Új privát üzeneted érkezett!

Bakker, nem így akartam Kép

Szóval: mi lett ebből a topicból (is)?? Na...
DBarbi

Teljesen igazad van Barbi, tényleg szörnyű, hogy mi lett a topikbol. De az lett, amivé a topikosok formálták, szóval mi magunk.

Ezért gondoltam, hogy értelmesebb lenne egy újabb vitát elinditani, pl. a Szülőszobáról. Biztos sokan láttátok a héten szerda este a TV2-n, az egyik szülés a Szent Imrében volt. Megjegyzem én még nem szültem itt, ezért is lennék kíváncsi, hogy mennyire volt köze a valósághoz (hiszen valószínű, hogy kamerák előtt azért mindenki másként viselkedik egy kicsit). Ami nekem szembeötlött, hogy a dulának nem adtak igazán sok mozgásteret (persze már az is szép, hogy egyáltalán ebben a kórházban beengedik őket). Szült már más is dulával ? Neki milyen tapasztalata volt ?

Gamma
Gamma

Szia Barbi! ;-)
Én is egyetértek... Aki benéz ide, azért teszi, hogy a kórházról és az orvosokról tudjon meg többet, nem azért, hogy mocskolódást és kioktatást olvasson kilométereken át... :-(
Na mindegy. Gamma, én is a Szt. Imrében szültem, csak nem ebben a szülőszobában :-). Dúlám nem volt, amúgy a film vágott, lehet, hogy azért több szerepe volt, csak ez nem jött át... Az, hogy mennyire van köze a valósághoz, sok mindentől függ, azért más orvosonként, és persze szülőnőnként... Mire vagy kíváncsi? Most mennem kell, hív a MiniManó, majd még jövök.
pannae

TPanna,
Ha már így rákérdeztél, íme a konkrét kérdéseim:

Elsősorban a dulás szülés érdekelne. Úgy éreztem, hogy a doki nem igazán fogadta el őt ugyanúgy egyenértékűnek, mint pl. egy szülésznőt. Sőt, ha jól tévedek, akkor a legvégén egy szülésznő segített be, ami azért volt furcsa, mert hát azért (is) van ott a dula.

Az is kiderült a filmből, hogy azon a napon extra sok szülés volt, ehhez képest a doki tényleg nagyon lelkiismeretesen és sokat foglalkozott a kismamával már a vajúdás alatt is, ami nem tudom, hogy tényleg így van-e a valóságban egy ilyen napon.

Az is tetszett, hogy a szülés előtt a választott orvossal végignézték az osztályt, szóval hogy személyre szabott volt a dolog és nem olyan volt, mint egy csoportos tárlatvezetés (több kismamival együtt) . Ez vajon minden esetben így történik ?

Mennyire fogadják el és tartják be az orvosok a szülési tervet (ok, ahogy Faludi is mondta életveszély esetén nem, de ha minden rendben megy) ?

Köszi, Gamma
Gamma

A szülőszobáról:
Én a legelső adást láttam, miután megfogadtam, hogy na, ezt nem!
Szóval, most nem ragozom, az egyébként, lesúlytó véleményemet a műsor szenzációhajhász mivoltáról.
Azért néztem meg mégis a múltkori adást, mert a beharangozóban ráismertem a kórházra. Mondanom sem kell, én is itt szültem, és ezért írok most!
Szeretnék gratulálni a Doktor úrnak, a Szülésznőknek és egyúttal az egész osztálynak. Jó volt látni, hogy a színvonal mit sem vesztett a már megszokott magasságából. Végre egy ellenpélda, hogyan lehet szépen szülni kórházban, bátorító, támogató segítséggel.
Csak így tovább!
Névtelen

Sziasztok!

Én úgy tudom, hogy a dúla nem nyúlhat a szülőnőhöz masszírozáson... kívül. Nem is erről szól a képesítése. Én a dúlának akkor látom értelmét, ha a nő egyébként egyedül szülne.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szia Gamma!
A dúlával kapcs. nem tudok nyilatkozni... :-)
A tanfolyamon a szülésznők azt mondták, hogy szívesen látják őket, ennyit tudok. Szerintem menj el a szülésre felkészítő tanfolyamukra (előadássorozat), ott találkozhatsz pár dokival, szülésznőkkel is, illetve a Kismamaklubba, ahol csupa szülésznő van, és elmondják, mi történik a szüléskor, ez amolyan beszélgetős másfél-két óra, és ha nincs tömeg a szülőszobán, utána be lehet menni, és megmutatják. Az én dokim is mondta, hogy szívesen körbevezet, amikor ügyeletben van, és nincs szülés, de végül nem éltünk ezzel, mert a klub keretében megnéztük.
Tényleg van, hogy extra sok szülés van (frontkor pl.), amikor én voltam, közben indult be a nagyüzem... :-)) Az ügy. dokik attól még rendesen vizsgáltak időnként, de nem túl gyakran: nálam minden rendben volt hál' Istennek... Inkább a szülésznő az, aki többet foglalkozik az emberrel. Én az ügyeletesnél szültem, és mindig jött, amikor kértem, hogy jöjjön.
Szülési tervem nem volt, azt tudtam, hogy vajúdni az IKEÁban szeretnék, de szülni a normál szülőágyon (a franciaágy nem igazán mozgatott meg). Miután burkot repesztettek, a doki azt akarta, hogy maradjunk a "normál" sz.szobában, de mondtam, hogy én szeretnék a medencében vajúdni, amibe némi vacillálás aztán bele is ment (én csak később tudtam meg, hogy a vacilla oka a mekóniumos víz volt, csak ezt nem mondták). Szóval ő végülis nem "tett keresztbe" a terveimnek, de persze az is igaz, hogy nem voltunk veszélyben. Bocs, ha kicsit zavaros voltam, csak közben el-el kellett szaladnom babázni :-).
Te mikorra vársz babát?
pannae

Sziasztok!

Remélem normális mederbe terelődik a csevej. Régóta vártam már, hogy a Szt.Imréből legyen a Szülőszoba. Olyan jó volt újra látni. Ráadásul pont ebben a szülőszobában szültem énis Kép

szia Panna, jó, hogy megjelentél a babaneten is Kép
DBarbi

Én is, és de "szerencsére" nem ennél a dokinál. Kirázott a hideg a szövegétől.Kép A szülésznő viszont tüneményes volt. KépKép
Kócos

Még valami:nem érzitek bizalmatlanságnak egy szülési terv készítését? Nem lehet azt előre megbeszélni? Vagy orvosa válogatja? Mennyivel biztosabb a leírt szöveg, mint, amit megbeszéltek előre? Ha mégsem úgy történnek a dolgok, ahogy lejegyezték,akkor lehet azt lobogtatni? Hogy működik ez? Van valakinek tapasztalata?
Kócos

:-) Én nem tudok ilyen profi szmájlit csinálni... :-(
Szoktam olvasgatni, csak beírni nem, pedig egy ideje regisztráltam...
pannae

OFF

TPanna: : és ), : és O, : és ( .......a vesszők nem Kép

Kép Kép Kép

ON
DBarbi

OFF
Kép Kép Kép
kijátszottam magam.
Köszi! Már csak az animáltakat nem tudom, hogy csinálják...
ON
Szüléstervvel kapcsolatban szerintem nagyban függ az orvostól a dolog. Mondjuk nem tudom, minek is ez, hiszen megbeszéled vele előre, mit szeretnél, meg azzal is, aki Veled lesz, az meg csak "képviseli az érdekeidet", ha te éppen nem vagy egészen beszámítható lelkiállapotban... Kép
pannae

sziasztok!
A Barátnőm is dúlával szült itt és sajna nem nagyon rajongtak érte!
Az orvossal mikor megbeszélte akkor teljesen okénak tünt a dolog,mikor meg eljött az ídő és ott volt a dúla akkor meg durrogott,hogy minek ide
a dúla amikor van szakképzett személyzet is.
Tehát orvostól is függ,hogy ki vállalja be!
Ráadásul a dúlát is kifogta mert elég tapasztalatlan volt és igazából nem sokat tudott neki segíteni.
Ami rossz szerintem hogyha sokan szülnek akkor kikényszerülsz vajúdni a folyosóra ahogy a barátnöm is járt./mondták is a tv-ben/
És ez elég rossz szerintem mert hiába a szép szülőszoba vagy az ikea ha így jársz.
Én is itt szültem bár szerencsére jutott szülőszoba aminek útolag örülök.
A barátnőmet eléggé megviselte az a tény ,hogy ott kellett vajúdnia.
Angel
Névtelennn

Szia Angel!
Ugyanaz az Angel vagy, aki Barna Istvánnál szült?
pannae

Ez érdekes, amit írsz Angel. Én életemben először, pont a Szt.Imre kórház honlapján olvastam dúlákról Kép Addig nemis hallottam, hogy van ilyen Kép Ha nem szivesen "fogadják" őket, akkor vajon minek hirdetik???

OFF
Panna: az animáltakat a netről le kell tölteni és a melléklet feltötésével kell feltenni Kép
ON
DBarbi

Igen ugyanaz az Angel vagyok!
Csak azért írtam magam névtelennek mert nem tudtam máskép elküldeni.
DBarbi!
Lehet,hogy más orvosok szívesen fogadják őket.
Vagy még fejlődniük kell e téren.
névtelennn

Sziasztok!
OFF
Barbi, köszi az oktatást, majd próbálkozom... Kép A többit majd megbeszéljük élőben... Kép <- az ilyenekre gondoltam... Aranyos a babó, csak nem FBaba? Kép
ON

Angel, Téged amúgy érdekel ez a dúla-dolog?
pannae

T Panna!
Miért kérdezed?
Te ugye az a Panna vagy aki kérdezett Dr Barnáról?
Tök jó,hogy már megvan a babád Gratulálok neked így utólag!
Angel
névtelennn

Csak úgy érdeklődöm, meg érdekel, hogy most aktuális-e? Kép
Köszi a gratulához, amúgy a doki egy tündér volt, és szerencsére nem volt semmi gáz Gergővel. Az egyetlen negatív élmény a kórházban a kaja volt... Kép (na meg a gátmetszés) Ja, igen, szóval ugyanaz a Panna vagyok, csak akkor még a T-t nem raktam elé.
pannae

Szia TPanna!
Nem nem igazán aktuális a dolog még!
Az én manóm most 18 hónapos
Kezdünk azért gondolkozni egy kistesón de azt nem tudom még,hogy mikor lesz és melyik kórházban születik majd meg.
Ti terveztek újabb babát?

Angel
Névtelennn

Sziasztok!
Én már harmadszor szültem a Szt.Imrében, bár még legelőször elég lerobbant volt a szülészet, de mindenki nagyon rendes volt. Akkor is volt már Ikea szoba, bár nem a doki mutatta meg (ez csak a film kedvéért volt...) ott vajúdtam, aztán végül császármetszéssel szültem. Tavaly októberben szültem harmadszor és végre a személyzet színvonalához emelkedett a szülészet kinézete is.
A csecsemősök is nagyon rendesek voltak és a nővérek is kivétel nélkül. Császár után pedig elég kiszolgáltatott az ember úgy vagy két napig, és ha tojnak a fejére a nővérek, akkor elég gázos a dolog. Én mindenkinek csak ajánlani tudom!
Tina
Tippi

TPanna,
Balra a Dokumentáció:Formázás-on belül Egyéb formázások - Képek, mellékletek és jelzések - táblázat alsó sorában kattints az index-re
telen

Sziasztok!
Végre értelme van olvasni a társalgást! Már egy ideje nem is néztem be, mert abszolut pacifista lévén elriasztott a folytonos vitatkozás.
Érdekes, amiről beszélgettek, csak egyet nem tudok:
mi az a szülési terv?

(A TV"-n a Szülőszobát a barátnőim tanácsára nem nézem, szerintük max. a második baba előtt nézzem, ha jót akarok magamnak.)
nomia

Sziasztok!
OFF
Telen, köszi, megnéztem! Kép Naggyon tuti...
ON
Angel, igen, szeretnénk még legalább kettőt Kép, szóval három után tárgyaljuk újra, h. megálljunk-e...
A kórház szuper, mint már mondtam, a csecsemősök is nagyon jó fejek, meg mindenben segítettek, csak az egyik volt elég khm... érdekes. Na mindegy, vele csak egyszer találkoztunk.
A szülési tervben előre elgondolod, hogy hogyan képzeled el a szülésedet, milyen beavatkozást, pozíciót, stb-t akarsz.
Amúgy a Szülőszoba szerintem nem feltétlenül úgy ábrázolja a dolgokat, ahogy vannak, ennek fő oka az, hogy vágják, tehát az marad benne, amit a szerkesztő kiemelésre méltónak tartott... Úgyhogy lehet, hogy a múltkoriban is a dúlának nagyobb szerepe volt,csak nem ezt akarták kihangsúlyozni.
Angel, remélem, azért a kórháztól nem rettentél el!
pannae

Sziasztok !

A Szülőszobáról:
Én ugyan még nem szültem, csak tevezzük a babát, de szerintem pont az első baba előtt érdemes nézni. Korábban nem tudtam elképzelni, pontosan mi történik szüléskor . Persze az ember végighallgat egy csomó sztorit a barátnőitől, rokonoktól, de így élesben nekem nagyon nagy élmény volt , még ha meg is vágják a filmet.

Ami a doki stitusát illeti, hát ez az amiről nem érdemes vitatkozni. Valakinek nagyon bejön, más meg el nem tudná viselni. Erről jut eszembe, hogy olvastam egy cikket, hogy a fiatal orvosok milyen sokáig kínlódnak, mire megtalálják a megfelelő stílust a betegekkel, ezt ugyanis nem tanítják az egyetemen. A leggyakoribb, hogy eleinte túlságosan lekezelőek (sajnos van aki ezen a fázison nem jut túl), de szerencsére a többség megtalálja előbb-utóbb a maga hangját.

A szülési tervben szerintem is valahol benne van az orvossal szembeni bizalmatlanság. Hiszen ha előtte megbeszéltétek, hogy te mit szeretnél, akkor joggal várod el, hogy amennyiben lehetséges, az orvosod be is tartsa azokat. Ha le van írva, akkor az csak arra jó, hogy később rákérdezhess egyes pontokra, hogy azok miért nem a megbeszéltek szerint történtek, ami magyarázkodásra készteti az orvost. Ezt viszont tényleg érezheti úgy, hogy nem bízol a döntéseiben.

A folyosón vajúdás , az hogy csak állva vagy a padon ülve tudsz vajúdni, szerintem felháborító (vagy ilyenkor adnak ágyat, csak kitolják a folyosóra? ) . Teljesen megértem, hogy Angel barátnőjét ez megviselte. Azt hiszem ez az árnyoldala annak, hogy a kórház egyre népszerűbb. De valahol ez szerintem becsapás is, hiszen idecsábítanak, hogy itt lehet bordásfalon, labdán, IKEA szobában, stb vajúdni, aztán marad a folyosó :-(

Gamma
gamma

Én ebből azt veszem ki, hogy első szüléskor nincs értelme szülési terven törni a fejemet, mert még fogalmam sincs, hogy mi esne jól, és mi nem. Pl. alapjáraton soha nem járok uszodába, és a kádakért sem rajongok, de lehet, hogy a vajúdást meg csak a kádban fogom tudni elviselni.
Illetve zsebre dughatom a szülési tervet, ha mondjuk hamarabb elfolyik a magzatvíz, mint hogy megkezdődnének a fájások, és úgyis csak feküdni lehet szülésig.
Szóval a másodiknál már így is, úgy is tapasztaltabb leszek. Most még nem tudom, mi jó nekem, de majd kiderül augusztusban. Kép
nomia

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Mi van akkor, ha olyan tumultus van amikor pl: éppen én szülnék, hogy az orvosm nem iagzán ér rá, és a szülésznőmnek is van másik paciense.
Vagy ez úgy van, hogy a pl: szülésznők, ha megbeszélik velük, a kismamának a kiírt dátumára csak egy anyukát vállalhatnak fel? És mi van ha hamarabb jön a baba vagy ha késöbb? Felborul a házirend.
És kissé elrettent, az hogy elképzelhető hogy a folyosóra kerülünk ki.Mivel én az alternatív szobában szeretnék vajúdni, abba már kissé beletörödtem, hogy lehet hogy oda sem jutok be, de azért a folyosón nem szeretnék egy padon ülve.
Nincs semmi garancia arra azorvos részéről, hogy legalább szobát tudnak biztosítani nekünk?
Vagy hogy van ez? Van létszámlimit, hogy mennyi kismamát vállalhatnak el az orvosok, meghatározott időszakra.
Aki a nyáron szül, és már túl van a szülésznő választáson, nem tudja véletlenül, hogy melyik szülésznő mikor van szabadságon?
Hát ennyi, így hirtelen.
Sziasztok
Niki
nixi
Irország

Kismamákhoz!
Van valaki, a Nanda-n kivül kiírva július első 2 hetére?

Nixi
nixi
Irország

NIxi: szvsz szoba akkor muszáj már, ha közel vagy a szüléshez, illetve pl. kitolni nem lehet egy élmény a folyosón Kép
De a legtöbben szeretnek sétálgatva, leguggolva, zuhanyozva stb vajúdni... van egy 6 (?) ágyas vajúdó, 4 (?) szülőszoba, tehát 10 ágyikó van..... és lehet sétálgatni a "folyosón" amit nem a látogatók közötti szenvedést jelenti, hanem egy zárt belső folyosót...
Ha én jártkálhattam volna, személy szerint nyugodtan elsétálgattam volna a "belső folyosón, még jobb is abból a szempontból hogy kevésbé "orvosi" jellegű, tágas és levegős..... persze tuti az alternatív szoba lett volna.

"tumultus" a szülésznőnél: nem vállalhatnak akármennyi kismamit, egyébként általában egy szülésznő ügyel az összes szülőszobára úgy tudom, tehát gondolom lazán, rutinból tudnának egyszerre két saját kismamira figyelni Kép nem tudom igényled-e hogy szó szerint benn üljön/álljon a szülőszobában, vagy nem annyira fontos...
csicser

Kedves Csicser!
Köszi a gyors választ. Hát azt szeretném , hogy ne legyek egyedül a végén és egy szakember valamilyen szinten felügyelje a szülési folyamatomat.Ha igénylem gondolom meg kell vele beszélni és ha vállal igy lesz a fogadott szülésznőm, de még akkor is előfordulhat hogy lesz aznap azidőben másik kismamája.
Nemde?
Sajnos az ember leginkább a negatív dolgokat hallja meg, mint ahogy az én barátnőmet hallgattam, őt ott hagyták a szülőszobán vajúdni(párja nem volt vele) és pár órán keresztül elfelejtették megnézni, és ezt én nem szeretném átélni.
A folyosót én se a látogatókra vonatkoztattam, de még ez sem nagyon tetszik, hogy azért kényszerülsz a folyosóra, ha jó ha nem jó számodra, mert nincs szabad hely, ahol nyugodtan lehetnél a pároddal, stb.

Köszike:
Nixi
nixi
Irország

Sziasztok!

Nomia! Nem kell elfolyt magzatvízzel feküdve vajúdni. Nekem 36 hetesen folyt el a magzatvíz otthon, fájások semmi. Mégis szinte végig függöleges helyzetben, sétálva, térdelve vajúdtam.

Szülési terv: Szerintem szülési tervet valóban igazán a második baba elött tud az ember készíteni, mivel már tisztában van vele, hogy mi az, ami jól esik neki, mi az, ami kellemetlen.
Az egész szülés olyan hirtelen és váratlan volt számomra, hogy sodortak az események magukkal, felocsúdni nem volt idöm és már ott is volt a fiam a kezemben. Nemhogy én még a papíromat a kezemben lobogtatva mutogassam szülés közben, hogy de labdában egyeztünk meg stb. Persze hozzátartozik, hogy éppen betöltött 36 héttel viharzottam be szülni. Egyébként a Szent Imrével kapcsolatban többnyire pozitív tapasztalataim voltak, a kórházba érkezést és a vajúdás elsö néhány óráját kivéve. Két éve még nem volt készen teljesen az új részleg, így egy ideiglenes helyen müködött a szülészet. Mikor este 11-kor bementem elmondtam, hogy elfolyt a vizem, 36 hetes vagyok, erre az ügyeletes szülésznö csöppet sem kedves hangnemben visszakérdez, hogy : "és akkor én most mit csináljak magával?" és letessékelt egy féélreesö székre, míg odajött az ügyeletes orvos. Aztán megvizsgáltak, közölték, hogy itt még semmi érdekes nem történik, küldjem haza férjemet (én voltam olyan hülye, hogy haza is küldtem), és mondták, majd ök szólnak a választott szülésznömnek, ha kell (na ezt sem engedném legközelebb, mert annyira rossz volt így, hogy senki nem mondott el semmit, tök egyedül sétálgattam a folyosón, órákig ki se dugta se az ügyeletes orvos (aki éppen az üres Ikea szobában szundikált), se a szülésznö a fejét.) Rögtön kaptam egy ágyat, az egyik kórteremben. Mondták, hogy szóljak, ha van összehúzódás. De szóljak idöben, mert antibiotikumot kell kapjak vénásan, mivel még nem volt kész az utolsó kenetvizsgálatom. Kérdeztem, hogy mégis mit kell érezzek? Meg mégis mikor szóljak, Nem kaptam érdemi választ. Pihenjek, mondták! Persze mondanom sem kell késön ébresztettem édes álmából a segítökész ügyeletest, hogy most már eléggé fáj, így csak az elsö adagot tudták beadni a gyógyszerböl, a másodikat a babám kapta 3 napon keresztül (egyébként negatív lett a kenetteszt). Végre szóltak a választott szülésznömnek, aki egy óra múlva megérkezett, én felhívtam a férjemet, hogy jöhet vissza és innentöl már csupa pozitív a történet. 3 órával ezután született meg a kisfiam, egészségesen, a korához képest egész nagy méretekkel (3000 gramm, 52 cm) A választott szülésznömmel is és az orvosommal is meg voltam elégedve. A csecsemösök is nagyon kedvesek, segítökészek voltak. Lassan nekilátunk a kistesónak is, akit szintén szeretnék ebben a kórházban szülni, de most készülni fogok a szülési tervvel az biztos!

Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Meskete, ez egy nagyon érdekes történet! Na, pont az ilyet szeretném elkerülni! Mármint az elejét. Úgy láttam eddig, hogy a Szent Imrében egészen új a hozzáállás, a kismama és a baba az első. Ami természetes lenne, hiszen ki másról szólna a szülés, de más helyeken, ahol próbálkoztam (János Kórház, Schöpf-Mérei) abszolut a régi módon álltak hozzá a dologhoz a dokik. A 10. hétig csak jártam orvosról orvosra, még akkor sem segített senki, amikor a 10. héten kezdett dőlni belőlem a vér. Végül a Bálint dokik segítettek, azt kell mondanom, hogy példásan! Borzasztó hálásak vagyunk nekik a férjemmel. Így maradtam a Szent Imrében, bízva abban, hogy a folytatás is ilyen megnyugtató lesz. Kép
nomia

Én most augusztusban 33. héten mentem be a Szent Imrébe folyó magzatvízzel. Nagyon kedvesek voltak velem, nyugtattak, és mentőt hívtak.
Magzatvíz elfolyásnál csak akkor lehet mászkálni, ha a baba feje már beilleszkedett, különben előreeshet a köldökzsinór. Én 24 órát feküdtem a Schöpf-Mereiben.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nomia!
A Bálintokról én is csupa jót hallottam. Biztos minden rendben lesz. Szerintem, ha van idöd felkészülni, eleget beszélgetni az orvossal, ha esetleg van lehetöséged és fogadsz szülésznöt (szvsz nekem pechem volt az aznap esti ügyelettel, mert a szülésznök többsége azért nem ilyen) nem kerülsz hasonló helyzetbe, mint én. Egyébként bennem is csak másnap tisztázódtak le az események, akkor annyira meg voltam lepve, hogy szülök, mikor nekem még otthon kéne az igazak álmát aludnom és egy hónap múlva visszajönni, hogy abban a pillanatban nem érzékeltem olyan rettenetesnek a bánásmódot.
A Szent Imre ettöl függetlenül tényleg nagyon jó kórház minden szempontból. Én csak azért írtam le a történetemet, mert ilyen is van, mint általában másutt is, és megelözhettem volna a történteket, ha tájékozottabb, határozottabb vagyok és legközelebb ezért szándékszom mindenképpen elöre tisztázni pár dolgot, nevezzük úgy, hogy szülési tervet készítek (pl a fogadott szülésznömet rögtön szeretném behívni, a férjemet el nem eresztem egy percre sem, nemhogy haza menjen, ha éppen szabad, akkor szívesen vajúdnék az Ikea szobában stb)
Szóval szerintem jól választottál!

Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Emese?
Csak nem te?
Cs (+b+m)
cloud

Így jár az, aki idétlenkedik a regisztrálásnál és rossz helyre írja a teljes nevét.

Priviben írok mailt, ne "off"-oljunk!

E.

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!
Egy kis segitseget szeretnek keerni toletek.
A HOLBA dokihoz jelentkeztem be egy ismerosom ajanlasaval, de - nagyon korrekt modon - egy maasik dokihoz kuldott, mert amikor en szulok akkor o sajnos szabin lesz. A masik doki a NYULASI GABOR lenne. Tudnatok valami infoval szolgalni nekem?
Elore is koszi: Kriszta
recefice

Sziasztok!

Meg tudná adni nekem valaki Fantha Zsuzsa elérhetőségét?Privát:nanda77@freemail.hu

nanda
nanda

Sziasztok!
Huuuuh na végre sikerült regisztrálnom magam napok óta szenvedek.Angel lennék csak hát így sikerült! Gamma szerintem is van egy kis becsapás, mert az emberek nem véletlenül választják ezt a kórházat aztán ha épp mindenki akkor szül amikor te akkor ahogy írtad marad a folyosó! Persze azért előbb vagy utóbb kapsz szobát.
Ezt leszámítva jó kórház! Az előzőekhez visszakanyarodva hasonlóan jártam én is. A nőgyógyászaton feküdtem, amikor megindultak a fájások. Átküldtek a szülészetre, ami nem volt túl közel akkor még tartott az átépítés. Tudni kell pár órával, azelőtt zokogtam a páromnak hogy vigyen el innen mert elegem van. Szóval kellően zaklatottan átmentem ahol közölte a szülésznő hogy majd jöjjek vissza pár óra múlva, mert kevés hely van!
Ekkor én már csillagokat láttam a fájdalomtól és nem utolsó sorban rettenetesen szédültem ezért feküdtem bent. Nem értettem hogy küldözgethetnek egyedül oda vissza!
Örültem hogy fájások nélkül szédelegve oda találtam mikor nst-re mentem. Kértem segítséget az ápolónőktől/akik nagyon rendesek voltak/De ők nem hagyhatták el a helyüket. így általában drukkoltam hogy nehogy össze essek főleg este amikor a kutya se járt arra!
Tehát jöjjek vissza pár óra múlva mondatra, kibuktam. közöltem a szülésznővel, hogyha ezt komolyan gondolja, fogom magam és az első ügyeletes kórházba, megyek ahol fogadnak. Ekkor megsajnált és maradhattam! Ekkor jött egy kívánság szeretném, ha be jönne az apuka! A szülésznő azt mondta hogy aludjak ami nem ment. Nagyon szerettem volna, ha ott van valaki velem. De mindig azt mondta, hogy még ne még ne és ez így ment.
KB 6 óra múlva elegem lett/ újból/kimentem és közöltem vele hogy ha jól tudom jogom van ahhoz hogy behívjam az apukát mert én nem azt akarom hogy a kitolásnál legyen velem hanem a vajúdás alatt fogja a kezem. Behívhattam! Sokat segített a jelenléte!
A következő babánál okosabb és határozottabb leszek. Ha szükség lesz rá!
Bea

T Panna!
A kérdésedre válaszolva nem tudom, hogy ebbe a kórházba szülök e majd.Elég sok negatívum ért amire nem számitottam!
Viszont közel van kulturált,tiszta és sokan pozitiv élménnyel távoznak.Majd ha eljön az idő mérlegelem ezt is!Bár lassan szeretnénk kistesót de a császár miatt azt mondták hogy a 2 évet várjam meg.persze valószínű nem történne semmi ha jönne mert hát elég sok idő eltelt.
Bea

Sziasztok

Én is 2 gyerköcöt szültem itt.
Háborus körülmények között(felujitás elött) és a már csiri-viri osztáyon.
Nekem nagyon jol teltek a napjaim, mind a csecsemösökkel, mind a növérkékkel sikerült megtalálni az azonos hullámhosszt.(bár az utobbi esetben azért volt egy összecsapásom egy szülésznövel, ezt leszámitva jo volt ott lenni)

Egy ismerösömnek visszont nagyon rossz élmény volt, sajna mindenkivel porul járt.
Van ilyen is Kép

Telen:
köszi, én is csak az általad leirtak után találtam meg ezt a formázási lehetöséget. WOW, nagyon jo.

Csak csatlakozni tudok Mesketéhez a B-kal kapcsolatosan.

A szülöszoba müsorban észrevettétek, hogy eddig ez volt az ELSÖ KORHÁZ ahol nem rakták kengyelbe a lábat szülés közben?
Én ezt mindegyiknél furcsálottam.
A babocám:

Kép
orsolya11

Sziasztok!
oktoberben abbahagytam a fogamzasgatlo szedeset, mert babat szeretnenk. Azota mindig 28. napra megjott, most viszont pentek ota kesik. Vettem kedden terhessegi tesztet (gabriel), ami nem mutatott ki terhesseget. Akkor meg miert kesik? En meg mindig azt hiszem, hogy babat varunk. A sogornomnek egy napot kesett, es neki azonnal kimutatta. Viszont unokatesomnak a 6 hetes terhesseget nem mutatta ki. Jart mar valaki hasonlo cipoben? Ebben kernem a tanacsotokat.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Szia Ezvicc!

Hát a mese kimaradhat más eredetű okok miatt is. például egy idegesebb időszak, vizsgák, lelki problémák, és súlyosabbak miatt is pl. ciszta, mióma.
Nekem 4 éve 2 hónapig nem volt meg mert miómám volt, amit elöszőr a kedves dokibácsi méhen kivülinek nézett és a frászt hozta rám.
Ezekre a terhességi tesztek mindig az van ráirva, hogy 99 %-osak, de az orvosok szerint nem igy van.
Menjél el orvoshoz, ahol hüvelyi Uh-on megtudják mondani, mutatni, hogy csak hormonális dologról, vagy babókáról van-e szó.
És azt is megnézik minden rendben van-e bent, és nem véletlenül egy miómád van, amitől nem kell halálra rémülni, mert legtöbbször kifakad és nem marad utána semmi.
Ha még se a dokit választod, akkor meg vegyél 1 hét uán egy tesztet, a Rossmanban nem is kell kérni és van vagy 5 fajta és nézd meg újra. Mert lehet hogy már akkor jelzi a kicsiteket.
Remélem kicsit segítettem, és nem megijesztettelek.
Szia
Niki
nixi
Irország

Szia EzVicc!
Késhet másmiatt is. A mi storynk, hogy már nnyira akartuk a babát, hogy a végén 2x is 2 hetet késett!Mikor terhes lettem, már kivártam a két hetet, és az első test poz. lett. Pár nap múlva a laborban csináltattam egy másikat, az tuti, hogy jó eredményt mutat-gondoltam én: neg. lett!!! Erre teljes kétségbebesés, 3. teszt ismét pozitív.A doki bácsi is megerősítette a dolgot.
Szerintem pár napmúlva csinálj egy tesztet ismét-ajánloma Clear Blue-t, ez elég érzékeny. Legjobb, ha reggeli első vizeletből csinálod,még akkor is, ha napközben is végezhető, mert így jobban kijön a terhességi hormon szint, amire a teszt érzékeny és ez alapján értékel. Az is előfordulhat, hogy nem pontosan középidőben estél teherbe hanem később és a hormonszintedmég nem elég magas, a teszt meg nem volt elég érzékeny!Hajrá, sok sikert!
bcickany

Koszonom a biztatast, de Nixi (akarmennyire is nem szerette volna) nagyon ram ilyesztett. Mar volt egy csomo nogyogyaszati problemam, es vegre fel eve semmi problema. Most jol megijedtem, hogy mi van ha megint valami baj van? Mindenkepp varok a jovohetig, aztan meg bejelentkezem a dokimhoz. Azert nagyon szeretnem, ha megis baba lenne. Szerintem, ha osszejott a baba, akkor itt a vegefele lehetett, mielott meg kellet volna jonnie. Hat nem tudom, majd kiderul. Koszonom!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Szia EzVicc!
Simán lehet, hogy baba, úgyhogy nyugi!
Nekem is pont így volt, ahogy leírtad, félévig tök rendszeres, aztán késés, de negatív teszt. Pár nap (egy hét?) múlva megjelent egy nagyon halvány második csík a teszten, a dokinál pedig már látszott a baba az UH-on (kb. 2 héttel később). Lehet, hogy csak lassan emelkedik a hormonszinted, úgyhogy szerintem nincs izgulni valód, várj egy pár napot (ez nem könnyű) és csinálj egy másik tesztet. Nagyon drukkolok!!
alocasia

Szia Alocasia!
Koszonom szepen, nagyon sokat segitettel ezzel. Szoval nem csak nekem volt igy. Nagyon bizom benne, hogy ez terhesseg. Tudom, hogy jobb lenne nem beleelni magam, de nem tudom.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Niki!

Este írok Mail-t.
Bocsi a késésért,de nagyon nehéz napjaink vannak!
Puszi,
Nanda
nanda

Sziasztok!Második babámat várom, máj. 20-ra vagyok kiírva.A kislányomat is itt szültem.Akkor nem fogadtam szülésznőt,nem is volt semmi problémám.Most viszont hajlok rá,egy kicsit talán azért, mert nem biztos , hogy minden rendben van ( sok magzatvíz, kicsit alacsony AFP, norm. UH).Ti mit gondoltok?Kit ajánlanátok? Van valaki, aki szintén máj. 20-ra van kiírva?
barack

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?