Új privát üzeneted érkezett!

Gratulálok Kistitu!!!!

Éppen rád gondoltam, hogy már biztosan túl vagytok rajta! Szép szál legényetek lett! Ha időd, és a fiad engedi, írd le milyen volt a szülés. Kifúrja az oldalam a kíváncsiság...

Judit 34.
jutika

Liv
Én Elevitet és Maltofert szedtem, gondolom neked is a Mészi ezt írta fel. Nálam nem volt alvászavar, sőt végig marha jókat aludtam még az utolsó napokban is. Kb. 3-4 frontos nap volt, amikor nem aludt sem a pocilakó, sem én, de ez mos is így van, egyébként nagyon jó alvó. Voltál már akkor a dokinál?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Jucus!
Én a Hegedűs dokinál szültem 16 hónapja.
Jó szakember!
Üdv.
Anita
Atina

Gumicukor, tegnap voltam nála, de még csak rákszűrést csinált, jövő héten megyek ultrahangra + labor.
Szóval egyszerre szedted az Elevitet és a Maltofert? Az Elevitet reggel, a Maltofert este, vagy hogyan?
Tényleg a magánrendelőbe kell majd mennem, mondta, hogy a jövő hét utántól (mert jövő héten a kórházba megyek) már az Istenhegyi útra menjek.
Üdv., előre is köszi az infókat!
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Köszi, Anita. nekem is csak jó tapasztalataim voltak vele kapcsolatban, bár szülni még nem volt szerencsém. Kép Még kb. 3 hónap...

Liv, az Elevitben van valami élénkítő, ezért érdemes reggel szedni, legalábbis ez van ráírva. Én van, hogy délben veszem be, de közvetlenül utána is képes vagyok elaludni mostanság. Pedig nagyon érzékeny vagyok minden koffein jellegű anyagra. Kép

Kistitu, gratulálok, sok boldogságot, és sok-sok tejcsit kívánok!
Jó hétvégét mindenkinek!

Jucus
ljucus

Sziasztok!

Kistitu! Gratulálunk, nagyon ügyesek vagytok. Sok boldogságot! Továbbra is jó gömbölyodést, de mostmár nem Neked, hanem Kolosnak!

Ti meddig szeditek a vitaminokat? Mostanában azt hallom, hogy elég kb. félidőig és akkor is csak 2 naponta. Elevitet szedek, kétnaponta. Most vagyok 7 hetes. Dorinával majdnem végig szedtem és 4400 g lett. Bár állítólag nem függ össze.

Pénteken megyünk a Vidához és végre láthatjuk a kis Manót. Olyan izgatott vagyok mint Dorinával az első UH-n. Csak Nála nem bírtam eddig várni és már 5 hetesen ott voltunk. Most majdnem 8 leszek.

Pöttöm
pöttöm

Liv
Ird meg majd priviben, milyen a magánja, pénz, környezet stb. Profilban van mailcím (a fiamé Kép, de olvasom).

Elevit, Maltofer
Reggel szedtem, mert én úgy tudom, hogy a legtöbb vitamin és nyomelem éhgyomorra szívódik fel a legjobban, utána reggeliztem. Persze volt, hogy a kezdeti émelygéses időszakban nem tudtam pont reggel bevenni, így később került rá sor.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Pöttöm

Én kb. a 6. hónapig szedtem minden nap az Elevitet és a vasat is. Utána 2-3 naponta 1 szemet. Mivel nyáron szültem, így sok idénygyümölcs volt, azokat tömtem magamba.
Nem mondanám, hogy nagyobb nőtt volna a vitaminoktól az étvágyam, mindig is jó étvágú voltam, tehát sok változást nem érzékeltem.

A fiam így is - hogy semmit nem tagadtam meg magamtól - 2900 grammal született, de e alkat kérdése is, a dokim szerint is.
Ennek ellenére úgy beturbózott miután megszületett, hogy öröm volt nézni, most 20 hónaposan 12 kg.
6 hónapos koráig csak anyatejet kapott, addigra meg3x-ozta a születési súlyát. Szoptatás alatt már nem is szedtem az Elevitet.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Kistitu GRATULA! Ha van egy kis időd kérlek részleteket is írj, minden érdekel!

Elevit
Nekem a terhességem elejétől kellett szednem az elevitet, de nálam székrekedést okozott, foleg akkor, amikor a vérvizsgálat után a vasat is felírta az orvos. Ezért egy nap csak egyfajtát szedek (H,K,CSü,P,V-vasat), (Sze,SZo-elevit). Nekem így nagyon bevált. Az orvossal persze megbeszéltem és támogatta ezt a döntésemet. Az elevit ezen kívül semmiféle zavart nem okozott nálam, viszont megnyugtató, hogy a téli vitaminszegényebb időszakban is tudom, hogy megkapja a kicsi a szükséges adagokat.

Böbe
böbike

Sziasztok!

Köszi a vitaminos hozzászólásokat. Bár már a második babánk van a pocakomban, mégis néha bizonytalan vagyok mindenféle kérdésben. De majd Tőletek kérdezgetek. A férfi nőgyógyászoknál úgyis többet tudunk sok dologban.

Már annyira várom az UH-t, hogy hihetetlen álmaim vannak. Egyik éjjel azt álmodtam, hogy 6-os ikreink lesznek. A másik éjjel pedig, hogy a dokim öngyilkos lett és egy új, ismeretlen orvost kellett választanom. Harmadik éjjel pedig egy csomó ismerősöm, volt osztálytársak, barátnők, stb. egy kórházban szültek, egyszerre. Csak nekem nem volt még hasam. Jóóó mi?

Ti nem álmodtatok zavaros dolgokat?

Pöttöm
pöttöm

Pöttöm

Álmok pocisan
Dehogynem!!!
Én még pocakosan láttam a Gyűrűk Ura első részt és pár héttel utána azt álmodtam, hogy nagy szőrös hobbitlábbal született meg a fiam Kép

A másik, amikor azt álmodtam hogy már megszületett és bevezettek egy szobába, ott volt a baba egy pelenkázóazstalon bebugyolálva egy takaróba. Mondta a nővér, hogy vegyem fel, amikor felvettem a két lába kiesett, mert 2 rajzszöggel oda volt fogatva, mint a játékmackóknak. Nagyon csodálkoztam álmomban, de a csecsemősnővér megnyugtatott, hogy ez természetes. Ja és kislány volt a meszületett baba, pedig akkormár biztosra tudtuk, hogy fiunk lesz.

az meg még rosszabb, amikor már megszültél és azt álmodod, hogy szülsz. Én még most is szoktam, hogy érzem a fájásokat és nyomni kell, de vmi miért visszatartom, ilyenkor mindig fel szoktam ébrdeni.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Ti hogy viseltétek/viselitek az első időszakot? Nekem ez a hatodik hét, de reggelente és délelőttönként hihetetlen rosszul tudok lenni. Alig bírok kivergődni az ágyból. Hányinger, gyengeség, rosszullét stb. Most néhány napig szerencsére nem dolgozom, de ha megint mennem kell csütörtöktől, fogalmam sincs, hogyan fogok felkelni reggel, arról nem is beszélve, hogy pénteken reggel, éhgyomorra hogyan jutok el a vérvételre, mert nekem másfél óra az út a kórházig. Ti is így élitek meg az első időszakot?
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Nekem is rossz volt az első pár hétben, de hamar elmúlik, hidd el. Énismajdnem elaludtam sokszor itt a melóhelyen. Ráadásul az émelygős időszakban egyszer még az akvárium is beopálosodott az irodában, iszonyatos bűze volt. Akkor még nem tudták, hogy babát várok, így mivel mindig mi tartottuk rendben, akkor is ki kellett pucolnom. Hát nem volt nagy élmény, eléggé küszködtem, nehogy viszontlássam a reggelit.
mielőtt felkelsz rágcsálj sótlan földimogyit vagy háztartási kekszet, nekem az vmennyire bevált, ne rögtön ugorj ki az ágyból, anem pár percig még ejtőzz.
Ilyenkor jót tesz a relaxációs légvétel is, lassan be és lassan ki, az belégzésnél számolj el lassan 5-ig, a kilégzésnél pedig uígy csak egyel többet. Egyébként ez szülésnél is jó lesz majd, amikor vajúdsz. Én azóta sokszor használom.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok Lányok!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy ki mivel keni a pociját, és hányadik héttől kezdte.
Én most a 16-ban vagyok egyenlőre még csak testápolót használok mindennap. Kérdeztem a védőnőtől, de ő nem mondott erre semmit, kenjem az a lényeg. De mi a tuti?
Előre is köszi a választ.
Sziasztok
Móni

Kép
Kép
monacs

Monacs
Én kentem a DM-ben kapható Schwangerschafts Creme-vel, ez búzacsíraolajat és mézet tartalmaz, nekem bevált. De kentem kék színű Nivea testáplolóval, abban mandulaolaj van. Lehet kenni babaolajjal is, fürdés után vizes bőrbe bemazsírozni. De sima bázisolajok is jók, mint mandulaolaj, búzacsíraolaj.

Egyébként a csíkosodás, repedezés alkat kérdése is. Van aki sosem keni semmivel és szép a bőre, van aki bármivel kenheti, akkor is striás lesz.

Nekem szerencsém volt, mert semmi csík nincs a hasamon, sem a combomon vagy a mellemen. Kenegettem, amikor viszeketett a feszüléstől, de nem mindig.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!!

Eddig még nem írtam, csupán olvasgattam, de most KÖSZÖNTELEK BENNETEKET, s csodálatos terhességet kívánok mindenkinek.

Én ma léptem a 38. hétbe - lehet, hogy nemsokára szülni fogok??? Két fiam mellé a változatosság kedvéért most Marcit várjuk, de már nagyooon!!!

Baromi jók az új szülőszobák (legalábbis így kívülről...), én sárgában szeretnék szülni, mert most kaptam a szüleimtől egy sárga köntöst. :-)

Aki belülről is megtapasztalhatta, azt kérem, MESÉLJEN!!!

Monacs!
Nekem a hasamra a Nivea testápoló száraz bőrre jött be, eddig semmi csík. Azt mondják, ez leginkább alkati kérdés, de azért nem hagytam volna ki egy napot sem a kenegetéssel.

Eszter
budddha

Kedves Rákóczi Ágnes!

Idén ismét a szülészetnek ajánlottam fel az adóm 1%-át, mert úgy látom érdemes!
Mindig valami szépül, csinosodik, korszerűsödik. Örülök, ha a szülészet állandóan pozitív irányba újuló képéhez én is hozzájárulhatok!

Kívánok nagyon jó munkát minden ott dolgozónak a kellemes környezetben!
Üdvözlettel:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Én a 4. hónaptól kezdtem kenni a hasam, bár akkor még pici volt. Sima testápolóval (NIVEA, AVON) és valami babaolajjal.(fürdés után közvetlenül, még törölközés elött) Szerencsére nem repedt meg a hasam, (bár ez szerintem alkat kérdése főleg) pedig nagyon nagy volt. Dorina 9 napot késett és a kórházban már viccelődött rajtam a dokim és a szülésznők, hogy nekem csak nő a hasam, de sosem szülök meg. Hát megszültem. 4400 g és 59 centi volt Dorina.
Akármilyen rugalmas is a bőr, szerintem egyszer mindenképpen be kell kenni naponta, de jobb kétszer.

Már nagyon kiváncsi vagyok az új szülőszobákra, mert Dorina még a régiben született.

Dorina
pöttöm

Már tiszta gyogyó vagyok így 8 hetesen. Meghalottam Dorina dumálását a szobából és az Ő nevét írtam alá.

Pöttöm
pöttöm

Sziasztok lányok!
Nézi valaki a szülőszobát?Én nem láttam egy részt sem,pedig az egyik ismerősöm szerint az első részek egyikében volt egy Kútvölgyis szülés.Sajnos bővebbet nem mondott.Pedig kiváncsi lennék,kinél,milyen szülés volt.Kicsit csodálkoztam hogy beengedték őket,mert szerintem nem éppen az ő stílusuk ez a kereskedelmi cirkusz.Ha valaki látta,esetleg írhatna.Fruzsival mi lehet?Pöttöm!Majd számolj be az UH-ról,kiváncsi vagyok mi lesz!Sziasztok,A.
almavirág

hahó
én az elejétől nézem a sorozatot, de Kútvölgyis szülés nem volt benne. (vagy átaludtam azt a részt)))) )
P
pumpi

Sziasztok!
Köszi a haskenési tanácsokat! Lenne még egy kérdésem, a kórházban levő felkészítő tanfolyamra a terhesség melyik stádiumában érdemes menni?
Móni

Kép
Kép
monacs

Én is láttam eddig minden részt, de nem volt Kútvölgyis szülés. De a tv2 weboldalán újranézhetőek a korábbi részek.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok! Mindig hozzátok fordulok, amikor nagyon el vagyok kenődve. Adjatok tanácsot, ti mit tennétek a helyemben?
35. hetes vagyok, magas, és vékony, eddig 8 kilo-t híztam a fiammal, aki az első babánk.
A dokim azzal riogat, hogy túl vékonyka Barnabásunk a mai ultrahang alapján. Azt mondja, hogy határeset, mert bár minden értéke normális (a fejkörfogat, a combcsont stb. mozog, és csuklik is sokat), a törzse túl vékony. Szerinte max. 2, 8-3 kg lesz születéskor. Ezért vasárnapig kell döntenünk arról, hogy befeküdjek-e egy hétre a kórházba mesterséges infúziós felhizlalásra. (Ilyenkor nagy adagban vitamint nyomatnak a kismamába, amitől a baba meghízik. . .)
Mi a fenét csináljak? Mivel tennék jót Barninak? Nem igazán hiszek abban, hogy a vitaminok nagy mennyiségben jót tesznek, hiszen ez nem természetes. Vasárnapig kell döntenem, hétfőtől kellene befeküdnöm. . . . Holnap mindenesetre elmegyek egy másik , komolyabb UH-ra, egy 4D-s rendelőbe. Ott is tamácsot kérek. . . Ti mit gondoltok?

Előre is köszi a segítséget!

Jutika és Barnabás 35+1
jutika

Gondoltam hogy nem volt Kútvölgyis szülés,akkor már biztos írtatok volna róla.Judit,Neked ki az orvosod?Azon csodálkozom,hogy Neked kell eldöntened ezt a kérdést.Nem az orvosnak kéne megmondani hogy mi a helyes?Miért bízza ezt rád?Az ultrahangos súlymérés pedig szerintem mindíg egy átlagot mond csak.A végén lehetnek meglepetések..Nem rossz ötlet a 4D,több szem többet lát alapon.Sziasztok A.
almavirág

Szia Judit!

Szerintem ne légy elkendőve és anno mikor a fiammal voltam terhes 11kg hiztam ebből kisfiam 4650gm és 60cm volt és az UH alapján a dokim se gondolta volna, hogy ekkora lesz, sőt mindenki csodálkozott, hogy hol félrt el bennem, mert a hasam nem volt túl nagy. Én a te helyedben nem valószinű, hogy befeküdnék, erre a vitamin kúrára én nem bizok ezekben a dolgokban.

Kátya
kátya

Judit

Akkor megnyugtatlak én csak 9 kg-t híztam, pedig nem vagyok egy Rubint Réka. Mindent ettem, amit csak megkívántam. Ilyen alkat vagyok és kész. A dokim (Mészáros Gábor) sem cseszegetett semmi ilyennel, pont magamhoz képest ideális volt minden. A fiam 39. héten született turbó tempóval, makkegészségesen 2900 grammal. Ennyinek is saccolta a doki uh alapján. 6 hónapos korára meg3x-ozta a súlyát, most 20 hónaposan 12 kg. sosem volt beteg, sokáig is szopizott.
Szerintem ne aggódj, minden rendben lesz. Én nem mennék a felhízlalásra, én sem tartom jónak. Gondolom ez a dokid fogása. Nem értem, miért csak a 3 és 4 kg-s babák az igazi kisbabák?
egyébként minden eredményed ok, nem? A baba jól van, minden szerve működik, nincs lepényöregedés. szerintem semmi szükség nem lenne a hízókúrára. ha a helyedben lennék, nem mennék bele. vagy ha erősködik, akkor kérd ki más orvosok véleményét is a kórházban, több szem többet lát alapon!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor, ma voltam Mészárosnál. Volt vérvétel, EKG stb., de ami a legfontosabb: megvolt az első ultrahang! És láttam a babámat, és hallottam a szívverését!!!!!!!!! Hát, ez valami hihetetlen élmény volt, soha nem gondoltam, hogy ez ilyen érzés lesz. Hallani a babám szívdobbanásait... Ezt nem lehet leírni. Fantasztikus volt. 7,7 mm a baba Kép
Két hét múlva megyek hozzá legközelebb a rendelőjébe. Mészáros szerintem nagyon rendes, úgy érzem, jó kezekben vagyok, teljes mértékben bízom benne.
Azt mondta, az Elevitet és a Maltofert felváltva szedjem, egyik nap ezt, másik nap azt, és hogy az Elevitet is szedhetem (szedjem) este. De nem tudom, miért este. Na, mindegy.
Lenne egy kérdésem: attól függetlenül, hogy magánrendelőbe kell járni, nem ott, az Istenhegyi úti klinikán "kell" szülni, hanem ugyanúgy a Kútvölgyiben, ugye? Bocs, ha kissé buta a kérdés - van ilyenből sok mostanában Kép
Ja, és még valami: arról mikor kell először beszélni, hogy 24 órás rooming-in és hasonlók?
Köszi előre is a válaszokat!
Jaj, nagyon boldog vagyok. Kép))
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Örülök, hogy minden ok! Az uh tényleg jó és a Mészi szuper ebben, mindent részletesen elmond.
És tényleg jó kezekben leszel!

Szerintem azért mondta az Elevitet este, mert akkor talán könnyebb legyűrni, ha hányingered van, mert a rosszullét inkább reggel és délelőtt gyakoribb.
nekem is Elevitet és Maltofert írt fel.

Hát szerintem a Kútvölgyiben fogsz szülni. Nem tudom, mert én még a régi szerint jártam hozzá, ezért is kérdezteek Téged. ezt kérdezd meg tőle, ha legközelebb mész. De gondolomaz uh-t még a K-ben csinálta, ugye?

24 órás rooming in:
a kútvölgyiben még nincs teljes napos, bár vannak kivételek, aláírtanak egy papírt veled, hogy 24órában veled lehessen, ill, a szobatársakkal kell egyeztetni, mert lehet vkit zavarna, ha éjjel is ott lenne a babád.
Amikor én voltam bent, akkor reggel 6-tól este 11ig vlünk voltak a babák és éjszakára kellett csak bevinni a csecsemősszobába. Viszont ha éjjel felébredt kértem, hogy szóljanak, mert akkor megszoptattam. De legközelebb szeretném egész napra magam mellett tudni és csak a vizsgáltakra adom ki a kezemből. egy gyerek után csak lesz mát tapasztalatom mit is csináljak, ha meg nem akkro kérdezni kell a nővérektől, nem szabad szégyellni!

A szülés utáni napokról, elhelyezés, rooming in-ről szerintem a legjobb, ha Rákóczi Ágit keresed a recepciós pultnál, mindenre fog neked válaszolni, meg is mutatja neked, mi hol van, hogyan működik a kórházban.

boldog babavárást!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Igen, az ultrahangokat a kórházban csinálja, a többi dolog van a magánrendelésen. De majd két hét múlva többet tudok mondani.
Akkor majd megkérdezem szülésügyben és roomingin-ügyben is.
De addig még biztos jövök ide Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Ui.: Rákóczi Ágnes ide már nem jár fel? Mert régebben láttam a hozzászólásait, mostanában viszont sajnos nem.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget, és a hozzászólásokat. Ma jártam a 4D UH-n, ami teljesen más eredményt hozott. A mai vizsgálat alapján minden rendben, mert már most 2,5 kg-ra becsülte a gép Barnabást. Szóval úgy döntöttem, hogy semmiképpen nem fekszem be! Marha jó, mert annyira izgultam, hogy egész éjszaka nem aludtam...Felesleges volt! Köszi nektek!

Judit 35+2.
jutika

Sziasztok!
Mi is megvagyunk,ma voltam uh-on,mert nem bírtam volna ki még két hetet a 3D uh-ig,hogy megtudjam minden oké a babával.Tudjátok két vetélés után én már nem hiszek semmiben.És minden oké,11 hetes jó a szívműködése,és nagytesó is velem volt,mert nem tudtam éppen kire hagyni.Találkoztunk Keszeg Évivel is megcsodálta gyermekemet,szülés óta nem látta,azóta meg hát fejlődött.
Szülőszoba műsorban nem volt Kútvölgyis szülés,szerintem nem is forgattak ott,főleg mert a télen felújították a szülőszobát és nem adhattak volna hiteles képet,de ez csak az én véleményem.
Ágnes dolgozik,szerintem ma bolondok háza volt bent,biztos nincs ideje netezni.
Pöttöm uh-on voltál?lehet,hogy találkoztunk is,csak ki ment a fejemből,hogy én ma megyek.
Judit!
Az én lányomat is 4 kg körülire mérték a valóságban "csak" 3150 g volt,és szépen fejlődött.
Jó babázást mindenkinek!
Alice(11+2)
alice70

Sziasztok!

Visszaolvastam a társalgót, de sajnos semmit nem találtam a vizesedésről. Nem tudom, hogy nálatok elófordult-e ilyesmi, de én így a 33. héten ezzel a problémával szembesültem. A szervezetem visszatartja a vizet a súlyom megállíthatatlanul emelkedik (eddig 11 kg-ot híztam, de valami azt súgja, hogy nincs megállás. 62-vel kezdtem a terhességet és már akkor sem voltam a normál súlyomnál :-(( ), a bokámat kb. 3 napja nem is láttam. A folyadékbevitelem 2l körül van, ami szerintem normálisnak mondható. Amit tudok tenni az a torna, de nem látok semmi eredményt. Van valami ötletetek, hogy ne fókaként kelljen bekúsznom a szülőszobába?

Köszi előre is
Böbe, a dagi
böbike

hahó
Nekem a dokim azt mondta hogy kevesebbet igyak, és emellett én próbáltam dinnyét, alkoholmentes sört, savanyú káposztát hogy sokat pisiljek. Hol volt eredmény hol nem.
pumpi

Kedves Kismamák!
Valóban régen jártam erre, de az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a gépemen egyszerűen nem tudtam az üzeneteket elküldeni. Írtam a szerkesztőnek és ma este tudtam a válaszát és útmutatásait elolvasni és aktiváltatni a hozzáférésemet.
Először is szeretném megköszönni Gumicukornak az 1%-os felajánlását, bizony minden forintnak már előre megvan a helye. A leglátványosabb beruházás persze a szülőszoba-műtő blokk felújítása és korszerüsítése volt, amiben az alapítvány sok pénzzel vett részt. Ahogy ezt szokták mondani: ez Önök nélkül nem jöhetett volna létre!
A következő -remélhetőleg még idén megvalósuló - terveink: a "C" szárnyi WC bővítése és felújítása, a kezelő felújítása, gurulós bababölcsők vásárlása, az alapítványi szobákba légkondicionáló felszerelése (még csak az egyikben van). Persze ezen kívül is még nagyon sok dolgot szeretnénk, de így sem lehetünk elégedetlenek: azok akik visszajárnak hozzánk mindig találkoznak új dolgokkal.
Most éppen a gyermekorvosi vizitet "reformáltuk" meg. A vizitet a gyermekorvos és a csecsemősnővérek a kórtermekben az édesanya jelenlétében végzik (Kivéve az esetleges "friss" babák, akik még bennt vannak az újszülöttosztályon. Így minden édesanya láthatja mit és hogyan vizsgál a doktor néni vagy doktor bácsi az Ő babáján. Itt lehet sőt kell kérdezni, mert ez erre a legjobb alkalom!
Dagi Böbének üzenem: először is ne nevezze magát így, mert ezt nem szabad:ha az ember lánya sokszor hall magáról negatív jelzőt, még a végén el is hiszi, hogy Ő ilyen. Nagyszerű diétás nővérek dolgoznak a kórházban és az osztályra beosztott dietetikussal meg lehet beszélni egy "randevút" tanácsadás ügyben. Sokszor találkozom olyan problémával, hogy a nagymértékű súlygyarapodás mögött téves elképzelések állnak a diétás és egészséges étkezéssel kapcsolatban.
Vizesedésre alkalmazható még a csalánlevél tea is.
Kedves Liv! A szülés biztos nem a magánrendelőben zajlik, mivel az csak járóbeteg ellátásra van szerződve. Magyarországon jelenleg egyetlen olyan magánklinika/kórház működik ahol szülni lehet: ez a Telki magánkórház. A többiben legfeljebb úgynevezett egynapos sebészet és plasztikai sebészet van. Ezért a szülésed a Kútvölgyiben lesz, ha végig kitartasz mellettünk!
Bövebb információt az osztályunk működéséről a szülésre-anyaságra felkészítő tanfolyamunkon kaphatnak a mamák.
Mára ennyi, majd azért megpróbálok "benézni", bár ha a márciusi hónap is úgy bővelkedik babaáldásban, mint a februári, akkor kevés időm lesz erre. De a kórházban biztosan megtalálható vagyok.
Jó babavárást és babázást a már megszült mamáknak! Ágnes
rákóczi

Sziasztok!

Böbike! Én 60 kg-mal (normál súllyom volt) kezdtem Dorinával a kismamaságot. Minden ettem (módjával) amit megkívántam. Teljesen átlagosan híztam, de a végére begyorsúlt. Nagyon vizes lettem az utolsó hónapban. A végén 18 kg-mal több voltam. Ez annyira nem számított, hogy mikor kijöttünk a kórházból, már 12-vel kevesebb voltam. Igaz Dorina 4400 gramm volt, de nagyon sok volt a víz. A szülés után fél évvel 55 kg lettem és most mikor 20 hónappal késöbb babás lettem megint, még mindig 55 kg vagyok.
Én nem látom mennyire vagy vizes, de ha mindenfélét kipróbálsz amit hallasz, akkor többet nem tehetsz. Lényeg, hogy ne aggódj, a szülés után minden rendeződni fog.

27-én pénteken voltunk az első UH-n. Nagyon megható volt. Minden rendben. Láttuk a szivecskéjét is. A profilomban megnézhetitek a képét, Dorina mellett.

Kedves Rákóczi Ágnes! Már nagyon kiváncsi vagyok az új szülőszobákra!!! A gyerekorvos változtatást nagyon jó ötletnek tartom. Rossz érzés volt több órán keresztül hallani, hogy sírnak a babák és nem tudjuk mi törénik Velük. Bár mindenki tudta, hogy nincs baj, de akkor is rossz érzés volt.

Sziasztok!!!

Pöttöm
pöttöm

Kedves Rákóczi Ágnes, köszönöm a válaszát.
Kismamik, szeretném megkérdezni, hogy a vérvétel után néhány nappal nektek is kb. 10 cm hosszan lila és zöld volt a karotok? Ez normális?
A másik: ti hányhetesen mondtátok el a családotoknak, barátaitoknak, hogy baba érkezik?
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Kedves Rákóczi Ági!

Köszönjük a jó híreket! De jó, hogy a mama előtt zajlik le minden vizsgálat! Talán a krház halad lassan a bababarát kórház elnevezésért? Bár én már, amikor ott voltam annak találtam.
Örülök, hogy az adómmal segíthettem és hogy jó helyre kerül az a pénz!

Pöttöm

Mindkét picurka nagyon édi! A kis piroska gyönyörű!!!!

Böbe
Én 2 éve júliusban szültem, de nem vizesedtem. ami fura volt, hogy szülés után 2 nappal volt akora a bokám, mint egy elefántnak, mai napig sem tudom miért. Akkor is bazi meleg volt, amikor bent voltam, de hát a terhesség utolsó hónapjaiban is, akkor meg nem volt semmi.
Anno még a fórumon a palacsintába való túrós tölteléket ajánlották, hogy jó. Még egészséges is, ha nem hazsnált a lábadra a babád legalább jóllakik.

Vérvétel
Nekem nem volt sosem lila,ill. 1x. Most vettek először sokat ugye, mióta kismama vagy. vércsoport és társai? Lehet, mivel ilyenkor több kémcsőveél vesznek le, így jobban igénybevette a vénát, de az is lehet, ami 1x nekem is előfordult, hogy vastag tűvel vették le.
Az egyik nővér le is szidta, aki vette nekem, hogy máskor vékonyabbal is jó lesz, az túl vastag. Utána szép volt az én karom is.

Mi a babát az eslő uh után és a vérvizsgálat eredménye után modtuk el. Egy kis dobokázba beletettük az uh-képet ill. fénymásolatát és mellé kötöttem egy kicsi, fehér babacipőcskét.
A munkahelyemen 20 hetesen mondtam el, akkor kezdett már picit látszani.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!!

Szia Böbe! Szerintem nem annyira vészes a hízásod, ha így folytatod, akkor még két-három kilót felszedsz a végéig, s szerintem az egyáltalán nem sok.
Nem lehet, hogy a bokádat a pocakodtól nem látod??? Kép

Rákóczi Áginak hálás köszi a rengeteg infóért. Az a helyzet, hogy ilyen környezetben, ilyen emberek között alig várom, hogy szülhessek, nemhogy félnék tőle. Köszönet ezért is!!!

Mindenkinek jó gömbölyödést, azt hiszem lassan elkezdhettek drukkolni nekünk (Marci lakik a pocómban, de már kifelé készülődik...).

Eszter
38+1
budddha

Sziasztok!

Pöttöm!
Nagyon szép a kislányod,láttam a profilodban.A pici is nagyon kis "formás" a pocidban,jó a felvétel.Az én kisfiam a 8 hetes Uh-n 18mm volt,most néztem meg.Gondolom a Te babád is ekkora lehet most kb.Remélem pár hónap múlva én is csatlakozhatok a gömbölyödők közé!

Kedves Ágnes!
Köszönjük a folyamatos tájékoztatást.Nekem az lenne a kérdésem,hogy vajúdókádat nem terveznek-e a szülőszobára valamikor,mert szerintem sokat számít a vajúdás alatt.Bár császárral szültem az első babámat,szerintem nagyon jól tud esni a meleg víz a görcsök alatt.Nekem a havivérzések alatt a forró kád az egyetlen mentsvár..
Lányok,nálatok mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Én is feltettem egy képet a kisfiamról a profilomba,bár egy kicsit nagyra sikerült,ha van kedvetek nézzétek meg.És ha Vida Doktor esetleg erre járna,Neki külön sok szeretettel küldöm.
Szerintem ránk fog ismerni..

sziasztok,A.
almavirág

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a tanácsokat. Kipróbálom a csalánlevél teát és a túrós palacsintát is. Bár bevallom az utóbbi ötlet jobban tetszik. :-)
Közben az jutott eszembe, hogy 2 hét múlva abbahagyom a munkát és talán a több pihenés is gyógyír lehet.
Kedves Ágnes!
Amióta terhes vagyok azóta több barátom is daginak hív, ami engem inkább szórakoztat, és egyáltalán nem bánt. Azt hiszem nem voltam elég pontos a fogalmazásnál. Az igazi kérdés inkább az, hogy a szülésnél okozhat-e bármiféle komplikációt, ha valaki nagyon vizesedik. A szülés után megmaradó zsírpárnácskákkal meg majd elbánok valahogy.
Liv!
A vérvétellel kapcsolatban néhány gondolat. Én már elég sokszor adtam vért, mint önkéntes véradó. Egy alkalommal voltak csak ilyen tüneteim, de előre meg is mondták, hogy számíthatok a kék-zöld, majd később sárga foltokra; a nővérke sajnos véletlenül mellészúrt a vénámnak, de azt közben kicsit megsértette. Ez előfordul, de nem mindig a vért vevő a hibás, mondják. Vagy túl vékony az ér, vagy a véna (a lehetőségeihez képest) elmozdul kicsit. Mert ugye ki szereti, ha szúrkálják? Szóval nekem ezt mondták és én el is hittem.

Böbe, aki ma reggel viszontlátta a bokáját
böbike

Kedves Alma!
A vajúdókád sajnos nem tervezés kérdése: adott helyen kellett megoldanunk az átépítést. Így is eddig négy szülőágyunk volt (kettő a szülőszobán, kettő a vajúdóban), jelenleg három egyágyas szobánk van. Csak így tudtuk megoldani azt, hogy minden szülés intim környezetben történjen. A szülőszoba látogatások alkalmával meg lehet nézni azt, hogy nem túl nagyok így sem a szobák, de azért el lehet férni benne szükség esetén nagyobb számú szakembernek is. Vajúdó kád helyett ajánlani tudom a melegvizes zuhanyozást, tudom ez nem ugyanaz, de sok kismamának ez is kellemes tud lenni. Egyébként a szülőszékkel kapcsolatban volt olyan tapasztalatom, hogy addig, amíg nem volt, mindenki kérdezte és enyhén rosszallóan(?) vette tudomásul, hogy itt még ilyen sincs. Azután, amikor végre sikerült egyet csináltatnom és betenni a szülőszobára, fél év is eltelt mire valaki használta. Most sem gyakori(sőt mondhatni fehér holló) a használók aránya, de a felkészítőn, amikor rákérdeznek van-e ilyen, mindenki megnyugszik, hogy van. Hasonló tapasztalatom volt a Telki kórházzal kapcsolatban is. Mielőtt ide kerültem, Telkiben dolgoztam, a szülészet beindításánál segédkeztem. A gazdasági vezetéssel "vérre menő" vitáim voltak arról, mennyire fontos a bordásfal, kötél, labda, szülőszék (oda is én csináltattam). Nem sokkal a beindulás után kerültem át a Kútvölgyibe, ezért nem szereztem sok tapasztalatot az ottani szülésekkel kapcsolatban. De a régi kedves kolléganőkkel tartom ma is kapcsolatot. Ők mesélték, hogy eddig a kötelet csak a többedszer szülő kismamák nagyobb gyerekei használják addig, amíg a mama CTG vizsgálaton van. Egyszóval jó lenne, ha lenne, de azért remélem enélkül is jól fog sikerülni minden!
Üdvözlettel: Rákóczi Ágnes
rákóczi

KEdves Rákóczi Ági!

Kérdésem lenne, hogy a szülőszéket minden orvos és szülésznő egyaránt szívesen használja? Ha mondjuk a mama azon szeretné a kitolást végigcsinálni, akkor odaguggolnak, ha esetleg gátmetszésre kerül sor, azt is úgy csinálják meg? Csak mert sok helyen hallani, hogy nem szívesen fekszenek le az orvosok, szülésznők a szülő nő lábai elé.
Én a következő szülésemnél szeretné kipróbálni, feltéve ha nem lesz olyan gyors, mint az első, mert ott még a labdára sem volt időm ráülni, pedig nagyon elterveztem.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Örömmel tudatom mindenkivel, hogy febr. 23-án 14:07 perckor, 2950 gr-al és 51 cm-el megérkeztem! Én is és anyukám is jól vagyunk!
Emma baba

Ezúton köszönöm orvosomnak, Dr. Teleki Attilának, Megyeriné Aranka szülésznőnek és minden kedves csecsemős nővérnek a segítségét és kedvességét! Külön köszönet Nagyné Ági csecsemős nővérnek a sok hasznos tanácsért!!!
Üdvözlettel:
Markó Kata
mkata

Sziasztok!

Mkata! Nagy-nagy gratula Emmához! Kép

Eszter
budddha

Judit
Látod, hogy MKAta Emmája is pont jó súllyal született, tehát nem kell az a hízlalás!

Mkata
Gratula Emma babához, sok tejcsit neki jó sokáig!!! Kitartás az első hónapokban. Most már a picurkának kívánok szép gömbölyödést!
Az én fiam is majdnem ennyivel született, 2900 grammal és 53 cm-rel.

Fruzsi veled mi van?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

A szülőszéket valóban nem mindenki pártolja, de ez érthető is. Aki sok-sok éven át nagy tapasztalattal segédkezett szüléseknél "állva", nem biztos, hogy szívesen guggol le egy ismeretlen helyzetbe. Valószínüleg a kismama is jobban jár, ha úgy segítenek Neki a körülötte lévők, ahogyan Ők azt a legjobban tudják.
Egyébként, ha szükséges, az érzéstelenítés és a gátmetszés is elvégezhető ebben a helyzetben is!
Utána pedig a szétszedett szülőágyra (ami akkor olyan, mit egy vizsgálóasztal)a mamát szépen felsegítjük, és többi már a megszokott "forgatókönyv" szerint zajlik.
Az az érzésem, hogy vannak olyanok,akik inkább mindenféle kifogást mondanak annak érdekében, hogy lebeszéljék a szülőnőt (pl: nem lehet gátmetszést csinálni, nem lehet hozzáférni stb.)ahelyett, hogy megmondanák: azért nem ajánlom, mert ebben nincs tapasztalatom és én másképp tudok nagyon jól segíteni.
Summázva ennyi!
rákóczi

Sziasztok!

Nem lesz mesterséges hizlalás! Kép Akkora lesz a babánk, amekkora akar. Mi így is úgy is nagyon fogjuk szeretni.

Gratulálok én is az újdonsült anyucinak!!!!

A szülőszékről: az én orvosom (sajnos) nagyon konzervatív, és teljesen elzárkózik a szülőszéken történő szüléstől. Azt mondja, hogy a tágulási szakban használhatom majd (FOGOM IS), de az akció alatt fel kell feküdnöm, mert látnia kell, mi történik.
(Szerintem minden kismama szíveseben szülne egy ilyen patkó alakú széken, hiszen ekkor a gravitáció is segíti a kitolást, de úgy látszik, az orvosoknak is meg kell tanulniuk használni ezt az új eszközt. Hiába okoz ez kényelmetlenséget számára... Egyszer talán megéljük.) Köszönjük Rákóczi Évának!!!!

Judit 36.hét
jutika

A vajúdás alatt nem szabad használni a szülőszéket! A gravitációt "kihasználni" csak járkálva, térdelve és a gumilabdán ülve szabad. A kisszék középső része ki van vágva (kifli vagy patkó alakó) És ezért ha valaki hosszan ül rajta pont a gát fog beödémásodni (megduzzadni, vizesedni). Tehát a szülősámli kifejezetten a kitolási szakban használatos eszköz. De a vajúdólabda nagyon kényelmes, ajánlom mindenkinek a kipróbálását: ekkor még a tágulási szakban vagyunk és a "konzervatívok" sem akarnak látni mindent. Aki szülőszobalátogatáson jár, tapasztalhatja, hogy a szülőágyak is állíthatóak és majdnem ülő helyzetben lehet szülni rajtuk. És mivel ágymagasságban vannak, sőt még feljebb is állíthatóak, ezért van esély a gravitációt kihasználni ilyen esetekben is!
Sok szerencsét! Rákóczi (még mindig)Ágnes
rákóczi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?