Új privát üzeneted érkezett!

bkati:Gartulálok!Jó egsézséget és sok boldogságot Kívánok!


Márti:nagyon szép a kislányod!


Gabidani:Gergő is nagyon tündéri!kívánom hogy ilyen ügyes maradjon mindig!

Orsi:ne keseredj el,ha muszály indítani akkor bele kell törődni.Én is próbálom magam hozzászokatni a gondolathoz.Inkább indítsák be mint hogy baj legyen.Mert ha már nem olyanok bent a körülmények(víz,lepény) akkor inkább...
én sem így képzeltem el életem első szülését,de reménykedjünk hogy meggondolják még magukat a kis manók :wink:


Vajon Sinának meddig várnak hogy kibújjon mesi? :roll:

KépKép
lyndee
 
 


Enikő!

Köszönöm! Dani nagyon jól fogadta és eddig minden rendben van. Szeretgeti, simogatja, beadja neki a cumit, megkínálta a saját teájából, megpuszilja... Úgyhogy eddig rend van. Szopizások alatt is próbálok vele foglalkozni, lekötni, de látom rajta, hogy azért nem jó így neki mert nem a megszokott időt töltöm vele. Most még itthon lesz apa Jan 5-ig. Így sokat foglalkozik Danival. Utána meglátjuk, de szeretném mindenbe belevonni és így talán nem lesz gond.
Annyira jó két gyerekesnek lenni.
Emlékszem 2 hete még azon aggódtam, hogy hogy is lesz ez az egész. Hogy fogom "megosztani" a szeretetemet. De ez tényleg jött automatikusan.
Míg kórházban voltam, nagyon hiányzott Dani. Már másnap mentem volna haza. Szenvedés volt ez a 4 nap odabent családtagok nélkül, mert itt nem jöhetnek be, én 5 perc erejéig kitolhattam Gergőt. Ha szerencsém volt, egy szobatársam vigyázott egy kicsit Gergőre és addig beszélgethettem a férjemmel. De nagyon rossz volt így.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell
 
 


Dobok pár pocifotót,remélem legközelebb babás képekkel jövök:


Kép

Kép

Kép

KépKép
lyndee
 
 

 
 

kösz lányok:) megynyugodtam

Beszéltem közbe bnőmmel, -aki két hete szült meg-, kedvesen leteremtett, hogy ne legyél hülye egészségügyis aki túlparázza a dolgokat és hergeled itt magad, nyugodjál meg szépen, elmúltál 40. hetes jól érzi még odabent magát, de most két napot kibírsz,hétvégére ugyis megszülsz.
azzal többet ártasz ha sírsz, mint a140/100 vérnyomásoddal.
Legalább nem kell végig csinálni minden reggel azt a hercehurcát, hogy vki bevigyen végigállni az ambulancián a sort, majd vki vigyen haza.

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Orsimorsi:
Annával mindig úgy képzeltem el, mint a filmekben, hogy éjjel sejtelmes mosollya ébresztem Apát, hogy elfolyt a víz, indulni kell, Apa hirtelen kipattan, mi pedig megyünk a kórházba. :) Aztán kikötöttem a terhepatológián, onnan mentem szülni :lol:
Nekem nem indítás volt, csak egy kis rásegítés vizsgálattal...
Most éppen azt nem tudom elképzelni, hogy itthonrtól induljak.. :)
Nyugi, addig úgyis megindul a szülés., mire menned kell, ha mégsem, akkor majd a patológián, azért ott sem indítanak azonnal, 1-2 napot várnak...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Gergő születéstörténete:

Lehet, hogy most még kesze-kusza!

Vasárnap (12.07.) délelőtt távozott a nyákdugó, de nem úgy mint Daninál. Eleve a nyákdugó egy bab alakú és nagyságú alvadt vérdarab volt és vérzés is kísérte. Meg is ijedtem. Felhívtam a doki asszisztensét, hogy ezzel kell-e indulni a kórházba, mármint a vérzéssel. Megnyugtatott, hogy ilyen csekély mennyiségűvel nyugodtan maradjunk otthon. Ekkor megnyugodtam és mintha éreztem volna a vesztem egész nap tettem vettem. Megfőztem az ebédet, kimostam egy adag ruhát.... Aztán hétfőn hajnali 3-kor 5 perces rendszeres (végre!!!) fájásokra ébredtem. Megvártam egy párat és mikor láttam, hogy nem múlik szóltam Zolinak, hogy szerintem menni kell. Öltözés, pakolászás, telefon a mamának, hogy jöjjön Danira vigyázni. Innen egy kicsit időzavarban vagyok, de olyan fél 5 körül indulhattunk el a kórházba. Felértünk a szülőszobára, a nővért mi ébresztettük. Rám rakták az NST-t. Ez ment jó 20 percig ezalatt 2-3 "komolyabb" fájást mutatott a szerkentyű. Ezután az ügyeletes doki megvizsgált, majdnem 3 ujjnyi volt a tágulás. Reménykedtem benne, hogy ezt hallom, mert Danival innen már nem volt sok. Beöntést nem kaphattam, mert attól tartottak, hogy a doki így lemarad a szülésről. Kaptam egy szülőszobát, kimentem szóltam Zolinak, hogy öltözzön be és jöhet is. Egy darabig ácsingóztunk. Járkálni csak a szülőszobában lehetett, a folyosón nem. Majd egyszer megérkezett a doki is. Burkot repesztett, NST-gép megint a hasamon. Jó 1 órát lehettem így fekve. Ezalatt már nagyon erős, hosszú és nekem szüntelennek tűnő fájások jöttek 4-5 percenként. Nagyon kifáradtam ezekben. Dokim megint vizsgált: tágulás csak 4 ujjnyi. Na akkor fel kellett kelnem és állni. Ez nagyon nehéz volt, mert eleve csak "meggörbülve" ment a dolog, amit viszont nem szabadott. Egyenesen kellett volna állnom, ami viszont nem ment, úgy sem, hogy közben kapaszkodtam az ágynak valami lelógó tartozékába. A fájások így még erősebbek és szerintem gyakoribbak is lettek. Kis idő múlva éreztem, azt a bizonyos ingert. Szóltam, hogy nyomnom kéne. Válasz: Még ne nyomjon!! Erősködtem, hogy de kell, közben az ájulás kerülgetett. Leizzadtam, elfehéredtem. Felfeküdhettem az ágyra. Újabb vizsgálat, lassan lehet nyomni. Elhelyezkedtem. Kaptam egy kis Oxitocint infúzióban.
Jött a doki is. Na ekkor lehetett már nyomni. Pár nyomásra és orvosi segítségre (hasamat kívülről nyomva) megszületett Gergő 2008.12.08-án 32030 grammal és 49 centivel 10/10-es apgarral. Gátmetszés volt. Nem olyan hosszú, mint Daninál. Megint nagyon csodálatos érzés volt megszülni egy gyermeket. Hasamra tették. Ott lehetett egy nagyon picit, majd elvitték. Zoli ment vele. Engem addig elláttak (kaparás, varrás) és ebből megint mindent éreztem az utolsó öltésig. Közben megint megkaphattam kicsit Gergőt, de közben sziszegtem minden öltésnél. Szegénykémnek görbült is a szája rendesen.
2 órát megfigyeltek. Ez a folyosón történt. Egy darabig Zoli velem lehetett. Iszonyatosan remegtem. Nem tudom, hogy a kimerültség, vagy a cukor, vagy szimpla fázás miatt lehetett-e. Ettem sok szőlőcukrot és kis idő múlva normalizálódott a helyzet. A pisilés megint nem sikerült, így jött a katéter, de már fel voltam rá készülve. Egyenesen rooming-inbe mehettem. Már 2 óra múlva próbálkoztam a felkeléssel. Meglepetésemre nem szédültem, a varrat sem fájt. Viszont a méh összehúzódása jóval lassan volt, mint Dani születése után és sokkal fájdalmasabb is. Eltartott egy 2-3 napig mire nem "fájtak" a szoptatások.
Gergőt délután 4 fele kértem ki magam mellé. Velem lehetett este 9-ig. Éjszakára elvitték és másnap reggel fél 8-kor hozták is és onnantól végig velem volt. Egy-két vizsgálatra, oltásra vitték el csak.
Ügyesen kezdte a szopizást. Szinte fél óránként csüngött rajtam. Aztán mikor beindult a tejem a második napon, akkor is folytatta a gyakori evést. Cumival sikerült egy kicsit kitolnom az evések közötti időt.
Születési súlyát már szombatra vissza is nyerte. 100-130 gramm körül vesztett a súlyából csak.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell
 
 


én egy kicsit vízszintbe helyezem magam, mert nagyon durván dagad a lábam, ha még tovább ülök, sztem lepattanak a lábujjaim :D
köszönöm mindenkinek a nyugtatást, jól esett nagyon már sokkal nyugodtabb vagyok, apa is nemsokára hazajön, majd megszeretget:)

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Gabi, 32030 gramm?? Nem semmi!!! :D Gratula még1szer pici fiúhoz! :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Probalok képet tenni én is...

Kép szundi

Kép

Kép
Kép
zsiraf8
 
 


Mi is egyben, semmi jele, hogy Kende kijönne. Eddig legalább a képem fel volt dagadva, de mára az is elmúlt. Azt hiszem, hogy mégse jön össze a mai szülés. :cry:

Márti: Anett gyönyörű

Kati: Hatalmas gratula a nagy fiúhoz!

Zsebi: Biztos hogy jól raktad össze a mellszívót, illetve nézd meg, hogy nem repedt-e a szelep. Nekem az üzletben úgy próbálták, hogy cumisüvegbe vizet raktak, onnan fejtek ki. A csillag szelep nekem viszont jobban bevált az Avent-nál. 1 év alatt 160l tej csak a gyűjtőálomásra. Utána cseréltem Avent Isis IQ-ra, mert bedurrant a kezem, szerintem ez jobb, mint a kézi.

Orsi! Fiamnál nekem is indítás volt, lányommal otthonról mentünk. Megértem amit érzel, én is tiszta depi voltam, hogy befektettek, főleg úgy hogy minden eredményem teljesen jó volt. De az a pár nap elég gyorsan eltelt. És lehet, hogy addig beindulnak a dolgok. Nálam Gyuszinál úgy volt, hogy hétfőn mentem kórházba, kedden indítottak, onnantól görcsöltem, de nem tágultam semmit. Csütörtökön megint rápróbáltak az se volt túl eredményes, már szervezték másnapra a császáros csapatot, na akkor éreztem úgy, hogy nem félek a szüléstől, és én tényleg akarom, erre a fiatal úr rúgott egy hatalmasat, magzatvíz elfolyt, én meg megszültem.

Gabrielldaniell! Gergő nagyon aranyos!

Kép

Kép

Kép
habe
 
 


Sziasztok Csajok!

Ma járt nálam a védőnéni és megdícsért bennünket. Mondta, hogy látja, Zsófi jól van tartva. Én csak digitális szobai mérlegen méricskélem őt, de hízott, úgyhogy a súlya miatt, meg hogy mennyit eszik, nem is parázok. Szerencsére a köldökcsonkját sem sikerült elszúrnom... :-D

Zsiráf!
Nekem MAM bimbóvédőm van. Azt vett Apa első körben, be is jött. Azóta hozott még Aventet is, de azt ki se próbáltuk. Zsófi már teljesen megszokta, úgy szopizik, mint az őrült. Néha, ha már félálomban van a saját cuppogására riad fel. Védőnénim továbbra is erőlteti, hogy szoktassam le Zsófit róla, különböző módszereket ajánlott erre. Néha próbálkozunk, de sikertelenül.

Laja baba milyen aranyos!!! Olyan kisfiús az arca. Már úgy értem, hogy nem olyan csecsemős.

Bkati!
Nagyon nagy gratula nektek!!! Jó egészséget és sok tejecskét!!!

Gabidani!
Gergő nagyon szép kisfiú!!!

Gabi!
Ez a lefosós történet naggyon jó! :twisted: Nálunk ma reggelre olyat alkotott a kiscsaj, hogy a derekánál meg a combjánál is folyt ki a pelusból. Minden kakis lett, ruhái, lepedője, a matrac huzatja is átázott… Az élet apró örömei. :lol: Ne panaszkodjunk, 9 hónapig csak erre vártunk!!! :lol:

Nálunk Zsófi most a dupla kakival szórakoztatja az apját. Apa egyszer tisztába teszi, majd a karjai között rá 2 percre újból megteszi ezt. Persze Apa lelkes és újból kiganézza.

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Húú, azt a súlyt tényleg jól elírtam!!! :-)))))))

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell
 
 


Sziasztok!

Az új babásoknak nagy-nagy gratula, feltehetőleg holnap már énis közéjük fogok tartozni.

Ma főorvosi bemutatáson vettem részt, ennek eredményében holnap reggel 7-kor megindítják.

Mindenkinek (a pocakosoknak)kitartást a már babásoknak sok-sok tejcit kívánok.

40+4
csurimuri
 
 


Kép Kép

A képek csalókák, nincs egész nap cumi a szájában. :-D

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Köszi Berni, hol vettétek a MAMot? Itt nálunk a minimanoban az Aventet nyomják...
Közben pipa vagyok az Aventre, mert két kézi mellszivo áll itt, feladtak. ..
Nem tudom mi baja, de nincs vakuum, ahogy szivna... :twisted: :twisted:

bepipultam, vettem, egy Medela gépit, azzal gyorsabb és hatékonyabb..
Ha lesz egy kis energiám visszaviszem az Aventet a Brendonba..
Hátha kerik, hogy mutassam be, hogy nem műxik.. :D

Kép
Kép
zsiraf8
 
 


Zsiráf!
Ha jól tudom Apa a MAM-ot a törökbálinti Corában vette. Mellszívóból én először Medela kézit használtam, de szerencsére kaptam kölcsön egy gépit. Na már arra váltottam...

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Habe! Az biztos, hogy jól raktam össze, még egy videot is letöltöttem, ahol az összerakását, működését mutatják. Nem látok rajta repedést sem, de ez a cumisüveg jó ötlet, kipróbálom.
Zsiráf! Nekem is ugyanez a bajom az Aventtel!

zsebi_baba
 
 


Sziasztok!
Akkor ahogy ígértem itt a kép Vivien Kiaráról és Nikiről.Köszöni jól vannak mind a ketten Kép

Kép
hutas
 
 


Zsiráf! Ha gyarapodik a súlya, akkor nem kell hozzátáplálni, és nyugodtan legyen annyit cicin, amennyit csak akar.

Musi! Énv vizidisznóságom van mikor 5 l-t is iszik! ;)

[quote]Z írta:ölddi: bocsi, hogy nyaggattalak a kórházban, nem akartam tolakodni, csak mindenki aggódott érted. Örülök, hogy már ismét aktív vagy.

bb! Te ne haragudj, hogy nem válaszoltam (asszem), de azt sem tudtam, hol áll a fejem. (Mondjuk párom szerint 7 fejet nem is lehet egyszerű követni ;)
Juhéjj a mínusz kióidnak!

Kép
zölddisznó
 
 


Zsiráf! Ha gyarapodik a súlya, akkor nem kell hozzátáplálni, és nyugodtan legyen annyit cicin, amennyit csak akar.

Musi! Énv vizidisznóságom van mikor 5 l-t is iszik! ;)

[quote]Z írta:ölddi: bocsi, hogy nyaggattalak a kórházban, nem akartam tolakodni, csak mindenki aggódott érted. Örülök, hogy már ismét aktív vagy.

bb! Te ne haragudj, hogy nem válaszoltam (asszem), de azt sem tudtam, hol áll a fejem. (Mondjuk párom szerint 7 fejet nem is lehet egyszerű követni ;)
Juhéjj a mínusz kióidnak!

Kép
zölddisznó
 
 


hahó!


grat a legujabb bébiknek!!!! minden nap vannak ujak:)


hutas:

köszi ezek jó kilátások remélem nálunk is alakul majd az alvás..mondjuk pár napja mikor besötétedik a lányomat mintha elvágták volna alszik:) ki is hagyjuk igy már az este 6os evést emiatt..

na megyek fürdetés van:)


andy

Kép
andy30
 
 


Lyndee! Szép nagy pocak! Előlrol olyan mint egy tojás! :D

Garielldaniell! Köszönjük a történetedet! Ügyi voltál!

Zsiráf! Laja baba olyan drága! Olyan nyugis kisfiúnak látszik!

Csurimuri! Mennek a drukkok neked, hogy minden rendben legyen!

Ibernuska! Nagyon aranyos Zsófi!

Zsiráf! vSzerintem nálad is szelephiba lesz! Ha még garanciális cseréltesd ki a férjeddel a szelepet, ha nem szelepet kell venni!

Hutas! Köszönjük a képet! Nagyon aranyos Vivi!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Zsebi: Én elektromos Medela gépet vettem, és szerintem frankó.

GRATULÁLOK NIKI!!!

Én kezdek picit megnyugodni, a tegnapi 20, 30-as etapok után ma már kétszer evett 40-et! Remélem így a sárgasága is múlni fog majd. Két szopi között, ha ébred megkínálom egy kis vízzel (max. 10-20 ml), remélem ez is elhagyható lesz pár nap múlva.... :D

Domi amúgy egy angyal, két három szopis ciklus nehéz, ilyenkor nyűglődik, sírdogál, a maradékokban alszik és nézelődik. Biztos a sárgaság miatt is jó alvó, remélem ez marad a sárgaság meg megy!!!!!!

<A HREF="http://www.nagyonbaba.hu"><IMG SRC="http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/2-57-56-2008_12_10-Domi_0.jpg" BORDER=0></A>
mannababoca
 
 


Kép
mannababoca
 
 


jo estet!

minden baba olyan gyonyoru!!!! :lol: :lol: :lol:
most nincs erom mindenkinek kulon irni. :cry:
asszem migrenem van vagy mi. egesz delutan faj a fejem, es nem mulik.
remelem ma jobb ejszakam lesz, mint az elmult ketto.

olyan furan mozog a babam, mintha valami gorcse lenne, olyan erzes, mintha rangatozna. volt/van valakinek ilyen?

holnap megyek vedonenihez. remelem kituzik az inditas idopontjat.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


berni. nagyobb a cumi, mint zsofi bucija. :lol:

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Kép
mannababoca
 
 


[quote="mush589"]o írta:mush589lyan furan mozog a babam, mintha valami gorcse lenne, olyan erzes, mintha rangatozna. volt/van valakinek ilyen?


Erről már olvastam és az orvosommal is így beszéltük. Hogyha nem csak időszakos és tényleg nagyon rángatózik a magzat, akkor kórházban rá kell nézetni UH-n, ez fontos!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


hol olvastal rola?
nem folyamatosan rangatozik, de mar parszor volt ilyen ma

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Manna! vGyönyörű kis tündéred van!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Édesek a babafotók!

Nikiről és Viviről is köszönjük a képet! :)

Nálunk van bőven mozgás pociban, nagyon nem bírom már. Mindenhogy feszül a hasam, rettentő sokat keményedik. :( Ráaádsul bélfájásom is van. Ááááá.. :(

Holnap NST meg vizsgálat. Gondolom nem lesz semmi újdonság.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés erejéig. Ma délután jöhettünk haza. Minden rendben velünk, jól vagyunk!!
Talán holnap lesz egy kis időm visszaolvasni.
Puszi minden új babásnak és kitartás minden 2in1 levőnek!
Bocika és Márton
Vendég
 


[quote="mush589"]h írta:mush589ol olvastal rola?
nem folyamatosan rangatozik, de mar parszor volt ilyen ma


Egy magzatmozgásos kis prospektusban. Pill előkeresem és beírom ide azt a részletet.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


koszi aida

szia boci

manna. nagyon edes domi

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Erre a részre gondoltam Mush:
"Ha azt tapasztalja a várandós, hogy magzata egyáltalán nem mozog, erősen lelassult, vagy éppen hiperaktívvá válik („vergődés”), jelentkezzen haladéktalanul vizsgálatra a szülőintézményben."

Azért remélem nálatok nem ennyire vészes a helyzet. Csak érdemes rá figyelni!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Boci, örülök hogy rendben vagytok! :) Gondolom jó újra otthon.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sikerül!!!!

Még egy:

Kép
mannababoca
 
 


azert azt nem mondanam, hogy vergodik. csak neha rangatozik egy kicsit.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


[quote="mush589"]a írta:mush589zert azt nem mondanam, hogy vergodik. csak neha rangatozik egy kicsit.


Én is ebben bíztam. :) Akkor biztos csak szűkös már a hely. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Zsebi, csak azért kérdeztem, mert nem mindegy hogy a csillag alakú szelepet alulról, vagy felülről rakod-e be. Repedés lehet még azon a gumigyűrűn is, amire a kart csatlakoztatod.

Kép

Kép

Kép
habe
 
 


[quote]G írta:aby én néha elnézem Dani arcát, és persze még nem tudja magát teljesen kifejezni, de mit gondolhat a kis fejével:


Mi ezt olyankor gondoljuk apával, amikor éberebb időszaka van, és halálosan komoly képpel nézelődik mindenfelé...
A tisztába tevés meg ismerős, volt olyan, hogy szopi előtt rendbe tettem, és mire eljutottunk a kanapéig, átpisilte az összes ruhát, ami rajta volt. Sőt, a legjobb sztori, amikor apa vitte a pelenkázóról fürdetni, és a kádig levő kb. 3 métert pisilte végig, apával egyetemben.
Ja, és délután megint bepróbálkozott a pisi-kaki dologgal, a kakit már rutinosan elkaptam a pelussal, de a pisit 2 adagban nyomta, és közben izgett-mozgott, úgyhogy harmadszor is átöltöztünk ma :lol: :lol:

Zsiráf: Laja baba tündéri :) Engem lebeszéltek a boltban az Avent kézi mellszívóról (pedig drágább, mint a Medela :twisted: ), mert nagyon hamar bekrepál a tömítése vagy hogy hívják, és ezért nincs vákuum, és mondta az eladó, hogy rengetegen panaszkodtak rá, főleg, hogy csak a szervízben tudják kicserélni, a boltban nem.

Berni: Zsófi is gyönyörű!

Manna: Domi úgyszintén :D

Szia Boci![/quote]

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok Zsuzsanak a huga vagyok, Kati. Megkert Zsuzsa hogy szoljak be hogy nektek hogy ma 12:30-kor megszuletett a kis Dora 3,55 a sulya es 56 cm hosszu. Mind a ketten anyuka es baba is jol vannak. Sziasztok.

Kép
galzsuzsa
 
 


kati. koszi a hirt zsuzsarol!
Gratulalunk Dorihoz! Sok boldogsagot es tejcit!

mar csak 9 kismami van. es mar csak ketten vannak elottem. :shock:

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Hatalmas gratula a kis Dórihoz!!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Zsuzsa December 15 Hétfő - 4:57-kor szólt be hogy már 5 perces fájásai vannak, ehhez képest 16-án 12:30-kor bújt ki a kisasszony. :shock: Nem irigylem!! Hosszúra nyúlt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


[quote="mush589"]m írta:mush589ar csak 9 kismami van. es mar csak ketten vannak elottem. :shock:


No igen, 9en maradtunk 2in1.. :roll: :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


na joccakat csajok! mindekinek szep almokat! cuppa

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Akkor Zsuzsa nélkül a tábli:

Kép Még pocakos decemberi kismamik

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sina Mesikéje nem bújt még ki? Ki tartja vele a kapcsolatot?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Juj fájásaim vannak és már 3 pont 10 percre jött egymás után. :D De úgyis megint csak jóslók. :( Persze azért figyelem. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?