Sziasztok!
Ez nem semmi! Mennyit írtatok!!! Én meg csak robotolok... Megpróbálok 1-2 dologra reagálni.
Én soha nem használtam semilyen pólyát, már újszülöttként is body+rugi kombináció jött be. Viszont a Kengurus rugik nálunknem váltak be, mert hiába volt "husis" lábú mindegyik gyerkőc, a rúgkapálás következtében kicsúszott a lábfejrészből a lábikájuk, és aztán beleakadt, nem tudták kinyújtani a lábukat, na ettől meg bepipultak, és ordítani kezdetek. +zoknit húztam a lábukra, úgy jó volt -amíg le nem tudták húzni...
Úgy tudom, még mindig az a rendszer a Felicitas-nál, hogy a védőnő adja oda neked a Várandós Mamák könyvét (vagy v.mi hasonló nevűt), ebben hátul van egy kupon, amit a megadott boltok közül v.melyikben beválthatsz a 3. trimeszterben. Ez a "várandós mama csomag". Változó az összetétele, attól függ, hogy melyik cég-mit ad repinek.
Aztán, ha megszületett a baba, a kórházban kapod a másikat, a "babacsomagot".
A terhes-kiskönyvembe eddig mindig az utolsó pár hétben került be az összes pecsét.
Lényeg: min. 4 db legyen. Összesen.
Védőnő: Előző 3 gyerekünk születésénél még Bp.en laktunk. Egy-kétszer kijött, aztán kedvesen közöltem, hogy szívesen átsétálunk a parkon, ne fáradjon... (Baromira nem tetszett, hogy hiába kértem, mielőtt jön, szóljon ide egy nappal telefonon, nem tette. Persze, mindig a leghülyébb időpontban esett be.) A gyerekorvos is megértette, hogy inkább átsétálunk... Nekünk ez így volt jó.
UH: Lánykánkat szülés előtt egy nappal 2800 grammra, és 50 cm-re mérték, majd 3300 grammal, és 57 cm-rel született. Nálunk nem volt bevásárlás, mert már akkor 8 (most már 12) gyerkőc volt a családban, és kaptunk sok mindent. Mielőtt bementünk szülni, kimostam-vasaltam egy-két 50-es meg 56-os cuccot, és megbeszéltem Apával, hogy ha majd aktuális, hol találja meg... Na, a Kicsinél koppanás volt, mert Őt is "csak" 55 cm-re mondták, és 60 cm lett. De Apuci feltalálta magát...
A Johnson babafürdető nálunk sem vált be. Én nemrég dobtam ki a 10éves mintapéldányt... Nagyon szárítja a bőrt. Ahajsampontól meg viszketett a fejük. Nekem mind3 érzékeny bőrű volt picinek -Apjuktól örökölték-, és gyógyszertári fürdetőkrémmel mosdattam őket egy éves korukig. Sőt! Volt, hogy később is. A hajukat is ezel mostam. Emlékszem, középső gyerkőcünket első nap a kórházban Johnsonnal fürdették -akkor épp azt kapták ingyen a kórházi csecsemősök...- , és totál vörös lett, szegény. Meg is jegyezték a csecsemősök, hogy legközelebb nem fogják ezzel. Másnaptól semmi gond nem volt.
Gyereknevelés: Biztos, hogy nem vagyunk tökéletes szülők, de könyvből nem lehet gyereket nevelni. Anno én is beleolvastam egy-két könyvbe, aztán az egyiken felhúztam magamat, és azóta semmit nem vagyok hajlandó utánaolvasni. Szerintem ösztönösen kell csinálni mindent. Nálunk bejött. Egyesek szerint túl poroszosan neveljük a gyerekeinket,mások szerint túl lazán veszünk bizonyos dolgokat. Mindenesetre már korán ráneveltük mindegyiket az önállóságra. Így nekünk is sokkal kényelmesebb...
Pénz: Írtam még anno, hogy én egy hiperszupernek tartott csodadokiról váltottam egy nemrég végzett, fiatal dokinénire. Pedig 3 gyerekemet már az előzőnél szültem. A pénz volt az egyik ok. De leginkább az háborított fel, hogy sok pénzért nulla odafigyelés. Na ez a legdurvább szerintem! -Majd májusban kiderül, hogy jól döntöttem -e?... Amúgy mindenhol ezt hallom: ha nem fizetsz, emberszámba sem vesznek. Az a baj, hogy mi magunk gerjesztjük az egész folyamatot. Mert azt hiszik egyesek, ha többet fizetnek, jobban törődnek velük. Én is hallottam már: "ha X ennyit adott, akkor én x+20ezret". Felháborítónak tartom!
Annus! Pontosan megértelek! Az én Férjemnek is hetente 2x (van, hogy többször) be kell mennie hajnalban, mert 6h-ig van a készenlétes, de ugye a többiek csak 8h-ra mennek, é a kettő között kell,hogy legyen bent v.ki... Na már most. ha v.ki pofátlanabb, és nem akar bemenni, akkor mennie kell másnak. Az én Kedves Férjem pedig utál vitatkozni, így inkább bemegy Ő. Pedig nem Bp.en lakunk. De senki nem fizeti meg, ez természetes, mert annak veszik.
Nálunk úgy alakult, hogy én kockáztattam. Mert lépni kellett v.melyikünknek. Otthagytam a közigazgatást, és vállalkozó lettem. Nem könnyű, de valahogy meg kell élni. Nálunk a Férjem a "fix pont". Ő főz általában, sokszor vásárol is, és a gyerekeket is begyűjti, mert van, hogy csak este 8h-ra érek haza... Így alakult. Aztán, hogy májustól mi lesz, abba bele sem merek gondolni.
Na,most aztán bepótoltam a lemaradást.
Ja, és privit azóta sem tudok itt írni -ez a babanet amúgy sem műxik v.mi tökéletesen...
Jó éjt!