Új privát üzeneted érkezett!

Bellanitta!
Nektek is Meghitt,Békés Karácsonyt Kívánok. Addigra már meg lesz a "kis csomag" is a faalá :wink:
Könnyű szülést kívánok,
puszi

Kép
Kép
a.m.
 
 


Enikő:
Boldog születésnapot Leventének!!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes! Horkolás miatt együttérzésem! Nálunk is van. Bár még sosem kaptam amiatt, hogy felébresztettem. Én tudom milyen nehéz úgy pihenni, hogy ha épp nem a gyerek vagy pisi miatt kell felkelni, akkor a horkolást halgathatod!

A fiam teljesen kiborít! Születésnapja alkalmából olyan hisztit rendez, már vagy 1 órája nyomja alvás helyett, hogy már vele együtt bőgök! Azt hiszem 2 gyereknél végérvényesen megállok! :shock:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 

 
 

Az ajándékainak egyrészét még délelőtt odaadtam, a többit kedvem sincs odaadni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Kép

Boldog Szulinapot Leventenek.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Mágnes! Köszönöm szépen a fiam nevében! Bár most szerintem egyikünk sem boldog! :(

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Mush! Köszönöm neked is!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


AAArrgghh!!! A szomszéd most állt neki fúrni, amikor Annát letettem aludni!!!! Rezeg és zeng az egész lakás!!! Megölöm!!!! Terhes nővel ne packázzon!!! :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


sziasztok..

gratulálok a friss babásoknak:Dbár én is ott tartanék..

ti hogy vagytok a bábakoktéllal?kiprobáljátok ha nem indul be magátol?engem egyre jobban foglalkoztat ez a dolog.csak az a fránya alkohol...mert azt mondják az a fajta hatásosabb...

ma megint felidegesitettek.már megint elkezdték anyám munkatársai mondani hogy olyan fius a hasam...de csak szerintük.mindenki azt mondja hogy lányos mert széles-..és hiába mondom hogy 4-szer láttuk a nuniját ők csesztetnek hogy fiu...ez már idegesit.alapban is ingerlékeny vagyok mostanság...nemtom mitől..kezd elegem lenni.

Hajnika ismét beteg.virusos torokgyuszija van..és csorinak ráment az izületeire..vittem orvoshoz...
Vivinek kiirták a recepteket.de csak akkor tudom kiváltani ha megszületik...ez is tiszta bosszanto.

Kép

Kép
nikianya21
 
 


helyzet jelentes rolunk. ritka szar ejszakank volt. a pozitiv hozzaallasom eddig tartott, nem tudom, hogy meddig birom meg.
vasarnap ejjel a barnamaci meglatogatott joparszor, viszont azota nem jelentkezett.
na ez tegnap estere annyira elfajult, hogy meg belgorcseim is lettek egyszerre a masikkal. a hasam kokemeny volt, azt hittem szetdurranok. ez este 10 korul volt. probaltam tornazni, lezuhanyoztam. ettol valamivel jobb lett. aztan hajnali negyed 2-kor ujjult erovel tert vissza mindket gorcs, se a CoCodamol, se a No-spa nem segitett, a foldon sirva fetrengtem a furdoben. hasam meg mindig kokemeny volt. probaltam mozogni. nagy nehezen sikerult egy picit konnyiteni magamon, de a fajdalom megmaradt. ekkor mar apa is felebredt, melegvizes palack a hasamra kerult, kozben meg apa vallan bomboltem a foldon ulve. jo fel ora mulva sikerult megnyugodni, visszafekudtunk. reggel 6-kor mar "csak" a vesegorcs jott, de az is ujjult erovel. megint bogtem, amig melegitettem a vizet a palackhoz.
nagyon el vagyok keseredve. egyre jobban fogy az erom es a lelkierom.

jott ma a vedoneni (nagyon kedves kozepkoru holgy). Jol meglepodott, hogy egy pizsamas, vanszorogni alig biro kismamihoz jott. mondta, hogy nem kicsi a baba, de azert nem is olyan hatalmas, hogy ne lehessen megszulni. amugy minden oke. bebi tovabbra is jol van. o kiszurta, hogy visszajott a dagadas a labaimra. de vernyomi es vizelet oke. elmagyarazta, hogy azert rosszabb a dagadas a baloldalon, mert a bebi nagy resze azon az oldalon van es nagyobb a nyomas.

ne haragudjatok, hogy mar megint panaszkodom. ejjel mar azon gondolkodtam, hogy megirom, nem jovok, amig valami jot nem tudok irni.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Nikianya:
és úgy nem tudod kiváltani a receptet, ha Hani nevét, adatait írod rá? vagy nem szűz receptet kaptál?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


gyogypuszi Hajninak. szegenyke hogy hogy mar megint beteg?

Levinek is gyogysimi, hatha abbahagyja a hisztit!

Magnes. menj at es szolj, hogy csinaljak 2 ora mulva!

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Trombi családnak hatalmas gratula Pankához!!

Mush, semmi baj ide nyugodtan leírhatod mi fáj, mi bánt... Azért vagyunk. Bélgörcsök engem is el-el kapnak és múltkor már én is sírva fakadtam az elkeseredés miatt. Csak én erre a páromtól egy mérges beszólást kaptam csupán: "most ne essél már kétségbe, nem bírom a gyengeséget".. A beszólása után újjult erővel tört rám a sírás..

Niki, lányodnak jobbulást!!

Én még nem kaptam receptet.. Már kellett volna? :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Mush: Szegényke :(((((((((((((((((((((

fuhhh... nálam kb. ez volt az a pont amikor már elkezdtem egy picit vérezgetni is a sok keményedéstől és erőlködéstől (nekem is székrekedésem lett a vesegörcs mellett) és a férjem bevitt a kórházba ahol azonnal adtak egy nagy adag algopyrin injekciót, na meg a no-spa plusz a székrekedés miatt hashajtót is kaptam... na meg befektettek.

Nem tudom, hogy jó-e ha otthon kínlódsz, kórházba nem tudnátok bemenni és kiverni a balhét, hogy csináljanak végre valamit??? Mondjuk az urológián és nem a szülészeten. Ott talán komolyabban vesznek! Olyan durva ahogy ezt a helyzetet kezelik...
Vendég
 


[quote="csakegy"]n írta:csakegya, ma este teltház lesz a szülészeteken...
http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/p ... z/2080785/


És ez beindítja a szüléseket? Soha nem értettem. :oops: :roll: Mi köze a holdnak pl az én pocakomhoz?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Mush! Annyira sajnálom hogy így kell szenvedned! Erre tényleg nem tudnak a dokik semmi megoldást?
És gyere nyugodtan panaszkodni, hisz azért vagyunk, hogy meghalgassuk a jót is, meg a rosszat is!
Bárcsak tudnánk segíteni!
Levente végre elaludt! Megyek is a konyhába, mert van egy halom teendőm a holnapi bulija miatt!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


[quote="csakegy"]
írta:
csakegyfuhhh... nálam kb. ez volt az a pont amikor már elkezdtem egy picit vérezgetni is a sok keményedéstől és erőlködéstől


Na ez nálam már szinte mindennapos.. Bár én nem picit vérezgetek.. Mush, Te tapasztaltál ilyet?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida: nem, a dokik általában akkor adják oda a receptet ha már megszületett a baba. Akkor a te TAJ-számodból generálnak egyet a babának az első receptekre...

Apropó tajkártya: Mi még nem kaptuk meg pedig marhára kellene... még nem igényeltem a tgyást, az anyaságit, családit plusz a gyerekorvos se tud anélkül időpontot kérni az ultrahangvizsgálatokhoz... Mit lehet ilyenkor tenni???? Luca már majdnem egy hónapos... (a férjem meg nem tud bemenni az OEP-hez vagy hova)
Vendég
 


Enikő, Leventének nagyon boldog szülinapot!! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


csakegy
én pont ezért intéztettem el a tajkártyáját elsőnek ahogy a kezünkben volt az anyakönyvije. mikor 5 napos volt minden el lett intézve nála már sőőt az anyaságit meg is kaptam már :lol: :lol: :lol:

sztem Iza is azért aktívabb most mert a hold miatt. :cry: :cry:

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Csaki, egy kérdés, csak úgy érdekel. Hogy hogy még mindig csak Lilla vonalzód van, Luca vonalzód meg még nincs? Hisz Luca mindjárt 1 hónapos. :) És Luca képeket láttunk már? :roll: Ha már tettél fel csak én "maradtam le" róla akkor bocsánat.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


csaki:
hát pedig jobban jártatok volna, ha bemnetek a teve utcai egészségpénzárhoz, ott azonnal megvan...
Uh vizsgálatra mi úgy kaptunk időpontot, amíg nem volt TAJ? hogy az én számommal ment a gyerek, éselé generálták a 8-as kódot, vagy mittomén milyen számot.. Ez így szokott menni.
A hivatali ügyintézésekhez viszont kell az eredeti TAJ szám... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Trombi:hatalmas nagy gratula nketek,és sok boldogságot a babához!!!!!!

Boldog szülinapot Leventének!!!!!!!

Orsi:igen az a kiságynál pelenkázó,hozzá van "építve".én sem vettem volna külön pelenklázó szekrényt,de rokonoktól kaptuk ezt az ágyat.De sokszor mérgelődök is,mert nagyon hosszú így az ágy,alig lehet elférni tőle.

Ma voltam nst-n,hát Olivér egy picit sem jelzi h ki akarna jönni,ahhoz képest h múlt kedd óta azt mondja doki h fájásokat mutat elég rendesena gép,és lehet előbb meglesz...ehhez képest semmi.Csak keményedek,de semmi görcs :( :(
Lehet hülyét kérdezek most de a keményedés is egyfajta fájás?Vagy az még nem az?

solya051020
Káld
 
 
 


Aida: mert a hülye ZA miatt nem látok egyetlen vonalzót sem, valami beállítási izé lehet de még nem sikerült megoldani pedig már az összes opciót végigzongoráztam... Lilla vonalzója meg jó régen készült, akkor még láttam :))) Képek: le kéne szednem őket a fényképezőmről.

TAJ kártya: eszembe se jutott, hogy be kéne érte menni, anno Lillánál pillanatok alatt megérkezett. Most nem tudom mit xaroznak vele.
Vendég
 


Luca akkorákat púzik, hogy remeg a plafon... csak tudnám, mit ettem ami így kiütötte...
Vendég
 


Solya:
a keményedések méhösszehúzódást okoznak, és az generálja a fájásokat

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[quote="csakegy"]K írta:csakegyépek: le kéne szednem őket a fényképezőmről.


Akkor tessék leszedni! :D Kíváncsiak vagyunk, szerintem mindenki. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


[quote="mágnes"]S írta:mágnesolya:
a keményedések méhösszehúzódást okoznak, és az generálja a fájásokat


? :shock: Én úgy tudtam (hisz elég sok közöm van a keményedésekhez :D) hogy nem a keményedés generálja a méhösszehúzódást, hanem a keményedés is méhösszehúzódás csak a gyengébbik fajta. Nekem mindig így mondták az orvosok.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida:ott apont, én írtam rosszul :) Pontosabban rosszul fejeztem ki magam :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Csakegy: szerintem kezdjétek el cseszegetni Teve utcaiakat, mert én pont ma kaptam meg Kristóf TAJ kártyáját (nekem is a kórház intézte, gondolom nálatok is így volt).
Viszont a gyerekorvos akkor béna, mert a módosított TAJ számra én pölö megkaptam a beutalót Kiskoboldnak a csípővizsgálatra még a múlt héten.

Aida: nálunk apa intézte a receptet Kristóf születése után a módosított TAJ számommal, előtte nekem sem írták fel a cuccokat...

Mush: jobbulást neked. Lehet, hogy tényleg be kéne menni a kórházba és kiverni a balhét...

Enikő: boldog szülinapot a kisfiadnak! Remélem, mostanra már megnyugodott :)

Lekopogom, most végre alvás van... Remélem, húzza legalább 2-2,5 óráig...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


No irány a Tesco és az órás, hogy végre ne essen le a kacsómról az órám. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Maratoni szopin vagyunk túl!!!! Majd egy órát evett.... :shock: , ilyen még nem volt!

Csaki Dani is iszonyat mennyiséget bír pukizni..., rámnéz összecsücsüríti a száját, és tolja ahol éri, tegnap a kis kukija is fosos volt...

Gratula az új babásoknak, bár nem bírom követni!!! :lol:
De jó egyre többen leszünk!!!!!

Leventének boldog szülinapot!!!!!

Lányok nektek is sokat csuklik a baba? Tudom, hogy ez őt nem zavarja (legalábbis a könyvek ezt írják - bár nem tudom ki szeret csuklani, nekem spec még fáj is..., no mindegy).

Kép

Kép
dcili81
 
 


csakegy:nekem azt mondták hogy a tgyást a gyerek taj kártyája nélkül is eltudom intézni.pont hétfön mondták bent a teve utcában.vinni kell az anyakönyvit,a kiskönyvet,az orvosi igazolást.és a kitöltött papirt..de szerintem menj és járj utána személyesen.én is mindent igy intézek.

sajna Hajni nevére nem tudom kiváltani mert bár szűz a recept,Hajni már idős ahhoz hogy ilyeneket kiirjanak neki.ezt a védőnő mondta..ugyhogy megkell várni hogy Vivi megszülessen és akkor az én taj számomat kapja annyi hogy nem 089-el fog kezdődni hanem 889-el..

az anyakönyviért meg majd állitolag 10 munkanap mulva mehetek a 6.kerületbe--.marha jo.régen ezt is megkaptam a korházban.

Kép

Kép
nikianya21
 
 


Gólyahír!!!! :lol: :lol:
Bocikától üzenet:
Ma 2 órakor megszületett Márton! 3390 gramm és 53 cm!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Csaki! Nekünk tegnap jött meg a TAJ kártya, nem tudom, hogy lehet, hogy még eg hónaposan sem küldték ki! Hiszen mindenhez kell a TAJ szám.
Niki! Az anyakönyvit is kiküldik postán (legalábbis itt, gondolom, ez egységes, nem?) kb 5 naposan kaptuk meg.

Aida! Mivel a női ciklus alapvetően a holdhónapokat követi, gondolom ilyen alapon van összefüggésben a szülés is a holddal.

Gratulálok az elmúlt két napban született babákhoz!!!!

Szabi tegnap elérte, sőt picit meg is haladta a születési súlyát. Ezek szerint csak elég a tejcsi. Tegnap már pótlást sem kapott. Kép

zsebi_baba
 
 


Bocikának gratula Márton babához!!

Mi meg megcsináltattuk az órát, de a Tescoba már nem jutottunk be, mert olyan fájások jöttek rám, hogy szinte csillagokat láttam. :( Így haza kellett jönni.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


fú... ekkora böfögést... még az apja is belesárgulna :))))))
Vendég
 


Bocika :))) Gratula :)))
Vendég
 


[quote]K írta:épzeljézek éjszaka fordultam egyik oldalamról a másikra és olyan érzésem volt mintha leszakadna valami a bal oldalamról, nem tudom rendesen elmagyarázni, de k..va sz.r érzés volt és mostmár a jobb oldalamon csak úgy tudok aludni h felpockolom a hasam.Valakinek ötlete mi lehetett vagy a baba nyomott valami ideget vagy belet és ahogy átfordultam "lejött" róla és azt érezhetem????

Anita!
Akár az is lehetett, de a belek átrendeződésén keresztül esetleges korábbi összenövések oldódásán át akármi.

[quote]L írta:ányok tiszta ideges vagyok... egyfolytában azon szenvedek, hogy mozog-e. Szegényt az előbb is fél órát rázogattam, mire nagy kegyesen hajlandó volt egyet kidudorítani...

Kati! Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza! :) Nem hagyod aludni szegényt? A nap 90 %-ában alszik a drága.

[quote]Z írta:öldi:
Ha lesz rá egy kisidőd, esetleg nem tennéd meg, hogy teszel fel képet Hannáról az inszemes topicba?

Mági! Ha írsz oda, kérj még egy kis türelmet Tőlük! Anno 8-10 topikba írtam, 3-4-be rendszeresen a szülésig, de most még csak magunkra van időm - mármint a decemberire - de itt sem tudok mindent elolvasni. De ígérem, nem felejtem el! És nagyon jólesik, hogy érdeklődtek!

Berni! Zsófid de cuki! :)

[quote]N írta:ekem azt tanácsolta a védőnő, hogy keltsem Zsófit 3 óránként még éjjel is. Hát gyakorló anyukákat megkérdeztem, és arra az önálló elhatározásra jutottam, hogy nem teszek ilyet. Eszik, amikor akar. Van, hogy sűrűbben is, mint 3 óra.

Teljesen jól csinálod!

Susy! Tündérbogyód tökre hasonlít az első képen az UH-s fotóra! Nagyon édes!

Folyt. köv. ...

Kép
zölddisznó
 
 


Apropó, maratoni szoptatás, egy kis megnyugtatás mindenkinek: Az a jó a 2. gyerekben, hogy mellette az ember már olyan rutinos, hogy simán szoptat és főz egyszerre... végülis 2 keze van az embernek :)))) ( az is vicces amikor Lillát testápolózom szoptatás közben:))) (mondjuk néhány hónap és az elsőnél is megy a dolog :) Lillát pl. volt, hogy túrázás közben szoptattam, mert nem volt kedvünk megállni és még sok volt hátra:))
Vendég
 


Sziasztok Csajok!!!

Nagyon nagy gratula az új babákhoz! Mindenkinek sok tejcsit és jó egészséget kívánok!!!

Mush!
Basszus, ez nagyon gáz... mármint a görcseid. Nem tudnak segíteni rajtad valahogy??? Lehet hülyeség, de ilyenkor nem lehet megindítani a szülést, hogy ne kelljen tovább szenvedned??? Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyeneken kell keresztülmenned!!!

SOS Segítségkérés!!!
Ma délutánra egyik óráról a másikra bedurrantak a melleim. Főleg az egyik. Iszonyatosan fáj és csomók is vannak benne. Ez már a mellgyulladás??? (Pedig kb. 2-3 óránként szopizik a kiscsaj...) Ja és hőemelkedésem is van. :-( Mi ilyenkor a teendő? Szoptatás, fejés, masszírozás??? Ezen kívül lehet még tenni valamit??? És hőemelkedéssel ugye lehet még szoptatni? Jól tudom, hogy csak 38 fok felett nem szabad??? Vegyek be lázcsillapítót, valami homeóst vagy hagyjam a szervezetem küzdeni?

Kép
Kép
lbernuska
 
 


bernuska:
még lázzal is lehet szoptatni, hacsak nem valami extra jellegű betegséged van.. mellgyuszis beütése van, amit írtál... Minél többször cicire Zsófit, fájni fog, de annál hamarabb túl leszel rajta.. Fejni is jó, hanem szívja ki mind, és hideg vizes borogatás rá... Fejés közben keresd ki a csomókat, és miközben fejsz, masszírozd ki őket. Érezni és látni fogod, hogy megindul a tej, és csökken a csomó.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mush:
ezen már én is gondolkoztam, hogy hagynak szenvedni, és teljesen kimerült leszel, mire szülnöd kell... Csoda, hogy fájás nem indult még be eddig... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


De jó Boci is babázik! Gratula neki!

Nekem csak csípked a cicim, de nem vészes!

Itt volt a gyerekorvos. Megdícsérte a fiam! Kibontottam a pelenából, hát iszonyat mennyiségűt termelt már megint... :lol: :lol:

Megnézte a tejet is volt egy pici lefejve, azt mondta így néz ki egy szép anyatej..., most dagad a mellem (egyébként is)

Mush remélem jobban vagy! Én aztán tudom mit érzel! :cry:

Kép

Kép
dcili81
 
 


Mági!
Köszönöm a tippeket!!!

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Komolyan megint felébredtem és egy újabb gólyahír, úgy látszik, két óránként le kell feküdnöm aludni és mire magamhoz térek új baba jön. :D :D :D

tegnap előtt én is zokogtam a párom vállán, hogy én ezt nem bírom tovább, meg mit fogok kezdeni egy síró csecsemővel, meg ő reggel elmegy dolgozni sok munkája van, du-án amikor hazajön hulla fáradt, eszik és gyakorlatilag este 9-kor elalszik. teljesen kibuktam, hogy egyedül vagyok, alig birok megcsinálni vmit, fáradt vagyok,dagadt és ormótlan stb stb.
tudom, hogy miattunk dolgozik ennyit,meg nagyon sokat segít itthon is, a házimunkába, de akkor is.....úgy érzem egyedül maradtam


mági: én sem főztem ma semmit, párom Székesfehérváron céges vacsorán, ma meg enni sem volt kedvem de végül főztem ki egy kis tésztát sajtos tejfölösnek.

mush:nekem ezekre a bélgörcsökre, meg puffadásokra az Espumisan nagyon jól bevált,terhesség alatt szedhető nyugodtan, itt a hatóanyaga hátha így találtok megfelelőt.

Hatóanyag: 40,0 mg simeticonum kapszulánként.
Segédanyagok: „Sunset Yellow”, kinolinsárga, metil-parahidroxibenzoát,
glicerin, zselatin.
Gyártó és a forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Berlin-Chemie AG (Menarini Group), Németország

enikő: remélem meg tudtatok nyugodni, ma úgy látszik ilyen nyugataln napja van a gyerekeknek

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Lányok!

Ihatok tejet? Majd meghalok egy kis tejárt, de nem mertem inni, nehogy kiválasztodjon és baja legyen Daninak!

Kép

Kép
dcili81
 
 


cili: igyál. ha azt látod, hogy fáj tőle a hasa akkor meg legközelebb hanyagold... (de max. 1 pohárral igyál szerintem)
Vendég
 


Kaptunk annyi receptet, győzzem kiváltani.

A K-vitamint, és D-vitamint hogyan kell adagolni?

Kép

Kép
dcili81
 
 


cili:
Vigantolt :pedig naponta 1 csepp

a konakionra meg itt egy táblázat:

Kép konakion adagolása

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?