Sziasztok!
Régebben próbálkoztam írni Hozzátok, ha volt egy kis időm feltűntem, aztán ismét egy jó ideig nem tudtam lépést tartani.
Olvasgatni szoktam, mikor itthon vagyunk, sokszor vagyunk anyukáméknál vidéken, ezért sem tudok napra kész lenni.
Gondoltam, megpróbálnék ismét jönni, ha még szívesen láttok.
Azért is kaptam kedvet, hogy írjak, mert látom, téma volt a nagyobbaknál a szobatisztaság. Julcsika nem rég múlt 2,5 éves, de még csak részben szobatiszta. Napközben nincs rajta pelus, a pisi megy is a wc-be, viszont a kakival nagy harcok vannak. Ragaszkodik ahhoz, hogy azt a pelusba termelje, így vagy az estibe, vagy a délutáni alváshoz ráadottba kakil. Néha küzdök vele, ráteszem a wc-re, mikor látom, hogy kakil, sikerül is neki, olyankor nagy az öröm, kap Kinder tojást, de legközelebb megint nem szólna... Szóval tök tanácstalan vagyok, már a Mikulásnak is megígérte, hogy a kaki is wc-be megy, de nem nagyon hatotta meg. Próbáltam beszélni is vele, hogy mondja meg, miért jobb pelusba, higgye el, neki is jobb lenne, ha nem csípné már a popóját. Nyáron kezdődött nála a szobatisztaság, akkor nem volt semmi gond, és kb. 3 hónapja visszaesett, és azóta nyűglődünk.
Ha esetleg volt vkinek ilyen tapasztalata, akkor örülnék, ha megírná, mi jött be.
Hannusnak nincs még foga, nem is várom még, Julcsinak is 1 évesen bújt ki az első kettő alul, nekem meg a férjemnek is később jöttek a fogaink, szóval egyáltalán nem későn fogzóak, akiknél mostanában jön ki az első fogacska.
Hancsi 7,8 kiló körül van, a hosszát nem tudom, de egyáltalán nem néz ki soványnak, nagyon kis formás. 3-szor eszik kanalas kaját, és még minden kajakor szopizik, sőt, még éjjel is. Ez elég fárasztó, igaz, magam mellé teszem, mikor felébred, és utána már nem teszem vissza az ágyába, hanem önkiszolgál.
De csak nem folyamatosan alszom, meg az egyik éjjel nem elég, hogy szopizott, még nekiállt bulizni, mászkált rajtam meg az apján, rugózott, dumált, teljesen kipattant a szeme, majd egy óra múlva kidőlt. Nem tudom, hogy mi miatt ébred éjjelenként, már nagyon várom, hogy átaludja az éjszakát, nappal Julcsi fáraszt le, éjjel pedig a hugija... Hannika múlt hét óta mászik, felül, és már van, hogy felhúzza magát állásba, igaz, még nem sokáig tartja meg magát. Nagyon hirtelen indult be, előtte csak kúszott, szerintem ez is lehet az oka az éjszakai buliknak. Ja, és tapsikolni is megtanult.
Béres cseppet egy éves kortól lehet adni. Addig elég a Cebion csepp, meg ha szopizik a baba, akkor az anyuka szedjen vitaminokat. Julcsinak most Marslakócskák vitamint adok, de szedett már Béres cseppet, meg Immun cseppet is. Sajnos ő elég könnyen elkapja, ha vki beteg körülötte, ezért adok neki vitaminokat, hátha segít.
Ha valakinek vasat írnak fel, akkor előtte kell vérvétel, anélkül nem szabad adni!
Én is mielőbbi gyógyulást kívánok a betegeknek!