Sziasztok!
Köszönöm szépen a sok ránkgondolást és aggódást!
Remélem, most már nem lesz semmi baj! Sokat kell pihenni, meg feküdni, úgy vagyok már, hogy mindent megcsinálnak helyettem. Most anyóséknál vagyok, mert István hétfőn visszament Ausztriába- legalább neki ne csússzon el a nyelvtanfolyama. Hiányzik persze nagyon, de jövő héten valamikor jön! De anyósomék gondoskodnak rólam, tényleg semmi dolgom nincs. A karácsonyi nézelődést is csak tervezgetem, talán jövő héten már be lehet ugrani Miskolcra pár órára...
Írok pár tanulságos kórházi dolgot, bár remélem, senkinek nem lesz már rá szüksége, és csak a szülésre megyünk majd be!!!
Mivel Misckolcon voltam, lehet, hogy ez kicsit alulreprezentálja az országos állapotokat, bár nem vagyok biztos benne. Az osztály elég lepattant volt, nálunk ugye a kisebbség többségben van, de tényleg majdnem a fele volt, hála Istennek másik szobákban. Ugye elég más a kultúrájuk. A WC-ben, fürdőben állandó bagószag, hiába szólt a nővér, és emiatt hideg, mert a nyomokat megpróbálták eltüntertni... Az is finom, hogy Domestoskendővel jártunk WC-re, fürdeni... Kaptam is vmi gyulladást, de mielőtt elengedtek, adtak vmi fertőtlenítő kezelést, és talán elmúlt.
Akinek nincs fogadott orvosa, szerintem most válasszon dokit!! Én nagyon utálom a hálapénzes dolgokat, de ha ne adj Isten, vmi ilyen baj van, h be kell jönni, vagy szülésnél is: a te szenvedésed csökkenése és a baba egészsége is múlhat rajta!! Hallottam rémtörténetet bőven, nem írom le, de lényeg a lényeg, azzal foglalkoznak rendesen, akinek van dokija. Az enyém most szabin volt ,csak felvett a kórházba és utána naptól, de így, hogy volt dokim, kaptam normális kezelést. Míg ha nincs, és épp egy lelketlenebb orvos a vizites, esetleg kevesebbet ír fel... A legdurvább az volt, hogy az egyik szobatársam bejött 41. hetes túlhordással, nem volt dokija. Aki felvette, a tudta nélkül (!) kiírta a másnapi vizsgálatára, hogy bemutató vizsgálat- vagyis egy csomó rezidens meg hallgató láthatja...Reggel viziten normális doki volt, a csaj akkor tudta meg, h kiírták, de nem tudta, mi az. Mi utána elmondtuk neki, szegény majdnem bőgött. A normális doki hála Istennek, később behívta és m,egvizsgálta, így passzoltatta a bemutatást...
A gyógyszerről: én péntektől hétfőig kaptam naponkénrt egy 2 g-os magnézium infúziót. Ez is vicces volt, mert szombat-vasárnap olyan vizitesek voltak, akik, bár volt még vérzésem, csak nagy hümmögésre írták ki, hétfőn meg a normális doki akkor is kiírt, amikor vasárnap délelőttöl már tünetmentes voltam... A szobatársamnak meg súlyosabb vérzéssel úgy, h 3 vetélése már volt, a 2 nap alatt amíg együtt voltunk, nem adtak infúziót... Szóval fura ez a magyar egészségügy, én teljesen kiakadtam! De a dokimról viszont csak jókat hallottam, olyantól is, aki már szült nála!
A magnéziumot írtáki otthonra is. Én a Tabletta Magnesii Citrici-t szedem most, ebben 500 mg van, napi 2őt szabad bnevenni, állítólag ebben van a legtöbb hatóanyag és csak 300 Ft körül van. Azt mondta még a doki, hogy ha vasat kell szedni, vagy kálciumot (ezt ajánlott a sok Mg miatt asszem), akkor késleltetéssel kell, mert gátolják egymás felszívódását. Pl. ha du. beveszed az utolsó Mg-t, este veheted a vasat/kalciumot.
Na, gondolom ennyi elég a kórházi élményeimből, István volt most látogatóban egy osztrák közkórházban, nem akarta elhinni, h kórházban és nem hotelben van...