Új privát üzeneted érkezett!

Látom,bocsi.

Kata&Milán

oszman777

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:32-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Most nem tudtalak visszaolvasni Benneteket, de a lényeg rólam:
péntektől szerdáig a B.A.Z. megyei kórház "vendégszeretetét" éreztem, mivel az orvosom azt mondta, inkább beutal ezekkel a tünetekkel. Az ok az alacsonyan tapadó méhlepény, emiatt barnáztam. most már nincs tünetem, de feküdni kell. Úgyhogy lépek is!

CSillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos, de jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy minden rendben. :):):):) Ha feküdni kell, feküdj sokat és vigyázz Magatokra! Sok puszi és kitartás!

Heni

Kép
szheni

Csillagtáncos!

De jó, hogy jelentkeztél!Sokat gondoltunk Rátok! Pihenj sokat!!!! Amúgy ahogy nő a méhed, magától is feljebb kerül a méhlepény...de ezt biztos mondták...

KépKép
amadea

Csillagtáncos!

Jó, hogy jöttél. Aggódtunk már nagyon érted. Lényeg, hogy most már rendben vagy. Vigyázz magatokra, és pihenj, amennyit csak tudsz!
Szedned kell valamit?

Kép
ácica

Jó reggelt mindenkinek!
Ma úgy látom,én vagyok a "legfrissebb", bár frissnek nem érzem magam... :) :roll:

Remélem, mindenki rendben van ma is!

Sosi, megnéztem a kislányod a Mikulással, hát tündéri egy leányzó! Biztos élvezte, hogy a Mikulás térdén ücsöröghet... :)

Heni

Kép
szheni

Csillagtáncos, végre jelentkeztél!
Ha feküdnöd kell, tényleg tartsd be. Az ikres barátnőmnek a lepény leválása miatt kellett feküdnie, ami talán még rosszabb, mint az alacsonyan fekvő méhlepény.
Igaz 2 hónapig feküdt, de most 22 hetes és minden rendben! Kitartás! Olvass, tanulj sokat...ha nagyon nem bírod, írj nekünk! Megpróbálunk egy kis lelket önteni Beléd!

Puszi! Noémi

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hello lányok!

Csillagtáncos, de jó, hogy jelentkeztél! Mit csináltak veled a kórházban? Kaptál gyogyit? Most már minden rendben? Aggódtunk nagyon!

Heni, elhiszem, hogy az embered elrontja az ünnepvárást, de jövő ilyenkor lesz egy féléves % 1tok, aki majd ezen is változtat. Nálunk teljesen más a karácsony, amióta a fiúk is vannak. Nálunk inkább én voltam a lehangoltabb ilyenkor, mert gyerekkoromból nem sok jót hoztam ezen ünnepről. 23.-án a férjem beleszenvedi a fát a talpba, behozzuk. 24.-én délelőtt együtt feldíszítjük, jó buli szokott lenni. EBéd után elmegyünk moziba, együtt lépünk ki a házból, és mire hazajövünk, teli van ajándékkal a fa alja. Aztán mivel a nagyszülők messze vannak, másnap anyuékhoz megyünk, és 27.-én az összes nagyszülővel + tesómékkal lelépünk Ausztriába síelni es egy hétig együtt a család. Ott szilveszterezünk, nagy kártyapartik és rengeteg röhögés.

Kissmanó, sajnálom a csúszdát! Mit léptek a rosszabb teszted miatt? Mit tanácsol az orvosod?

Szép napot, írjatok sokat!

Benta

Kép
benta

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:32-kor.

Heni

Kép
szheni

Bocsi lányok, nagyjából végigolvastam

Kismanó bébicsúszda?

http://www.teszvesz.hu/item502336721_sm ... otban.html

http://www.teszvesz.hu/item493474877_cs ... tikes.html

http://www.teszvesz.hu/item504101799_sm ... uszda.html
ez már féléves kortól

http://www.teszvesz.hu/item503919012_mi ... o_bol.html

nem tudom, hogy szállítás megoldható-e külföldre, de érdemes talán megnézni. regisztráció után lehet kérdezni, egyezkedni stb.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Heni, szerintem a karácsony olyan dolog, amit szeretnek ugyan a férfiak, de a szervezésben nem szeretnek túlságosan rész venni.
Az én férjem nem szerette a karácsonyt, én szerettetem meg vele. Szereti az adventi koszorút amit csinálok, hogy fel van díszítve a lakás, a süteményeket...
Az ajándékokban általában kikérem a véleményét, de a megvalósítás nekem marad, és persze a csomagolás is.
Ők nem azok, akik szeretnek ótákig csatangolni, csak azért, hogy a tökéletes csomagolópapírt találják meg.
Szóval szerintem emiatt ne is bosszantsd magad! Ráadásul most otthon vagy, így legalább telik az idő! És én imádom, mikor a kész műveim láttán - legyen az a beigli, a gyümölcskenyér, a csomagolás, vagy a dízsítés - mosoly ül az arcára!

Képzeljétek, tegnap újra megnéztem Áront DVD-n. A szívverését vissza is tekertek...órákig tudtam volna még hallgatni. És rájöttem, hogy szerintem még nagyobb, mint az a +3 nap.
Mindene sokkal nagyobb volt a koránál. Én akkor voltam 14 + 3 hetes. A feje 15+1 volt, a pocakmérete 15+4. De a combcsontot láthatólag rosszul mérték le, így az 14+0 lett, és ez nagyon lehúzta az átlagot!
Igazából ez mindegy is, én szinte biztos vagyok benne, hogy májusban már találkozni fogunk!

Kismanó, tényleg számolj majd be, hogy mi lett a végső döntés - a kombinált teszt eredmény miatt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

hello Lányok,

Kismanó, nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen. Igazán.
Egyébként örülök, hogy jól vagytok, és leginkább a vásárlás, az ünnepi készülődés , meg a babavárás foglalja le a gondolataitokat!
Csillagtáncos, Neked is jobbulást kívánok.
rólam: én voltam tegnap vizsgázni. Hát nem volt egy fáklyás menet, de azért átmentem, úgyhogy trilliliii. Az a legjobb benne, hogy nem kell most vele újra foglalkozni
és ma reggel bementem a fiúkkal értekezni, és nagy rettegve megmondtam nekik ( nagyon helyesek, lelkesek voltak a vizsgámtól), hogy van ám még egy jó hír, de az is lehet, hgy ők egy icipicit kevésbé fognak neki örülni. Így rámnéztek nagy rettegve ( a mmi cégünk, hogy úgy mondjam, országszerte jól ismert, és hát a mi osztályunkon van eló, emiatt....). És úúúúúúgy megkönnyebbültek, mikor mondtam, hogy bébim lesz, de ne aggódjanak, csak akkortól akarok nemjönni, amikortól orvosilahg indokolt, meg vissza is akarok jönni, ha nem is teljes munkaidőben, de mondjuk 4 órába - 6 órában, ahogy éppen. És hát mondták, hogy juj, hát most ne ezzel foglalkozzak, hanem hát ez mennyire jó, és az első bébi az igazgatóságon, és még koccintottak is rá. Meg mondták, hogy egy kicsit magukénak is érzik a bébit. ( erre a párom mondta, hogy nananana). Szóval ezzel hatalmas kő esett le a szívemről. Azóta megmondtam a többi munkatársnak is az igazgatóságon, akik viszont mind csajok, és hát nagyon örültek, meg gratuláltak, szóval ma egy nagyon-nagyon kellemeset csalódtam.
Mindenkinek hasonlóan jó élményeket kívánok mára.
Most alámerülök egy picit a munkába, és egy picit esküvőt szervezek.
üdv

mormota
mormota20

Jaj Lányok, még akartam írni, hogy találtam tegnap a neten egy tök jó használt babaruhás oldalt. Van sok, de nekem ez jó árnak tűnt. Rendeltem is! :D

http://cweb.hu/babaruha/index.php?backP ... Orders.php

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mormota ez nagyon jó hír!

Gratulálok a vizsgádohoz, de főleg ahhoz, hogy túl vagy a nagy bejelentésen, és ilyen jól fogadták!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Csillagtáncos, vigyázz nagyon magadra és tartsd be az orvosok utasításait! Minden rendben lesz!

Mormota, teljesen elérzékenyültem attól, hogy hogy reagáltak a fiúk a munkahelyeden :D Jajjj, ezek a hormonok...

Képzeljétek, tiszta szőke szőrpihe a hasam :D Azt a bizonyos csíkot még nem látom hosszába.

Na, megyek, dolgozom egy picit!

puszika

KépKép
süni76

Sziasztok!

Tegnap du. központi terhesgondozó, doki nem volt, csak két 20 éves fruska :shock: , ők adták ki a beutalót a vérvételekhez, dec. 30-án kell mennem.

Majd háziorvos, EKG.
Ma meg fogdoki.

Tegnap a kiscsaj fél 2-kor 120/..., a házidokim 90/..-t mért vérnyomásnak :shock: .

Tök jó ez a link!

Csillagtáncos: örülök, h jelentkeztél, tessék pihenni! Nem lesz baj!

Mormota: tök jó, hogy ilyen jól fogadtál benn!

Heni néha én sem szeretem a karácsony előtti bevásárlást..de azért jó készülődni.
Mi dec. 24-én hazamegyünk a szüleinkhez. Dec. 23-án még sajnos dolgozni kell, tiszta dili a főnököm. Du. ha hazamegyek felállítjuk a fát, beszélgetünk kicsit, összebújunk, reggel indulás.

A szentestét a szülőkkel töltjük. Először anyósoméknél, aztán anyukámnál.

Asszem mást nem akartam írni...

Pusz, szép napot!
Vendég

Sziasztok!

Kissmano: Láttam, már próbáltak a lányok segíteni a csúzdával, ha valamit tudok még segíteni - kifizetni, majd elküldeni stb. - szólj nyugodtan.

Csillag: Pihengetés, és pozitív gondolatok! Én is küldök energiát!

Mormota: Gratulálok a vizsgához! Tudom, hogy milyen érzés, amikor az ember eldobhatja a könyvet és azt mondhatja, hogy hála az égnek nem kell elővenni többet.

Puszedli: Megnyugodtam, hogy még más sem volt EKG-n :), nem vagyok elkésve vele :). Mi is hazamegyünk 25-én a szüleimhez, de 24-én az anyósoméknál leszünk. Nekem kell főzni a Karácsonyi menüt. Úgyhogy nekem 23-án az egész napom az előkészületekkel fog elmenni, és fogalmam sincs, hogy a 4 fogásos vacsi készítése közben hogyan fogom a fát - titokban... - feldíszíteni.

Heni: Nálatom is meghitt lehet az ünnep! Sajnos nálunk nagymamáéknál jött össze a család, ott volt az ebéd... Hát idén a temetőben fogunk találkozni. De ez az élet rendje. Emlékszem tavaly szilveszterkor nem lehetett kirobbantani a lakásból. Sütöttem malacsültet, csináltam hozzá salit, befűtöttünk a kandallóba és TV-t néztünk. Nem volt kedvem nagy hassal - februárban szültem - sehová se menni.

Az őssejt témához csak annyit, hogy mi az anyósom miatt - nagyon beteg - rakattuk el a gyerek őssejtjét, hátha tudnak kezdeni vele valamit. A másiknak is el fogjuk rakatni, az egyenlőség jegyében, de szerintem is nagyobb a felhajtás még körülötte. Számos vizsgálat előzi meg, sokba kerül és az sem mindegy, mennyi vért tudnak levenni aköldökből. Nekünk éppen az eltehetőő határ minimuma lett meg, és aláírattak egy papírt, hogy ez a mennyiség lehet semmire sem jó... Ezt azonban az elején senki nem közölte velünk.... Hozzáteszem, hogy több százezer forint, és a férjem nevét sem sikerült rendesen leírni. Legalább 5 papírt kell aláírni, ő mindenhová Viktort írt, a levelek és a számla pedig Péter névre érkezett... Azt azért remélem, hogy a gyerek vérét meg tudják őrizni, ha a férjem nevét nem is :)

Jelentem betegek voltunk. Pontosabban Bongi Bogyó. Hasmenés, láz... De lassan túl leszünk rajta. Anyám kitalálta biztos szalmonellás a gyerek, majd amikor lebeszéltem erről, akkor előjött azzal, hogy a hasmenést okozhatja még a stresszes életmód :))). Mondtam is neki, hogy tuti, hogy a 10 hónapos fiam él a legstresszesebb életmódban :)!

Vigyázzatok magatokra, puszi mindenkinek!

Ui.: Alig várom a keddet, hogy láthassam Pocakot, és hátha meghozom az első kislányt :wink:

Kata
torokka

Sziasztok!

Kata, teljesen megleptél! Nem is gondoltam, hogy lehet kevés is a köldökzsinórvér mennyisége! Rögtön szóltam is a barátnőmnek, aki már szerződésközelibb állapotban van, hogy erre mindenképpen kérdezzen rá!

Áron baba ma biztosan növekszik, mert megint érzem a húzódást a jobb oldalon. Megkérdeztem a védőnőt, és azt monda, hogy ez teljesen természetes... :D Minden héten van egy ilyen nap...de végül is ez a dolga. Az meg más kérdés, hogy nekem ez az oldalam érzékeny, és még napi 2x470 mg Magne B6-tal is így reagál.
Na jó nem elviselhetetlen, de mennék már haza!

Holnap ilyenkor mát úton leszünk! Alig várom, 4 nap kettesben!

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:33-kor.

Heni

Kép
szheni

Köszi, Heni nem fogom!
Ma felhívtam őket, és bejelentkeztem masszázsra. Még szerencse, mert a szépség szalonban közölték, hogy a kozmetikus, fodrász nem dolgozik. Masszőr és pedikűrös van, de csak szombaton.
De most bejelentkeztünk mindketten, és így bejön vasárnap! Mondtam, hogy kismama vagyok, de nem gond, mert gyógymasszőrük van!

Úgy dönöttem, hogy nem fogok úszni. Maximum belógatom a lábam a jacuzziba. Veszek egy csomó újságot, és pihenek a parton, amíg Viktor lubickol.

Képzeljétek, találtam egy helyet, ahol lehet szívhang hallgatót kölcsönözni! 10 000 Ft-ot nem adnék érte, de 1800-at egy hónapra igen. Utána meg már úgyis fogom érezni a mozgást!
Írtam nekik mailt, ha válaszolnak, leírom mit mondtak. Tök jó lenne!

Úgy irigyeltem Anukot, mikor írta, hogy minden este úgy alszik el, hogy azt hallgatja. Egyébként én is néztem a teszveszen, de most persze nincs olyan jó áron, ahogy Ő vette!

KépKép
KépKép
kfnoémi

juj, lányok, én olyan álmos vagyok itt a melóban... a jogszabály-magolásban elszoktam szépen a munkás hétköznapoktól.

mormota
mormota20

Sziasztok!

Köszönöm szépen a sok ránkgondolást és aggódást! :lol: :lol: Remélem, most már nem lesz semmi baj! Sokat kell pihenni, meg feküdni, úgy vagyok már, hogy mindent megcsinálnak helyettem. Most anyóséknál vagyok, mert István hétfőn visszament Ausztriába- legalább neki ne csússzon el a nyelvtanfolyama. Hiányzik persze nagyon, de jövő héten valamikor jön! De anyósomék gondoskodnak rólam, tényleg semmi dolgom nincs. A karácsonyi nézelődést is csak tervezgetem, talán jövő héten már be lehet ugrani Miskolcra pár órára...

Írok pár tanulságos kórházi dolgot, bár remélem, senkinek nem lesz már rá szüksége, és csak a szülésre megyünk majd be!!!
Mivel Misckolcon voltam, lehet, hogy ez kicsit alulreprezentálja az országos állapotokat, bár nem vagyok biztos benne. Az osztály elég lepattant volt, nálunk ugye a kisebbség többségben van, de tényleg majdnem a fele volt, hála Istennek másik szobákban. Ugye elég más a kultúrájuk. A WC-ben, fürdőben állandó bagószag, hiába szólt a nővér, és emiatt hideg, mert a nyomokat megpróbálták eltüntertni... Az is finom, hogy Domestoskendővel jártunk WC-re, fürdeni... Kaptam is vmi gyulladást, de mielőtt elengedtek, adtak vmi fertőtlenítő kezelést, és talán elmúlt.

Akinek nincs fogadott orvosa, szerintem most válasszon dokit!! Én nagyon utálom a hálapénzes dolgokat, de ha ne adj Isten, vmi ilyen baj van, h be kell jönni, vagy szülésnél is: a te szenvedésed csökkenése és a baba egészsége is múlhat rajta!! Hallottam rémtörténetet bőven, nem írom le, de lényeg a lényeg, azzal foglalkoznak rendesen, akinek van dokija. Az enyém most szabin volt ,csak felvett a kórházba és utána naptól, de így, hogy volt dokim, kaptam normális kezelést. Míg ha nincs, és épp egy lelketlenebb orvos a vizites, esetleg kevesebbet ír fel... A legdurvább az volt, hogy az egyik szobatársam bejött 41. hetes túlhordással, nem volt dokija. Aki felvette, a tudta nélkül (!) kiírta a másnapi vizsgálatára, hogy bemutató vizsgálat- vagyis egy csomó rezidens meg hallgató láthatja...Reggel viziten normális doki volt, a csaj akkor tudta meg, h kiírták, de nem tudta, mi az. Mi utána elmondtuk neki, szegény majdnem bőgött. A normális doki hála Istennek, később behívta és m,egvizsgálta, így passzoltatta a bemutatást...

A gyógyszerről: én péntektől hétfőig kaptam naponkénrt egy 2 g-os magnézium infúziót. Ez is vicces volt, mert szombat-vasárnap olyan vizitesek voltak, akik, bár volt még vérzésem, csak nagy hümmögésre írták ki, hétfőn meg a normális doki akkor is kiírt, amikor vasárnap délelőttöl már tünetmentes voltam... A szobatársamnak meg súlyosabb vérzéssel úgy, h 3 vetélése már volt, a 2 nap alatt amíg együtt voltunk, nem adtak infúziót... Szóval fura ez a magyar egészségügy, én teljesen kiakadtam! De a dokimról viszont csak jókat hallottam, olyantól is, aki már szült nála!

A magnéziumot írtáki otthonra is. Én a Tabletta Magnesii Citrici-t szedem most, ebben 500 mg van, napi 2őt szabad bnevenni, állítólag ebben van a legtöbb hatóanyag és csak 300 Ft körül van. Azt mondta még a doki, hogy ha vasat kell szedni, vagy kálciumot (ezt ajánlott a sok Mg miatt asszem), akkor késleltetéssel kell, mert gátolják egymás felszívódását. Pl. ha du. beveszed az utolsó Mg-t, este veheted a vasat/kalciumot.

Na, gondolom ennyi elég a kórházi élményeimből, István volt most látogatóban egy osztrák közkórházban, nem akarta elhinni, h kórházban és nem hotelben van...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

KfNoémi: Én is érzek bugyogást vagy két hete már, tuti a baba! :lol: :lol: Tegnap este vmi más furát is éreztem, lehet, hogy ő mocorgott. Az egyik szobatársam azt mondta, h olyan is lehet, mintha vki belülről megcsikizne egy kicsit...
Hű, de az a vigyor, nem semmi a képen, annyira édes!!
Az alvásnál nekem az jön be, hogy kispárnát rakok a két lábam közé, így vhogy kényelmesebb. Azt is mondták, h háton feküdni tilos. (és az ablakpucolást meg az intenzív pocaksimogatást is tartogassuk akkora, amikor már meg akarjuk szülni...)

Heni: köszi az osztrák bébiruhabolttippet! Szerintem megnézzük majd, mert Asten nincs olyan messze. Nekünk barátok Bécs mellett a Shopping Centerben szereztek be pár babacuccot jóval olcsóbban- Noémi, ez neked a hétvégére lehet, h bejönne! Viszont azt mondták, h olyan nagy ez a monstrum,m hogy célirányosan kell menni, mert nem lehet végigjárni hosszú idő alatt sem.

Kissmanó: rendben van már minden? Kiderült? Vagy mikor mész a vizsgálatra?

Anuk: azért látom haladsz Rod megpuhításában, csak ügyesen! :lol: Hát fura ízlése van ezzel az Ubullal, de biztos megggondolja magát: képzeltess el vele pár helyzetet pl. amikor az Ubul nevű felnőtt fiatok bemutatkozik egy állásinterjún... azt hiszem, meg fogja gondolni magát :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Na még egy utolsó. Eszembe jutott egy neves sztori a családunkból. Az ükapámmal esett meg. Már volt egy Józsi nevű fia, de amikor a felesége megszült és kérdezték ükapámat, hogy mi legyen a fiú neve, szintén Józsit mondott. Mondták neki, hogy olyan már van, de az öreg már eléggé be volt rúgva, és csak erősködött, hogy Józsi lesz a gyerek :-) Így lett két Józsi nevű fia, persze a faluban gyorsan találtak megfelelő beceneveket a probléma elhárítására... :lol: :lol:

CSillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:33-kor.

Heni

Kép
szheni

Miért nem lehet ablakot pucolni?
És miért nem lehet háton aludni?

És miért nem szabad intenzíven simogatni?

Csillagtáncos: sajnálom, a kórházak néha tényleg iszonyatosak. Erről én is tudnék mesélni.
Tavaly mikor kiderült, hogy tüdőbetegségem van és befektettek, engem is ott tapostak agyon ahol tudtak.
Borzasztó miket csinálnak, pedig az lenne a dolguk, hogy jobbá tegyék a kórházas napokat.

Az a neves sztori az jó :lol: .

Mormota: én is sokszor majd elalszok benn a billentyűzet felett munka közben. Pedig azt hittem elmúlik már.

a melleim oan kemények és fájnak, de szépek:)
hoztam képeket:).
Vendég

kis sztriptíz:lol:

egy pulcsiban
Kép

egy trikóban
Kép

egy csupaszon:)

Kép
Vendég

Hali már megint csak átfutnom sikerült az írásokat. :( Bocsi, hogy kutyafuttában vagyok, és néha kihagyok valakit. Alig van már egy bő hét karácsonyig, és mivel kézműves ajándékokat gyártok, meg tanulok, meg még valami háztartásfélét is kéne vezetni, hogy az orvostól orvosig rohangálást ne is említsem teljesen el vagyok ázva.

Egyik beírásban olvastam, hogy valaki kérdezte mit tanulok. Angolt de intenzíven :) Még szülés előtt nyelvvizsga kéne, de nagyon.

Másik a háton fekvés. A kismamák nagy átlagának a méhlepénye hátul van, azaz a hátsó (belső) oldalon. Ha hanyatt fekszel, akkor a baba ráfekszik, így elzárja a vér, az oxigén és a táplálék útját. Akinek viszont mellső falon van(a hasi külső részen) mint azt hiszem Süninek és nekem annak hason nem szabad feküdni. Mondjuk a mellméret meg később a pocakméret miatt amúgy sem tudnánk.

Jelentem választottam orvost, talán írtam is, hogy hétfőn megyünk komplett vizsgálatra, lelet és babanézőbe. Remélem Pocok már nem szívózik velem, és megmutatja mi van a lába között :D
Az ellenanyagos vérvételes izén is túl vagyunk. Úgy nézek ki, mint a drogos, úgy agyon vagyok szúrkálva. A vérveszteségről ne beszéljünk. Jövő héten eredmény. Persze arra a kérdésemre, hogy a babának lehet-e akár fizikai vagy szellemi fogyatékossága emiatt eléggé kitérő és semmitmondó válaszokat kaptam. :(

Pápá ma még meg kéne festeni pár gipszangyalkát. Jó pocinövesztést, a babáknak pedig jó fejlődést.
Vendég

Hát ez szép! Miért nem mondta az orvos és a védőnő, hogy nem szabad hanyatt feküdnöm?:(:(:( Pedig ők tudják, legalábbis az orvos tuti, hogy hol van a méhlepény...:(

Puszedli, tök szép pocid van. :) És nagyon tetszik, hogy nem vagyok egyedül a gumis-gomb megoldással. :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Csillagtáncos, örülünk, hogy visszatértél.
Hát igen, a kórházi helyzet nem túl fényes. Az biztos, hogy ilyenkor az ember nagy hasznát veszi a Domestos törlőkendőnek, és az egyéb nedves kendőknek is.
Egyébként az orvosválasztással teljesen egyetértek. Talán már beszéltünk erről korábban is, és én mondtam akkor, hogy igazából csak baj esetén van rá szükség, de akkor nagyon!

Háton feküdni azért nem túl jó - főleg az egyre növekvő pocakkal, mert annak a súlya elnyomja az ereket, és ez nem tesz jót a kismamának.

Az ablakpucolás a létrázás miatt sem ajánlott, meg nyújtózkodni sem szabad - erőteljesen - a kismamáknak. Persze itt nem arra gondolok, hogy felemeljük a kezünket, hogy a felső polcról leemeljünk valamit.

A hassimogatást már én is hallottam - mármint, hogy nem szabad. Én sem értem, de állítólag az intenzív simi megindíthatja a szülést - mondjuk szerintem ez még nem is ránk, hanem majd a későbbiekre vonatkozik.

Puszedli, nekem is ilyesmi a pocakom! :D

Megyek, elkezdek pakolni holnapra. Délelőtt még dolgozom, akkor jelentkezem, utána meg majd hétfőn este!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Anuk: örülök, hogy van orvosod, remélem minden megoldódik, és kis pocok is rendben lesz és te is!

Heni: ezt nekem sem mondta senki: pedig mostanában úgy kényelmes!!!
Nekem a genetikai UH eredményén rajta van hol tapad a placenta.

Muszáj gumival átfognom, hogy a bandázsból ne lógjon ki annyira. Pedig ez a nadrág bőven bő rám, be volt véve, kiengedtem, de még így sem bírom begombolni, persze, a seggemen meg lötyög! :lol:
Vendég

Sziasztok!
Szeretnék eloszlatni pár tévhitet...nyugodtan lehet simizni a pocakot, az a szülés, ami ennyitől beiindul, az magától is elindult volna....meg különben is, szerintem senki se dörgöli :wink:
Nyugodtan lehet még háton feküdni, majd a végén lesz necces, mert a nagy súlyú méh nyomni fogja az ereket és nehezebben kapunk majd levegőt, úgyhogy kényelmes se lesz....de aki bírja, az nyugodtan fekhet végig a hátán....amúgy erek szempontjából a bal oldalra fekvés a legkedvezőbb....Attól se kell félni, hogy a baba ráfekszik a méhlepényre: egyrészt lebeg a magzatvízben, másrészt még kisebb a placentánál, majd a 17.-18. héten lesznek egyforma súlyúak és onnantól a baba lesz előnyben...

Puszedli!
Csini a pocakod!!! :D

Kórházakban tényleg durva, mi van....nekünk volt olyan, hogy elfogyott az összes infúziónk és antibiotikumunk és hiába kértünk, nem adtak, mert annyi a havi adag és kész...nem tudom, ki számolja ki és milyen alapon :( ....
Ez a bemutatás dolog is durván hangzik...én 6 évig jártam orvosira és nálunk szerencsére nem volt ilyen :shock: ...

Torokka!
Megkérdezhetem, hogy ti melyik sejtbankot választottátok? Természetesen jöhet priviben is!

KépKép
amadea

Köldökzsinórvér: én A Krio Intézetnél nézelődök, ott írják, hogy előfordulhat, hogy a levett vér valamiért nem felhasználható vagy kevés, de ebben az esetben visszaadják a pénzt.....na, én még mindig tele vagyok kétségekkel....olyan bizonytalannak érzem ezt az egészet....

Ma megjött a pelenkázó komód is....

KépKép
amadea

De jó, hogy nem kell rettegni a háton fekvéstől és a pocisimogatástól! (engem ez utóbbi kissé megviselt, amikor hallottam, hogy egy velem egykorú várandósnak mondta a doki...).
Az ablakpucolás állítólag a körkörös mozdulat miatt nem jó, mert az összehúzódásra ingerli a méhet, és elindítja a szülést. Szerintem ez is kb. a 20. héttől lesz necces. Addig meg a hideg miatt ne pucoljunk! :lol:

Puszedli: cuki a pocid, nekem is kkb ekkora! A gumi tényleg jó ötlet. Nekem mindig lecsúszik így a gatyóm- mert begombolni már nem tudom-, viszont a bandázs is nagy még, így állandóan húzogathatom magamra mindegyiket.

Anuk: örülök, hogy már Neked is van orvosod! A kórházban gondoltam Rád, és őszintén aggódtam, nehogy valami bajod legyen, és rosszul járj...

Babamozgásos jóéjt! :lol:

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Ja, ma este skypoltunk a férjemmel, és mondtam neki a bugyogást. Tudjátok mit válaszolt? Lehet, hogy nem is babánk, hanem botmixerünk van, és az keveri a magzatvizet!
Na szegényke volt már elefánt is, most meg botmixer.... :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csak egy gyors bekukk.

Amadea: A Humancell-nél rakattuk el. És most is ott fogjuk, ha már az egyiknek ott van.

Lányok kicsit túlparázzátok ezt a terhességet :lol: ! Amadeának teljesen igaza van. Nyugodtan lehet simogatni. Az alvást pedig mindenki érezni fogja, hogy kényelmes-e neki vagy sem. A végén még kispárna is kell majd a poci alá, és úgy sem fog menni túl jól. A hátonalvás is addig megy, amíg nem húzóődik nagyon a méh. Én ilyenkor fel szoktam húzni a lábam. Ami jól esik, azt lehet csinálni. Nem betegség ez!!! Úgyhogy mindenki csak élvezgesse a babvárást és ne idegeskedje túl!!!

Jó éjszakát nektek!

Puszi, Kata
torokka

:) Naja... ezek a parák... :) Dehát mindig aggódunk mindenen, nem? Ez a természetes... persze igazatok van, hogy úgyisérezzzük. :) Meghát képzeljétek ha 9hónapig nem pucolnánk ablakot... néha két-három hét után is hogy tud kinézni... :)
Most nincs még nagy baj szerintem sem, hí úgy alakul... később meg biztosan érezni fogjuk. Szóval asszem, ez a téma lezárva nálam.
Puszedli, nem vagy egyedül a nadrág témával... én ugyanígy jártam velük. Nagyon bő mindenhol, a hasamon meg nem kényelmes... szinte nyom, és zavar, de a gumival és az övvel isteni! :)

Na, megyek aludni...jó éjt és szép babás álmokat mindenkinek!!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem, köszi a bókokat Lujzára és Lilire.
Nekem is nagyon tetszenek :D

Rajtam meg átzakatolt valami vírus, hánytam, vísszerű hamenésem volt, hőemelkedéssel. Tegnap olyan harmatgyenge voltam, hogy nem tudtam bemenni dolgozni, most meg minden o.k.

A nagy hassal történő fekvéssel kapcsolatban, nekem saját tapasztalat, hogy a vége felé már képtelenség háton feküdni, mert a nagy súlyú méh nyomást gyakorol egy fő vénára. Én pár perc múlva úgy éreztem, elájulok. Az utolsó időben elmentem nagykezelésre a kozmetikushoz, mondván ki tudja mikor jutok el megint. Hát ne tudjátok meg, kb 25 x kellett megkérnem , hogy hadd üljek fel egy kicsit. Én csak oldalt tudtam feküdni, de azt is állandóan váltogatni kellett,mert elzsibbadt a karom. Ilyenkor a hasamat szó szerint pakolgatni kellett, alá a párnát stb. A végén már tényleg "terhesség a várandósság, de ez csak a legvége, az utolsó 6 hét kb. Egyébként imádtam és imádok terhesnek lenni.

Az őssejttel kapcsolatban én olyan tipus vagyok (Bak jegyű), hogy szeretem, ha miden előre el van tervezve, tudom, mire számíthatok, be vagyok biztosítva.
Jó, hogy írta valaki, hogy van olcsóbb is a SEjtbanknál, majd megnézem.

Csillagtáncos! Örülök, hogy jól vagy.

Szenteste. Ez lesz a 3. karácsonyunk az új házunkban, aminek szép nagy nappalija van, úgyhogy azóta hozzánk jönnek Anyuék, meg a húgomék, aztán vagy mi megyünk Szegedre a férjem családjához, vagy Ők jönnek 26-án. Az idén mi megyünk, mert nekem most sok lenne egymás után két vendégséget levezényelni.

Kép
Kép
sosi

Jó reggelt Lányok!

Hát ez az alvás...nem is a pozíció, azt még meg tudom találni, bár néha itt, néha ott húzódik...hanem ezek a hülye álmok. Ma is valami hatalmas baromságot álmodtam, és olyan ijedten keltem! Én nem is tudom honnan jönnek ezek a gondolatok, de úgy dönöttem, mától olvasgatok, és pozitív gondolatokkal a fejemben fogok lefeküdni. TV meg kikapcs, hátha az is közrejátszik!

Hát Heni...én simán kibírom ablakpucolás nélkül! :D Nyáron pucoltam...legközelebb majd tavasszal az átalakítás után. De azt hiszem, akkor is inkább a férjemre bízom. Nekem ez az egyik dolog, amit utálok...és ezért besegít a Drágám!

Egyébként mikor felébredtem a hülye álomból háton feküdtem, az egyik lábamat felhúzva. A pocakomra tettem a kezem, és ahogy lélegeztem úgy éreztem, hogy hullámzik. Szerintem Áron volt az, mert többször is éreztem - magamtól függetlenül. Aztán most reggel újra próbáltam...de szerintem már elaludt. Szerintetek is ő volt?

Na megyek, mert össze kell pakolnom. Tegnap már nem volt kedvem, de 3 hónap után kilakkoztam a körmöm - bordóra. Csini kismama leszek a hétvégén!

Lányok, én a B.boom-ban vettem a kismamanacimat és tökéletes mindenhol. A hasamon, a fenekemen. Tudom, ezt pesten van, de ha valaki erre jár, mindenképpen ajánlom! Ja és nézzétek meg a neten a mammysticnek is új kollekciója van! (ők országosak!)

Ma már péntek van, kellemes napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sosi!
Őssejtbank:
Szerintem árban a Krio a "legolcsóbb"...

Én szombaton pucoltam ablakot, mondjuk nem létráról, hanem a kanapén állva, de semmi bajom nincs tőle....viszont a porszívót meg a felmosó vizet apukámmal cipeltettem....

Heni!
Ilyen "hullámzásokat" én is érzek, biztos, hogy a baba csinálja, mert semmi eddig megszokotthoz nem hasonlít. Ebéd után szoktam érezni ilyen pillangószerűt a hasamban, csak az olyan rövid ideig tart, hogy nem tudom hova tenni...

Nekem Brendonos kismamagatyóim vannak, de rajtam is jól állnak mindenhol....

Alváshoz tényleg jók ezek a baba-mama párnák, mi anyukámnak vettünk, amikor fájt a háta, most én alszok vele, de nekem nagyon bejött.

KépKép
amadea

Jó reggelt!

Én ma reggel is arra keltem 5-kor, hogy vérzik az orrom, így visszaaludni persze már nem tudtam, szóval ma is hulla leszek.

Engem egy ideje elkerülnek a hülye álmok.
Ja, reggel én is éreztem vmi furit félálomban, de gyorsan elmúlt...bár nekem sztem még korai lenne. De mivel ti már a 15. hétben benne vagytok, sztem simán érezhetitek!

Sosi: örülök, hogy jobban vagy!
Csillagtáncos: jó, h itt vagy

Én is beérem egy évben egyszer megpucolni az ablakot, amúgy is oan fosok, panelos, az a tekerős fajta a nagy, hát azt vmi szörnyű megtakarítani, meg félek, hogy kiesek.

De jó, péntek van!

Már csak 7 munkanap az idén!
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:34-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Bocsika hogy csak így bepofátlankodok hozzátok, a 2009. augusztusiaktól vagyok.
Csak abban szeretnék egy kis segítséget kapni Tőletek hogy szerintetek mikor érdemes már almondani a családnak a jó hírt?
Ti mikor osztottátok meg a hozzátartozókkal a meglepit?

Csak azért kérdezem mert nekünk a férjemmel nem egyezik meg a véleményünk. Ő már szeretné karácsonykor elmondani a családjának. Én viszont még szeretnék várni.

Hátha a Ti véleményetek kicsit jobb belátásra bírja.

Kép
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:35-kor.

Heni

Kép
szheni

Bocsi, oxigénellátását... :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Először is Piroska! Szerintem is nyugodtan elmondhatjátok már karácsonykor a családnak. Egyébként ez mindenhol másképpen történik. Itt nálunk - a júniusiaknál is így volt - .
Én pl. ahogyan megcsináltam a tesztet, hívtam anyukámat, de ehhez hozzátartozik, hogy mi már 2 éve vártunk a babára.
A férjem családjának a szívhang után mondtuk el. (kb. 6 hetes voltam)
Egyébként sajnos nekem volt egy méhen kívüli terhességem, így tudom, hogy ha baj van, akkor az embernek szüksége van a családjára. Szóval szerintem ezért sem kell sokáig titkolni. Ráadásul a terhesség a világ egyik legtermészetesebb dolga, és hatalmas nagy öröm, tehát jobb is mielőbb megosztani az örömöt!

Heni, örülök, hogy nem csak én szenvedek a rémálmoktól. Úgy dönöttem, hogy mától kellemes könyvet fogok olvasni lefekvés előtt, és szép dolgokra fogok gondolni..hátha!
Egyébként örülök, hogy szerintetek is Áron baba "hullámzott".
Olyan jó! Mától hivatalosan is a 16. hétben vagyunk! Heni, én is pont arra gondoltam, hogy hamarosan félidősek leszünk!

Sikerült összepakolni, most a férjem takarítja a kocsit belülről - már rá is fért - és ebéd után 1 - 1/2 2 körül indulunk! :D :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja és amiért feljöttem!

A szívhang hallgató kölcsönzés:

http://www.merlegelj.gportal.hu/

Az a típus, amivel már a 12. héttől hallható a szívhang. A kaució 3000 Ft, a havi kölcsönzés pedig 1800 Ft. Minimum 2 hónapra kell bérelni.
A III. kerületben és Szentendrén átvehető, de +500 Ft-ért postáznak is bárhová!
Én beszéltem a hölggyel - hétfőn kapom meg - és újat kapok, mert jelenleg is sok van neki kiadva.
Szerintem ez így tök jó! Meg is lehet venni, az ára 9990 Ft.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Piroska: én szinte azonnal elmondtam anyukámnak. Anyósoméknak a szívhang után. Nekem volt egy kis vérezgetésem az 5. héten, és ezért úgy nézett ki, hogy nem tudunk akkor hazamenni a szülőkhöz, amikorra megígértük (150 km-re laknak), így megtudták. A táppénz miatt a főnökömék is hamar megtudták. A közeli barátnőim megtudták egyből, akik nem oan közeliek, a 12. heti UH után.

lányok!
nekem ma nagyon fáj a hasam! hol erősebben, hol gyengébben, de fáj az egész. Mint ha meg akarna jönni...
Vendég

Piroska: nekünk van egy júli, meg egy aug. elejei lányunk (is).
s róluk a család karácsonykor szerzett tudomást.
elviekben most is így volt elképzelve, de kis gond van most nálam, bár nem bíztos. a 21-es triszómiás eredményem nem túl bíztató, bár az eléggé statisztika.
de most az én kérésemre a férjem rábólintott, hogy szerencsére még úgy sem látszik (bár épp 1-2 napja kezdtem érezni magamon olyansmit amit esetleg az anyám is kiszúrhat), deka egy plussz sincs rajtam a nyárhoz képest, szóval most mi kivárunk.
amúgy én eléggé befele forduló vagyok, szóval ha valami lenne a babóval, akkor max szomorkodunk apával kettecskén (remélem azért nem így kell lennie!!!), s nem kell mindenki sajnálkozó szavait meghallgatni.
de mint írtam, mi 2x épp karácsonyra adtuk be a hírt, most 2 éve egy naptárat kaptak a szülők, s júliusra a pindur uh-ja volt betéve.

tegnap nem volt időm jönni, a választ a csúszdára hétfőig ejtőzöm. kössz lányok a felajánlást, nincs ahogy éljek velük, de nagyon jól esett. aranyosak vagytok.

ross álmok huss, nekem nem nagyon szokott lenni, de vagy 2 hete volt egy, rossz voltam egész délelőtt miatta.

Csillagtáncos: örülök, hogy "ennyivel" megúsztad.

Betegeskedők, gyengélkedők gyógyuljatok, mindenkinek kellemes 7végét.
pakolom a táblát is, bár sok infó nem futott be.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?