Új privát üzeneted érkezett!

Melinda!
ez a TSH sem mondható jó nak, nekem sem volt spontán mensimmet előtt pár hónap után lettek ( 4-5hónap ) igaz 45napos de spontán! én is írtóra boldog voltam!

Monyo sztem mehetsz 3cn-ra, hiszen norcolut után is jó a vérvétel!
Vendég

igen dianet szedem.
Hat az a verveteltol fugg,amikor elemegyek es meglesznek az eredmenyeim azzal elmegyek a dokimhoz es majd o megmondja mennyit kell szednem.Valoszinuleg a fogi hatasara romlottak az inzulin eredmenyim.
ti miota probalkoztok?

Kép
monyo83

Szerintetek magas a TSH-m?
Csak azért, mert a referencia tartomány 4,94-ig jót mutat!? :shock:
És akkor mit lehet ezzel csinálni?
Ez a mettől rendeződhet?
Csak mert azt egyik doki sem mondta, hogy a tsh magas!
Vélemények?

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Tsh pajzsmirigy hormonja, a met ezt nem rendezi,erre külöm gyógyszer kell.Az hogy ennyi meg annyi a ref a tsh esetén, még nem jelenti azt, hogy babás tudsz leni ilyen érték mellett.
a tsh-nak 1 körül kell lennie.
az hogy anődoki nem vette észre, oké, nem az ő szakterülete, de hogy az endokrinológus sem... :shock:
Vendég

Ezt én sem értem!
Basszus, milyen orvos az ilyen!
Akko szerintetek lehet, hogy ez a probléma?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Hunci ha nekem lenne ket gyerekem 4-5ev korkulombseget szeretnek a ket gyerek kozt,de a jelenlegi allas alapjan egy gyerekunk lesz ha lesz.Mindig egy babat szerettem volna a parom szeretne ketot.
orulok hogy jol vagytok es csucs hogy igy helyrejott a szervezeted :)

kincs igazad van,norci utani ciklus se rendes.Most legyek okos hogy hogy dontok :roll:

melinda irtad hogy magasabb a tesztoszteronod,mennyi az annyi?

lanyok es mi van akkor ha egyik hormon se jo.Mondjuk ha magas a proklatin meg a tsh is meg a tesztoszteron is?akkor mindegyikre kulon gyogyszer kell?

Kép
monyo83

Lányok,
most néztem meg a legutolsó laborpapiromat!
Azon 1,33 volt a TSH érték, azon volt magasabb, amit akkor csináltak, amikor abbahagytam a fogogátlót és még vérzésem sem volt!
Bocsika! :shock:
Az 1,33 szerintetek jó érték?
Csak azért, hogy megnyugodjak!
Mit gondoltok?

Monyó,
a tesztoszteronom tavasszal 3,96 volt, de amit most csináltak, a ciklus 5.napján, az 2,37 lett!
Vélemény?
Az endokrinológus azt mondta, ez nem rossz, bár az ő szavában már sokszor kételkedem! :roll:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Leírom az eredményeimet, ha nem baj!

Tavasszal(nem volt előtte sokáig mensi)

TSH: 3,75
FT4: 9,48
LH: 14,80
FSH: 6,9
Prolaktin: 556,1
Oestradiol: 223,0
Progeszteron: 0,70
Tesztoszteron: 3,96
Anti TPO kevesebb, mint 10

Nyári eredmény (ciklustól független):
TSH: 1,33
FT4: 10,60
FT3: 4,90

Mostani (ciklus 5.napja):
LH: 12,48
FSH: 9,6
Oestradiol: 178,1
Tesztoszteron: 2,37
DHEA szulfát: 8,25
17-OH Progeszteron: 0,58

Ti mit gondoltok?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok!
Melinda!
ha fogynod is kéne, akkor mindenképp diéta és mozgás is kell, a met valószínűleg kevés.Nekem sem letta ddig spontán mensim (9 hónap :shock: )amíg csak a metet szedtem, de nem diétáztam és nem mozogtam!Viszont az első spontán mensi után fél év múlva sikerült, úgy, hogy 40 napos ciklusaim voltak!Szóval hajrá! :wink:
TSH-t mondtuk a múltkor is valakinek, hogy sajna hiába van határértéken belül, ha a babához 1 körül kéne legyen.3 fölött már illik komoly figyelmet fordítani rá!
Az endokrinológusodat lecserélném, ez nagyon gáz, hogy még a nőgyógyász is pozitívabban áll hozzá, pedig ez igazából nem az ő szakterülete.

Kép
Kép
zazzy

Kincs!
későbbi tábla nincs?Vagy nem lehetne egy kiegészítettet csinálni, tényleg bíztatásképp!ebben még sok baba nincs benne! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Monyo a prolaktint rendezheti a met (én régen Bromokriptint szedtem rá) de a met normalizálta!
TSH-ra tuti kell gyógyszer ha magas én is szedem.
Tesztoszteront nem tudom.

Melinda TSH-nál 1.5 értéket tartják jónak babásodáshoz, persze ez nem zárja ki,hogy 4-el ne lehetne vki kismami, én azt mondom ha több vv-nél magasabb az érték kérdezz rá! Egyébként ciklusfüggetlen!

LH-d még magas, FSH is talán emelkedett.

Zazzy táblát nem én kezeltem csak kikerestem..de jó gondolat! :)
Vendég

Tudom, hogy nem te kezelted,én meg nem értek hozzá, örülök, hogy vonalzót meg képeket megtanultam feltenni :lol:
Hunci???????????????????????? :wink:

Kép
Kép
zazzy

De tuti, hogy van későbbi is, mert volt olyan, amelyikben már én is benne voltam :D de szerintem jó ötlet csinálni egy komplettet.

Kép
Kép
zazzy

Köszi Csajok a bíztatást!

A TSH-ra még mindenképpen rákérdezek, és vetetek majd le most valamikor, hogy lássam, hátha az első magas érték még a fogi gátlótól volt.Vagy az nem lehet?

Zazzy,
köszi szépen a tippet!
Először is szeretnék gratulálni a kis pocaklakódhoz! :D
Már elkezdtem a diétát, bár lehet, hogy még nem megy olyan jól, de igyekszem!
A mozgás, hát, abba is belekéne kezdeni!
Mentségemre legyen szólva, nagyon sokat megyek a munkahelyemen, és a liftet felváltottam lépcsőzésre(a 9.re sétálok) - mondjuk szépen ki is fáradok! :wink:
Olyan jó ez a tábli, az embernek ad egy kis pozitív löketet!

Remélem nem zavar majd benneteket, ha kérdezgetek majd még pár dolgot!?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Zazzy, igen? :lol: Jó, megkeresem :lol: (ha erre gondoltál :lol: )
Vendég

Hunci!

HUNOR BABÁNAK NAGYON BOLDOG 1. SZÜLETÉSNAPOT!!! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok!

Hunci!
ÚÚÚÚh, hát még én mennyit gondolok rátok!
És főleg ma!!!!!!
Gondolom, eszméletlen jó élmények keringhetnek most benned.

Kép

Nagyon boldog szülinapot a kisfiatoknak!!!!! (hihetetlen, h már 1 éves Hunor)

babszika

Hunci!
Igen, erre gondoltam! :lol:
Isten éltesse itt is Hunor babát!

Kép
Kép
zazzy

Lányok!

Valami jó diétás tipp?
Nektek mennyi idő alatt sikerült leadni a plusz kilókat?
Én tavasszal már egyszer nekiálltam a diétának, aztán jött a nyár, és abbamaradt. :oops: De tavasszal 15kg-tól szabadultam meg 4hónap alatt, mondjuk akkor szinte naponta jártam konditerembe is!
Ezt most nem tudom csinálni, a munkám mellett nem megy!
Tippek?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

köszönjük a köszöntéseket!
Egy-két kép, ha nem gond...
Buli:
A tortába bekaharapott, mindig harapott egy-egy falatot a krémből, habból, az egyik képen a fognyomok, a piskótát meg kiköpte.Ajándékok 2 képen vannak. És egy-két kép ikeás játszóházból, majd utána bealudt a télapó :lol:

De előbb, Ilyen volt:
Kép

És akkor:

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép

Ikea és bealvás:
Kép
Kép
Kép
Vendég

Hunci,
nagyon jók a képek, Hunor baba nagyon aranyos! :D
Milyen jó tortája volt!
És ahogy alszik a mikulássapkába, hát meg kell zabálni!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Melinda!
Vannak diétás receptek a szomszédban.
Olvass be!

Hunci!
Tényleg igaz, h a metes babák a legszebbek!!!!!

babszika

Hunci, Hunor nagyon hasonlít rád! :)

Kép
mamint

Mamint :oops: (szerintem is :lol: de apjának mindig mondom, hogy rá is, pedig nem...csak nem akarom, hogy kidobjon :lol: )
Vendég

Szia Melinda,

Nekem azt mondta a dokim a legfontosabb, h. többször kell enni kevesebbet, és hogy 1-1 étkezésnél ne egyek túl sok szénhidrátot. Ja, és hát főleg nem cukrot, finomított szénhidrátot, pürésített dolgokat, amik dobják az inzulint. Én ezzel, a mettel és sporttal 2 hónap alatt kb. 6 kilót ledobtam, de úgy, hogy nem is kellett volna.
Én 6 hónapja szedem a metet, a ciklusom ezidő alatt kb.60 napról 40-45-re rövidült. Rossz hírem, hogy bár ebben a hónapban babásodtam, de ma, a 6. héten elvetéltem. Amúgy nekem igazoltan minden hormonértékem normális, valószínűleg más oka volt... :(
Remélem jövő hónapban több sikerrel járunk, persze addig kezelgetem magam tovább lelkesen!
+1 Tapasztalat: nekem a tesztoszteronom is csökkent a met szedés mellett, bár korábban is 2 alatt volt valamivel.
nocciola
Budapest II. kerület

Nocciola! sajnálom... :cry:

Ma új ciklust kezdtem. 31 naposra sikerült. Műtétem is volt, azt hiszem nem rossz.
mókica

Mókica,
köszi az együttérzést.
Most néztem vissza: átjárhatósági és drilling novemberben volt?
Amúgy hogy mensiztél? Ez most spontán jött a drilling hatására? Az végül is jó hír mifelénk... :)
Akkor most start ezerrel, igaz? Szurkolok!
nocciola
Budapest II. kerület

Nocciola,
nagyon sajnálom, ami veled történt!
Hát, megpróbálom tartani a diétát!
Már alig várom, hogy spontán mensim legyen.
Neked is jók voltak a hormonjaid?És neked is cisztás a petefészked?
Mert nekem az mondta a dokim, hogy szerinte ez pco, mert mindkét petefészkemben gyöngysorszerűen vannak a ciszták, viszont a hormonjaimmal meg nincs gond!
A hülye endokrinológusom meg azt mondta, hogy ezek a nőgyógyászok csak belebeszélik az emberbe a pco-t! :shock: :shock: :shock:
Ez nem normális! :?

Mókica,
kívánom, hogy ez a ciklus sikeres legyen!Hajrá! :lol: :lol: :lol: :lol:
Milyen műtéted volt?

Lányok,
kb. 1hete szedem a metet.Nektek volt hányingeretek, vagy ételundorotok, mikor elkezdtétek szedni?
Én ma úgy ébredtem, hogy tisztára kivan a gyomrom, és nem is nagyon tudtam enni egész nap, mert nem kívántam semmit!(mondjuk nem árt meg, ha nem eszek) :D :D :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

sziasztok.

Hunornak Boldog szulinapot.Nagyon szep kisfiu es szamomra hihetetlen hogy milyen gyorsan mulik az ido.meg emlekszem mikor hunci pozitivat tesztelt. :roll:

Nocciola.nagyon sajnalom :cry: Most ki kell varnotok a 3 honapot?

Melinda milyen utemben szoktatod magad a gyogyszerhez?
Nekem irto hasmenesem volt az elso idokben.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Nocciola :(

Monyo ne is mond rohan az idő, én emlékszem mikor Rambóka elmondta hogy kismami és már azóta a 2.+ tesztje is megszületett!
Csakegynél szintén! eszméletlen és nagyon jóóó is mert látszik hogy a meddőnek hitt pcosok nem is azok sőőőt :)

Melinda nekem is volt kis hányinger a mettől nekem ha többet ittam segített, ja és azért eszegessél napi 5kajcsi legalább pár falat!!
Ahogy Monyo írta a metet fokozatosan kell felépíteni pár napig 1/2szem aztán szép lassan 1/2szemekkel eljutni a teljes adagig!
Vendég

Köszi mindenkinek, jól esik az együttérzés.
Melinda: én asszem úgy kezdtem szedni, h. 4-5 napig 1x1/2 tabl (850 mg-ből), majd 4-5 napig 2x 1/2 tabl., majd utána 2X1 tabletta. Kb. 1,5 hónapja 3x1 tabl.850 mg-ra kellett emelnem. Nekem, hogy így fokozatosan szedtem, semmilyen panaszom nem volt.
Az én tüneteim: pcos UH kép, hosszabb, rendszertelen ciklusok, teherbeesési nehézség pé. gyakori hiánya miatt, néha pattanások. Hormonok mindig határértéken belül voltak, de met mellett még jobb lett az is. Minden tünetem javult.
Monyo: azt mondta a doki, h. nem kell kivárni, mert amikor ilyen korai ún. befejezett vetélés van, akkor egyszerre kiüresedik a méh (ezt sajna UH-n láttuk tegnap), nyálkahártyával együtt (kissé erősebben, mint mensikor). Így az egyből regenáródik. Akkor kell várni 3 hónapot, amikor pl. elmarad a vetélés, csak elhal a terhesség, és műszeresen kell befejezni, mert akkor a méh felszínének kell min. 3 hó, h. rendbejöjjön. (Sajna tavasszal volt ilyenem :cry: , az sokkal rosszabb).
nocciola
Budapest II. kerület

nocciola.
nekem 2eve(novemberben) volt olyan hogy latszott valami homaly az Uh-an meg pozitivak voltak a hcg tesztek.egy het mulva elmentem akkor rendesen latszott a petezsak de nem not tovabb sajnos,nekem is spontan zajlott le a dolog nem kellet kuret,de a dokim megis mondta a 3honap pihit.
mondjuk nem nagyon tartottuk be :oops:

Kép
monyo83

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni a laboreredményem értékelésében?
Valicskó doktornőhöz 1 hét múlva tudok menni.
Ez a labor a 3. napi helyett (menstruáció hiányában) az 54 napi (jelenlegi hőm mellékelve).
Éhgyomri glükóz: 5,8
120 perces glükóz: 4,6
0 perces inzulin: 36,8 * (májusban 78 volt)
120 perces inzulin: 21,5
TSH: 3,84
T3: 2,92
T4: 1,08
anti -Thyroglobulin: < 1,0
anti-TPO: < 1
Prolactin: 6,92
LH: 6,8
FSH: 5,0
Progeszteron: 0,9
Estradiol: 103
Tesztoszteron: 2,87

Várom válaszaitokat!
Kép
hobea

Köszöönm a dícséreteket!

monyó, hát igen,nekem is ott élnek az emlékek, most volt + a tesztem és már az is majd 2 éve!

Nocciola, sajnálom, Nem lehet hogy progipótlás kell?

Bea, tsh sztem magas, t3 és t4 sem stimmel sztem, a 120 as inzulin meg a 0 perces inzulin fura, péd nem volt még sztem.
Vendég

Bea!
nagyjából azt tudnám mondani, mint Hunci, szerintem a teszto is magas kissé, és amin csodálkoztam, hogy ha cukros lötty után ennyi a 120 percesed, akkor hogy ilyen magas az éhgyomrid? :shock: Szerintem sem volt pé. :(

Kép
Kép
zazzy

Melinda, lapar volt és átjárhatósági. A metet szerintem is vedd vissza ha nem vagy jól, fokozatosan emeld.

Nocciola, igen ez volt most novemberben. Úgy látszik működök, hogy spontán mensi lett.

Köszi mindkettőtöknek a drukkot!

Hobea, én is csak azt tudom mondani mint a többiek. De szerintem az LH/FSH arány se tökéletes... Túlsúly, patti, hajhullás? Vagy ezzel nincs gondod?
mókica

sziasztok.

Hobea 12napos menzid volt? :shock:

Kép
monyo83

Hunci,
Igen, kellett progi pótlás, most végre kaptam is Utro-t (tavasszal nem), és most be is állt magasabb, jó értékre (vv:37-ről 106-ra), meg a beágyazódás utáni első pecsételésem el is múlt az utro+pihenésre, csak aztán utro mellett is megállíthatatlanul elment, tehát most nem az lehetett a baj.
nocciola
Budapest II. kerület

Sziasztok!

Rég voltam már erre, gondoltam elmesélem Nektek is, tegnap zebrát teszteltem. Voltam nőgyógysáznál is, a baba még nem látszik, de 12 milis a méhnyálkahártyám. Puszilok mindenkit!
ariaden

Ariaden,

De jó, gratula, és vigyázz magatokra! :D
nocciola
Budapest II. kerület

Ariaden! Képet kapunk a zebrás tesztről?
mókica

SZiasztok!

Túlsúlyos vagyok és néhány szőrszálam van ott, ahol nem kellene.
Július óta szedem a metet 2*850 mg.
Októberben a mensim tényleg 12 napig napig tartott egy 130 napos ciklus után. Előtte 10 nappal peteéréssel.
Most abban reménykedem, hogy most megvolt a peteérésem, mert a hőm hétfő óta 36,8 és 36,7 között mozog.
Köszönöm a véleményeket.
Az LH szerintem azért volt magasabb, mert 5 nap múlva peteérésem lett.
Legalábbis remélem.
Nektek milyen szokott lenni az éhgyomri inzulin?

Bea
hobea

Bea, mennyire vagy túlsőlyos?Mert ha eléggé, akkor a 2*850 mg édes kevés...nekem a 3/500 pl sz@rt sem ért, 2 hó után emeltem 3*850-re és az volt a jó dózis.
Éhomi inzulin nekem 16 volt most, 10.Bár nem tuodm, milyen mértékegységben van a tiéd.Amúgy meg tök fura, h az éhomid ilyen sok, a 120 perces meg jóval kevesebb, ugyanez a gükózszinttel is.
Hát az kemény, hogy 12 napig véreztél, ezt majd említsd meg a dokinak!
Vendég

Kép tesztem

Móki, a kedvedért!
Az alsók 20-as tesztek, a felsők 25-sek!
ariaden

Ariaden:Gratulálok! :D
Szép tesztek!

Kép

Kép
syl100

Egyébként mióta próbálkoztatok?Szedtél valamit?
Nem nagyon vagyok képben! :oops:

Kép

Kép
syl100

syl fél éve és 3x1000 met mellett spontán jött össze pedig nekem nem is volt csak norcolutos ciklusom.
ariaden

Ariaden, gratulálok!
mókica

Ariaden!
az UH nem támasztja alá a zebrád? Ez fura! Szerintem egy beágyazódott terhességet látni kéne....
mókica

Mókica!
Nekem július 6-7-én volt a fogantatás időpontja, 20-án lett + tesztem, 21-én még semmi nem látszott az ultrahangon!Pedig MM-ben voltam, nem a gép hibája volt. aug 5-én lehetett szép petezsákot látni már.

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?