymi és akkor csak napok vannak hátra... vagy még annyi sem... de az tuti, hogy a szülésznőd alaposan megdolgozik a borravalójáért:)))))
Vendég

Másik topikban meg azt mondják igen. :) Egyelőre nem hívtam, mert most nem tapasztaltam többször. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Most értünk haza a kórházból. Dominál reggel 300-at mértek sárgaságból (Gabi nem tudom, hogy a 180 mit jelent, mert ez mindig attól is függ, hogy hány napos a gyerkőc), engem pl. 180-al engedtek ki pénteken a kórházból.

Szóval a doki azt mondta, hogy kellene neki egy kis fény meg egy löket infúzió, ez délután 6-ig tartott :( :( :( :( :( :( , kb. végig bőgtem a napot, a férjem is ott volt és rengeteget segített. Aztán jött az első szopi, és Domi (a 20,30,40 után) 70!!!-et szopizott, olyan boldog voltam. :D

Most itt alszik mellettem, és az ellenségemnek sem kívánnám a mai nap egyetlen percét.

manna
mannababoca

Gabi, Domi csak 8. napos, így nála azt mondták, hogy a 250 rendben lett volna.
mannababoca

Hellobelo!
Most értünk haza, reggel 7 óta úton...

Hoztam megint hírt orsimorsitól:
15:31-ko császárral megszületett Erdősi Réka Luca! 3900 gramm, 55 cm! Mindketten jól vannak! :lol:

Itt is gratulálok!! :)

Súly:
Az uh-s képen rajta van a becsült súly. Odaadtam Apának a képet a zacsiról, hogy na mondja meg mit lát a képen... Azt mondja: ez is a feje... :? :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Manna: Luca 302 volt 8 naposan és mégsem tartották ott :shock: fene érti ezt... valszeg az lehet a lényeg, hogy hazamenetel után lefelé vagy felfelé mászik-e... (Lucánál lényegében stagnált)... Nekünk akkor azt mondták, hogy kap még egy hetet és ha nem látunk komoly változást akkor vigyük vissza. Szerencsére közben 2 napon át tök sokat sütött a nap így napoztathattuk és szépen el is kezdett múlni a sárgaságs (jobb volt mint a kék fény)...

ja, és gratula a 70g-hoz :)))) megvan az áttörés :)))
Vendég

Orsimorsi: gratula :)))
Vendég

manna. sajnalom, hogy ilyen stresszes napod volt. remelem dominal is hamar jobbra fordul a sargasag.
kell meg visszamennetek?
nagyon ugyi volt, hogy 70-t szopizott.

itt nincs merleg, szoval nekem majd fogalmam se lesz, hogy mennyit eszik a bebi.

KépKép
KépKép
mush589

orsimorsi. hatalmas gratula Reka babahoz!
Kép

na most mar aztan tenyleg en vagyok a soros!!! :twisted: :lol: :wink:

KépKép
KépKép
mush589

otthon miert csinalnak olyan sok csaszart?

KépKép
KépKép
mush589

Orsi, hatalmas gratula Réka babához!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida. 6-an vagy 7-en maradtunk?

KépKép
KépKép
mush589

És akkor akik maradtunk:

Kép Még pocakos decemberi kismamik

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

6-an.. :? :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Lányok!

Mikor kezdi el a fejét fordítani a baba? Csak mert ma letettem ahason, úgy, hogy a fejecskéje befele nézett, most meg bementem megnézni, mi újság, és már kifele nézett az arca.... :shock:

Kép

Kép
dcili81

És a pocakban lévő kissrácok "lenyomják" azt az egy kishölgyet, aki még nem bújt ki.. ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Azt hittem ma már nem jön babahír!! :D Mégis jött. No kíváncsi vagyok hátluról milyen előkelő helyezést szerzek meg..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kép

ezt most kaptam. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

[quote="aida"] írta:aidas a pocakban lévő kissrácok "lenyomják" azt az egy kishölgyet, aki még nem bújt ki.. ;)

Ezt úgy értettem, hogy már csak egy kislány van pocakban és még 5 fiúcska. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida. a sors fintora lenne, ha a vegen te lennel a legutolso. :wink:

KépKép
KépKép
mush589

lyndee. nektek nincs nevetek vagy csak nem arulod el?

megyek szokest nezni. le vagyok maradva 4 resszel. meg vacsizok is. apa elment focizni, aztan majd jon vissza es folytatja a festest. holnap delben eltunik az elvalaszto panel! :lol: :lol: ugy izgul, mint egy kisfiu.:)

KépKép
KépKép
mush589

itt nagyon ellenzik a hason altatast a bolcso halal miatt. nektek mi errol a velemenyetek?

KépKép
KépKép
mush589

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
zölddisznó

Orsimorsi! Gratulálok! Gyors felépülést és sok tejcit kívánok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

ÉN MÁR EL IS KÖLTÖTTEM MÁR EGY HETE!!!

Orsi nagy gratulaaa!!!!

mush
2 okot tudok és sajnos mindkettő lényegébe véve pénz.
1ok: sok a per itthon és akárcsak egy kicsi gond is felmerül nem kockáztatnak egy pert így rögvest vágnak. Lehet hogy simán ki tud bújni egy 4500g-os baba is de a doki ráfogja a téraránytalanságra mert fél. Részben lehet hogy igaza van mert jobb a babának így de azért ha belegondolunk akármilyen rutin műtét is a csaszi azért csak nagy hasműtét.
2ok:a császárért több pénzt kérnek a dokik. És ajnos ez az igazság. Nagyon sok orvos iszonyat pénzéhes.

És most cáfoljatok sorba nem érdekel de ez az én meglátásom. Mert azért kevesebb a valós csaszi. Azaz amikor tényleg gond van.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?