Sziasztok
Hát nem egyszerű ez a napirend kérdés, én sem vagyok túl következetes
De ami nálunk fix pont: délben, max 1-kor ebéd, utána alvás. Nyáron egyszer Pesten voltunk, és papucsot vittem egy babaszobás kismamának, teljesen kész voltam, délben tudtunk találkozni, fél 1-kor tele volt a játszótér kánikulában kisgyerekes kismamákkal
Ez nálunk elképzelhetetlen.
Edi, elhiszem, hogy nem egyszerű most neked, én is átéltem ezt az időszakot. Amikor ilyen kicsik voltak, délelőtt soha nem sétáltunk, max az udvarra kimentünk, dehát neked nem olyan egyszerű lemászni az emeletről. Alvás ügyben sem tudok tanácsot adni, de ha megvigasztal, Marci ugyanilyen gyerek volt, és Hannának is volt egy ilyen időszaka. Sőt, ha nincs ovi, bölcsi, most is ezt csinálják. Én nem küzdök velük, ha nem álmosak, persze, hogy nem alszanak. Ott vannak velünk a nappaliban. Sokszor Levi kijön az ágyából, aztán zsákban a nappali szőnyegén 2 perc múlva elalszik. Időnként éjjel vagy inkább hajnalban hol egyik, hol másik jön mint a kis szellem, és bemászik mellénk az ágyba, én ebben sem vagyok szigorú, és megengedem nekik, ha nem mindennapos, nem látok benne semmi rosszat. Még élénken él bennem, hogy anyámék SOHA nem engedték meg, hogy odamenjek hozzájuk az ágyba (akkoriban még a poroszos nevelési elveknek megfelelően ez elképzelhetetlen volt), és hogy mennyire sóvárogtam, hogy kicsit odafekhessek. Hála istennek, viszont nem szokott mellénk egyik sem, mert ha este alszanak el nálunk ,akkor visszavisszük őket a helyükre.
Mosószer: én csak fehérekre használok drágábbat, Persilt, Arielt vagy újabban Tide-ot, nagyon meg vagyok elégedve velük, utálom, ha beszürkülnek a ruhák. Színesekhez mostanában takarékos Biopont vettem, Marcinak a fűfoltos gatyájából kiszedte a foltot, pedig eszméletlenül olcsó
Foltokra pedig színes folyékony mosószert szoktam önteni közvetlenül a foltra, ebből is jobb a Persil mint az olcsóbb, de ez sokáig elég. Öblítőből nálam a zöld Coccolino (green brust) a nyerő, ennek nem tudom megunni az illatát. Aki csak folyékonyat használ: a fehér ruhák nem szürkék tőle? Mert szerintem az nem elég erős, sógornőm úgy járt, hogy az összes ruhájuk, amiket tőlük örököltünk, trikók, bugyik csak itthonra adom rájuk, mert tök szürkék
Edi: én szerettem volna lila karácsonyfát, de szerintem nem lesz belőle semmi, mert pénz dolgából nagyon nem állunk jól, így nem fogok beruházni új díszekre. Tavaly zöld-arany-ezüst volt, az idén is ez lesz, és talán pár fehér csillámosat felrakok még hozzá.
Ha Dávidka kicsit nagyobb lesz, majd könnyebben össze lehet őket egyeztetni, bár nálunk az alvások nagyon sokáig ütköztek, amikor Levi 2-őt aludt, Hanna meg egyet, Levi reggel elaludt, amikor felkelt, Hanna aludt, mikor Hanna felkelt, Levi megint aludt. Ez elég rossz volt.
Mikulásról lekéstem képzeljétek, bevittem Levit a bölcsibe, és elrohantam vásárolni, mert most hogy betegek, sehová nem jutok el, mire visszaértem elment a miku, pedig kb. 10 percet késtem
De majd a gondozónéni küld róla képeket. Itthon édességet, mandarint kaptak, színezőt, barbis-verdás-bmx-es újságot, amikhez ajándékok is voltak, és egy gyönyörű karácsonyi verses mesekönyvet. Annyira szép versek és rajzok vannak benne, bölcsiben lehetett rendelni, 1700 ft volt, de nagyon tetszik még nekem is....
Jubi: megnéztem a linket, de nekem ez nem jön be egyáltalán, folyton a hit gyülekezete bulik jutnak róla eszembe.....
Gyönyörűek ezek a picurkák, na és a nagyobbak is egyaránt.
Tegnap megtartottuk Hanna szülinapi zsúrját, amire az ovistársait hívta el, elég jól sikerült, bár az 5 helyett csak 3 gyerek tudott eljönni, de így is olyan volt az egész, mintha egy egész oviscsoport lett volna.... Táncoltak, karaoke-ztek, volt pizza, pogi meg torta. Hát én is az egész napomat a konyhában töltöttem. Még az oviba is kell tortát vinni, ha végre meggyógyulnának. Én kicsit már túlzásnak tartom 3x ünnepelni egy szülinapot, na de hát ez a szokás...
Egyébként mára megint folyik az orruk rendesen, én már kivagyok, több hete gyógyszereket esznek, már nem tudom, mit csináljak. Pedig hét vége felé be akarom vinni őket oviba, bölcsibe, mert muszáj lemennünk Pécsre, hogy a karácsonyi ajándékokat megvegyük a gyerekeknek. Ott van Régió játékbolt, ismeritek? Imádom, mert olyan nagy a választék, és az árak is jók, csak ott veszünk játékokat ilyen nagyobb ünnepekre. Apa csúsztat a melóból, van egy csomó kifizetetlen túlórája
amit nem is fognak kifizetni
Pedig akkor nem lenne gond a karácsony, meg semmi, olyan jelentős összegről van szó...
Na megyek, jó sokat írtam, bocsi, rántott tonhalat sütök.
Pusz
Majd valamikor rakok képeket